Tăiaţi salariile, dar decapitaţi şi hoţia!

Patinoarul de la Brasov intreaba: 3,5 miliarde de euro din salarii si pensii, dar ce facem cu cele 10 miliarde de euro pierdute prin coruptie?

duminică, 9 mai 2010, 5:04

Patinoarul de la Brasov intreaba: 3,5 miliarde de euro din salarii si pensii, dar ce facem cu cele 10 miliarde de euro pierdute prin coruptie?

„Tot salariul meu din acest an îl donez unui fond de solidaritate”, a spus acum cîteva minute  preşedintele Traian Băsescu. Mulţumim! Dar nu asta aşteaptă românii de la un preşedinte.

În loc să avem lideri care declară că se sacrifică împreună cu noi, nu mai discutăm proporţiile sacrificiului lui Videanu sau al lui Udrea faţă de sacrificiul unui român mediu, aşadar, în locul acestor lideri am prefera unii care să nu ne propună o suferinţă uniformă, ci să construiască bazele unei vieţi decente, în funcţie de valoarea fiecăruia. Nu sărăcie echitabilă, ci prosperitate decisă de competiţia capitalistă, de asta e nevoie!

Ce aşteptăm de la preşedinte. Să îndemne guvernul să explice de ce din banii publici s-au cheltuit peste 10 milioane de euro pentru patinoarul de la Braşov, în condiţiile în care în Ungaria un patinoar cu acelaşi standard sportiv şi al asistenţei a costat de 3 ori mai puţin! De ce Ministerul Dezvoltării, condus pe rînd de Vasile Blaga şi de Elena Udrea, a acceptat să bage bani în proiectul costisitor al primarului Scripcaru?  Atenţie, vorbim despre investiţii derulate în perioada de criză! Şi nu, nu sînt sume puţin importante. Nu acum, cînd se taie salariile şi pensiile. „Opriţi excesele”, a spus pînă şi olimpismul românesc, sătul să vadă că e folosit ca alibi pentru aranjamente.

„Consumăm într-un an cu 10 miliarde de euro mai mult decît producem. Imaginaţi-vă ce s-ar fi făcut cu aceşti bani dacă erau investiţi, nu cheltuiţi”, ne-a îndemnat tot azi preşedintele României. Prăpăd, asta s-ar fi făcut! Jumătate din bani n-ar fi mers în economia reală, ci în buzunarele clienţilor politici. Nu doar ai PD-L! O spun bazinele, patinoarele şi drumurile în valoare de peste 50 de milioane de euro cîştigate de firmele consilierului PD-L Szilaghi! O spune patinoarul de la Tîrgu-Mureş, cocoloşit de UDMR. O spun investiţiile girate de guvernele PSD+PC şi PD-L – PNL. Ca în atîtea alte situaţii, sportul are capacitatea de a clarifica în particular situaţiile general valabile.

Urgenţa reducerii costurilor întreţinerii statului român e indiscutabilă. Numărul de bugetari ne cocoşează. Dar, prin micşorarea salariilor şi pensiilor, se obţine o reducere anuală de aproximativ 3,5 miliarde de euro. E timpul să ne întrebăm însă cît costă corupţia sau risipa, ultima fiind, în aceste vremuri, varianta neprobată în instanţă a hoţiei. „Să evităm grecizarea României”, a declarat Traian Băsescu. Brookings Institution din Washington a calculat că Grecia a pierdut peste 20 de miliarde de euro, 8% din PIB, din cauza corupţiei. La scara României, care deţine cam jumătate din tot ce produce Grecia, dacă aplicăm acelaşi procent de erodare prin furtul instituţionalizat, ajungem la aproape 10 miliarde de euro. Să nu spuneţi că sîntem mai puţin corupţi decît grecii! Aşadar, 10 miliarde de euro. Pe an! Cu 10% din aceşti bani se evita amputarea pensiilor.

Da, tăiaţi ce e de tăiat, dar descăpăţînaţi din hoţia patinoarelor, a sălilor de sport şi a bazinelor! Şi puneţi-i pe cei care au aprobat investiţiile să plătească. Bani şi libertate. Aduceţi-i în faţa instanţei pentru că sînt destui judecători care astăzi văd ceea ce vede orice român. 10 miliarde pe an! 10!

Comentarii (93)Adaugă comentariu

Kata  •  9 mai 2010, 17:13

Felicitari D-le.Tolontan pt articol!
Aveti in totalitate dreptate!
http://www.youtube.com/watch?v=285OKea14Sc

sandel  •  9 mai 2010, 17:24

Domnul Tolontan, inainte nu te respectam, nu-mi imi aduc aminte pentru ce eram impotriva dumitale, dar azi va admir. Mi-e teama pentru viata dumneavoastra daca mai scrieti asa … de bine si la obiect. Credeti-ma, traiti intr-o tara mafiota cu o securitate pe care si Ceausescu ar fi invidiat-o. Traiesc afara de 8 ani, dar in ultima perioada, pe mai toate site-urile romanesti am inceput sa fiu interzis, pentru ca vorbesc ce nu trebuie. Aveti grija de dumneavoastra . Respect !

alb-rosu_in_VN  •  9 mai 2010, 17:37

Corect articolul 100%. Doar astfel s-ar putea castiga increderea si linistea romanilor ca aceste sacrificii nu vor fi zadarnice, cum ne temem.

Sorin  •  9 mai 2010, 17:37

In aceeasi zi in care se anunta reducerea salariilor , avea loc un nou termen in dosarul transferurilor . care surpriza! s-a amanat. Si analfabetul de Borcea era incredibil de indignat . Si se cheltuie enorm cu aceste procese . Mai bine i-ar declara nevinovati si s-ar termina cu cheltuielile inutile si cu balciul asta

eu  •  9 mai 2010, 17:42

b-le tolo,lasa,nu vreti sa ne spuneti ce se mai intampla cu rizdi?ce face justitia?cea in care aveti mare incredere.

zooloo  •  9 mai 2010, 17:42

Este, dupa mine, perfect adevarat; dar nu poti starpi ceva ce e in sange; Hotia e in sangele acestor oameni, pentru ei a fura este sinonim cu a respira; asta e marea noastra problema;

tudor  •  9 mai 2010, 17:45

daca exista un minimum de decenta, adica daca nu se baga mana pan` la cot in banul public, nu se ajungea aici. vom avea batrani care vor muri de foame. nu-i o paguba, moarte unui om e o tragedie, moarte a o suta, e statistica-stalin.
ps
cat de cinic, chiar nesimtit, presedintele nostru, sa vina sa ne spuna ca isi doneaza salariul,cand toti stim ca el oricum nu din salariu traieste. e greu, e greu sa ceri cetateanului sa indure, pt ca asa e corect, cand stii cat s-a furat, iar cei care au furat, ne cer sa ne sacrificam.

LB  •  9 mai 2010, 17:47

Bravo pt. articol. E cinstit sa dai in cineva care nu se poate apara? Chiar in pensionari v-ati gasit „drumul cel drept”?

sandu2009  •  9 mai 2010, 17:52

Pentru ce sau mai sacrificat in 89 oameni!?, ca noi sa o ducem mai bine azi, singura solutie inc-o revolutie!

DD  •  9 mai 2010, 17:53

Tolo, te bati cu morile de vant ! Imi e scarba de ce se intampla in tara si nu cred sa scapam de coruptia care ne mananca pe interior ! Poate vreun Tepes…..

presacaopra(v)da  •  9 mai 2010, 18:02

Sa nu ne mai ascundem dupa deget. Gestul lui Basescu e jignitor la adresa romanului de buna credinta. Ce sa faca bietul de el, sa urmeze gestul presedintelui? Si-apoi, daca ar face-o, si ar dona banii la buget, cu siguranta ar fi furati. Basescu si partidul sau au preferat sa iasa din rahat pe spinarea celor multi. Talharii care jefuiesc bugetul la drumul mare isi vad linistiti de tunuri. Mi-e scarba de demagogul Basescu.
Singura sansa a tarii asteia ar fi ca demagogia sa fie incriminata penal!

playmaker  •  9 mai 2010, 18:09

Eu cred ca nu este destul loc in puscariile din Romania pt cati ar trebui sa fie acolo,aici ma refer numai la pestii ai mari…

ConteB  •  9 mai 2010, 18:15

Dupa parerea mea, acest articol subliniaza esentialul.
Felicitari Domnule Tolontan, si va rog, nu doar in numele meu, sa ii invatati si pe alti colegi de-ai dumneavoastra, din acelasi trust sau din altele, sa conduca anchete precum cele conduse de dvs. si sa expuna cat se poate de clar in presa cat costa anumite lucrari publice de la noi comparativ cu preturile corecte.
Dupa parerea mea, astfel de anchete ar valoreaza de o mie de ori mai mult decat editorialele docte, pline de ideologii politice si considerente socio-econimice, ale atator analisti politici de la noi.
Felicitari pentru exemplele si sumele concrete cu care va sustineti lupta pentru corectitudne si egalitate de sanse in societatea romaneasca!

Mike  •  9 mai 2010, 18:19

Domnule Tolontan, ce se intampla in Romania depaseste orice limita a bunului simt. Sunt plecat afara pentru simplul motiv ca nu am mai suportat. Chiar asa de golani am ajuns? Nu ne mai saturam de coruptie si spaga? Pai astia sunt mai rau ca si Stalin. Care e diferenta? Nici una. Mai urmeaza sa trimita oamenii in lagare si acolo suntem. Este inadmisibil domnule mizeria in care ne scaldam. Ati publicat o lista cu politicienii din Chile acum un timp. Cred ca asta spune tot. Am plecat de ceva vreme din tara, din cauza mocirlei. Dar mi se rupe inima sa vad unde am ajuns. M-as putea intoarce sa ajut, dar sunt convins ca tot ceea ce am invatat aici ar fi aruncat la gunoi de invidia unora. Romania trezeste-te! Hai Romania!

florin.b  •  9 mai 2010, 18:30

Parca nu-mi aduc aminte ca in timpul campaniei electorale dl Basescu sa fi spus ca ,daca va iesi presedinte, va taia din pensii si salarii .Imi aduc aminte ca ne promitea si ne asigura ca Romania a iesit din criza .Oare sa fi mintit dl Presedinte ? !!! Nu cred !!! A mintit el vreodata ? Niciodata nu am crezut ca voi trai clipa in care un presedinte sa anunte ca va taia din pensii si salarii ,la multe ma asteptam ,dar la asta nu ! ,,Imi donez salariul meu pe acest an ” n-ea declarat dl presedinte ,si daca isi va dona salariul din ce va trai ? A.am uitat ,il va ajuta fata cea mare sa iasa la liman ,doar si-a permis ca dintr-o leafa de lautar sa isi cumpere ditamai casa in buricul tirgului ,de 800000 de Euro ! Bani pe care nici ea ,nici al sau distins parinte nu ne-a spus de unde ii are .Avem ,conform propriilor declaratii de avere ,cel mai bogat guvern din istoia tarii astea ,Berceanu,udrea,Videanu ,Blaga,etc ,au facut avere din afaceri cu statul ,stat care azi taie din pensia oamenilor .Taie de-a valma ,din toate pensiile si salariile ,nu din cele nesimtite ,din toate ! ,,Cui nu-i convine sa plece in privat ” asa a declarat joi seara Basescu ,asa sa fie ,numai ca atunci cine va mai opera ,cine va mai invata copiii sa scrie ? Daca tara e in prapastie ,tot noi sintem de vina ? De ce ,pentru ca am votat ? De fapt asta meritam ,ba chiar mai rau ,ce am votat asta avem ! Am votat un presedinte care in cinci ani s-a remarcat doar prin dans ,scandal ,petreceri alaturi de tigani sau baut cot la cot cu Becali ,un presedinte ,bataus si jucaus ! Un presedinte ce ne-a propus un prim-ministru nu pe criteriul competentei ,ci al slugarniciei ,un prim-ministru care nu era in stare sa pazeasca gistele cind era mic,cum sa aiba grija de economie ? De fapt noi asta am vrut ,o dictatura ,un om care sa decida tot ,ei bine il avem ! Multumiti ? Traim bine acum ?

Cătălin Tolontan  •  9 mai 2010, 18:30

mike: da, lista guvernului din chile a aparut pe blogul lui zoso si e relevanta. In timp ce ei sin condusi de oameni cu instruire superioara si realizati in profesiile lor, noi sintem condusi de incompetenti

sandu2009  •  9 mai 2010, 18:49

Sa trăiți bine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

jocker12  •  9 mai 2010, 18:59

daca se reduc shefii cu salarii mari, se salveaza bani shi se reduce shi hotzia…
shefii sint cei care fura cel mai mult… ei dau deciziile , semneaza hirtiile shi cer dreptul cu nesimtzire…
apoi, orice restructurare incepe cu cei care au salariile cele mai mari… nu cu multzimea cu venituri mici…

mike  •  9 mai 2010, 19:04

Da domnul Catalin! Din pacate asa este! Am terminat si eu o Universitate Americana (nu Ivy League), si credeti-ma, se invata serios. Platesti o groaza de bani, dar primesti calitate pana la ultimul cent.GUVERNUL UNEI TARI ESTE ALES DE OAMENI PENTRU OAMENI. Hai sa ii lasam pe cei care au furat sa isi ia banii si sa plece pe ceva insule sa nu mai auzim de ei. Facem o curateni si ne apucam dupa de treaba. Sa vedeti daca nu reusim.

Vlad Ionescu  •  9 mai 2010, 19:11

Da domnule Tolontan, sunt in acord cu dumneavoastra. Sa le cerem in fiecare zi sa ne explice cum au cheltuit banii pana cand dau un raspuns convingator (explicatii clare economice sau demiteri si/sau dosare penale).
Am totusi o intrebare: daca presedintele isi doneaza salariul din ce va trai o jumatate de an sau mai mult? Are cumva surse de venit nedeclarate? Are economii? Din ce? Sunt satul de populismele hotilor!
Si o precizare: pentru o reducere masiva si eficienta a personalului bugetar trebuie o reforma a legislatiei si a institutiilor prin care sa se simplifice consistent procedurile birocratice, profesionalizarea reala a personalului (in special prin depolitizare, dar nu numai) si chiar o marire a unor salarii pentru adevaratii profesionisti. In sensul capitalismului despre care vorbeati.
Si inca o intrebare: Cand a aflat T.B., cel mai informat om din Romania de mai bine 5 ani si jumatate, despre realitatile pe care ni le „dezvaluie” acum? In ultimele saptamani sau luni? Nu stia nimic din toate astea in toamna lui 2008? Nici in prima jumatate a lui 2009? Nici in a doua jumatate? Nici la inceputul lui 2010? A aflat taman dupa ce si-a consolidat intreaga putere. Dupa ce s-a ales. Cu ce bani si cu ce promisiuni oare s-a ales? Si dupa ce a cumparat la bucata cam un sfert de parlament. Cu ce bani si cu ce promisiuni? Asa cum spuneam mi-e sila de oamenii care spun adevarurile doar pe jumatate, care ne cred prosti si care mint fara sa clipeasca.

unul  •  9 mai 2010, 19:12

problema e ca tot aceia vor suferi si de acum incolo care au suferit si pana acum,pai pe Basescu si toti aceia care ne conduc nu i-ar afecta chiar daca nu ar lua salar deloc de acum incolo multi ani fiindca caruta lor e plina si isi permit ,problema e la noi prostime care de abia ne-am descurcat si asa iar tot noi trebuie sa strangem cureaua,

pazvante chioru’  •  9 mai 2010, 19:19

Tot salariul meu din acest an îl donez unui fond de solidaritate

Andrei  •  9 mai 2010, 19:19

In ciuda lucrurilor propuse de Guvern, mai sunt si seminte bune precum este Elena Udrea care si-a asumat raspunderea.

Geo  •  9 mai 2010, 19:47

Corect ce spui, pacat ca cei de sus nu inteleg (sau inteleg si ne mint) ca de fapt nu salariile sunt problema ci faptul ca se fura inimaginabil de mult. Eu sunt un bugetar care lucrez in achizitii si stiu despre ce vorbesc. Si nu fura cei din functiile de executie (sa fim seriosi…) cum spunea Basescu ci totul se face la comanda politica. Asta e tara in care traim… Iar despre salarii: sunt de mizerie! Cel putin 90 % dintre ele. E adevarat ca unii castiga f mult, dar sunt numai cei aflati in pozitiile inalte din orice institutie (aproximativ 5-10%). Asta e realitatea. Pacat de tara asta si de oamenii care contribuie la buget, uneori inainte sa isi cumpere medicamente sau mancare. Dar asta numai ei stiu. In nici un caz cei care le administreaza banii.

andrei  •  9 mai 2010, 19:54

excelent articol! de nota 11

relu pandele  •  9 mai 2010, 20:02

Ma bucur ca nu sint nu mai eu care vad atitea nelegiuiri.Pentru mine Catalin este cel DINTRE PUTINII CARE AU BOLLS IN ROMANIA.Unde esti tu Tepes doamne ca punind mina pe ei……sai omori.Tineo tot asa si informeazane de sala sporturilor din Craiova din Brasov si din tara CONTAM PE TINE ESTI EROUL NOSTRU.

ontario  •  9 mai 2010, 20:13

Interesant: se taie din pensii si salariile bugetarilor in loc sa se mareasca cota de impozitare si TVA-ul……..in concluzie: recunoastem ca institutiile statului nu functioneaza: nu suntem in stare sa colectam taxele, mai bine taiem din salarii si pensii. Deci, NU SUNT IN STARE SA GUVERNEZE ROMANIA……La gunoi cu voi, jegurilor….DIXIT

ESOP  •  9 mai 2010, 20:24

Super articolul. Si asa cum mai spunea cineva, trebuie mult curaj sa scrieti asa ceva… Sa stiti ca majoritatea romanilor cunosc aceste lucruri.. ne dam seama ce se intampla.. Insa nu cred ca ceea ce cereti se poate intampla.. Pentru ca inca nu am auzit ca vreo mafie sa-si taie singura capul adica sa se descapataneze.. Din pacate nici o speranta..

andrei  •  9 mai 2010, 20:29

Trebuie sa intelegeti ca atunci cand va luati de „bugetari” nu faceti referire doar la functionarii publici care va incaseaza taxele la ghisee, ci si la medici care va ingrijesc in spitale si la profesorii care va invata copiii, domenii in care deficitul de personal este mai mare de 10% si tot mai multe cadre parasesc sistemul din lipsa fondurilor. Eu sunt medic si unul din acei „bugetari” blamati pentru mersul prost al economiei, iar in luna Iulie salariul meu „nesimtit” de bugetar va fi de 720 Ron. In orice tara din UE salariul unui medic venit din Romania incepe de la 2000 Euro, iar in state precum Marea Britanie ajunge si la 8.000 Euro. Cum va asteptati sa ii tin in viata pe cei care imi cer ajutorul, cand eu nu stiu cat voi putea trai din 720 Ron. Parintii mei sunt amandoi profesori si vor plati si ei cu 25%, bunica mea locuieste cu noi si va plati 15%, iar fratele meu este student si incercam sa supravietuim toti 5 intr-un apartament de 3 camere. Nu „bugetarii” sunt cei de blamat ci clientela politica si managementul prost al clasei politice.

roman  •  9 mai 2010, 20:30

Bravo Tolo! Pacat ca incepi sa realizezi demagogia marinarului&PDL cam tarziu.
Ma uit acum la piticul atomic la TV si nu imi vine sa cred ce aud. Toate analizele prezentate se refera doar la anii 2007-2008!!! de parca am fi in mai 2009 si nu in Mai 2010! Inteleg, s-au facut prostii atunci , dar de peste un an el e prim-ministru si nu face nimic sa rezolve lucrurile. Mai mult, ne lasa o datorie mai mare decat toate guvernele post-decembriste la un loc pe care.

mircea caporalul  •  9 mai 2010, 20:33

S-au gandit sa scada salariile dar la hotiile din toate sistemele bugetare nu se gandesc domnii guvernanti.
SCRIU CU LITERE DE TIPAR: IN ARMATA SE FURA CU FIRMELE DE HRANIRE MILIOANE DE EURO. SE SUPRAEVALUEAZA PRETUL UNEI MESE SI SE AJUNGE CA PENTRU O MASA DE cel mult 8 lei SE PLATESTE 16 LEI. OBLIGA PE TOTI MILITARI LA MASA CA SA CASTIGE FIRMELE BANI DIN HRANIRE. O HOTIE PE FATA. Militarul plateste 8 lei iar de bugetul statului se mai plateste inca pe atat”chipurile de cheltuieli directe si indirecte” in conditiile in care 8 lei costa cat plateste miliatrul . Am trimis peste tot mesaje dar pe nimeni nu intereseaza. Hotia nu are margini.

mb  •  9 mai 2010, 20:34

Articol bun, dar ce folos???
DNA nu-si are rostul, justitie nu exista, politicienii sunt toti corupti.
Inca nu am vazut nici un condamnat pentru acte de coruptie cu recuperarea pagubei (confiscarea averii).
Legea ilicitului, din cate stiu, nu este abrogata.
Daca s-ar dori, s-ar putea verifica veniturile/cheltuielile fiecarui demnitar.
Il vrem pe Tepes…

milici  •  9 mai 2010, 20:41

Ce are taiatul salariilor cu decapitarea hotiei?
Cu hotia nu se lupta nimeni, nu va fi in veci decapitata.
Taierea salariilor (si pensiilor) se va implementa astfel ca cei care asociaza cele doua masuri pot fi pe jumatate fericiti.
Prin taierea pensiilor si salariilor , cererea de consum va fi mai putina, preturile se vor tempera astfel ca cei cu salarii , nebugetari , o vor duce mai bine.
Pensionarii si bugetarii vor manca mai putin si astfel vor fi mult mai sanatosi.Ei vor face mai multa miscare cautand iar mancare precum in 89.
Deci exceptionalele masurile basiste sunt benefice.
Din pacate se vor naste in continuare copii precum Ionescu si Popescu din binecunoscutul banc cu lucratul sambata, duminica si noaptea.

anotak  •  9 mai 2010, 20:42

Da domnule Tolontan,sunt de acord cu dv.Acest guvern este cel ma slab si cel mai corupt dintre toate guvernele pe care le-a avut Romania,din ’89 pana in prezent,dar nu si cel mai vinovat.Vina o poarta si celelalte guverne care au condus tara si au creat mediul propice si posibilitatea,ca cei asa zisi”baieti destepti”sa poata acapara toata economia profitabila a tarii.Prin anii’90,deci la cativa ani petrecuti in asa zisa democratie,Romania,avea cateva sute de multi- milionari in dolari.Oare sa intrebat cineva cum au reusit aci oameni,ca in 2-3 ani,sa produca milioane de dolari?Oare acei bani au fos produsi prin transpiratie si munca cinstita,cu darile platite in totalitate la stat? Daca s-ar incepe de acolo si s-ar confisca,partea ilicita din averile acestora si implicit,tot ce este avere obtinuta ilicit in Romania,nu ar mai fi necesar sa se taie,nici din pensii,ici din salariile bugetarilor.A,sa nu uit de indemnizatia de somaj,somaj in care voi intra,incepand cu data de 20 mai.Probabil nu-i mare lucru,dar am 57 ani,si zau nu stiu de ce sa ma apuc la varsta aceasta.Sa auzim,numai de bine.

robert  •  9 mai 2010, 20:47

felicitari pt articol dar eu cred ca e bland. eu cred ca hotia este mult mai mare, mai mare decat ce ne inchipuim noi. coruptia este aspru criticata si pedepsita in cazurile simple, in timp ce rechinii n-au nci o treaba , devalizeaza tara si, dupa 6 ani, descopera ce ” oameni grasi” sunt pensionarii cu 3 mil jumate. asta depaseste orice limita a nesimtirii.

gabrielvaleriu  •  9 mai 2010, 20:48

D-le Tolontan, ma ingrijoreaza naivitatea dvs. cand cereti – cui ?, caracatitei care ne-a cuprins cu totul sa-si taie singura tentaculele ? – unei entitati amorfe sa faca ordine, fie si retroactiv.

Sunteti o voce importanta in peisajul public si de la aceasta altitudine continuati sa girati un personaj profund daunator normalitatii functionale a societatii. Presedintele de azi al RO continua sa exercite asupra dvs. un soi de fascinatie inexplicabila.

Omul acesta patroneaza un sistem mafiot format din „cadrele” pe care le-a promovat asiduu in functii si demnitati absolut nemeritate si din care acesti veritabili agenti patogeni sug la propriu vlaga sociala. Nu-mi permit sa va dau sfaturi, insa o ceva mai consistenta detasare de aura ilustrului diversionist v-ar arata, sunt sigur, traseul, obiectivele asumate public si, in evident si imens contrast, realizarile sale de 20 de ani incoace.

Cătălin Tolontan  •  9 mai 2010, 21:06

gabrielvaleriu : traian basescu nu exercita asupra mea nici un fel de fascinatie. Il aprob pt actiunile din justitie, il dezaprob k il sustine pe boc si pt k o vad pe udrea la masa cu fmi!!!!

Camarila  •  9 mai 2010, 21:20

D-le Tolontan, ca orice tribun roman, aveti si d-voastra fanii d-voastra. Din fericire nu a devenit un monopol prezidential. Un lucru insa nu inteleg: de ce sa fim de acord cu reducerea salariilor bugetarilor dar mai ales a pensiilor, daca Basescu si Boc nu au fost in stare, timp de 6 ani, sa restructureze administratia de stat? Au ocolit masuri nepopulare stiind ca situatia se va inrautatii, numai ca sa ramina la putere, si acum lanseaza lozinci de mobilizare si dume de genul donarii salariului! Cum sa fi de acord cu asa ceva? Lupta impotriva hotiei nu ne impiedica sa vedem ca banii publici, lasind la o parte deturnarile, au fost gospodariti gresit! In sase ani se pot face multe! De ce sa fie pensionarii solidari cu Basescu, daca el nu e in stare sa-si faca treaba pt. care e platit? Despre Boc si ceilalti ministrii sa nu mai vorbim. „Taiati salariile!”. Cum puteti spune asa ceva?

Cătălin Tolontan  •  9 mai 2010, 21:35

camarila: Unde ati vazut ca sint de acord cu taierea pensiilor? NU sint! Da, sint de acord cu taierea numarului de bugetari, cu obligatia maririi salariilor celor buni, care ramin. Si e normal ca acest guvern sa plece acum! Asta cred, sper ca acum e clar.

SireHD  •  9 mai 2010, 22:05

nu mai au ce fura…acum taie din pensii…

eli mattson  •  9 mai 2010, 22:42

ala doneaza salariul de presedinte……. dar de ce nu a donat FLOTA pe care a furat-o, de ce nu a donat banii delapidati de RITZI,DE CE NU A DONAT BANII FOLOSITI IN CAMPANIA ELECTORALA ,BANII CHELTUITI DE FII-SA IN BAMBOO(apropo… cat cheltuie fii-sa in BAMBOO intr-o seara nu castiga un JANDARM in 2 LUNI)…O sa vedem si mai multi batrani cautand ceva de mancare la TOMBEROANE si mai multi copii plangand de FOAME si mai multi profesionisti parasind aceasta tara MAI MULTA CORUPTIE SI UN GUVERN CARE A DUS TARA IN PRAGUL DEZNADEJDII A HAOSULUI SI A FOAMETEI ….O TARA FARA CAPATAI CONDUSA DE UN GUNOI

www  •  9 mai 2010, 22:52

Unde esti tu TEPES ? poate poate vine ……………….. asa tara asa popor, degeaba invinuim un singur guvern, din 90 incoane nu sau realizat nimic, ce sa mai ceri la unu’ care vine si spune gata stop, te c am saturi si vrei sa pleci de aici si tu spui stop am plecat pa pa pa pa pa , tara lu papura voda…

calin  •  9 mai 2010, 22:53

Catalin ! Nu ai obosit ? Mai rezisiti ?De ce mai stai ? De ce nu emigrezi ?Nu vezi ca nu se intampla nimic ?

Lica  •  9 mai 2010, 23:05

Adevar scrieti d-le Tolontan. In Romania dupa ‘ 89 hotia, talharia a devenit politica de stat,strategie de dezvoltare legiferate prin legile di ordonantele votate si emise de toata guvernele si toti presedintii.Atfel cum s-ar fi obtinut averile de milioane si miliarde de dolari. Pensionarilor, care de bine de rau au contribuit prin munca lor la construirea ecomomiei nationale si au cotizat zeci de ani ca sa aiba o pensie la batranete CU CE DREPT , pe baza caror legi li se FURA, JEFUIESTE 15 % din cele cuvenite. HALOO CURTEA CONSTITUTIONALA SE AUDE< SE VEDE ? Daca politicienii si guvernanti au adus tara in pragul colapsului EI SA PLATEASCA, adica sa lucreze eficient FARA A FI PLATITI pana vor reface ceea ce au distrus.Sa-si DONEZE OBLIGATORIU salariile nesimtite bugetului.
Pana ce clasa politica nu va fi vidanjata de ********* adunate dealungul anilor, Romania nu-si va revenii. In economia de piata nu exista mila.DACA NU NE AJUTAM NOI INSINE , NIMENI NU NE VA AJUTA . Solutia este la NOI , nu la UE, FMI, Banca Mondiala . Acestea nu au nici un interes, nu obtin nici un profit. CASTIGA doar daca noi pierdem, ba mai mult ne si ajuta s-o facem. Exemplul Greciei este semnificativ.Doar ca ei mai in caz de colaps pot vinde o insula ori doua. Noi nu mai avem ce vinde, ne-am dat pe nimica bogatiile naturale, resursele. Ce ar fi sa ne vindem conducatorii ? Da, cine-i cumpara ? Doamne ocroteste-i pe romani !
Ajuta-i Dumnezeule bun.

Aloha  •  9 mai 2010, 23:30

Felicitari pt. articol… Sunt constient ca in fiecare tara exista grupuri de interese ( in State sunt 4 – 5 firme mari care primesc cele mai babane contracte publice ), insa in Romania coruptia e generalizata… Nu avem cum iesi din buda pana nu e gasita o modalitate de a asigura transparenta in domeniul achizitiilor publice… Pentru ca altfel, economisim un leu si aruncam 3 la gunoi si situatia de acum se perpetueaza…

Cristi Bulai  •  10 mai 2010, 0:23

http://www.presidency.ro/?_RID=addr

Pentru cei ce vor sa miste macar cateva degete pe tastatura intrati pe linkul de mai sus si scrieti-va problema. Eu am facut-o si chiar am primit raspuns, poate nu-i concludent de fiecare data dar macar sa munceasca de banii pe care ii iau! Eu o sa continui sa scriu de fiecare data cand ma impiedic de ceva pe la institutiile statului.
M-ar interesa si alte variante de protest daca ati mai gasit !

Alex  •  10 mai 2010, 1:22

Doamne, fereste, Cataline! Cum sa starpeasca si sa decapiteze hotia?!? Vrei sa ramanem faca presedintie, fara guvern, fara parlament???

pika17  •  10 mai 2010, 3:42

Romania, ce tzara minunata !!!

adrian g.  •  10 mai 2010, 3:55

sunt de 9 luni plecat din Romania. nici nu am vrut sa mai aud de ce se intampla in tara. prea multa mancatorie, prea mult tam tam, prea multa vorba!
ajung sa imi fie 100% rusine sa spun ca sunt roman. daca sunt intrebat ce e frumos in Romania… oare ce sa raspund?

peisaj frumos, traditii, coruptie, tigani, haos, oameni care se plang.

iar pt dl Traienica… the attitude reflects leadership! .. quit the job mr president!

incercati skydivingul pt relaxare. e o buna metoda anti coruptie, dar fara parasuta:)

no worries !

Nicky Percea  •  10 mai 2010, 8:02

Domnule Tolontan
Explica dumneata dece trebuie sa dau 25% din leafa sau 15% din pensie pentru a se starpi coruptia ? Am dat toata viata pantru ca tara asta sa aiba politie , parchet, DNA sau Justitie ca sa se starpeasca furtul !Militeaza pentru a mi se restitui banii cu care am contribuit la sustinerea acestora ca nu si-au facut datoria.

Comentează