Reţeaua „Patinoarul”

luni, 14 iunie 2010, 11:26

UPDATE SFIDAREA ZILEI: Monica Iacob Ridzi a votat azi noapte pentru judecatorii CCR si acum se pregateste sa le ceara romanilor, prin votul sau, austeritate! Pina la urma n-a mai votat.

UPDATE1: Consilierul a trimis un drrept la replica. Il aveti integral la final. Ca de obicei, se apara la ceea ce n-am scris 🙂 N-am scris, de pilda, ca ar fi actionar la „Carpati”, ci doar ca firma face parte din grupul Genius, dupa cum se vede si din declaratia pe care a dat-o la inaugurarea unui bloc construit de „Carpati”.

Este consilier la Ministerul Dezvoltării » Membru în Consiliul de Administraţie al CNI » Face parte  din conducerea PD-L Braşov  » O firmă din grupul fondat de el a luat bani din patinoarul de la Braşov, finanţat de CNI şi Primăria Braşov

Marius-Sorin Crivţonencu. Un nume nou a apărut pe harta investigaţiei ziarului. Un nume aproape necunoscut publicului larg. Pentru că aceasta este noua formulă a loviturilor de zeci de milioane de euro: anonimi loiali partidului, numiţi în poziţii în Guvern şi conectaţi la afaceri. De ce anonimi? Pentru ca jurnaliştii să nu-i depisteze şi pentru ca publicul să se plictisească rapid de aceste nonpersonaje.

V-aţi plictisit deja, aşa-i? Merită un pic de atenţie. Serios.

Şi la livrarea banilor, şi la primire
Marius-Sorin Crivţonencu este consilierul secretarului de stat Ioan Andreica din Ministerul Dezvoltării. Crivţonencu face parte şi din Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii.

Crivţonencu a fondat în Braşov grupul de firme Genius,  al cărui proprietar a fost şi pe care l-a condus. Între timp, conform declaraţiei de avere, a cedat acţiunile de la Genius către soţie.

Din grupul Genius face parte şi Compania de Construcţii Carpaţi. Acţionari la Carpaţi sînt Mariana Dodan şi Daniel Samoschi.  În ultima vreme, Crivţonencu a încercat să se delimiteze de „Carpaţi”, dar urmele au rămas. Pe 24 ianuarie 2008, primarul Scripcaru şi colegul său de partid Crivţonencu inaugurau un bloc plătit de primărie şi realizat de „Carpaţi”. Iată ce declara Crivţonencu pentru ziarul Bursa, în calitate de „preşedinte al Genius din care face parte Carpaţi”: „Blocul a fost realizat cu finisaje de foarte bună calitate…”. Şi nu e singura legătură a sa cu firma „Carpaţi”.

„Da, am lucrat pentru patinoar”
În declaraţia de venituri a lui Crivţonencu apar venituri dinspre „Carpaţi” la rubrica „Contract de închiriere”. 10.000 de RON în 2009.

Gazeta a aflat că o parte din banii pentru patinoarul de la Braşov s-a dus la „Carpaţi” chiar în perioada în care Crivţonencu ocupa funcţia de consilier în minister şi de membru în CA la CNI!

Informaţia a fost confirmată ieri pentru Gazetă de către Claudiu Mircea Lorent, directorul „Carpaţi”. Dialogul.

– Bună ziua, firma dumneavoastră a primit bani pentru lucrări la patinoar?
– Da, am lucrat pentru patinoarul de la Braşov. Am făcut lucrările de montaj de structură metalică.

– Cu cine aţi avut contract?
– Cu Energo, care a subcontractat de la MBS. Ei au luat partea de structură metalică şi nouă ne-au dat montajul.

– Şi cu MBS nu aţi avut nici un contract pentru patinoar?
– Parcă unele mai mici, dar nu sînt sigur.

2,3 milioane de euro a reuşit Gazeta să reconstituie din cheltuielile de la Braşov, plătiţi către două firme: Eren şi Energo

Drumul impozitelor noastre
1. Primăria condusă de  politicianul PD-L George Scripcaru începe construcţia patinoarului cu firma MBS Group, a consilierului PD-L de Turda Gabriel Silagyi.

2.
Valoarea investiţiei creşte în 4 rînduri, de la 3,7 milioane de euro iniţial la o sumă în jur de 11 milioane de euro, neclară pentru că documentele nu au fost făcute publice.

3. Primăria nu mai are bani şi cere mutarea investiţiei la CNI, unde Crivţonencu este membru în Consiliul de Administraţie.

4. Banii ajung la MBS şi, o parte din ei, la Carpaţi, firma din grupul lui Crivţonencu.

Multiple afaceri cu statul
Aceasta nu e singura afacere cu statul a firmelor lui Crivţonencu, acum membru în conducerea PD-L Braşov după ce a fost propulsat în politică de sindicaliştii de la BNS în 2004.

Genius a construit sediul RAFO cu ani în urmă, iar ziarul Gândul a scris şi el despre un dosar la DNA al lui Crivţonencu. Carpaţi a cîştigat în 2009 şi două săli de sport, dezvăluire recentă făcută de revista Kamikaze.

Sălile de la Mioveni şi Titu, cost de aproximativ 1,8 milioane de euro, au fost cîştigate de către „Carpaţi” şi finanţate de CNI, unde Crivţonencu reprezintă interesele statului!

Multe alte obiective publice apar şi pe site-ul firmei Carpati, majoritatea în Braşov, de la consolidarea sediului Poliţiei şi pînă la spitalul TBC sau clădirea Consiliului Judeţean.

Deşi Gazeta i-a lăsat un mesaj la secretara de la minister, Crivţonencu nu a putut fi contactat pentru a comenta afacerea „Patinoarul de la Braşov”.

In urma informaţiilor eronate publicate de Gazeta Sporturilor marţi, 15 iunie, în articolul intitulat “Reţeaua Patinoarul”, vă adresez următoarea

 CERERE DE DREPT LA REPLICĂ

 Pentru a clarifica faptul că nu am nicio legătură cu presupusele dumneavoastră “conexiuni”, vă informez că nu am fost şi nu sunt acţionar sau asociat la Compania de Construcţii Carpaţi, despre care aţi afirmat că este implicată în afaceri cu statul. De asemenea, nu am ocupat şi nu ocup vreo funcţie în această companie.

 În ceea ce priveşte firmele la care soţia mea este proprietar, precizez că acestea au relaţii comerciale cu o gamă largă de operatori economici. Cu toate acestea, niciunul dintre contractele încheiate între Genius şi Compania de Construcţii Carpaţi nu vizează lucrări sau servicii pentru patinoarul din Braşov.

 De altfel, niciuna dintre firmele la care soţia mea e acţionar nu are sau nu a avut contracte cu statul. Aşa cum am precizat în declaraţia de avere, am închiriat Companiei de Construcţii Carpaţi o parte dintr-un imobil pe care îl deţin, fără ca acest contract de închiriere să mă implice în vre-un fel în activitatea respectivei firme.

 În ceea ce priveşte informaţiile publicate de dvs. conform cărora “Sălile de la Mioveni şi Titu au fost cîştigate de către Carpaţi”, precizez că acestea sunt false, fapt care poate fi verificat cu uşurinţă la CNI, despre care susţineţi că le-a finanţat. O altă informaţie neadevărată este aceea că aş avea un dosar la DNA. Pentru corecta dvs. informare, vă comunic faptul că nu am şi nu am avut vreun contract la DNA.

PRECIZARI GSP: Am citat cu scrupulozitate fiecare sursa a informatiilor. Marius-Sorin Crivţonencu vorbeste despre firmele sotiei, dar gsp nu a scris ca acestea ar avea afaceri cu statul. Noi ne-am referit strict la „Carpati” si la cazul patinoarului de la Brasov.

Ar fi insa util cititorilor un context mai larg. Consilierul de la Minister uita sa spuna ca nu firma sotiei, ci cea a sorei sale are contracte cu statul. Corina Pacuraru detine o firma de turism care nu doar ca are contracte  cu mai multe ministere, ci a si luat un contract de la ANT in momentul in care fratele sau, Marius Crivtonencu, era director la ANT!  Despre istoria si conexiunile lui Marius-Sorin Crivtonencu, politician PD-L de virf in Brasov, fondator de grup de firme si functionar public au scris o groaza de ziare, printre care Adevarul, Saptamina Financiara, Gandul si Academia Catavencu. Ve veti ingrozi!

Comentarii (54)Adaugă comentariu

cinic-rau  •  15 iunie 2010, 18:58

dle Tolontan o secunda de atentie. Un grup de avocati din NY au dat in 2002 in judecata IBM, pt. ca utilizand tabulatoarele acestei firme, nemtii au fost in stare sa faca un recensamant mai precis al evreilor din Germania in 1935. Ei considera ca astfel IBM a participat la holocaust. Nu cumva ne indreptam cu oarecare voiosie in aceeasi directie? Cel care a vandut electrozii cu care s-au sudat niste grinzi, grinzi ce ulterior au fost inglobate intr-o structura de acoperis, ce a fost montata peste un patinoar a devenit participant la un conflict de interese (pana una alta).

oldman  •  16 iunie 2010, 10:05

ce trebe sesizat in cazul monicai ritzi?
-parchetul nu a putut s-o audieze k este in concediu de maternitate
-parlamentul ii accepta votul chiar in concediu de maternitate

dan adrian  •  23 iunie 2010, 11:24

-ul Tolontan.
Va rog nu „ocoliti” / stergeti acest post.
Am sa fac un printscreen si daca nu va fi publicat pe blog am sa il postez pe un alt blog. Am aceasta rugaminte deoarece mi-a mai fost „ocolit” / sters un post pe blog-ul Dv. dupa vizualizare de catre „administrator”…..

Am citit destul de mult despre „anchetele” care le faceti Dv. pe acest blog…..
Cine interzice participarea si castigarea licitatilor facute de stat….Constituie infractiune subcontractarea altor firme pentru realizarea lucrarilor din licitatile castigate de anumite firme ?
Va referiti la moralitatea cand pretul unei lucrari este prea scump ?! Atunci in caietele de sarcini ale anumitor lucrari se poate specifica;
1) „Bugetul pentru realizarea acestei lucrari cu specificatiile tehnice din caietul de sarcini este de xxx RON, dupa depasirtea acestui buget cheltuielile suplimentare vor fi suportate de firma castigatoare a licitatie”.
2) „Nu sunt acceptate acte aditionare de majoare a bugetului lucrarii”
3) Nu se accepta executia lucrarii din caietul de sarcinii cu subcontractarea altor firme.

Daca postatii informatii pe blog, faceti-o in forma completa….nu aruncati ipoteze motivand ca acestea sunt contracte private si doar institutiile pot avea acces la aceste contracte.
Nu ati fost actionat de nimeni in judecata pana acum pentru publicarea numelor lor pe acest blog ? Nu ati fost chemat la DNA pana acum pentru declaratii despre cazurile care le-tai „publicat” aici.
Cu cine ar trebui sa construim in tara aceasta ? cu puscariasii ? ca pe timpul lui Ceasca ?

Bun, sa intreb si altefel;
Care este interesul Dv. in „divulgarea” acestor contracte cu probleme ?
Cresterea popularitatii Dv. ?
Sunteti „platit” si din alte surse fata de companie la care sunteti angajat ?
Distragerea atentie publice fata de problemele actuale ale tarii ?

De ce nu publicati si informatii despre cum a fost „cheltuit” ultimul imprumut de la FMI ?
Am sa ma opresc aici deoarece cred ca imi pierd timpul scriind ceva ce nu va fi „pus” pe blogul Dv.

Succes.
Dan

Primul meu meci de hochei | bpacurar  •  21 august 2013, 1:08

[…] parcă, după care a fost copiat până la ultimul cristal de gheață și care i-au prilejuit lui Tolontan și echipei lui de la gsp.ro o serie de anchete foarte bune) cu vreo jumătate de oră înainte de […]

Comentează