„Şi proasta asta de Ridzi, de ce nu se duce la chioru’!?”

Această replică se află în posesia DNA, după ce a fost rostită de şeful achiziţiilor din MTS în timpul anchetei „2 Mai”. Între timp, lui Ridzi i s-a mai pregătit un dosar penal, pentru alt caz de corupţie

miercuri, 10 februarie 2010, 2:39

Această replică se află în posesia DNA, după ce a fost rostită de şeful achiziţiilor din MTS în timpul anchetei „2 Mai”. Între timp, lui Ridzi i s-a mai pregătit un dosar penal, pentru alt caz de corupţie

– Ce ştii să faci?
(zîmbet) Hai…
– Pe bune, te pricepi la contabilitate, la acţiuni de tineret, la sport?
– Uite cum stă treaba. Eu am fost pus aici politic. O să mă descurc.
Dialogul a fost purtat în primăvara anului 2009 între un funcţionar MTS şi un om adus de Monica Ridzi în minister.

– Ce ştii să faci?
– Ce contează?! Pe mine m-a adus ministra aici, sînt recomandat de PD-L.
Dialogul, ca între colegi, a fost purtat după venirea Sorinei Plăcintă în locul lui Ridzi, spre finalul anului trecut.

– Ce ştiţi să faceţi?
(tace)
– Ne puteţi spune cum se emite o factură?
(începe să plîngă) Nu ştiu…
– Şi cum aţi fost angajat? Cum aţi ajuns să semnaţi documente în dosarul 2 Mai?
– Credeţi-mă, eu am fost angajat politic, sînt membru PD-L. Nu ştiu mare lucru despre MTS, dar am semnat pentru că aşa mi s-a spus.
Ultima discuţie a fost purtată în ianuarie 2010 de către procurori cu unul dintre învinuiţii din dosarul 2 Mai.

Schema prin care ni se fură banii
Nasol! Acolo unde noi vedem facturi şi impozite, o elită bugetară vede contracte pe care le poate falsifica şi deturna în interesul propriu sau al partidelor care îi oferă posturi, putere şi creditul de a recicla mereu banii.

„Cînd statul român achiziţionează un obiect sau un serviciu, ajunge să plătească mai mult decît dublu faţă de cît face! Cazurile Ridzi au mize de sute de mii de euro, dar la fel se procedează la contractele de sute de milioane de euro, la construcţii, aparatură medicală şi drumuri”, povesteşte un înalt funcţionar guvernamental pentru cititorii Gazetei.

100 de milioane de euro pe zi!
Aşa se explică faptul că o ţară cu un PIB de peste 110 de miliarde de euro anual cheltuieşte 100 de milioane de euro pe zi pentru un buget care se reflectă doar în pensii sau în salariile aparatului său şi foarte puţin în servicii pentru cetăţenii şi pentru plătitorii de impozite. „Mecanismul ocult şi totodată generalizat al furtului explică de ce avem şosele, spitale şi şcoli proaste”, spune acelaşi demnitar.

Calitatea numărul 1? Prietena Elenei Băsescu
Monica Ridzi e un model pentru acest mod de lucru. În curînd, şefa Organizaţiei de Tineret a PD-L, parlamentar şi fost ministru, cunoscută în politică pentru relaţia sa strînsă şi afişată cu Elena Băsescu, fata preşedintelui României, va ajunge în faţa tribunalului pentru două dosare distincte de deturnare a banilor publici.

„Tupeistă, rea cu cei din jur, sigură că ştie tot şi supersusţinută politic”, sună caracterizarea frustă a unui om din MTS la adresa Monicăi Ridzi. Elena Băsescu era omniprezentă în povestirile ei. „Deşi pînă la venirea în MTS nu ocupase nici o funcţie publică şi nu dovedise nimic nici în domeniul privat, se comporta ca pe propria moşie”, sună portretul celei care s-a definit drept „soldat credincios al partidului”.

„Grup infracţional”
Ca ministru al tineretului şi sportului, Ridzi a avut pe mînă un buget de 100 de milioane de euro pe an. Şi a transformat instituţia într-o prăvălie condusă de ceea ce DNA numeşte „grup infracţional”. E doar una din acuzele pe care le vor purta atîrnate de gît cei aproximativ 10 demnitari şi funcţionari în faţa tribunalului.

Ridzi şi-a adus alături colegi din PD-L, unii cu funcţii de conducere, şi a dat drumul contractelor care au făcut franjuri bugetul. 700.000 de euro în cazul 2 Mai şi alte zeci de mii în cel de-al doilea dosar despre care DNA îl întocmeşte chiar în aceste zile.

„N-am crezut că un om de 30 de ani ca Ridzi poate fi atît de incompetent, pe de o parte, şi atît de versat în a sifona banii publici, pe de altă parte. Numai că teatrul ei s-a terminat definitiv. Apare şi al doilea caz care arată că duduia acţiona după un model”
SURSĂ GSP

Philips şi-a făcut treaba 🙂
După două luni de campanie a ziarului, după reacţia fără precedent a milioane de români furioşi şi după 7 luni de cercetări ale procurorilor, se apropie momentul decontului.

Pe 13 iulie 2009, cînd indignarea publică atinsese apogeul, Monica Ridzi a aflat că DNA a interceptat mailurile prin care mai multe documente fuseseră modificate retroactiv. Alertată de ancheta Gazetei, trupa ei încerca să şteargă urmele.

Ridzi şi cei din jur s-au speriat şi au avut o discuţie înregistrată audio şi video chiar în biroul ei. „Îl sun imediat pe omul de la calculatoare! Să vedem cum au găsit procurorii mailurile. Dar mai bine folosesc telefonul privat, pentru că cel de serviciu e ascultat”, se aude şi se vede ea pe înregistrare!

Erau momente comice şi capitale. Niciodată, cîteva mii de euro n-au fost mai bine cheltuiţi de către stat pentru a-şi recupera sute de mii de euro. Şi niciodată tehnologia Philips n-a făcut mai mult bine sportului românesc.
Lîngă ea stătea soţul, primarul PD-L de Petroşani, Tiberiu Iacob, şi cei cu care pusese la cale contractele. „Sunaţi la STS ca să ne ajute!”, i-a sugerat lui Ridzi şefa sa de cabinet, Elena Cazan. Degeaba! Toată panica, icnetele şi înjurăturile s-au transformat în probe.

Strigătul din birou
„Prostia a mers atît de departe încît s-au încurcat în ea. Erau prea multe urme, erau prea siguri că nu vor păţi nimic”, povesteşte cineva din MTS.

O zi mai tîrziu, pe 14 iulie, Ridzi îi asigura pe toţi că nu va demisiona, iar Mihai Mărcuţă (foto), şeful achiziţiilor din minister, striga de lîngă biroul demnitarului „Şi proasta asta de Ridzi, de ce  nu se duce la chioru’ după ajutor!?”. Şi el era înregistrat. În toate acele săptămîni, numele preşedintelui Băsescu fusese rostit repetat de către cei implicaţi, ca o poţiune salvatoare. La cîteva ore, după o întîlnire cu premierul Boc, Ridzi demisiona. Dacă ar fi rămas în funcţie, DNA îi putea pune în orice secundă cătuşe pentru că era clar că falsifică documente oficiale, încercînd să şteargă urmele.

A urmat, în toamnă, anunţul că, în frunte cu Ridzi, mai mulţi funcţionari sînt învinuiţi. Şi apoi, linişte pe scena publică. Procurorii au derulat dosarul, audierile, confruntările. La unele dintre ele a apărut şi Daniel Morar.

Caii înalţi şi portocalii
Ziarul a continuat şi el să adune mărturii ale celor implicaţi. În faţa ziariştilor se discută mai liber decît în birourile anchetatorilor. Speriaţi sau frustraţi, indignaţi sau doar invidioşi, mai mulţi oameni au început să vorbească.

Aşa au apărut şi informaţii despre al doilea caz, despre care vom scrie în curînd şi pentru care DNA a deschis un alt dosar pe numele Monicăi Ridzi. Frapantă este asemănarea dintre cele două situaţii. Frapantă este şi protecţia profesională şi politică de care s-au bucurat cei implicaţi, care-i şochează pe oamenii din fostul minister, restructurat între timp.

„Paul Diaconu a fost avansat de Plăcintă şef la Lia Manoliu, cea mai mare bază sportivă a ţării. Claudia Radu (foto), şefă în minister şi membru în conducerea PD-L de sector, şi-a luat concediu medical cîteva săptămîni şi acum a  revenit pe cai mari. Ni se spune că totul va fi rezolvat politic, iar Radu se laudă că bea şpriţuri cu Funeriu, noul ministru. Mărcuţă e şi el OK!”, relatează colegii învinuiţilor.

Îngrijorarea funcţionarilor oneşti e doar parte din frustrarea publicului şi a jurnaliştilor. Au trecut 7 luni de la demisie şi cei implicaţi sînt pe funcţii, în minister, în partid sau în Parlament.

În timp ce noi vedem facturi şi impozite, ei rîd de pe caii lor înalţi şi portocalii. Şi de pe ei vor cădea. Citiţi mîine!

DNA anchetează afacerea cu laptopuri
Direcţia Naţională Anticorupţie a confirmat dezvaluirea Gazetei si a sesizat chiar ieri procurorul general al României pentru a cere Parlamentului declanşarea urmăririi penale faţă de Monica Iacob-Ridzi pentru infracţiunile de abuz în serviciu pentru obţinerea pentru sine sau pentru altul de avantaje patrimoniale, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în formă continuată. „Faptele prezentei solicitări sînt altele decît cele care fac obiectul dosarului penal <2 Mai>, în care Parlamentul României a cerut urmărirea penală în august 2009”, precizează DNA. Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de MTS a unor laptopuri.

Calculator la percheziţie
Procurorii DNA au solicitat ieri şi încuviinţarea pentru efectuărea percheziţiei informatice asupra calculatorului proprietatea MTS utilizat de fostul ministru Ridzi. Anchetatorii, care au ridicat o parte din calculatoarele MTS în vara lui 2009, continuă cercetările în dosarul penal „2 Mai”.

Funeriu vrea oameni curaţi
Ministrul Daniel Funeriu a susţinut, ieri, că imediat după înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Sport, salariaţii, în special cei cu funcţii de conducere, vor trece printr-un proces de evaluare. „Posturile publice trebuie ocupate de profesionişti a căror valoare morală se situează deasupra oricăror suspiciuni în ceea ce priveşte respectarea legii”, se arată în comunicat. „Nu există imunitate politică. Cartea de vizită a salariaţilor trebuie să fie impecabilă. Şi profesional, şi moral”, a declarat Funeriu. Surse sustin ca Funeriu a ramas masca cind a aflat ca oamenii invinuiti de DNA in dosarul 2 MAi sint in continuare pe functii, unii avansati intre timp.

Citeva dintre discutiile  surprinse cu aparatura audio video Philips a DNA:

Fragmentul 1
Paul Diaconu (dir. economic): Doamna ministru, procurorii au pus mâna pe mailurile dintre noi şi firme.
Monica Ridzi:  Cum mailuri? Care mailuri?
Paul Diaconu:  Cele de după. (se referă la mailurile prin care se punea la cale refacerea contractelor şi ştergerea urmelor)
Monica Ridzi:  O să sun imediat la omul de la IT al ministerului. Cum s-a întâmplat asta?!!!
Ceilalţi participanţi:  Nu ştim. Cert e că DNA are mailurile.
Monica Ridzi: Acum sun la cel de la IT. Dar, aoleu, să sun de pe numărul meu privat, că sigur mobilul de seviciu este ascultat!

Fragmentul 2
Mihai Marcuţă (dir. de achiziţii): Ce ne facem?
Un coleg din MTS:  Nu ştiu. Ăştia de la Gazetă nu se opresc şi mi-e teamă că DNA a început să strângă probe.
Mihai Marcuţă: Ridzi ce zice?
Un coleg: Că nu demisionează pentru că are sprijinul partidului şi al Cotrocenilor.
Mihai Marcuţă: Păi de ce nu se duce proasta asta de Ridzi la chioru’ după ajutor?!

Puteti citi mai multe despre afacere aici, cu dezvaluri din Newsin, Evenimentul Zilei, Romania Libera si alte ziare.

Comentarii (96)Adaugă comentariu

medavoym  •  10 februarie 2010, 2:47

Bravo!
Aceste anchete fac foarte bine societatii romanesti.
Continauti!!!!!! Nu va lasati!

mikk  •  10 februarie 2010, 2:53

o increngatura mai ceva ca in „caracatita”
diaconu asta lucreaza si pe la garda financiara..are firma mare de contabilitate..il stiu personal….sper sa fie coleg de camera cu sile camataru ca sunt de acelasi rang
” Acolo unde noi vedem facturi şi impozite, o elită bugetară vede contracte pe care le poate falsifica şi deturna în interesul propriu sau al partidelor care îi oferă posturi, putere şi creditul de a recicla mereu banii”.
Bravo Tolo . frumos

surubel  •  10 februarie 2010, 3:19

Si nu va pati nimic. O tara de hoti si de incompetenti. Daca nu iesea Basescu se lasa cu mai multe dosare penale. O sa il tergiverseze vreo 2-3 ani si o sa scape basma curata. Eu cred ca sunt niste hoti in frunte cu Blaga cu liceul terminat fara studii fara nimic a ajuns sa conduca ministerul justitiei.

Peruschi  •  10 februarie 2010, 3:35

Trebuie sa vina criza ca sa vedem minciuna in care traim de 20 de ani. Furtul asta masiv se intampla de 20 de ani si va fi tot timpul cat societatea noastra va fi condusa de catre noi. Noua ne trebuiesc politicieni straini, platiti, ca sa faca ceea ce ar trebui sa facem noi. Totul e putred si corupt in tara asta! Cu prima ocazie voi pleca de aici, pentru ca m-am saturat de aceasta tara, de lasitatea romanilor care nu stiu sa lupte pentru drepturile lor! Avem in sange hotia, mita, coruptia, furtul si inselatoria. Romania anului 2010! Sa traiti bine, familia Basescu vegheaza sa nu va mai faceti griji ca nu stiti ce sa faceti cu banii!

Atitudini  •  10 februarie 2010, 3:36

Intrebare: Ce se intampla daca treaba se incheie, dar peste 6 ani, printr-o achitare pe viciu de procedura?

Cat de ireala vi se pare varianta?

Banii merg sigur pana la EBA si ajung, indirect la Zeus. Cat credeti ca o sa lase „Chioru” sa mearga ancheta mai departe?

Eu nu cred…

XOLV  •  10 februarie 2010, 3:56

Asteptam aceeasi tip de ancheta si in cazurile Seres si Nagy!

florinho  •  10 februarie 2010, 4:30

tine-o tot asa tolo…macar asa bagam frica in ei.mai putine articole cu pitipoance de dorobanti si manelisti tuciurii si mai multe articole de genu. nota 10

GentleGiant  •  10 februarie 2010, 8:25

Statul roman = lupul paznic la oi.

Vlad  •  10 februarie 2010, 8:51

Chiar crezi ca vor pati ceva? Te vad foarte sigur de asta si te stiu un om cerebral, dar la povestea asta sunt 100% ca nu va pati NIMENI NIMIC.
In cel mai rau caz posibil, vre-un functionar marunt va primi ceva cu suspendare. Atat.

anca maria  •  10 februarie 2010, 10:02

Si cei care sunt acum la putere fac exact ce a facut Ridzi si Placinta ,si fura in continuare fara salefiefricade nimic si de nimeni pentru ca sunt 90%din faimosul P.D.L.al lui Zeus******

silvia  •  10 februarie 2010, 10:02

Va dati seama cam cum au furat alde Nastase, Hrebe? Toti, ddar absolut toti, sunt niste hoti. Asta a picat de proasta ce este.

Andrei  •  10 februarie 2010, 10:02

Bravo! Felicitari!
Tine-o tot asa!!! Doar presa mai are putere la ora actuala sa schimbe ceva in tara asta!!

Cata  •  10 februarie 2010, 10:03

Si voi ati mai votat „chiorul” inca o data. Barvo, romani intelijenti ce sunteti.

daniel  •  10 februarie 2010, 10:07

stati linistiti ca nu veti vedea voi ministrii incatusati in romania.in cel mai rau caz va primii ceva cu suspendare,dar nu va face pusacarie.e prea mare mafia.legea e ptr noi,oamenii de rand…

petre alexandru  •  10 februarie 2010, 10:13

****puscaria ca e prea de tot . merita tot ce i se intampa. Bravo gazetaaa

jan  •  10 februarie 2010, 10:15

asa se intimpla reste tot in tara cand toti sant numiti politic si habar nu au cu ce se mananca functiile pe care le detin
nici acum nu o sa le faca nimic
FELICITARI GAZETA SPORTURILOR macar ati incercat
BRAVO CATALIN

ciupi  •  10 februarie 2010, 10:15

hotia proasta sau prostia hoata sunt cele mai mari calamitati din politicul romaniei. adaugati la asta ingamfarea, obraznicia, increderea in faptul ca tot ce zboara poate fi cumparat, plus alte asemenea „calitati” care fac din segmentul acesta inutil de populatie cel mai mare dusman al istoriei postdecembriste de la noi.

rochiri  •  10 februarie 2010, 10:16

Sa merga oare justitia in Romania?
Eu unu nu cred!

Nikko  •  10 februarie 2010, 10:16

@ Cata : Inainte sa-ti versi mania si amarul, deschide ochii si vezi ca, de bine, de rau, de cand e „chiorul” presedinte, au intrat la apa inclusiv de-ai lui, pe cand pe vremea favoritilor tai, nu se misca nimic. Ah, apropo, poate nu l-ai auzit pe prietenul tau Nastase Adrian cum i-a luat apararea lui Ridzi.

@ surubel: Asta de mai sus e si pentru tine.

Autorii  •  10 februarie 2010, 10:17

fff bun articolul
felicitari

cu recomandari ca si ale doamnei Ridzi cred ca dam filiment -ca si Grecia

Vlad pop  •  10 februarie 2010, 10:18

Bravo, GSP! Va felicit pentru acest act gazetaresc. Ma bucur ca DNA „vegheaza” inca la linistea noastra. Am dori sa fie demascati insa si cei din domeniul Transporturilor, din Energetic, cei de la Pensii, de la Sanatate, samd.

E incredibil cum platim lunar sume imense de bani celor de la Sanatate doar pentru a avea spitale insalubre, nedotate. Nu se poate ca banii intrati sa nu aibe o finalitate concreta. E inadmisibil sa trebuiasca sa ma prezint la spital cu spirt, fase, etc. in timp ce lunar sunt obligat sa platesc BIRUL celor care gestioneaza aceste ministere.

Aceeasi situatie si la Transporturi! „Am deszapezit strazile as ca sa nu ne intrebati de ce nu asfaltam gropile la vara”?!?!?! Incredibil!

Aceeasi schema aplicata peste tot!

Ma tem ca revolutia portocalie sa nu se transforme in una „rosie” pentru stimabilii de la Cotroceni sau Victoria.

Ionut Pitesti  •  10 februarie 2010, 10:30

HAI CONDAMNAREAAAAAAA~!!!!! HAI LIBERARE!!!!! DATI-NE TARA INAPOI!!!
Si presupunad prin absurd ca se intampla ceva si demisoneaza si ZEUS-ul cel chior, ce urmeaza????
Mai avem vreo sansa??? Mai e vreun politician corect, nepatat, demn sa ne conduca????
Putem aduce strain…, dar si asta sa nu fie politician….

Cătălin Tolontan  •  10 februarie 2010, 10:33

mikk: da e ca in „caracatita” si se vor mai putea afla multe.

Tiluc  •  10 februarie 2010, 10:34

Va felicit pentru ceea ce faceti. Nu va lasati intimidati. Hotia asta trebuie facuta publica. Sunt 100% convins ca jumatate din banii acestei tari au fost furati. Si asta se intampla de 20 de ani. Iar cand din cauza crizei a scazut fondul de furat, ne baga taxe sa poata fura la fel de mult. Nu o sa pateasca nimeni nimic. Nu va faceti iluzii. O sa fure la fel. Dar macar au acea senzatie de voma cand le vine citatia de la DNA. Chiar si pentru atat, merita efortul. Bravo!

alexel  •  10 februarie 2010, 10:35

in timp ce voi urlati pe aici ‘hotii!’, familia Ridzi a mai dat cateva tunuri :), ca sa aiba cash cu ce-si scoate fatuca din ghiarele justitiei curata ca lacrima. Numai voi o vedeti vinovata si nu inteleg de ce, daca fata asta sta mai mult de juma de an la inchisoare =))… e treaba mare.

gogu de la 2  •  10 februarie 2010, 10:38

trebuie mers pana la capat si uramrita toata derularea evenimentelor pana la decizia finala. nu avem voie noi, societatea, sa nu facem presiune pana la luarea unei decizii. asta inseamna normalitate.

Aloha  •  10 februarie 2010, 10:44

Bravo Tolo, keep up the good work!!

bob  •  10 februarie 2010, 10:45

sa-i impute toate pagubele,sa le platerasca

Gabi  •  10 februarie 2010, 10:49

Pacat ca nu exista mai multi jurnalisti ca dumneavoastra in tara asta! Daca toti jurnalistii si-ar respecta statutul si nu ar fi aserviti politic, jurnalistica ar avea mult mai multa credibilitate! Felicitari pentru ancheta!

adrian_hora  •  10 februarie 2010, 10:51

nu am vazut decat acuze, vreau sa citesc si punctul de vedere al acuzatei (sau al avocatilor apararii) – asa e normal.

bai nene  •  10 februarie 2010, 10:56

voi astia care comentati acum….cati dintre voi ati votat cu basescu?poate si dvs d-le tolo,nu cred ca ati votat contra base! deci…ce va mai agatitati atat! ca acesti oameni sa plateasca pt ce au facut nu trebuia sa iasa base! a iesit…nu se va intampla nimic!

d.Daniel  •  10 februarie 2010, 10:57

Foarte bun articolul si atit nimic mai mult.Pun PARIU pe VIATA mea ca nimeni nu va pati nimic in cazul asta.Citeam cu atentie tot ce sa comentat pina acum si imi dau seama ca am ajuns sa nu mai dam doi bani pe JUSTITIA din ROMANIA si asta pt ca asa am fost invatati de 20 de ani asta am vazut asta ni sa oferit,si mai cred ca deja nici nu ne mai intereseaza ce se intampla in astfel de cazurii.Legea este facuta pt cei amarati .Multa Bafta cu acest articol

cristi  •  10 februarie 2010, 11:00

te.ngrozesti. va dati seama ca asa e condusa tara asta ? sper sa existe judecata de apoi, dar tare mi.e teama ca si acolo e tot cu spaga.

RaSpo.ro  •  10 februarie 2010, 11:05

am asa o banuiala ca nu se va intampla nimic 🙂

macs  •  10 februarie 2010, 11:12

Felicitari!! Articol de nota 10!!
Ar trebui sa existe o publicatie specializata pe asa ceva. S-ar vinde ca painea calda, si ar ajuta enorm tara asta sa iasa din mizeria asta. Daca de justitie nu le e frica, macar de opinia publica!

doru  •  10 februarie 2010, 11:19

parerea mea ca toate complexurile sportive nationale ar trebui trecute pe autofinantare, nu sa cheltuie zeci de miliarde din bugetul statului, iar incasarile facute de la federatii , cluburi(care au buget tot de la stat) , diversi turisti, sa fie furate prin diverse mijloace.

randy  •  10 februarie 2010, 11:25

VADIM TUDOR PRESEDINTE

indemn  •  10 februarie 2010, 11:28

indemn pe toata lumea sa-si ia familiile si sa plece din tara !!. nu e de stat in romania . Toti isi bat joc de noi , platim taxe , impozite , taxe pe shaorme , bauturi mai nou ****. !! .. Haideti sa plecam din tara asta***** , altfel o sa muncim pt tot restul vietii fara nicio satisfactie .Pt ce tragi in Romanica ?? . tragi zi de zi sa supravietuiesti pe cand in alte tari iti permiti vacante , excursii , distractii , iesiri la restaurant .. cati dintre voi ati uitat aceste lucruri ??

SireHD  •  10 februarie 2010, 11:31

sa vedem rezultatele…

Jhonny  •  10 februarie 2010, 11:37

Si Udrea trebuia sa i se alature ,dar nu a vrut basescu prin boc si ceilalti, deci se vede clar ca PDL are numai showman -i in partid, competenta cocleder …si asa a ajuns tara sa fie condusa de incompetent, avem marinari, oamenii care pun borduri si strazi ca videanu si udrea sau care facem consultati de milioane de euro cu statul, adica udrea, toti oamenii deformati mintal si fizic uni sunt la PDL, la PSD sunt cam toti mosii antici pe acolo, poate castiga presedentia Cristian Diaconescu si mai salveaza ceva, la PNL este tariceanu si Ludovic, unul a bagat taxa auto mare sa isi protejeze firma de leasing cu ****** de citroenuri, celalat canta la botezuri :D. Toate partidele fura de rup cand sunt la putere, dar PDL fura si nu stie ce face….da na ce ne mira cand suntem condusi de un marinar ….asa cum am fost condusi de un cizmar, ….fratilor va meritati soarta, aia din afara au votat base sa va bata joc de voi……:))))

fanu lu mocanu  •  10 februarie 2010, 11:39

bomba nucleara ce dezvaluiti voi!!! cu alea 5 milioane de la dosarul transferurilor si cu astia 7-800.000 ne-am scos avem bani de autostrazi… nu-i rau ca faceti panouri cu „asa nu” dar mai tare mi se pare cum de ajung asemenea fete fara noroc in functii serioase… daca vreti sa traiti intr-o lume ideala unde sa nu-ti faci parte cand ajungi sus, v-ati gresit cariera… INCOMPETENTA si micimea sunt problema nu ca-si trag si ei ceva…

gog  •  10 februarie 2010, 11:40

go tolo ,go ! macar sa se stie adevarul despre sitele prin care se scurg banii de la buget in buzurarele mafiotilor

cezar  •  10 februarie 2010, 11:47

In ce tara traim!!
Incredibil!!!!
Exista atitea probe si nu este trimis nimeni dupa gratii!
In Germania erau de mult inchisi!
Numai „inteligentii au votat iar cu chioru”!
Isi merita soarta poporul asta!

DANIEL  •  10 februarie 2010, 11:54

cred ca trebuie usor usor sa inceapa lumea sa iasa sa portesteze public impotriva acestei organizatii mafiote numite PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL, care s-a extins ca un cancer in toate colturile societatii….si mai trebuie protestat nu numai impotriva PARTIDULUI DEMOCRAT LIBERAL, ci impotriva tuturor partidelor politice din Romania care nu sunt decat niste organizatii private de sifonare a banilor publici….BRAVO PENTRU ANCHETA, BRAVO PENTRU EFORT…CU PASI MARUNTI SI APASATI SE VOR SCHIMBA LUCRURILE IN BINE

mucu  •  10 februarie 2010, 11:58

Va multumim pentru aceasta ancheta! Este de folos tuturor ong-urilor romanesti!

Gabi Koreanu  •  10 februarie 2010, 12:03

Daca ai nevoie de sustinerea noastra morala, o ai. N-as vrea sa te felicit inainte de a vedea ca justitia in Romania poate sa functioneze si in slujba cetateanului, insa abia astept momentul ala.
A meritat insa pentru tine tot acest efort? Sincer.
Tu si echipa ta ati dus in ultima vreme o lupta crancena cu structurile putrede din Romania si, in tot acest timp, colegii di redactie isi bat joc de ceea ce ar trebui sa faca: sa scrie despre sport.
Cu respect te anunt ca amantele lui Terry si „arogantele” lui Becali nu au nimic comun cu notiunea de sport.
ALTFEL, toate bune?

Gabi Koreanu  •  10 februarie 2010, 12:08

Catalin,
in editia de maine, poate ne zici si noua cine e „Chioru”?

george  •  10 februarie 2010, 12:12

Eu am plecat din tara, tocmai in singapore. Refuz sa cred ca ma trag de la Traian(basescu) si nu am mai suportat sa fiu condus de *chiorul*,cum spuneau cei de la MTS, de Udrea si de *piticul atomic*,care se ridica pe varfuri sa para mai inalt.

Sany  •  10 februarie 2010, 12:15

Tolontan a facut o ancheta in toata regula. Eu cred ca in romania justitia aplica penitenta doar pentru oamenii de rand. As fi mult prea naiv sa cred ca un „animal” politic va ajunge in romaniasa dupa gratii.O tara frumoasa dar pacat ca este locuita.

Mihai  •  10 februarie 2010, 12:16

Bravo Tolo !!

Impreuna cu echipa ta ai facut o treaba buna.Puteai sa faci ca altii si sa-ti iei o spaga, dar uite ca mai exista oameni cu coloana…
Eu nu pot sa inteleg ce a fost in capul lui Base, cand a lasat-o pe asta ****** sa ajunga ministru.Ce D-zeului, doar se vede de la un km ce caracter are.Ce putem face noi romanii ca sa o vedem pe hoata asta la puscarie? Daca si asta scapa acum,eu fug din tara asta.

Comentează