Urcaţi-l pe Cosmescu în avion!

Dacă echipă e greu să transportăm, măcar la comentatori avem dreptul. Prima zi a Mondialului a developat problema într-un mod perplexant. În cazul în care nu se schimbă nimic, vom avea cel mai slab acompaniament vocal al unui turneu final. Pentru că un comentariu de meci aduce tensiune, propagă frumuseţea jocului, ridică miza, educă, emoţionează, distrează şi informează. Sau, după caz, nimic din acestea.

vineri, 11 iunie 2010, 11:20

Dacă echipă e greu să transportăm, măcar la comentatori avem dreptul. Prima zi a Mondialului a developat problema într-un mod perplexant. În cazul în care nu se schimbă nimic, vom avea cel mai slab acompaniament vocal al unui turneu final. Pentru că un comentariu de meci aduce tensiune, propagă frumuseţea jocului, ridică miza, educă, emoţionează, distrează şi informează. Sau, după caz, nimic din acestea.

Poate că nu e doar problema comentatorilor. Ci şi a organizării televiziunii publice. O competiţie de elită stoarce oamenii. De pildă, e inadmisibil pentru ditamai colecţionarul de abonamente ca TVR să ai un singur om la microfonul meciului Franţa – Uruguay. Imposibil de făcut faţă mai ales la un meci slab.

Sînt atîtea lucruri de văzut şi de spus la un Campionat Mondial, mai ales la unul care se joacă în Africa, mitul copilăriei românilor trecuţi prin Jules Verne, Drogba şi J.M. Coetzee. Atîtea faze bune, atîţia eroi pe gazon şi atîtea întîmplări în tribune. Si atita gindire tactica.

Recent, GSPTV, alt management decît la ziar, ca să ne înţelegem!, s-a despărţit de Bogdan Cosmescu. Oriunde în lume, în faţa unui Mondial atît de greu de dus, TVR l-ar fi recuperat, măcar colaborator, cînd bagi atîţia bani în turneu nu te mai încurci în orgolii şi în cărţi de muncă. Sau să-şi procure alte nume, există variante. O spune un afon al comentariilor, dar un telespectator înrăit. Să-l închirieze pe Drăghici sau Mironică, să-l ia în leasing pe Grădinescu, să-l trimită prin mail pe Terzian, nici o soluţie nu e tîmpită, mai avem o lună de competiţie!

Da, ştiu, acreditarea, avionul etc. Se rezolvă în două zile dacă Alexandru Sassu ar vrea să nu-şi încheie mandatul iritîndu-i mai tare pe români decît în orice campanie electorală. Nici politicienii români nu fac un zgomot mai tîmpit decît vuvuzelele neacoperite de cîteva idei.

Comentarii (69)Adaugă comentariu

Bodorin Romica  •  11 iunie 2010, 23:44

Ai pus punctul pe i. Unde esti Topescule?

Indy  •  11 iunie 2010, 23:45

Foarte adevarat, comentatorii de la TVR sunt sub orice critica !!!

RAdu  •  11 iunie 2010, 23:49

Ma bucur ca mori de grija concurentei si le faci sugestii din ograda proprie. Sau mai rau, din ce ati dat voi afara. Sincer, eu vreau sa vad un meci de fotbal comentat nu povestit. N-am chef in timpul meciului sa aud de Copiii capitanului Grant sau mai stiu eu ce vrei dumneata. Poate ai pretentia sa dea TVR-ul ca tot e al tuturor romanilor platitori sau nu de taxa si un cd cu fiecare meci, ca deh, ia taxa. Poate vrei si un bilet de avion pana in Africa de Sud, insotit de colectia Jules Verne. Ca tot e la tarabe. Numai sa criticati stiti, cand sunt in alta parte sunt jalnici, daca aceiasi oameni sunt la voi sunt genii.
Sa ne mai vedem si lungul nasului.

La revedere !

mihainaidin  •  11 iunie 2010, 23:56

Da…sa il ia pe domnul Cosmescu sa isi bage in functiune bateriile Duracel…sa nu se mai opreasca…Gradinescu ar fi fost bun

cetateanu_neturmentat  •  11 iunie 2010, 23:56

Chiar m-am amuzat teribil la o fază din meciul inaugural, Africa de Sud-Mexic, care a trădat cunoştinţele retarde despre fotbal pe care le are aşa-zisul comentator Marian Olajanos.
La o fază de atac a Mexicului, în prima repriză, în care un jucător mexican a şutat din lateral, din interiorul careului mic, Olajanos al nostru a afirmat iniţial că fundaşul african ce-l talona pe mexican a respins mingea ce se îndrepta (din ce văzuse el) spre colţul scurt. La reluare, s-a văzut clar că mingea fusese şutată spre colţul lung, aşa încât Olajanos-ul s-a corectat admirativ faţă de intervenţia fundaşului african, precizând ceva de genul: „…atenţie! Respingerea a fost de pe colţul lung!”.
Oau!!! Păi e la mintea oricărui începător într-ale fotbalului că, în cazul unui atac din lateral, portarul apără colţul scurt, iar fundaşul are datoria de a proteja colţul lung… Dar unde nu-i cap, vai de gură!

GentleGiant  •  12 iunie 2010, 0:04

ProTV are scule de comentatori. Mi-am dat seama cit de mult conteaza asta abia cind nu i-am mai auzit, dupa un sezon ratat de Champions League din punctul de vedere al comentariilor. Mie ideea de inchiriat (exista leasing de personal) mi-a venit de la primele meciuri de CL cu comentatorii TVR, care nu-s facuti pentru asa ceva. Sassu,continui sa dormi in papuci???
Mironica, Draghici, Mocanu, Vadim, Alexandru stiu sa creeze atmosfera. Cind ma gindesc cite sezoane de CL cu ei ne mai asteapta…

bogdan  •  12 iunie 2010, 0:15

nu sunt de acord cu toti comentatorii enumerati dar in esenta ai mare dreptate – spectacolul se face si cu aceste comentarii

cata  •  12 iunie 2010, 0:26

In mizeria asta parca si comentatorii sunt numiti politic

Lord Belial  •  12 iunie 2010, 0:31

adevarat grait-ai, tolontane:
„Nici politicienii români nu fac un zgomot mai tîmpit decît vuvuzelele neacoperite de cîteva idei.”

simt lipsa unor comentatori care, daca sa nu ma intretina, sa nu ma adoarma, cum au facut cei de la tvr.

de acord cu radu  •  12 iunie 2010, 0:33

subscriu la ce a spus radu. iar la cosmescu ma enerveaza timbrul vocal, plus ca are intonatii suparatoare.

aly_dinamo  •  12 iunie 2010, 0:33

Ai dreptate….Vreau un comentariu mai … bun, mai puternic cum era cel de la As Roma-Cfr Cluj(uitati-va pe youtube..)

Mihai  •  12 iunie 2010, 0:34

Mda, si mie mi-a sarit in ochi comentariul penibil al meciurilor de azi.

GabyAMP  •  12 iunie 2010, 0:38

Tare asta… asa este, vuvuzelele alea nu ne lasa sa auzim nimic altceva… si la comentatori… luati fratilor pe Mironica… e bun

2449  •  12 iunie 2010, 0:38

lasa asta. cum e cu ancheta? pe cin’ sa cred?

ADI DAMIAN  •  12 iunie 2010, 0:39

ARE DREPTATE TOLONTAN,NU CA-I TIN PARTEA,DAR SI LA MECIURILE DIN CHAMPIONS LEAGUE AU COMENTAT LA FEL,PARCA AR COMENTA UN MECI DE VOLEI PE PLAJA.MAI MULTA PASIUNE DOMNILOR.UN EXEMPLU:ILIE DOBRE.

ionut  •  12 iunie 2010, 0:48

De unde ai scos Radule cu concurenta la World Cup? TVR e singurul post care ne da Campionatul Mondial.

Daca omul are dreptate, are.. doar ca articolul trebuia scris acum o luna daca se vroia sa avem parte de comentarii bune; scris acum n-ajuta pe nimeni.

Microbeast  •  12 iunie 2010, 0:50

Daa, Mironica sau oricare de la pro, nu prea cred.
De ce:
– nu se dumiresc care echipa e care
– folosesc abuziv superlativele, de iti vine sa urli
– cand deschid gura, jocul ii contrazice imediat
– trag concluzii una dupa alta, compara aiurea merele cu bocancii

Supporter  •  12 iunie 2010, 0:52

Catalin,
Fiecare trebuie sa faca acel job la care se pricepe cel mai bine. In cazul tau anchete. Esti, ca si Hagi, unul din cei mai bun in domeniul asta, cel putin la noi in tara.

Nici eu nu sunt incantat ca transmisiunea in HD pe postul de inalta definitie nu e acompaniata de cele mai bune voci din Romania. Probabil Grainescu a mizat pe faptul ca i se va milogi cineva sa se intoarca dupa 2 ani si sa comenteze WorldCup la TVR. Farmecul unui meci insa e dat de calitatea jocului, ambianta din tribune, calitatea transmisiei si in ultimul rand de comentariu.

Obisnuiti insa cu comentariile submediocre de la antena si gesepe, auzite pe bani sau piratat prin sopcast 🙂 , ne-am cufundat in acea dulce mediocritate in care fiecare isi poate ascunde elegant impotenta intelectuala, astfel incat nu ne intereseaza cat de pertinente sunt comentariile acestor mondiale cat timp sunt cel putin decente.

PS. mironica nu are ce cauta acolo pe banii mei de stelist, jignit in emisiunea lui, chiar in ziua aniversarii clubului favorit.

Musat  •  12 iunie 2010, 0:56

Ai dreptate Tolo ma plictisesc groaznic … dar saracu cosmescu este mic copil pe langa hobana de ala imi este frica si de celebra lui fraza de la ucl „avea sa fie” cred ca sparg tv-ul

Cristi P  •  12 iunie 2010, 0:59

Buna seara !

Pro si contra!

Pro… pentru ca exista o problema cu asa-zisi comentatori, insa cea mai mare problema o au Digi Sport si Pro tv. Cand avea PRO TV, drepturile la Champions League, ma rugam sa nu le renoveze.. pentru ca Mironica si cei care mai comentau, nu stiau decat… sa *******… adversari echipelor noastre, cu expresii de genul Mama ce.. jucator.. extraordinar, cand abia reuseau un simplus dribling.. etc Eu nu spun ca noi nu am avut evolutii slabe, dar nu asa se comenteaza.In tara am prezentat stiri sportive in Bucuresti, iar de 10 ani stau in Spania. Pai aici te ungi singur pe suflet cand se da un gol in Primera. Ahhh si la Digi Sport sunt urmasii lui Mironica, cu baietasul asta nou rarait, care atunci cand un jucator scapa oricum in offsaid ,catre steagul de la corner, pentru el e contraatac devastator! Nu va suparati domnule Tolontan, dar in comentarii in direct, suntem la pamant. Nu inteleg de ce Gradinescu comenteaza din ce in ce mai putin. Avea ironie, avea show, avea expresii. In fine, sunt curios , de ma postati!

tot eu  •  12 iunie 2010, 1:21

Da, il vrem pe Mironica sa ne povesteasca in timpul meciurilor tot felul de mondenitati. 🙂

Ovi Serg  •  12 iunie 2010, 1:22

TVR , un mamut muribund.Este tinut in viata si din banii nostri.

Cind ai spus ca in 2 zile se poate rezolva rapid o situatie delicata ai gindit ca un manager adevarat capabil sa ia decizii in conditii de criza.Rapid pentru ei inseamna in citeva luni,dupa plimbari de hirtoage,dosare,aprobari.
Dar ei nu au auzit de leadership,coaching,Programare Neuroligvistica pe acele culoare.In schimb se aude clinchetul de portelan al cestilor de cafea

GSPTV  •  12 iunie 2010, 3:23

Dica, Dica, du-te Dica, du-te Dica ….asta e executia pe care o asteptam

chronic  •  12 iunie 2010, 6:17

@ionut: nu chiar. TVR + 8 meciuri la Telesport..

Virgil  •  12 iunie 2010, 7:47

Copilaria mi-a fost insufletita de dl.Cristian Topescu.Transmisiile erau bijuterii culturale.Astazi il prefer pe Radu Banciu.

costi  •  12 iunie 2010, 8:07

DE MULT URMARESC TRANSMISIILE SPORTIVE CU TELEVIZORUL PE MUTE. DE CEI CARE „COMENTEAZA’ TURURILE CICLISTE CE ZICETI? TOTI COMENTATORII SPORTIVI SUNT RIDICOLI. CAT DESPRE CEI DE LA SPORT.RO NU GASESC CUVINTE SA EXPRIM SLUGARNICIA DE CARE DAU DOVADA FATA DE DOI TREI PATRONI. IN CONCLUZIE ,RUSINE.

Ciprian77  •  12 iunie 2010, 8:18

NU! VA ROG, NU PT COSMESCU!!! mai rar a fost sa aud un comentator atat de fad in exprimare, plin de clisee! nici macar telespectatorii de la Teleenciclopedia nu il pot suporta pe acest om. inca odata: NU, NU, NU pt cosmescu!

tactic-zone  •  12 iunie 2010, 8:38

deranjant este ca se pomeneste mai des numele mingii, jabulani, decat al jucatorilor.

Roro  •  12 iunie 2010, 8:57

De acord cu Radu,absolut in tot ce a scris.Domnule Tolo inchiriaza-ti un comentator personal.Comentariul unui meci nu trebuie sa turuie ca o melita,toate timpeniile vietii.Cosmescu fara punct sau virgula trece de la o idee la alta si da verdicte categorice care la reluare sint exact contrare,dar nu recunoaste ca a gresit.Mironica,Terzian,Viorel Ion, Bogdan Nevel se pierd in atitea amanunte,ca nu se poate urmari meciul cu sonor,ba mai mult au chestia asta cu „DACA”,lovea mingea cu exteriorul vai de mine ce perfect era,niste netoti.Nu se poate urmari un meci cu astfel de comentatori,care sint categorici in verdicte.Asa ca Tolo ia-ti un comentator personal.

fan fotbal  •  12 iunie 2010, 9:11

Comentariul la Uruguay-Franta a fost sub orice critica, mai aveam putin si adormeam!!! Nu a reusit acel comentator sa transmita nimic din emotia acestui Mondial, parca asistam la un meci amical… E adevarat, nu l-a ajutat nici ce se-ntampla pe teren, dar cu putin mai multa verva putea sa faca telespectatorii sa simta cu adevarat ca se uita la Campionatul Mondial. Sper sa rezolve rapid TVR aceasta problema!

levi  •  12 iunie 2010, 9:12

Desi nu face placere „presei”, n-avem comentatori de la Topescu,n-avem gazetari de la „nea Vanea”, n-avem fotbalisti de la Hagi! Gradinescu,care se apropie cit de cit de ceea ce numim comentariu,este victima haosului din media. Daca se tot „plimba” exclusivitatile intre cele 5-6 canale, unul ca el ar trebui „inchiriat”, ne-fiind decit in folosul postului respectiv. Apropos,Tolo, cind te vei ocupa putin si de TVR,ca tot bani publici sint?

luca  •  12 iunie 2010, 9:52

Tolo,nu te inteleg;tu poti viziona un meci in comentariul lui Cosmescu?Limbajului lui de lemn m-a facut de cel putin 10 ori sa vad meciul pe „mute”.
Frazele de genul”se spune ca…”;”in fotbal daca faci asa…se intampla asa”.
Comentariul este pentru privitori care nu au mai vazut niciodata un meci de fotbal,la nivelul basic.Ori,la meciuri nu cred ca se uita oameni care nu au nimic in comun cu fotbalul.
Si strigatele de disperare,urletele fara noima(am un copil mic acasa,care mai doarme in timp ce eu ma uit la meci-se trezeste saracu’ ca tipa cosmescu la o faza care are loc la mijlocul terenului la meciul pandurii-curtea de arges).
Comentatorii TVR sunt jalnici,ieri am vazut meciurile pe un program american,comenta Ally Mc Coist(ex-Scotia),un comentariu superb.
Va sugerez sa vizionati meciurile pe net,sa auziti comentarii de calitate,la italieni,nemti,spanioli,rusi.etc

Luca  •  12 iunie 2010, 10:31

Comentariu praf. Parca nici nu se uita la fotbal, dar-mi-te sa mai priceapa ceva din tactica, asezare, cupluri la marcaj …dar cum e comentariul e si emisiunea in general. Ne-am saturat sa auzim ce grozavi am fost noi in 90, 94 etc si asta unde: la emisiuni de comentariu dedicate CM. Stim asta si apreciem generatia respectiva. dar acum joaca alticineva si despre acest altcineva dorim informatii la obiect, eventual picanterii si nu imagini cu ce grozavi au fost alde Hagi et comp colorandu-si parul si ratand prin demobilizare un campionat mondial. Altii sau vopsit dupa performanta si nu cand mintea trebuie sa-ti stea la obiectiv. Concentrarea scade si antreneaza dupa sine contraperformanta. Prezentul este CM din Africa de Sud si despre el vrem emisiuni si transmisii. Pentru timpul trecut exista alt gen de emisiuni care n-au ce cauta intre cele de actualitati. Laurii nu aduc performante. Generatiile actuale vor invata si vor progresa daca sunt conectate la pulsul zilei nu la poze cu bunici si povesti de adormit tancii.

ovidiu  •  12 iunie 2010, 11:06

Decat Mironica sau Draghici mai degraba Gianina Corondan. Cosmescu e bun, dar la rugby.
Acuma, dupa ce a plecat la mierea dulce, Cosmescu nu credea ca o sa-l implore aia sa vina inapoi, doar ca o fi avand el mai multe *** decat altii. In viata faci alegeri care se dovedesc bune sau…rele!

iulian n  •  12 iunie 2010, 11:58

Catalin, sa fim seriosi! In opinia mea Cosmescu este unul dintre cei mai slabi comentatori si de departe cel mai enervant dintre toti. Are un limbaj de lemn, cu multe clisee, nu are rost a le insir , deoarece au facut-o altii in comentariile de mai jos. Este genul de comentator care decrie o faza in cele mai mici detalii de parca telespectatorii ar fi orbi sau s-ar uita pentru prima data la un meci de fotbal. Acelasi tip de comentator este si Gradinescu, care a fost urcat pe un soclu mult prea inalt pentru valoare lui. Sigur, astea sunt parerile mele si nu oblig pe nimeni sa adere la ele. Nu se poate face comparatie intre Cristian Topescu si actualii comentatori de fotbal; este o diferenta uriasa de timbru vocal, documentare, prestanta si respect fata de telespectatori. Stam prost de tot la acest capitol in primul rand datorita numeroaselor televiziuni de sport pe unde s-au aciuat toti neavenitii in materie de comentarii sportive. Raman la parerea ca TVR are cei mai vaorosi comentatori si cred ca vor face fata cu brio pana la urma la CM.

mircea  •  12 iunie 2010, 12:44

Ia mai lasati-ma cu Mironica si aerele sa le de mare comentator in UCL.
Cand jignea Steaua in direct era bun?(chit ca erau rezultatele care erau;iar la golurile Stelei plangea,plangea de ciuda).Si apoi ceilalti!
De „buni” comentatori ce sunt nici nu ma mai uit la meciurile din campionat.
Cu exceptia lui Topescu n-am avut si nu vom mai avea curand comentatori sportivi de clasa.

df  •  12 iunie 2010, 13:04

e bine si asa,narcis selaru are o voce destul de placuta,mai e si hobana si bocanaciu,dar nu stiu ine a fost aseara la franta-uruguay,mai ales ca a comentat singur,desi nu are o prea mare cultura fotbalistica,s-a vazut,Si cred ca acel cetatean va comenta si finala.Dar de ce nu a luat alt post CM,unul privat?In occident nu Tv de stat transmite neaparat meciurile.

Wanda  •  12 iunie 2010, 13:19

Nimeni nu e perfect domnilor! Perfectiunea ridica semne de intrebare! Da ti va cu parerea mai avizat si mai in cunostinta de cauza! La vorbaraie ne pricepem toti, la fapte nu mai suntem asa de valorosi.E foarte usor sa ti dai cu parerea din fotoliul tau din sufragerie, e simplu sa pui eticheta, e hilar sa nu ti argumentezi afirmatiile decat comparandu-i pe unii cu altii, e foarte simplu sa tragem cu toate gloantele in comentatorii de la TVR…e nedrept asa mi se pare.
Comentariul meciului Uruguay Franta nu a fost cel mai grozav din lume, dar a fost unul competent si foarte adaptat la ce s-a intamplat in teren. meciul nu a fost o grozavie – a fost slab. Intr-adevar poate era un comentariu mai complet daca erau doua guri.
Comentatorul a fost in asentimentul publicului. Si mie mi-a placut si vocea foarte, foarte timbrata.
Dle Tolontan sunt de acord cu dvs ca Bogdan C este un comentator bun , poate unul dintre cei mai buni de la noi, dar prefer comentariul lui Mihnea Ionescu decat realitatea de pe terenul unui Mondial exprimata atât de pompos din gura naumilor, gradinestilor si enăcheştilor.
In plus lumea comentatorilor de fotbal din Romania nu se incheie cu Gradinescu si Cosmescu, au si altii dreptul sa faca aceasta meserie daca si au aleso, sa se dezvolte si sa se perfectioneze. Fiecare dintre dintre marile valori mentionate aici au fost si ei la inceput si nu erau perfecti.
Dintre cei 4 comentatori de la TVR aflati in Africa imi plac Mihnea si Olaianos. Nu mai aruncati cu noroi ca e pacat…chiar e!!!
Analizati realitatea inainte de a o face.
Auditie placuta!

dragomir  •  12 iunie 2010, 13:39

adevarul este ca de la topescu incoace nu mai avem comentatori de meciuri.adica comentatori care sa te bage in febra meciului sa iti creasca adrenalina sa uiti de floricelele(pop corn ii zic americanii) de pa masuta cand te uiti la un meci.ieri rafa marquez cand a egalat a vrut sa de- a pe coltul lung,portarul plecase a dat cu piciorul in pamant,mingea s-a dus pe scurt iar ptr comentatorul sportiv a fost o executie tehnica desavarsita.ptr cei care nu au jucat fotbal decat in curtea scolii sau in spatele bloculuinu ai ce le cere mai mult.cand au fost angajati comentatori de meciuri au dat vreo proba?ca nu ajunge numai dictia.dar noua ne mai trebuie o jumatate de veac pana vom pune omul potrivit in locul potrivit.

dcoios  •  12 iunie 2010, 13:40

Abandonati TVR si uitati-va domnilor pe alte canale prin cablu. Sint sigur ca si in Romania le prindeti pe Eurosport sau asa ceva.Eu le vad in engleza pe ESPN si nici vuvuzelele nu se aud in prim plan ca la TVR unde trebuie sa zbiere comentatorul ca nu se aude pe el insusi nici in casti asa de bine au pregatit tovarasii transmisia.

marianb  •  12 iunie 2010, 14:07

ai mare dreptate

Comentatorii – dezastru !  •  12 iunie 2010, 14:40

Nu pot sa ii inteleg nici pe cei de la GSPTV cum de „s-au despartit” de Bogdan Cosmescu, in opinia mea, intre cei mai buni 2 comentatori ai tarii din prezent. Asta, mai ales in conditiile in care la GSPTV a ramas dezastrul natural de comentator/prezentator Cosmin Baleanu, om care nu stie nici engleza de balta si are de pe vremea cand lucra la Antena 1 aceleasi stereotipuri de exprimare, simpliste si foarte limitate. Inteleg ca are CV-ul mai gros ca a lui Cosmescu, ca fu prin conducerea departamentului sport pe unde trecu, dar nici chiar asa fratilor, nu e permis la managementul GSPTV asa ceva!

Altfel zis, comentatorii TVR sunt de-a dreptul CATASTROFALI. Ii stiu de demul si cel mai tare ma irita acel Marian Olaianos (nici nu stiu daca se scrie asa insa cel putin, asa se aude) care are un defect de pronuntie agasant si poate mai greu de sesizat pentru toata lumea, defect care insa este de neacceptat pentru posturile de comentator si prezentator tv.

Eu nu contenesc sa ma minun cum de premiati in ale comentariului de tipul lui Cosmin Baleanu, o voce si o un comentariu total necarismatice si profund limitate, lucreaza de ani buni in domeniu fara sa stie macar si la nivel de incepator limba engleza… No comment, e o situatie de-a dreptul ROMANEASCA. Cosmin Baleanu e un fel de Vlad Enachescu, intr-o varianta mult mai slaba.
In acelasi mod gandesc si cand vine vorba de Marian Olaianos – Nu se poate drafgi romani sa promovezi un comentator si un prezentator tv cu defect evident de pronuntie !
Nu exista drepate si echitate pe lumea asta, decat marginal.

Dani  •  12 iunie 2010, 14:56

adevarat, nu-s grozave comentariile meciurilor de la tvr dar il pot lasa linistiti acasa pe cosmescu. dadeam televizorul pe mut sau schimbam canalul la meciurile comentate de el din liga I.

Lord Belial  •  12 iunie 2010, 15:10

nu facem o scrisoare deschisa catre tvr, sa faca ceva cu trimisii ei sa comenteze? care, pt mine, sint mai deranjanti si mai seci decit vuvuzelele?

romsat  •  12 iunie 2010, 15:25

si aici trebuie adus un brazilian 🙂

Ovidiu Grigore  •  12 iunie 2010, 16:03

Hai frate Tolontane…. ni-i recomanzi pe mironica si draghici ….nici chiar asa…vrei sa auzim cuvantul „teribil” de 100-200 de ori?!:P cel mai prost cuplu de comentatori…nici graur nu era asa

Grigore Ovidiu  •  12 iunie 2010, 16:05

Mai bine un cuplu Boanghes-Banciu=))

radu  •  12 iunie 2010, 16:37

D-le Tolontan,Vorbiti despre Cosmescu, cel care spune „joc vertical” in loc de „joc perpendicular” (pe poarta-n.m.), la fel ca si colegul dvs. Andrei Vochin? Scrieti despre Cosmescu, cel care spune la microfon „dupa aceea a urmat” pasa de gol? De fapt, lucrurile sunt simple de tot pentru cineva care siluieste limba romana, scriind si el „perplexant”. Hai sa vedem si barna din ochii nostri, desi e cam greu!

castro  •  12 iunie 2010, 16:45

Decat nulitatea de Cosmescu, mai bine Gyuri Pascu! Parerea mea, monser!

zaharia uleianu  •  12 iunie 2010, 16:52

la ce Dumnezeu va trebuie comentariu ? oricum se pierde 90% din frumusetea jocului si din interesul fata de se petrece in teren datorita prostiei aleia de „traditie” vuvuzela. dupa fiecare meci de pana acum am parasit incaperea cu dureri de cap .se intreba cineva pe aici pe undeva care era fundalul sonor daca se disputa campionatul in scotia . ne asurzeau cimpoaiele sau in rusia balalaicele ? mai greu era la noi cu tulnicele ! oricum am vazut echipe proaste , antrnori depasiti , un debut de campionat mai mult decat modest . nici Topescu nu cred ca ar fi reusit sa depaseasca aceasta nenorocire numita vuvuzela . jucatorii nu aud fluierul arbitrului , indicatiile antrenorilor iar noi plecam din fata televizoarelor cu urechile terorizate de zumzetul asta infernal . sunt curios daca fanii englezi vor utiliza tot beleaua asta de produs zgomot in locul stilului traditional si inegalabil de a-si incuraja favoritii !

Comentează