Întrebare: „Spuneţi NU la lovitură. Dar spuneţi NU şi la împingere?” / Traian Băsescu: „Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Nu-mi amintesc!”

Luni, ziarul va publica un interviu amplu acordat de preşedintele Traian Băsescu publicului Gazetei Sporturilor. A fost un dialog în care şeful statului s-a deschis şi a admis lucruri pe care nu le-a mai rostit. A vorbit despre sport şi despre erorile sale din cazul Monica Ridzi, dar şi din alte situaţii.

sâmbătă, 28 noiembrie 2009, 5:54

Luni, ziarul va publica un interviu amplu acordat de preşedintele Traian Băsescu publicului Gazetei Sporturilor. A fost un dialog în care şeful statului s-a deschis şi a admis lucruri pe care nu le-a mai rostit. A vorbit despre sport şi despre erorile sale din cazul Monica Ridzi, dar şi din alte situaţii.

Sînt afirmaţii surprinzătoare de la un om care a pornit ca mare favorit în această cursă şi a ajuns în situaţia de a se adresa acum unei părţi a publicului despre care ştie şi afirmă că a dezamăgit-o.

Am selectat pentru azi doar pasajul „la zi” al chestiunii mitingului din 2004, unde pe imagini se vede că a lovit un copil. Nu a rostit cuvîntul „fals”, dar a spus că cere expertiză. Nu a putut nega că s-a întîmplat ceva, pentru că susţine că nu-şi aminteşte.

E un altfel de Traian Băsescu, unul care întoarce privirile spre foştii săi aliaţi, „cavaleria pe care singur a dezarmat-o”, după cum scria recent Alina Mungiu, şi despre care admite că „da, eu am dezamăgit acei oameni!”.

Există un punct unde preşedintele nu dă înapoi nici un milimetru, faţă de această repliere, raţională, emoţională şi electorală deopotrivă. „Românii mă ştiu aşa cum sînt eu, cu toate erorile.  Dar trebuie să ştie că au de ales între un lider imperfect şi un alt politician, Mircea Geoană, condus de fapt de alţii”.

Iată pasajul promis, restul dezvăluirilor luni, în „Gazetă”.

– Sincer, domnule preşedinte, nu m-aţi convins prin explicaţiile publice că la Ploieşti nu s-a întîmplat nimic. După cum nu înţeleg de ce nici stafful dumneavoastră şi nici televiziunile nu cer o expertiză în străinătate. Nu aţi avut o iniţiativă oficială…
– Aici greşiţi.

– Corectaţi-mă!
– Eu am contactat experţi acreditaţi de Ministerul Justiţiei şi ne-au cerut două lucruri: înregistrarea orginală şi camera cu care s-a făcut filmarea. Punctul lor de vedere este că nici un expert nu va accepta să dea un certificat în lipsa înregistrării originale şi a camerei. Pînă luni sper să fie gata acţiunea penală, împotriva domnului Patriciu. Îl dau în judecată pentru afirmaţiile pe care le-a făcut la Realitatea TV.

– Care din ele?
– Susţine că a văzut două lovituri, una în stomac şi un pumn în faţă. Acţiunea mea îl va obliga să probeze. Proba nu poate fi decît înregistrarea originală. Şi, dacă găsim înregistrarea originală, găsim şi camera originală. Acest lucru trebuie lămurit. Sînt două puncte de vedere. Eu spun „Nu”, Patriciu spune „Da”.

– La ce spuneţi „Nu”? La lovitură?
– La lovitură.

– Dar spuneţi „Nu” la împingere?
– Îmi este imposibil să vă spun aşa ceva. Eu nu îmi aduc aminte episodul. A venit şi prea tîrziu şi aici mă întreb de ce au trebuit 5 ani ca acest lucru să apară? De ce n-a venit la referendumul din 2007? În orice caz, rămîn agăţat de acest lucru şi nu văd posibilă rezolvarea decît în instanţă pentru că cineva deţine originalul.

– Încă ceva. Spuneţi că nu vă amintiţi ce s-a întîmplat. Dar vă amintiţi că s-a întîmplat ceva acolo?
– Nu. Cavalcada alegerilor este complicată. La cîte mitinguri sînt, nici nu le mai aşezi la un moment dat în minte. Ca dimensiuni sau care unde a fost. La cîte incidente sînt într-o campanie… eu am luat coate în faţă. Ce mi se pare în neregulă e de ce timp de 5 ani nimeni nu s-a sesizat. Şi au fost multe alte momente în care domnul Patriciu l-ar fi putut utiliza din punct de vedere politic. De ce acum?

Comentarii (171)Adaugă comentariu

milici  •  28 noiembrie 2009, 22:04

@marius
Initial copilul aparea in imagine prin fata lacramantei.Imediat dupa lovire cameramanul s-a orientat catre copil care e vazut prin spatele femeii astfel ca pare afi o desincronizare.
Vezi restul argumentelor pentru normalitatea si continuitatea filmului in postarea mea anterioara ca sa nu le mai repet.Ori le citesti numai pe cele convenabile?
Nu putem gandi decat sub influenta partizanatului

comunistu  •  28 noiembrie 2009, 22:10

Am citit toate comentariile afisate inainte si mi-am dat seama de un lucru…Popor mai prost ca cel roman nu exista! Daca am ajuns sa vorbim de restaurarea comunismului in Uniunea Europeana Romania suntem varza..Pe de alta parte, asa cum comenteaza unii, partidele politice isi promoveaza orice imagine numai ca sa castige. Unii o fac mai bine, altii mai putin bine. Poprul „suveran” atat de drag lui Base comenteaza.Un lucru e cert.Suntem blocati si nu mai exista articole in Constitutie la ce situatie exista in tara! Perfect! Dao naibii de Constitutie ca este comunista si haideti sa o anulam printr-un referendum la 6 decembrie. Apoi vom vota, tot prin referendum una noua de tip european,de emanatie pdl..(prin care sa fie confintit preseditele jucator atoatefacator).Numai asa vom scapa de comunisti.Prin asta Base va triumfa iar tara va iesi din criza.

Dan  •  28 noiembrie 2009, 22:46

Draga Tolo, tocmai asta e ideea: daca ar fi fost trucaj, il puteau face inca din 2007…

Eu cred ca filmul e adevarat si a „iesit” abia acum la suprafata. Cel mai probabil a fost „uns” ca sa iasa, dar asta nu scuza gestul lui TB.

Penibila e doar operatiunea de beatificare impotriva oricarei ratiuni a lui Basescu, care ar fi scapat mai usor cu niste scuze mormaite, ca altadata.

cucuredu  •  28 noiembrie 2009, 22:52

Basescu nu este un politician de cariera cimai de graba unul de circumstanta, dar are curajul sa spuna la ce este bun in originalitatea lui si trebuie admirat cit de cit! Ce ne facem cu sistemul de comunisti transformati in baietii buni si acum cu aliati la ciolan cu restul de adunaturi pnliste, udmriste, nationalisti si oierii cu malai la buzunar facuti din afaceri ilegale!! Am peste 30 de ani traiti in afara tari si a vedea aceasta golanie prin care trece poporul roman la aceste alegeri este o tragedie care trebuie sa ne faca pe toti sa plingem de mila.Cum putem acepta din nou pe acesti copii de fosti nomenclaturisti la cirma natiuni! Un nu hotarit la aceste alegeri este si indemnul meu la totzi oameni cu ratiune sa faca la fel. Avem de ales intre un „betiv” fost comunist si un pacalici care „sa” si „se” foloseste de sistemul ticalosit! Folositiva de un fost ca sa elimine pe actuali este cea mai buna alegere!

cristian v  •  28 noiembrie 2009, 23:01

5 ani a refuzat interviuri, ‘a avut treaba’ pasemite, acum a ajuns cu interviu si in gazeta sporturilor. daca era un personaj a carui opinie ma interesa acum, as fi citit, eu sunt deja „convins” in legatura cu basescu- e produsul majoritatii dintre noi care vroia o mana de fier acolo, acum e omul cu mentalitate asiatica perfect. nu ma simt in europa cu basescu in frunte.

Alex  •  28 noiembrie 2009, 23:06

Forta Basescu! hai cu inca un mandat!

Silviu  •  28 noiembrie 2009, 23:07

A fi presedinte este o virtute, o favoare a sortii sau pur si simplu o meserie care se invata (fura) ?

Cind eram mic si inocent vroiam sa ma fac astronaut. Acum, cind am reusit ce mi-am dorit, vreau sa devin copil. Mi-am dat seama ca am gresit atunci demult.

Ce ironie. Cind am tras aer in plamini prima oara, am tipat dar nu m-a inteles nimeni. Erau prea preocupati sa ma scoata afara. Unul chiar imi dadea palme pe spate. Nu tipam suficient de tare se pare. Dar nu vorbeam pe limba lor. Si vroiam sa le spun un lucru asa de simplu, atit de simplu……. Nu au inteles nici macar ca am iesit cu picioarele inainte, proptindu-ma zdravan, si ei tot trageau, tot trageau……..de mine.

Omul e o sugativa. Tot timpul vietii acumuleaza. Filtrele i le pun altii.

Referinta morala, Puterea exemplului………Hmmm ? Cred ca am gresit „gaura”. Sau poate filtrul ?

Semneaza Seful de trib.

P.S. Si cind te „gindesti” ca folosim numai 10 % din capacitatea creierului nostru. Ironie sau mit ?

Traian Băsescu: „Românii au de ales între un lider imperfect şi un politician, Mircea Geoană, condus de alţii” | Bleen  •  28 noiembrie 2009, 23:19

[…] şi Obelix 0 afişări Pasaje din interviul acordat de Traian Băsescu Gazetei Sporturilor, pe tolo.ro. Interviul integral, luni, în Gazeta Sporturilor. Share and […]

AlbuSibiu  •  28 noiembrie 2009, 23:26

Basescu vs. Geoana. PDL vs PSD. Pista falsa. Etichetari si manipulari din ambele tabere si mai ales un furt de proportii produs de ambele parti la primul tur. Curat stil 1990! Ca sa nu mai vorbim ca sintagma „Mogulii” seamana izbitor de mult cu acel „mosierii” („vin sa-si ia pamantul inapoi!”) folosit in 1990! Oare tot la acelasi nivel se afla si alegatorul roman?! Puteti spune ce vreti: niciunii si nici altii nu sunt de dreapta. PSD-ul a recunoscut-o intotdeauna, iar PDL oricat de dreptaci s-ar da, in cele 11 luni de guvernare n-au luat ABSOLUT nicio masura de dreapta, de stimulare a economiei, doar masuri protectioniste si de astupare a grevelor preelectorale! Dar, va intreb: mai conteaza ideologia? Eu cred ca nu, fiindca electoratul roman HABAR NU ARE! Hrebenciuc, Vantu, Voiculescu, Patriciu, Oprisan, Mazare s.a.m.d. Puiu Popoviciu, Mircea Basescu, Adrian Videanu, Cocos-Udrea, Gheara s.a.m.d. Diferente majore?! Realitatea TV, Antena 1 si 3… OTV, B1 TV, Etno TV (de cand se transmit pe acest canal manifestari electorale?!?!). Incercati sa vedeti ambele fete ale problemei. Asadar avem de ales intre doua partide identice, nu va mintiti voi insiva. Problema ar fi urmatoarea. PDL e izolat, nu cred ca vor putea face un guvern functional nici daca Basescu va castiga alegerile. Au avut 2 posibilitati de a se alia, le-au spulberat pe amandoua. In politica, ca si in viata, trebuie sa ai grija sa ai si ceva prieteni. Atunci cand pierzi increderea celor din jurul tau, mai devreme sau mai tarziu vei plati. PSD pe de alta parte a mers pe singura varianta de asociere neincercata. Acolo nu e doar PNL-ul e si un UDMR, ba mai mult, inainte de alegeri, s-au aratat si celelalte grupuri parlamentare. Peste toate, din punctul meu ca sibian, acolo este Johannis, singurul om in care merita sa avem incredere. Omul asta e o cu totul alta specie politica fata de ceea ce sunteti voi, bucurestenii, obisnuiti sa vedeti. Incercati sa-l vedeti si sa-l studiati: cum se comporta, cum vorbeste si mai ales CE vorbeste. Incercati sa vedeti ca nu presteaza deloc demagogia, tipica romaneasca, ca nu se arunca niciodata la vorbe, nu monopolizeaza microfonul, incercati sa vedeti diferenta dintre ceea ce este Johannis si ceea ce sunteti voi obisnuiti sa vedeti. Deocamdata alte dovezi palpabile nu va pot da, in afara de felul cum a transformat radical Sibiul, cum a adus, aproape de unul singur, Luxemburgul aproape de Sibiu, in acest fel fiind cooptati in proiectul „Capitala Culturala Europeana” si cum s-a mentinut independent in tot acest deceniu la carma unui oras greu, in care luptele politice sunt destul de aprige. Pe langa asta mai puneti in balanta si felul in care i-a dominat pe Geoana si pe Antonescu la prima venire la negocieri, la Bucuresti, de felul in care acum se tine la distanta de toate aceste scandaluri ale acestor zile si, poate, ar trebui sa tineti cont si de ceea ce a spus ultima data privitor la un posibil guvern Johannis: „Vreau sa am ultimul cuvant in ceea ce priveste numirea ministrilor”. Omul asta nu e atat de neamt ca etnie pe cat e neamt in comportament, asa ca luati-i cuvantul ca atare! Asta e zona palpabila, e ceea ce se poate sti si se poate cunoaste, lasand un pic jos garda neincrederii din aceste zile. Restul sunt supozitii aruncate insa cu scop precis: ca ar fi manevrat de cei din spatele sau, ca s-ar putea schimba si el, s-ar putea „dambovenitza” in cateva luni, ca e naiv si nu stie ce-l asteapta..Aveti asadar de ales intre lucruri concrete si sperietori. Alegeti increderea sau frica? E decizia voastra, romanilor! Eu din Sibiu am insa o certitudine, usor de ghicit si inteles din tonul subiectiv pe care stiu ca-l folosesc. In aceste zile, cand totul e nesigur, e nisip miscator, avem nevoie de un punct fix, de ceva de care sa ne tinem ca sa nu ne ia ameteala. Johannis trebuie sa fie acela!

jan pitesti  •  28 noiembrie 2009, 23:47

in istoria romaniei asa a fost mereu ku bune si rele,timpurile se schimba mereu

impartzial  •  28 noiembrie 2009, 23:55

@AlbuSibiu. Clar si transant si in politica ca si in sport. Te felicit si…..te invidiez !

Trojan.H  •  29 noiembrie 2009, 0:16

Au mai ramas 7 zile pina la tentativa de lovitura de stat.

Cofir  •  29 noiembrie 2009, 0:23

NE-AM SATURAT DE BASESCU ! TIMPUL LUI A APUS ! VREM PE ALTCINEVA MAI DE CALITATE !

1horace  •  29 noiembrie 2009, 0:25

sa-ti furi tara e ca si cum ti-ai fura parintii !
defapt sintem intr-o mare confuzie,geoana nu e comunist caci un comunist niciodata nu s-ar alia cu un liberal la fel si antonescu nu e liberal,ei toti fac parte din partidul mafiotilor care din pacate nu are identitate juridica si care are ideologia lui patriciu ,voiculescu si vintu adica transferarea averii statului in buzunarele lor !
romani va rog veniti la vot ca de la noi fura si nu e posibil sa fim condusi de cei care ne fura !

Chefere  •  29 noiembrie 2009, 0:26

Potrivit Deutsche Welle, imaginile prezentate cu şase zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale ridică întrebări “de ordin tehnic, moral, politic şi penal” şi impun o serie de concluzii. “Mai periculoase decât discreditarea evidentă a preşedintelui sunt implicaţiile penale, morale şi politice ale acestei foarte probabile tentative ordinare de manipulare”, subliniază publicaţia. “Chestiunea are şi importante implicaţii morale. Pentru că televiziunile şi ziarele care au colaborat la producţia fabricii de împachetat fum (titlul primului film ecologic românesc, din anii 60 ai veacului trecut) şi-au încălcat atât de manifest deontologia, încât s-au descalificat complet. A difuza fără verificare imagini incendiare în loc să abordezi grijile reale ale electoratului ţine, în cel mai bun caz, de “jurnalism” de pistolari”, concluzionează Deutsche Welle

ales  •  29 noiembrie 2009, 0:30

Pentru Milici si Florin (desi eu cred ca sunteti aceeasi persoana!) precum si pentru TOTI partizanii unuia sau altuia dintre cei doi „prezidentiabili”:
Minti Milici/ Florin cind spui ca te-a ciomagit Iliescu si gasca lui, din care, printre multi altii facea parte si Dinescu care (cei care au fost „aproape” de fenomenul P-Ta Universitatii isi amintesc) ca a spus in sedinta FSN, citez : „domn’ presedinte, domn’ Iliescu, lasa-ti-i sa fiarba in suc propriu”. Pentru ca daca ai fi fost cu adevarat ciomagit si umilit la fel ca cei care macar au trecut pe acolo zilele acelea, nu ai putea si cred ca nimeni nu poate sa-i aleaga pe cei care i-au batut si umilit.
Putem in schimb spune ca toata clasa politice actuala ca si toti candidatii „prezidentiabili” sunt „o apa si-un pamint” si ca, de fapt, toti fac parte din aceeasi gasca ******* de profitori pe spatele meu, al tau, al nostru. Si mai putem spune ca NOI am putea SCHIMBA, am putea avea o atitudine corecta si ECHIDISTANTA daca ar fi sa-i boicotam, sa NU VOTAM. NIMENI sa nu voteze pentru ca EI nu ne reprezinta pe NOI , ROMANII de rind, ci pe ei si gastile lor de profitori. Sa vedem cine va avea 50% in aceste conditii cind vor vota NUMAI aceia care sunt aproape de CIOLAN? Cu siguranta NU sunt 50% din pouplatie!
Neprezentarea la vot va fi un PUTERNIC semnal de PROTEST de care sunt sigur ca li se va face FRICA si ca , asa cum spunea cineva aici, daca 1% dintre romani au participat la alungarea lui Ceausescu, atunci, de data asta va fi cu mult mai usor sa-i „fugarim” din istoria Romaniei pe acesti „NIMENI”. Le va fi teama cind vor vedea ca majoritatea populatiei tarii nu s-a prezentat la vot si deci, ca ROMANII NU VOR sa fie condusi de NICI UNUL DINTRE ACESTI DOI FOSTI COMUNISTI, si implicit de gastile lor mafiote si urmasi de comunisti, deveniti capitalisti prosperi furind bogatia unei tari, furindu-te pe tine, pe mine, furind si mintind de 20 de ani zeci de milioane de oameni. Multi din cei care in ’90 aveau 45/55/60 de ani azi nu mai sunt; au trecut in nefiinta fara sa vada gasca de mafioti post-comunisti disparind. ASA VOM DISPARE SI NOI in curind, daca nu facem ceva RADICAL ca sa scapam de acesti profitori. Ei nu vor pleca si nu vor renunta de buna voie, ci vor contiunua sa se „amestece” in aliante stupide de stinga-dreapta, dreapta-stinga, centru-dreapta-stinga-popular-nationalist-globaliste”, etc, etc, „aliante” care au o SINGURA IDEOLOGIE si UN SINGUR SCOP si anume sa ramina INCREMENTI unde sunt acum. Si sa ne tina si pe noi la fel.
Hai sa traiesti

Marta  •  29 noiembrie 2009, 0:41

IDEEA PRINCIPALA: Iohannis a declarat in Germania ca nu considera ca dupa turul 2 ar trebui un premier nepolitic, ci unul politic.
Alte comentarii:
Acum am putea spuna ca Iohannis nu „presteaza demagogia” si fiindca fiind extrem de convins de superioritatea sa are dispret pentru toti cei care nu sunt atit de bogati si apartinatori de cluburi selecte. Se coboara sa vorbeasca cu omul.

S-a coborit enorm si cind a spus ca vrea o OUG ca sa i se tina si postul de primar, (e impotriva legii, dar nu conteaza) ia ginditi-va sa fi cerut Boc asta? Neamt, neamt, dar daca se poate…

La nivel national ar fi chiar de ris sa contrapunem „Sibiu Capitala a Culturii in Europa”, cind se stie ca astea se fac prin rotatie (meritul succesului manifestarii da, dar e prin rotatie) ACUM, CIND AVEM 4 ani UN COMISAR NUMIT LA INSISTENTA EXCLUSIVA A LUI BASE si care are pe mina 40% din bugetul UE. 40%. Adica asta e influenta lui Base, mai citit si declaratiile unui neamt mai important de pe Hotnews inainte de a striga.

Alta problema a fost la Realitatea, cind absolut orice generalitate de program, de info economice elementare incerca sa extraga de la el reporterita, care ar fi facut si tumbe ca sa-l faca sa para ca are si el o solutie a lui, nu s-a prefacut nici macar interesat, era plictisit.

Asta nu pot sa va spun.
Asta vom hotari impreuna.
Asta nu e neaparat de comptenta mea, are cine sa se ocupe.
Asta vom vedea.

Adica sa-l votez pe Geoana (o catastrofa in sine) ca sa-l aduca pe omul asta 4 luni pe la dineuri si sa-i puna prim-vice-prim-ministru pe Dragnea sau pe Vanghele sau pe Dan Nica ca sa mai ciuguleasca din secretele de stat si sa le duca Geoana in Rusia (ca lui Hrebe ii e lene, el e doar combinator) doar fiindca e neamtul select?! Ei si?!

cvl  •  29 noiembrie 2009, 0:53

filmul e autentic,se observa si din reactia barbatului de dupa copil care isi schiba imediat privirea.dar ce sa ne mai mire la basescu***

nicolae  •  29 noiembrie 2009, 0:55

iata ca in secolul xxl s-a conturat bine burghezia proletara,au aparut marii mosieri care sug sangele poporului,ganduri ipotetice.
Oameni buni,marii oameni de afaceri prosperi din economia capitalista sau format in zeci de decenii,afaceri mostenite din tata in fiu,afaceri din care au profitat si patronii si salariatii.Capitalistul roman vrea sa egaleze confratele din occident in cativa ani,ce el e mai prost.
Stim cu totii ce pateste bietul angajat roman,la ce umilinte este supus,amenintat,conditiile de munca acordate,desfaceri de contracte de munca abuzive,legile nu sunt respectate,omului de rand, in justitie nu i se face dreptate Rechinii zilelor noastre trebuiesc dresati un pic si asta se poate realiza numai prin votul nostru pe 6 decembrie.Poate fi Geoana dresorul rechinilor,eu cred ca la primul semn facut din bici acesta va fi devorat de flamanzii ultimilor 5 ani.
Unde sunt liberalii autentici,in slujba cui se afla.Actualul partid liberal provine din emigrantii anilor91-92 PNL.at mai apoi in PNL 93
Ma intreb ce cauta domnul QUINTUS ALATURI DE GHISE FENECHIU,RUSANU,sa dea culoare liberalilor inbuibati.Singura sansa este sa lasam presedintele jucator sa se lupte cu rechinii,odata si-o data trebuie sa invingem si noi cei multi.Asa sa ne ajute dumnezeu.

iulia  •  29 noiembrie 2009, 0:59

Domnilor, dupa intrebarea lui Tolontan adresata lui Basescu „Spuneti NU si la impingere?”, ar trebui sa urmeze, bineinteles, si urmatoarele intrebari: „Dar v-ati gandit, domnule presedinte, sa il loviti?”, apoi „Dar v-ati gandit vreo secunda sa il impingeti?”.
Nu sunt ingrijorata decat de faptul ca Romania risca sa ajunga, din cauza unor gresite rationamente, pe mana unor oameni care nu au dovenit decat ca se duc pe furis la Moscova. De ce? Poate vom afla in curand. Dintr-o schilodita educatie, din rea-vointa, interese obscure ori, pur si simplu, din nestiinta gen „nu ma intereseaza politica, nu ma duc la vot” – si aici va rog sa citi „nu ma intereseaza politica pentru ca sunt incapabil sa IMI PESE de tara asta, de oamenii care pot fi si fratii nostri, de viata noastra in urmatorii 5 ani, care sunt ai nostri, nu ni-i va mai da nimeni inapoi daca nu ne-a convenit ce-am trait, ori dintr-o neputinta de a intelege ceva dintr-o discutie politica decat, poate, ca unul a ridicat tonul, ca celalalt are chelie, ca cineva poarta o cravata nepotrivita la costum – si aici intervin criteriile dupa care catalogam o persoana sau un discurs politic, si nu numai -, deci din aceste criterii riscam sa il alegem pe cel care nu a dovedit decat ca stie sa articuleze cuvintele fara substanta si ca stie sa fuga fara nicio jena de raspunsurile pe care este dator sa ni le dea. Sper sa va treziti si sa nu il mai condamnati atat pe Basescu pentru faptul ca este de neclintit in atitudinea fata de Patriciu, Vantu si Voiculescu, care vor sa imparta tara asta in voievodate: voievodatul Patriciu, voievodatul Vantu, voievodatul Voiculescu. Apoi, sa va vedem cum strigati si cum va intrebati de ce dracului nu ati vazut manipularea la care ati fost expusi ca ati trai in vremea „dictatorului Basescu”.

ales  •  29 noiembrie 2009, 1:01

Pentru Albu Sibiu:
Nu comentez parerile exprimate de tine.
Doar o corectie; Johannis este educat in BUCURESTI (fost coleg de liceu de-al sotiei!), deci fi putin mai rezervat cind faci afirmatii de genul:
<<>>.
Sibiul este mai mic si cu o populatie mai redusa decit oricare dintre sectoarele din Bucursti, deci mult mai usor de condus! In plus cind primesti o caruta de bani este normal ca , macar sa nu te faci de ris cind esti propous „capiatala europeana”. Dupa parerea mea, cam asta s-a realizat: Sibiul nu s-a facut de ris, dar cam atit! Nu mi s-a parut din punct de vedere organizatoric nimic deosebit. Sigur pentru romanii care in general nu au avut ocazia sa vada si altceva decit mizeria din Romania (oare de ce ce?, nu cumva pentru ca nu s-a reusit in 20 de ani sa apara o „clasa de mijloc”!)
Pe de alta parte Johannis nu era cine stie ce „inteligenta”; baiat simpatic de altfel, dar cam atit! Asa incit lasa loc de „intors” si nu face afirmatii definitive. Opinia mea o poti vedea mai jos. Evident fiecare isi urmeaza propria constiinta, mai putin aceia cu „ciolanul” in mina care nu au o constiinta proprie ci „constiinta” „Haitei” din care fiecare face parte!
Salut

adyy31  •  29 noiembrie 2009, 1:30

eu zic ca pe total, in acest moment, basescu ar avea mai multe voturi decat geoana. insa electoratul lui geoana(de exemplu batranii din zona rurala), au o prezenta mai mare la vot decat tinerii, intelectualii lui basescu. ma uit de ex in cercul meu de cunoscuti. cunosc studenti, absolventi de facultate, care nu au votat si care sunt mai indiferenti, care considera ca ‘cu un vot in plus sau minus tot aia e’. si astfel nu vor merge in a-l vota pe basescu. in schimb, cunosc(datorita locului de munca) multi batrani, oameni intoxicati de antena 1, care sigur vor merge la vot. pt ca oricum e duminica, ei sunt pensionari, merg la biserica si apoi….la vot. pe cand noi……sa mai vedem, poate apare ceva si ne modificam programul si realizam ca ne-ar fi prea greu sa mai si votam. apoi mai sunt multi studenti care trebuiesc sa astepte ore in sir pt a vota la sectiile speciale.
asadar, sustinatorii lui geoana vor avea prezenta mai buna. ca atare, scorul va fi foarte strans, poate chiar in favoarea lui geoana.

doar printr-o mobilizare serioasa, a fiecaruia dintre noi, putem, nu sa aducem victoria lui basescu, ci sa evitam dezastrul, venirea cpmunistilor la putere.
mai e ceva. sunt convins ca este reala faza cu asfaltarile, faptul ca au fost favorizati unii, apropiati ai pdl-ului. insa, hai sa vedem ce a fost inainte, sau hai sa ne imaginam cam ce se va fura dk va fi geoana alesul. diferenta asadar este ca cei de pe langa basescu, o comit mai cu frica, mai cu retinere. pe cand ceilalti…imdeiat au ajuns in topul celor mai bogati oameni.
oare de ce se aliaza toata lumea politica impotriva lui basescu? oare pt ca el este singurul care a propus masuri impotriva propriilor interese, dar bune pt tara? si ma gandesc aici la referendum si la reducerea pensiilor parlamentarilor. cand ii voi vedea pe cei de la psd facand si ei macar un astfel de gest, poate ca voi aprecia si pe ei. insa niciodata nu vor face asa ceva. de ex sa il lase pe nastase sa fie judecat pt cele 4 dosare(parca).
dk geoana ar iesi, referendumul nu va avea nici un rezultat(se va intarzia ani buni reducerea numarului de parlamentari, pt ca ar fi prosti sa-si taie ei singuri craca de sub picioare asa cum o face pdl-ul), nastase va scapa de dosarele penale, patriciu va scapa si el de dosar si la fel si cu dosarul lui becali(oare de ce becali ar vrea si el sa plece basescu?). pe langa asta, patriciu ar ramane numarul 1 in topul celor mai bogati, vantu va ajunge pe 2(acum e pe 3 parca), etc.
asadar, mobilizarea si hai la vot ca ‘e groasa’.

I R  •  29 noiembrie 2009, 1:53

Asta e tara in care traim. Urmatoarea amenda o vom plati atunci cand Baselu va raspunde penal pentru lovire a unui minor. Pentru o torta poti sa faci puscarie, pentru un copil lovit de presedinte cateva voturi…

ciprian blidaru  •  29 noiembrie 2009, 2:24

@milic
Cine a condus cel mai mult Romania dupa 1990? PSD
Cine are mafia locala cea mai tare? PSD
Cine e vinovat pentru mineriade si mortii de la revolutie? Ion Iliescu, FSN.
Cine a ucis libertatea presei? Nastase
Cine face acum o propaganda de natura bolsevica? PSD + moguli
Ei bine asta e doar un talger al balantei. Sunt de acord sa le punem si pe ale lui Basescu, dar nu cred ca vor atarna mai greu. Aici se face diferenta.

BLU  •  29 noiembrie 2009, 2:48

NU SUNT DE ACORD CU CE A FACUT DOMNUL PRESEDINTE LOVIND ACEL COPIL CEEA CE CRED CA ESTE ADEVARAT DAR NU POT SA UIT CA A FOST PRIMUL PRESEDINTE AL ROMANIEI DUPA REVOLUTIE CARE A SPUS ,,S T O P ,, RAULUI PRODUS DE O FOARTE MARE LACOMIE A UNOR OAMENI AVAND CURAJUL SA II INFRUNTE ,,MERGI INAINTE SI VEI INVINGE,,

Anonymous  •  29 noiembrie 2009, 3:06

Tolo, titlul este subiectiv ales, desi continutul articolului este OK. Imaginile sunt trucate evident in sensul taierii unor frame-uri ca viteza sa para mai mare si modificarii capului copilului sa fie mutat mai in spate (sunt multi care pot demonstra asta este evident). Poate l-a inpins (desi nu cred nici macar asta) dar nu l-a lovit. Oricum imaginile astea nu sunt decat praf in ochii prostimii pentru a muta focusul de la subiectele importante. Sper sa fii obiectiv pe viitor. Oricum, eu sunt mai decis acum sa votez cu Basescu decat oricand de la inceputul campaniei si nu voi mai vota in viata mea cu PNL sau Antonescu. NEVER, EVER!

marius  •  29 noiembrie 2009, 3:34

@albusibiu: johannis e clar bagat in fata pt a oferi iluzia unei asa-zise guvernari corecte, dar sa fim seriosi, crezi ca va putea johannis sa tina sub control gasca dinozaurilor din spatele lui geoana? aproape imposibil, de aceea va recomand sa nu visati frumos cu johannis premier ;), oricat de curat pare a fi, desi am auzit si despre el niste lucruri care, daca sunt adevarate, ceea ce se presupune ca a facut base, e un fleac pe langa acuzatiile de trafic de copii la adresa sotilor johannis :).

gica  •  29 noiembrie 2009, 3:59

OK OAMENI BUNI, EU INTELEG CE ZICETI. EU PERSONAL ,DESI SUNT PLECAT IN SUA DE VREO 10 ANI, AM VOTAT, SI AM VOTAT CU LIBERALUL ANTONESCU.DAR ACUM MA AFLU IN SITUATIA DE A-L VOTA PE GEOANA INDEMNAT FIIND DE CEL CARUIA I-AM ACORDAT VOTUL MEU SI AL SOTIEI IN PRIMUL TUR. EHH,AICI E PROBLEMA , COMUNISTII LUI ILIESCU SI IMPLICIT GEOANA, MI-AU TRIMIS BUNICI IN BARAGAN LASINDU-I SUB CERUL LIBER,LE-AU LUAT PAMINTURILE LASINDU-I SARACI LIPITI.20 DE ANI AM VAZUT CE AU FACUT OAMENII LUI ILIESCU,ADICA NIMIC. AR FI VRUT CUM SPUN EI ‘LINISTE SI NORMALITATE’ ,MA INTREB PT CE? CA SA FURE IN LINISTE. DECI,IN CONSECINTA ,AM SA-I DAU VOTUL FAMILIEI MELE LUI BASESCU ,PT CA VREAU SA FIE CINEVA CARE SA LE DEA PESTE MINA ATUNCI CIND INCEARCA SA FURE,lINISTE O SA AVEM CU TOTII PE LUMEA CEALALTA, ACUM VREM GALAGIE SA STIM CA SNTEM IN VIATA. HAI BASESCU

TX  •  29 noiembrie 2009, 6:33

Mai bine sa visam frumos cu Johannes premier decat sa visam urat cu Basescu inca 5 ani presedinte 😉

cainelerosu2002_c  •  29 noiembrie 2009, 6:43

potrivit Constitutiei,aproape oricine in tara romaneasca poate aspira sa devina Presedinte,cu conditiile de rigoare;dar atentie,daca aspirantii au dat in trecut o palma cuiva,au injurat pe cineva…ADIO ! presedintie,o sa iasa precis un filmulet,o poza,ceva martori oculari;nu-i iau apararea Presedintelui,dar intr-o anumita situatie,eu unul ****** unuia care ar sari calu’,cu sau fara televiziune de fata si indiferent de conditia sociala ori politica in care m-as afla;cit despre filmulet,hai s-o dam naibii de treaba,crede cineva in filme,de orice fel?UN FILM E AROAPE INTOTDEAUNA FICTIUNE,mai ales asta,ca-i vechi de cind lupu’ cu catelu’…aaaaa,probabil base ar fi trebuit sa se abtina ca si emil c.,sa ia vreo cerneala,ceva,peste figura…******si sa se mai si intoarca:-ia,domne,da si in spate…
Intrebarea mea : gasim vreun imaculat in ROMANIA ?…si n-am nevoie de vreun raspuns,caci DOAMNE,DOAR TU ESTI FARA DE PACAT!

coroian  •  29 noiembrie 2009, 6:53

In primul rand consider ca este o facatura. Din 2 motive:
1 Lipsa gestului reflex – in general oric om normal cand se loveste are tendinta de a pune mana aproape instantaneu in zona loviturii, chiar daca aparent exista si posibilitatea ca reactia copilului sa fie de perplexitate.
2.In al doilea rand lucrand in zona media, daca as avea filmarea bruta, pe langa mana aceea, as putea sa-i pun in locul capului lui Basescu pe cel al lui Geoana si sa-i schimb culoarea hainelor si in rosu. Softurile in care lucrez imi permit aceste lucru.
Cred totusi in teoria impingerii la o parte de genul „Du-te, mai copile, mai incolo…“

coroian  •  29 noiembrie 2009, 6:56

In rest: Traiasca Regele! Republica noastra e varza de vreo 20 de ani…

AlbuSibiu  •  29 noiembrie 2009, 7:34

Marius si ceilalti sustinatori ai tezei: e exact ceea ce spuneam mai devreme. Tu pui niste vorbe, lansate din interesul evident al cuiva in fata unor fapte. Johannis nu alearga dupa aceasta functie, nu l-am vazut niciodata vaicarindu-se sau luptand pentru ea. Ar fi trebuit sa vezi ce campanie a fost la Sibiu si cat s-a implicat Johannis in ea. Un altul, te asigur, ar fi participat activ, si-ar fi canalizat toti adeptii, cu grija, spre Antonescu, de pilda. Johannis nu a miscat insa un deget. Atunci cand a fost intrebat, a declarat intr-adevar, ca el l-ar sustine pe liderul PNL dar atat… Chiar si asa, Basescu a scazut aici, la Sibiu, de la 80% la Referendum la 38% acum (iar Antonescu a ajuns la 32%), un scor foarte mic. Johannis impins in fata de catre papusari?! Incearca sa vezi oamenii, sa-i cunosti. Nici macar Hrebenciuc, sau alti mari „dirijori” ai politicii romanesti nu-i pot impune partitura lui Johannis. L-am vazut de prea multe ori la Sibiu iesind in fata si demascand orice intruziune la Primarie (de pilda), spunand lucrurilor mereu pe nume, ca sa il vad acum sub talpa cuiva. Stiti ce usor isi garanteaza pozitia Johannis? Ganditi logic. Sunt cel putin 3 motive pentru asta. Primul si cel mai important: acest Guvern va fi unul de durere, unul care va incasa insatisfactie sociala, in perioada teribil de grea de dupa alegeri. Crezi ca vreun partid vrea sa se identifice cu acest Guvern si sa acumuleze antipatie majora sociala? Crezi ca cineva isi permite sa fie tinta acuzelor sindicale si ce va mai urma, a grevelor si protestelor? Guvernul va trebui sa ia niste masuri cumplit de antipatice. Totul sub personalitatea lui Johannis…Al doilea motiv este coalitia care il tine sus pe Johannis. Chiar daca nu va fi 50-50, pozitia PNL-ului in coalitie va fi hotaratoare. Daca PSD depaseste vreodata masura la adresa lui Johannis atunci liberalii pot rupe oricand coalitia si ii pot lasa fara sustinere parlamentara. Procentele sunt norocos facute pentru romani, singurul nostru noroc fiind acum ca nu am lasat pe unii sa poata avea monopolul puterii si ca ii obligam sa coopereze si sa se pazeasca reciproc. Al treilea motiv e tot o suspiciune, ca si a voastra. Asa cum voi spuneti ca Johannis poate fi manevrat, tot asa spunem si noi, cei mai multi din Sibiu, ca Johannis e omul care demasca imediat orice amestec. Nu a acceptat niciodata la Sibiu aservire ci doar colaborare, nu vad de ce ar accepta acum. Omul asta nu are mai nimic de pierdut, nu are altceva de aparat decat eticheta sa. E probabil printre putinii oameni politici din Romania care se bucura de recunoastere, de respect, nu atat in tara cat MAI ALES in strainatate. Aveti care habar cati oameni politici de marca, straini, au vizitat Sibiul si pe Johannis in ultimii ani? Da, direct orasul nostru, fara Basescu sau Premieri pe alaturi… Cititi presa germana si atentia pe care i-o acorda mereu si va veti convinge. A doua parte a discursului tau, Marius, e o porcarie. „oricat pare de curat desi se spun lucruri grave despre el”. Sa-ti spun cate ceva despre aceste lucruri grave, asa cum se vad ele de la Sibiu? Prima data au aparut, exact in 2000, la prima candidatura. Sustinute si lansate in primul rand de catre Antena 1 Sibiu, la acea ora aflata in mainile PSD-ului, principalul adversar al independentului Johannis. A doua oara au aparut in 2004. Mai timide si fara sanse, imbogatite insa si de acuzatiile cu casele… N-au clintit nimic, desi nu exista si o presa „de partid” pentru Johannis. El s-a aparat doar prin cateva declaratii clare si prin faptele sale.. A castigat detasat. Apoi liniste… Au reaparat, de data asta stinse de tot, in 2008. Nu aveau nicio sansa, cine le lansa, cadea in penibil. Le-a preluat asadar Justitiarul de Sibiu, un fel de ziar Romania Mare local.Asta ca sa vezi cat de jos ajunsesera. N-au reusit nici atunci nimic si apoi liniste…Iti dai acum seama cat de penibila e situatia? Aceasta poveste cu un Bau-bau de Sibiu, un fel de Dracula local, a prins acum la nivel national!! De ce? Fiindca sunteti atat de orbi sa vedeti realul de ceea ce e fabricat. Acuzatiile sunt extrem de grave. Crezi ca in 10 ani ar fi putut fi tinute sub pres toate astea? Uita-te la materialele video realizate pe Internet (fiindca nici macar OTV-ul nu isi asuma o asemenea mascarada). Ai sa vezi cat de clar se vede fabricarea, cum ies in evidenta nervii realizatorului (cine stie cate duble or fi tras, lucrand cu batrana aia?). Incearca sa-ti dai seama de lucruri simple, sa nu mai crezi in gaini care nasc pui vii sau alte „dezvaluiri senzationale”. Eu nu cred nici pe Geoana, nici pe Antonescu cu toata demagogia sa. Singurul om in care mai pot avea incredere acum e doar Johannis, un om mult mai valoros decat il minimalizati voi, de la Bucuresti. Succes in a mai avea o optiune la fel de valoroasa ca el!

Gun  •  29 noiembrie 2009, 8:04

Toata lumea din staful lui vb atunci la Ploiesti de lovitura sau cum vrea basescu de impingere .El stie f bine ce a fost acolo, dar daca cere expertiza isi da seama ca poata sa traga de timp, pana la alegeri lumea crede ca filmul e trucat sau ca e ceva in neregula cu el si scapa.
Problema e ca nu „impingi” in fiecare zi cate un copil sa nu mai ti minte nimic.

Laur  •  29 noiembrie 2009, 8:25

Ziaristi logici si rationali oricat de de fani Base’ ar fi admit si ei ca ceva nu e in regula la comportamentul si declaratiile presedintelui actual legat de ceea ce s-a intamplat in 2004.Evident ca tine minte perfect ce s-a intamplat atunci dar daca l-a luat pe NU in gura merge pana la capat(mintind pt o cauaza nobila ,crede el!)

flo  •  29 noiembrie 2009, 8:30

Tolo tot respesctul pentru puterea de a publica acest interviu.Stiu ca o sa ai presiune mare pe umeri. Sunt in SUA de 10 ani. Aici majoritatea suntem cu Basescu. JOS ILIESCU, JOS SECURISTII, JOS MOGULII

Corina  •  29 noiembrie 2009, 9:17

Cu fatza asta „umana” ai pacalit acest popor naiv ; dar ptr. ca nu esti la nivelul lui Iosefini,n-ai sa mai reusesti a doua oara ; vorbea cineva aici de „lovitura de stat” la 6 dec. !: iata cum ai reusit sa speli creierele nepregatite….Esti „imperfect”…..ce modest esti! !…adica esti in imediata apropiere a lul Dumnezeu….Ti-au trebuit 3 ore ca sa ne spui ca….nu ti-ai batut nevasta !.?… (chelu-si pune mina-n cap !)…N-ai nici o realizare,in cei 5 ani,conform fisei postului…. ah,ba da ,ai citit o fituica acum 4 ani prin care te lepadai de orinduirea care te-a propulsat si te-a dus in structurile nomenclaturii ! Ai jignit toate categoriile sociale(scolile produc ******,cei din presa sint ******, pe femeile care nu sint de parerea ta le trimiti *******…. )Si mereu acelasi aer nevinovat,de amnezic….pe mine si familia mea,nu ne-ai reprezentat in acesti 5 ani in Europa ,ne-a fost rusine de prestatia ta (scena jenanta de la Angela Merkel e doar un exemplu)Acum vei pleca,ne vei lasa sa ne linistim 5 ani,apoi vom incerca sa te uitam ptr. totdeauna…..drum bun !…

septy  •  29 noiembrie 2009, 9:18

Ce usor e sa dezechilibrezi o balanta electorala atunci cand speculezi amnezia unui popor: cantariti gravitatea gestului lui Basescu in raport cu mortii pe care ii are pe constiinta Iliescu, cu avutia nationala deturnata in interes personal de securistul Voiculescu, de coruptia in care a scufundat justitia Nastase, de miliardele de euro ale imbogatitilor peste noapte din P.N.L., si abia apoi trageti o concluzie cu privire la viitor. Cu Geoana presedinte vom asista la consolidarea deplina a politicii de clan, in culoarea politica a fiecarui partid se va estompa intr-un negru murdar amintind de unanimitatea P.C.R.

milici  •  29 noiembrie 2009, 10:17

@AlbuSibiu
De acord, aproape in totalitate cu ce ai scris (nu si la fotbal…).
O obiectie-PDL ar avea o sustinere parlamentara rezultata din obisnuitele tradari, unele fortate cu tehnica binescuta, si tema de alegeri anticipate a unor parlamentari care nu si-au facut plinul.Uiti ca traim in Romania?Sigur la a doua infatisare va fi aprobat chiar guvernul Boc actual!!!
Te-am citit si esti cam subiectiv in cestiunea ardeleni versus mitici dar sunt gata sa-i dau credit lui Johannis crezand in descrierea pe care i-ai facut-o de la fata locului.In plus e mai bine sa ai un proiect decat niciunul.
Nu e cazul sa escaladam aceasta disputa romani contra romani, scindarea fiind facuta de aceste false teme pe care le-am subliniat amandoi independent unul de altul.Suntem in criza acuta si nu scandalul ne lipseste acum ci o aresce solidaritate.
Chiar si in disputa ardeleni versus mitici, tot una falsa, ar trebui sa fim mai ponderati si fara prejudecati.
Mentionez ca sunt originar din Timis (Banatu-i fruncea!) unde am stat 25 de ani dar de o buna bucata de vreme viata m-a adus in Bucuresti.

kyx  •  29 noiembrie 2009, 10:17

Pana la urma nu are importanta daca imaginea este sau nu trucata. A fost oricum aruncata pt a distrage atentia de la alte porcarii. Intrebati un psiholog, va va spune ca asta este cea mai la indemana, ieftina si buna metoda de distragere a atentiei. La masele mari de oameni merge ca uns.
Ganditi-va insa ca avem de votat (cei care vor merge la vot) intre mariner si jenica. Mie mi-e jena de candidatii dintre care avem de ales. Pana la urma nu stiu cum va fi Geoana ca presedinte insa stiu cum a fost Basescu si mi-a ajuns. Marineru sa dispara.

Onel  •  29 noiembrie 2009, 10:19

@Silviu
Foarte tare Silviu… eşti astronaut?
Excepţional, chiar nu credeam că România mai e implicată în aşa ceva.
Fac cinste, ia-mă şi pe mine pe Lună.

milici  •  29 noiembrie 2009, 10:30

@marius
Daca ii suspectam pe toti ca asa vrem noi nu vom ajunge la liman niciodata.
Dinozauri sunt si la PDL, chiar daca nu-i vezi tu, i-a numit si Albu Sibiu, tocmai i-ai citit postarea, in formula Johannis exista Crin Antonescu care sigur nu va accepta compromisuri si neamtul sibian insusi caruia putem sa-i acordam incredere.
Daca era ceva in traficul de copii sunt sigur ca era folosit acum de masina demagogico propagandistica a PDL-ului nu crezi?
E suficient ca ai amintit de trafic, ti-ai facut datoria, acuzatia ramane , chiar neargumentata.

Cristina  •  29 noiembrie 2009, 10:34

Sa fiu sincera, nu mai stiu cine ar merita sa fie presedinte. Pentru ca fiecare are pacatele sale si fiecare poate fi atacat.

Sire_hd  •  29 noiembrie 2009, 10:58

spuneti-mi un lucru bun facut de Basescu si de PDL in timpul mandatului si il votez…lasati deoparte prostia asta cum ca vin comunistii si mogulii; fosti comunisti sunt peste tot, oameni influenti la fel. amintiti-va cum si-a batut joc Basescu de CONSTITUTIE cu, aproape, fiecare gest facut, amintiti-va de manipularea grosolana a procurorilor, de haosul instaurat intre el si guvern…ce dovezi ma vreti ca omu’ asta e „0”??? treziti-va oameni buni pt ca vom ajunge sa fim mai marginalizati de restu’ lumiicu asta la carma decat am putea fi chiar cu Vadim! ok, nu votati Geoana dar votati Iohannis, votati evolutia, nu regresul!

Jesper dk  •  29 noiembrie 2009, 11:08

Domnule Tolontan,

Sunt un roman care traieste departe de Romania de aproape 11 ani.Urmaresc triller-ul alegerilor cu foarte mare curiozitate si totodata cu bucurie ca m-am vazut scapat din ”mocirla”,cu toate ca am in Romania doi batrani pensionari si bolnavi.Va citesc cu foarte mare atentie si vreau sa va marturisesc ca sunteti unul din gazetarii mei preferati,un gazetar adevarat,cu ”coloana”si care este de partea adevarului.Ca un mare fan al dumneavoastra vreau sa va sugerez ceva:
Domnule Tolontan va rog, nu intrati ******** ca s-ar putea sa va murdariti pe maini!In rest va doresc multa sanatate si mult succes!
Hai Basescu!

pensionar  •  29 noiembrie 2009, 11:11

Filmul este adevarat, se inscrie in conportamentuul anterior de catre persoana in cauza.De ce nu spune cel care a primit un cap in gura la tv,[relatat de doamna Udrea] daca mai traieste????de ce toti sunt paralizati de frica lui, care comanda toate serviciile din tara, dupa 20 ani de democratie??????de ce sunt mame, bunice, bunici, fanatici si nu cred ce se vede ,ci se se MINTE??????DE CE AM AJUNS IN ACEST HAL????DE CE??????

Ripply  •  29 noiembrie 2009, 11:20

Cind s-a facut ceva cu cap in Romania, au facut-o nemtii! Da doamne sa se repete istoria! De la o singura persoana nu se poate astepta sa rezolve totul iar daca romanii vor intr-adevar sa se schimbe ceva, trebuie sa inceapa in ograda proprie!

gorea  •  29 noiembrie 2009, 11:25

e asa de greu de inteles ca inregisstrarea provine de la serviciile de paza sau de informatii , daca familia dorea sa-l vanda credeti ca cineva din pd sau propierea presedintelui nu plusa ? deci , parerea mea filmul provine de la institutiile statului , probabil , e un trend pt care nu stiu , bataia de joc asupra ofiterlor din toate strucuturlie prin angajarea de sefi fosti agricultori sau constructori ia dus pe unii in pozitii disperate de gesturi extreme . sefu mare vrea camera ca aia e inregistrata si va stii imediat cine a vandut .

George  •  29 noiembrie 2009, 11:30

Marea majoritate a postarilor sunt facute de echipa de serviciu a domnului Basescu.D-l Basescu a avut posibilitatea in cei 5 ani sa faca ce a promis, cit de cit. Din pacate n-a facut nimic asta trebuie sa judecam in aceste zile. Nimeni nu are ceva impotriva d-lui presedinte ,sa nu o ia personal,dar in mandatul sau n-a facut mai nimic,insuficient pentru un nou mandat.Acuzatiile mogulilor asa zis oamenii din spatele domnului Geoana sunt numai si numai intoxicari.In spatele domniei-sale cine sint ????.Mircea Basescu, Casuneanu,Popoviciu si lista poate continua.Greselile,proasta conucere a Romaniei se platesc in aceste zile,a venit timpul sa tragem linie si sa socotim ,din pacate nu avem ce.P.S. D-le Tolontan este o placere sa va citesc.

Anotak  •  29 noiembrie 2009, 12:06

Toata aceasta poveste sa mediatizat,doar pentru a discredita o parte,dar ma intreb,ce castigam noi boboru’din toate satea.Nimic.Indiferent care dintre cei doi va castiga alegerile,noi cei multi nu vom avea niciun beneficiu.Vom ramane tot cu greutatile noastre de zi cu zi,vom ramane tot cu saracia noastra,cu somajul si cu lipsurile,iar domniile lor cu bunastarea si bogatia.De cand sa produs evenimentul ’89,care nu a fost revolutie(poate invulutie),la putere au acces doar comunistii de esalon II si III iar cei care ar fi putut sa aduca ceva bun in tara aceasta,vazand ce se intampla,au cam plecat ,ori si-au deschis propriile firme si nu le mai pasa.In concluzie,indiferent care dintre cei doi va castiga,bine nu va fi,deci NU VOTEZ.

Comentează