Ai avut dreptate

Detest persoana întîi în articole, dar uneori nu se poate scrie altfel.

marți, 20 octombrie 2009, 11:23

Detest persoana întîi în articole, dar uneori nu se poate scrie altfel.

Acum cinci ani l-am întîlnit în baza de la Pro Rapid. Era supărat, aşa cum sînt toţi antrenorii pe jurnalişti. Motivul nu mai contează, e ca războaiele din Africa neagră, nimeni nu mai ştie de unde au pornit, din Brazzaville la Luanda.

S-a oprit brusc, afară era răcoare, se auzeau polizoarele dinspre Laromet şi şi-a împins pieptul înainte: „Ştii ceva?! Nu o să mai aveţi voi fotbalişti ca noi cît o să scrieţi despre fotbal!”. „Poate, Dane, dar acum eşti antrenor şi trebuie să faci tu fotbalişti”.

A plecat pufnind şi s-a oprit aseară la Glasgow, acolo de unde au plecat roşcovanii care au cucerit şi ei marginea lumii. Dar noi nu mai sîntem Africa şi, chiar dacă nu vom mai avea niciodată fotbalişti ca Dan Petrescu, antrenorul cu acelaşi nume a creat aseară alţii.

Ai avut dreptate.

Comentarii (62)Adaugă comentariu

mike  •  21 octombrie 2009, 14:48

unul dintre cele mai frumoase articole scrise de ioan chirila in ultimii 10 ani. felicitari tuturor!

mircea  •  21 octombrie 2009, 14:59

NATURALIZAREA LUI BRANDAN??????? SE POATE OARE?

Sarpele  •  21 octombrie 2009, 15:14

Ai dreptate Tolo. A creat deja niste jucatori buni. Si a mai dovedit ca, muncind cinstit se pot face lucruri mari, chiar daca uneori trebuie sa astepti pentru ele. Nu ascund faptul ca sunt stelist insa ma bucur ca niciuna din vechile „forte” fotbalistice romanesti nu mai prind Liga. Acolo sa ajunga cine munceste cinstit, nu pastoritii unor cio.ba.ni sau ai unor vanzatori de butelii si savarine

ciupi  •  21 octombrie 2009, 16:31

nu a creat, mai degraba a reinventat niste jucatori care isi cam pierdusare butonul de pornire

idem  •  21 octombrie 2009, 16:32

Felicitari Unirea Urziceni!
Dan Petrescu este cheia acestor succese pentru mica echipa de fotbal din Baragan. Scolit in spiritul de lupta si efort total al unui alt mare antrenor Zeman la Foggia, Mister Dan aplica ceea ce a invatat ca jucator.
AXIOMA: FOTBALUL ESTE UN JOC DE ECHIPA SI CA 11 VECTORI COMPUSI AU O FORTA EXTRAORDINARA CAND SUNT ORIENTATI IN ACEEASI DIRECTIE SI IN ACELASI SENS !
RESPECT PENTRU ATITUDINE!!!
Felicitari Unirea Urziceni!!!

passaris  •  21 octombrie 2009, 16:48

ce ar trebui sa se mai intample ca sa inteleaga si presa sportiva ca adevaratele stiri de sport sunt cele cu si despre performante si victorii curate si sa le trateze cu maxim interes?????? nu ca pana acum cand datorita unui criteriu tampit(cel al numarului de suporteri, numele si istoria clubului respectiv, bla, bla, bla)tot citim cancanuri despre steaua si dinamo si undeva pe la sfarsit ceva , ceva si despre UNIREA URZICENI… la fel ati procedat si anul trecut dupa victoria de la Roma a CFR CLUJ!DAR ADEVARATII SUPORTERI SI MICROBISTI VA DAU PESTE NAS CAND AU OCAZIA: INAINTEA MECIULUI DIN GHENCEA AL UNIRII PARIATI CA NU VOR FI MAI MULT DE 7-8000 PE STADIONSI AU FOST 15000… CU RANGERS PARIATI CA VOR FI 25OOO????

Johnny  •  21 octombrie 2009, 19:55

Danalache, cand juca la UTA sub comanda lui Lacatus, juca execrabil, rata, dar nici macar nu-si crea ocazii de gol… Totusi, se putea vedea ca are potential, chiar daca oamenii il strigau „Tantalache”. Acum joaca foarte bine la Unirea, da multe goluri si nici macar nu e titular tot timpul, mai mult rezerva. Dar a fost nevoie de un Super Dan ca noi astia „specialistii” sa-l apreciem pe super Danalache.
Petrescu are mare ambitie, a avut-o si cand era tanar jucator la Steaua, si la Bari sau pe unde a mai jucat, Chelsea. Si seriozitate. Cu astea doua poti face foarte multe in viata.

zagna  •  21 octombrie 2009, 20:44

o duci bine din condei, tolo.. petrescu (nu e frumos sa folosesti „bursucul” cand vorbesti la superlativ despre cineva!) este un fost jucator modest (n-a iesit in presa cand dl.ministru pistruiat l-a taiat de le lista mondialului din ~90), ca antrenor nu face valuri (ce face pe margine este strategie/meserie de romania). altceva vreau sa subliniez: nu-mi aduc aminte, ce-ai scris in campania de alegeri a selectionerului? adevarat, nu este elegant, aseara costumul statea cam stamb pe el, nodul de cravata nu era perfect, dar v-a demonstrat ca e antrenor. fa, te rog, un scenariu cu el antrenor in saptamana premergatoare meciului cu sarbii… eu il vad pe mutu jucand de nota 10, dar cu vanataie la un ochi de la debutul meciului… jos palaria in fata ta, domn petrescu !

Flori  •  21 octombrie 2009, 21:31

nu ma pricep la fotbal dar cred ca e o rafuiala personala :))… s-a simtit jignit omu

luci  •  21 octombrie 2009, 22:45

in maxim 5 ani ar trebui sa ajunga la o echipa de top. Spor la treaba Dane si multumim!

florentina  •  21 octombrie 2009, 23:02

Daca as fi in locul lui Geoana sau al lui Crin , l-as propune premierul tarii. Ce zici, o fi bun ?

Somos el mercado del futuro | Sport Saga  •  13 iunie 2010, 16:46

[…] Cip “Nu o să mai aveţi voi fotbalişti ca noi cît o să scrieţi despre fotbal!” spunea Dan Petrescu cu vocea unui om care îşi cunoaşte bine mediul şi […]

Comentează