Panouri de la Boureanu

ULTIMA ORA: Victor Ciutacu anunta ca azi o are invitata la A2 pe Ana Maria Topoliceanu, sefa CNI.

marți, 25 mai 2010, 10:22

ULTIMA ORA: Victor Ciutacu anunta ca azi o are invitata la A2 pe Ana Maria Topoliceanu, sefa CNI.

UPDATE: Gasiti reactia de azi a lui Cristian Boureanu la finalul articolului.

Firma la care deputatul PD-L Cristian Boureanu este acţionar furnizează pereţii mai multor săli de sport » Lanţul complet: ministru PD-L decide investiţiile, ele merg în localităţi PD-L, sînt realizate de firme ale unor grei PD-L, care comandă materiale de la alţi şefi PD-L. Intr-un interviu acordat ziarului, deputatul explica

Investigaţie de Radu Bichiş, Mirela Neag, Ionuţ Petrişor şi Cătălin Tolontan

Din 2002 pînă în 2010, în România „s-au construit 890 de săli de sport”, conform declaraţiilor Elenei Udrea. Programul a fost iniţiat de Guvernul Adrian Năstase. Gazeta Sporturilor scria în 2004 că „sălile sînt distribuite în principal clienţilor PSD şi folosite ca armă propagandistică în campania electorală”.
Special pentru programul sălilor de sport a fost înfiinţată Compania Naţională de Investiţii. Era doar începutul.

De la Cornu la Răchiţele
Pe parcursul toamnei lui 2004, Năstase a folosit sălile ca slogan electoral împotriva lui Traian Băsescu. Ministerul Transporturilor, condus de Miron Mitrea, difuza un spot pe televiziuni, prezentînd „cuvîntul ţinut al celor 400 de săli”.

În octombrie 2004, în plină campanie de dezvăluiri a ziarului, un reprezentant al candidatului PSD+PC la prezidenţiale ne-a contactat şi ne-a promis publicitate de stat pentru ziar ca să stopăm investigaţiile. Au încercat inclusiv intervenţii la patronat, care însă nu a intervenit.

Am refuzat orice discuţie şi am continuat. Gazeta  a publicat inclusiv dezvăluiri despre sala de sport de la Cornu, comuna unde premierul pesedist avea o casă. Traian Băsescu a preluat această temă, atacîndu-şi rivalul pentru abuzurile programului de investiţii sportive.

A anunţat defiinţarea CNI
La 6 ani distanţă, s-au adăugat 500 de săli la cele 400 iniţiale. Dintre investiţiile care urmau, una în valoare de 600.000 de euro fusese deja atribuită în Răchiţele, comuna natală a lui Emil Boc.

Între timp însă, dezvăluirile din Gazetă, dar şi din alte ziare, printre care Jurnalul Naţional sau săptămînalul Kamikaze, care au arătat că licitaţiile sînt distribuite politic în teritoriu şi cîştigate de firme patronate de politicieni PD-L, au făcut-o pe Elena Udrea, ministrul care patronează programul, să anunţe ieri: „Voi propune guvernului desfiinţarea CNI”.

Topanel cîştigă şi ea
Astăzi, Gazeta publică un alt nume surprinzător apărut în această ecuaţie: Cristian Boureanu.

Deputatul PD-L deţine, împreună cu fratele său, Sorin, 34% din acţiunile firmei Topanel Trading Panels. Compania produce panouri termoizolante, cele care, în cazul sălilor de sport, înlocuiesc pereţii clasici de cărămidă sau beton.

La aceste săli de sport, panourile sandwich se aplică pe structura metalică. Multe dintre firmele care cîştigă licitaţiile cumpără panourile de la Topanel. Calculul se face astfel:
» 3.000 de mp de panouri pe fiecare sală
» 20 euro mp de panou
» 20% în plus accesoriile de montaj
» 75.000 de euro plus TVA încasează firma de panouri la o sală

„Doar 8% din producţie”

– Bună ziua, de la Gazeta Sporturilor sîntem.
– Bună ziua, sînt Gabriel Voicu, director de vînzări la Topanel.

– Ne puteţi spune pentru aproximativ cîte săli de sport aţi furnizat panouri?
-…

– Alo?
– Nu am făcut un calcul exact, credeţi-mă! Noi furnizăm materiale de construcţii pentru mai multe obiective.

– De acord. Dar sălile de sport sînt standard, vi se cer cam aceleaşi cantităţi şi le puteţi identifica.
– Aşa e. Din noiembrie 2009, cînd am deschis linia de producţie, am distribuit cam 16.500 de mp panouri pentru săli, cam 8% din producţie noastră.

– Asta înseamnă aproximativ 5 săli în 6 luni. Dar pînă atunci?
– Asta chiar nu ştiu. Eram distribuitorii lui Metecno.

12 săli scrie pe site companiei că ar fi aprovizionat Topanel pe vremea cînd distribuia panouri Metecno

Gazeta Sporturilor l-a contactat pe deputatul Cristian Boureanu, care admis legătura dintre firma la care deţine acţiuni, Topanel, şi sălile de sport din programul CNI. El a precizat insa ca aceste afaceri sint infime in cifra totala a companiei

– Bună ziua, domnule deputat Boureanu!
– Da?!

– Ancheta sălilor de sport ne-a condus şi la dumneavoastră!
– Cum aţi ajuns la mine?

– Prin firma Topanel.
– A, da! Topanel…

– Pe site-ul firmei sînt prezentate lucrări efectuate la 12 săli de sport. Sînt şi altele în lucru acum?
– Nu ştiu. Sunaţi, vă rog, la firmă pentru informaţii pentru că eu nu ştiu să vă răspund.

– Am sunat.
– Dar noi nu construim săli de sport!

– Ştim. Topanel produce materiale de construcţii, mai exact, panouri termoizolante.
– Şi sîntem printre primii trei producători din ţară… Topanel realizează materiale pentru mai multe tipuri de construcţii, cum ar fi hale…

– Da..
– Şi nu cred că vînzările de panouri pentru sălile de sport depăşesc 2% din cifra totată de afaceri…

– Da…
– Şi eu deţin, nu ştiu sigur, ceva în jur de 17% din acţiunile acestei firme.
 

Băsescu: „Terminaţi cu interpuşii!”
La întîlnirea de ieri cu parlamentarii PD-L, preşedintele României a făcut referire la scandalurile atribuirilor sălilor de sport şi i-a avertizat că, dacă vor continua să-şi mascheze afacerile prin interpuşi şi să umfle preţurile, îşi vor pierde „orice credibilitate în faţa populaţiei”.

Comunicatul deputatului

Cristian Boureanu numeste investigatia Gazetei drept un „atac politic de cea mai joasa speta”  si spune in comunicat:

„Panourile tip sandwich reprezintă un material folosit în 90% din construcţia de hale industriale, depozite, chiar hypermarketuri sau hale alimentare. În România există şase producători de asemenea materiale, care îşi permit să ofere şi cele mai ieftine produse de pe piaţă. Firma Topanel nu s-a implicat niciodată în licitaţiile sau în construcţia de săli de sport. Furnizăm materiale pe piaţa liberă prin mari distribuitori recunoscuţi sau prin mari firme de construcţii şi nu ne interesează contractele cu statul”. El precizeaza ca pretul de piata este de 15 e/mp si nu 20 e / mp.
Boureanu ii numeste pe autorii articolului „asa zisi jurnalisti” si califica drept „tendentioasa” investigatia. Iata cum raspundem:

1. Deputatul PD-L contraataca in zone unde gsp nu a atacat niciodata. N-am scris ca firma unde politicianul are actiuni a participat la licitatii. Nici n-a participat. Altii au participat, iar Topanel a furnizat materiale de constructii pentru ei. Ceea ce nu e, desigur, ilegal, ci doar pe cale sa devina interzis in PD-L, conform declaratiilor unor lideri ai partidului si ale sefului statului.

2. Cit despre afirmatia din comunicat ca Topanel nu s-a implicat in constructia de sali de sport, ea este falsa. Cum sa nu se implice daca a furnizat materiale de constructie, lucru trecut pe site si recunoscut si azi in comunicat?

3. „70% dintre panouri au fost furnizate catre salile cu primari PNL si PSD”, spune Cristian Boureanu. Acesta e inca un lucru irelevant si asupra caruia nu ne-am pronuntat. Nu am spus ca Topanel a furnizat materiale doar pentru salile din comune PD-L, deci precizarea deputatului nu are nici un sens.

Comunicatul integral:

COMUNICAT DE PRESĂ

           Cu părere de rău constat că Gazeta Sporturilor, parte a trustului senatorului PC Dan Voiculescu, duce o campanie de dezinformare pentru care în orice ţară europeană în care există o lege a presei (Franţa, Marea Britanie….), ar plăti despăgubiri grele, atât mie ca persoană, cât şi firmei la care sunt acţionar.

 Panourile tip sandwich reprezintă un material folosit în 90% din construcţia de hale industriale, depozite, chiar hypermarketuri sau hale alimentare.

            În România există şase producători de asemenea materiale, care îşi permit să ofere şi cele mai ieftine produse de pe piaţă.

            Firma Topanel nu s-a implicat niciodată în licitaţiile sau în construcţia de săli de sport.

            Furnizăm materiale pe piaţa liberă prin mari distribuitori recunoscuţi sau prin mari firme de construcţii şi nu ne interesează contractele cu statul.

      Este evident atacul politic de cea mai joasă speţă atunci când aşa-zişii jurnalişti publică în mod tendenţios numai costurile materialelor, uitând să menţioneze că adaosurile comerciale sunt de sub 10%.

            Totodată, până la ora redactării comunicatului, constructorii contactaţi de către conducerea Topanel au specificat că şapte localităţi unde lucrează nu au primari PDL.

Precizăm că peste 70% din cantitatea de panouri a fost livrată de către distribuitorii şi constructorii noştri în localităţi cu primari PSD şi PNL.

De asemenea, este inadmisibil să publici cifre false când evidenţele arată că panourile se vând în medie sub 15 euro/mp, iar vânzările de panouri către constructori nu depăşesc 60 000 de euro cu tot cu TVA, dintr-un cost total de aproximativ 800 000 de euro pentru o sala de sport.

 Le propun „jurnaliştilor” de la Gazeta Sporturilor să interzică tuturor instituţiiilor statului să programeze televizoarele pe Antene, pentru că bagă bani de publicitate în buzunarele lui Dan Voiculescu.  

Cu stimă,

Deputat Cristian Boureanu, Vice-preşedinte PDL

Comentarii (88)Adaugă comentariu

mog  •  25 mai 2010, 23:09

era de asteptat, pdl nu e cu nimic diferit de psd…au continuat in aceeasi tema…furt cat se poate de la stat.
dar parca pe vremea alora se facea mai pe ascuns…nu ca acum pe fata asa …in nesimtire, bataie de joc si dispret.

eu cred ca viitorul meu nu e in romania…nu am nici un motiv in afara de familie si prieteni sa raman aici, sa`mi vad toate visele spulberate de la o guvernare la alta.si credeti`ma ca multi tineri gandesc ca mine…si toti au facultate, master si multa minte.

draqulea  •  25 mai 2010, 23:14

Apropo, daca vanzarile lor erau in procent de 100% catre stat, iarasi eram de acord, dar cand ele nu reprezinta decat 8%….
16.500×20 E mp = 330.000
330.000 x 33% actiuni/2 =50.000 euro.
Pentru atata vrei sa cred ca s-a complicat milionarul de Boureanu ???? Eu unul nu cred. Poate ca pur si simplu au castigat contractele pentru ca sunt pe piata, ce spui de intamplare ???
Ocupate de juniorii care nu au unde se antrena si lasa fumigenele.

Mano  •  25 mai 2010, 23:36

Si Boureanu parea din generatia noua… Desi il banuiam de mult ca e compromis… Fatrnicia i se cam citea pe fata. Avea zambetul ala lung de oltean *****. Cu toata pretuirea si respectul fata de Tudor Gheorghe si multi alti olteni de valoare…

popescu  •  26 mai 2010, 0:02

Pai de ce credeti ca Dl Boureanu nu mai apare pe sticla? Ca s-a apucat de afaceri> Este prea ocupat ca sa mai dea cu subsemnatul la TV . ****

Valeriu  •  26 mai 2010, 0:06

Nu vreau sa cred ca romanii sunt prosti. Intr-un fel sau altul viata grea pe care au dus-o sau pe care o duc ii face sa actioneze intr-o maniera ce adesea poate sa-i incadreze in categoria prostilor. E foarte adevarat ca prostul care nu-i fudul zice ca nu-i prost destul, unii care, dupa cat sunt de prosti, mai si semnalizeaza. Dar poporul roman in ansamblu nu este un popor de prosti. Asta e parerea mea. Ne cam meritam aceasta soarta…

degeaba  •  26 mai 2010, 2:39

Atat Irina cat si Cristian Boureanu sunt niste persoane „super de treaba” la prima vedere. Isi urmaresc interesele, dar nenorocesc pe altii … Ii cunosc personal si nu va recomand! Un sfat prietenesc: Daca Irina in calitate de „consultant” la o firma x bridge … consulting, blbabla, etc. va recomanda Topanel si refuzati, riscati „toate cele bune” venite la pachet in urma! SCARBA!!! Stati linistiti, nu sunt singurii!!!

catalin  •  26 mai 2010, 3:14

Buna ziua domnule Tolontan, as vrea mai intai sa va felicit ptr. anchetele si dezvaluirile facute de dvs. asa aflam si noi ce fac „******** societatii” cu banii publici.Nu demult domnul Boureanu isi permitea sa-l jigneasca pe ADRIAN PAUNESCU, facandu-l comunist.Pana una alta domnul Paunescu lasa ceva societatii romanesti in schimb mister Boureanu a reusit sa isi ingroase conturile pe spinarea „fraierilor” ce platesc taxe.Va rog mult sa mergeti inainte cu mult curaj in demascarea tuturor hotilor si talharilor ce au reusit sa fugaresca din tara 3 milioane de romani.Sper ca romanii sa iasa in strada si sa dea jos guvernul sel mai corupt din istoria Romaniei.Va saluta un cititor fidel, Catalin

Cezar Petrescu  •  26 mai 2010, 3:31

Ar fi shi culmea…sa fie altfel oare?
E ceva logic Tolontane…
Dar,eu ashtept marele TUN…ashtept de la tine acel reportaj care sa cutremure cu adevarat Romania shi ash vrea sa citesc shtirea ta in The Sun.
Shtiu ca o pregateshti shi,,,,,,,itzi doresc MULT SUCCES

solo  •  26 mai 2010, 5:14

…bravo…si uite asa se fac banii ”cinstiti”…si uite de asta nu mai da Romanica inainte…si uite de asta nu sint bani de pensii…etc

AlexSm1th  •  26 mai 2010, 6:28

Ca politicienii nostri nu au bun-simt nu e ceva nou. Ca sa ajungi pe o functie/pozitie de decizie trebuie sa fi intr-un mare fel. Ca nu se mai satura si asta poate fi de inteles (poate e un concurs intre ei cu acordarea de diplome, medalii si cupe). Trebuie in cativa ani sa rezolve pb financiare pt cateva generatii. Ca politicienii mint si cand nu-i intreaba nimeni nimic si asta inteleg. E o transformare la nivel molecular pe care probabil ca o suporta cand intra in acest domeniu. Lista e mai lunga …
Ce nu inteleg si ma face sa-mi fie frica este combinatia armonioasa de prostie cu incompetenta. Sunt cumplit de tembeli. N-au pic de creativitate si dibacie in furaciunile lor. Sunt atat de tantalai ca pur si simplu chiar daca ar vrea nu ar putea sa faca ceva bine si corect. Cum naiba sa iesim din mizeria asta cu ei in frunte cand peste tot si zi de zi situatia critica devine si mai aspra !?
Un singur lucru ma bucura: seria de articole si investigatiile publicate chiar produc efecte, cel putin la nivel declarativ si de imagine – vezi cazul ridzi, acu vor sa desfiinteze CNI, s.a.m.d.

Craiovean  •  26 mai 2010, 7:01

PDL astia sunt un fel de casta inchisa, un fel de Rotary sau un fel de masonerie. Si tu Brutus ?! … pardon, Bourene ?!

jiji  •  26 mai 2010, 7:59

Trebuie sa mergeti pana la capat cu ancheta.Itele sunt mai adanci, implicatiile mai mari, complicitatile mai multe. Nu vreau sa va dezamagesc, dar ancheta asta ori are mai multe date si nu le-ati pus la dispozitia marelui public, ori este doar inceputul. Mi-ar placea sa cred ca veti continua…..
Oricum ideea de contracte date preferential clientelei politice si ca recompensa a sustinerii financiare din campania anterioara nu este noua. Ati prins bine subiectul, ar trebui sa-l dezvoltati.
Bafta!

Vlad Ionescu  •  26 mai 2010, 8:06

Macar astia fac productie in Romania. Au trecut de la statutul de comercianti la cel de producatori. Nu pot sa-l inghit pe Boureanu, dar in principiu producatorii romani trebuie incurajati. In limite legale, fireste. In principiu activitatea de productie este cea mai dificila si cea mai importanta.

danim  •  26 mai 2010, 8:23

De acord ca este un sistem nenorocit, dar nici nu poti „pedepsi” localitati cum sunt Cornu si Rachitele neconstruind acolo sali de sport doar pentru ca Nastase are o vila la Cornu si Boc s-a nascut la Rachitele…

Ciprian  •  26 mai 2010, 8:32

Domnule Tolontan, desfiintarea CNI este cea mai buna decizie luata de doamna Udrea. CNI a fost mereu o sursa de coruptie. Doar nu sunteti naiv sa credeti ca doar shefa de la CNI se indulceste din comisioane ! Membrii comisiilor nu sunt prosti sa semneze procesele verbale de adjudecare la comanda shefei si ei sa dea apoi cu subsemnatul ! Alocarea fondurilor pentru sali, bazine sau patinoare Consiliilor Locale sau Consiliilor Judetene ar fi cea mai buna decizie. In Satu Mare s-au construit prin CNI doua sali de sport de 150 de locuri. Precizez ca „sala mare” are 450 de locuri, in conditiile in care aici evolueaza doua echipe de divizie nationala, la handbal si baschet. Salile de 150 de locuri sunt doar pentru educatie fizica, neputand fi folosite pentru sportuld eperformanta, in conditiile in care au au doar un dus la vastiare. Tot CNI a construit salile lui Nastase, care nu au suprafata regulamentara pentru handbal !

mario  •  26 mai 2010, 9:27

Mi-as dori ca in cazul lui (in special al lui pentru ca este total insuportabil) a lui basescu,udrea,videaanu,blagamberceanu,macovei…si lista este inccredibil de lunga,sa nu faca dreptate justitia ci un justitiar.Mi-a dori sa citim articole cum intra in panica, cum fug, cum cauta adaposturi in beciuri de politie.
II URASC DIN TOT SUFLETUL

milici  •  26 mai 2010, 10:05

Organizarea PDL in materie de deturnat banii bugetului in folosul propriu e exemplara, cine o fi Hrebenciucul lor in domeniu?Organizarea PDL pentru conducerea tarii e mai putin importanta si n-are cine sa o faca si pe asta.
‘Organili’ , pentru moment, au ordin sa investigheze doar fraude comise de membrii PSD si PNL, pentru PDL-isti nu se stie nimic precis la nivel DNA, Parchet , Justittie.Ca sa dau un exemplu din fotbal, sa ne amintim de Gabor care , scapat singur cu portarul advers intr-un meci decisiv cu cehii, in care aveam nevoie de un egal, isi amintea indicatia de a nu primi gol si nu era sigur daca trebuia sa si marcam.
Boureanu e parintele manipularii de partid pe Net , inventatorul sintagmei ‘Bombo-Ccongo’ asa ca deja sunt multi care-i aduc osanale in postari.
Boureanu lucreaza part time la PDL, aparand cand e nevoie de talentul lui de tanar demagog si inversunarea sa.In rest umbla aiurea si , pentru ca e un tip activ, nu poa’ sa stea si mai ciupeste cate ceva.

marian  •  26 mai 2010, 10:06

****sa speram ca pe 31 mai se va realiza ceva in sensul asta…

adi  •  26 mai 2010, 10:09

alooo popor *** nu cumva am participat si la un referendum in care noi toti eram de acord cu un parlament unicameral(adica rarirea lor)?deci cu alte cuvinte parerea noastra nu conteaza in viziunea lor.

Moesia  •  26 mai 2010, 10:16

Mi se pare stupid sa spuneti ca ati fost surprinsi (surpriza …) de faptele de corupie ale acestui needucat pe numele lui, nu intmplator, BOU reanu!

Ar trebui analizate terenurile luate de acest individ in sectorul 3 ca sa nu cadem in ridicolul termopanelor.

Acest lipsit de minim bun simt sau educatie, acest gura caca plasat in mai tote ziarele cu o anumit tipa ce , ia de vezi, castiga ceva milioane (!!!!!) de dolari de prin SUA nu a fost aleasa intampltor de pelticul BOUreanu! Ca sa zica domne ca iata de aici ii vin milioanele!
De altfel nici nu ma mai mira (desi a bsolut scarboasa) reactia fostei sotii dandu-se la nasul de nunta care astazi ne naseste economia.

Daca chiar doriti investigatii, cautati acolo unde trebuie …la gasca sectorului 3!

marian  •  26 mai 2010, 10:36

asta se intampla de vreo 15 ani in tara asta in toate domeniile.trebuie sa ai pile puternice la partidul de la putere ca sa ai sanse la ceva lucrari pe bani publici in toate orasele.din pacate se fac lucrari proaste la preturi foarte mari.e ca o hora dansata de portocalii acum dar pe margine sunt alti sacali care abia asteapta sa le vina si lor randul.

lazic  •  26 mai 2010, 10:49

La rachitele ar trebui amenajat un teren de coasa si un lac cu pajiste pe margine unde sa mearga boc sa coseasca si sa imbaieze gastele, ca de altceva nu e bun. Si daca tot coseste are ce da de mancare la BOUreanu sa nu mai fure din banii pensionarilor.

agitu  •  26 mai 2010, 10:57

foarte bine ati facut ca ati precizat si episodul PSD, asa nu mai puteti fi acuzati de partepriuri. Personal as fi interesat si de prezentarea unor proiecte duse la capat corect, exista oare asa ceva?

gunti  •  26 mai 2010, 11:01

sunt sigur ca voi astia care intocmiti dosare de 8 cm sunteti niste dobitoci retardati, si pe deasupra sunteti si prosti de duhniti. nu conteaza ca avem stelute in locul cuvintelor cheie deoarece dobitociio sa citeasca si chiar si ceauseasca reincarnata in udrea o sa citeasca si chiar popeye

ionut  •  26 mai 2010, 11:10

Buna dle Catalin Tolontan din nou.

Pentru mine unul este evident deja ca anchetati la comanda orice este anti guvernare si ca si in 2004, PC-ul este in opozitie, deci e de inteles de ce aceste articole care intarata lumea si sunt si dezinformatoare intr-un fel.
Pentru oricine va intra pe site-ul Topanel va observa cate lucrari au realizate, salile de sport numite fiind doar un punct din cele vreo 40-50 de realizari.Tot cu un telefon puteti afla si care este pretul real pe metru patrat, oricum nu 20 de euro/mp cu aveti dumneavoastra .Firma mea a facut un obiectiv cu Topanel si am factura si nu imi iese nicicum 20 euro/mp, iar investitorii nostrii nu au nici o treaba cu politica, fiind din strainatate, singurul lor principiu fiind oferta cea mai buna corespunzatoare pret-calitate. Ziarul dumneavoastra nu i-a hartia ptr tiparit de la Popescu pentru ca e de la PDL(de exemplu)desi pretul e mai bun si calitatea aceeasi ca la Ionescu?

Sunteti un lider de opinie, stiiti sa scrieti ca sa influentati populatia si pentru asta sunteti platit, dar sunt unii, cei care lucram in domeniu care stim adevarul si nu putem inghitii „galusca”, sincer.

aqua_magic  •  26 mai 2010, 11:20

BRAVO PENTRU A MIA OARA PENTRU TOT CE FACI TOLO! BRAVO SI PENTRU PRESTATIA DE IERI DE LA REALITATEA ! Doua remarci la jalnica udrea :
1 – a recunoscut la un moment dat, ca in legatura cu banditismul in modul in care s-au construit salile de sport, totul a plecat de la psd, a continuat pnl-ul, iar acum continua si pdl-ul. PAI, ASTA ESTE O JUSTIFICARE DE LA DITAMAI MINISTRU, CA DACA ALTII AU FACUT-O, ATUNCI E JUSTIFICAT SI LA EI ?!? ;
2 – a recunoscut ca s-a furat tare la achizitiile publice, dar nu ca ministrii au facut asta, ci niste bieti functionari, iar ca ei n-au avut habar (asta, de altfel a declarat-o si basescu). Chiar atat de prosti ne cred astia ?!? CU SIGURANTA, EI N-AU FURAT DIRECT, EI AU TINUT INSA SPATELE, CUM SE ZICE, AU FURAT CU MANA CELOR PE CARE TOT EI SI I-AU PLASAT IN TOATE LOCURILE « IMPORTANTE ».

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2010, 11:22

ionut: stimate domn, aveti mai sus articolele impotriva lui adrian nastase din 2004. El era candidatul PSD+PC la prezidentiale! Va amintiti cum aparea alaturi de Dan Voiculescu la mitinguri, imbracati in pufoaicele albastre pe care scria PSD+PC? Si noi il atacam in fiecare zi pentru investitiile in cele 400 de sali de sport. Daca in fata acestei evidente dumneavoastra tot sustineti ca anchetele ar fi facute la comanda politica inseamna ca avem o logica diferita. Si o gramatica diferita, dincolo de literele pe care le mai mincam fiecare cind tastam repede pe net 🙂 „stiiti sa scrieti” 🙂 „nu i-a hartia”. O zi buna!

eugeniu  •  26 mai 2010, 11:24

Domnule Tolontan , Va rog aflati unde fiinteaza fabrica cu pricina pentru ca la un moment dat TOPANEL aducea panourile din Grecia via Bulgaria ! In orice caz , cred ca este cazul ca acest pusti obraznic sa faca ciocu’mic de aici incolo . Lasand de o parte acest aspect cred ca sunteti de acord – mai ales dvs. cei care scrieti despre sport – ca salile de sport sunt mai mult decat necesare . Noi mereu am trecut prin momente grele ca si acum dar sportul ne-a facut cinste intotdeauna . Este pacat ca din motive care mie imi scapa , sau asa cred , a fost blamata pana la saturatie competitia numita DACIADA de unde au venit campioni olimpici si mondiali . Imaginati-va cum ar fi fost daca aveau pe atunci 900 de sali de sport . Investigatia dvs. este necesara , mai ales d.p.d.v. moral si trebuie continuata . Felicitari si succes .

paul  •  26 mai 2010, 11:56

DEZVALUIRE DE DOI BANI… MEGA AFACEREA DE 50000 EURO…CATALINE ,IA-TE SI TU DE CEVA SERIOS, CA ALTFEL PARE O AMBITIE PERSONALA SI TU CHIAR ESTI UN ZIARIST BUN SI OBIECTIV, E PACAT SA TE COMPROMITI DE DRAGUL UNEI GLORII DE DOUA-TREI ZILE

fotbal  •  26 mai 2010, 12:02

e beton interviul cu boureanu! vînzările de panouri nu depăşesc 2% din cifra totală de afaceri cu statul, iar el detine ceva în jur de 17% din acţiunile acestei firme. stie oare ca a acordat un interviu? poate era in confesional

fanul lui vanghelie  •  26 mai 2010, 12:14

din 19 postari una e corecta;postarea 2. de aceea tara are acest nivel de trai fiindca oamenii care judeca sunt in proportie de 1 la 19. cat timp nu se desteapta acest popor tot asa o sa fie.

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2010, 12:20

paul: cine a spus ca e mult sau putin? noi spunem doar ca am evidentiat lanţul complet: ministru PD-L decide investiţiile, ele merg în localităţi PD-L, sînt realizate de firme ale unor grei PD-L, care comandă materiale de la alţi şefi PD-L

milici  •  26 mai 2010, 12:44

@fanul lui vanghelie
De cand te asteptam sa validezi tu corectitudinea postarilor.
Probabil ca raportul , exact calculat si bine extrapolat , refera pe cei care gandesc si nu care judeca.
E o deosebire aici, vezi exemplul tau care JUDECI (pe altii) dar nu GANDESTI.
Esti sigur fanul lui Vanghelie sau al lui Baselie?

precaut  •  26 mai 2010, 13:11

cat costa un astfel de panou la concurenta? pt. ca, DACA costa mai mult, atunci toata investigatia e un fas (naiv sau rauvoitor). Prin aducerea aminte, Gabriela Firea a atacat o firma pt. ca facea concurenta unei firme in care ea insasi avea interese. Si Gabriela Firea lucreaza pt. Felix.

Alexandru Sipos  •  26 mai 2010, 13:28

Domnule Tolontan va plac comentariile ? Aveti o colectie de cititori/comentatori de prima calitate . Adica cam la fel ca la orice alt forum , blog unde se aduna toti semidoctii din tara asta . Nr.31 desi a gasit un nickname neinspirat – poate a vrut sa fie sarcastic – cam are dreptate . Ar trebui sa fiti mai echilibrat , si sa scrieti articole mai documentate . Deocamdata nu am citit despre nimic ilegal si nici macar imoral , daca firma respectiva este printre cele doar 3 firme care ofera asemenea materiale si daca aceste comenzi au in cifra de afaceri o pondere nesemnificativa .

Valentin  •  26 mai 2010, 13:49

SUNTEM NISTE PROSTI, pentru ca am crezut pe rand in fiecare… incepand cu FSN si terminand cu PD-L, in care eu chiar am crezut (PD-L). Suntem mintiti, manipulati (de guvernanti, de presa) SUNTEM PROSTI penntru ca mai sunt inca printre noi persoane care cred ca iliescu a fost bun pentru tara. diferenta intre pd-l si psd e ca psd-ul stie sa fure mai bine, sa ascunda de presa mai bine prin mijloace mai mult sau mai putin constrangatoare… Nu sunt multe persoane ca basescu in tara asta… nimeni nu este perfect, deci nici el. eu cred ca vrea sa faca ceva bun dar nu are cu cine. e dreptul meu de cetatean sa cred in el. Repet multi isi fac o parere despre el dupa cum aude in stanga si in dreapta fara a avea capabilitatea sa cearna informatia, pentru ca e putina incompleta si uneori incorecta. am 31 de ani si am fost la vot de fiecare data de cand am acest drept, la fiecare alegeri. asta consider ca imi da dreptul sa vorbesc de ce se intampla in tara asta. cei care nu au votat SA TACA. personal nu stiu ce am putea face noi poporul sa ne fie mai bine… poate sa plecam cu totii afara din tara asta. si totusi o solutie ar putea fi sa devenim monarhie.

ionut  •  26 mai 2010, 13:59

Va multumesc domnule Tolontan ca m-ati bagat in seama.Eu unul nu sunt ziarist si nu bat toata ziua tastele sub corectitudinea limbii romane, imi asum greselile si am sa fiu mai atent la dactilografiere (desi cred ca si in raspunsul dumneavoastra lipseste la un moment dat o virgula, dar in fine).
Intre timp m-am mai informat si va intreb: cator sali EXACT a dat Topanel panouri si din cate sali in total?
Sa luam reala cifra dumneavoastra , de 75000 euro, plus TVA(desi v-am anuntat ca pretul unitar e mai mic): faceti o ancheta cat castiga efectiv firma respectiva, in acesti bani fiind inclus material, manopera, profitul firmei, etc si probabil va iesi o suma de maxim 15000 euro, cat un amarat de Duster.Ce sa mai spun dle Tolontan, mare afacere!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sunt salariati in trustul Intact , pe care ii vedem zilnic probabil la Tv, care au aproape 15000 euro salariul pe o luna, asa ca este cam „subtire” dezvaluirea de azi.
In plus nu inteleg de ce toate aceste anchete trebuie sa apara intr-un ziar de sport, eu cumpar acest ziar ca sa scap de politica si de restul, pentru a afla totul despre sportul romanesc.Aveti in trust ziare financiare, ziare nationale, scrieti in ele de politica, de ce scrieti aici?

De ce in ziarul dumneavoastra nu apar stiri din sport si apar anchete politice?Pentru ca se vand mai bine oare?

Si sa va dau doua exemple : pe http://www.gsp.ro au fost publicate in datele de 19,20 si 24 mai 2010 3 articole despre finala de futsal a campionatului Romaniei, articole dedicate doar uneia dintre finaliste.Prima mansa a avut loc luni seara, 24 mai ,ora 20.De atunci liniste.Doua intrebari: 1.De ce articolele despre finala au avut ca subiect doar una din finaliste, nu e discriminare dle Tolontan? 2. De ce dupa imediat 48 de ore de la terminarea primului meci nu avem nici o informatie despre un meci a unei FINALE DE CAMPIONAT NATIONAL?
Un alt exemplu ar fi tot legat de o alta finala a unui CAMPIONAT NATIONAL, FINALA CAMPIONATULUI NATIONAL DE FOTBAL FEMININ.Stiti domnule Tolontan ca astazi, peste 2 ore, de la ora 16.00 incepe primul meci al finalei CAMPIONATULUI NATIONAL DE FOTBAL FEMININ?
Nu toata lumea se invarte in jurul fotbalului mare, dle Tolontan, mai sunt oameni interesati si de futsal, fotbal feminin, rugby, etc si nici macar pe site-ul dvoastra specializat ( http://www.campionate.ro ) nu sunt actualizate rezultatele.

Sunteti redactorul sef al unui ziar de sport sau de anchete nationale antiguvernare?

fane  •  26 mai 2010, 15:16

adevarul ca totul in Romania este „varza”, coruptie, trafic de influenta si jaf organizat, si asta include toate partidele PSD,PNL,PDL,UDMR…. pentru ca venind pe rand la guvernare si-au plantat oamenii in esaloanele 2,3,4 …. priviti Curtea Constitutionala, Curtea de Conturi, BNR, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Eximbank, Regiile, etc…. din cauza asta nu pot da afara din sistemul bugetar pe nimeni…. nu se vrea reforma pentru ca asta limiteaza cheltuielile si risipirea banului public, sindicatele sunt aservite si politic si economic (cazul Liviu Luca este cel mai reprezentativ). Eu sincer nu cred ca in Romania se va schimba ceva. Doar daca declaram razboi Germaniei si a doua zi sa ne predam si sa fim condusi de ei, asta ar fi singura sansa. Ce faceti voi ziaristii se numeste „frectie la picior de lemn”, bateti apa in piua degeaba, „cangrena” e mult mai grava decat scrieti voi. Cred ca toata lumea cunoaste cazuri de „imbogatiti peste nopate” si toti vin de pe la Garda Financiara, primarii, sistemul financiar, politic……

ok  •  26 mai 2010, 15:24

Sa se interzica prin lege ca politicienii sa faca afaceri cu stataul chear si prin intermediari. Cel prins, prin lege, sa i se confiste toata averea la bugetul de satat.

andrei  •  26 mai 2010, 16:12

haide tolo, nu o mai da scaldata, ca ionut are dreptate. te-ai entuziasmat aiurea, este vorba de o activitate de productie, iar sumele alea pe care le afisezi sunt de fapt venituri, care nu sunt echivalente cu profiturile.
profitul la afacerile astea este evident mult mai mic si oricum, daca boureanu are 17% din actiuni e clar ca nu trage mari avantaje. Stirea de azi e cam petarda.
Si chiar asa, ati putea sa mai scrieti si de sport, parca pe vremuri va pasa foarte mult.

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2010, 16:15

andrei: dar unde scrie ca acela e profit? e cifra de afaceri. Tu te superi ca ai inteles intii ceva si apoi altceva 🙂 Afaceri facute cu firme care, la rindul lor, au luat banii de la stat.

marian  •  26 mai 2010, 16:28

Niste ******** domne. Fura intruna ca si cu patinoarul. Si apoi se fac ca nici nu stiu despre ce este vorba. Bine le faceti domnule Tolontan ca dati in ei. Nu ii slabiti poate se schimba ceva in tara asta!

dada  •  26 mai 2010, 16:34

nu mi se pare un caz demn de atatea discutii, iar comunicatul care raspunde acuzatiilor mi se pare destul de la obiect.

in fine, daca tot aveti chef de investigatii si nu de implicare in politica… poate luati si voi la puricat persoane de genul Gigi Becali. nu credeti ca ar fi interesanta o investigatie serioasa la clubul Steaua pentru a deslusi misterele preluarii clubului si pentru a studia amanuntit evolutia financiara din 2003 si pana in prezent? nu va bat la ochi foarte tare sumele aruncate la inainteare de becali? nu ar fi interesant de vazut cat a castigat si cat a pierdut in acest timp, ca sa vedem de unde a scos ca a investit sume de 40-60 de mil de euro

andrei  •  26 mai 2010, 16:40

am citit si singur ca nu ati scris profit, am invatat sa citesc inca din scoala primara. 🙂 ce incercam sa zic era ca multa lume sare in sus uimita ce hot e boureanu cand citeste 75.000 euro/sala, fara sa inteleaga ca de fapt topanel are un profit mult mult mai mic la fiecare sale. profit din care lui boureanu ii iese doar o particica. se poate sa aiba legatura in mod voit, se poate sa nu, in acest sens ar fi fost util un procentaj al salilor construite cu topanel.
nu ma intelegeti gresit, sunt ferm convins ca boureanu fura si inca foarte mult. dar nu scoate asta averea din cateva mii de euro, din cand in cand, furninzand panouri pentru 12 sali din 500 sau cate au facut de cand sunt la putere.

submarinu  •  26 mai 2010, 16:44

@ mog si altii. Ati facut ceva sa schimbati situati din tara? Nu stim decat sa ne plangem in comentarii si sa dam bir cu fugitii. Suntem o natie de „sa traiti sefu'”.
Pea putini iau atitudine.

Cătălin Tolontan  •  26 mai 2010, 16:58

andrei: vezi, asta-i diferenta. Eu nu sint convins, ca tine, ca Boureanu fura, dar nici nu cred ca e normal ca politicienii sa faca afaceri, fie si la mina a doua, cu statul. Atita tot!

andrei  •  26 mai 2010, 18:37

inca o data se dovedeste ca pdl nu e decat aripa mai tanara a fsn.

gogo  •  26 mai 2010, 18:55

Boureanu,un hot ca cei mai multi din PDL.Nu se mai satura,taie din pensii si salarii sa le ramana cascavalul neatins.Rusine,nesimtitilor!

totty2121  •  26 mai 2010, 21:35

Ionut!!Domnul Tolontan nu vrea sa spuna ca dl Boureanu a facut avere din chestia asta cu panourile,vrea doar sa arate cum functioneaza aceasta morisca de mancat bani ,care se numeste pd-l,psd ,pnt-cd sau pnl si cum poporul roman e usurat an de an de anumite sume de bani(sume de ordinul miliardelor prin fel de fel de inginerii financiare)si din care noi oameni de rand nu ne folosim absolut deloc.Vorbea cineva aici de ,Daciada si ca era bine sa fi avut acele 900 de sali de sport.Da ,era bine ,dar era si mai bine daca acele sali de sport erau facute cum trebuie si din banii care trebuie,nu prin tot felul de combinatii oneroase.Sincer,nu avem cu ce ne mandri si nu doar la nivelul salilor de sport,care sunt intr o mizerie de nedescris.Poporul are nevoie de hrana,imbracaminte ca sa faca performanta in orice domeniu si mai ales in sport.Problema fundamentala in orice discutie nu e contrazicerea la cat se ridica mp la panourile lui Boureanu ci modul cum se discuta si la solutiile gasite,pentru ca din parere in parere se naste lumina.Indiferent pe cine am vota din cele doua gasti nu va fi bine.Dc?Pentru ca acesti oameni au crescut la scoala celor care furau pe vremea cealalta si dupa cum se stie ce se naste din pisca soareci mananca.Solutia e sa-i schimbam odata la un mandat ca sa nu aiba timp sa faca tentacule,sa nu devina caracatita,chiar daca au facut numai lucruri bune si tot asa vor veni unii care vor excela stiind ca vor fi schimbati daca nu sunt mai buni decat precedenti.Fratilor,nu va fie frica ca stapanul de maine o sa va bata mai rau decat cel actual,pentru ca si acela poate fi schimbat si tot asa.Revolutia nu se face cu parul in mana ci cu stiloul si stampila la vot!!!

red  •  26 mai 2010, 21:55

d-le tolontan nu prea imi placi si pana acum nu te-am apreciat deloc dar am vazut aseara cum te-ai comportat la intrebarile pe care le-ai pus elenei udrea….chiar mi-a placut
FELCITARI

Comentează