Curăţenia SRL

Marian Iancu: „Sper ca Dumnezeu să-i ia la El mai repede pe cei care fac prostii”

miercuri, 24 februarie 2010, 5:31

Marian Iancu: „Sper ca Dumnezeu să-i ia la El mai repede pe cei care fac prostii”

Se poartă. Cei dispăruţi devin prietenii noştri. Le controlăm amintirile şi astfel făurim, împreună cu ei, simbolurile de care avem nevoie.

Am vrut să fac asta cu Mircea Salomir, fostul arbitru care a murit ieri, la 65 de ani, la capătul unei suferinţe de fix un an. Şi am căutat în amintire cîteva episoade. Ar fi dat bine o seară ploioasă într-o gară. Sau un colţ de vestiar. Sau o discuţie în tribună, pe la un meci de divizia B. Au fost toate acestea, dar nu e momentul.

Pentru că ceea ce am găsit e o declaraţie a patronului Timişoarei, Marian Iancu. Acum cîteva zile, nervos din cauza arbitrajelor, petrolistul a spus la TV, referindu-se la Mircea Sandu: „Numai Dumnezeu poate face o curăţenie în fotbalul românesc! Sper să-i ia la El mai repede pe cei care fac prostii!”. Apoi le-a mai oferit o variantă de compromis lui Dumnezeu şi lui Sandu, cea a unei vindecări miraculoase şi a „unei bătrîneţi liniştite”, dar cine ştie dacă acest mesaj  a ajuns Sus. Pînă şi televiziunilor le-a fost greu să abordeze subiectul.

Ca şi Mircea Salomir, Mircea Sandu suferă de cancer. Ca şi Salomir, el se luptă cu discreţie. „Hai, pe el!”, a mărturisit că a spus familiei cînd a primit diagnosticul definitiv. Pe cancer, hai pe cancer!, ce reflex de fost sportiv în faţa unei veşti neabătut de triste.

Marian Iancu greşeşte. Nu, Dumnezeu nu face curăţenie! Are alte deghizări, în firme de speranţă, de ironie, de blîndeţe şi de paradoxuri, dar nu livrează detergenţi şi mături la domiciliu.

Priveşti fotografiile vechi cu Mircea Salomir arbitrînd. Şi te gîndeşti că dacă e adevărată constatarea cercetătorilor, care susţin că, spre deosebire de cele pe care le avem cînd tăiem o ceapă, lacrimile produse de sentimente au un conţinut ridicat de mangan, atunci trăim cu prea mult metal reprimat în noi, riscînd să oxidăm pe TV, devreme şi urît.

Comentarii (38)Adaugă comentariu

Ştiri Călăraşi | Curăţenia SRL | Călăraşi | Stiri Calarasi | Express de Calarasi | saptamanal de informatie si atitudine  •  24 februarie 2010, 17:44

[…] mai multe detalii aici…: Curăţenia SRL Send to Facebook Posted in Tolontan Tags: augustin-roman, cauta, cfrmania-ro, comentarii, […]

Cristi  •  24 februarie 2010, 18:03

Da, e trist fiindca unii oameni gandesc asa, si e trist fiindca sunt inca foarte multi oameni in societatea din RO care, cu ura prosteasca in suflet, isi blesteama conationalii sa fie loviti de cancer, etc, etc, si, in general, trateaza subiectul cu o lejeritate tampa.
E clar ca acesti oameni nu stiu ce inseamna cancerul si nu au vazut direct, cu ochii lor, cum se stinge un om lovit de aceasta boala.
Ura asta e inca o boala grava a omului si ii dispretuiesc sincer pe cei care se folosesc de tot ce inseamna ‘cancer’ in jocurile proprii si in ura nemarginita din suflet.

Matei  •  24 februarie 2010, 18:34

acest iancu e un om lipsit de orice fel de calitati, probabil nici nu are curaj sa mearga pe jos prin onesti; mi se pare mult mai toxic decit becali, media ne-ar face un mare serviciu daca l-ar izola.

fotbal  •  24 februarie 2010, 19:24

imi vine sa plang 🙁

Sato  •  24 februarie 2010, 19:40

Si ce facem atunci? Cate mii au murit de la revolutie incoace care n-au mai apucat sa vada in Romania un fotbal macar curat,daca nu de calitate.Cati fosti comunisti,militieni si securisti continua sa faca legea,legea lor murdara,de la politica pana la sport.Cei ce si-au castigat averile in spatele culiselor,din coruptie si necinste si continua la nesfarsit sa ne priveze de orice speranta ca lucrurile s-ar schimba in bine, pentru ca nu renunta la posturile obtinute corupt sa cu japca si nici nu se mai satura.

catalin  •  24 februarie 2010, 19:46

tizule, tizule si cu rautatile, abuzurile, nedreptatile, hotiile comise de sandu, dragomir, borcea,constantin,igna sau salomir cum ramane?
cine „repereaza onoarea de famelist” a echipelor furate an de an, a echipelor nedreptatite care sunt constant sub tirul nemilos al acestor mafioti? lor cine le face dreptate, tizule?
craiova e lovita constant de cativa ani de catre mafia din frf si liga, mai abitir decat pe vremea lui ceausescu, cine ne apara de abuzurile comise de sandu si cloaca lui purulenta din frf?
ti se pare normal ca dupa incidentele grave din ghencea, steaua sa scape fara sanctiunea regulamentara (suspendarea terenului), iar universitatii craiova sa i se inventeze fel de fel de tertipuri pt a fi retrogradata, asa cum doreste bolnavul de sandu?
cine ne apara, tizule de acest sistem mafiot care nu tine cont de regulamente, incalcandu-le pt a proteja echipele regimului – steaua si dinamo, dar aplicandu-l la sange pentru opozantele craiova, timisoara sau panduri tg. jiu???
ai raspuns la intrebarile acestea sau o dam iar ‘dupa cires’ cum va place voua ziaristilor sa procedati!?

adi  •  24 februarie 2010, 20:24

Presa (inclusiv GSP) ar trebui sa ignore anumite personaje din fotbalul nostru care se ocupa numai de scandaluri, dar si alte personaje care n-au nici o legatura cu fotbalul romanesc. D.ex. un fost bisnitar/impresar care si-a pierdut licenta de impresar datorita unor ilegalitati. Singura lui legatura cu fotbalul o reprezinta calitatea sa de inculpat intr-un proces cu transferuri. De ce ii este ceruta parerea asa de des, eu nu inteleg !

matelito  •  24 februarie 2010, 20:30

frumos
poli suntem noi
seara faina

diss  •  24 februarie 2010, 21:41

catalin are dreptate! indiferent cate aranjamente in fotbal a facut- si a facut multe fratilor-nu te poti bucura de necazul lui sandu.
eu ii doresc multa bafta in lupta cu cancerul.
iar personaje precum iancu,becali, borcea, dragomir…incercati si voi sa ii evitati, astia chiar nu au niciun D-zeu!

Venoame  •  25 februarie 2010, 1:19

Ei nah, deodata o dam in sentimentalisme, de fapt o dam in ipocrizie pentru ca oamenii au ganduri negative foarte des, putini le mai si exprima si inca si mai putini le pun in aplicare. Boala lui Sandu nu are nici o legatura cu actiunile sale din fotbal (daca nu vreti sa privim situatia prin legea Talionului), dar tu Tolo te-ai crezut tot timpul mai mult decat un jurnalist sportiv si cand calci pragul de obicei o dai in bara exprimand tot felul de naivitati. Traim intr-o lume rece si unii precum Iancu nu fac decat sa o confirme. Mi se pare mai usor de condamnat falsitatea unora decat sinceritatea dura a altora.

Un dinamovist  •  25 februarie 2010, 1:24

Domnule Tolontan, imi cer scuze ca nu voi fi la subiect, si va rog sa nu credeti ca nu as respecta disparitia domnului Salomir, disparitie de care sincer, imi pare foarte rau.
Totusi, ca un suporter al echipei Dinamo consider ca echipa mea favorita a fost atacata peste masura pentru o singura faza la meciul de duminica. Sunt convins ca acest lucru este usor si deoarece multi jurnalisti de la ambele ziare de sport au o antipatie pentru Dinamo, pe care nu o comentez, e dreptul lor. Posibil si dumneavoastra s-o aveti. Dar dat fiind faptul, ca eu cel putin va consider un ziarist reprezentativ pentru toata presa de sport, am curajul sa va rog sa va dati o parere referitoare la ceea ce s-a intamplat astazi la Inter-Chelsea. La finalul primei reprize am avut o faza identica, absolut identica cu ce s-a intamplat intre Moti si Costea. Sper ca macar dumneavoastra sa fiti atat de onest incat sa atrageti atentia ca in Champions League nu se da fault la o asemenea faza. Si presupunand ca a gresit si arbitrul spaniol in aceasta seara, si astfel nu ati fi de acord cu parerea mea, tot ma gandesc ca dumneavoastra, in numele obiectivitatii si a respectului pentru fanii dinamovisti care citesc acest ziar, nu veti uita de aceasta faza, pentru ca demonstreaza foarte multe. Demonstreaza ca este o greseala comuna, nicidecum o executie speciala care nu s-a mai intalnit, cum o declara colegii dumneavoastra, si mai mult este o faza peste care jucatorii de la Chelsea au trecut foarte usor spre deosebire de echipa din Craiova care s-a plans exagerat de acel moment. Am incredere in dumneavoastra, din acest motiv v-am si scris acest lung mesaj, si sper ca nu veti neglija o faza, care soarta a facut, sa apara, parca pentru a face dreptate pentru fanii dinamovisti, care n-au nici o vina, si a caror echipa a fost jignita in mod exagerat in ultimele zile, va multumesc

xXx  •  25 februarie 2010, 4:33

Iancu, becaliotii, borcea si restul infractorilor, sunt EXCLUSIV creatia voastra a asa zisei „prese sportive” din Romania. Voi care numai fotbalul murdar si fara pic de valoare stiti sa prezentati. Alte sporturi pentru voi nu exista.

borcea.srl  •  25 februarie 2010, 6:25

pentru un „dinamovist”
ma tie chiar nu iti este rusine?
pai aici noi comentam lucruri adevarate, intamplari de viata si tu vi sa ne bati la cap cu hoti tai de la dinamo?
a-ti fost atacati nu numai pentru hotia de la meciul cu craiova- auzi ca in cl nu se da penalty…-ci pentru toata istoria voastra mincinoasa.
vezi ca ai forum pentru dinamovisti, du-te acolo si sa nu mai auzim de tine.

ciupi  •  25 februarie 2010, 8:28

ce-am fost, ce suntem, dar ce vom ajunge…

Red  •  25 februarie 2010, 10:08

Cam asa au gindit si englezii cind au compus „You will never walk alone”. Acest concept pur nu se poate aplica si la Burta Mare Iancu (ajuns la rang de Timisoara) datorita profundelor incompatibilitati pe care le are acest personaj malefic cu la titlul de SIR, pe care cu siguranta si l-ar dori dar pe care nu-l va avea niciodata.
La noi CURATENIA SRL poate sterge doar urme pamintesti.
Dumnezeu sa-l odihneasca pe Salomir !

robert50  •  25 februarie 2010, 10:53

Cind spui arbitru,spui manjit.Crede cineva ca mai exista arbitru care nu a pus botul? Citi arbitri au denuntat sistemul si au iesit la interval sa spuna ca au fost mituiti? Citi au spus ca au dat spaga sa devina arbitri? Nu sa prea auzit de asa ceva.Cum domnul Salomir a cunoscut si cooperativa nu tin minte sa fi protestat impotriva ei.Dar la meciurile trucate ale echipele Dinamo si Steaua citi arbitri au protestat?
Cind domnul Iancu,a facut ceva pt. sport,a investit 40 milioane de euro,exasperat de arbitraje si de cei care il patroneaza are reactii de acest gen,voi ziaristii acuzati limbajul patronului.As vrea sa vad d-le Tolontan ce reactie ati avea cind ati vedea cum investitiile va sint afectate de o mafie condusa de Mircea Sandu.Cum ati mai striga.Mai bine sa spunem adevarul.Corect si barbateste.Nu ne fofilam.Mircea Sandu patroneaza mafia din fotbalul romanesc.Asa ca daca un patron care baga bani din propriul buzunar vorbeste si spune ce gindeste,aparatil nu il acuzati.
Familiei Salomir,condoleante si Dumnezeu sa-l ierte!

iri  •  25 februarie 2010, 11:47

Domnule Tolontan domnul Sandu a adus fotbalul romanesc in starea asta de mizerie si sa-l ascundem dupa boala nu mi se pare corect.Are probleme ,sa stea acasa si sa se faca bine.

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2010, 12:50

robert50: investitiile sint una, iar viata si moartea sint altceva

yo  •  25 februarie 2010, 12:52

OMULE..eu un individ mai rauvoitor ca tine n am mai vazut!!lasa te de scris editoriale de astea!!Deunazi l ai pus pe Plesan langa Chivu(numai tu stii cum) acum…iei ce a zis Iancu inainte sa moara Salomir..si o asezi in asa fel..sa cada Iancu intr o lumina proasta!eeste foarte urat ceea ce faci!!Poate nu iti dai seama…trezeste te ca …ai plecat intr o directie gresita tare…!!!WAKE UP!!E cu atat mai periculoasa atitudinea ta cu cat esti si tu un pui de sef pe la ziaru asta..ce vad la tine ailalti aia fac!Dezgustator articol!Adio si la revedere!

Boomer  •  25 februarie 2010, 14:06

Nimeni nu vrea ca Sandu sa moara… doar sa ajunga la puscarie

brod  •  25 februarie 2010, 14:10

da, nu e crestineste sa gandesti ca iancu de timisoara. dar nici nu cred ca e cazul sa fie „ingerizati” inainte de vreme unii, de o notorietate unanim detestabila, numai pentru ca sunt bolnavi si vor muri, mai devreme sau mai tarziu, oameni care au facut atata rau, prin necinstea lor. „despre morti – numai de bine”?!? pai, atunci si despre hitler, si despre stalin sau pol pot, nu…? chiar si pastrand proportiile….

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2010, 14:50

brod: cind noi il contestam pe sandu in emisiune televizate sau in ziar, marian iancu nu intrase in fotbal. Asa ca nu ne palsati, aiurea, de partea lui Sandu k nu despre asta e vorba. Ca idei despre ce ar tb facut in fotbalul romanesc sint mai aproape de Iancu decit de Sandu

na-gi  •  25 februarie 2010, 15:14

Daca l-am vazut pe Borcea cu trabucul intr-o mana si cu cealalta facand cruce, Gigi injurand de mama focului la tribuna oficiala dupa ce cu evlavie vorbeste de buna sa educatie religioasa, iata-l si pe Iancu sperand ca Dumnezeu sa-i curete pe cei care fac prostii, cand rolul lui D-zeu este de a ierta, de a invata oamenii sa ierte, sa se ierte reciproc, mai ales in momentele grele de boala, deces etc.
Nu uitati ca intre patru scanduri plecam toti si nu luam cu noi nimic, nici banii din Champions League, din terenuri cumparate de la saraci, din afaceri negre cu petrol sau butelii…
Asa ca sa-i fie tarana usoara D-lui Salomir si sa vedem partile bune si frumoase pe care le-a lasat mostenire!
Dumnezeu sa-l ierte!

gal  •  25 februarie 2010, 15:32

Urat, dle Iancu! Foarte urat! 🙁 Imaginea idilica a Timisoarei se stinge incet, incet in fata dominatiei banilor generatori de ura si ambitii. Incerc sa fac abstractie cat pot si sa merg in continuare alaturi de echipa orasului meu, cu retineri din ce in ce mai multe…

Cipri  •  25 februarie 2010, 16:01

Of, Domnule Tolontan!
Va consider printre cei mai buni gazetari, dar ce cauta „ca si” in textele dumneavoastra?
Nu v-ati gandit la varianta „la fel ca”?
Macar in ziare sa se mai scrie in lumba romana!
In legatura cu subiectul abordat: delicat!
De morti si de bolnavi, numai de bine. Cu toate ca respectivele personaje ….. Dar ma opresc. Trebuie sa respect cele scrise anterior (sic!).

Cipri  •  25 februarie 2010, 16:03

Aha! Vad ca aveti cenzura interesanta!
Daca credeti ca „decedati” suna mai bine ….

alinst  •  25 februarie 2010, 19:31

eu am o intrebare,domnule Tolontan:de ce in presa din Romania analiza meciurilor se face de catre patroni? si de ce nu exista un sentiment de solidaritate intre ziaristii sportivi, nu pot sa cred cat de des il vad pe Ioan Becali la gsptv. aceste personaje ar trebui lasate incet-incet in uitare…la fel ca multi alti circari pe care ii afisati ostentativ doar pt rating

circoloco  •  25 februarie 2010, 19:49

Iancu = Gigi+o burta maaaaare

Ionescu Adrian  •  25 februarie 2010, 22:05

– Groaznic s-a exprimat d-l Marian Iancu despre un om care are cancer.
– Sa mearga la Biserica sa-l ierte Domnul pentru astfel de vorbe.
– Mai bine ar face dansul cu toti conducatorii de cluburi, curetenie la Liga, sa nu mai fie condusa de un om ca Dragomir cu puscarie la activ si dosare penale pe rol, dispretuit de fotbalisti din toate generatiile si de marele public care umplea candva stadioanele.
– Sa dovedeasca toti conducatorii de cluburi, ca vor un fotbal curat si sa-si numeasca sef la Liga o fosta glorie a fotbalului romanesc.
– Numai asa dau ei un semnal de insanotosire morala a fotbalului nostru.

Ion Ion  •  26 februarie 2010, 0:00

Una dintre lucrurile esentiale care ii deosebesc pe occidentali de cetatenii din fostul „Bloc Sovietic” este valoarea ce i se acorda unei vieti omenesti! Afirmatiile lui Iancu sint rezultatul unei filozofii de viata, care a capatat contur pe vremea bolsevicilor, intr-o societate in care nici un pret nu era prea mare cind era vorba de a ramine la putere. Stalin a avut pe constiinta cam tot atitea suflete, cite s-au prapadit pe front – de partea rusilor – in al doilea razboi. A lasat sa moara de foame doua milioane de ucrainieni care nu voiau sa renunte la peticul lor de pamint. De ce sa ne mire tarele de comportament si conduita ale „puternicilor” zilei, cind ne mai aflam si la portile Orientului, unde, prin traditie, nu se pune mare pret pe viata unui om? O societate fara valori e sortita pieirii!

genghinni  •  26 februarie 2010, 10:51

Propun B.O.R.sa fie canonizat „marele sef”,mircea sandu.MOTIVE:arheolog-mai aveam putin si inventam fotbalul,doctor in drept-F.R.F. este un etalon in privinta aplicari legii in ROMANIA,vizionar-a gandit si pus in aplicare un plan maret de dezvoltare a activitati fotbalistice in tara,mare caracter-tot timpul la esecuri altcineva era de vina,martir-cancerul capatat din cauza stresului la care a fost supus de catre mass-media,suporteri si alti profani in ale fotbalui.ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU.

Diana  •  26 februarie 2010, 14:46

Dumnezeu sa-l odihneasca pe dl. Salomir.
Marian Iancu a recunoscut ca vorbele au fost in alt context si s-a exprimat fara sa gandeasca, ceea ce nu-l scuza nicidecum ci arat faptul ca s-a ajuns prea departe.
Ceea ce ma deranjeaza este faptul ca asistam la o adevarata asmuteala a presei. Ce cauta Iancu sau Becali sa-si dea cu parerea despre problemele Dinamo-Craiova? In loc sa fie lasati sa urle la luna aud „spuneti dle I. sau B. sau eu mai stiu care” ce parere aveti. De ce sa exprime ei pareri in loc sa-si vada de treaba, sa investeasca in ce trebuie.

Socrate  •  26 februarie 2010, 15:33

Urmăresc fenomenul sportiv de 60 de ani şi am fost martorul multor arbitraje revoltătoare fie în competiţiile interne, fie în cele internaţionale. Dacă m-aţi pune acum să mi le amintesc, veţi constata că majoritatea dintre ele s-au şters din memorie. Timpul le rezolvă pe toate ! De aceea, perspectiva istorică este utilă în analiza unui fenomen. Să fim mai îngăduitori între noi, suntem doar trecători prin această, totuşi, lume minunată. Sănătate şi fericire tuturor.

Nelman  •  27 februarie 2010, 13:45

Domnule Tolontan,
Pe blogul Oanei Dobre se afla un clip cu spectacolul de pe stadionul AJAX, inaintea inceperii unei partide de fotbal.
Este ceva uluitor pentru mine, privitor roman la transmisiile meciurilor si apoi al emisiunilor despre fotbal.
Va sugerez sa postati in gazeta acest clip si deasemenea sa sugerati colegilor de la GSP Tv sa-l difuzeze in cadrul emisiunii Contraatac

Poate lubilcul roman va realiza astfel ca fotbalul este un spectacol si stadionul locul unde acesta se desfasoara. Si ca la orce spectacol , trebuie sa fim senini si bucurosi si nicidecum invrajbiti si plini de ura.

Sper ca mesajul meu sa aiba urmari

dinamovistul51  •  27 februarie 2010, 14:27

ce sa-i ceri unei *********** de giulesti cum e iancu , bun simt, el e un ***** crescut in mocirla si asa se va sbate toata viata.Acest pricopsit peste noapte prin furturi si smecherii, asta a invatat la basa sa blesteme.Dar exista o zicala ” nu sapa groapa altuia ca ai sa cazi in ea” asa ca atentie ca nu sa stie s-ar putea sa intri inaintea lui sandu .

velicu  •  28 februarie 2010, 0:05

bai matei , am si io o intrebare. Cine are curajul sa mearga pe jos prin onesti ?

Sa traiesti!

daniele  •  28 februarie 2010, 2:23

mda om fara calitate acest iancu.

vali79  •  1 martie 2010, 15:49

este trist sa vedem cum in fotbalul romanesc raman tot mai putini oameni de valoare, iar vechile generatii si adevaratele glorii, asa cum au fost ele, se sting incet, multe dintre ele date uitarii.

Comentează