Discursul pierdut al lui Crin Antonescu

Un reporter mi-a strecurat foaia de hirtie pe care Crin Antonescu a pierdut-o din buzunar in invalmaseala de dupa anuntarea rezultatelor si pe care n-a mai putut s-o citeasca duminica seara. In locul speech-ului pregatit inca de la amiaza, cind era clar ca va fi pe 3, , liberalul s-a ambalat si a lansat acuze vehemente la adresa fraudei, manipularii si impotriva institutelor de cercetare. Iata cum arata discursul original:

luni, 23 noiembrie 2009, 3:42

Un reporter mi-a strecurat foaia de hirtie pe care Crin Antonescu a pierdut-o din buzunar in invalmaseala de dupa anuntarea rezultatelor si pe care n-a mai putut s-o citeasca duminica seara. In locul speech-ului pregatit inca de la amiaza, cind era clar ca va fi pe 3, , liberalul s-a ambalat si a lansat acuze vehemente la adresa fraudei, manipularii si impotriva institutelor de cercetare. Iata cum arata discursul original:

„Stimati compatrioti,

In aceasta seara, pentru mine se incheie o campanie electorala si pentru noi toti se deschide un drum. Eu am pierdut, dar noi toti am cistigat. Va multumesc! Ati cistigat dreptul de a spera din nou ca votul vostru conteaza. Votul conteaza si democratia are o sansa! Asta ati spus asezindu-va la nesfirsitele cozi care se zaresc si acum in fata sectiilor de votare din marile orase. Indiferent de optiunea voastra pentru un candidat sau altul, ati amintit tuturor partidelor ca cea mai inalta functie intr-o democratie este cea de cetatean.

Cifrele spun ca de doua ori mai multi romani au iesit din case fata de alegerile de acum doi ani. De aceea, eu, Crin Antonescu, in numele Partidului National Liberal, va asigur pe voi, cei care mi-ati acordat increderea, ca vom avea de doua ori mai multa grija de voturile voastre.

Dragi prieteni liberali,

Nu va considerati, va rog, infrinti! Vom numara aceste voturi cu grija, pina la ultimul dintre ele. De miine, dupa ce rezultatele vor deveni oficiale, nu le vom negocia, nu le vom folosi ca pe o marfa politica, ci le vom transforma in legi si in politici publice care sa apere dedicatia voastra democratica. 1 din 5 romani au votat pentru mine, cei mai multi romani cu studii superioare au votat pentru mine, Bucurestiul si marile orase au votat pentru mine si asta ma obliga sa-i fac pe toti romanii sa inteleaga mai bine mesajul meu viitor, mai ales ca voturile voastre n-au fost cumparate cu galeti sau alimente, n-au fost mutate cu autobuzele si n-au fost multiplicate.

Sint voturi autentice, onorante pentru voi si pentru mine, si de aceea, cind veti adormi, poate tirziu, in aceasta noapte, va rog sa o faceti fara pic de deziluzie sau de frustrare. Pentru ca esenta democratiei nu sta in regula majoritatii, ci in toleranta, in asigurarea ca majoritatatea nu incalca drepturile minoritatii. Ca liberali, pentru asta ne vom lupta.

V-ati aratat! Astazi sintem 22 la suta, dar in curind vom fi mai multi!

Va multumesc!”

* Mesajul, care desigur e imaginar, mi-a fost inspirat de unul asemanator, gindit de Alina Mungiu Pippidi acum 4 luni, atunci cind Crin Antonescu si-a anuntat candidatura.

Comentarii (77)Adaugă comentariu

andrei  •  23 noiembrie 2009, 15:54

Ei, asa da, ar fi fost mult mai bine… nu cu delir anti-televiziunile care l-au promovat agresiv in ultima vreme.

un stelist plictisit  •  23 noiembrie 2009, 15:54

Tolo’ intelegem ca te-a dezamagit Crin cu discursul de aseara. Pe mine m-a dezamagit pe toata durata campaniei electorale unde (cu exceptia finalului) a fost foarte sters. Sincer, asteptam mai mult de la el.
Intrebarea care se pune insa, e alta: noi cei care am votat cu el la turul I, cui ii dam votul pe 6 decembrie? Votam cu Base’ care ne-a dezamagit teribil sau cu Geoana stiind ca de fapt el este marioneta lui Vanghelie?
Grea alegere…

daniel  •  23 noiembrie 2009, 15:58

Asta trebuia sa priceapa politicienii nostri: decat sa dea milioane de dolari pe consultanti americani, mai bine asculta de oamenii cu bun simt care exista deja in Romania, precum doamna Mungiu Pippidi.

Probabil ca spiciul de aseara intra in categoria impulsivitatii, care include momente precum cel cu Tudor Chirila. Aici avea dreptate Mircea Badea, Antonescu are momente cand e total impredictibil.

Razvan  •  23 noiembrie 2009, 16:00

Bravo
Mare pacat…pare fara de sfarsit…vor mai trece ani .

misu timisoara  •  23 noiembrie 2009, 16:01

Adica a luat bataie in turul preliminar…
Asa e cand nu prea stii sa dai in minge, dar dai vina pe arbitru ca te-a furat!
Si daca tot nu ai bagat-o in ate acum, totusi Nea Crin va fi ¨arbitrul¨ finalei.
Cataline, de scriai ceva cu tenta fotbalistica vis-a-vis de alegeri, nu plictisea cititorul.

cristina  •  23 noiembrie 2009, 16:02

De ce crezi tu, Cataline, ca nu a folosit Crin un discurs de acest gen? De ce acel derapaj de aseara?

disneyland  •  23 noiembrie 2009, 16:03

Dap. Dar din pacate nu poti construi un personaj autentic din discursuri imaginare…

Epigonul  •  23 noiembrie 2009, 16:03

Aha, deci asa… Dar decat sa faci cronica la cupadelegenda, nu mai bine candidezi pe bune?!

Marius  •  23 noiembrie 2009, 16:05

Antonescu a fost o surpriza frumoasa in campanie, dar o dezamagire in discursul de dupa exit-pool-uri la care se adauga inca una in momentul in care va face aliantza cu PSD, cu Vanghelie, cu Hrebenciuc, cu Iliescu. Rusine Crin

Bogdan  •  23 noiembrie 2009, 16:11

Imaginar acest interviu dar de care Romania ar fi avut atata nevoie in aceste momente – nu a venit, in schimb a venit acel grotesc discurs – si cei 22% au devenit cel putin cu o persoana mai putin

Cris  •  23 noiembrie 2009, 16:14

Multumesc pentru articol. Am fost si eu dezamagit de discursul lui Antonescu de aseara, cu toate ca l-am votat. Asteptam un discurs referitor la viitor, pentru ca eu cred ca Antonescu va avea sanse mari peste 5 ani, daca isi domoleste speech-ul agresiv, oarecum in contradictie cu sloganul lui electoral.

MSK  •  23 noiembrie 2009, 16:17

… mda, … asa ar fi trebuit sa arate discursul unuia care isi recunoaste infrangerea cu demnitate si care isi pregateste terenul ptr viitoarea candidatura 🙂
… dar din pacate oameni politici nu prea exista la noi .. si cand dau de greu, cei care-si spun oameni politici, uita de tot si adopta discursul Vadimo-Becalian – !!

vionic67  •  23 noiembrie 2009, 16:23

DACA NICI ACUM,ATUNCI CAND?! AU TRECUT 20 DE ANI

Leo  •  23 noiembrie 2009, 16:30

Tolo,
ce nuante ai. 🙂

maigret  •  23 noiembrie 2009, 16:33

FARA basescu.Stop.Oricine,chiar si ..Vanghelie…Stop.

fem!  •  23 noiembrie 2009, 16:34

Spiru Haret. Terminaţi cu românii cu studii superioare. Sînt prea mulţi care cînd e momentul să adugă argumente îşi arată diploma. Superioare le are şi Vadim Tudor. Şi Gigi Becali este specialist în drept. Vă poate arăta diploma.

milici  •  23 noiembrie 2009, 16:39

Pentru cine n-a inteles sau n-a agreat finalul lui Crin explicatia e cu bataie lunga pentru URMATOARELE alegeri:liberalul a preluat stilul Carmaciului si a inceput LUPTA cu MORILE de VANT (MOGULII, HREBE, ILIESCU etc) cu mare PRIZA la PORTOCALII.
Ramane sa intre cumva la guvernare si sa ne vare un REFERENDUM aiuritor SIMULTAN la ALEGERILE viitoare pt PRESEDENTIE si tinta e atinsa.
Estimp mai copiaza niste nazbatii-cei 322, ANTICOMUNISM formal, gadilarea SUVERANITATII POPORULUI, sugiuc licuricesc, admiterea LIBERTATII PRESEI, GRUPURILE de INTERESE (ale altora) versus INTERESUL NATIONAL (al nostru), PETRECERI CAMPENESTI, POZE cu populatia, crearea IMAGINII de LIDER national si MONDIAL, FONCTII pentru intelectualii NOSTRI in locul celor ai LOR, POPULISM, totul pentru VOTURI, EMANCIPAREA FAMILIEI etc.
Asta e CALEA, omul cat traieste invata.

Habakkuk  •  23 noiembrie 2009, 16:43

Imaginatie bogata, realitate romaneasca! Nu exista nici un candidat care sa ma poate convinge ca merita sa ma duc si sa-i incredintez viitorul meu pentru urmatorii 5 ani, iar diferenta dintre oamenii de caracter si cei ferchezuiti de media se face in momentele grele … si nimic nu e mai greu decat sa recunosti ca ai pierdut.

Vlad  •  23 noiembrie 2009, 16:47

Nu inteleg de ce ii da lumea atata importanta lui acest crin. Face parte dintr-un scenariu pus in practica de hotii Romaniei. Indiferent cine iese tot ei castiga financiar, pentru ca asta fac in fiecare zi… fura. Sunt aceeasi conducatori de 20 de ani, nu va faceti iluzi ca vor lasa ciolanul din mana. Cred ca acum este mai bine pentru tara sa iasa Basescu pentru ca el este raul cel mai mic. Cu un presedinte sprijinit de parlamentari hoti, jaful va deveni lege ca si pana in 2004.Pacat ca trebuie iar sa alegem raul cel mai mic.

jack sparrow  •  23 noiembrie 2009, 16:49

ma asteptam ca decreteii sa fi ajuns la maturitate iar parintii lor sa-si vada de batraneti si sa nu se mai bage aiurea ! m-am iluzionat degeaba , cei care au fost slugi in comunism au nevoie sa transmita in continuare ca suntem neamuri de slugi ce au nevoie de vatafi ! au mentalitate de trogloditi , nu cred c-o vom schimba prin bun simt , asa e neamul romanesc, se bucura la cabotini gen geoana sau grobieni gen base . Referitor la discursul de aseara , omul a aratat ca are sentimente si a derapat , exista nervi e normal !

Nicse  •  23 noiembrie 2009, 16:56

Nu stiu altele cum au fost, dar acest articol mi-a placut. Iti multumesc pentru ca l-ai scris, sunt unul dintre cei care continua sa creada ca votul nu i se iroseste in van si ca o ideea este mai pretioasa decat un ciolan, fie el si cu carne…Si mai sper ca te-ai eliberat de ancore si parame, spre binele unei minti libere…

aureltg  •  23 noiembrie 2009, 16:56

mi-e scarba de ce a ajuns pnl-ul si de cine a ajuns sa fie reprezentat. si o spune un om care a votat cu PNL acum niste ani. si care l-a apreciat pe tariceanu. chucky asta e o gluma proasta, asa cum sunt si norica nicolai si betivanul de orban. daca asa e reprezentat pnl, asa va si pierde voturile noastre. imi pare rau, dar asta merita. pana cand vor alege in frunte oameni care sa aiba ceva in comun cu spiritul liberal. si nu doar istoric, dar mai ales ca mod de a gandi si de a fi.

luci  •  23 noiembrie 2009, 16:59

Din pacate, domnul Crin a tinut sa-si arate adevarata fata aseara, dar mai ales astazi cand a decis sa-l sprijine in turul 2 pe geoana.
Pe mine m-a pierdut definitiv acest personaj de campanie, nu-mi pot da votul unor neocomunisti.

ion ardeal  •  23 noiembrie 2009, 17:01

Domnule Antonescu, optiunea de a face alianta cu criptocomunistii lui Geoana va dezonoreaza atat pe dumneavoastra cat si pe toti membri si simpatizantii PNL. V-am votat, aseara m-ati dezamagit cu discursul Dvs iar astazi ar fi mai bine sa nu va mai exprimati opiniile. Un politician adevarat trebuie sa fie abil si flexibi. Principialitatea nu inseamna rigiditate. De Dvs depinde daca PNL va ramane la peste 20% sau va ajunge din nou la 10%. Analizati-va bine ofertele, propunerile. Oare ce-ar fi facut in aceasta situatie marele Bratianu? Ar fi „dat mana” cu Iliescu si prin el cu toti tortionarii din inchisolrile in care si-au lasat sangele si viata partiotii liberali? Ce va consemna istoria despre Dvs, nu va intrebati? Recomandarea mea: stati deoparte pana la finalul bataliei. Cartile mari nu se joaca in acest moment.

ionut  •  23 noiembrie 2009, 17:03

Ce sa facem…votul universal e o mare prostie. Eu nu mai votez atat timp cat votul este universal…sa voteze toti prostii pe criterii de 2 bani.

ciupi  •  23 noiembrie 2009, 17:03

numarul mare de votanti a fost determinat de referendum, nu de prezenta lui antonescu pe buletinele de vot. daca era insa vorba de becali…

Eu cu cine votez?  •  23 noiembrie 2009, 17:07

Adica sa intelegem din speech-ul asta imaginar (si totusi atat de aproapiat de stilul lui Crin A. – felicitari celui care l-a scris, a surprins exact esenta acestui candidat) ca domnul Crin A., care spune „cei mai multi romani cu studii superioare au votat pentru mine, Bucurestiul si marile orase au votat pentru mine”, ii desconsidera pe cei cu studii medii sau primare? pe cei care nu traiesc in „marile orase”? este domnul Crin A. un pic snob? avind in vedere ca 70% din populatia Romaniei nu traieste in „marile orase” si nu are „studii superioare” sau le are obtinute pe cai necinstite, as zice ca domnul sus amintit a cam dat cu bita-n balta!

Mihai  •  23 noiembrie 2009, 17:10

Crin a fost manipulat de cei de la CSOP si CURS, si a crezut sincer ca are mai multe procente de cat erau de fapt.
Mascarada prezentarii exit-pollurile pe aproape toate media inainte inchiderii urnerlor ramane. Eu unul n-o voi uita prea curand.
Multumim domnule Tolontan: intr-adevar acolo e speranta, ca vom fi tot mai multi si ca Romania rurala si nevolnica nu va mai decide pentru noi, pentru prea mult timp de acum inainte.

tavi  •  23 noiembrie 2009, 17:13

cu o mica inversiune ajungem si la realitate: „discursul unui crin antonescu pierdut”.dezamagit ca l-am votat dupa asocierea cu psd

etcxyz  •  23 noiembrie 2009, 17:15

PNL-ul a avut sansa lui sa faca diferenta si sa reformeze Romania dar i-a dat cu piciorul. N-am uitat ca ne-au tradat si ne-au vandut PSD-ului in mandatul trecut si nici n-o sa uit vreodata. Au dovedit a sunt un partid de pitici, de pigmei politici incapabili sa vada dincolo de interesul personal. Daca ar fi rezolvat problema justitiei atunci acum altfel ar fi aratat Romania …
Sper ca romanii sa fie destul de lucizi si sa nu ne intoarca iar, dupa 20 de ani, la PCR votandu-l pe Geoana. Ar fi prea prea de tot…inseamna ca eroii de la revolutie au murit degeaba si ca nu suntem demni de ei.

Tot nu stiu cu cine votez  •  23 noiembrie 2009, 17:23

@Mihai ala de mai sus: o-i fi si tu vreun smecheras de dorobanti care consideri ca Romania aia rurala nu este „cool” ca nu prea sunt cluburi de fite pe acolo, oamenii se imbraca naspa, femeile nu au gimiciu in picioare si luisvuitoane pe brat… mda, naspa rau acolo, dupa ce ca sunt rurali si nevolnici mai si decid soarta tarii, ar trebuie sa dea Crin sau Tariceanu un decret impotriva Romaniei rurale, sa nu mai existe, sa nu mai poata sa voteze, pt ca cei putini si culti, asa ca tine, care ti-ai luat vreo diploma cu spaga, doar ca sa ai cu ce sa astupi o gaura pe peretele ala plin de igrasie pe care-l ai in apartamentul ala de 30 mp din cine stie ce colt de bucuresti, deci, aia ca tine sa poata sa voteze in liniste iar unicul neuron pe care-l mai au (care si ala e in greva) sa decida soarta tarii…

stresu  •  23 noiembrie 2009, 17:24

Mai tineti minte ?

Dupa Antonescu a inceput comunismul !
Dictatura comunista…

Bine ca istoria nu se repeta… cel putin deocamdata !

Sably  •  23 noiembrie 2009, 17:36

„scris inca de la pranz” si…in care se zice „cozile din marile orase se vad si acum” ?…
Imaginar, imaginar dar…o lecutza de logica parca tot ar trebui, nu?…
Cum iti spuneam Cataline, esti de apreciat DOAR cand abordezi APOLITIC vreun subiect, in rest…slab, staveziu, ieftin, low cost…Iti este asa de greu sa nu mai perseverezi pe/in directia asta? Cu atat mai trist atunci…

Cătălin Tolontan  •  23 noiembrie 2009, 17:40

sably: uite, poate k sint excesiv de politicos cu oameni populati de certitudini si de ignoranta ca tine. Asa ca o sa fiu frontal. Prietene, in orice alegeri civilizate cei care scriu discursurile o fac inca din ziua alegerilor. Nu astepata sa vada rezultatele. Si redacteaza mai multe variante: „cistigam”, „Pierdem”, „pierdem strins”, „e indecis”. Dupa-amiaza se stia deja ca orasele mari au iesit la vot si sint cozi.

Rumburak  •  23 noiembrie 2009, 17:45

„cei mai multi romani cu studii superioare”…asta nu inseamna din pacate si calitate.Avem multi „spiruhareti” …iar Dreptul se poate face in orice comuna mai rasarita

luter  •  23 noiembrie 2009, 18:01

TOLO ,TE ROG SA MA CREZI CA ACEST BAIETEL CU FATA DE NAZIST NU A AVUT DIN START NICI O SANSA LA TURUL II SI DE ACEEIA ASEARA A SPUS EXACT CEIA CE ESTE EL DE FAPT ,UN FRUSTRAT ,UN NEANTELES CA OM SI CA POLITICIAN ESTE UN MARE O /.PACAT MULTI NE-AM PUS SPERANTA IN EL DAR S-A DOVEDIT UN MARE FAS .APROPO DE COZILE DE LA VOT ,ELE SAU FORMAT DUPA AMIAZA TARZIU PENTRU CA ONOR ROMANASUL CARE SE RESPECTA IL DOARE IN COT DE UN DREPT AL LUI CASTIGAT CU GREU ,HAI LA GRATARE SI LA BAUTURA .

disneyland  •  23 noiembrie 2009, 18:02

@Tot nu stiu cu cine votez:

Hai sa lasam la o parte corectitudinea politica si sa recunoastem ca Romania rurala este o Romanie inculta, o Romanie neinformata, o Romanie usor coruptibila. Hai sa ne uitam cum au votat oamenii care stiau cel putin cine candideaza si o sa vedem ca Geoana a avut 10-15% in acele zone. Nu am nimic cu nimeni, accept argumentele celor care au votat cu cineva in cunostinta de cauza, chiar daca sunt subiective. Dar m-am saturat ca votul meu sa fie egal cu votul unuia care voteaza cu un candidat pentru ca „am dat mana cu sotia dansului”, sau pentru ca asa i-a zis popa sau primarul, sau pentru ca patronul de la barul din colt i-a dat o bere gratis. Nu mai vreau. Oamenii aia nu merita sa aiba drept de vot. Oamenii aia au votat de 4 ori cu Iliescu, apoi au votat cu Nastase iar acum cu Geoana. Ala e electoratul PSD, pentru ca nimeni nu poate fi corect informat si sa aleaga astfel. Pot sa ii inteleg pe cei care or sa voteze anti-Basescu in turul 2 si astfel vor pune stampila pe Geoana. Dar nu pot sa ii inteleg pe cei care, cu 11 alti candidati pe lista au votat din nou pentru Iliescu, Nastase, Hrebenciuc sau Vanghelie.

xolv  •  23 noiembrie 2009, 18:12

Atentie prieteni liberali, nu cumva sa transformati 6 dec 2009 in 30 dec 1947! Ar fi pacat si inutil … Pana cand PSD nu dispare ca partid politic Romania n-are nici o sansa in istorie!

Sably  •  23 noiembrie 2009, 18:22

Catalin,

Scuze, si „frontal” te rog sa nu mai exersezi „politetea excesiva”, atata timp cat esti atat de plin de „certitudinea” ca un „ignorant” te putea ruga -in si spre binele tau d.p.m.d.v.-ce te rugasem eu, cu….prietenie, dar fara sa-mi permit sa te apelez cu deja jalnica in celebritatea ei formula de „Prietene” , patentata de Mircea Badea, cu care pana astazi, pana acum, NU CREDEAM CA VOI FI OBLIGAT SA TE COMPAR, ASEMAN!…
Daca insa asta este si nivelul tau maxim de analiza si reactie, atunci…inca odata, scuze, nu (mai ) avem ce sa ne spunem, eu raman un „ignorant”, tu un…alt fel de ce-o fi Mircea Badea, vorba CTP-ului, „el nefiind nici una nici alta”…By!

Stere  •  23 noiembrie 2009, 18:26

Ce tot o dati atat cu comunismul? Geoana nici macar nu a fost membru PCR, in schimb Basescu a fost activit PCR si angajat al Securitatii, fiind angajat al Agentiei Romane de informatii de la Anvers. Mai pe romaneste „sifona” marinarii romani acre aveau „nerusinarea” sa aduca in tara un video, niste valuta sau cateva perechi de blugi. Ii salta Militia pe nefericiti de cum ajungeau in Portul Constanta si nu stiau de unde s-a aflat. Iar Baescu radea in hohote de la el din cabina. Cum sa fie Geaoana comunist cand nici macar membru de partid nu a fost?

Cătălin Tolontan  •  23 noiembrie 2009, 18:28

sably: oricum nu ai ce astepta de la cineva care produce la strung piulite low cost asa cum zici ca sint articolele mele… asa k nu inteleg de ce esti dezamagit

C. Lularu  •  23 noiembrie 2009, 18:56

Bravo Tolo, nu vrei sa candidezi tu data viitoare?

Cătălin Tolontan  •  23 noiembrie 2009, 19:01

C. Lularu: nu, multumesc! 🙂

sictir  •  23 noiembrie 2009, 19:05

cea mai inalta functie intr-o democratie este functia de cetatean . frumos. ce pacat ca tara asta are citiva cetateni doar , majoritatea covirsitoare sint cetateni de rind , in clasament pe pozitia imediat inferioara ciinilor maidanezi . nu stiu de ce statul roman nu lupta si pentru drepturile ciinilor in tari democratice cu adevarat , unde din cind in cind dispecerul plictisit primeste cu uimire un telefon care-l anunta ca un ciine fara stapins-a jucat cu gura pe iciorul cuiva si imediat se iau masuri . dar e de inteles in statele respective politia vegheaza pe strazi la noi avem ciini normal sa fie mai presus decit cetatenii de rind.

Cristina  •  23 noiembrie 2009, 19:07

Poate ca romanul voteaza conform unei inertii greu de inteles. Mai ales cand vremurile se schimba.

ALEGATOR  •  23 noiembrie 2009, 19:11

acum o sap. bunica spunea ca acest Crin Laurentiu Antonescu seamana f mult cu Vadim prin modul in care abordeaza confruntarile … la care eu am raspuns ca are dreptate dar nu are sanse pt ca este impulsiv … aseara m-am convns ce spunea bunica … ca are derapaje si nu poate sa fie presedinte acest cetatean.. clar ! apoi sa vina gioana sa il puna pe Vanghelie sa garanteze pt el …iarasi clar .. asadar basescu singura solutie SUCCES BASESCU! inca o data se vede ca nu avem clasa politica si educatie politica ( pana si bunica are ochiul format dar poarta ochelari:))

Gabriel  •  23 noiembrie 2009, 19:17

O critica fina la discursul total gresit al lui Antonescu. Suna si a parere de rau Tolo, ca o speranta pierduta.
Astept un comentariu legat de bun simt si politica lui Crin Antonescu (inca nu este confirmat de intreg PNL): PNL se alieaza cu PSD, implicit cu Nastase, Vanghelie, Iliescu.

milici  •  23 noiembrie 2009, 19:17

@stresu
Haioasa comparatia cu Antonescu din 47 si repetitia in Istorie.
@manipulanti
Iar au iesit la rampa ANTICOMUNISTII de circumstanta (putini au fost multi au ramas) si ni se vara iar pe tapet acest FALS SUBIECT, pe langa exceptionala VICTORIE cu REFERENDUMUL.Pai Basescu si 90% din PDL-isti mai in varsta sunt FOSTI COMUNISTI, proveniti din FSN umde CARAU BAGAJELE lui Iliescu, Hrebe, Nastase si Vanghele, NICIDECUM oameni de DREAPTA.
Atitudinea lui Crin Antonescu e , normal, ANTI BASESCU si nu PRO GEOANA.
Cam multi POSTANTI MANIPULEAZA pe cest blog.
Cat despre pozitia normala a LIBERALILOR, foarte multi LIBERALI in sinea lor, NEINREGIMENTATI, au VOTAT in trecut , INEXPLICABIL, cu PDL si Carmaciul doar ca sa SCAPAM de PSD si NASTASE.Pai daca SUSTINATORII gandesc asa ce pretentii sa avem de la partizani?

UltraMihai  •  23 noiembrie 2009, 19:20

Mda intre vlastarul securitatii si vlastarul comunistilor, n-am ce sa aleg 🙁
Ce ma dispera cel mai mult e ca viitorul ne este decis de oameni care s-au vandut pe o punga de faina si un kil de ulei, de milogi, de asistati sociali, de sclavi plimbati cu microbuzele, de oameni fara scoala si usor de manipulat, de oameni fara pic de demnitate si respect de sine. Mi-e scarba dar si mila de ei, mi-e scarba ca sunt „conationali” de-ai mei!

Referendumul a trecut ca si neobservat – daca intr-adevar se adevereste ca vom avea parlament unicameral si maxim 300 parlamentari, parerea mea e ca va fi rau. Pentru ca astfel puterea va deveni apanajul unui numar limitat de oameni, camarilele se vor forma mult mai usor, accesul altor oameni din afara se va face mult mai greu, etc. Toate astea, cuplate cu „educatia” politica si civica a „electoratului” roman va duce treptat la o autocratie/oligarhie de care si Putin ar fi mandru, iar la 20 de ani de la Revolutie vom putea pune cruce idealurilor democratiei

UltraMihai  •  23 noiembrie 2009, 19:21

PS Acum am inteles de ce nu se doreste un sistem de invatamant eficient in tara asta.Prostimea iti castiga alegerile.

Comentează