Noutăţi despre cazul Ridzi

Un director proaspăt avansat şi o ştire despre o firmă de publicitate

marți, 15 septembrie 2009, 4:36

Un director proaspăt avansat şi o ştire despre o firmă de publicitate

Luni, la ora 4 după-amiază, pe o căldură neobişnuită, care i-a făcut să deschidă geamurile, angajaţii Complexului Naţional „Lia Manoliu” şi-au primit noul şef. Îmbrăcat în blugi prespălaţi şi cămaşă în carouri albastre, Paul Diaconu s-a aşezat în faţa oamenilor şi le-a ţinut un scurt discurs, „pe un ton neaşteptat de sus, avînd în vedere că ştiam cu toţii ce făcuse în cazul Ridzi”.

„Dreptul de semnătură îl are directorul-adjunct, o să trec doar o zi-două pe săptămînă aici, viitorul meu e în altă parte”, a spus fostul director economic al MTS. „Pentru cei care se miră, o să-mi rezolv problemele la DNA”, a adăugat. A încheiat ironic: „Şi dacă aveţi întrebări suplimentare, sa le aflu eu si nu Tolontan”. Vocea i s-a încordat: „O să scap eu de Tolontan!”.

Apoi a cerut masina si sofer, „vin din Ciorogirla si fac doua ore pe drum”, si a ieşit pe uşă, întîrziat doar o fracţiune de mînecile suflecate, care i s-au agăţat de toc. Aşa a arătat cea mai recentă avansare operată de ministrul Plăcintă.

Paul Diaconu are dreptate. Va scăpa de mine, va scăpa de noi. Va veni o vreme în care un învinuit penal, înalt director dintr-un minister, va truca in avans contractele. Va veni o vreme în care, deşi toate aceste declaraţii sînt în dosarul pe care DNA l-a trimis Parlamentului, omul nu doar că nu va plăti profesional, dar va fi avansat în lumea sportului românesc. Răsplătit după ce, conform procurorilor, a participat la aranjarea de licitaţii, la deturnarea de bani publici către firme private prin înţelegeri anterioare şi, apoi, la încercarea de muşamalizare a operaţiunii. Va veni o vreme în care calitatea de membru PD-L te va face sa te simţi invulnerabil după ce ai făcut toate astea. De fapt, momentul acesta a venit. Îl trăim.

Va sosi şi o vreme în care persoanele şi firmele lezate de investigaţia Ridzi, împrăştiate prin mai multe cercuri de interese politice şi prin curţile mogulilor media, se vor răzbuna. O să scape de noi.

Dar ziua aceasta nu a sosit încă. Azi e o altă zi. Azi, cititorii află o ştire: nu doar obiectele promoţionale au fost produse înainte. Firma de publicitate Loco, prin care s-au cumpărat ştiri şi publicitate la TV, a semnat contractul de 2 Mai cu Artisan înainte ca Artisan să cîştige licitaţia MTS. Dosarul Ridzi capătă tot mai mult forma unei incredibile infracţiuni de grup. Şi Cavalerii Prapadului Banului Public plus complicii lor vor ajunge în instanţă înainte de finalul acestui an.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

d(r)ac_impielitzat  •  17 septembrie 2009, 20:49

Tolo, esti tare, RESPECT, sa nu-i lasi sa mori cu ei de gat. Sa infunde puscariile. Sanatate iti doresc Tolo!

sandman  •  18 septembrie 2009, 22:44

„Şi Cavalerii Prapadului Banului Public plus complicii lor vor ajunge în instanţă înainte de finalul acestui an.”
So be it!

Marimi  •  21 iunie 2013, 14:18

E incredibil cum parca situatiile se tot repeta, in Romania noastra. Indiferent de guvernare, parca…

Comentează