Întrebare: „Spuneţi NU la lovitură. Dar spuneţi NU şi la împingere?” / Traian Băsescu: „Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Nu-mi amintesc!”

Luni, ziarul va publica un interviu amplu acordat de preşedintele Traian Băsescu publicului Gazetei Sporturilor. A fost un dialog în care şeful statului s-a deschis şi a admis lucruri pe care nu le-a mai rostit. A vorbit despre sport şi despre erorile sale din cazul Monica Ridzi, dar şi din alte situaţii.

sâmbătă, 28 noiembrie 2009, 5:54

Luni, ziarul va publica un interviu amplu acordat de preşedintele Traian Băsescu publicului Gazetei Sporturilor. A fost un dialog în care şeful statului s-a deschis şi a admis lucruri pe care nu le-a mai rostit. A vorbit despre sport şi despre erorile sale din cazul Monica Ridzi, dar şi din alte situaţii.

Sînt afirmaţii surprinzătoare de la un om care a pornit ca mare favorit în această cursă şi a ajuns în situaţia de a se adresa acum unei părţi a publicului despre care ştie şi afirmă că a dezamăgit-o.

Am selectat pentru azi doar pasajul „la zi” al chestiunii mitingului din 2004, unde pe imagini se vede că a lovit un copil. Nu a rostit cuvîntul „fals”, dar a spus că cere expertiză. Nu a putut nega că s-a întîmplat ceva, pentru că susţine că nu-şi aminteşte.

E un altfel de Traian Băsescu, unul care întoarce privirile spre foştii săi aliaţi, „cavaleria pe care singur a dezarmat-o”, după cum scria recent Alina Mungiu, şi despre care admite că „da, eu am dezamăgit acei oameni!”.

Există un punct unde preşedintele nu dă înapoi nici un milimetru, faţă de această repliere, raţională, emoţională şi electorală deopotrivă. „Românii mă ştiu aşa cum sînt eu, cu toate erorile.  Dar trebuie să ştie că au de ales între un lider imperfect şi un alt politician, Mircea Geoană, condus de fapt de alţii”.

Iată pasajul promis, restul dezvăluirilor luni, în „Gazetă”.

– Sincer, domnule preşedinte, nu m-aţi convins prin explicaţiile publice că la Ploieşti nu s-a întîmplat nimic. După cum nu înţeleg de ce nici stafful dumneavoastră şi nici televiziunile nu cer o expertiză în străinătate. Nu aţi avut o iniţiativă oficială…
– Aici greşiţi.

– Corectaţi-mă!
– Eu am contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei şi ne-au cerut două lucruri: înregistrarea orginală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că nici un expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei. Pînă luni sper să fie gata acţiunea penală, împotriva domnului Patriciu. Îl dau în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la Realitatea TV.

– Care din ele?
– Susţine că a văzut două lovituri, una în stomac şi un pumn în faţă. Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decît înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sînt două puncte de vedere. Eu spun „Nu”, Patriciu spune „Da”.

– La ce spuneţi „Nu”? La lovitură?
– La lovitură.

– Dar spuneţi „Nu” la împingere?
– Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea tîrziu şi aici mă întreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămîn agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decît în instanţă pentru că cineva deţine originalul.

– Încă ceva. Spuneţi că nu vă amintiţi ce s-a întîmplat. Dar vă amintiţi că s-a întîmplat ceva acolo?
– Nu. Cavalcada alegerilor este complicată. La cîte mitinguri sînt, nici nu le mai aşezi la un moment dat în minte. Ca dimensiuni sau care unde a fost. La cîte incidente sînt într-o campanie… eu am luat coate în faţă. Ce mi se pare în neregulă e de ce timp de 5 ani nimeni nu s-a sesizat. Şi au fost multe alte momente în care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?

Comentarii (171)Adaugă comentariu

silvius  •  28 noiembrie 2009, 18:05

marea capcana este prezenta camerei video, nu a casetei. caseta cred ca exista, dar camera nu. deci, el stie ca nu mai poate sa existe camera dupa 5 ani, la o televiziune locala care o foloseste zilnic si de aceea arunca pe media ideea ca nici un specialist nu va da un verdict clar.\
Tolo, f bine ca incerci sa demonstrezi ca nu esti in ton cu ” o politica a trustului”, te ajuta acest lucru.

Basescu: Il dau in judecata pe Dinu Patriciu!  •  28 noiembrie 2009, 18:12

[…] a spus Basescu.Citeste intregral pe tolo.ro.UPDATE: Catalin Tolontan a postat pe blogul sau mai multe fragmente din interviul cu presedintele Traian […]

alin  •  28 noiembrie 2009, 18:17

Nu e nici o smecherie cu acea camera, mai… dar, intr-un proces se va afla cine a dat caseta… poate ne spune „doamna” Saftoiu ce stie despre asta pe brut se face expertiza

piratu’  •  28 noiembrie 2009, 18:19

Totusi ce cauta basescu’ aici? Ca parca ne saturasem de politicieni si faceam galagie la prezenta lui Geoana.

Cristina  •  28 noiembrie 2009, 18:22

De ce acum? Pentru ca miza e prea mare. Pentru ca se profita de orice greseala pentru a fi dat jos Basescu. Pentru ca oricum toti ceilalti sunt impotriva sa. Pentru ca insusi Basescu ezita in a se apara cu fermitatea necesara.

piratu’  •  28 noiembrie 2009, 18:29

Dar cine e basescu’ asta?

Fritz  •  28 noiembrie 2009, 18:31

Stiu un lucru ca:Dupa alegeri presa nu va mai fi atat de libera ca si pe vremea lui Basescu cand va tot bateti joc de Presdintele Romaniei.O sa va intreceti care mai de care in a lauda realizarule lui M.Geoana i a PSD-ului.Asta cu poza e o facatura de acum 5 ani.Copilul singur a recunoscut la OTV ca a fost doar atins in joaca.Daca tot il vreti pe M.Geoana si ai lui Comunisti…asa sa fie dar o sa il plingeti voi (Unii)..pe Basescu.Interesant este ca poporul nu este aat de pornit kontra lui Basescu ca si Pressa si unele posturi Tv din Romania..Dece oare?Sre pare ca….PSD nu a uitat technica veche a lui Ceausescu cand (Ati uitat la Revolutie?):”Ati mintit poporul cu televizorul”!..Vad ca merge struna!

Radu  •  28 noiembrie 2009, 18:34

Eu nu pot vota cu Geoana, eu votez cu Basescu desi imi e clar ca a lovit !

Mihai  •  28 noiembrie 2009, 18:34

Cum poti spune ca e falsa cand se vede atat de clar cum BAse da cu pumnul in copil? Cum sa spui ca nu iti mai amintesti??? Asa ceva nu se intampla in fiecare zi!! ESte clar ca asa s-a intamplat . NEsimtitul de marinar sa plece pe mare si sa ne lase.
Stiam ca sunteti ziar serios si ati tratat f corect cazul Ridzi. Acum de ce faceti campanie electorala pe fata? BAse se PREFACE tot timpul Chiar si in acest interviu. PSD ul era bun cand s-a aliat cu el acum un an?? IAr acum nu mai e! SA zica ce a „facut” bine in ultimii 5 ani nu sa arunce praf in ochi prin cearta absurda cu mogulii. De regii asfaltului nu auzim nimic??

lorenzo  •  28 noiembrie 2009, 18:41

TOLO 2 intrebari am: De ce trebuie sa apara si pe gsp chestia cu basescu? Ce vrei sa demonstrezi pana la urma?

Rebel”U”  •  28 noiembrie 2009, 18:41

apropo de moguli… popularitatea pe care si-a castigat-o catzelushu’ marinarului a venit dupa o cazatura in direct la o emisiune a lui Andrei Gheorghe la un post „mogulizat”…de ce atunci postul respectiv nu era „mogulizat”? sa fim seriosi : base si-a batut joc de tot poporul cu operatiunea ziaristilor din Irak, cu lupta pt putere cu PNL apoi cu PSD cand criza era cat china pe capul romanilor. in timp de criza au bagat bani in pamant(autostrada+centuri de ocolire) si au aruncat vina k nu sunt bani la buget pe cei 140.000 de bugetari care ar fi in opinia lor de vina pentru suprasolicitarea bugetara. restul nu prea mai conteaza chiar daca e incalificabil gestul din film(trucat sau nu e irelevant oricum). sa traiti bine fara base si cu dosarul „flota” pe rol. dosarul „valiza” si „cameramanul jandarmeriei” sunt cam „portocalii” in opinia mea. Numai „U”!

gigi  •  28 noiembrie 2009, 18:42

Multi au uitat ce inseamna dictatura de fapt. E incredibil cat de usor se manipuleaza lumea prin tv

Hmmm  •  28 noiembrie 2009, 18:42

O singura nelamurire. Am vazut la un moment dat, pe RTV cred, acelas filmulet dar filmarea era „in oglinda”. Adica Basescu lovea cu stanga, nu cu dreapta. Daca aia e versiunea originala, se poate conmsidera ca filmul a fost trucat, chiar daca nu in sensul de scos frame-uri, etc. E clar ca a fost difuzat „in oglinda” ca sa lase impresia unei lovituri mult mai dure, precisa, cu mana dreapta (se stie ca Basecu e dreptaci). Repet, daca ala era originalul.. daca nu era, nu vad de ce l-au difuzat si „in oglinda”.. doar sa creeze mai multe confuzii.

Mike  •  28 noiembrie 2009, 18:44

Falsa, adevarata inregistrare… nu ma intereseaza… e si el om ca toti ceilalti. Eu unul nu vreau sa revin la regimul comunist al lui tata Nelutu, deci tot cu Base votez!

Ovidiu  •  28 noiembrie 2009, 18:45

Mda, exact asa mi-am inchipuit si eu ca s-a intamplat treaba. Pornind de la un sambure de adevar (o bruscare sau ceva), pe care Basescu nu a stiut sa-l confirme si pe care il puteau confirma destui, Patriciu a trucat si a amplificat, ajungand la un pumn in fata. De 2 lei.

Nu stiu daca imaginea lui Basescu (oricum mitraliata) va avea de suferit, iar alegerile oricum cred ca le pierdea, dar imi e clar ca imaginea lui Patriciu, aristocratul liberal, a fost iremediabil compromisa in ochii oamenilor de bun-simt.

Tolo, in alta ordine de idei, pregateste-te pentru comentarii care mai de care mai pestrite…baietii vegheaza si sambata!

mihai-oradea  •  28 noiembrie 2009, 18:45

sincer m-a socat aceasta caseta cu imaginile ei…pana se dovedeste ca e trucata,ramane ceea ce am vazut(aproape ca-mi vine sa-l sun pe craciunescu sau porumboiu sa ne spuna daca a fost contact…:))
DAR
NU POT VOTA CU VANTU(ce tupeu are omul asta l-am auzit cu ce vrajala a venit pe realitatea)
NU POT VOTA CU PATRICIU
NU POT VOTA VOICULESCU
NU POT VOTA ILIESCU
NU VOTEZ GEOANA
imi pare rau,asta e,INSA NU E VOIE SA NE RAZBOIM NOI,OAMENI NORMALI,CATRE NE-AM IMPARTIT IN DOUA DIN CAUZA LOR

gabriel sorin  •  28 noiembrie 2009, 18:53

Astazi Basescu a avut declaratie de presa la ora 16 si ea a fost transmisa in direct doar de noul post de stiri VOX NEWS. Realitatea si Antena 3 nimic! Abia dupa o ora au prezentat doar anumite secvente. Daca asta inseamna sa-ti faci meseria in media in Romania.

cipi  •  28 noiembrie 2009, 18:59

abia stept ziua de luni ca sa citesc interviul. jos palaria domnul tolontan ca in aceasta perioada in care toti lovesc in presedinte ii dati drept la replica, il lasati sa ne arate cu adevarat ce gandeste fara sa ne mai manipuleze executantii lui vantu, sasu sau voiculescu. ati dat dovada de profesionalism chiar daca nu sunteti un sustinator al lui sunteti echidistant. asta inseamna cu adevarat jurnalism, iar acum cand veti mai face anchete gen ridzi, nimeni nu va mai poate acuza de parti pris. sper sa continuati in aceeasi nota, doar asa tara noastra va putea creste, fiecare sa ne facem treaba corect acolo unde suntem pusi.

m1ha1  •  28 noiembrie 2009, 19:15

bravo Basescu. singurul cu care putem invinge comunismul.

socului  •  28 noiembrie 2009, 19:25

Tolo, ai uitat cat te-ai chinuit cu ritzi , cat a fost tinuta in bratze de prezidentiabil, ca nu a judecat cu aceeasi masura dl presedinte ca in cazul in care a acuzat liberalii cind guvernau impreuna ?!
de ce nu esti total impotriva acestui dinu paturica , acestui comunist scapatat , care-si plange in versuri mama moarta ( care nu s-a prapadit ) , care si-a impins fata cea mica in fata , int-o tara in care tineri valorosi mananca paine goala , ca si-a umilit propriul; partid, fortand tinerii pdl-isti sa voteze cu tunata de ficasa, ca nu a dat rasp inca ptr casa din Mihaileanu , ca exista vanzari anterioare, ca Haisam a scapat cu complictatea acestuia , ca a inventat-o pe d-na udrea , ca pe prim ministrul boc l-a distrus dpdv politic, ca va injura fatis pe voi jurnalistii, va intinde nevestele pe mese sa le resusciteze, le face tiganci imputite, si pe voi gaozari… De ce sa-i mai dam drept la replica ?! SA DISPARA, este un VIS URAT …. un om pe care l-am votat in 2004..
Doamne ajuta-ne sa scapam de oportunist, mincinos, ipocrit, ne-credincios !!

etcxyz  •  28 noiembrie 2009, 19:26

De fapt ei nu vor sa dovedeasca neaparat ca Basescu l-a lovit pe copilul ala. Raul a fost facut deja. Au inculcat in mintea romanilor imaginea unui Basescu violent cu copii. Procesul ce va urma probabil ii va da credit lui Basescu dar intre timp ceata rosie va cobora iar peste Romania si Geoana va fi demult presedinte.

cezar popescu  •  28 noiembrie 2009, 19:28

presedintele este amnezic, deci trebuie schimbat…dar cu cine?!

BCL  •  28 noiembrie 2009, 19:29

Un pumn in falca unui copil de 10 ani nu este o „incalcare grava” a Constitutiei, decit pentru alde noi – prostimea votanta, asa ca… Mai bine schimbam subiectul! Oricum, un Basescu are Fan Clubul lui bine reprezentat pe Internet si cu discurs identic. Indivizi pentru care nu ar conta nici macar daca un tribunal l-ar condamna definitiv si irevocabil pentru crime in serie… Acuma, este adevarat ca doar vreo 1% dintre romani l-au detronat pe Ceausescu, dar atunci adversarii acelei funeste democratii populare – ei, da! asta era: o democratie populara! – au fost, parca, mai rationali decit fanii astia de tip nou.

Si, la urma urmei, nici nu cred ca lovitura aceasta, din noiembrie 2004, a fost cea mai josnica „dreapta” aplicata de Traian Basescu in maxilarul Romaniei democrate. Cei ca el au stiut intotdeauna sa ia, chiar cu forta, ceea ce cred ca li se cuvine, dar nu au dat mai nimic bun societatii. Discursul lui, din ce in ce mai… tunator si de o demagogie extrem de asemanatoare cu a lui C.V.Tudor, suna fals si ieftin. Cainta lui pentru nenumaratele „greseli”, cica pe jumatate iertate, caci recunoscute, este prefacuta si nu mai convinge decit rubedeniile intru lipsa de scrupule si constiinta.

Vorbeste prea mult despre „reforma si modernizarea” a tot ce misca-n tara asta, dar el personal a ramas acelasi FSN-ist fara scrupule nefrecventabil din anii ’90. Un expirat si anacronic „om nou” al „Epocii de aur”…

cristi  •  28 noiembrie 2009, 19:41

Base’ nu a pierdut niciodata o batalie politica. Foarte probabil o va castiga si pe asta. Cuplul Geoana- Ion Ilici Ileiscu OUT.
ne-auzim!!!!!

piratu’  •  28 noiembrie 2009, 19:45

Nu observ, la antescriitorii mei, decat ca sunt intoxicati. Din ambele parti. Atata vreme cat mergeti si votati in continuare basescu sau geoana, sa nu va asteptati la schimbari.

rere  •  28 noiembrie 2009, 19:47

Imaginile sunt trucate, si nu sunt fan Base ca sa spun asta, as prefera un altul.
Chiar daca a lovit, nu este de condamnat, oricare dintre noi ar reactiona la fel in fata un tanc care iti adreseaza injurii.
Prefer un presedinte direct, neuns cu toate alifiile, care se face ca nu aude si nu vede ce se intampla in jurul sau, sau mai grav, care se vinde si ne vinde rusilor chiar inainte de a iesi presedinte.

ciprian blidaru  •  28 noiembrie 2009, 19:49

e limpede ca e un trucaj, dar indiferent de asta e irelevant si e o lovitura slaba. s-a dorit a fi o lovitura sub centura, dar s-a oprit la stomac. bumerangul propagandei mediatice se pregateste sa se intoarca inapoi. din cei 20% de votanti ai lui Crin, jumatate sunt nemultumitii anti geoana si anti basescu. acestia se simt fraieriti de alianta ticalosita generata de Crin si vor intoarce votul spre Basescu, drept razbunare. pe de alta parte sfarsitul acestei campanii va adeveri zicerea: cine sapa groapa cuiva, cade singur in ea.

sorin  •  28 noiembrie 2009, 19:59

mi-e greatza …

sorin  •  28 noiembrie 2009, 20:02

iar trucaj nu e … „pozitia bratului este nefireasca ” :))

rapidist de cand ma stiu  •  28 noiembrie 2009, 20:05

Daca nici acum nu scapam de****** asta inseamna ca ceausescu ne-a blestemat rau! Nu am plecat afara,am tras be branci aici,dar daca iese tot basescu vand tot ce am si chit ca cersesc in strainatate plec unde voi vedea cu ochii!Am 44 de ani,am trait in dictatura lui ceausescu si nu mai vreau sa traiesc si-n dictatura lui basescu!Chiar nu vedem unde vrea sa ne duca? Sper ca pe 6 dec sa beau un pahar de vin ptr sf Nicolae si ca a invins democratia!

milici  •  28 noiembrie 2009, 20:05

Filmul e perfect coerent si nici un argument contrar nu sta in picioare , aici ma refer la lumini/umbre si la reactiile personajelor din primplan.
Toata povestea, privita cu detasare dinafara ne duce direct in ABSURDISTAN:
_specialistii, politicienii si oamenii normali care-si dau cu parerea despre caz JUDECA numai prin prisma PARTIZANATULUI, argumentand si pomenind numai elemente PRO favoritul personal si neglijandu-le pe celelalte.E TRIST pentru SPECISLISTI si oamenii SIMPLII.
_Nimeni nu mai gandeste cu luciditate, ACELEASI fapte sunt argumente pentru CONCLUZII diametral OPUSE, exact cum am fost ‘EDUCATI’ de politicieni.
– e GREU sa capacitezi un GRUP de ROMANI sa colaboreze dedicat, LUCRATIV pentru a realiza efectiv ceva POZITIV, in DISPUTE si CAUZE ABSURDE se coaguleaza imediat adevarate ECHIPE in toate sensurile.In situatia noastra TABERELE sunt INCHEGATE si actioneaza COERENT, cautand cu inventivitate argumente favorabile, admitand si folosind imediat si permanent toate gaselnitele coechipierilor.Se ATRAG specialisti si martori PARTIZANI, se inhiba prin presiuni personaje cheie, se MANIPULEAZA la meserie.
_VOTANTII NU sant practic INFLUENTATI de acest caz PASTRANDU-si CONVINGERILE chiar daca e vorba de:MINCIUNI, LOVIREA unui copil de ctre PRESEDINTE.TEME vechi FALSE, ILOGICE, ABSURDE sau IMPUTABILE AMBILOR sunt hotaratoare:ANTI/COMUNISMUL, MOGULIADA, ACOLITII CANDIDATILOR, GRIVCO, GRUPURI DE INTERESE etc.
Concluziile despre SEFULUI STATULUI relevate de caz:
_Base MINTE des , cu mult TALENT si NATURALETE incat ajunge si el sa creada.Daca tot nu mai avem flota Carmaciul poate sa-si gaseasca linistit de lucru , daca NU va fi REALES, in TEATRU.
_SPONTANEITATEA ii joaca feste marinalului cand este abordat de un MODERATOR corect precum RAZVAN DUMITRESCU caruia i-a dat raspunsuri STUPEFIANTE la intrebari normale.
_REACTIILE la RECE arata un PRESEDINTE de NEINTELES cu un STAFF SLAB sau FARA INFLUENTA.Exista si posibilitatea SACRIFICARII ADEVARULUI pentru mentinerea IMAGINII de PRESEDINTE HOTARAT , DREPT si RAZBOINIC chiar si cu un COPIL, cu PROFIT rezultat dintr-un CALCUL meschin al voturilor.
Posturile TV si PRESA isi fac treaba pe linia obisnuita, cu mijloace specifice, EXAGERAND ca doar e CAMPANIE ELECTORALA, contribuind la DIVIZREA ROMANILOR in TABERE artificiale.
Nimic SURPRINZATOR doar ca pentru tabara PRO BASESCU REALITATEA si TVR1 erau BUNE in 2004 acum sunt TENDENTIOASE.

alex  •  28 noiembrie 2009, 20:14

@BCL SUPERB. In sfarsit un om luminat. Bravo

milici  •  28 noiembrie 2009, 20:15

@ciprian blidaru
Da-mi un singur argument ca filmul e trucaj.Sper ca ai urmarit atent reluarile filmului si nu gandesti cu capul altora.
Din punctul de vedere al lui Crin ANTONESCU orice ALIANTA era TICALOSITA sau NEFUNCTIONALA.
Nu uita ca BASE a SAPAT groapa LIBERALILOR dar si PSD-istilor.La care din gropi te referi?

Ionutz_HD  •  28 noiembrie 2009, 20:19

e tragic ca un astfel de presedinte ne reprezinta… si mai tragic e ca imaginile respective au ajuns si prin presa din strainatate..ne-am facut IAR de ras in fatza occidentalilor cu ceva !
Basescu si Mailat sunt ‘mandria’ Romaniei.. RUSINE!

alex  •  28 noiembrie 2009, 20:20

@milici basescu rade de noi in cel mai barbar mod. uite-te la sustinatorii lui. uite-te la el. sunt penibili. in afara sa pomeneasca niste nume gen voiculescu sau patriciu n-au nici un argument. sunt penibili. romania lu basescu e mai datoare ca romania lu ceausescu din anii 80 cand a infometat populatia. sper ca nu cenzurezi asta, tolontane

adel  •  28 noiembrie 2009, 20:29

Cineva trebuia sa-i intinda o mana lui Traian Basesecu. Bravo, Tolo!

khris  •  28 noiembrie 2009, 20:29

E clar, a fost o impingere, dar prin scoaterea catorva cadre, mana a prins viteza si pare o lovitura.
Dar nu asta este problema – cei ce il considera dictator pe Basescu nu cunosc definitia acestui cuvant.
Ar mai fi presa asa libera sa-l terfeleasca in tot felul daca ar fi dictatura? Din contra, a inceput dictatura Geoana, cu minciunile rosii pe toate canalele care bombardeaza o singura tinta:Traian.
Ce spuneti atunci de faptul ca postului B1 i se taie emisia prin tara pentru ca e de partea lui Traian? Unde e dictatura acum
? Sunt convins ca lumea e nemultumita pt ca inca nu traim bine, dar daca vine mafia rusa, va fi si mai rau.
Ati uitat ca Iliescu a omorat copii la mineriade? Ca Vantu i-a lasat pe multi pe drumuri ? Votati Geoana si veti regreta, dar vom suferi si noi ceilalti 5 ani din cauza voastra !

milici  •  28 noiembrie 2009, 20:30

De acord cu BCL, acum Carmaciul isi recunoaste cateva erori ,nu din sinceritate , ci pentru redresarea situatiei disperate (stie exact ce se intampla din sondaje continui) , mentionandu-le pe cele marginale, atingand tangential subiectul cu copilul in care a gafat evident.
Lozinca de sorginte comunista ‘S-AU FACUT SI GRESELI TOVARASI)… e perfecta in situatia asta.Macar s-o exprime la persoana intai.

SSlayer  •  28 noiembrie 2009, 20:31

ati uitat cu toti cum stateaminfrigurati si astepta ca Tolontan sa ne aduca vesti despre protejata lui BASESCU, RITZI???

ati uitat toti ce fel de om este BASESCU?? si ce oameni tine langa el??
ori sunteti postaci PDL-isti, ori de asta- vara ati uitat tot…

Sdjajkasdf  •  28 noiembrie 2009, 20:52

Ma intreb cati din cei care au postat au peste 18 ani…!!! nu cred ca mai mult de 50%!!!

ciprian blidaru  •  28 noiembrie 2009, 20:59

@milici
mana loveste accelerat, e o miscare nefireasca si culmea copilul rade dupa aceea. in fine sa zicem ca se poate spune orice. insa in privinta lui Crin Antonescu lucrurile sunt grave. prin candidatuta lui la cacealma si-a batut joc de cei care l-au votat, iar prin alianta cu psd i-a scuipat in fata pe liberalii adevarati care au luat bate-n cap de la minerii lui Iliescu, ca sa nu mai vorbesc de partea economica, legatura dintre liberalism si stangismul psdist.
nu stiu daca Base a sapat groapa liberalilor si a psdeilor din moment ce aceastia au fost aliati in parlament cativa ani de zile reusind sa-l si suspende din functie.

Marius  •  28 noiembrie 2009, 21:00

O succesiune de cadre din acel film sunt redate cu o viteze mai mare, inclusiv miscarea inapoi a copilului. Sunetul este remixat pentru a da o continuitate, liniaritate si aparenta de viteza reala.

Nu este nevoie de alte inregistrari, o analiza ar arata trucajul. Cum bine scria Stefan in link-ul amintit in post. Totusi, o comparatie cu alte inregistrari, pe partea de sunet, ar arata lipsa sincronizarii acestora. Au riscat cand au lasat dupa ‘faza loviturii’ vorbele “sa intimplat ceva”. O demascare cu alta inregistrare, care filmeaza altceva dar are parti comune de sonor, este foarte usoara.

Din pacate atat de multi jurnalisti onesti au cazut in ceea ce se constitue PRIMUL mare trucaj din televiziunea romana. Nu vorbesc aici de cei la care pasiunea si/sau optiunile personale le intuneca judecata si modul de profesare.

Primul raspuns dat de Presedinte in direct constitue o alta fateta. Acolo existau optiuni mai bune.

florin  •  28 noiembrie 2009, 21:09

cand vad postarile parca ascult emisiunea lui turcescu de la radio.nu pot sa cred ca sunteti atat de manipulati,dezinformati sau….M a facut acest Basescu sa mi fie dor de politicianu tip stefan gheorghiu,sa mi se para normal si chiar simpatic Ion Iliescu.Am fost in Pta Universitatii mandru ca sunt golan,am fost alergat de mineri,dar asa golaneala cu BOC,RIDZI,UDREA,cu cadouri facute rusilor n am crezut ca mai poate trai aceasta tara.Ai fost votat de cetateni din mediu urban si acum ai ajuns sa pacalesti mai rau ca n anii90 pe saracii amarati.Pe mine sa nu contezi marinarule.

IOI  •  28 noiembrie 2009, 21:20

@BCL- Amice du-te de te culca. Din Cauza Miticilor ca tine emigreaza atati oameni capabili din tara asta. Frustarile tale nu cunosc si nici nu vor cunoaste limite. Emigreaza in Rusia frustratule…acolo macar vei gasi majoritatea „ganditorilor” ProComunism.

florin  •  28 noiembrie 2009, 21:21

pe unii din noi la scoala ne mai atingeau profesorii si reactionam identic,te dadeai in spate si zambeai nesigur,rusinat si jenat.Iar reactia de la tv va cotrazice pdl istilor cu frame urile voastre.

rapidistul  •  28 noiembrie 2009, 21:27

Cum poate să mintă în halul ăsta băsescu?
Se vede clar în acele imagini!!!
Cei care ***** pe băse au uitat că ăsta e caracterul lui *******???
Aduceţi-vă aminte,cînd cu brutalitatea-i cunoscută(de toţi,dar nerecunoscută de cei care ****** pe băse),i-a smuls acelei reporteriţe telefonul şi a facut-o ‘******* !!!!!!!!!!!!
De ce nu s-au făcut publice imaginile până acum???
Pentru că nu a permis dictatorul şi ****** de băse….
Pentru că vrea să ne controleze şi să ne dirijeze,aşa cum făcea ceauşescu…
Pentru că s-a învăţat să FURE de la stat,din BANI PUBLICI şi apoi să ne râdă în fată…
A furat destul…
A furat pentru campaniile electorale de anul trecut de la alegerile senatului şi parlamentului,a furat la alegerile de anul acesta de la europarlamentare pentru campania ficei lui elena băse,a furat pentru campaniile electorale la alegerile primăriilor,a furat pentru campania electorală la alegerile de acum pentru preşedenţie…..
AJUNGE BĂI băsescule CU FURTURILE!!!!!
GATA CU ritzi monica şi cu udrea elena!!!!!
A VENIT MOMENTUL SCHIMBĂRII!!!!!
A VENIT MOMENTUL ADEVĂRULUI!!!!!

koste21  •  28 noiembrie 2009, 21:28

In spatele Psd-ului sunt acei vechi comunisti care au devalizat economia nationala si au distru si sperantele romanilor prin tot felul de escrocherii orchestrate de Sorin Ovidiu Vantu,Dinu Patriciu care in prezent sponsorizeaza Psd-ul iar Mircea Geoana daca ar iesi Presedinte nu ar fi decat o marineta si prin urmare nu vad de ce as vota cu Mircea Geoana in ciuda gestului facut de Basescu.Jos comunistii!

Adi-Seattle  •  28 noiembrie 2009, 21:36

Of politica, ba-to vina…
Ce trebuie sa ma intreb cand merg la vot:
1. Votez cu sufletul sau cu ratiunea?
2. Votez ce cred eu ca e bine pentru mine si familia mea sau votez ce cred eu ca e bine pentru tara in general?
3. De unde stiu ce e bine pentru tara? Mi se inoculeaza cumva pe canale media? Am suficient discernamant sa-mi selectez singur informatiile?
4. Imi propun un vot de incredere sau un vot negativ?
Ce trebuie sa stiu cand merg la vot:
1. Nu mai pot vota decat la urmatoarele alegeri.
2. Trebuie sa ma supun votului dat.
3. Pot sa fac o eroare.
4. Peste 5 respectiv 3 ani am sa fiu mai batran exact cu tot atatia ani.
5. Partidele politice sunt grupuri de interese legal constituite pentru a promova politici proprii intereselor lor.
6. Partidele sunt finantate de indivizi sau organizatii care nu tin cont de aspiratiile multimii sau a celor din afara grupului si ca acestia considera finantarea ca pe o investitie si asteapta sa li se intoarca intr-un fel sau altul inapoi fie sub forma unor servicii fie material.
7. Tot ce am scris la punctul 6 este perfect legal.

tugutz  •  28 noiembrie 2009, 21:40

comunistii comunistii sunt sper sa dea dumnezeu o bota buna si sa nu iese geoana presedynte niki in 10 ani nu se va gasy un presedynte mai bun ca basescu poporul roman il iubeste f mult in astia patru ani el sa luptat cu comunisti deacuma el va putea face ceva si pt romania.asta e o inventye de ei nu cred ca ia dat base unui copil poate ia dat lu geaona si lu patriciu dar unui copil niki o data e prea bun votatii va rog basescu si un presedinte adevarat pt romannii nu pt comunistyy comunisty sa plece sa conduca ungarya daca poate nu o tara de romanii f frumoasa..tugutz suceava votaty basescu pt bnle nostru

milici  •  28 noiembrie 2009, 21:46

@cipian blidaru
Acceleratia mainii si nefirescul sunt subiective, contrazise de:
_sincronizarea si continuitatea miscarilor celorlalti
_naturaletea si continuitatea cutelor puloverului lui Base ceea ce inseamna ca nu s-au scos cadre
_amplitudinea miscarii capului copilului e in concordanta cu forta presupusa de viteza lovirii.
Copilul a ras pentru ca fiind fan Basescu si gresind tipuritura pe scena, a inteles ca lovitura era , in mintea lui de copil, justificata reactionand astfel.
A doua varianta a lui Crin cu Base era fezabila?Ai uitat ca:
-Base e fost comunist si securist.
_Base a distrus deja PNTCD.
_PD e de dreapta, stanga, centru functie de interese derivat din FSN, unde a invatat principiile ‘stangismului PSD-ist’ cum zici tu..
_Base a actionat continuu din 2004 impotriva PNL lovind si jignind in fel si chip liberalii, scindandu-l.
_Base si-a insusit beneficiile guvernarii Tariceanu, nu putine, asupra lui iar nerealizarile le-a imputan PNL.
_dupa 6-Decembrie vom vedea lista politicienilor urmariti, unii abuziv, de securitate in mandatul Base si atunci vom vedea adevarata relatie Carnaci versus liberali.
Alianta DA a fost subminata din start de Basescu, chiar daca tu te prefaci ca nu stii, exact cu metodele folosite in terminarea PNTCD.Cine l-a influentat pe Base sa distru ga partidele istorice ‘REACTIONARE’ ghici doctrina comunista ce-i?

Comentează