8 cm plus o filă

UPDATE: Investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile 🙂
Compania Naţională de Investiţii a publicat astăzi,19 mai, pe www.e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin. Valoarea totală: 6 milioane de euro fără TVA. Prima sala de sport va fi construite în satul Suraia din judeţul Vrancea (600.000 euro) de către firma SC Atlas SA. Ea este compania familiei senatorului PD-L Necula si mai cistigase inainte inca doua sali, conform dezvaluirilor revistei KamikazeAlta sala atribuita ieri va fi în localitatea Bradu, din Argeş (550.000 euro), de către SC Selca SA. Lucrările la bazinul de polo vor costa milioane de euro, vor fi efectuate de SC Construcţii Erbaşu în curtea clubului sportiv Steaua şi vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Acest ultim anunţ a fost pus pe sistem la ora 1:30 noaptea!

miercuri, 19 mai 2010, 12:49

UPDATE: Investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile 🙂
Compania Naţională de Investiţii a publicat astăzi,19 mai, pe www.e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin. Valoarea totală: 6 milioane de euro fără TVA. Prima sala de sport va fi construite în satul Suraia din judeţul Vrancea (600.000 euro) de către firma SC Atlas SA. Ea este compania familiei senatorului PD-L Necula si mai cistigase inainte inca doua sali, conform dezvaluirilor revistei KamikazeAlta sala atribuita ieri va fi în localitatea Bradu, din Argeş (550.000 euro), de către SC Selca SA. Lucrările la bazinul de polo vor costa milioane de euro, vor fi efectuate de SC Construcţii Erbaşu în curtea clubului sportiv Steaua şi vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Acest ultim anunţ a fost pus pe sistem la ora 1:30 noaptea!

Despre fragilitatea şi incompetenţa unei Puteri pentru care un ziar de sport a ajuns un adversar care merită urmărit şi ascultat

8 cm. Aceasta este grosimea dosarului pe care în ultimele luni mi l-au întocmit cei de la putere. Sînt exact în dimensiuni şi intenţionat imprecis în formularea „cei de la putere”, tocmai ca să nu-mi trădez sursele. Dar, la un moment dat, oamenii care au fost puşi să mă urmărească, să mă timoreze şi care la rîndul lor sînt presaţi să inventeze pretexte din vid pentru discreditare, aceşti oameni poate că vor vorbi.

Întîmplarea de la librărie
Acum două săptămîni, în plin caz al patinoarului de la Braşov, am avut o discuţie cu cîteva cunoştinţe la ceainăria de la „Cărtureşti”. După, am mers spre redacţie. Cînd am ajuns, unul dintre cei cu care mă văzusem m-a sunat: „Incredibil! Cum ai plecat, s-au ridicat cei doi de la masa de lîngă şi unul s-a luat după tine pe strada Verona”. M-am amuzat.

Frică proporţională cu hoţia
Şi acum mă amuz. Pentru că, din momentul în care Gazeta  a călcat pe muşuroiul banilor publici risipiţi sau furaţi în sport, ni s-au ascultat telefoanele, am fost filaţi şi s-a tatonat intervenţia inutilă la şefii trustului.

Încă din perioada Ridzi, avertismentele primite au confirmat că sîntem pe drumul cel bun. Frica lor e direct proporţională cu certitudinea pe care o au că sînt vinovaţi. Deunăzi am discutat cu un judecător care mi-a spus că nu înţelege „de ce Ridzi n-a fost arestată preventiv, de vreme ce DNA avea probe că ministrul falsifica documente oficiale, folosindu-şi funcţia şi subordonaţii”. În rechizitoriul care va ajunge în faţa instanţei toate aceste lucruri vor fi făcute publice.

Există, printre tinerii magistraţi, un sentiment de revoltă faţă de corupţia gulerelor albe.

Nimeni în spate
Cînd Gazeta a descoperit uluitoarea prosperitate a firmelor lui Gabriel Silaghi, consilierul PD-L din Turda, cu cele 70 de milioane de euro cîştigate în investiţii, din nou sistemul celor de la putere s-a clătinat.

Pentru că Silaghi e faţada de business a unor interese politice. Au încercat să afle ce informaţii avem şi cine ni le furnizează. Înregistrări telefonice ale ziariştilor au ajuns în arhiva celor care se ocupă cu aşa ceva. Şi sînt în dosarul de 8 cm. S-au lămurit că în spatele investigaţiei jurnalistice nu se ascunde nimeni şi asta îi înfurie cel mai tare.

Capcană de doi bani
Subit, acum două săptămîni, o companie de stat a dorit să ofere publicitate Gazetei. Cînd colegii mei de la vînzările de publicitate au prezentat oferta, discuţia a căpătat o tentă oribilă: radiouri date tare, insinuări… Le-am comunicat oficial că nu vrem să lucrăm împreună, că nu avem nevoie de banii lor. A fost, probabil, o capcană de doi lei.

În general, acţionează primitiv, precipitat şi pleacă de le premisa relei credinţe, pentru că asta e lumea în care se învîrt ei. Aripa lui Blaga crede că ne foloseşte Udrea, iar cînd în investigaţie apar Udrea şi sferele ei de influenţă, vezi directorul venit de la Dalli la CNI, aceştia cred că ne foloseşte Blaga. Pe scurt, nişte ameţiţi!

„Nu credeam că veţi scrie despre firmele apropiate lui Voiculescu”, mi-a spus un înalt oficial, uluit. Normal că nu cred. În sistemul lor nu s-ar putea petrece aşa ceva niciodată.

Amintiţi-vă de Raportul SUA!
Cînd Departamentul de Stat al SUA a avertizat-o în Raportul pentru România pe Elena Udrea că a ameninţat un ziarist de la Gazetă, ea şi-a dat seama că a mers prea departe.

Dar asta nu înseamnă că maşinăria s-a oprit. Scriem despre povestea urmăririi ziariştilor fără teamă, fără nici un pic de nevroză a teoriei conspiraţiei şi cu promisiunea că vom continua să muncim, să aflăm informaţii şi să le publicăm.

Povestea din Siberia
O ultimă propunere pentru cei care ne conspectează ilegal viaţa. Humanitas a publicat recent o carte despre şahinşahul Iranului, scrisă de celebrul ziarist şi scriitor polonez, Ryszard Kapuscinski, un mare iubitor de sport.

Lui îi aparţine fabulosul reportaj în care descrie cum, undeva în Siberia, ajunge în baraca unor muncitori. Aceştia se uită la un televizor plin de purici. Din cînd în cînd, unii strigă de bucurie şi alţii îşi pun mîinile în cap, dezamăgiţi. „Ce faceţi aici?”, îi întreabă. „Ne uităm la un meci de fotbal!”. Perplexitate! „Păi, nu vedeţi nimic”. „Nu vedem, dar atunci cînd apare o pată albastră în colţul ecranului înseamnă că s-au strîns jucătorii noştri laolaltă, deci au marcat un gol”.

Cînd abuzezi de răbdarea oamenilor
În „Şahinşahul”, Kapuscinski scrie o pagină care merită adăugată în produsul de 8 cm grosime al filajului, mai ales astăzi, cînd elicopterele dau rotocoale pe cerul Bucureştiului. În cazul României, „revoluţia” e o metaforă. Iată fila, puteţi s-o luaţi cu COPY PASTE şi s-o îndosariaţi:

„Puterea este aceea care provoacă revoluţia. Desigur, nu voit. Dar stilul ei de viaţă, modul de guvernare devin pînă la urmă o provocare. Aceasta apare atunci cînd printre oamenii din elită se consolidează sistemul impunităţii, credinţa că nu vor fi pedepsiţi. Este o iluzie, dar nu lipsită de baze raţionale.

Într-adevăr, o vreme, scandal după scandal, un abuz după altul rămîne fără urmări. Poporul tace, este răbdător şi prudent. Se teme, nu-şi simte încă puterile.

Dar, totodată, face un calcul amănunţit al nedreptăţilor şi, la un moment dat, ajunge la bilanţ. Alegerea acestui moment este cea mai mare enigmă a istoriei. ce am făcut oare, se întreabă surprins conducătorul, că aşa, dintr-o dată, parc au înnebunit. A abuzat de răbdarea oamenilor, asta a făcut”.

Comentarii (135)Adaugă comentariu

Catalin  •  20 mai 2010, 11:18

Bravo! Felicitari!

Sper sa continuati in aceiasi maniera! De fapt sunt convins ca veti continua. Mare grija la masinile negre ca se pare ca deranjati multa lume cu aceste anchete!

Suntem alaturi de dvs.!

Glanetasu  •  20 mai 2010, 11:19

Daca tot s-a ajuns aici, ar fi bine ca cititorii sa furnizeze informatii despre nereguli, rispa sau incalcarea legilor, de ex. a celor privind acordarea de contracte cu statul. Din multimea de informatii se pot alege cazurile cele mai accesibile si presiunea asupra autoritatilor va creste cu cit masurile de austeritate se inaspresc. Daca au intrat la idei din pricina ta, e clar ca nu trebuie sa-i lasi sa rasufle. Poate avem si noi Watergate-ul nostru. Ar fi necesar si benefic pt. regenerarea morala a tarii! Sper sa fi inconjurat de oameni in care poti avea INCREDERE! O tara intreaga iti tine pumnii!

Djordjica  •  20 mai 2010, 11:33

Basescu a castigat alegerile pentru ca a promis ca o sa dea in corupti. Vad ca asta incerci si tu sa faci. Daca opozitia de acuma ar fii facut asa in alegeri, probabil chiar si fara un plan de salvare a economiei (nu a fost cazul)ar fii castigat alegerile.
Propunea cineva la B1TV sa declaram razboi Japoniei si sa capitulam ziua urmatoare. Asa o sa ajungem la situatia inscaunarii lui Ferdinand I. Situatiile sunt asemanatoare din multe puncte de vedere…
In ceea ce te priveste ma bucur ca ti-au facut astia dosar. La ce caracter ai asta te va intarii si mai tare!

Gicu Maracine  •  20 mai 2010, 11:42

Keep going, Tolo!

stelistul  •  20 mai 2010, 12:11

jos palaria toldo si echipei tale. este excelent ca mediatizati aceste lucruri perfide.

sper sa va dea putere „cel de sus” si sa continuati pe acelasi drum.

succes! romania e de partea voastra!

oly  •  20 mai 2010, 12:17

Ei, ti-aduci aminte, dle Tolo, ce ti-am spus cand ai inceput reportajele cu Ridzi (Ridzi e’n toate…)? Sa ai grija, nu se stie cine, ce si cum. Se pare ca, intradevar, trebuie sa fii destul de atent, gloata asta de secu incompetenti trebuie sa-si justifice existenta si pot recurge la orice magarii, nici nu stii cat ii duce mintea. Te gandeai acum 20 de ani ca se va dubla nr. lor ? Iti dai seama ca actuala „putere”, in momentul in care va fi inlaturata, intruneste toate conditiile sa ajunga dupa gratii ? Asta daca mai exista Parchet si procuriri.
Succes si ai grja !

tudor(gt)  •  20 mai 2010, 12:55

Sa-ti mai spun inca odata ca te felicit si te admir , nu , iti spun insa ai grija , se pare ca securitatea lui basescu e mai a dracu ca a lui Ceasca .
De ar fi mai multi ca tine ce bine ar fi , de vorbe s-a saturat toata lumea , FAPTE , asta e meritul tau tu vii cu probe nu cu vorbe .

APROPO -BAI ******* NICI AICI NU SCAP DE VOI ? Cred totusi ca o parte din banii nostri vin la voi care injurati pe toti care scriu impotriva zilor vostri …STERGE-I tolo-FAC SILA SI INFURIE LUME SI MAI MULT .

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2010, 13:00

tudor(gt) : nu stergem comentariile care ma critica. E dreptul lor sa aiba alta opinie

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2010, 13:02

X.Z. : dar unde am blamat ca l-au pus la 1:30 noaptea. Am consemnat doar, evident ca l-a generat sistemul

d(r)ac_impielitzat  •  20 mai 2010, 13:08

Tolontane RESPECT maestre!!! RESPECT!!! De o mie de ori RESPECT!!! Tie si toti colegilor tai care continua lupta asta. Sa va dea Dumnezeu putere, si tarie, si darzenie sa-i descoperiti pe toti hotii care ne fac de rusine, care ne inrobeaza, care ne fura, care ne scarbesc, care ne injosesc, care nu merita sa fie acolo unde sunt acum si prin puscarii sau undeva la capatul lumii.
Sa va aiba Dumnezeu in grija! Va iubesc.

mateo  •  20 mai 2010, 13:16

Felicitari dle. Tolontan. Pentru articol, pentru investigatie si pentru ca sunteti unul dintre acei oameni care spera la ceva mai bun.

PAUL IACOVU  •  20 mai 2010, 13:23

FELICITARI. DACA ROMANIA AR AVEA MAI MULTI ZIARISTI CA DUMNEAVOASTRA AM FI DEPARTE..din pacate suntem prea egoisti si insensibili la necazurile semenilor nostri…intr-o tara ca a noastra, in care presa sesizeaza atatea si atatea cazuri flagrante de coruptie ,iar societatea civila isi doarme somnul de „frumusete”…se nasc monstri ..(somnul natiuni naste monstri)…cu o flore nu se face primavara ,dar macar anunta sosirea ei…asa ca nu imi ramane de cat sa va rog ca un fidel cititor al articolelor dumnevoastra sa continuati asa ,cu speranta ca vreodata o sa avem si noi sansa de a trai decent in tara noastra si greu incercata.. va multumesc ..

ahuramazda  •  20 mai 2010, 13:35

Foarte bun articol, insa nu este decat 0,(0)1% din ceea ce fac acesti oameni.
Sa va dau un exemplu mai simplu: incercati sa aflati daca d-nul ministru al justitiei a trimis o adresa oficiala prin care solicita lista cu toti judecatorii care incuviinteaza executari silite ale impotriva statului roman solicitand prin intermediul aceleiasi adrese si ca acestia sa fie sanctionati pecuniar, poate chiar si mai drastic.
Problema pusa este urmatoarea: cum este acea idee justitia este libera, justitia este independenta, judecatorii sunt inamovibili, iar un amarat de profesor nu-si poate lua dreppturile salariale castigate corect si legal in instanta???
De ce nu si le pot lua? Pentru ca asa doreste un CINEVA (alias ministrul justitiei), acelasi ministru venit din partea liberala a profesiilor juridice, care a facut plangere impotriva tuturor judecatorilor care au admis cereri de incuuviintare a executarii silite impotriva statului roman.
Romania este un stat de drept??? Romania este libera??? Sa fim seriosi, macar asta o putem face.
Pacat, pentru ca daca stam sa ne gandim, noi suntem cei care i-am votat cu mana noastra, in consecinta ne meritam soarta…
Un alt subiect de investigat daca doriti: O ‘sedinta’ cu judecatorii Curtii de Apel Brasov in care li se explica acestora din urma, sa adopte o hotarare unitara in privinta respingerii tuturor actiunilor ale profesorilor (in afara de cele privind maririle salariale de 37% acordate de, ghiciti cine???, Base…). Adica cele privind discriminarea fata de alti profesori care pentru aceeasi munca primesc un salariu mai mare, sau si-au castigat acest drept prin instanta; actiunile privind sporurile care trebuiau sa le fie acordate, si multe altele de acest gen.
In schimb avem pretentia de la un profesor care traieste cu salariul minim pe economie sa scoata elevi destepti, eminenti chiar… Nu ar trebui, totusi, pentru asa ceva si resurse pe masura pretentiilor, sau am cere prea mult intr-un stat de drept???
Sau sa auzi chestii spuse de judecatori de genul: Telefonul este izvor de drept, in momentul in care se respinge actiuni ale unor profesori care incearca sa-si castige drepturile necesare unui trai decent…
Si totusi traim intr-un stat membru al Uniunii Europene… Sau poate doar ne inselam… Ce spuneti???

dannyro  •  20 mai 2010, 13:40

CATALINEEEEE! STI SI LA CE TE AJUTA CA STI! TOTI ACESTIA AR TREBUI JUDECATI DE POPOR ****. NU LI SE VA INTAMPLA NIMIC ALTCEVA CU JUSTITIA CHIOARA (BA NU – OARBA) DE LA NOI. ***

Sergiu  •  20 mai 2010, 13:41

Si care estimezi ca va fi sfarsitul? Va fi happy ending, sau sa incep sa dau atentie ofertelor de lucru din strainatate?

mihai  •  20 mai 2010, 13:48

Dupa cum am mai spus,Revolutia, este singura solutie,dar daca e sa recurgem la aceasta solutie de data asta so facem cum trebuie.Inca din timp trebue facuta o lista cu oameni„persoane non grata„ in viitorul stat,politicieni,oameni de afaceri,sefii diferitelor servicii,directori,oameni care si-au pus semnatura pe aceste furtisaguri,si cei care au inchis ochii(din toata perioada postdecembrista)astfel avem sansa la normalitate.Cel mai trist lucru care se poate intampla ar fi ca acest guvern,pacatos,sa fie inlocuit de unul..eu stiu psd-ist,pnl-ist etc…si sa mai pierdem o vreme,sperand.

nicolasss  •  20 mai 2010, 13:53

Cititi putin declaratia de avere a directorului de la CNI – Ana Maria Topoliceanu
Venituri in 2009 – 25.000 lei – din functia de consilier al ministrului turismului
Din care tipa isi cumpara un BMW X6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sa nu mai vorbim de colectia de bijuterii – 20.000 euro si cea de ceasuri – tot de 20.000 euro
Sau apartamentul si cele 3 hectare de teren cumparate, ce-i drept in 2007 si 2008

timisoara  •  20 mai 2010, 13:55

Bravo!!!

montezuma  •  20 mai 2010, 14:02

Cand ai dreptate ai dreptate (nu ca in articolul cu becali:) ).
****** astia de la putere au ajuns acolo tocmai pentru ca m-au convins pe mine si pe tine si pe multi altii care nu ne lasam pacaliti cu un litru de ulei, ca nu vor face ca predecesorii lor, ca sunt ALTFEL, ca vor starpi licitatiile trucate, banii publici risipiti etc (capitol la care Tariceanu a fost campion…i-a permis-o si economia). Si cand colo surpriza…aceeasi marie cu alta palarie.. e comic si evident foarte trist in acelasi timp. am fost inselati din nou, crezand ca pd-l nu e infestat de securisti si de profitori. la alegerile viitoare e clar ca nu mai avem ce vota.
sa castige cine da ulei mai mult ca tot aia e! 🙂

alin  •  20 mai 2010, 14:18

am obosit pana sa shi citesc aceste anchete jurnalistice…oricum domnule tolontan sunteti de admirat….un profesionist….dar ma credeti ca citesc aceste articole cu o privire goala,stinghera,indiferenta…ma consider invins prin tradare…asa vad eu statul roman…tradator…shi ce pot face?…. nimic!… sunt un amarat de roman care refuza sa isi depuna dosarul de somaj…astfel ma lepad de tradator…nu vreau sa am nicio legatura cu tradatorul…poate ca este o prostie…poate merit postura de invins pt. ca m-am nascut in ROMANIA…VA MULTUMESC DOMNULE TOLONTAN…CA LUPTATI SI PT. OAMENI CA MINE

andrei  •  20 mai 2010, 14:30

Salut!
Asa cum spunea cineva mai jos, faceti fratilor o pagina, in care oamneii sa denunte diverse contracte aberante de care au cunostinta .

Felicitari Catalin si daca vreti ca intr-o zi sa facti o manifestare in care sa denuntam toate marlaniile astea, eu voi fi acolo.

O manifestare a bunului simt nu spectacolul din Piata Victoriei.
Pentru demonstratiile actuale am si o definitie. Demonstratie= modalitate prin care leaderi de sindicate isi motiveaza scaunul ocupat si sumele colosale pe care le castiga.

Apropos, asta este o alta tema de discutie– Averile colosale ale leaderilor de sindicat

castro  •  20 mai 2010, 15:05

Acum vreo doi ani ai scris un articol, ti-am replicat si la randu-mi, am primit un raspuns din care subintelegeam ca ma considerai nostalgic. Eram satul inca de la mijlocul anilor ’90 de retorica timpului, care, in loc sa se ocupe de construit ceva, era preocupata excesiv sa infiereze un trecut care, ne dam seama si acum, a revenit in actualitate, sub o alta forma.
Suntem mai liberi(intelegand prin libertate ca fiind opusul pacatului)? Nu. Si nici in alt sens. Mai nou, ni se pregateste supravegherea si inlantuirea bazata pe tehnologii mult mai sofisticate. Suntem mai civilizati? Nu. Mai sanatosi? Nu. Mai uniti? Nu. Mai harnici? Nu. Si tot asa. Am ajuns sa ne raportam vesnic la niste realizari anterioare, putine cate sunt, spre rusinea unei natii care si-a distrus timp de 20 de ani capitalul de speranta intr-o viata mai buna. Suntem prabusiti total. La 86 de mld. de euro datorie si cu toate activele productive vandute, cu invatamantul si sanatatea la pamant, cu agricultura si turismul la fel, cum putem spera pt. copiii nostri o alta viata decat aceea de robi? Deja acesti copii sunt cu creierele spalate si apretate, incapabili sa discearna… pt. ca asta s-a si dorit…
Apreciez faptul ca te lupti cu mafia, dar aceasta mafie a fost insamantata si udata de institutii suprastatale cu ifose de onorabilitate. Iti doresc mult succes, totusi! Si ne poti cere ajutorul ori de cate ori crezi ca e cazul… Si nu numai cel acuzativ…

andrei  •  20 mai 2010, 15:10

Acum serios. Sunt investitii in sport… nu inteleg. Chiar asa am ajuns sa ne dorim sa nu se faca nimic?. Nu pot sa inteleg… Te rog sa nu ignori acest comentariu.

Erdal  •  20 mai 2010, 15:46

Foarte bine ! Foarte foarte bine !! E nevoie de persoane ca dumneavoastra pentru ca noi oamenii de rand sa speram totusi la ceva.Pacat ca sunteti o echipa care se ocupa doar de sport…altii ca voi n`am vazut pe la alte ziare.Continuati sa spuneti lucrurilor pe fata ! Nu fiti intimidati deoarece daca ceva s`ar intampla nu cred ca ati ramane singur ! Multa lume citeste ce scrieti iar asta e un lucru bun ! Ar trebui ca aceste investigatii sa ajunga si la mai-marii Europei ca poate se actioneaza de acolo cu ceva..ca la noi..nu ai cu cine.Procurorii, judecatorii, cei tineri, care vor si ei partea lor(ca fiecare om asta vrea in viata sa`i mearga lui bine;nu ca ar vrea ei dreptate deplina) nu sunt lasati … abia peste vreo 30 de ani poate o sa fie altfel..

huber72  •  20 mai 2010, 15:49

RESPECT!RESPECT!SI DIN NOU RESPECT!
PUMNUL STRANS!

adrian  •  20 mai 2010, 16:06

e ok ceea ce faci iar pentru asta meriti toata admiratia noastra,a oamenilor de rand, care suferim in timp ce altii isi permit cu nesimtire sa ne sfideze si sa ne prosteasca in fata insa cred ca deja o dam in paranoia cu ascultatul telefoanelor si filajul.chiar crezi ca le ar pasa chiar si de tine?lor nu le pasa de nimeni,acestia nu mai pot fi dati jos decat printr o noua revolutie.sincer nu stiu ce sa zic,i am votat dar nu mi pare rau fiindca ceilalti cred ca ne duceau si mai rau,la ei e foamea mai mare.oricum iti urez succes in continuare.

un bugetar!

Michael  •  20 mai 2010, 17:15

Felicitari!Continua!

milici  •  20 mai 2010, 18:28

Maestre mai consulta-te si cu Mircea Badea care ti-a pus niste intrebari oarescum pertinente si tot bateti potecile aceluiasi trust.
Mai ales ca , in aparenta , urmariti cam acelasi scop.
Ai naibii DNA , Secu si Justitia cum functioneaza ei ca ceasul (Pobeda) sub coordonarea neabatuta a MARELUI CARMACI national.
Trebuie sa retinem epitaful lui Richelieu pentru cand va fi cazul marinarului (romanii spera ca nu curand!!):Aici zace marele…. care a facut (mult) mai mult RAU decat BINE;BINELE facut l-a facut RAU dar RAUL facut l-a facut BINE.

Liste negre? « Blogul lui Teacă  •  20 mai 2010, 20:37

[…] } Mai întîi a tras un semnal Răzvan Dumitrescu (pe blogul lui Ciutacu). Acum vine şi Tolontan cu aceeaşi chestie: ziariştii incomozi sînt filaţi şi ascultaţi! Şi mai e una: zice Ioşka […]

Sergiu  •  20 mai 2010, 20:46

Nu vreau sa pun la îndoiala ceea ce se afirma în acest articol,de aceea sunt extrem de îngrijorat în legatura cu ceea ce se întâmpla,desi sunt la adapostul distantei care ma separa de România,fiindca faptele expuse ne arunca cu 20 de ani în urma!Este mai mult decât îngrijorator si alarmant deopotriva fiindca asta înseamna ca dincolo de lipsa de scrupule a celor aflati la putere se regaseste un pericol imens pt. societatea româneasca…îti doresc tie Cataline si colegilor tai sa fiti protejati de bunul Dumnezeu fiindca nori negri sunt deasupra capului vostru;îmi este usor sa va îndemn sa mergeti înainte atâta timp cât eu nu risc nimic,de aceea nu pot decât sa va tin pumnii si sa ma rog pt. ca demersul vostru sa aiba un happy end…

flo_aka_me@timisoara  •  20 mai 2010, 20:53

vb lui badea….tolontane da pe madam ritzi cand o judeca tolontane……..

un roman neutru  •  20 mai 2010, 21:10

Foarte bun articolul. Veleitatile tale de jurnalist sunt evidente. Nu te-ai abatut deloc de la subiect. Ai incercat sa fi cat mai obiectiv. Chiar nu ma asteptam la asa un articol din partea ta(probabil din cauza propagandei menite sa te discrediteze pe care am intanlnit-o in ultimii ani).
Cred ca este foarte important sa stii ca probabil multa luma este in asentiment cu ideile expuse de tine in acest articol. Sper sa fie motivatia ce o sa te ajute sa iti continui munca.

Mada  •  21 mai 2010, 2:45

Tolo,
Si eu sunt unul dintre romanii care iti sustin eforturile – nu pentru ca ma pasioneaza cine cu cine matraseste lucruri, ci pentru ca si eu sunt satula pana peste cap de toti ********* din institutiile de stat si companiile-parazit. Evident, cand pica totusi vreunul(vezi Ridzi) ma scarbesc si mai tare cand vad dimensiunea dezastrului, dar poate ca daca te lasa (si ma indoiesc) sa mergi pana la capat cu investigatiile tale, fara sa te traga de partea lor, poate – doar poate – ca va mai merita sa ma simt si eu roman. Saptamana asta ma simt oregonianca (sau cum s-o numi pe la ei).
In concluzie, te rog continua sa-ti faci treaba, stiind ca macar nu esti singur.
M.

Daniel Gheorghiu  •  21 mai 2010, 13:14

Felicitari Catalin! Curajul, profesionalismul si integritatea care te (va) caracterizeaza sunt admirabile! Nu va lasati intimidati de nesimtirea, aroganta si incompetenta puterii- haituitii in continuare si luptati pentru ca lumea sa afle adevarul! Basescu si ai lui TREBUIE SA PLECE!

Linguritele « Bolovanul lui Mosh Ion Roata  •  24 mai 2010, 9:45

[…] Unul dintre cele mai importante părți ale proiectului E-Romania este transparența. Citeam un  articol al lui Cătălin Tolontan pe blogul lui și am remarcat o referire la […]

Comentează