8 cm plus o filă

UPDATE: Investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile 🙂
Compania Naţională de Investiţii a publicat astăzi,19 mai, pe www.e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin. Valoarea totală: 6 milioane de euro fără TVA. Prima sala de sport va fi construite în satul Suraia din judeţul Vrancea (600.000 euro) de către firma SC Atlas SA. Ea este compania familiei senatorului PD-L Necula si mai cistigase inainte inca doua sali, conform dezvaluirilor revistei KamikazeAlta sala atribuita ieri va fi în localitatea Bradu, din Argeş (550.000 euro), de către SC Selca SA. Lucrările la bazinul de polo vor costa milioane de euro, vor fi efectuate de SC Construcţii Erbaşu în curtea clubului sportiv Steaua şi vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Acest ultim anunţ a fost pus pe sistem la ora 1:30 noaptea!

miercuri, 19 mai 2010, 12:49

UPDATE: Investiţiile pentru oamenii Puterii curg umăr la umăr cu mitingurile 🙂
Compania Naţională de Investiţii a publicat astăzi,19 mai, pe www.e-licitatie.ro anunţurile de atribuire pentru trei noi obiective: două săli de sport şi un bazin. Valoarea totală: 6 milioane de euro fără TVA. Prima sala de sport va fi construite în satul Suraia din judeţul Vrancea (600.000 euro) de către firma SC Atlas SA. Ea este compania familiei senatorului PD-L Necula si mai cistigase inainte inca doua sali, conform dezvaluirilor revistei KamikazeAlta sala atribuita ieri va fi în localitatea Bradu, din Argeş (550.000 euro), de către SC Selca SA. Lucrările la bazinul de polo vor costa milioane de euro, vor fi efectuate de SC Construcţii Erbaşu în curtea clubului sportiv Steaua şi vor costa 4,8 milioane de euro, fără TVA. Acest ultim anunţ a fost pus pe sistem la ora 1:30 noaptea!

Despre fragilitatea şi incompetenţa unei Puteri pentru care un ziar de sport a ajuns un adversar care merită urmărit şi ascultat

8 cm. Aceasta este grosimea dosarului pe care în ultimele luni mi l-au întocmit cei de la putere. Sînt exact în dimensiuni şi intenţionat imprecis în formularea „cei de la putere”, tocmai ca să nu-mi trădez sursele. Dar, la un moment dat, oamenii care au fost puşi să mă urmărească, să mă timoreze şi care la rîndul lor sînt presaţi să inventeze pretexte din vid pentru discreditare, aceşti oameni poate că vor vorbi.

Întîmplarea de la librărie
Acum două săptămîni, în plin caz al patinoarului de la Braşov, am avut o discuţie cu cîteva cunoştinţe la ceainăria de la „Cărtureşti”. După, am mers spre redacţie. Cînd am ajuns, unul dintre cei cu care mă văzusem m-a sunat: „Incredibil! Cum ai plecat, s-au ridicat cei doi de la masa de lîngă şi unul s-a luat după tine pe strada Verona”. M-am amuzat.

Frică proporţională cu hoţia
Şi acum mă amuz. Pentru că, din momentul în care Gazeta  a călcat pe muşuroiul banilor publici risipiţi sau furaţi în sport, ni s-au ascultat telefoanele, am fost filaţi şi s-a tatonat intervenţia inutilă la şefii trustului.

Încă din perioada Ridzi, avertismentele primite au confirmat că sîntem pe drumul cel bun. Frica lor e direct proporţională cu certitudinea pe care o au că sînt vinovaţi. Deunăzi am discutat cu un judecător care mi-a spus că nu înţelege „de ce Ridzi n-a fost arestată preventiv, de vreme ce DNA avea probe că ministrul falsifica documente oficiale, folosindu-şi funcţia şi subordonaţii”. În rechizitoriul care va ajunge în faţa instanţei toate aceste lucruri vor fi făcute publice.

Există, printre tinerii magistraţi, un sentiment de revoltă faţă de corupţia gulerelor albe.

Nimeni în spate
Cînd Gazeta a descoperit uluitoarea prosperitate a firmelor lui Gabriel Silaghi, consilierul PD-L din Turda, cu cele 70 de milioane de euro cîştigate în investiţii, din nou sistemul celor de la putere s-a clătinat.

Pentru că Silaghi e faţada de business a unor interese politice. Au încercat să afle ce informaţii avem şi cine ni le furnizează. Înregistrări telefonice ale ziariştilor au ajuns în arhiva celor care se ocupă cu aşa ceva. Şi sînt în dosarul de 8 cm. S-au lămurit că în spatele investigaţiei jurnalistice nu se ascunde nimeni şi asta îi înfurie cel mai tare.

Capcană de doi bani
Subit, acum două săptămîni, o companie de stat a dorit să ofere publicitate Gazetei. Cînd colegii mei de la vînzările de publicitate au prezentat oferta, discuţia a căpătat o tentă oribilă: radiouri date tare, insinuări… Le-am comunicat oficial că nu vrem să lucrăm împreună, că nu avem nevoie de banii lor. A fost, probabil, o capcană de doi lei.

În general, acţionează primitiv, precipitat şi pleacă de le premisa relei credinţe, pentru că asta e lumea în care se învîrt ei. Aripa lui Blaga crede că ne foloseşte Udrea, iar cînd în investigaţie apar Udrea şi sferele ei de influenţă, vezi directorul venit de la Dalli la CNI, aceştia cred că ne foloseşte Blaga. Pe scurt, nişte ameţiţi!

„Nu credeam că veţi scrie despre firmele apropiate lui Voiculescu”, mi-a spus un înalt oficial, uluit. Normal că nu cred. În sistemul lor nu s-ar putea petrece aşa ceva niciodată.

Amintiţi-vă de Raportul SUA!
Cînd Departamentul de Stat al SUA a avertizat-o în Raportul pentru România pe Elena Udrea că a ameninţat un ziarist de la Gazetă, ea şi-a dat seama că a mers prea departe.

Dar asta nu înseamnă că maşinăria s-a oprit. Scriem despre povestea urmăririi ziariştilor fără teamă, fără nici un pic de nevroză a teoriei conspiraţiei şi cu promisiunea că vom continua să muncim, să aflăm informaţii şi să le publicăm.

Povestea din Siberia
O ultimă propunere pentru cei care ne conspectează ilegal viaţa. Humanitas a publicat recent o carte despre şahinşahul Iranului, scrisă de celebrul ziarist şi scriitor polonez, Ryszard Kapuscinski, un mare iubitor de sport.

Lui îi aparţine fabulosul reportaj în care descrie cum, undeva în Siberia, ajunge în baraca unor muncitori. Aceştia se uită la un televizor plin de purici. Din cînd în cînd, unii strigă de bucurie şi alţii îşi pun mîinile în cap, dezamăgiţi. „Ce faceţi aici?”, îi întreabă. „Ne uităm la un meci de fotbal!”. Perplexitate! „Păi, nu vedeţi nimic”. „Nu vedem, dar atunci cînd apare o pată albastră în colţul ecranului înseamnă că s-au strîns jucătorii noştri laolaltă, deci au marcat un gol”.

Cînd abuzezi de răbdarea oamenilor
În „Şahinşahul”, Kapuscinski scrie o pagină care merită adăugată în produsul de 8 cm grosime al filajului, mai ales astăzi, cînd elicopterele dau rotocoale pe cerul Bucureştiului. În cazul României, „revoluţia” e o metaforă. Iată fila, puteţi s-o luaţi cu COPY PASTE şi s-o îndosariaţi:

„Puterea este aceea care provoacă revoluţia. Desigur, nu voit. Dar stilul ei de viaţă, modul de guvernare devin pînă la urmă o provocare. Aceasta apare atunci cînd printre oamenii din elită se consolidează sistemul impunităţii, credinţa că nu vor fi pedepsiţi. Este o iluzie, dar nu lipsită de baze raţionale.

Într-adevăr, o vreme, scandal după scandal, un abuz după altul rămîne fără urmări. Poporul tace, este răbdător şi prudent. Se teme, nu-şi simte încă puterile.

Dar, totodată, face un calcul amănunţit al nedreptăţilor şi, la un moment dat, ajunge la bilanţ. Alegerea acestui moment este cea mai mare enigmă a istoriei. ce am făcut oare, se întreabă surprins conducătorul, că aşa, dintr-o dată, parc au înnebunit. A abuzat de răbdarea oamenilor, asta a făcut”.

Comentarii (135)Adaugă comentariu

george  •  19 mai 2010, 13:12

nu te lasa Tolo. ***. apropo ce zici de fasaiala sindicala de azi? cred ca au fost mai multi membrii de partid decat sindicalisti 🙂

Vali  •  19 mai 2010, 13:13

Tolontane, tine-te tare si continua ceea ce ai inceput. E semn bun, inseamna ca i-ai deranjat. Sunt convins ca ai sprijinul moral al romanilor cu bun-simt, care pana acum au rabdat batjocura. BAFTA !!

Bogdan  •  19 mai 2010, 13:16

Catalin, keep writting, you’ll never walk alone

„Alegerea acestui moment este cea mai mare enigmă a istoriei” – din pacate acest lucru cred ca de multe ori este o enigma pentru cei multi si o certitudine pentru cei care fura aceste evenimente 🙂

Esti bun, ce mai incolo si-ncoace  •  19 mai 2010, 13:23

Tolo, esti tare ! Ceea ce faci tu se cheama intr-adevar presa. Asta da jurnalism, cu sula bagata mereu in coasta puterii. Ma intreb cum s-or simti colegii tai de breasla de la Prosport, care continua sa scrie cu nonsalanta despre **** cancanuri de 2 bani si care n-au incercat nici o clipa sa faca macar 0,1 % din ceea ce faceti voi. Pentru ei cuvinte de genul ancheta sau investigatie sunt niste necunoscute. Mie mi-ar fi rusine sa fiu ziarist la Prosport si sa vad cum ma bate la fund in fiecare zi Gazeta cu niste subiecte cu adevarat serioase. De fapt asta e diferenta intre voi si ei. GSP a reusit sa iasa din zona tabloid si se prezinta ca un ziar serios, in vreme ce Prosportul inoata in mocirla cancanurilor si a stirilor neserioase. Tineti-o tot asa. Bravo voua !

saureign  •  19 mai 2010, 13:26

fii tare!

CSB  •  19 mai 2010, 13:28

Daca vreunui jurnalist i se intampla ceva, dvs, lui Mircea Badea (stiu, nu e jurnalist ), Gadea, Ciutacu, cei de la Realitatea, oricui… noi toti trebuie sa iesim in strada *********. Nu avem voie sa lasam sa se repete istoria asa curand. Nu ne putem lasa calcati in picioare din nou. Ridica-te Gheorghe, ridica-te Ioane ! Poetul care a zis asta o fi fost legionar, dar poezia e cum nu se poate mai actuala si mai orientata la ce traim azi.
Mult curaj domnule Tolontan, si dati nume – cine a dat radioul tare, cine v-a facut propunerile… Sunt doar niste oameni de interfata, stiu, dar poate daca isi vad numele in ziar o sa se gandeasca de doua ori ce ******* accepta. Calusul in gura presei, autocenzura de a vorbi cu o parte a presei e doar primul pas catre totalitarism. Nu, e al doilea – primul a fost indobitocirea unui popor prin distrugerea sistematica a sistemului de educatie.
Cu stima si adevarata solidaritate ( nu aia impusa de stat )
Cristi

maigret  •  19 mai 2010, 13:31

Tolo,sa intelegem ca n-ai primit ce trebuia de la cine trebuia,dupa campania pro-baselu din decembrie?Te-am vazut cand vorbeai in direct cu piratul…Moale si temator,politetea impinsa pana in pragul slugarniciei!Rusine sa va fie jurnalisti romani!In principal,datorita voua,Romania de azi arata cum ARATA!Publica, flacau si comentariul asta…curajosule!

kiko  •  19 mai 2010, 13:57

@CBS
Scuteste-ma cu Badea si ****** de la Antena 3 care se ****** non stop de ani de zile..Problemele tarii sunt grave in clipa de fatza si sper ca Tolo sa loveasca in toti ,fara mila,nu conteaza din ce partid fac parte..Sunteti naivi sa credeti ca portocaliii sunt mai bun ca rosii sau invers ,toti sunt o apa si un pamant ,de 20 de suntem condusi de incompetenti…Eu sper ca Tolo sa loveasca in toti ,indiferent de culoarea partidului…Badea ,Gadea &Co eu o singura obsesie … Ei le stiu pe toate si se pricep si la politica si la economie si la turism si la agricultura…sunt niste papagali ****…Eu vreau sa vad jurnalism adevarat cand citesc un ziar sau deschid TV-ul ,nu vreau sa vad niste mascarici care se dau destepti ca le stiu pe toate zi de zi…Eu personal inca mai cred in Tolo chiar daca lucreaza intr-o firma condusa de Voiculescu .Ii reamintesc lui Tolo ce a afirmat pe un post TV mai demult” As lucra intr-o firma condusa de Voiculescu dar n-as trai intr-o tara condusa de Voiculescu”
Sper c-am citat corect ,nu?

Supporter  •  19 mai 2010, 13:58

Udrea ti-a zis! Tu nimic, Batman, Batman!
Serios acum: marea dezamagire e ca banii sunt folositi sa fie ascultat Tolontan in loc sa se cerceteze de ce unele ministere platesc note de plata umflate cu x3.

florin  •  19 mai 2010, 14:02

E mare lucru ceea ce faceti, intr-o Romaine in care banul si puterea subjuga aproape totul. Nu suneti genul de om care cauta notorietatea, dar, asa cum scrieti cu curaj despre o serie de mizerii pe care lumea trebuie sa le afle, e nevoie sa iesiti public, si in emisiuni TV de mare audienta, cum s-a mai intamplat, uneori, pentru a sanctiona asa cum face un jurnalist de valoare, derapajele unei puteri care nu are scrupule in a controla in interes propriu banul public. Fara limite. Continuati sa fiti Catalin Tolontan, pentru ca altfel va disparea apoape orice sansa de a mai schimba ceva in bine in tara acesta.

Ion  •  19 mai 2010, 14:06

trist.
succes in continuare.

zxs  •  19 mai 2010, 14:20

Bine ca avem zeci de mii de securisti pe stil nou, sa urmareasca ziaristi incomozi. Si ne plingem ca nu-s bani la buget. Sint convins ca nu o sa va lasati, o sa cotinuati anchetele. Va urez succes.
P.S. – nu trebuie pusi pe acelasi nivel Tolontan cu Ciutacu si Gidea. E o diferenta enorma in motivele care ii mina in lupta. Nu-l denigrati pe Tolo cu comparatii de genul asta.

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 14:36

maigret: ooo, ce las sint eu si ce curajos esti tu, comisare 🙂

Cipri  •  19 mai 2010, 14:50

Nu te lasa Tolontane! Bravo!

TOM  •  19 mai 2010, 14:54

Tot asa mai departe ! Daca singura media sportiva este cea care face cit de cit presiune pe putere aveti tot suportul cititorilor . Ne vedem / scriem la urmatorii 16 cm.

Vlase Radu  •  19 mai 2010, 15:13

Dle. Tolontan…FELICITARI!
Ceea ce faceti dvs. acum aduce SPERANTA!. Speranta ca intr-o zi, toate aceste lucruri care se intampla acum in Romania, vor fi doar o pata neagra in istoria tarii. Nu va lasati si nu cedati! Romanii adevarati va sprijina. Ne rugam pentru dvs.
Avem nevoie de oameni ca dvs., si sper ca prin ceea ce faceti sa ii impulsionati si pe altii sa faca la fel.

Eu  •  19 mai 2010, 15:15

TOLONTANE FI BARBAT SI FA O SESIZARE SCRISA LA PRESEDINTIE. DACA NU SE INTAMPLA NIMIC STIM CIEN SUNT.

a  •  19 mai 2010, 15:17

Bravo, excelent articol.

ardeal  •  19 mai 2010, 15:18

Brvo!

ceindianul  •  19 mai 2010, 15:39

dl tolontan, eu personal nu te inteleg. esti cel care l-ai sustinut si, probabil il sustii in continuare pe cel care a gandit acest sistem care functioneaza acum si care foloseste anumite institutii ale statului pentru a-si duce la indeplinire „idealurile”. si ca tine mai sunt alte cateva milioane de talibani care ii aproba si fiecare moment in care acesta respira. stii la cine ma refer, nu?
eu zic sa ai grija de tine deoarece tipul nu are mama, nu are tata.
sa auzim numai de bine.

pentruclujeni.ro  •  19 mai 2010, 15:47

Bravo tolo!

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 15:49

ceindianul : ai vazut cum reactioneaza traian basescu atunci cum ii pun o intrebare la conferintele de presa? Ti se pare ca ma considera omul lui? 🙂

Luminita  •  19 mai 2010, 15:50

Baiete, e clar, suferi de mania persecutiei. Aceasta se datoreaza inflamarii ego-ului, a convingerii ca esti (sau ai devenit) un personaj mirobolant, fara de care lumea, presa, opinia publica, ar fi mai saraca, mai ignorante, bref, dintr-un onest dar anodin si modest jurnalist te-ai trezit, in imaginatia ta inflamata de vanitate, inamicul public nr.1 al „puterii”.
Am o veste proasta, pentru tine, pe timpurile acestea … cacacioase, „puterea” nu are nici timp, nici interes sa se preocupe de toti piticii de gradina, chiar esti un fir de praf neluat in seama, bref, tara arde, baba se piaptana, noi avem de infruntat o recesiune serioasa, Tolo se joaca de-a Rambo cel vanat in paduri de oamenii rai.

dumitza  •  19 mai 2010, 15:51

Mult succes, domnule Tolontan! Sa n-ai soarta Annei Politkovskaia!

eugen  •  19 mai 2010, 15:53

Pentru CSB
Dl. Tolontan este unul dintre putinii formatori de opinie de buna credinta(dintre cei cu vizibilitate).Te rog nu mai alatura numele lui cu nume precum Badea,Ciutacu,Gadea,etc. Neintentionat(sper!) ii faci un mare deserviciu si arunci rezultatele muncii lui in zona partizanatului, dand apa la moara celor pe care-i deranjeaza investigatiile echipei GSP. Spre deosebire de cei mentionati anterior, am certitudinea ca dl. Tolontan nu se va opri niciodata la ordinul cuiva interesat sa opreasca o ancheta jurnalistica. Nici acum si nici atunci cand vor fi vizati „ceilalti”.

alexandru m  •  19 mai 2010, 16:00

De acord cu tine, o singură nelămurire referitoare la tinerii magistraţi revoltaţi pe sistem…proveniţi de unde? din facultate, culeşi din …sistem?, poate foşti tineri miliţieni, promiţători magistraţi(poate îl întrebi pe jude cam ce colegi are)…remarc asta, pentru că nu i-am zărit la rubrica semnatari manifest magistraţi. Dar, deh, atunci trebuie să ieşi în faţă, ori ei sunt doar independenţi şi inamovibili…lasă-i pe alde Danileţ, Neacşu şi alţii să se expună, tu oricum condamni gulerele albe!
Apropos, ei ce poartă la rochiţe?
P.S. Te rog, nu-mi răspunde…

fotbal  •  19 mai 2010, 16:07

ca de obicei, au gresit obiectivul! daca dgipi face munca patriotica pe banii contribuabilului, fara dubii le spun ca isi pierd vremea si raman cu frustrari profesionale 🙂 cand au atata alta treaba!

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 16:08

luminita: desigur, puterea se ocupa de lucruri mult mai importante. Cum ar fi, de pilda, sa vada ca a gresit grav prognoza pe buget, ca n-a redus nici costurile aparatului de stat si nici hotia si sa gaseasca solutia demna de premiul nobel pentru economie: taiem la toti la fel!

Ovi  •  19 mai 2010, 16:11

auzi…da voi cu trusturile voastre nu ati abuzat de nicio rabdare??
hai tolontane…mai slabeste-ne!

piratu’  •  19 mai 2010, 16:11

De ce nu face domnul Tolontan o ancheta (dumnealui se pricepe mai bine) despre cum a pus jj mina pe Steaua? Sau ii este frica? De ce nu face domnul Tolontan o ancheta citi bani a dat jj la Steaua si citi a luat. Parca anul trecut jj zicea ca se imprumuta de la club cu 5 milioane de Euro. Asta nu este ilegal? Nu sint niste date si cifre publice? De ce nimeni nu face nimic?

George  •  19 mai 2010, 16:17

Sunt sigur ca ai sprijinul tuturor romanilor, inclusiv al meu, dar nu cred ca revolta de care vorbesti (si ai mai vorbit) e o solutie.

Cetatzean  •  19 mai 2010, 16:18

Pentru noi, cei multi dar care nu reusesc sa se faca auziti (inca), esti un erou. Sper sa reusesti sa arati lumii putrezaciunea acestei conduceri. Succes! (sau se zice succesuri ?? hm .. asta e de la EBA, sa nu ma dea in judecata pentru drepturi de autor.)

speedy  •  19 mai 2010, 16:24

ca si pana acum, nu se va intampla nimic. Eventual vor mai taia 10% la salarii si 5% la pensii ca sa acopere gaurile 🙂

cons pmp  •  19 mai 2010, 16:25

Continua sa scrii Catalin!
Cred ca rabdarea tuturor se apropie, intr-adevar, de sfarsit…

valentin  •  19 mai 2010, 16:28

felicitari Catalin pentru faptul ca reusesti sa pastrezi vie notiunea de „jurnalist”. nu de putine ori ma bucur ca mai exista oameni care pot face treaba asta si altfel.. si culmea, vin tocmai din sport.. presa calificata de actualul selectioner al echipei nationale de fotbal ca fiind „de doi bani”. Trist.

Regret de asemenea ca anchetele initiate de tine dar si de GSP nu beneficiaza de toata atentia pe care le merita si ca poate.. poporul, nu mai are rabdare sa citeasca fiecare cuvant limitandu-se doar la poze si stiri scurte din cancan. Te asigur ca suntem inca multi care putem vedea printre randuri, iar eu unu’ voi continua sa cumpar Gazeta de fiecare data cand vei semna o ancheta. Sunt multe de spus dar in final.. voi spune doar MULTUMESC pentru ca libertatea presei chiar exista.. prin tine.. pacat ca poporul nu este in stare sa recunoasca un adevar chiar si atunci cand ii este pus sub nas.

bogdan  •  19 mai 2010, 16:30

Nu ca nu ati face destul, dar cand aveti de gand, intr-o conferinta de presa, sa aruncati cu un pantof dupa Basescu.

andrei  •  19 mai 2010, 16:35

d-le Tolontan,

va respect pentru investigatiile dv. si pt faptul ca va luati in serios rolul de jurnalist: acela de a fi un ghimpe in coasta puterii, indiferent ce culoare are aceasta. mult succes in continuare!

Cristi  •  19 mai 2010, 16:35

Cataline, ar trebui sa il intrebi pe basescu de ce esti urmarit. El stie totul despre servicii, poate le zice la micuti sa te lase in pace. Sau i-o fi pus chiar el?

Florin  •  19 mai 2010, 16:38

vis. pe sufletul meu. pe cuvant de onoare e exact gandul si credinta mea. asa se intampla intotneauna, aste e dilema lor, a dictatorilor, a celor care guverneaza in dispretul si aroganta vulgului. se invart in jurul unor intrebari retorice, se raporteaza la consecinte, fara a analiza si cauzele. prostii, altminteri nu le pot spune, toate cartile de istorie, de cand lumea spun ca faptele si evenimentele se repeta, contextul si personajele difera. S-apoi vine intrebarea:”oare cum ajuns aici”. imi vine sa plang de ciuda si de nervi cum ni se risipesc anii vietii condusi de niste canalii.

tudor  •  19 mai 2010, 16:41

Aceasta e Romania de astazi, o tara a mafiei ascunse sub clasa politica. Dle Tolonta va multumim pentru ceea ce faceti. Cum sa facem sa avem si noi o reactie ? Cum sa facem sa schimbam ceva ? Din pacate avem prea putine sanse. Cu Dumnezeu inainte. Cu respect!

Cătălin Tolontan  •  19 mai 2010, 16:44

all: multumim, evident ca vom continua. Nu ne plingem, pur si simplu unele lucruri trebuie spuse

Costel  •  19 mai 2010, 16:46

Cataline, sunt niste scursuri, fara cohones! Sunt un fel de tzatze care asculta de dupa gard ce se vorbeste pe santz. Frate daca sunteti bazati, veniti barbateste, dati cu ea de masa si rupeti masa, de scufundati titanicul (ca in bancul cu bula). Este o mermeleala fara sfarsit…
Din pacate, cainii latra, ursul merge! Prostii „voteaza bine”!

Cristian Oprea  •  19 mai 2010, 17:00

Cătălin,

Sunt ferm convins că nu au cum să te doboare, dar asta nu înseamnă că se vor lăsa, ai grijă ! Maaare grijă. Nu vorbesc prin prisma impresiilor, ci a experienţelor proprii.

Nici pe departe nu i-am deranjat cum aţi făcut-o voi, tu şi GSP, pe chestiuni economice, cu dovezi indiscutabile şi cu anchete la sânge, care-i dor cel mai mult.

I-am deranjat pe trebi d’ale politici care, sigur, îi dor şi acestea. Şi pe trebi informaţii. Din interior, desigur.

Nu aveam vreo responsabilitate managerială iar afaceri nu fac. Din nefericire nu mă pricep la afaceri. Dacă au văzut aşa, m-au căutat, şi la trecut şi la prezent de le-au ieşit ochii. N-au găsit nimic. Aşa că m-a târât în tribunal. Mai clar, nu m-au târât. Ci M-A târât.

De unde abia dacă mă ştiau colegii din domeniul politic după semnătură, o dată cu chemarea în Justiţie am ajuns ţinta celor care îl susţineau şi probabil îl mai susţin. A fost cumplit de greu. Dar cel mai greu a fost când am aflat că îmi scotocicesră trecutul. Şi prezentul. Şi după ce au raportat că nu au găsit nimic să-mi pună în cârcă, a luat singur frâiele şi m-a adus la bară.

Nu mi-a închis gura. Nu am fost singur, însă. Fără ezitare trustul m-a apărat. Le sunt recunoscător pentru susţinerea din acele momente cumplite lui Adi Ursu, Doru Buşcu, Sergiu Toader, colegilor din Cotidianul dar şi din alte redacţii, iar gândul meu se duce spre Crina Dunca (Sătmăreanca).

Nu m-am plâns de păţania mea, aici, ci am vrut să arăt că aştia-s ei. Nu contează că în anumite momente le-ai fost favorabil. Din pură simpatie. Blamabilă sau nu. Dacă nu te-ai alăturat cârdăşiei, le devii duşman.

Iar păţania cu Tribunalul nu a fost singura. Am mai avut de tras dar am învins cu o ceva mult mai scabros. Dar, toate la timpul lor.

Să te ţii tare, Cătălin !

Cristi

Morala după toate aceste poveşti e una simplă. Chiar dacă i-ai ajutat când le-a fost greu, chiar dacă le-ai fost favorabil, o dată şi un pic dacă ai procedat altfel, te termină, nu se lasă până nu te distrug. Din păcat sunt răzbunători, răzbunare care e apanajul se ştie cui.

Radu  •  19 mai 2010, 17:03

Tolo Vs. The World.
Suntem mindrii de tine, iti tinem pumnii si speram sa nu faci pneumonie (tu incalzit, glontul rece).

MM Lucian  •  19 mai 2010, 17:05

Catalin, inteleg foarte bine ca atitudinea ta este necesara ca si contrapartida la atitudinea lor dar spune-mi si mie de ce confrati de ai tai se multumesc sa parodieze si sa pamfletizeze si nu isi asuma o anumita atitudine . Sunteti formatori de opinie , dezbaterile de pe forum confirma asta odata in plus , de ce nu vad pozitii de grup ale Clubului Roman de Presa sau mai stiu eu a carei organizatii de a voastre ? Sunteti singura putere in stat partial nealiniata si nesupusa intereselor politice asa ca sansa noastra de revolta pasnica e in condeiul vostru . Gasiti oameni care sunt dispusi sa evadeze din sistemul ticalosit si sa il demaste . Am sa caut astfel de persoane si am sa ti le recomand !

ionel  •  19 mai 2010, 17:09

Domnule Tolontan!
Va admir curajul si responsabilitatea civica de care dati dovada. Eu stiu ce porcarii se petrec la CNI. Sunt patit cu ei.
Nu incetati sa vorbiti si sa scrieti! De oameni ca Dvs. are nevoie tara noastra oropsita si chinuita, exploatata si batjocorita.
Va doresc putere si curaj in continuare! Dumnezeu sa Va protejeze!

Dragos  •  19 mai 2010, 17:15

Hai ca imi place cum decurg lucrurile. Felicitari ca ati ajuns pana aici, bafta in continuare ! Noi va tinem pumnii 😉
sunt convins ca Udrea&co, ca de altfel orice alt politician, ar fi mult mai multumit daca in loc de investigatii presa ar lauda si ar enumera reusitele lor…ca in vremurile „bune” . ca sa va amuzati, iata cum ar trebui elogiati conducatorii – ******** . nu ca voi, cu investigatii si dezvaluiri ! 😀

anotak  •  19 mai 2010, 17:16

Este unul aici,care-s zice” maigret”.As dori sa-l intreb:ma,tu esti securist ? Cum vezi,ti-a postat comentul,iar daca vrei un raspuns la intrebarea ta,pot sa-l dau si eu.D-ul Tolontan,nu cred ca astepta ceva din partea presedintelui si nu cred ca a fost slugarnic,a fost amabil cu functia prezidentiala,a d-lui Basescu,care la acea vreme era si candidat la o noua functie de stat.Sper ca ai inteles,asta,daca te ajuta bibilica.

DJeorDJe  •  19 mai 2010, 17:16

Astia sunt banditi!

ionescu vladimir  •  19 mai 2010, 17:21

Am o intrebare domnule Tolontan i-ati facut in cele din urma sesizarea presedintelui?

Comentează