Reţeaua „Patinoarul”

luni, 14 iunie 2010, 11:26

UPDATE SFIDAREA ZILEI: Monica Iacob Ridzi a votat azi noapte pentru judecatorii CCR si acum se pregateste sa le ceara romanilor, prin votul sau, austeritate! Pina la urma n-a mai votat.

UPDATE1: Consilierul a trimis un drrept la replica. Il aveti integral la final. Ca de obicei, se apara la ceea ce n-am scris 🙂 N-am scris, de pilda, ca ar fi actionar la „Carpati”, ci doar ca firma face parte din grupul Genius, dupa cum se vede si din declaratia pe care a dat-o la inaugurarea unui bloc construit de „Carpati”.

Este consilier la Ministerul Dezvoltării » Membru în Consiliul de Administraţie al CNI » Face parte  din conducerea PD-L Braşov  » O firmă din grupul fondat de el a luat bani din patinoarul de la Braşov, finanţat de CNI şi Primăria Braşov

Marius-Sorin Crivţonencu. Un nume nou a apărut pe harta investigaţiei ziarului. Un nume aproape necunoscut publicului larg. Pentru că aceasta este noua formulă a loviturilor de zeci de milioane de euro: anonimi loiali partidului, numiţi în poziţii în Guvern şi conectaţi la afaceri. De ce anonimi? Pentru ca jurnaliştii să nu-i depisteze şi pentru ca publicul să se plictisească rapid de aceste nonpersonaje.

V-aţi plictisit deja, aşa-i? Merită un pic de atenţie. Serios.

Şi la livrarea banilor, şi la primire
Marius-Sorin Crivţonencu este consilierul secretarului de stat Ioan Andreica din Ministerul Dezvoltării. Crivţonencu face parte şi din Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Investiţii.

Crivţonencu a fondat în Braşov grupul de firme Genius,  al cărui proprietar a fost şi pe care l-a condus. Între timp, conform declaraţiei de avere, a cedat acţiunile de la Genius către soţie.

Din grupul Genius face parte şi Compania de Construcţii Carpaţi. Acţionari la Carpaţi sînt Mariana Dodan şi Daniel Samoschi.  În ultima vreme, Crivţonencu a încercat să se delimiteze de „Carpaţi”, dar urmele au rămas. Pe 24 ianuarie 2008, primarul Scripcaru şi colegul său de partid Crivţonencu inaugurau un bloc plătit de primărie şi realizat de „Carpaţi”. Iată ce declara Crivţonencu pentru ziarul Bursa, în calitate de „preşedinte al Genius din care face parte Carpaţi”: „Blocul a fost realizat cu finisaje de foarte bună calitate…”. Şi nu e singura legătură a sa cu firma „Carpaţi”.

„Da, am lucrat pentru patinoar”
În declaraţia de venituri a lui Crivţonencu apar venituri dinspre „Carpaţi” la rubrica „Contract de închiriere”. 10.000 de RON în 2009.

Gazeta a aflat că o parte din banii pentru patinoarul de la Braşov s-a dus la „Carpaţi” chiar în perioada în care Crivţonencu ocupa funcţia de consilier în minister şi de membru în CA la CNI!

Informaţia a fost confirmată ieri pentru Gazetă de către Claudiu Mircea Lorent, directorul „Carpaţi”. Dialogul.

– Bună ziua, firma dumneavoastră a primit bani pentru lucrări la patinoar?
– Da, am lucrat pentru patinoarul de la Braşov. Am făcut lucrările de montaj de structură metalică.

– Cu cine aţi avut contract?
– Cu Energo, care a subcontractat de la MBS. Ei au luat partea de structură metalică şi nouă ne-au dat montajul.

– Şi cu MBS nu aţi avut nici un contract pentru patinoar?
– Parcă unele mai mici, dar nu sînt sigur.

2,3 milioane de euro a reuşit Gazeta să reconstituie din cheltuielile de la Braşov, plătiţi către două firme: Eren şi Energo

Drumul impozitelor noastre
1. Primăria condusă de  politicianul PD-L George Scripcaru începe construcţia patinoarului cu firma MBS Group, a consilierului PD-L de Turda Gabriel Silagyi.

2.
Valoarea investiţiei creşte în 4 rînduri, de la 3,7 milioane de euro iniţial la o sumă în jur de 11 milioane de euro, neclară pentru că documentele nu au fost făcute publice.

3. Primăria nu mai are bani şi cere mutarea investiţiei la CNI, unde Crivţonencu este membru în Consiliul de Administraţie.

4. Banii ajung la MBS şi, o parte din ei, la Carpaţi, firma din grupul lui Crivţonencu.

Multiple afaceri cu statul
Aceasta nu e singura afacere cu statul a firmelor lui Crivţonencu, acum membru în conducerea PD-L Braşov după ce a fost propulsat în politică de sindicaliştii de la BNS în 2004.

Genius a construit sediul RAFO cu ani în urmă, iar ziarul Gândul a scris şi el despre un dosar la DNA al lui Crivţonencu. Carpaţi a cîştigat în 2009 şi două săli de sport, dezvăluire recentă făcută de revista Kamikaze.

Sălile de la Mioveni şi Titu, cost de aproximativ 1,8 milioane de euro, au fost cîştigate de către „Carpaţi” şi finanţate de CNI, unde Crivţonencu reprezintă interesele statului!

Multe alte obiective publice apar şi pe site-ul firmei Carpati, majoritatea în Braşov, de la consolidarea sediului Poliţiei şi pînă la spitalul TBC sau clădirea Consiliului Judeţean.

Deşi Gazeta i-a lăsat un mesaj la secretara de la minister, Crivţonencu nu a putut fi contactat pentru a comenta afacerea „Patinoarul de la Braşov”.

In urma informaţiilor eronate publicate de Gazeta Sporturilor marţi, 15 iunie, în articolul intitulat “Reţeaua Patinoarul”, vă adresez următoarea

 CERERE DE DREPT LA REPLICĂ

 Pentru a clarifica faptul că nu am nicio legătură cu presupusele dumneavoastră “conexiuni”, vă informez că nu am fost şi nu sunt acţionar sau asociat la Compania de Construcţii Carpaţi, despre care aţi afirmat că este implicată în afaceri cu statul. De asemenea, nu am ocupat şi nu ocup vreo funcţie în această companie.

 În ceea ce priveşte firmele la care soţia mea este proprietar, precizez că acestea au relaţii comerciale cu o gamă largă de operatori economici. Cu toate acestea, niciunul dintre contractele încheiate între Genius şi Compania de Construcţii Carpaţi nu vizează lucrări sau servicii pentru patinoarul din Braşov.

 De altfel, niciuna dintre firmele la care soţia mea e acţionar nu are sau nu a avut contracte cu statul. Aşa cum am precizat în declaraţia de avere, am închiriat Companiei de Construcţii Carpaţi o parte dintr-un imobil pe care îl deţin, fără ca acest contract de închiriere să mă implice în vre-un fel în activitatea respectivei firme.

 În ceea ce priveşte informaţiile publicate de dvs. conform cărora “Sălile de la Mioveni şi Titu au fost cîştigate de către Carpaţi”, precizez că acestea sunt false, fapt care poate fi verificat cu uşurinţă la CNI, despre care susţineţi că le-a finanţat. O altă informaţie neadevărată este aceea că aş avea un dosar la DNA. Pentru corecta dvs. informare, vă comunic faptul că nu am şi nu am avut vreun contract la DNA.

PRECIZARI GSP: Am citat cu scrupulozitate fiecare sursa a informatiilor. Marius-Sorin Crivţonencu vorbeste despre firmele sotiei, dar gsp nu a scris ca acestea ar avea afaceri cu statul. Noi ne-am referit strict la „Carpati” si la cazul patinoarului de la Brasov.

Ar fi insa util cititorilor un context mai larg. Consilierul de la Minister uita sa spuna ca nu firma sotiei, ci cea a sorei sale are contracte cu statul. Corina Pacuraru detine o firma de turism care nu doar ca are contracte  cu mai multe ministere, ci a si luat un contract de la ANT in momentul in care fratele sau, Marius Crivtonencu, era director la ANT!  Despre istoria si conexiunile lui Marius-Sorin Crivtonencu, politician PD-L de virf in Brasov, fondator de grup de firme si functionar public au scris o groaza de ziare, printre care Adevarul, Saptamina Financiara, Gandul si Academia Catavencu. Ve veti ingrozi!

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Călăraşi | Stiri Calarasi | Express de Calarasi | saptamanal de informatie si atitudine » Blog Archive » Reţeaua “Patinoarul”  •  15 iunie 2010, 0:05

[…] Mai multe detalii in legatura cu articolul ” Reţeaua “Patinoarul” ” gasiti aici: Reţeaua “Patinoarul” […]

gunti  •  15 iunie 2010, 0:32

stimate Radu Moraru te rugam frumos nu mai spune la nimeni ca esti brasovean, ne e rusine. ce dracu, dute acasa si spunele copiilor tai ca totul e bine si ca o sa fie si mai bine in romania, dar nu ne spune noua timpenia asta. la b1 iai spus lui tolo ca stii ABSOLUT TOT ce se petrece in romania .a sunat ca o amenintare voalata la adresa lui tolo . care e adevarul ? daca stii ABSOLUT TOT.

Cristi  •  15 iunie 2010, 0:45

Tolo, din capul locului tin sa te anunt ca ma bucur ca cineva se ocupa de cazurile astea. Insa, as fi cel mai fericit daca toate hotiile pe care le „ancheteaza” gazeta, s-a termina cu dosare penale si condamnari. Vezi loganul de 75k euro, cazul Ridzi, etc. Tare imi e ca te zbati degeaba si nimeni, niciodata nu va raspunde pentru ticalosiile astea. Este?

ovi  •  15 iunie 2010, 0:54

bravo baieti. speram ca DNA sa se autosesizeze si sa ii ingrope ne nenorocitii acestia in puscarii pentru a „Trai Bine!”. este zguduitir cinismul cu care se fura. Nimik nu pare sa ii miste, nici miile pe pensionari nici miile de mame nici spitalele fara bani sau subventiile pentru dialize sau alte proceduri medicale.. wow… sunt curios daca acolo la varf intereseaza pe cineva ceea ce faceti voi public si bine faceti. Succese

archie  •  15 iunie 2010, 1:06

Bravo, tolo. Inca o analiza de pus pe perete. la orice inchisoare.

Reţeaua “Patinoarul” | Calarasi online | portal judeţ Calaraşi  •  15 iunie 2010, 1:18

[…] Reţeaua “Patinoarul” […]

ion  •  15 iunie 2010, 1:59

„Daca-as fi pentr-o zi presedinte,
V-as amanata pe toti….”
Triste dar adevarate cuvinte,toata clasa politica,absolut toata,fie de dreapta sau stinga e plina de parveniti,oamani fara scrupule sau frica de Dumnezeu.E ca pe vremea fanariotilor,ajung la ciolan si prima data acopera datoriile partidului(orice partid ce cistiga alegerile peste noapte are visteria plina) si apoi au grija de buzunarele proprii.Se misca repede,nu de alta dar 4 ani trec repede.
PSD=PDL=PNL=UDMR etc
Ar trebui infiintat un nou partid din care sa fi dat afara daca persoana in cauza sau o ruda de gradul 1 are vre-o firma sau daca averea personala depasste 100 mii de euro sau daca averea persoanei sau a familiei creste cu 20% mai mult decit salariul.
Se poate dar cine vrea asta???

dan  •  15 iunie 2010, 2:08

Tolo te inseli

1.Omul nu este un „new entry”. Este o celebritate in materie de jaf. Si nu de azi de iri, ci din 2005. Tariceanu l-a dat afara pe 19 septembrie de la sefia turismului, dar dupa patru zile, PD si BNS au fortat repunerea in functie.

2. Tare imi pare ca numele lui apare si prin dosarele Ridzi. Nu am avut timp sa ma uit, dar eu de acolo il stiu

il che  •  15 iunie 2010, 2:51

Bravo Tolo, ma bucur ca n-ai renuntat la lupta!
Respect.

Tata Glontzu’  •  15 iunie 2010, 3:10

D-le Tolontan perseverenta dvs in a dezvalui matrapazlacurile acestor capuse politice este apreciabila. Dar pana acum nu am vazut nici o ancheta finalizata cu condamnare si ispasirea pedepsei.Ati „dat-o jos” pe tentaiva aia de ministra, vinovata clar, dare e inca in libertate. Stiu ce o sa ganditi, ca inca nu s-a terminat, nu s-a dat sentinta inca. La ritmul n care se misca justitia noastra si relatiile/tertipurile pe care le au termitele astea poate nepotii nostri o sa vada vreun rezultat. Sper din toata inima sa nu postez prin decembrie sa zicem niste intrebare de genul : „Ce se mai aude cu procesul Ridzi ?” ori „Cat mai dureaza pana se sesc vinovatii care au patinat banii de patinoare?”. Multumim pt articole si sa auzim si de bine.

efff  •  15 iunie 2010, 6:49

se pare ca ai devenit si tu caine de casa pentru motanul felix…e penibil ce faci…daca tot esti pus pe investigatii, cauta sa vezi cine a pus mana pe bogatiile tarii in anii ’90 si le-a vandut pe bani de nimic…dar sunt sigur ca stii cine si cu toate astea continui sa le fii sluga…sa-ti fie rusine pentru manipularea la care faci parte.

curios  •  15 iunie 2010, 7:15

cateva nedumeririri: 1. la elaborarea caietului de sarcini a participat Primaria Brasov si cine era primar in martie 2008? 2. La castigarea licitatiei cine era primar? cand s-a tinut licitatia? 3. cine este beneficiarul lucrarii? 4. la ce data s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor? cine era primar, cine era presedinte CJ, cine era ministru al lucrarilor publice? 5. cand s-a luat hotararea de a bugeta patinoarul si cine era primar atunci? 6. care a fost participarea CNI la investitie, cine a decis-o si cine era ministru al lucrarilor publice la acea data? Pun toate aceste intrebari pentru MULTE evenimente s-au intamplat in 2008!!!

Craiovean  •  15 iunie 2010, 7:31

Dl. Tolontan, esti beton. Imi pare rau pentru dvs si pentru noi cei care traim in Romania ca nu se va intampla nimic … in sensul ca nimeni nu va fi acuzat si condamnat. Cainii latra, ursul trece. Romanii au inventat proverbe acum sute de ani care au aplicabilitate si azi. Romania e condusa de mafioti si nu se poate face nimic impotriva lor. Sunt prea puternici. Uite cazul Ridzi. NU i se va intampla nimic. Ieri zburda prin Parlament. PAi trebuia sa zburde intr-o celula pana acum. ** CAt despre NAsul de la B1TV (ca vazui un comantariu p’acilea)- cat de mult mi-a placut, atat de mult mi-a venit scarba de el. Sa il sustii cu atata vehementa pe primul hotz al tarii, Beselu, mi se pare ipocrizie si micime sufleteasca. Spunea intr-o emisiune ca nu e vina presedintelui ca nu are rol executiv … dar nu ell -a ales de doua ori pe Boc ? Nu Boc a ales gasca ? In alta emisiune in loc sa condamne faptul ca pensionarilor li s-au diminuat pensiile si ca bugetarilor de rand li s-au micsorat salariile (ale celor din functiile de conducere si ministere au rams neatinse, pt ca nu au inca solutie), el spunea ca e bine ca romanul sa mai puna si mana pe munca si ca ar fi bine sa strangem randurile. Pai doar noi NAsule, voi nu va solidarizati cu noi ? De Mos Ion Roata care nu intelegea „unirea” asta, ai auzit ?

Luca  •  15 iunie 2010, 8:22

Cataline , felicitari ! Cred ca esti primul jurnalist care incepe si …termina o ancheta ! Verifica si sumele cheltuite pt protocol facute de minister ! Am auzit ca sunt fabuloase !

Pentru de dimineață | aghiuţă  •  15 iunie 2010, 8:35

[…] scrie despre moartea unui ziarist de la TVR. Tolontan publică ancheta GSP despre Rețeaua ”Patinoarul”. Ionuț Avram zice că doi deputați […]

cris77  •  15 iunie 2010, 8:48

D-l Tolontan , ar trebui sa demontati si investigatia facuta de b1 .
De ce nu ati facut deja acest lucru?
In alta ordine de idei , totusi faceti parte din acelasi trust cu antena 3 unde se mananca rahat intr-un ritm care-l face invidios si pe vadim tudor in vremurile sale bune.Pretentiile dvs de obiectivitate se dilueaza numai daca te uiti zece minute la atitudinea colegilor pe care vi i-ati ales.
Ioanitoaia nu face politica pt.ca e mai prost ?

cetatean  •  15 iunie 2010, 9:01

Au plecat unii de la putere si am trait o clipa cu senzatia ca poporul a luat atitudine si a taxat apucaturile de tip feudalist ale clasei politice. Din pacate au venit altii care ne-au dovedit (de fapt ne-au confirmat) ca obiceiurile si practicile clasei politice conducatoare sunt tot de tip feudal dar adaptate si perfectionate in ton cu vremurile.
Au venit niste nesimtiti care n-au pic de jena si si-au intins tentaculele peste toate structurile, structuri prin care controleaza si dirijaza (din pacate spre rau) toata viata politica economica si sociala a tarii.
Si din pacate toate actiunile au o anumita directie : umflarea buzunarelor proprii pe spinarea contribuabilului fara nici un fel de jena sau frica.
Abia astept sa-i vad si pe astia cum pica, si poate vad si eu vreun „rechinas” pe la racoare.

sven  •  15 iunie 2010, 9:22

in afara de Blaga si Scripcaru, restul frumosilor din poza sunt tinerei intre 30 si 40 de ani.. asta e noua generatie de manageri, cei ce vor conduce Romania de maine… spuneam unui amic mai demult ca trebuie sa dispara fizic generatia politicienilor cu radacini in comnunism pentru ca treburile in tara sa se puna pe un fagas nou… vax-albina… hotia, shmecheria fitzele si nesimitirea sunt atat de adanc inradacinate in fiinta poporului nostru incat solutia ar fi ori sa emigram cu totii pe alte meleaguri unde copiii nostri (ce eventual vor repopula zona) sa se dezvolte normal, ori sa disparem pur si simplu pentru ca facem umbra degeaba spatiului carpato-danubiano-pontic…

alecs  •  15 iunie 2010, 9:34

sincer nu vad incredibilul din confirmarea asta… oricum se stie cam unde se duc banii …e un cerc vicios …

Cătălin Tolontan  •  15 iunie 2010, 9:57

cris77: filmul nu apartine b1TV, ei doar l-au difuzat. De fapt, este un film anonim, nimeni nu si l-a asumat public, e o productie de manipulare, nu o investigatie. O investigatie nu e construita in limbaj de Bumbesti Livezeni, se semneaza si furnizeaza date, nu opinii
curios: de aceea ma cerut si noi documentele publice. Sa vedem cine a semnat, cine a facut acte aditionale sa creasca valoarea de trei ori fata de start…

Reţeaua “Patinoarul”, preluare Tolo.ro | Metropola-Brasov.ro  •  15 iunie 2010, 9:59

[…] tolo.ro […]

Gogu  •  15 iunie 2010, 10:02

@efff Pai tov. efff cum s-au imbogatit cind au vindu patrimoniul pe nimic? cum sa se imboateasca cineva din NIMIC? Dupa tot ce se intimpla in tara mai ai obrazul sa te iei de Tolontan? Ai un obraz cam gros amice!

Metropola-Brasov.ro  •  15 iunie 2010, 10:04

A cam dat in balbaiala Scripcaru. Sint 50% sanse sa pice de fraier si nu-i prea convine. S-a prins ca Udrea joaca dublu si ii este frica sa nu-l lase din brate. Pe de o parte Udrea ii da bani (gradina zoologica, patinoar, primarii pdl) iar pe de alta parte il baga in fata, pentru care aces la documente. Iar in cazul patinoarului are documentele facute Blaga-Scripcaru.Te pui cu femeile 🙂

monica  •  15 iunie 2010, 10:24

Cataline,

Daca ai sapa mai mult ai vedea cum suge banii de la buget Crivtonencu. Asta a fost secretar de stat pentru turism in 2005 si a fot demispentru niste smenuri. Sora sa, Corina este sotia lui Maricel Pacuraru si detine agentia de turism Perfect Tour care are contracte de biletele de avion cu mai multe ministere, printre care si cel condus de Udrea (circa un milion de euro). In plus, aceasta agentie are contract cu FRF pentru un milion de euro.

ionescu vladimir  •  15 iunie 2010, 10:27

Felicitari domnule Catalin Tolontan, faceti o treaba excelenta cu aceste anchete insa ticalosii de la putere le scapa urma tutuoror cum a scapat-o si pe nenorocita de Ridzi.Este bine ca se face lumina insa din pacate coruptia si talharia sunt in Romania la un nivel la care nu cred ca se mai poate face ceva.
Bafta in continuare

geremy  •  15 iunie 2010, 10:54

„au disparut 2 patinoare” :))
„patinoarul de la brasov similar cu cel din ungaria”
ati cam dat-o in bara, se pare ca sunt diferente destule intre cele 2 pationoare si ca un titlu mai corect era ” au disparut 2 patinoare de nivelul celui de la miskolc” :).
Oricum ati cazut prost in momentul in care s-au aflat ca sunt diferente intre patioare si ca ala din ungaria e de fapt un pationoar construit pe scheletul unuia existent.
Era bine sa nu va bagati in aceasta ancheta prin comparatie si sa va marginiti doar la ograda noastra. Probabil ca s-a furat dar dar nu 200%

Ciocoiu’ vechi  •  15 iunie 2010, 11:05

Africa de Sud a construit 10 stadioane ptr. CM cu 150 milioane euro.

Hanns  •  15 iunie 2010, 11:14

DOMNULE TORONTAN esti SCULA MARE ; POSTIIND pe linga documente care nu au nimic cu GSP, si apoi incepind cu e-mail-rile, angajatilor tai. Daca vreti sa fitii credibilii puplicati REALITATEA PURA fara pa fii PARTINIC, in afacerile murdare din ROMANIIA sint implicatii TOTII indiferent de CULOARE POLITICA.. ………De falimentul la care suntetii SORTITII voi din TRUSTUL MEDIA- al MOTANULUI FELIX si cei DIN TRUSTURIILE lui VINTU si PATRICIU, este eminent.Marinarul se pare ca isi creaza DRUNUL DREPT si prin atragerea C C R , iar acum DRUNUL INTORTOCHIAT al HOTIILOR incepe sa se indrepte,iar apropierea MOFIOTILOR de gratiile PUSCARIILOR nu mai poate fi oprit de nimenii, iar sulugile acestora vor imfla cotele somajului ROMANESC……

Pacuiul lui Soare  •  15 iunie 2010, 11:17

doar pt astefel de articole te apreciez f mult draga Tolo 🙂 nu stim daca haiducii astia care iau de la saraci sa dea la bogati vor intra la puscarie, dar macar sa stim precis ce se intimpla. (TOLO: Am urmarit si noi votul de azi noapte a lui Ridzi, aveam informatii ca vor veni, multumim!)

ilie de la scularie  •  15 iunie 2010, 11:20

Si ce este incredibil in povestea asta?

Doar nu vroiati sa dea contractele unor membrii PSD? Su vroiati?

Zazdrość « Merele de Aur  •  15 iunie 2010, 11:38

[…] că după ce i s-a făcut lui Caţavencu harakiri a rămas Tolo singur să îşi facă kamikaze cu geniile mafiei din Braşov. Poate punem primăria urşii de Răcădău pe tine […]

interzisul  •  15 iunie 2010, 11:47

Bun, si care e dezvaluirea ???…de ce ar trebui sa ne scandalizam ?
Care e acuzatia ?…Scrie domne ca in Romania, nu mai ai voie sa ai un contract cu statul si am terminat discutia. Eu sper sa te dea in judecata compania Carpati si alte companii invinuite pentru simplu fapt ca au o societate performanta, care poate sa construiasca la standarde ridicate. Este cea mai mare aberatie…orice legatura cu contractele publice ale vreunui om politic este demonizata. Demonstrati ca s-a umflat devizul si dupa aia invinuiti.
Este inadmisibil si de o rea credinta malefica ce faceti voi acum. Mi-ati cenzurat toate mesajele, parerile contrare nu va convin.

Cătălin Tolontan  •  15 iunie 2010, 12:15

interzisul: dezvaluirea este urmatoarea: o firma controlata de un om politic, care ocupa o dubla functie (cea de consilier al secretarului de stat si cea de membru in CA) in instutia bugetara ce face investitia, ia bani tocmai din investitia respectiva. Dc dvs vi se pare normal, ok, dar noua, nu.

Secret  •  15 iunie 2010, 12:33

Asa. Chiar ma bucur ca a ajuns si Genius in discutie. Nu staim ca sunt implicati dar nu ma mira. De ce? Pentru ca angajatii Genius au fost dusi cu autobuzele la mitingurile din campania electorala din toamna, probabil si la altele – chiar simplu de verificat. Iar implicarea Genius in afacerea patinuarul este…de bun simt. Oamenii au cotizat din greu pentru campania electorala. Cautati si o sa aflati. Pentru a mia oara felicitari. Nu-l uitati pe Butuza 😉

interzisul  •  15 iunie 2010, 12:49

sintetizand – dezvaluirea este urmatoarea : o firma controlata de un om politic ia „o parte din bani” in calitate subantreprenor la a 3-a mana, pentru o parte din constructie – „lucrari de montaj la structura metalica” fiind una dintre f putinele firme din zona capabila sa realizeze profesionist o asemenea lucrare.
La aceste dezvaluiri, in contextul decredibilizarii investitiei in patinoar, asezonam alte contracte facute in decursul timpului, pe care le plasam din start intr-o zona obscura a intereselor clientelare.

In regula…vinovatii sa plateasca, numai sa nu ajungem dle Tolontan , ca si in cazul panourilor lui Boureanu, sa constatam ca vorbim de cifre de afaceri si nu de profit, ca de fapt Boureanu in baza procentelor insignifiante in firma respectiva s-a ales cu vreo suma ridicola din tot „tunul”, ca sunt de fapt o mana de firme care sa poate duce o asemenea investitie….etc
Eu sunt de parere ca politicienii pot face afaceri cu statul, atata timp cat sunt de buna credinta. Un punct opus de vedere il consider populist si demagogic.
Daca incurajam ura de clasa nu vom rezolva nimic in societatea romaneasca. Si astept de la dumneavoastra dezvaluiri si din cealalta tabara.
Apreciez publicarea mesajului.

morris  •  15 iunie 2010, 12:50

ieri,,mai redus la tacere.ce nu ti-a convenit,nu ai publicat.sa vad azi de o faci,draga Tolo.Deci::ai reusit sa influentezi prostimea sa injure PDL-ul.Cica faci dezvaluiri(hahaha)despre ce?latri de patinoar,unde fondurile europene au fost la baza constructiei.Iar tu sti bine ca NU SE POT DETURNA bani de acolo!Ai exagerat suma de investitie,dand exemplu patinoarul din Ungaria.Tati,,Nasu ti-a demontat toata vrajeala cu acest subiect.Daca vrei sa faci dezvaluiri,uita-te in curtea lui seful tau,Voiculescu(sau SOV?)Ipocrizia duce la nesimtire.

xxxx  •  15 iunie 2010, 13:02

Mai oameni buni….nu intelegeti ca in tara asta nu trebuie ca presedintele sa fie ales de 2 ori la rand din acelasi pardin….pentru ca aia inseamna 10 ani de furaciune fara sa intervina nimeni…..de aia se face rocada….5 un partid sa dea presedinte…5 ani alt partid……si atunci se mai compenseaza….se inchid unii pe altii….priviti ce au facut….is asa de bine inchegati ca nu ii da nimeni jos….BRAVO TOLO….sper sa nu te amenite astia:)…daca aud ca pleci maine in Africa de Sud e clar 🙂

ZEN_Cfr1907  •  15 iunie 2010, 13:04

Dle Tolontan, am vazut atatea filme la Tv in care politicienii invart sfori invizibile populatiei, invart afaceri si iau decizii de impact major. Dar tot timpul in aceste filme aparea si un grup de oameni cinstiti, jurnalisti, politisti, etc care erau pusi pe treaba sa scoata la suprafata publica, adevarul.
Ei bine, de ani de zile eu am impresia ca noi suntem in acest gen de film aici in Romania, lipsindu-ne insa acei eroi . Si tot timpul m-am intrebat daca in realitatea noastra nu vor aparea oameni care sa arate negru pe alb ce se intampla…..
Cred ca Dvs sunteti unul dintre primii actori cu tenta de erou din Romania, pentru ca jucati exact rolul salvatorilor din filme.

Noi oamenii din clasa de mijloc avem mare nevoie de oameni ca Dvs, si de aceea vreau sa va transmit incurajarile noastre, si multa putere de munca, fizica si psihica, pentru ca aveti nevoie in lupta dvs cu acesti oameni, care nu mai au nici un gram din spiritul romanilor gospodari si constinciosi din epoca pre-comunista.

Lipseste bunul simt, responsabilitatea si iubirea de semeni, elemente fara de care acesti oameni care ne conduc nu pot fi numiti conducatori!

Toata stima,

GentleGiant  •  15 iunie 2010, 13:11

Tolo, intr-adevar, interzisul are dreptate. sigur ca pute ingrozitor coincidenta („eu de la stat dau comenzi firmei mele personale”), dar trebuie demonstrata umflarea devizului, trucarea licitatiei, sau, pentru a preveni toate astea, statutarea incompatiblitatii pentru astfel de persoane si rudele lor de gradul al 20lea. (nu stiu care-i legea acum). Stii bine ca trebuie respectate niste norme si niste principii; adevarul trebuie demonstrat. Nu ca am mare incredere in justitia din RO.
La „Nasul” m-a socat Radu Moraru prin modul suburban in care iti facea insinuari (cu publicitatea la GSP) si mai ales cum mima impartialitatea. Am crezut in obiectivitatea lui – mi-a trecut.

GentleGiant  •  15 iunie 2010, 13:15

Si inca ceva: voua, tuturor celor care ii spuneti lui Tolo ca nu s-au „finalizat” cu urmariri, condamnari etc. anchetele lui, am sa va amintesc o intimplare din al doilea razboi mondial.
Londra era bombardata din greu de Luftwaffe. Oamenii traiau cu permanenta spaima a refugierii rapide in adaposturile subterane. In timpul asta, artileria antiaeriana se lupta cum putea (noaptea) cu aviatia germana. Un astfel de artilerist a fost o data intrebat cam care a fost eficienta tirurilor lor inversunate. La care el a raspuns „nu prea mare, dar nu-mi spuneti ca nu va simteati bine sa ne auziti cum luptam pentru voi”.

Cătălin Tolontan  •  15 iunie 2010, 13:19

ZEN_Cfr1907: stati un pic, nu e vorba de nici un eroism, incercam sa ne facem treaba

Cătălin Tolontan  •  15 iunie 2010, 13:23

interzisul: nu am vehiculat nici un moment termenul „profit”, ci cel de „afacere” sau cel de „contract” Evident ca e o diferenta intre cifra de afacere si profit, nu ne atribuiti confuzii pe care nu le facem, va rog! multumesc

precaut  •  15 iunie 2010, 13:39

IPOTEZA. O singura firma din Romania e capabila sa faca „saibe inverse”(termen inventat). La aceasta firma e actionar cu X% un deputat de la PXX. Se face o lucrarea publica, antreprenor general la subantreprenor, subantreprenor la antreprenor de specialiate, iar acesta are de montat 3 lifturi care nu merg decat cu saibe inverse. Iata cum, in viziunea „pisiceasca -adica Felix-„, deputatul de la PXX face afaceri cu statul. Intre timp PXX poate ajunge si la putere (eventual intr-o coalitie) si incepe scandalul. Nu vi se pare ca cititi „soldatul Svejk”??? sau e mai curand Kafka?

@morris  •  15 iunie 2010, 13:47

eu nu am nici o culoare politica dar tu „puti” de la distanta a portocaliu. sa investigheze nasul afacerile lu voiculescu nu sa apara cu „demontari” cand se simt aia din pdl cu musca pe caciula. astia de la antena sa-i dea in vileag pe aia de la pdl si nasul sa-l dea in vileag pe voiculescu si am fi mai castigati nu crezi? tu cine crezi ba ca l-a pus pe nasul sa iasa cu „argumentele” alea aseara? tu crezi ca nasul ala face ceva vreodata de capul lui?? doamne cat de naiv poti fi. pana una alta tolo a avut dreptate in cazul ridzi, de ce crezi k mergem pe mana lui?

interzisul  •  15 iunie 2010, 14:16

Catalin Tolontan : Nu v-am atribuit niciodata vreo confuzie, campania a fost foarte bine tintita, omitandu-se …ca si in alte cazuri din pacate…sa se clarifice aceste diferente (profit-cifra de afaceri spre exemplu).
Fara nici o urma de ironie, sunteti un tip inteligent, si stim cu totii foarte bine cum, prin omisiuni „nevinovate” si profitand de un context viciat de ura poti sa decredibilizezi pe oricine.
Stii foarte bine dle Tolontan ca vocea dv rezoneaza ca voce a poporului, de aceea va rog demonstrati echilibru si buna credinta.
Sa nu umblam cu jumatati de adevaruri care, sigur ca da….in absenta celeilate jumatati suna teribil de incriminatoriu. Sa mergem pana la capat si in toate directiile politice cu aceste dezvaluiri.
In acest moment, am totusi senzatia ca se profita de nemultumirea fireasca a oamenilor care o duc greu.
Iti urez sa devii credibil si pentru cei impartiali, vreau „bombe de presa” despre cei care detin puterea in teritoriu din cealalta tabara.

Cătălin Tolontan  •  15 iunie 2010, 14:19

interzisul: de ce nu fac publice firmele implicate cifra de afaceri/profitul pe aceste operatiuni? Nu datele generale, de la final de ani, ci defalcate? Poate pentru ca, in cazul Ridzi, de pilda, profitul era de 500%? 🙂 Aveti dreptate, ar fi bine sa se afle aceste date, dar ele sint parte a unor contracte private si doar organismele specializate alte statului le pot avea.

interzisul  •  15 iunie 2010, 14:26

este un argument pertinent, contractele sunt private.
In ceea ce o priveste pe Ridzi, din cate cunosc dosarul e in justitie, procurorii pot demasca toata manariile facute. Sigur putem sa mergem mai departe sa spunem ca Base controleaza procurorii si ca degeaba ne mai agitam dar am risca sa perpetuam obsesia post-electorala a lui Crin, si sa alunecam intr-o spirala infinita a supozitiilor care nu duce la nimic.

codrut  •  15 iunie 2010, 14:32

pacat ca ramine la stadiu de investigatie.la puscarie cu ei. viseeee

gogu  •  15 iunie 2010, 16:40

M-ai spart!
Ce Cosa Nostra!
Ce Camorra!
Reteaua Patinoarul, cea mai periculoasa din lume
bravo tolontane, tine-o asa….
poate te angajeaza astia de la politie pe post de ceacanica
clovnul, nu politistul…

shyne  •  15 iunie 2010, 16:42

Domnule Tolontan, nu mai veniti cu aberatii dom’le, ne-au spus noua dl. basescu si dl morar ca mintiti :)) (acest cliseu l-am folosit pt a ironiza capetele seci care INCA nu s-au trezit si, din pacate, acest cliseu reprezinta modul de gandire a maselor din aceasta tara). In alta ordine de idei, i-ati votat, sa va spalati pe cap cu ei, n-o sa-mi fie mila de toti pro_stii cand sunt atat de multi oameni de valoare care merita ajutati in aceasta tara.

Comentează