Noutăţi despre cazul Ridzi

Un director proaspăt avansat şi o ştire despre o firmă de publicitate

marți, 15 septembrie 2009, 4:36

Un director proaspăt avansat şi o ştire despre o firmă de publicitate

Luni, la ora 4 după-amiază, pe o căldură neobişnuită, care i-a făcut să deschidă geamurile, angajaţii Complexului Naţional „Lia Manoliu” şi-au primit noul şef. Îmbrăcat în blugi prespălaţi şi cămaşă în carouri albastre, Paul Diaconu s-a aşezat în faţa oamenilor şi le-a ţinut un scurt discurs, „pe un ton neaşteptat de sus, avînd în vedere că ştiam cu toţii ce făcuse în cazul Ridzi”.

„Dreptul de semnătură îl are directorul-adjunct, o să trec doar o zi-două pe săptămînă aici, viitorul meu e în altă parte”, a spus fostul director economic al MTS. „Pentru cei care se miră, o să-mi rezolv problemele la DNA”, a adăugat. A încheiat ironic: „Şi dacă aveţi întrebări suplimentare, sa le aflu eu si nu Tolontan”. Vocea i s-a încordat: „O să scap eu de Tolontan!”.

Apoi a cerut masina si sofer, „vin din Ciorogirla si fac doua ore pe drum”, si a ieşit pe uşă, întîrziat doar o fracţiune de mînecile suflecate, care i s-au agăţat de toc. Aşa a arătat cea mai recentă avansare operată de ministrul Plăcintă.

Paul Diaconu are dreptate. Va scăpa de mine, va scăpa de noi. Va veni o vreme în care un învinuit penal, înalt director dintr-un minister, va truca in avans contractele. Va veni o vreme în care, deşi toate aceste declaraţii sînt în dosarul pe care DNA l-a trimis Parlamentului, omul nu doar că nu va plăti profesional, dar va fi avansat în lumea sportului românesc. Răsplătit după ce, conform procurorilor, a participat la aranjarea de licitaţii, la deturnarea de bani publici către firme private prin înţelegeri anterioare şi, apoi, la încercarea de muşamalizare a operaţiunii. Va veni o vreme în care calitatea de membru PD-L te va face sa te simţi invulnerabil după ce ai făcut toate astea. De fapt, momentul acesta a venit. Îl trăim.

Va sosi şi o vreme în care persoanele şi firmele lezate de investigaţia Ridzi, împrăştiate prin mai multe cercuri de interese politice şi prin curţile mogulilor media, se vor răzbuna. O să scape de noi.

Dar ziua aceasta nu a sosit încă. Azi e o altă zi. Azi, cititorii află o ştire: nu doar obiectele promoţionale au fost produse înainte. Firma de publicitate Loco, prin care s-au cumpărat ştiri şi publicitate la TV, a semnat contractul de 2 Mai cu Artisan înainte ca Artisan să cîştige licitaţia MTS. Dosarul Ridzi capătă tot mai mult forma unei incredibile infracţiuni de grup. Şi Cavalerii Prapadului Banului Public plus complicii lor vor ajunge în instanţă înainte de finalul acestui an.

Comentarii (53)Adaugă comentariu

deea  •  15 septembrie 2009, 17:07

Tolo, ‘geaba aratam cu degetul vinovatii. Uite mail trimis azi de PR-ul MECI

In continuare cer cotatii pentru „Stiri, relatari, reportaje de la evenimentele realizate de/in colaborare/parteneriat”

CERERE DE OFERTA

Stimata Doamna/Stimate Domn,

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare – UEFISCSU, a pregatit, depus si castigat la prima competitie de proiecte finantate prin fonduri structurale-componenta POS-DRU, cinci proiecte strategice care se adreseaza sistemului de invatamant superior romanesc.

Perioada de implementare a proiectelor va fi de trei ani.

Proiectele sunt:

 Calitate si Leadership pentru Invatamantul Superior Romanesc
 Studii Doctorale in Romania-Organizarea Scolilor Doctorale
 Doctoratul in Scoli de Excelenta-Evaluarea Calitatii Cercetarii in Universitati si Cresterea Vizibilitatii prin Publicare Stiintifica
 Imbunatatirea Managementului Universitar
 Registrul Matricol Unic

Proiectele propuse ofera ansamblul necesar fundamentarii unor politici moderne si sustenabile care sa sustina rolul deosebit pe care il pot juca universitatile in dezvoltarea durabila a Romaniei contribuind la producerea de cunoastere,cresterea competitivitatii si a calitatii sociale,in conditiile in care investitia in capitaluman poate face diferenta si deveni premisa pentru o societate a cunoasterii si creativitatii.

Cele cinci proiecte sunt complementare existand si subiecte transversale, care necesita corelarea activitatilor pentru obtinerea unor rezultate de calitate. Desi fiecare proiect va avea propiul management si structuri de coordonare/avizare interna este totusi necesara o coordonare deschisa a acestora.

Prezenta cerere de oferta se emite pentru urmatoarele servicii:

Aparitia unor articole referitoare la:

 Stiri, relatari, reportaje de la evenimentele realizate de/in colaborare/parteneriat UEFISCSU- CNCSIS-CNFIS;

 Contributia adusa de realizarile deosebite obtinute de catre directorii de proiecte finantate prin programele derulate de catre UEFISCSU – CNCSIS in implementarea proiectelor structurale (strategice);

 Corelarea rezultatelor obtinute in cadrul proiecte derulate de catre UEFICSU in calitate coordonator sau partener (proiecte FP7, FP6) cu activitatile aflate in derulare/ care vor fi derulate in cadrul proiectelor structurale (strategice)

Spatiul alocat (pentru 3 luni):

 3 pagini intregi / aparitie derivat format A4;

Va rugam sa transmiteti oferta Dvs. de pret corespunzatoare solicitarilor prezentate mai sus.

Oferta dumneavoastra va fi adresata si trimisa la:

Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior și a Cercetării Științifice Universitare UEFISCSU
In atentia: D-nei Adriana ROTAR – PR Officer
Adresa: str. Schitu Măgureanu nr. 1, etaj 3 sector 5, Bucureşti
Tel. 021/30 71 967
Fax: 021/ 30 719 19
E-mail: adriana.rotar@uefiscsu.ro

Data limita pentru primirea ofertelor (la adresa mentionata) este: 21 septembrie 2009.

Precizari:

Se accepta oferte prin E-mail sau fax insa acestea trebuie urmate de oferta in original in termen de maxim 2 zile de la data e-mail-ului sau faxului.

Adriana Rotar
PR OFFICER

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii
Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului
Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare
Tel: +4021 30 71 967
Mobil: +40 731 232 325
Fax: +4021 30 71 919
E-mail: adriana.rotar@uefiscsu.ro

Radu  •  15 septembrie 2009, 17:08

Numai Dumnezeu ne mai poate scapa de tilharii acestia pentru ca nu cred ca DNA sau Justitia mai pot sa o faca, sau poate nici nu vor…. cine mai stie….
Ce nenorocire pe capul nostru…. oare chiar toti romanii care ajung la putere sau in functii de stat nu mai stiu altceva sa faca decit sa fure? Ce e de facut?

Cristina  •  15 septembrie 2009, 17:10

Noi si noi amanunte… Speram sa nu fie ultimele…

Cosmin  •  15 septembrie 2009, 17:21

Nu Dumnezeu ne poate scapa de talharii astia ci e suficient un dictator care sa lichideze toata clasa politica actuala

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2009, 17:21

Radu: Hai sa vedem ce face justitia. Nu sint atit de pesimist ca tine
cosmin: Exclus dictatori! Nu functioneaza, am incercat 🙂

Bogdan Theodor Olteanu  •  15 septembrie 2009, 17:23

@deea
Daca au obtinut finantare externa pentru proiecte(prin POS-DRU)au obligatia legala sa achizitioneze spatiu media si sa comunice desfasurarea si rezultatele proiectului. Este parte din raportul care se supune auditului final. Eu nu cred ca pot fi acuzati de mai mult decat de folosirea unei terminologii nepotrivite.

PS. Am lucrat acum ceva ani pe fonduri cu finantare externa si se intampla sa stiu regulile, stabilite chiar de domnii de la Bruxelles.

joe  •  15 septembrie 2009, 17:33

E bine ca esti tanar , optimist si nu ti-e teama . E o baza solida pentru tot ce vrei sa intreprinzi . Eu care sunt mai batran vreau sa-ti spun ca nu-ti impartasesc optimismul .Cred ca justitia din Romania este cel mai bolnav sistem din macrosistemul statului . Aici lucreaza si vietuiesc niste oameni bizari , absconsi , care au o putere uriasa si care in mare parte nu sunt demni de inamovibilitatea pe care le-a adus-o revolutia . Dar , asa cum ii spui lui Radu , hai sa vedem ce va face justitia .

NIK  •  15 septembrie 2009, 17:33

vive
la liberte!

laur  •  15 septembrie 2009, 17:40

cataline , te stiam ziarist adevarat . tu publici acum ce ai auzit de la niste „sifonari”. te apropii tot mai mult de „jurnalismul” gen antena 3. acum aduci editorialul tau la nivelul unei rafuieli personale pe care o ai cu diaconu asta . crezi ca este atat de important felul in care era imbracata o persoana (vad ca ala care te-a informat era atent la toate detaliile)incat sa-ti incepi editorialul cu descrierea ei. si te mai intreb ceva . crezi ca nastase sau sefu tau felix aruncau sau arunca cu petale de trandafiri inaintea jurnalistilor care ii ataca sau i-au atacat constant. sa-ti aduc aminte ceva cataline . nea ciuvica ,ala nelipsit acum de la nici un linsaj public asupra lui base de pe antena 3. poate n-ai uitat (el vad ca a uitat repede)ca a fost ridicat noaptea din pat si dus la sectie la ordinul bombonelulului ptr ca-si permisese sa-i atace ,cu argumente, ilustrisima persoana in niste armaghedoane postate pe net . tu la vremea aia scriai despre orice numai despre magariile guvernului nastase nu , ptr ca te-ar fi asteptat aceeasi soarta . acum cu pdl-istii astia vad ca ai capatat curaj(si nu numai tu ) . cand era mai bine ptr tine cataline atunci sau acum . eu cred ca „ai trait bine” si atunci (erai platit sa taci) si acum (esti platit ca sa nu taci ). asta nu inseamna cataline ca eu trebuie sa te iau pe tine drept jurnalist model si cu atat mai mult sa cred ca tot ceea ce ai scris a fost dintr-o ancheta proprie si in slujba dreptatii . ai fost lasat in primul rand ( regimul basescu batal vina ) , platit si informat ca sa o faci . este parerea mea si prin modul in care au decurs lucrurile sunt extrem de sigur ca am dreptate . simplul fapt ca ai sa citesti postarea mea ma multumeste . dupa aia imi e indiferent ce faci cu ea(ai mai sters una asemanatoare pe care am scriso ceva timp in urma).n-ai decat! e dreptul tau si blogul tau faci ce vrei cu el . „sa traiesti bine” cataline !

just tme  •  15 septembrie 2009, 17:41

E incredibil!!!!

Cum se poate asa ceva, dom’le? Justitia asta din rOMANIA nu e la pamant….e sub pamant. Si, Doamne , ce s-a mai ofuscat procuroarea cand a zis base ca justitia e moarta. Pai e corect sa se cheltuie banii aia aiurea?

S-ar fi putut face un metru de autostrada, S-AR FI PUTUT ANGAJA TINERII ABSOLVENTI AI SCOLILOR MILITARE (care apropo, nici luna viitoare nu vor fi angajati ), s-ar fi investit in orice altceva… Insa , NUUUUU!!!

Iti propun un pariu, d-le Tolontan!
Daca treburile curg in directia asta…. pe cat facem pariu ca in mai putin de un an, o sa vorbim despre revolutia din ’89 ca fiind penultima din istoria rOMANIEI?

Si , daca nu sunt prea indraznet, ii propun d-lui Tolontan sa faca o investigatie la MAI. Cred ca s-ar zgudui serios scaunul lui nica. E curios cum nu sunt bani pentru angajarea tinerilor absolventi, desi s-au taiat sporuri si banii de chirie….

Cristina  •  15 septembrie 2009, 17:47

Justitia va face… ceea ce a facut si pana acum… Iar de talhari nu vom scapa in veci…

sergiu  •  15 septembrie 2009, 17:48

tolo, dar ce se mai aude cu tipii aia de la artisan, b. iacobescu si altii??? pe mine chiar ma intereseaza acest lucru pt ca am lucrat cu el cu ceva timp in urma si mi-a parut un baiat de treaba…dar se pare ca m-am inselat…si am motive, crede-ma. dar daca omul e jos, nu mai dau si eu in el.

ba(la)nel  •  15 septembrie 2009, 17:50

D-le Tolontan…o fi important cazul Ritzi, dar cred ca mai important este faptul ca astazi ne-a parasit maestrul Nicu Constantin…daca d-voastra n-o sa puteti scrie cateva randuri, o sa asteptam sa le scrie cineva…poate Nea Vanea…

Chiar nu ne pasa de „noutatile din cazul Ritzi” astazi…

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2009, 17:51

laur : nu publicam zvonuri, ci stiri: contractul Loco – Artisan a fost semnat inainte de contractul MTS – Artisan. In aldoilea ridn, cind eu scriam impotriva regimului Nastase probabil ca nu citeai. In al treilea rind, dc esti atit de sigur de cee ce spui de ce nu ti declini identitatea pt ca oricine sa te poata da in judecata? Asa iti asumi informatiile pe care le vehiculezi

GentleGiant  •  15 septembrie 2009, 17:52

Re: Catalin @ cosmin: LOL
Altminteri, da, pesimistul, oricit s-ar da de realist, daca ramine in starea lui de optimist bine informat nu misca lucrurile nici un mm.

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2009, 17:53

just me, cristina: va rog sa reveniti tot aici si sa admiteti ca ati gresit daca justitia isi va face treaba

Cătălin Tolontan  •  15 septembrie 2009, 17:54

sergiu : sint invinuiti, unii dintre ei, printre care si iacobescu, au facut si un autodenunt in care au povestit mult

Aurel  •  15 septembrie 2009, 18:08

Basescu e capul tuturor relelor,geaba vorbim noi de clasa politica,cea actuala este „opera” lui,pohta ce-a pohtit,cu toate primitivele puse in functii babane si cu pretentii de imunitate de toate felurile,subcultura la rang de parlamentar autohton sau european. Rezervati-va plata pentru proba de foc a urnelor. Nu exista ” nu e altul mai bun”, uite,e Tolontan,uite,sunt eu,esti tu,e sotia ta sau prietena ta,sunt milioane de romani mai buni decat impostorii actuali care ameninta din spatele purcoaielor de euro pe care ii manevreaza sau la adapostul obrazniciei cu care ne desconsidera.

Cristina  •  15 septembrie 2009, 18:08

Tot ce e posibil… Justitia isi poate face treaba si tocmai acest lucru e de dorit. Totul este ca justitia sa nu fie influentata si sa fie lasata sa-si faca datoria asa cum se cuvine.

sergiu  •  15 septembrie 2009, 18:27

merci tolo. apropos, mie mi se pare ca esti ft tare. nu stiu exact, si nici nu ma intereseaza, care iti sunt strategiile dar eu te consider un adevarat. si te stiu FT BINE. „adevarat” din toate punctele de vedere, si cum conduci g.s. si cum scrii articolele, anchetele etc. sa traiesti…cum vrei tu!!!

Marius D  •  15 septembrie 2009, 18:36

Eu cred ca PDL sunt toti niste hoti. Sper sa scapam de ei cat mai curand.Nici nu ma intereseaza ce partid va umple golul, probabil alti hoti insa oricine ar veni sigur nu pot fi la fel de aroganti la portocaliii astia.

Pliciul  •  15 septembrie 2009, 18:48

Salut Tolo

Cine poate sa-mi spuna si mie, planul asta diabolic a fost ideea lui Ridzi si apoi ea si-a facut structura sau i s-a dat ideea si ea a intrat in joc pentru a avea si ea niste banuti la tescherea? Chiar sunt foarte curios.

adi  •  15 septembrie 2009, 20:04

Vezi, Tolo, ca Panduru deja a inceput s-o intoarca in ce priveste postura sa de viitor antrenor in Ghencea ! Nu il mai lauda atat pentru cinstea lui !

Fraza zilei | Pagina lui Dragos Stanca  •  15 septembrie 2009, 20:15

[…] “Va sosi şi o vreme în care persoanele şi firmele lezate de investigaţia Ridzi, împrăşt… […]

dan  •  15 septembrie 2009, 21:43

Tolo sper ca nu te surprinde intrebarea mea. De unde esti asa sigur ca justitia isi va face la modul corect treaba in cazul ritzi?
Eu unul chiar nu am gasit nici un precedent care sa ma faca sa sper. Mai ales ca ritzi e a lu basescu. imi cer scuze nu vreau sa jignesc pe nimeni dar la ora actuala daca as crede ca justitia e oarba si isi face treaba m-as considera prost. cum sa crezi asa ceva cand asta e avansat fiind implicat in ancheta. ce mama minunii mai e de demonstrat in romania sufocata de mafia politica care ne conduce tara? zau tolo. refuz sa par prost. si asa ca sa nu mai traiesc in aceasta cloaca mafiota am hotarat sa plec din tara si sa incerc sa-mi fac o familie si sa-mi cresc copii altundeva, departe de romania.-

centaur  •  15 septembrie 2009, 22:11

Cataline, tot mai continui sa crezi ca Basexu nu stia nimic de toata tarasenia asta de la Ministerul Sporturilor ? Hai ma, nu fii copil !

carmen  •  15 septembrie 2009, 22:45

tolo… crestinarea romilor????? cum a putut sa spuna asa ceva???

hasu  •  16 septembrie 2009, 1:16

tolo tu esti ziarist sportiv sau de cancan?Ramai dle la sport ca tu comentai destul de bine.Chiar nu te mai poti opri?

adriano  •  16 septembrie 2009, 1:45

‘PLACINTA’- ministreasa sportului…
Stiu, se spune ca numele omului NU conteaza, dar in ultimul timp NUMELE personalitatilor publice parca vin sa amplifice DISPRETUL si DEZNADEJDEA oamenilor…

generatia noua  •  16 septembrie 2009, 7:25

NU M-AM DEPRINS CU MINCIUNILE SI CU MENTALITATILE COMUNISTILOR, DEOARECE FAC PARTE DIN ALTA GENERATIE, DACA E NEVOIE O SA VIN SA SI MANIFESTAM PUBLIC D-LE TOLONTAN, CAND VA FI NEVOIE, M-AM SATURAT PANA PESTE CAP DE NEREGULILE DE DUPA „89, CUM STRIGAM PE STADION ****

camouflage  •  16 septembrie 2009, 7:27

Deci omul e în continuare „tare-n clanţă”. Şi? Credeai cumva că n-o să doarmă noaptea de remuşcări?
Un oarecare fior de îngrijorare îl va străbate doar dacă protectorul lui chelios nu va câştiga din nou alegerile.

ady66  •  16 septembrie 2009, 9:07

Nu te lasa Tolo! Strange latul! Scoate la lumina toate informatiile despre lipitorile astea!
Suntem cu tine!

ady66  •  16 septembrie 2009, 9:11

Tu nu mai esti de mult doar un ziarist sportiv.Esti unul din putinii care pot sa faca o investigatie minutioasa , bine fundamentata, detaliata.Excelenta in executie sta in detalii nu in „pareri”. ( Execition-Ram Charan

Cătălin Tolontan  •  16 septembrie 2009, 9:52

carmen: si pe mine m-a socat exprimarea presedintelui care a spus ca romii trebuie sa faca doua lucruri: sa-si dea copiii la scoala si sa-i crestineze. Mai ales ca a facut-o intr-un discurs pregatit, nu l-a luat gura pe dinainte. Ce se mai poate spune? Crestinismul e parte fundamentala a istoriei europene, dar traim intr-un stat laic, in care demnitatea unui cetatean nu se obtine aderind la o religie sau la alta.

Cătălin Tolontan  •  16 septembrie 2009, 9:53

dan : eu ramin la parerea ca in acest caz, foarte clar, justitia isi va face treaba

senateo  •  16 septembrie 2009, 10:16

Justitia a avut foarte multe cazuri clare in care nu afacut treaba cum trenuia. Slabe sperante ca acest caz sa fie tratat cu mare atentie doar pentru ca ancheta a fost inceputa de GSP.

danna  •  16 septembrie 2009, 11:36

COMPLEXUL LIA MANOLIU, A DEVENIT COSUL DE **** al MTS-ului.

vasile_00  •  16 septembrie 2009, 12:00

Mai terminati mai cu Basescu e de vina pt orice se intampla!!! Nu Basescu e de vina ca nu au mers 80% din populatie la vot!!! Nu Basescu e de vina ca stam ca niste pisici plouate cand ni se schimba directorii pe criterii politice si deloc pe competente!!! Nu Basescu e de vina ca sunt promovate de media toate scursurile acestui popor!!! Pricepeti odata ca de vina sunt persoanele care nu iau atitudine in momentele in care se intampla lucruri vadit imorale sau ilegale. La fel de vinovati sunt cei care nu merg la vot pt promova persoane cat mai oneste (mai ales acum cand votul este uninominal) si mai cu capul pe umeri (daca ar iesit cel putin 50% din populatie la vot nu am fi avut azi in PE nici pe EBA si nici pe JJ)!!! Acelasi grad de vinovatie il au si jurnalistii care promoveaza scandalul si subcultura. Aceia care in loc sa le pese de sport le pasa despre cate spite are elicopterul lui JJ, de cate ori a dat autografe, de cate ori a tusit sau ce ineptii a mai scos pe gura. Tot jurnalistii de sport sunt de vina (acelasi lucru se aplica si pt ceilalti jurnalisti din orice alt domeniu) ca in loc sa analizeze competitia sau competitiile ei analizeaza doar ce spun jucatorii sau conducatorii pt a scoate din context fraze astfel incat sa incite alti jucatori sau conducatori pt a avea cat mai multe scandaluri!!! In concluzie daca vrem ca lucrurile sa mearga spre mai bine este nevoie sa luam atitudine si sa nu ne speriem la prima amenintare, din acest motiv il admir pe Tolo pt ca se bate pt a descoperii adevarul chiar daca sumele din acest caz sunt exagerat de mici fata de alte cazuri poate la fel de clare!!! Si cum bine spune proverbul „cu o floare nu se face primavara!” nici gazetarie adevarata nu se poate face cu 2-3 profesionisti!!! Asa ca oameni buni hai sa terminam cu acuzatia ca daca e seceta de vina e Basescu (vreti sa scapam de el convingeti cat mai multi oameni sa iasa la vot si sa-l voteze pe cel corect si moral) si sa apreciem si totodata sa incurajam caractere ca al lui Tolo si sa aratam cu degetul spre altii care isi urmaresc doar propriile interese!!!

Ionut Pitesti  •  16 septembrie 2009, 13:36

Tolo ma bucur ca ne mai spui cate ceva despre cazu’ Ridzi(pitoarei). Nu ma mira ce aflu cu tovarasul de la partid promovat, intro tara ca a noastra e normal, intro tara normala nu e. Sa speram ca ai dreptate si ca justitia isi va urma cursul deocamdata justitia e oprita.

gilos  •  16 septembrie 2009, 13:43

Cataline, Ridzi a luat modelul Elena Udrea si contesta comisia de ancheta. Dupa cum se vede, ai avut dreptate ca vrea sa se agatze de chichitze si nu ajunga in instanta ! Este clar ca este o impostoare si ca are ceva de ascuns.
Acest caz, daca va fi finalizat va crea o bresa in mafia achizitiilor publice. Suntem alaturi de voi !!!

Cătălin Tolontan  •  16 septembrie 2009, 13:44

gilos, ionut pitesti: sa raminem increzatori ca justitia isi va face treaba

geo  •  16 septembrie 2009, 13:45

in mare ai dreptate,vasile.dar cu base chiar te inseli:am luat atatea tzepe de la el,ca nu l-as mai vota in veci.ziaristii „rapitzi”,scaparea lui haisam,lacrimile cu stolo,tepele GOALE BAA.. dn piata victoriei,critica invatamantului romanesc in timp ce „intelectuala” eba si zeroul jiji ajung la „bruscsel”,visul implinit cu psd-(minus)pdl la guvernare cand noi asteptam sa-l lase in pace pe tariceanu dupa 4 ani,atitudinea pasiva fata de justitia care nu-si face treaba (parca la inceput voia sa rezolve si problema alimentara punand-o in CSAT ca problema de importanta nationala (atentat,zicea el)…acum justitia nu atenteaza la siguranta nationala prin neimplicare si protejarea mafiilor?)
dom’ vasile si in cazul ridzi tot base e vinovat.pentru cine fura aia bani,o simpluta cu moaca de papusa din valea jiului?pentru ea?poate!putin!dar grosul il da la partid ca si udrea si ceilalti corifei.sa aiba omul in campanie,sa iasa cei 51 la suta sa papa si gura lor un mic,o bere,o scobitoare,**** .lista cu pacate a lui base e lunga rau si nu incape aici.sa nu spui ca el e presedinte si nu are putere bla-bla…!in romania pina si in chestia cu seceta e de vina presedintele.daca n-r fi asa,atunci ce cauta el la targul de fete,la sambra oilor,la targul de tzuica de nu-stiu-unde,la sedinta pe probleme de nu-stiu-ce.ca numai asa sa faci poza cu critica pe acolo,ca simplu cetatean,e prea putin sa credem ca de-aia se duce.nu d-le!nu se misca nimic fara el in tara asta in care e si prim-ministru,si traseaza directive peste tot.

Sorin  •  16 septembrie 2009, 14:19

Pe mine ma uimeste naivitatea romanilor, care desi sunt pe fata furati de cei de la putere se mint singuri ca nu e adevarat. domnule vasile nu stiu ce varsta ai, dar ar trebui sa te trezesti la realitate. Din cauza unor naivi sau „naivi” ca dvs. „traim bine in continuare” si suntem prostiti si sfidati pe fata. Toata clasa politica e vinovata, dar avem o tara asa cum o meritam. Afara oamenii demonstreaza, i-au atitudine noi plecam capul si asteptam pe alticineva sa schimbe lucrurile. Tot ce se intampla este rodul nepasarii si „curajului” nostru.

Dle. Tolonton am tot respectul pentru dvs.

milici  •  16 septembrie 2009, 16:50

Ma asteptam din partea lui Tolo la un UPDATE cum ca Madam Ridzi a dat in judecata comisia parlamentara care a audiat-o urmand exemplu lu’ Udrea.
Daca pana acuma am ‘admirat-o’ pe exministreasa sportiva pentru TUPEUL ei acum a depasit orice limita, intrecandu-l chiar si pe Zeus la acest capitol.Sau Zeus a refacut calculele introducand in ecuatie greva judecatoreasca astfel ca situatia ramane in suspans pana la alegeri si i-a dat ‘ordonanta prezidentiala’ creatiei sale prin copy/paste dupa cea trimisa Lenutei…
In cazul Vasile sunt de acord ca majoritatea rotitelor mecanismului romanesc functioneaza alandala dupa interese si conform formulei ‘merge si asa’…
Il felicit pe dl Vasile ca apus punctul pe ‘i’ introducand PRESA in tre rotiele stricate ca si GSP-ul ca NU l-a CENZURAT.
Am un singura intrebare pentru Vasile, eu fiind neparticipant permanent la vot:daca VOTAM pe cine ‘SUSPECTEAZA’ Vasile ca odata ales macar 10% din ‘nerealizarili’ marinerului erau solutionate?Astea sunt partidele, astia sunt oamenii politici, numai pe ei ii putem alege asa ca a vota nu inseamna a lua atitudine ci de a trage un loz in plic ;la Loto mai dai de cate un loz cu ‘Mai trage odata’.

raul  •  16 septembrie 2009, 17:05

Avem multe de indurat de la oamenii politici.Domnule Tolontan nu te lasa intimidat.Fa-ti datoria cu demnitate si noi cei de rand vom fi langa tine.Succes.

florin  •  16 septembrie 2009, 18:56

tolo!
daca intr-adevar dl diaconu a folosit un asemenea discurs si a putut avea o asemenea atitudine de om venit cel putin din stratosfera printre muritori parerea mea este ca cineva, undeva dicteaza pentru perpetuarea anormalului in biata societate romaneasca!
numai bine iti doresc!

vasile_00  •  16 septembrie 2009, 19:51

Daca eu am scris ceva, nu inteleg de ce voi cititi de la dreapta la stanga tocmai pt a crea speculatii si scandal!!! Nu sunt un fan al lui Basescu, dar voi asta nu intelegeti ca al aduce tot timpul in prim plan il favorizam mult mai mult decat ne dam seama!!! La fel pe JJ, Borcea si multi altii!!!
Nu inteleg de unde ati tras concluzia ca ar trebui sa-l votati pe Basescu sau pe altcineva anume. Am spus doar ca trebuie sa mergem cat mai multi la vot si sa votam candidatii cei mai buni, sa nu-mi spuneti ca toti cei care candideaza vor sa ne fure si sa ne umileasca pt ca atunci ULTIMUL STINGE LUMINA!!!
Si mai ales am spus ca ar trebui sa luam atitudine si nu sa facem scandal ca nu suntem de acord cu parerile altora!!!

laur  •  16 septembrie 2009, 20:22

cataline esti ziarist roman adevarat . in sensul ca o intorci ca la ploiesti asa cum iti convine tie . nu-mi insulta inteligenta , te rog !
1. nici un minut nu am pus la indoiala partea penala a cazului ritzi ci genul de jurnalism „antena 3” de care te-ai molipsit (cum vorbeste , cum se imbraca persoana pe care n-o inghiti , directorasul asta pdl-ist).
2. nu fi asa sigur ca nu citeam pe vremea guvernarii nastase . adevarul este ca nici nu prea aveam ce (poate doar reclamele generoase de la stat adica pe bani publici) . pe vremea aia nu erai asa documentat ca acum . imi aduc aminte de ceva articolase despre salile de sport promise de bombonel dar mai mult la modul pamflet . asa e cataline sau ma inseala memoria ?
3. cataline ! eu nu detin informatii de nici un fel . nici macar nu sunt implicat politic . nu ma reprezinta nimeni in acest moment pe intreg spectrul politic . dar am o varsta care imi permite sa am si opinii proprii . de ce nu ai fost asa documentat si in perioada de care-ti tot amintesc si in care s-au tocat sute de milioane de euro pe porcariile alea de le numea nastase sali de sport ? de ce induci in public ideea ca vezi doamne esti amenintat si incerci sa te victimizezi ? asta nu-mi place mie . nu am publicat nici o informatie ci doar am scris un „pamflet” (vad ca e la moda abordarea asta in politica si in sport).de aceea am si scris in final ca fiind pe blogul tau poti face ce vrei cu el , e dreptul tau. chestia cu datul in judecata ma face sa rad . am facut exact acelasi lucru pe care l-ai facut si tu in editorial . am scris despre o persoana pe care nu am avut placerea sa o cunosc . am girat doar relatari si impresii . am vorbit la modul negativ si am indus faptul ca acea persoana este vinoavata fara a fi inca judecata si condamnata . atata tot . doar pentru asta sa fiu dat in judecata cataline ? pai in cazul asta trebuie sa stau la rand , nu crezi ? sa-ti spun acum si ce ma facut sa-ti scriu . pana la un punct demersul tau mi s-a parut corect , deontologic vorbind . n-am contestat ca moral si juridic ritzi si aia din minister sunt vinovati. dar in momentul in care ai trecut de la articole pe baza de docummente la „pamflete” si atacuri la persoana, ai participat pe posturile tv la linsaje mediatice nedelimitandu-te de „tonomate”.Eii! din momentul ala nu te-am mai putut considera jurnalist impartial.ma doare inima sa te pun intr-o lunga lista alaturi de ciutacu , gadea , badea , stan si patitul ala de ciuvica (asta chiar habar n-am ce hram poarta , daca e jurnalist sau nu ).pana la un punct ti-ai facut treaba corect dupa care trebuia sa te retragi si sa lasi „tonomatele” sa „lucreze” . atunci era ok . si te rog sa-mi permiti in final sa te intreb ceva . cum apreciezi faptul ca in regimul odiosului basescu una dintre „pupilele” lui (asa cum este considerata ritzi de presa echidistanta) are dosar penal si se pare ca va fi trimisa in judecata ? crezi ca traim in democratie sau in dictatura ? multumesc ptr rabdare cataline .

Laurentiu  •  16 septembrie 2009, 21:20

Da, trebuie luata atitudine.

Cătălin Tolontan  •  17 septembrie 2009, 18:36

laur : te inseli rau de tot. Aia cu „400 de sali de sport” a fost investigatie, nu pamflet. Dar cea cu Loteria si Copos, din care au iesit acuzatii penale o stii? Uite, voi fi direct: te rog nu-mi da lectii de curaj. In 2000-2004 eu scriam impotriva lui Nastase aici si-l sustineam pe Basescu, tu probabil ca te ascundeai, ca si azi, dupa un nick-name!

Comentează