„Fotbal european”

Despre o emisiune nouă şi despre cuvinte vechi, dar care sună neobişnuit în România atunci cînd vorbim despre sport

marți, 22 septembrie 2009, 11:02

Despre o emisiune nouă şi despre cuvinte vechi, dar care sună neobişnuit în România atunci cînd vorbim despre sport

Dacă aveţi un pic de răbdare, veţi vedea că nu e publicitate. Dacă nu, vă puteţi opri din citit. Oricum nu veţi pierde nimic. Pe cîţi dintre noi ne interesează o ştire bună, cînd gustăm atîta decadenţă, diferenţă şi disperare?
Conduce secţia de fotbal internaţional de la Gazetă. Andrei Niculescu moderează de patru ori pe săptămînă, de la 20:00 la 21:30, cea mai recentă producţie din grila DigiSport. Lunea, emisiunea „Fotbal european” analizează campionatul Italiei. Marţi, e rîndul Spaniei şi miercuri urmează Germania. Joi, împreună cu invitaţii săi, discută despre etapa care urmează.
E o emisiune serioasă, îngrozitor cuvînt!, în care rezumatele, golurile şi vedetele fotbalului se întrepătrund cu informaţiile relevante. Luni, de pildă, a intervenit telefonic Dominique Antognioni, Răzvan Milca pentru cei care-l mai ţin minte pe fotoreporterul ahtiat după fotbal, elevul lui Paul Agarici şi autorul unora dintre cele mai emoţionante imagini ale Stelei ’86. Dominique e azi jurnalist sportiv la Milano şi vorbeşte, în română, o altă limbă a fotbalului decît cea pe care o auzim zilnic.

La el, „muncă” sau „aspiraţie” sună firesc, fie că e vorba de AC Milan sau de Inter. La el, e de neînţeles ca într-o întrecere a pasiunii, cum e Cupa României Timişoreana, să muţi meciul de la Zlatna pe Dinamo, confiscînd bucuria şi şansele unei echipe mici care a comis imprudenţa de a crede în însăşi promisiunea competiţiei.
Ştiţi de ce nu e reclamă? Pentru că nu mă interesează audienţa de la „Fotbal european”! După cum nu mă interesează audienţa „Zonei Verzi” a lui Andrei Vochin, un alt om care se încăpăţînează să vorbească despre fotbal pe gsptv cu cei care-l fac!

Nu totul e rating, nu totul e profit. Fără să mimezi dezgustul în  audienţă şi recunoscînd bătălia inteligenţelor puse în slujba unor televiziuni sau emisiuni cu priză la public, poţi vedea dincolo de ce-se-vinde-pe-sticlă, întrezărind felul în care am ajuns să fim distorsionaţi de spectacolul perfect şi fatal.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

Marius  •  22 septembrie 2009, 23:20

Incredibil cum sariti ca arsi ca sa va acoperiti unul pe altul…dand exemple din ilustra voastra activitate….cum ca RATINGUL nu conteaza…..nu cenzura nu e cea ce pare…e doar un vis urat:).

Cristina  •  22 septembrie 2009, 23:22

E greu de crezut ca se poate face gazetarie cu psiune si profesionalism. Si totusi se intampla… Chiar in Romania…
Sa speram ca nu e un caz izolat ci va fi, din ce in ce mai mult, o realitate…

dasichh  •  22 septembrie 2009, 23:25

spectacolul dimpotriva este mizer si cu totul accidental … fara farama de catharsis … doar o miscare browniana de umori injuraturi si scandaluri … distorsiunea din pacate isi originea si la oameni la care aveam pretentii – a se vedea polemica din jurul declaratiilor iresponsabile ale domnului naum … e momentul ca gsp-ul sa ia atitudine … va asigur ca daca maine ati anunta ca editia gsp nu contine nicio referinta la personajele rele ale sportului romanesc ati atinge o cota de piata fara precedent

vlad  •  22 septembrie 2009, 23:35

felicitari pentru articol, e bine ca se fac din nou emisiuni bune, cu un continut mai serios si cu cat mai putin can-can, dar e si mai bine ca nu se renunta la ele dupa cateva luni de rating poate mai mic decat se spera, cum am mai comentat in articolul lui Radu Naum „Asta e”, pt ca emisiunile bune, stirile bune, sa poate concura in mod real cu can-canul din sportul romanesc, trebuie sa li se acorde aceeasi atentie in modul de promovare, si sa fie construite cu aceeasi rabdare si migala, cu care au fost create niste personaje devenite de-a dreptul scarboase, care acum par sa fie singurele generatoare de rating,… sper ca se va pastra si intari ideea de promovare a calitatii in dauna mizeriei

doctoru  •  22 septembrie 2009, 23:40

ce sa fie asta, ipocrizie sau inconstienta d-le tolontan… atitia ani de zile ati ridicat din umeri, spunind ca nu puteti face nimic, ca astea sint „legile pietei”, iar acum incercati sa aratati ca aveti cit de cit coloana vertebrala, ca sinteti totusi un ziar/trust de sport, si asta pe pielea lui Niculescu si Vochin… toti anii din urma ati fugit si se pare ca inca mai fugiti de responsabilitate, ca alde becali, pe care dvs l-ati creat. in realitate, sub conducerea dvs a devenit gazeta o groapa de laturi, birfe si zvonuri, ziaristii dvs s-au aliniat la gura lui becali ca cersetorii, nu va puteti delimita de asta.
daca vreti cu adevarat sa sustineti ca „Nu totul e rating, nu totul e profit”, atunci faceti o schimbare de substanta in revista. strategia asta din ultima saptamina cu intorsul ca la buzau, cu noua dizidenta a editorialistilor fata de becali miroase de la o posta a oportunism si ipocrizie – ati simtit o noua turnura a publicului… sa vedem daca lasati mesajul acesta public, fiindca adevarul doare…

Florin Marina  •  22 septembrie 2009, 23:56

pai cine ne intoxica, domnule Catalin cu subiecte cancan? O spui de parca telespectatorii sau cititorii ar fi de vina… vina va apartine exclusiv.

dyers_eve  •  23 septembrie 2009, 0:01

„Nu totul e rating, nu totul e profit”.
Perfect de acord cu tine, dar sa le amintesti asta colegilor Naum sau Octavian, si altora care au incercat sa il disculpe pe Becali punand in discutie relatia patron-angajat (pe modelul patentat de Mitica: „esti sluga la patron”).
Si celorlalti colegi ai tai care se incapataneaza sa faca rating si profit pe GSPTV si pe antene.
Cu cate o floare gen Vochin sau Niculescu nu se prea face primavara, nu?

ilie  •  23 septembrie 2009, 0:02

Ca presa noastra nu duce lipsa de profesionisti o stim, Tolo, dar la fel de bine se observa aservirea unora. Ba poate chiar mai bine. Se spune ca sub soare e loc pentru toata lumea, dar atunci cand valorile sunt ascunse sub o crusta ,groasa, de servilism fata de rating, pupincurism si mai stiu eu ce , e greu de razbatut. Dar eu tot mai sper ca usor ,usor, ne autoeducam si Abecedarul nu o sa ramana singura carte citita din scoarta in scoarta, de multi din cei care fac pe atotstiutorii.

matelito  •  23 septembrie 2009, 0:24

„întrezărind felul în care am ajuns să fim distorsionaţi de spectacolul perfect şi fatal.”……….. ?
si cine-l sustine?
hai o zi fara borcea, mitelu, gigi, mitica………..
hai o zi pe gsp, sa spunem 24 octombrie, in care sa fie timp de 24 de ore transmise numai meciuri pe care sa le aleaga suporterii, si pentru care, evident, se pot cumpara drepturile.
din c.m.
ce mi-as mai dori sa revad brazilia-franta din 86, atunci cand rateaza zico 11 m, sau columbia-camerun din 90, sau meciul nostru cu irlanda tot de atunci:(
din c.e.
urss-olanda din 88, sau platini in 84
din c.l.
bayern-manchester, sau liverpool-milan, sau si mai fain crvena zvezda- bayern
incercam? va garantez ca sunt zeci de mii ca si mine.
zi faina

Beleaua  •  23 septembrie 2009, 0:36

Fotbal european. Și atât. Ceea ce se întâmplă în România nu este fotbal, ci este ceva asemănător unui fenomen ce se propaga imediat după revoluție. O explozie de tonete, de chioșcuri, ale căror patroni, așa cum pompos le plăcea să li se spună, se spurcau în toate felurile doar pentru că ăla aducea blugi turcești mai ieftini decât gioarsele lui, turcești alea, însă cumpărate de prin depozitele de la marginea orașelor.

Nu e performață, nici vorbă de urmărirea satisfacțiilor atât din punctul de vedere al oamenilor implicați în fotbal, cât și a gazetarilor care ar trebui să redea activitatea acestora. Există doar interesul personal și câștigul imediat.

radmos  •  23 septembrie 2009, 0:41

reitingu’ conteaza doar cand e vorba de ghencea…atunci totul se transforma ….pai cum sa nu vorbesti de steaua cand 90% din microbistii romani tin cu ea…ati uitat sa spuneti ca e vorba de microbistii romani care lucreaza in mass-media,in toate trusturile de presa,nu de toti microbistii din romania…cum ati mai manipulat voi poporu’ cu steaua vostra iubita.si continuati sa o faceti sfidand pe multi care ca si mine,v’au „citit” de mult…da’ o s’o luati in barba cat de curand,aminteste’ti de juventus torino…s’a dus in serie B,cu tot cu trusturile de presa cu tot…

vasile  •  23 septembrie 2009, 0:44

Cu o floare nu se face primavara. Cand Radu Naum ne vorbeste despre piata libera si despre faptul ca rating-ul e rating inseamna sa ne relaxam cu expresia „asta e”.

Nu trebuie sa mai fie „asta e”. Suporterii adevarati de sport va asteapta cu o noua fata care sa schimbe sportul romanesc. Cu Ridzi sau fara totul e la fel. Partea mai grea e sa alegeti uscaturile dintre voi si sa le eliminati.

Alegeti CALITATEA!

Tataee  •  23 septembrie 2009, 1:08

explica-i si lui naum cum sta treaba. desi nici voi, la gsp (print) nu sunteti mai breji. a fost gigi bagat non-stop. acum aveti o sansa uriasa. sa-l distrugeti. mediatic, evident. tolo, iti dai seama cati suporteri stelisti plus toti ceilalti v-ar multumi? sa scapam de circ. dar, sincer, mi-e greu sa cred ca se va intampla asta. motivul? dupa ce giovani a fost interzis la trustul Pro, a fost luat in brate de Intact. nu va pasa de sport, daca nu duceti pana la capat eliminarea manelistilor din fotbal. eu azi am urmarit cu placere emisiunea lui niculescu. fotbal, nu glume! asa ca… ia-l pe naum la o cafea si lamureste-l.

m68  •  23 septembrie 2009, 1:11

Eu imi doresc un singur lucru: sa pleca becali,sa STEAUA sa ajunga in mainile unor OAMENI gen IENEI HAGI POPESCU PANDURU LACATUS MM STOICA DAN PETRESCU BOLONI. Fa ceva in privinta asta domnule TOLONTAN. Te apreciez pt ce faci si toata stima, cu respect MIRCEA

Sandru  •  23 septembrie 2009, 1:32

Si nu va fi cu Gigi ???? Nu va fi sunat sa ne explice de ce modelul lui e mai tare decat cel de la Barcelona?? Nu cred, nu cred, nu creeeeeeed. Pai domnul Naum putin mai jos zicea ca ar face si el la fel, dar daca lumea cere circ ce vina are el??? Pai dumnealui il avea pe d-l Stoichita invitat si nu a facut audienta deloc, dar cand a intrat razboinicul luminii hooooop a sarit audienta pana la genunchiul broascutei dilii. Cred ca ne dadeam toti telefoane indemnandu-ne in a privi pe maretul conducator. Acum eu nu vreau sa fiu carcotas..ca de fapt d-l Stoichita are performante mai ceva decat Pele ca jucator, iar Ferguson ii face pantofii….lumea e rea ca il considera plictisitor si nu il place cum se desfasoara pe sticla. Pai daca aduci invitati care te ajuta mai mult sa adormi decat sa stai sa-i asculti normal ca nu faci audienta. In concluzie….eu ma inscriu ca fan al emisiunii, iar in conditiile in care se aduc oameni care au facut intradevar ceva pentru sport, promit ca o sa va urmaresc pana in ziua in care o sa aud minunata voce!!!!
PS In ceea ce priveste ratingul sa stiti ca aveti dreptate. Aici inca nu sunt 20 de comentatori, la dl Naum sunt deja peste suta. Marea diferenta e ca din cei 20 aproape toti va incurajeaza….dincolo aproape toti il hulesc. Acum depinde si din care parte vrei sa privesti acest rating??? Preferati 100 care sa strige huuuuuuoooo sau 20 care sa se ridice in picioare si sa va aplaude??? Acum daca ar fi ca la teatru cu bilete, probabil ca in prima seara cel hulit va fi castigat, dar in urmatoarele seri fiti sigur ca sala lui se va goli, preferand calitatea spectacolelor dumneavoastra. Poate arunca si dl. Naum un ochi peste aceste comentarii…..SUCCES !!!!

shpagasin  •  23 septembrie 2009, 1:43

Sunt nedumerit Tolo… Nu stiu ce iti va atrage atentia si ce va conta. Faptul ca niste oameni care gandesc te judeca si ti-ai atras oprobiul lor sau faptul ca cei care nu prea gandesc inca va mai fac rating. Somnul ratiunii naste monstrii… somnul vostru.

vasile  •  23 septembrie 2009, 1:50

Domnule Tolontan,

nu prea inteleg cum se impaca parerile dvs. respectabile cu faptul ca Gazeta a devenit sub conducerea dvs un ziar nefrecventabil (cu minime exceptii). Si nu vorbesc doar de fotbal… unde imi veti replica, asemenea lui Radu Naum, ca pulblicul este responsabil de degradarea ofertei… ci de tenis, sport unde publicul este mai selectiv. Or, dincolo de faptul ca ceea ce scrie Gazeta este infim, de cele mai multe ori articolele sau stirile par redactate de oameni complet neavizati si, mai rau, aparent lipsiti de interes pentru acest sport.
Sunt sincer nedumerit cum e posibil ca fiind de cele mai multe ori de acord cu opiniile dvs. sa nu le pot vedea concretizate in paginile ziarului. Nu mi se pare ca regasesc profilul ideilor dvs. in Gazeta. Poate ca ma insel, insa afara de rare editoriale nu prea am mare lucru de citit in publicatia pomenita.

pika17  •  23 septembrie 2009, 2:17

Aproape toti ziaristii sunteti niste CALICI. Acum o dati la cotitura.

benibenbito  •  23 septembrie 2009, 3:02

Am sa incerc sa ma uit la una din emisiunile despre care pomenesti mai sus. Dar acum sincer mai Cataline, tu chiar crezi ca se pot duce discuti intr-adevar intersante din punct de vedere al informatilor ce se pot „lua” dintr-o astfel de emisiune care are ca tema principala sportul? Oare sportul nu este o preocupare care in mare parte nu cere prea multa putere si placere la reflexi a fiintei umane in sine? Oare sportul nu este un spectacol in care se desfasoara o lupta? Ce poti discuta despre o „lupta”? O bataie; nimic mai mult. Restul sint aspecte ce pot fi discutate si in alte contexte.

poor black man  •  23 septembrie 2009, 3:05

!!!!
Razvan Milca e semnatura mea preferata de acum multi ani, din ProSport-ul vechi … nimeni, pana in zilele astea nu m-a captivat si convins precum el, in articolele semnate „Razvan Milca, Milano”.

Alex  •  23 septembrie 2009, 7:26

Nu se putea sa nu apara DIN NOU carcotasii, palvragiii si ******** cei de toate zilele noastre negre … cand il judecati, puneti-va cu totii in postura domnului Tolontan si incercati sa impacati ZILNIC profitul ziarului, deontologia si „profilul ideilor”. Nu prea iese socoteala, asa-i?

Si nu, nici eu nu vreau sa vad becalisme si behaituri. Vreau sa vad si sa ascult fotbal. Punct.

Ioan  •  23 septembrie 2009, 9:52

Domnule Tolontan,

Se poate face rating si la modul foarte inteligent, prezentand fotbal, tenis, handbal, etc., urmate de discutii tactice, care sa abordeze totodata si aspiratiile sportivilor legate de sporturile pe care le reprezinta. Insa pentru asta este nevoie de inteligenta si o mai buna logistica. Cele doua emisiuni pe care le-ati mentionat sunt de aplaudat, ma uit cu bucurie la ele fiindca am de invatat, inteleg fotbalul mai bine in urma acestora. Insa este nevoie de oameni inteligenti precum cei doi moderatori, Andrei Niculescu si Andrei Vochin. Din pacate, nu aveti destui, asta e concluzia mea. Altfel nu se explica atitudinea unor modratori de catelusi care se gudura pe langa cioban cand reusesc sa mai smulga acestuia cate o injuratura la adresa uneia sau alteia dintre oile de sub obladuirea lui.

Asadar, cheia sunt oamenii inteligenti, pasionati de sport si cu o minima morala.
Succes!

Cu stima,
Ioan

Sa speram  •  23 septembrie 2009, 9:55

Sa speram ca nu vor fi si singurele emisiuni in care nu intervine nustiuce finantator sau director executiv sa dea declaratii de la stana sau din butelie 😉

Dorin  •  23 septembrie 2009, 10:17

Va provoc!!! Daca nu conteaza ratingul ajutati suporterii Stelei in demersul lor de a schimba patronul echipei. Daca nu va intereseaza ratingul inseamna ca o eventuala iesire din scena a lui Becali nu va deranjeaza deloc. Despre motivele pentru care este necesara indepartarea lui Becali nu cred ca mai e nevoie sa amintesc. Ati scris despre ele.
Dovediti ca nu va intereseaza ratingul si incepeti o campanie impotriva primitivismului si mitocaniei conducatorilor din fotbalul romanesc. Aici se produce scandalul **. Sintetizand va intreb:
Deontologie sau bani?

Cătălin Tolontan  •  23 septembrie 2009, 10:30

vasile: va inselati pt k nu cititi gazeta. E simplu. Ati vedea investigati, interviuri, reportaje. Alergati pe net din site in site, va uitati la televizor si aveti impresia ca, de fapt, cititi Gazeta. Nu o cititi. Ati fi vazut, va dau doar exemplul recent, ca aloca 4 pagini pe zi in editia de Bucuresti turneului BCR Open Romania

Cătălin Tolontan  •  23 septembrie 2009, 10:33

shpagasin, Tataee, dasichh, doctoru: ati cumparat cumva cartea lui ioan chirila editata marti de gazeta? va rog sa-mi raspundeti. multumesc

luciu  •  23 septembrie 2009, 10:41

E de presupus ca ceva se misca. Doamne ajuta sa se intample asa.
Macar sa incercati, cu buna credinta si inteligenta. Nu se poate ca un lucru facut profesionist sa nu aibe si o audienta pe masura. O audienta adevarata, reala nu una mincinoasa, joasa, ca cea invocata-dorita-slujita de neputinciosi naum gen.
Nu stiu daca exista un singur om la gsp care poate decide ce si cum, dar constat cu bucurie ca deja se infiripa un curent (fornade,georgescu,andries,tolontan, gradinescu si altii) care incearca fara fraze sforaitoare, fara declaratii belicoase sa re-aduca jurnalismul la valoare si profesionism.
Nu stiu daca e vina „metecilor” , mercenari veniti de la alte televiziuni, ca nivelul general al gsp (ziar si tv) a scazut atat de mult, tributar aservirii fata de specimene becaliere, dar se pare ca acolo e concentrata zona „fomista” si refractara la revolta cititorilor si telespectatorilor.
Incercati, inmultiti emisiunile adevarate, fiti creativi.
Consultati-va cititorii, provocati-i sa spuna ce asteapta de la voi, nu va sfiiti sa le cereti idei. Veti fi surprinsi cate veti auzi.
Succes !

daniels  •  23 septembrie 2009, 11:21

chestia cu cuvintele care suna firesc pentru unul care nu mai e in tara este chintesenta articolului ! in Romania nu ma intereseaza ca ala sau alalalt are nu stiu ce emisiune de fotbal sau ca nu stiu ce rating sau ca pe tine Tolontane te intereseaza sau nu ratingul lui , ma intereseaza ca TOTI pacalesc sau mimeaza o activitate in cazu de fata fotbalul care tovarasii de pe teren il regizeaza perfect dar nu il joaca , aia din jilturile de vip-uri il afuma puternic dar il fumeaza la orice ora ,iar aia din tribuna il injura ca sa aiba motiv sa se rupa in bataie unii pe altii in vreme ce unuia care itradevar ii „pasa de fotbal” nu ii ramane decat sa il vada la TV in comentariul execrabil al unor asa zisi comentatori(Vochin se exclude din categorie pentru ca el chiar stie fotbal) si sa traga urmatoarele concluzii in soapta ca nu cumva perturbatiile sa paraseasca camera unde sau nascut:
1. „fotbalul nostru” doar pacaleste prin mima fotbalul lor!
2. nu exista profesionisti de fotbal la noi in nici un compartiment : teren , loja , tribuna!
3. nu se schimba mentalitatile deoarece nu se schimba nici oamenii din fotbal !
4. cine da 96 sau 64 de milioane pe un jucator nu va fi niciodata din tara de la noi pentru ca noi nu platim valori ci doar saltimbanci si mascarici si mimi care cica ne inveselesc dar de fapt ne intristeaza si mai rau!
5. asta sper sa nu fie niciodata ultima concluzie : MAI EXISTA SI ALTE SPORTURI DE CARE NE PASA ! DE FOTBAL NU NE MAI PASA DE MULT!

sevilla86  •  23 septembrie 2009, 11:52

Urmaresc aceste emisiuni fiinca sunt printre putinele,in care nu „apare” MONSTRUL DIN GHENCEA!

aitilop  •  23 septembrie 2009, 12:20

Nu stiam de emisiunile astea,ma voi uita. Ca,din pacate,cu 1-2 exceptii nu tare ai ce vedea pe televiziunile de „sport”.
**

dan  •  23 septembrie 2009, 13:03

asa e Catalin, nu totul e rating. As vrea sa vad aceste lucruri reflectate si la gsp.

Mihai  •  23 septembrie 2009, 13:03

Suna bine dar imi pare rau, permite-mi sa raman neincrezator in ceea ce spui. Noi ca natie din pacate nu suntem facuti dintr-un aluat capabil sa dospeasca peste ******** zilnice si intersele personale, se intampla atat de rar si atunci doar datorita unor situatii sau influente exceptionale si a unor merite individuale deosebite. Mi-ar placea sa traiesc vremurile in care vei scrie un articol de genul asta in care sa-l infierezi pe ultimul jurnalist sportiv care realizeaza emisiuni de nivel penibil si invita in aer scandalagii si ******* care ii fac rating, dar realist daca nepotul tau va face gazetarie poate nepotul meu o sa aiba sansa asta.

stef  •  23 septembrie 2009, 14:35

EXTRAORDINAR Catalin,in sfarsit ai ajuns la concluzia ca fotbalul romanesc nu e buricu’ pamantului si,(mai important) Roamnia poate creste prin „bun simt si responsabilitate” cum suna un slogan publicitar. **. Felicitari si…tine-o tot asa!

Admin GSP  •  23 septembrie 2009, 14:37

@ izi : In jurul carei ore ati postat un comentariu? Pentru a putea afla cine si din ce motiv l-a sters.

Caligula  •  23 septembrie 2009, 14:45

Tolo,

Tu chiar esti un tip consecvent si fara a fi de acord cu tot ceea ce ai scris consider ca esti un tip talentat si de buna credinta.

De acord si cu ceea ce scrii in acest editorial cu o singura mentiune: e greu sa obtii rating la niste emisiuni pe care nu le promovezi. Avem multe televiziuni de sport, mult prea multe emisiuni de 2 bani. Cred asadar ca este nevoie de o promovare mai agresiva a acestui tip de emisiuni, cu atat mai mult cu cat cred ca este o masa critica de oameni care isi doresc sa vada si stiri despre sport, si nu circ!

mishumora  •  23 septembrie 2009, 14:45

Buna ziua!
Referitor la discutia „calitatea emisiunii vs rating”, ca sa se poate discuta de asa ceva, „pe bune”, trebuie evident ca postul TV respectiv sa aiba o acoperire=receptie pe sticla a foarte multe TVuri.
Ceea ce nu e cazul, in situatia de fata.
Sint de parere ca nu prea conteaza un rating de 80%, daca 100%=100 de TVuri!
So, …

Mihai Pintilie  •  23 septembrie 2009, 14:49

Asa cum fotbalistii din vest joaca altceva decat jucatorii de la noi, asa si comentatorii si moderatorii din vest vorbesc alta limba a fotbalului decat ai nostri.

senateo  •  23 septembrie 2009, 15:24

Nu cred ca emisiunea de joi nu va fi cu Becali. Timbrul becali este lipit de orice referire la steaua, asa ca este imposibil sa faci o emisiune despre etapa ce urmeaza, in care sa joace steaua si sa nu fie pomenit gigi de vreo 20 de ori. asta e! cum zice radu naum.

milan6  •  23 septembrie 2009, 15:41

l-am întrebat pe Mironică ce s-ar fi întâmplat dacă Roger Federer s-ar fi născut în România?
pun pariu că ar fi avut „rating” sub JIJI!

Andrei  •  23 septembrie 2009, 15:44

Tolo,

cu exceptia paginii de la 1 noaptea (care e aproape identica ziarului tiparit a doua zi), pe parcursul zilei e aproape imposibil sa gasesti 3-4 stiri care merita citite.
inteleg ca e greu sa ai update cu content de calitate de 100 de ori pe zi, dar eu cred ca daca ati renunta la cantitate (ie „ce parere aveti?”, „senzational”, ce flatulenta a mai scos unul si altul pe gura) si ati marsa pe calitate + info din alte sporturi, numarul de click-uri ar ramane constant, daca nu ar creste.
si atunci iti faci si target-ul de trafic, vinzi si publicitatea si poti sa si spui cu mana pe inima ca faci jurnalism de sport.

Sandru  •  23 septembrie 2009, 16:11

Chiar spuneam in primul articol al domnului Naum ca …daca tot vindeti carti cu Ioan Chirila de ce nu aruncati (unii dintre jurnalisti, in special cei de pe TV) o privire inauntru sa vedeti cam cum se punea problema atunci?? Cum reuseau oamenii aia sa faca un ziar de sport atunci cand nu erau circarii de astazi??? O sa-mi raspundeti ca nu era economie de piata si era alta treaba, aveti dreptate, dar…! Spuneti ca aveti patru pagini despre tenis…asa este, dar asta dupa ce intram pe paginile dedicate tenisului, in schimb prima pagina tot plina de fotbal e. De ce nu faceti invers, cum sfatuia pe undeva un alt comentator, sa-i puneti pe jiji, mitica, borcica intr-o pagina separata, iar prima pagina sa fie a sporturilor??? Asa veti avea trafic pe paginile suplimentare, daca tot se sustine ca lumea il vrea pe jiji, aveti o mare scuza ca uite lumea acolo citeste, iar cei care vor ceva de calitate pot avea pe prima pagina.

Dan  •  23 septembrie 2009, 16:34

Catalin, avand in vedere ******* in care se complace media din Romania (si pe care chiar ea in mare masura a generat-o, din nevoia de rating evident), e foarte greu sa ai asemenea demersuri fara sa fii banuit de demagogie.
Pur si simplu, zic si eu – ma astept sa ai comentarii de toate genurile; cu atat mai mult aici sentimentul de gloata si anonimatul ne permit sa refulam cu mare spor. Tu stii asta f bine.
Cele bune!

motanu.iubire.respect.loialitate.  •  23 septembrie 2009, 16:53

este un pas inainte aceasta emisiune….
nu va avea rating si ptr ce ati cultivat de ani multi….
dar eu si alti citiva amici nu vom pierde nici o emisiune …
ce cresti aia ai domnule tolontan……

dean  •  23 septembrie 2009, 17:04

Draga Tolo sunt abonat UPC asa ca pentru mine tu si colegii tai profesionisti sunteti negustori.

hermilus  •  23 septembrie 2009, 17:13

E un lucru pozitiv, dar identic cu piscatura tantarului la elefant. Pe langa stirile pa care la dati de zece ori pe zi…

vasile  •  23 septembrie 2009, 17:24

Va multumesc pentru raspuns.
Desi mi-e greu sa inteleg cum de ati considerat oportun sa-mi creionati atat de repede (in urma unui singur si simplu mesaj) un portret robot, trec cu vederea gestul, poate, pripit si va dau partial dreptate. Nu citsc decat rar Gazeta tiparita. Totusi, am citit-o de pilda in timpul USOpen si acela e evenimentul pe care l-am socotit insuficient reflectat in paginile ziarului. La ziele bune de la disputarea derbyului Steaua – Dinamo se scria covarsitor despre asta. In fine, in 5 minute incheiam lectura. Am avut si alte dati aceeasi experienta dezamagitoare cu ambele ziare de specialitate.
Imi cer iertare, deja am scris prea mult. Insa v-am dat dreptate… cum va dau si in privinta parerii ca trec din site in site pentru a cauta informatii despre sporturi. De pilda, consult zilnic de cateva ori siteul gsp.ro si aceasta este sursa pe care am descris-o in mesajul precedent… Este http://www.gsp.ro Gazeta sporturilor sau nu? Daca este, atunci n-aveti dreptate sa-mi spuneti ca n-o citesc… decat in masura in care n-am ce citi.

Cat despre tenis… nu sunt din Bucuresti, asa incat n-am vazut cele 4 pagini speciale pentru BCR Open.

Poate ca n-am dreptate… dvs. stiti mai bine cum sta treaba… eu raman insa cu regretul ca, de pilda, n-am gasit pe nimeni la Gazeta (afara de dl. Radu Cosasu) ale carui opinii privind meciurile de tenis sa le urmaresc cu macar atat interes si incredere cat acord parerilor prietenului meu cu care joc… Iar noi suntem doar niste amatori… poate ma astept la prea mult cand socotesc ca gazetarii sportivi specializati in tenis ar trebui sa stie si sa scrie mai mult decat putem sesiza noi la prima vedere.

Multumesc pentru timpul acordat. Numai bine. Vasile

vasile  •  23 septembrie 2009, 17:27

PS. NU am televizor! L-am dat pentru ca nu ma uitam la el.

sorin  •  23 septembrie 2009, 19:16

da, sper doar sa nu fie vorbe in vant. eu unul astept sa vad ce se va intampla.

CB  •  23 septembrie 2009, 22:05

Până la urmă la ce televiziune lucrează Andrei Niculescu? În afară de emisiunea de la Digi Sport, până săptămâna trecută îl vedeam pe Sport Klub, îl auzeam comentând tot acolo, pe Boom Sport, pe Digi Sport…

Emisiunea e într-adevăr bună.

sergiu  •  24 septembrie 2009, 0:01

Observ ca nu sunt dorit pe blog-ul tau,dar uite ca sunt perseverent! Daca are importanta pt. tine afla ca eram disperat sa fac rost de ”GAZETA SPORTURILOR” DOAR CA SA CITESC TABLOIDUL SCRIS DE TINE SAU NAUM…restul nu prea imi starnea interes…..IAR IOAN CHIRILA NU-MI PLACE…SPER SA NU MA IMPUSTI PT. ASTA…

Comentează