De ce are nevoie Porumboiu

Pe scurt, de un anti-Porumboiu, de un preşedinte antidot experimentat care să-i ţină piept

luni, 25 ianuarie 2010, 4:38

Pe scurt, de un anti-Porumboiu, de un preşedinte antidot experimentat care să-i ţină piept

Steaua a cîştigat bătălia sms-urilor de la miezul nopţii cu Vasluiul şi-l va transfera pe Ouon, dar să vedem ce se va întîmpla la ora meciurilor din campionat, pentru că atunci se adună punctele!

Chiar şi cu pierderea fundaşului din Rwanda, Porumboiu rămîne contribuabilul #1 pe piaţa transferurilor. A băgat 1 milion de euro în jucători şi, per total, nimeni n-a mai cheltuit atît de la naşterea galaxiei clujene de la CFR. Pentru statisticieni: Paszkany a luat titlul.

Aşa stau lucrurile. Oricît de nebunesc sună, în oraşul unde nu se întîmplă nimic, vorba presei americane: „Scenele de un sfert de oră din filmul lui Corneliu Porumboiu sînt plictisitoare şi încîntătoare”, în urbea lui „Poliţist adjectiv” se pregăteşte un miracol. Deşi, după CFR şi Urziceni, de ce n-ar putea avea şi Vasluiul pretenţii reale de a merge în Champions League? Ha, ha! Lăsaţi cum sună, contează cum joacă!

Există însă o problemă. Singurul obstacol care, pe termen mediu, stă între proiectul vasluian şi titlu este exact ceea ce a născut proiectul: ambiţia lui Adrian Porumboiu. Pătimaş şi repede vărsătoriu de idei mai bune decît cele de acum cinci minute, finanţatorul are nevoie de oameni care să-i ţină piept. De un şef executiv de club, cu experienţa performanţei sportive.

În absenţa acestor poliţişti ai adjectivului care pulsează în stînga corpului lui Porumboiu e puţin probabil ca el să capete răbdare, răbdare prelungită pînă la limita thrillerului camuflat, în care ştii că deznodămîntul nu există, dar de care nu te poţi dezlipi. Acea minuţie care a făcut din băiatul său un nume mare european înaintea tatălui. Nici o supărare! Măcar să ni se întîmple asta tuturor.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

da  •  25 ianuarie 2010, 17:17

Ai uitat de Sepsi şi Vazquez la Timişoara (pentru statisticieni, ca sa te citez) si vei vedea ca acolo s-a investit mai mult decat la Vaslui. Deci, ar trebui sa iti revizuiesti topul „contribuabililor la transferuri”.

radu  •  25 ianuarie 2010, 17:26

ba tolontane esti dishtapt. Ca bini li zashi, . Tine-o tat isha!
Bafta la tini!!!

ddd  •  25 ianuarie 2010, 17:50

Nu are rost sa-l corectezi pe Tolo! Face parte din categoria jurnalistilor, care dupa ce au facut cariera, cred ca nu mai este necesar sa se informeze! Sepsi a costat singur 1 mil. de euro, dar acum e la moda in presa sa se inflameze cand aud de Vaslui!

Ciolanus  •  25 ianuarie 2010, 18:00

Deocamdata parumboiu baga putin si scoate mult. JJ baga mult si scoate… doar scandaluri.

da  •  25 ianuarie 2010, 18:27

Ciolanus, ai iesit degeaba din fasole. Altul era subiectul, nu era vorba de.. adjectiv (chiar si politist).

alexbv  •  25 ianuarie 2010, 19:29

cred ca Porumboiu are un plan pe termen scurt … riscant si nesanatos… la un plan scurt ce bine se potrivea un Dan Petrescu (adica inca 1 mil)…

ane  •  25 ianuarie 2010, 19:58

Vasluiul? Vesnic o echipa mica cu toata ambitia patronului,acesti mici licurici au fost prin toate campionatele din europa, au ars rapid si fassss!!!! Cazul Ouon-semnificativ; patron inteligent (cu mult peste imparat), probabil mai potent financiar, presedinte trimis direct la sursa, sigur salariu mare fata de oferta concurentei, pentru toate acestea exista mastercard dar steaua este altceva.

io  •  25 ianuarie 2010, 21:22

iancu a dat 1,2 milioane si pe goga de la U dar nu a platit toata suma nici dupa un an de la transfer. asa ca nu prea conteaza sumele de transfer

qwtre  •  25 ianuarie 2010, 22:04

bai baiatule ce remarci inteligente gasesti pe aici,numai vizionari,pardon numai frustrati…da ce echipe mari avem noi in romania noastra ma baieti? steaua? dinamo? astea sunt echipe mari? unde circul e la loc de cinste…daca steaua era o echipa mare nu ar fi trecut atatia ani fara sa castige ceva…steaua pe care o sustineti voi e steaua aia de acum 20 de ani….sezonul trecut vasluiul a terminat in fata stelei si rapidului si asa va fi si sezonul acesta,fara sa insemne ca vasluiul ar fi vreo mare echipa,dar nici steaua nu e….toate echipele au fost”lucurici” candva,s-o nascut vreuna campioana si nu stim noi…eu greu sa accepti ca vine o echipe de nicaieri ,fara traditie si iti ia fata,dar pentru voi si pentru romani in general nu joaca echipa ci numele orasului de unde provine echipa…oricum la cum decurg lucrurile in momentul de fata MARILE echipe ale romaniei o sa mai vada campionatul cand o iesi geoana presedinte.

Paul  •  26 ianuarie 2010, 0:30

Ai dreptate.
Porumboiu are nevoie acum de un staff cat de cat cu experienta.
Sa nu uitam ca si Urziceni a adus oameni capabili in conducere.

ciupi  •  26 ianuarie 2010, 10:12

ceea ce il strica pe adrian porumboiu este acea tenta de a schimba latina veche cu un fel de „magna cum lauda-ma gura”!

xaba  •  26 ianuarie 2010, 11:25

Cataline, care „batalie a SMS-urilor” a castigat Steaua??? Te rog sa citesti celalalt articol din ziarul tau, in care agentul jucatorului spune ca Ouon n-o sa ajunga nici la Steaua, nici la Vaslui. Iar cel mai important lucru este ca acest agent l-a cunoscut pe Gigi in cateva zile („Vorbeşte mult, dar fără nici o acoperire.”) mai bine decat l-ati cunoscut voi (presa sportiva din Romania) in cativa ani!!!

MONI  •  26 ianuarie 2010, 12:49

PORUMBOIU ASTA E………………

Razvan Penescu  •  26 ianuarie 2010, 13:27

LiterNet.ro a publicat scenariile ambelor lungmetraje ale lui Corneliu Porumboiu („A fost sau n-a fost?” si „Politist, Adjectiv”). Acestea se pot descarca gratuit, in format pdf, pe situl Editurii LiterNet, la http://editura.liternet.ro/autor/432/Corneliu-Porumboiu.html

diogo  •  26 ianuarie 2010, 15:20

nenea adi a vrut sa il faca pe nea jiji, dar nu a luat in considerare si aliatul principal al acestuia…..DIVINITATEA….de ce credeti ca sunt -34C in moldova?.. sa ii degere campurile lui porumboiu.

m1ha1  •  26 ianuarie 2010, 16:59

Da, Porumboiu o duce bine pe timp de criza pt ca banii luati din fonduri europene pt agricultura ii baga in transferuri sperand sa ii scoata luand titlul.

cris  •  26 ianuarie 2010, 20:33

Vai, ce sa spunem, ce penibil suna Vaslui in CL! Dar totusi, parca mai penibil suna Steaua si Dinamo, cu conducatorii si jucatori lor buni de cascadorii rasului.

Sorin Bâscă  •  27 ianuarie 2010, 13:06

Nu este doar problema lui Porumboiu, toti conducatorii din fotbalul romanesc au nevoie de cineva care sa-i cenzureze.
De aia oameni valorosi ca Olaroiu si Dan Petrescu prefera sa antreneze in strainatate.

Comentează