8 cm plus o filă

UPDATE: Investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile 🙂
Compania Naţională de Investiţii a publicat astăzi,19 mai, pe www.e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin. Valoarea totală: 6 milioane de euro fără TVA. Prima sala de sport va fi construite în satul Suraia din judeţul Vrancea (600.000 euro) de către firma SC Atlas SA. Ea este compania familiei senatorului PD-L Necula si mai cistigase inainte inca doua sali, conform dezvaluirilor revistei KamikazeAlta sala atribuita ieri va fi în localitatea Bradu, din Argeş (550.000 euro), de către SC Selca SA. Lucrările la bazinul de polo vor costa milioane de euro, vor fi efectuate de SC Construcţii Erbaşu în curtea clubului sportiv Steaua şi vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Acest ultim anunţ a fost pus pe sistem la ora 1:30 noaptea!

miercuri, 19 mai 2010, 12:49

UPDATE: Investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile 🙂
Compania Naţională de Investiţii a publicat astăzi,19 mai, pe www.e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin. Valoarea totală: 6 milioane de euro fără TVA. Prima sala de sport va fi construite în satul Suraia din judeţul Vrancea (600.000 euro) de către firma SC Atlas SA. Ea este compania familiei senatorului PD-L Necula si mai cistigase inainte inca doua sali, conform dezvaluirilor revistei KamikazeAlta sala atribuita ieri va fi în localitatea Bradu, din Argeş (550.000 euro), de către SC Selca SA. Lucrările la bazinul de polo vor costa milioane de euro, vor fi efectuate de SC Construcţii Erbaşu în curtea clubului sportiv Steaua şi vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Acest ultim anunţ a fost pus pe sistem la ora 1:30 noaptea!

Despre fragilitatea şi incompetenţa unei Puteri pentru care un ziar de sport a ajuns un adversar care merită urmărit şi ascultat

8 cm. Aceasta este grosimea dosarului pe care în ultimele luni mi l-au întocmit cei de la putere. Sînt exact în dimensiuni şi intenţionat imprecis în formularea „cei de la putere”, tocmai ca să nu-mi trădez sursele. Dar, la un moment dat, oamenii care au fost puşi să mă urmărească, să mă timoreze şi care la rîndul lor sînt presaţi să inventeze pretexte din vid pentru discreditare, aceşti oameni poate că vor vorbi.

Întîmplarea de la librărie
Acum două săptămîni, în plin caz al patinoarului de la Braşov, am avut o discuţie cu cîteva cunoştinţe la ceainăria de la „Cărtureşti”. După, am mers spre redacţie. Cînd am ajuns, unul dintre cei cu care mă văzusem m-a sunat: „Incredibil! Cum ai plecat, s-au ridicat cei doi de la masa de lîngă şi unul s-a luat după tine pe strada Verona”. M-am amuzat.

Frică proporţională cu hoţia
Şi acum mă amuz. Pentru că, din momentul în care Gazeta  a călcat pe muşuroiul banilor publici risipiţi sau furaţi în sport, ni s-au ascultat telefoanele, am fost filaţi şi s-a tatonat intervenţia inutilă la şefii trustului.

Încă din perioada Ridzi, avertismentele primite au confirmat că sîntem pe drumul cel bun. Frica lor e direct proporţională cu certitudinea pe care o au că sînt vinovaţi. Deunăzi am discutat cu un judecător care mi-a spus că nu înţelege „de ce Ridzi n-a fost arestată preventiv, de vreme ce DNA avea probe că ministrul falsifica documente oficiale, folosindu-şi funcţia şi subordonaţii”. În rechizitoriul care va ajunge în faţa instanţei toate aceste lucruri vor fi făcute publice.

Există, printre tinerii magistraţi, un sentiment de revoltă faţă de corupţia gulerelor albe.

Nimeni în spate
Cînd Gazeta a descoperit uluitoarea prosperitate a firmelor lui Gabriel Silaghi, consilierul PD-L din Turda, cu cele 70 de milioane de euro cîştigate în investiţii, din nou sistemul celor de la putere s-a clătinat.

Pentru că Silaghi e faţada de business a unor interese politice. Au încercat să afle ce informaţii avem şi cine ni le furnizează. Înregistrări telefonice ale ziariştilor au ajuns în arhiva celor care se ocupă cu aşa ceva. Şi sînt în dosarul de 8 cm. S-au lămurit că în spatele investigaţiei jurnalistice nu se ascunde nimeni şi asta îi înfurie cel mai tare.

Capcană de doi bani
Subit, acum două săptămîni, o companie de stat a dorit să ofere publicitate Gazetei. Cînd colegii mei de la vînzările de publicitate au prezentat oferta, discuţia a căpătat o tentă oribilă: radiouri date tare, insinuări… Le-am comunicat oficial că nu vrem să lucrăm împreună, că nu avem nevoie de banii lor. A fost, probabil, o capcană de doi lei.

În general, acţionează primitiv, precipitat şi pleacă de le premisa relei credinţe, pentru că asta e lumea în care se învîrt ei. Aripa lui Blaga crede că ne foloseşte Udrea, iar cînd în investigaţie apar Udrea şi sferele ei de influenţă, vezi directorul venit de la Dalli la CNI, aceştia cred că ne foloseşte Blaga. Pe scurt, nişte ameţiţi!

„Nu credeam că veţi scrie despre firmele apropiate lui Voiculescu”, mi-a spus un înalt oficial, uluit. Normal că nu cred. În sistemul lor nu s-ar putea petrece aşa ceva niciodată.

Amintiţi-vă de Raportul SUA!
Cînd Departamentul de Stat al SUA a avertizat-o în Raportul pentru România pe Elena Udrea că a ameninţat un ziarist de la Gazetă, ea şi-a dat seama că a mers prea departe.

Dar asta nu înseamnă că maşinăria s-a oprit. Scriem despre povestea urmăririi ziariştilor fără teamă, fără nici un pic de nevroză a teoriei conspiraţiei şi cu promisiunea că vom continua să muncim, să aflăm informaţii şi să le publicăm.

Povestea din Siberia
O ultimă propunere pentru cei care ne conspectează ilegal viaţa. Humanitas a publicat recent o carte despre şahinşahul Iranului, scrisă de celebrul ziarist şi scriitor polonez, Ryszard Kapuscinski, un mare iubitor de sport.

Lui îi aparţine fabulosul reportaj în care descrie cum, undeva în Siberia, ajunge în baraca unor muncitori. Aceştia se uită la un televizor plin de purici. Din cînd în cînd, unii strigă de bucurie şi alţii îşi pun mîinile în cap, dezamăgiţi. „Ce faceţi aici?”, îi întreabă. „Ne uităm la un meci de fotbal!”. Perplexitate! „Păi, nu vedeţi nimic”. „Nu vedem, dar atunci cînd apare o pată albastră în colţul ecranului înseamnă că s-au strîns jucătorii noştri laolaltă, deci au marcat un gol”.

Cînd abuzezi de răbdarea oamenilor
În „Şahinşahul”, Kapuscinski scrie o pagină care merită adăugată în produsul de 8 cm grosime al filajului, mai ales astăzi, cînd elicopterele dau rotocoale pe cerul Bucureştiului. În cazul României, „revoluţia” e o metaforă. Iată fila, puteţi s-o luaţi cu COPY PASTE şi s-o îndosariaţi:

„Puterea este aceea care provoacă revoluţia. Desigur, nu voit. Dar stilul ei de viaţă, modul de guvernare devin pînă la urmă o provocare. Aceasta apare atunci cînd printre oamenii din elită se consolidează sistemul impunităţii, credinţa că nu vor fi pedepsiţi. Este o iluzie, dar nu lipsită de baze raţionale.

Într-adevăr, o vreme, scandal după scandal, un abuz după altul rămîne fără urmări. Poporul tace, este răbdător şi prudent. Se teme, nu-şi simte încă puterile.

Dar, totodată, face un calcul amănunţit al nedreptăţilor şi, la un moment dat, ajunge la bilanţ. Alegerea acestui moment este cea mai mare enigmă a istoriei. ce am făcut oare, se întreabă surprins conducătorul, că aşa, dintr-o dată, parc au înnebunit. A abuzat de răbdarea oamenilor, asta a făcut”.

Comentarii (135)Adaugă comentariu

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 17:26

ionescu vladimir: i-am invitat pe cititori s-o faca. Pina in acest moment, a primit pe mailul de la Cotroceni 800 de sesizari de la oameni

CSB  •  19 mai 2010, 17:35

@eugen: ii alaturam pentru ca au ceva in comun, nu din alte motive. Toti se simt urmariti operativ ( pentru a folosi o sintagma cunoscuta unora ), controlati, firmele lor sunt atacate de institutii ( atat celor care colaboreaza cu Intact cat si celor de la Realitatea ). Ce vreau sa spun prin alaturarea acestor nume e ca indiferent daca ne place un jurnalist sau nu, indiferent daca noi credem ca el e platit sa latre sau nu, poate fi director la Antena 2 sau paparazzi la CanCan – daca e urmarit de institutiile statului ( pe banii nostri ) pentru ca ataca puterea, noi astialalti nu ne permitem sa stam si sa privim, sa ne para rau ( sau bine ) de ce i se intampla. O sa ne para foarte rau de propria noastra libertate mai tarziu.
Cristi

speedy  •  19 mai 2010, 17:41

cum spuneam, nu se va intampla nimic. decat eventual vor mai reduce salariile si pensiile. sau vor creste taxele. vezi update-ul cu investitiile 🙂

Daniel  •  19 mai 2010, 17:42

stimate tolo, te cred ca ai dosar. iti stau la dispozitie cu experienta in protectie informativa. prin zona Ardealului. Eu zic sa ai mare atentie la aspectul protectiei informative. Incepand de la acoperirea surselor, intalniri, convorbiri(interceptarile, etc.) protectia membrilor familiei. Nici nu stii ce pot astia. Ardealul te sustine.

Mandoiu Ioan  •  19 mai 2010, 17:43

Am o intrebare pentru dvs.
De ce trebuiesc facute sesizarile pentru diferitele nereguli catre presedinte pentru ca el nu are cum sa intervina?
Dupa aceea daca intervine in aceste probleme sa sara alti cu gura ca de ce sa baga?

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 17:45

daniel: multumesc, nu e nevoie

aurel  •  19 mai 2010, 17:50

e clar ca ai probleme daca ai scris asta. bafta multa si ai mare grija!

stresu  •  19 mai 2010, 17:52

Domnule Tolontan,

Comentariul meu nu are legatura cu art. dvs.

Dar, va rog, sa ne spuneti cum stau treburile in cazul complexului sportiv Ghencea. – ma refer la fotbal.

Eu inteleg ca daca inchiriezi un imobil, pt. locuit sau inchiriat, responsabilitatea pt. plata impozitului respectiv, revine in totalitate persoanei (firmei) care a inciriat imobilul.

Nu asa stau treburile si in cazul complexului sportiv Ghencea ?

Sau daca vreti o alta intrebare:
M.Ap.N. (institutie bugetara, de stat) plateste impozite ?

Va rog, in limita spatiului si doar daca sunteti in tema cu legislatia respectiva, faceti lumina !

O zi buna !

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 17:54

stresu: colegii mei docuemnteze subiectul si il publicam miine in editia tiparita
aurel: nu am probleme, probleme au ei ca se ocupa de prostii si pentru ca vor plati in momentul in care se va afla cine a dat ordinul

ady66  •  19 mai 2010, 18:14

Suntem cu tine! Strange latul!O sa plateasca pe rand!

jurjac  •  19 mai 2010, 18:26

d-ne tolontan eu zic sa stati linistit ca pt asa sume nesemnificative genul 5mil euro nu o sa va urmareasca nimeni au mai fost si altii care au scris despre adevarate „tunuri” si „inginerii financiare” si nu au patit nimic.a trecut vream in care trebuia sa te ascuzi ca sa spui ceva eu sper sa treceti si d-voastra si sa continuati cu asemenea investigatii,cat de dosare si oameni care va urmaresc: scenarii de film

sevilla86  •  19 mai 2010, 18:34

Domnule Tolontan,oare pres Basescu stie despre acel „Raportul SUA”? Trimiteti ziarul presedintelui,sa aiba dovada-ca iar va spune ca nu stie absolut nimic …

Sf Ilie  •  19 mai 2010, 18:46

Din nefericire, stiti ce veti reusi sa faceti? O sa ii speriati sa faca invarteli cu sume de la stat pe proiecte de sport. Se vor indrepta spre multe alte domenii, asfaltari spre exemplu, la care se pricep si nimeni nu le face probleme. Pacat ca jurnalismul de investigatie e semi-mort in Romania.

A.B.  •  19 mai 2010, 19:24

Domnule Tolontan, vreau sa va felicit si totodata sa va multumesc pentru integritatea, curajul si perseverenta de care dati dovada. Sunteti un exemplu pe care eu nu stiu daca as avea puterea sa-l urmaresc. Cel mai probabil datorita sentimentui de a te lupta cu morile de vant.Totusi, nu inteleg rostul acestei fraze <>
Domnul Voiculescu este foarte mediatizat destul pe „antene” ca sa-l mai mentionati si dumneavoastra. O parere umila. A.B.

Ovidiu  •  19 mai 2010, 19:27

Dap, si eu zic ca daca in toate domeniile am avea cate o echipa de investigatie la fel de tenace si de echidistanta precum cea din GSP, ar fi mult mai greu sa se fure bani (macar ar creste presiunea publica). Ce sa mai zic daca ar exista asa ceva in provincie, in fiecare judet…

E bine ca Tolo & co o fac, e trist ca n-o fac si altii, poate mai indicati.

agentu’ -25%  •  19 mai 2010, 19:48

singurele entitati care mai produc in tara asta sunt serviciile de informatii.mai usor baieti,cand o sa pice chiorul,ce s-a intamplat la sibiu la revolutie cu securistii(unii dintre ei chiar nevinovati saracii,atunci chiar existau ofiteri de informatii care stiau ce e datoria fata de tara,nu fata de conducatorii ei)a fost nimic .”pseudo-agentilor secreti care e voi agenti secreti” ati permis intrainarea domeniilor strategice,cum sunt productia si distribuitia de energie,productia de otel si de aluminiu,industria de aparare,ati fost complicii distrugerii sanatatii si invatamantului romanesc,toate sub pretextul „reformarii”sistemului neperformant comunist.ati fost si sunteti mana in mana cu tradatorii tarii,cu cei care au jefuit 20 de ani si tot ce stiti sa faceti sunt dosare politice si operatiuni de manipulare a opiniei publice prin inscenari care vizeaza decredibilizarea oponentilor marinarului ?poate ca nu toti sunt suficienti de isteti sau suficient de informati sa sesizeze mizeria ascunsa sub demagogia marelui carmaci.

Anti Sistem  •  19 mai 2010, 20:25

Vor scapa vreodata de sistemul ochilor albastri, mostenire din clanul Ceausist?

Pacuiul lui Soare  •  19 mai 2010, 21:26

Tolo, ai devenit cel mai tare jurnalist roman, nu stiu daca aperi si tu interese, dar dezvaluirile tale, nedzmintite convingator de „putere” sint de mare efect, cel putin asupra mea. Te rog continua!

Pacuiul lui Soare  •  19 mai 2010, 21:35

adica de tunuri sint bani, dar de pensii nu!

nicu  •  19 mai 2010, 21:39

Si Presedintele Basescu te sustine, d-le Tolontan. Ai vazut cat de raspicat le-a atras atentia pedeleilor sa termine cu clientela politica. Asa ca nu mai e nevoie sa-ti bati tu capul – s-a rezolvat. Tocmai d’aia iti doresc succes si curaj in continuare: are balta peste, colcaie,totul e sa nu te prinda paznicii. Paznicii astia ar trebui sa stie ca ai permis vizat de departamentul de stat al SUA, si grija lor ar fi de fapt sa nu patesti absolut nimic-daca nu ai incalcat legea-, pentru ca altfel trebuie sa dea explicatii licuriciului cel mare. Daca erai mai la est, erai deja o amintire dureroasa.

Mamma Mia!  •  19 mai 2010, 21:46

Am uitat sa-ti spun : CONTINUA !

pentru ca multi oameni anonimi te sustin si asta e cel mai important

Batman  •  19 mai 2010, 21:58

Catalin,daca te-am putea clona! Sunt plecat din tara de 7 ani,material sunt ok,la fel si profesional,however de multe ori am mustrari ca nu sunt acasa pt ca, poate in naivitatea mea, cred ca as putea sa pun umarul la impins carutza schimbarii, a bunului simt, a cinstei si a grijii si respectului fata de cetatean.Si tu esti principalul vinovat si altii ca si tine care isi rip din timpul pretios alaturi de familie si prieteni ,isi mananca nervii si rabdarea ca sa ne informeze pe noi, ignorantii.poate intr-o zi vom parasi si noi barlogul sa ne alaturam celor care respira aer curat

dan  •  19 mai 2010, 22:04

Sali de sport in Satul Suraia – jud. Vrancea si satul Bradu – jud. Arges?
Cine va face sport in ele????

cj2000  •  19 mai 2010, 22:11

@bogdan, al 3-lea comentariu: ai dreptate, n-o sa paseasca singur niciodata tolo. suntem mai multi decat cred ei, chiar dak in prima faza doar niste comentarii. din coltul blocului, le urez celor doi care s-au ridicat de la masa si mai ales celor care au dat ordinul, frumosul cantecel de la para zitii: http://www.youtube.com/watch?v=NT0eZj58dAo

popescu sorin  •  19 mai 2010, 22:16

Cate lucruri urate,ciudate se intampla in tara asta… Bine ati venit in lumea celor care au deranjat prin valoare,tupeu si care au ceva de spus(vezi cazul Locic,Corpodean,Bogaciu,etc)

Broascablajina  •  19 mai 2010, 22:42

Bah, Tolontaneeee, cand o puna, bah, sub acuzatie pe Ridzi?…iar nu raspunzi, uh?…PupinBasescule…Cand o pun sub acutie pe Ridzi?…numa’ gura’i de tine.Pe viitor, taca’ti gura, nene, si vezi’ti de treaba ta!…

lascu cristian  •  19 mai 2010, 22:49

domnule tolontan, va scriu din maroc unde m-am stabilit de peste 15 ani. nu va puteti inchipui ce reclama fac romaniei si competentelor romaniei. doamne ajuta ca astia nu stiu ce se intimpla in tara! aici cenzura blocheaza tot, lumea habar n-are, poate e mai bine asa! eu sint inginer constructor si ma ingrozesc cind transform in moneda marocului cifrele de afaceri care rezulta din investigatiile dumneavoastra. aici , noi romanii( cred ca mai putin de 500) nu stim ce e aia spaga, coruptie, ne vedem de viata noastra intr-un stat islamist. continuati cu demascarile. sunteti un tip curajos, va urmaresc de cind erati proaspat angajat la gazeta, erati mai mereu in preajma d-nului ioanitoaia( cel putin asa se vedea la televizor).toate bune!

Radu  •  19 mai 2010, 23:11

Nu asta ati vrut cand ati votat Basescu in 2004? Nastase nu era bun…

luci  •  19 mai 2010, 23:43

Mare dreptate avea Eminescu:
„Unde esti tu Tepes, Doamne? Ca punand mana pe ei,
Sa-i impartzi in doua cete, de nebuni si de misei,
Si in doua temniti large cu de-a sila sa-i aduni,
Sa dai foc la puscarie si la casa de nebuni!”
Cataline iti multumim ca reusesti sa ii sperii, am incredere ca daca o tii tot asa le va fi frica sa mai faca marsaviile de pana acum. Nu trebuie sa te lasi intimidat. Pentru oamenii de rand trebuie sa lupti in continuare.

florin  •  20 mai 2010, 0:22

tu si echipa de la gazeta sunteti mai buni decat tot DNA-ul. felicitari!

Ovi  •  20 mai 2010, 1:27

Iranienii l-au dat jos pe sahinsahul Pahlavi, inlocuindu-l cu ayatollahul Khomeini (halal schimbare). .. ii dam jos pe Basescu, Udrea, PDL. Intrebarea este pe cine punem in loc in conditiile in care avem certitudinea ca cei din opozitie sunt cel putin la fel de versati intr-ale afacerilor pe bani publici, spagilor etc. (vezi Nastase, Mitrea…).
In Romania e nevoie de primenirea intregii clase politice. Toti liderii nostri sunt slabi, rau-voitori, incompetenti si coruptibili. Ei si-au creat o lume paralela, o Romanie dominata de interese meschine si degradata, in care multi dintre noi (din fericire) nu se regasesc. Clasa politica romaneasca si Romania europeana spre care tindem, se ghideaza dupa seturi de valori diferite: influenta, interes, „smecherie” vs. valoare, eficienta, competenta. „Ayatollahul” nostru trebuie sa fie o noua generatie de lideri care sa nu mai traiasca in lumea lor corupta ci sa fie in stare sa reprezinte un exemplu de urmat.

v0rbe  •  20 mai 2010, 2:29

Ma uimiti pe zi ce trece, felicitari. Eu am plecat din tara sper ca dumneavoastra sa ramaneti ca intr’o zi sa ma pot intoarce si eu.

Sergiu  •  20 mai 2010, 2:31

Catalin, tot timpul te-am apreciat ca esti unul din putinii ziaristi din Romania cu coloana vertebrala. Ce pot face ? Te urmaresc, dar daca nu au mandat de la judecatorie nu pot face nimic cu ceea ce gasesc „compromitator”, iar apoi mai este curtea de la Strasbourg. Ar trebui sa-i lovesti tare cu dosarul facut tie, ca sa-i doara si sa simta ca nu mai este loc de manevre securiste. Intimidari ? Nu pot face nimic. Tine-o tot asa.

surubel  •  20 mai 2010, 3:11

Felicitari pentru articol. Jos palaria. Romania e o tara de hoti in care toata lumea se complace. In tarile civilizate pana acum erau si condamnati la noi in schimb coruptia este in floare si ce este cel mai grav ca toata societatea este bolnava de la judecatori parlamentari etc pana la oamenii de rand.
Felicitari TOLO poate cineva vreodata o sa i-a atitudine. PDL = monopol Nu exista conducere in vreo institutie fara sa fie condusa de cei de la PDL. Mult mai rau decat pe vremea PSD.

The Silence Of The Lambs  •  20 mai 2010, 3:37

Tolo esti tare!

Nu iti mai spun sa ai grija! Te-ai pus cu sistemul ticalosit din Romania, un sistem mosmondit 50 de ani de Ceausescu, avind la baza ce e mai rau din KGB! Astia au distrus un imeriu, pe cel sovietic, iti dai seama ca pentru ei Romania este o bagatela sa o faca praf, intai si-ntai cu incompetenta lor economico-financiara incredibila pentru un astfel de sistem!!

Tolo, si-acum partea buna a chestiuni! Ei nic nu-si dau seama cit de mult au inrait poporul roman! Prin modul lor de a fura miliardele de la investitiile nefacute in aceasta tara, pina la genocidul social pe care sunt aproape sa-l infaptuiasca!!

Toata Romania cinstita si corecat este alaturi de tine!! Transmite-le guvernantilor ca sunt la un opaitz de a face ca mamaliga romanesca sa explodeze!! Strainii au facut Romania Mare ( Regalitatea Germana, Carol , Ferdinand etc, Golestii olteni – vorbitori de franceza! – dar care se imbracau cu onoare in costumul national!!) iar tradatorii de neam si de tara de astazi VIND ROMANIA SI POPRUL ROMAN PE NIMIC!!

Se-ntorc pasoptistii-n mormint!!

Deteapta-te Romane!!

The Silence Of The Lambs  •  20 mai 2010, 3:51

Tolo, si inca ceva! Uitati-va un pic pe rapoartele Deloitte Romania parca, si vezi rapoartele despre Banca Nationala a Romaniei!!

Veti gasi acolo niste cifre incredibile pe trend-ul 1986-1987-1988-1989!!

Veti vedea scaderi si cresteri de profit incredibile, crestri constante de salarii uroase, nesimtite ale celor din BNR!! Oare BNR nu este institutie bugetara, pina la urma!!? Desi sistemul ticalosit din Romania i-a atribiuit o lege speciala veti gasi la BNR o clientela INCREDIBILA DE CIMITIR AL ELEFANTILOR DIN VECHEA SECURITATE, ACTUALELESERVICII SECRETE, si alte surprize incredibile!

BNR ar trebui sa faca politica monetara a statului Roman dar ea deserveste mereu grupuri de interese aflate vremelnic la putere! Diferentele de curs valutar sunt instrumentul prin care se fac averi uriase si se saraceste permanent omul de rind!

De ce sa trecem la Euro, desi suntem a sasea tara a Europei ca importanta socio-geografica, cind putem sa tocam aici tot sub obladuirea FMI!!??
Mai sunt multe de spus…

basti-MM  •  20 mai 2010, 7:19

Pe ei Cataline!Totusi dezvaluirile tale i-mi lasa un gust amar pt. ca nu se iau masuri.Oricum ii incurci grozav,si ce ne facem daca Udrea nu apuca sa toace toti banii ministerului din cauza ta? Daca printr-o rectificare „surplusul” va merge la fondul de pensii?! Sunt sigur ca pt. ei esti ceea ce sunt ei pt. noi, adica un vis urat.Nu exista vreo posibilitate ca aceste artificii sa fie anchetate de vreun tribunal international? Daca Uniunea isi baga nasul in oalele noastre de ce nu si-l baga peste tot?

alt filat  •  20 mai 2010, 7:50

in realitate dosarul e mai gros, vreo 25 de cm,
numai ca nu-i varsat tot pe hartie.
am vazut un dosar din arhivele fostei securitati
in care apar trascrieri de pe casete dinainte de 1990
facute prin 2007/2008 in care mai scapa si termeni
care nu circulau in 89.

Pentru de dimineață | aghiuţă  •  20 mai 2010, 8:16

[…] Tolontan dezvăluie că se încearcă intimidarea lui. […]

Ionut  •  20 mai 2010, 8:35

Draga TOLO. Tine-te tare, suntem cu tine.
Tragedia consta in faptul ca speranta de a ne revenii mai palpaie doar datorita unui GAZETAR SPORTIV.
Iti doresc si tie si ne doresc si noua sa vina vremurile cand vom citii doar articolele laudative la adresa campionilor olimpici, mondiali, europeni dati de Romania semnate Catalin TOLONTAN.
Pana atunci trebuie sa continua „lupta de gherila informatica”.
Si ca sa vezi ca-mi place fotbalul: Pe ei pe ei pe mama lor!!!

cocoio  •  20 mai 2010, 8:54

cand vom avea acest popor demnitat,

Florin  •  20 mai 2010, 9:13

Catre domnul Mandoiu Ioan, mai precis commentul dumnealui

Cand o sa intelegem oare ca Romania nu are guvern, nu are justitie, are Basescu&co?
Din pozitia dumnealui de presedinte s-a bagat peste tot unde nu avea treaba, cine ii mai crede cuvintele…

cocoio  •  20 mai 2010, 9:18

Feliciari DOMNULE TOLONTAN trasmite un om de 66 de ani

Gabriel  •  20 mai 2010, 9:50

domnule tolontan, cand veti face investigatii si in judetul dambovita? sunt multe magarii care se fac in legatura cu echipa de baschet feminin, bazinul scolar si multe multe altele care sunt in faza incipienta deocamdata

gogu  •  20 mai 2010, 9:54

„drumul cel bun” e ala pe care nu se intampla nimic si licitatiile continua?dupa ridzi nu s-a intamplat nimic !
Incep sa cred ca e blat!
hmmm, curios!

schimbul2.ro  •  20 mai 2010, 10:09

multa grija cu acesti interlopi care au ajuns sa ne conduca. institutiile statului trebuie sa serveasca poporului pe cand in cazul nostru ele servesc unei maini de persoane.
Niste analisti politici din canada spuneau de noi ca ne situam undeva intre botswana si zimbawe ca transparenta a isntitutiilor publice si coruptie. Eu vreau sa ii compeltez in sensul ca de 20 de ani suntem condusi de aceeasi oameni care nu au nici macar o urma de demnitate sau dorinta de performanta a statului.

david  •  20 mai 2010, 10:14

100% adevar,dar intrebarea care ne sperie si mai tare este ,OARE CEI CARE VOR URMA NU VOR PROCEDA LA FEL?(din pacate la noi nu prea ai de unde alege,toti vor sa se imbogateasca,toti isi doresc puterea pt ca doar asa visul li se va indeplini)

Bogdan  •  20 mai 2010, 10:25

Bravo!

jonny  •  20 mai 2010, 10:53

tine-o tot asa

sibiu  •  20 mai 2010, 10:58

FELICITARI! ** ce a fost in piata victoriei a fost 10%

Comentează