Gusa a semnat oficial cu SOV pentru Realitatea – Catavencu

Nu, nu va fi seful suprem al grupului, ci consilierul personal al lui SOV „pentru dezvoltarea grupului media”, conform expresiei din contract. Intelegerea a fost parafata ieri intre Vantu, ca persoana fizica, si firma lui Cozmin Gusa, SOCO.

joi, 18 martie 2010, 1:33

Nu, nu va fi seful suprem al grupului, ci consilierul personal al lui SOV „pentru dezvoltarea grupului media”, conform expresiei din contract. Intelegerea a fost parafata ieri intre Vantu, ca persoana fizica, si firma lui Cozmin Gusa, SOCO.

Dincolo de articolele din contract, fiecare dintre parti are propriile asteptari. SOV vrea ca cineva in care are incredere sa-i asiste investitia, ajunsa intr-un moment dificil nu doar financiar, „ne redresam”, spune el, ci mai degraba ca imagine. Dupa campania electorala, imaginea RTV este asimilata cu cea a frontului anti Basescu, publicul percepind majoritar postul in cheie ideologica si nu jurnalistica. Din acest punct de vedere, 2009 aproape ca a sters din mentalul colectiv anii de dinainte, in care postul a avut o prestatie mult mai echilibrata.

In privinta lui Gusa, care a condus Jurnalul National inainte sa devina membru de partid, Realitatea – Catavencu este locul extrem in care sa incerce detasarea de imaginea de personaj politic. El spera sa se aseze intre managementul si ziaristii din RTV si capriciile patronului.

Ca toate dealurile de la acest nivel, intelegerea detine  o nota vaga si fiecare dintre parti o intelege in felul sau, crezind ca-l ajuta pe celalalt, aflat in dificultate. Pina la urma insa, intr-o afacere media, totul se reduce la raspunsul simplu oferit mai multor intrebari complicate: cind va avea din nou publicul incredere in Realitatea si cind acest raport de onestitate intre oameni si televiziune o va face independenta financiar?!

Comentarii (14)Adaugă comentariu

mariusica  •  18 martie 2010, 13:37

Mda, mie mi-a placut mereu ce spune Gusa. Nu acelaşi lucru l-as putea spune si despre actiunile lui… Sa vedem ce va face din noua pozitie

falanga  •  18 martie 2010, 13:39

Dar eu stiam ca lucreaza de mai multa vreme impreuna. Parca asa citisem… Va fi peste Toader si Enache?

agricultoru’  •  18 martie 2010, 13:47

reorganizati, tata, reorganizati. Sunt curios cum va arata relatia profesionala dintre mogulul Vîntu si ex-presedintele de partid Gusa. Apropos, Cozmin sau Cosmin?

Cătălin Tolontan  •  18 martie 2010, 13:47

falanga: da, sov si gusa aveau o relatie veche, a scris si reporter virtual acum ceva vreme despre asta, acum insa au un contract si Gusa a capatat o pozitie oficiala, chiar daca nu superioara conducerii trustului, oricum influenta la nivelul deciziilor. Experienta m-a invatat ca sint doua feluri de „consilieri personali”: fostii manageri care pleaca si li se ofera temporar o pozitie mai degraba decorativa si cei care devin intii consilieri si, mai apoi, au sansa sa devina manageri. Poate fi insa si un caz special aici, „a treia cale” 🙂

Ionut  •  18 martie 2010, 14:47

Cata contradictie intre aparenta si esenta: SOV vrea sa detaseze imaginea RTV de lupta impotriva lui Basescu, dar il angajeaza pe fostul consilier/sustinator oficial al lui Geoana. Gusa e un om inteligent, dar nu e omul potrivit sa readuca Realitatea pe drumul cel bun. SOV are darul de a angaja numai oameni nepotriviti si de a-i plati cu sume nejustificate, urmand ca pentru insuccese sa-i rasplateasca cu alte functii. E un insectar de creiere cu care SOV se joaca cinic.

pin  •  18 martie 2010, 14:50

buscule, a ajuns gusa seful tau. bravo, nene. sau tot fluctuatie de personal e si asta?
adevaru-i ca la ce audienta are realitatea, venirea lui gusa s-ar putea sa aduca o crestere. pai daca se uita aia care l-au votat pe el de-a lungul istoriei, s-a scos mogulul. pacat ca ati uitat de lavinia sandru.

Bogdan  •  18 martie 2010, 15:39

cred ca Gusa e consilier personal care sta sa devina manager al trustului, cred totodata ca nu va fi in stare sa ajunga acolo, e prea vindicativ si desi are un farmec aparte ii va trebui mai mult lui decat Realitatii sa atraga o noua imagine – cea a unui jurnalist(m) onest.

bilant  •  18 martie 2010, 18:05

gusa e acolo penttru un proiect nou pentru romania. proiectulk lui inseamna fsb!

Victor  •  18 martie 2010, 19:05

Domnule Tolontan, e adevărat că din aprilie se va închide Telesport? Cică aşa s-ar fi hotărât astăzi…

Cătălin Tolontan  •  18 martie 2010, 20:05

victor: am auzit si eu, dar nu am putut confirma informatia

neyru  •  18 martie 2010, 21:51

eu sunt de parere ca in trsut nu se va ajunge niciodata la un echilibru din cauza echipelor/grupurilor de interese atat din categoria financiara, cat din cea editoriala. in interior se vede clar cine a venit de la pro cine de la antena si cine s-a teleportat de la alte televiziuni. e un razboi in toata regula.
o tensiune inutila care a dus la ceea ce s-a vazut pe tv atat in campanie cat si dupa. in prezent este o dezbinare totala si nimeni nu stie ce are de facut, cand si cum.
exista o lipsa acuta de comunicare intre departamente si tot acest lucru se desfasoara pe fundalul unei criza morale si profesionale intre oamenii din trust.
din pacate mai exista oameni in trustul ala, care vor sa-si faca treaba corect jurnalistic, dar sunt tot soiul de mici conversatii si telefoane (dupa filmari) care ii impiedica sa o dea pe post, fimata cum se spune „pe nashpa” pana si pe secretara unui director. si asta pentru simplul fapt ca e prietena ca coafeza care pune parul pe moate unora prin trust. e ridicol la ce s-a ajuns.
daca gusa o sa poata sa sparga gastile care s-au format in interior atunci o sa poata face o treaba buna. daca o sa faca acelasi lucru pe care l-a facut sov si acela ca a lasat afacerea pe „maini bune si de incredere” atunci e inutil.

rogozanu  •  18 martie 2010, 21:58

gusa, of, alta cheltuiala… Cind refaci asa cheltui si mai mult. Ma rog, o veste proasta ca multe altele:)

catabotz  •  19 martie 2010, 16:51

Ca sa fiu si eu un pic de carcotas: „Ca toate dealurile de la acest nivel, intelegerea…” se refera la forma de relief des intalnita in tara noastra, cumva? :)) Poate ar fi mers o cratima, daca trebuie folosita romgleza cu orice pret.

Cozmin Guşă revine oficial acolo de unde nu plecase niciodată: la piciorul de sticlă al lui Vîntu Dan Badea  •  1 septembrie 2013, 23:34

[…] comentator sportiv anunţă pe blogul său că rusofilul Cozmin Guşă ar fi semnat, ieri, un contract de consultanţă cu Sorin Ovidiu Vîntu […]

Comentează