INVESTIGAŢIE GSP » Curtea de Conturi cere al treilea dosar penal pentru Ridzi!

E vorba de umflarea cazărilor la Costineşti, iar în cercetări intră şi Sorina Plăcintă, ministrul PD-L care i-a succedat lui Ridzi » Oamenii din MTS spun că ar dezvălui mai multe, dar sînt temători văzînd că primul dosar Ridzi nu a fost trimis nici acum în faţa judecătorilor

vineri, 16 iulie 2010, 1:50

E vorba de umflarea cazărilor la Costineşti, iar în cercetări intră şi Sorina Plăcintă, ministrul PD-L care i-a succedat lui Ridzi » Oamenii din MTS spun că ar dezvălui mai multe, dar sînt temători văzînd că primul dosar Ridzi nu a fost trimis nici acum în faţa judecătorilor

Reîntîlnire surprinzătoare pe aceleaşi holuri, exact după un an. Miercuri, 14 iulie 2010, la un an de cînd pleca funcţia de ministru al tineretului şi sportului motivînd că „deşi am acţionat conform legii demisionez pentru a nu prejudicia imaginea partidului”, Monica Iacob Ridzi a intrat în sediul din Vasile Conta, înconjurată de mirarea tăcută a foştilor subordonaţi.

Ea a fost chemată de Curtea de Conturi, care a încheiat două procese verbale de o duritate fără precedent în sportul românesc la adresa gestiunii a doi miniştri.

„Avem indicii că s-au comis fapte de natură infracţională”, au constatat oamenii Curţii de Conturi. Unul dintre procesele verbale se referă la achiziţia de calculatoare, caz deja ajuns la DNA şi cunoscut ca dosarul Ridzi II, dezvăluit de gsp în ianuarie 2010.

Ridzi I circumscrie evenimentele din 2 Mai, dosar pe care procurorii l-au deschis după investigaţia Gazetei din iunie 2009 şi pe care-l instrumentează de 12 luni fără a-l trimite încă în instanţă. Dar ce e Ridzi III?

Ridzi III şi Plăcintă I
Cazul Ridzi III constă, conform Curţii de Conturi, în „supraevaluarea de două ori a cazării la acţiunea Şcolii de Vară organizată de MTS la Costineşti în perioada iulie – septembrie 2009”. Trecerea banilor publici prin mai multe firme a dus la un cost al cazării dublu faţă de cel real, susţin documentele pe care Garda financiară le-a pus la dispoziţia Curţii de Conturi. E vorba de zeci de mii de euro plasaţi pe filiera stat-privat-privat.

Timpul are propria sa ironie. Dacă Ridzi I a pornit în urma unui program intitulat „De 2X mai tinar”, Ridzi III s-a intitulat oficial „De 2X mai competent”.

Proiectul a fost iniţiat de Monica Ridzi şi a devenit operaţional în mandatul Sorinei Plăcintă. „Plăcintă a fost imediat avertizată asupra faptului că, de fapt, Şcoala de Vară era o formă mascată de a răsplăti pilele sau activiştii PD-L, care erau trimişi gratis la mare”, spune o sursă din MTS. Chiar şi colegii de partid şi-au clamat iritarea, deputatul PD-L Iulian Urban atenţionînd public pe blog că „în loc să intre în program olimpicii si copiii cu rezultate merituorii la învăţămînt, în prima serie şi-au făcut loc copii ai unor lideri politici”.

Conform legii, Curtea de Conturi poate sesiza elementele de infracţiune, care trebuie apoi probate de către Parchet şi, în final, judecate în instanţă.

Bani publici pentru beneficii de partid
Amprenta politică a acestor „ilegalităţi”, cum sînt numite de către Curtea de Conturi şi DNA cele trei dosare Ridzi, este extrem de puternică. Şi există o legătură faptică între banii publici cheltuiţi „infracţional”, din nou citat din DNA şi Curte, şi campaniile electorale.

În Ridzi I, ministrul a cumpărat cu banii contribuabililor ştiri la televiziuni, cea mai importantă expunere video avînd-o ea şi Elena Băsescu, chiar înaintea alegerilor europarlamentare. La scurt timp, fata preşedintelui României a devenit europarlamentar.

„Sîntem îngrijoraţi pentru că, de atîta timp, DNA nu a trimis dosarul Ridzi I în instanţă. E un semn prost pentru cei cinstiţi din sport şi o încurajare pentru hoţi. De pildă, şi în 2010 s-au făcut contracte pentru Costineşti cu aceeaşi firmă care apare acum în raportul Curţii de Conturi pentru 2009!”
Funcţionar din MTS

„În Ridzi III, banii de cazare, supraevaluaţi cu zeci de mii de euro, s-au scurs către firme agreate politic, iar mulţi dintre beneficiari au fost cei care au sprijinit partidul în campania electorală pentru Parlamentul European din vara lui 2009 şi, apoi, în campania lui Traian Băsescu din toamnă-iarnă”, spune aceeaşi sursă din MTS.

Nu ar fi o excepţie. Există mai multe mărturii care susţin că angajaţi din structura de tineret a MTS au fost folosiţi în campania electorală a lui Traian Băsescu şi, mai apoi, în cea a lui Teo Trandafir.

Adresă către Laura Kovessi
În afara Şcolii de Vară, procesul verbal al Curţii de Conturi reţine „elemenete în afara legii” şi în cheltuielile făcute pentru alte acţiuni din 2009.

Sorinei Plăcintă i-a fost trimis procesul verbal de către Curtea de Conturi pentru a-şi nota obiecţiunile. Instituţia de control va expedia, în cîteva zile, „o adresă către procurorul general Laura Kovessi prin care se vor arăta elementele de natură ilegală şi infracţională ale conducerii şi ale funcţionarilor din MTS” .

Monica Iacob Ridzi n-a răspuns ieri la apelurile telefonice ale Gazetei pentru a comenta descoperirile Curţii de Conturi. Mai multe despre situatia ei din ultima vreme intr-un articol Hotnews.

Sorina Plăcintă şi-a exprimat punctul de vedere » „În România, adaosul comercial e stabilit de liberul arbitru”

– Doamna Plăcintă, un control al Curţii de Conturi consideră că preţul unor contracte făcute de MTS a fost umflat.

– Cunosc despre ce vorbiţi. Da, am văzut procesul verbal respectiv. Se referă la Şcoala de Vară, acţiune care avea nişte obiective şi nişte contracte semnate înainte ca eu să fiu ministru.

– Acţiunea a continuat în mandatul dumneavoastră.
– Aşa e. Dar cînd am venit la MTS am stopat o săptămînă programul, am trimis echipe să verifice spaţiile de cazare şi condiţiile de hrană. Şi am renegociat contractele. Am citit ce susţine raportul Curţii, dar MTS a avut contract cu o firmă. Ea şi-a păstrat nişte bani şi a plătit mai departe.

– Doar jumătate din cît primise de la MTS a plătit firma celor care au asigurat efectiv cazarea şi masa.
– Nu-i chiar jumătate! Cam 100 de RON a plătit MTS pe om, iar firma cu care am avut contract şi-a oprit 40 RON, cu aproximaţie.

– Şi nu vi se pare mult 40% doar pentru că a intermediat?
– Ce să spun? În România, adaosul comercial e stabilit de liberul arbitru. Am adăugat obiecţiunile mele la procesul verbal întocmit de Curtea de Conturi. Şi în chestiunea asta şi în alta  care apare acolo, referitoare la un contract cu un ONG, un contract început în 2006.

– Ştiţi că Curtea de Conturi va trimite o adresă către Parchetul General acuzînd ilegalităţi?
–  Nu ştiu.

UPDATE: Intr-un drept a replica amintit de RTV, dar care nu a parvenit gsp, Monica Ridzi sustine ca nu a semnat contractul respectiv. Gazeta nu a sustinut asa ceva. Am citat doar din constatarile Curtii de Conturi si din Sorina Placinta, care a precizat clar ca respectivul program si contractul referitor la cazare au fost elaborate sub mandatul Monizai Ridzi.

Comentarii (71)Adaugă comentariu

Jiji  •  16 iulie 2010, 2:02

Daca incep sa cada capete inseamna ca-i cam tremura „le derier” lui Pazvante!

alex  •  16 iulie 2010, 2:08

Si cand te gandesti ca la defunctul minister al sportului se faceau cam cele mai mici magarii, ca si sume vehiculate. De ce nu intra cineva cu dintii si intr-un blaga care ia % din absolut orice proiect din fonduri europene.
Oricum felicitari pentru perseverenta.
Poate ar trebui din cand in cand cate o prima pagina cu „Justitia sfideaza bunul simt” sau „Cum sa scapi de urmarire penala – treci la fatat” sau „Ramai bortzoasa, te investigam cand se prescriu faptele”.
Trist e ca 50%+1 din rromani au dat votul pentru portocala mecanica de tocat bani publici si dupa dezvaluirile gazetei.
Inseamna ca nu ne pasa. Sau cel putin, cei carora le pasa sunt in minoritate

chris_gali  •  16 iulie 2010, 4:32

dupa ce a furat pana n-a mai putut spre a-i sfida pe toti s-a dus si-a nascut la….Viena !!!???…toate romancele platitoare de taxe sunt mai ****** si nasc in conditii de secolul XIX in Romania si infractoarea pe banii furati din banii publici naste la Viena !!!…de ce ridzi nu e la puscarie ???…de ce romania a ajuns paradisul infractorilor si la puscarie se duc numai cei fara bani si relatii !!!???…

Tata Glontzu’  •  16 iulie 2010, 4:46

D-le Tolontan
e de apreciat perseverenta dvs si a colaboratorilor in dezgroparea dedesubturilor murdare ale acestei mafii politice carpatine DAR as vrea sa prind ziua cand o sa o vad in celula macar un pui de rechinas (ca de rechini nu-mi fac iluzii). Fiindca ma tem ca toate aceste articole, bazate pe probe si dovezi mai mult decat evidente, vor fi doar o sursa de informare pt poporul amarat, cei care ar trebui sa ia atitudine si sa-si faca meseria pt care sunt platiti adica procurori, politisti, judecatori, etc nu o vor face din „n” motive. O sa se gaseasca iar chichite de taraganare, fum mult, se baga in fata alt eveniment sa ia ochii celor slabi cu duhul dar pretiosi la stampilat si gata o facem scapata ca doar e fata de a noastra din partid. Si la urma urmei ce mare lucru a facut ? A bagat totul in buzunarul propriu ? A ucis pe cineva ? Doar au beneficiat atatia din fondurile imprastiate cu generozitate. Din moment ce nu a suparat nici pe zeus, nici pe nutzica, nici buzata vuvuzela europarlamentara, nici vreun alt greucean sunt sanse mici sa manance acelasi meniu cu conu’ Voicu. PROBLEMA care ar trebui rezolvata in umila mea opinie este aceea a papusarului de la capatul sforilor, ala trebuie gratulat cu un concediu prelungit la Periprava, ca doar nu e nimeni atat de naiv sa creada ca ea ar fi conceput „reteta”. Increngatura acestui grup este colosal de intinsa si la ea participa foarte multi, tocmai de asta e atata de sapat dupa probe. Nu mai e ca pe vremea meseriasilor in ale hotiei – ma refer la PSD ca astia de acum sunt pufarezi – cand doar cativa aveau acces la miere si restul culegeau frimituri. In fine… ca o concluzie personala, dupa 20 de ani de la Revolutie nu mi-as fi inchipuit in vecii vecilor ca politistul o sa ajunga un personaj de care si copiii rad, umilit de orice tigan, mergand cu frica pe strada, impenetrabil cand pensionarii il privesc cu mila, ca justitia va fi de partea celor cu relatii si bani care fac ce vor, ca procurorii si judecatorii pot fi atat de corupti si mai ales ca NU exista speranta pentru un „maine” mai bun pentru noi si copiii nostri.
Apreciez inca o data tenacitatea dvs si sper sa apuc seara in care voi ciocni un pahar dupa un jurnal de stiri care sa nu galgaie de sange si violenta dar care sa anunte arestarea si incarcerarea tintelor din articole.
Sanatate si putere de munca va doresc

kostea  •  16 iulie 2010, 5:21

Asa va trebuie ca l-ati votat pe basescu, ceilalti furau mai putin. Asta meritati.V-ati imbatat cu apa rece, v-a prostit basescu pe toti.Aveti ce meritati.

adi  •  16 iulie 2010, 7:25

Problema cea mare este ca aceste furturi din banul public continua. Dupa cazul Ritzi, nimeni nu a invatat nimic. SE fura in continuare

cezar  •  16 iulie 2010, 7:46

nu se va intampla nimic nici de-aceasta data.
este incredibil cum o persoana in aceasta tara dovedita de fel de fel de prostii facute in cunostinta de cauza si in calitatea sa de ministru nu a patit nimic …

p.s. iar ceea ce a facut madam ridzi e foarte foarte putin in comparatie cu ceea ce a facut madam udrea chiar si domnisoara cu succese

ciupi  •  16 iulie 2010, 7:57

„au indicii”! in nicio tara din lume nu poti condamna pe cineva numai pe baza de indicii. cei care pot furniza mai mult decat indicii nu au niciun interes sa scoata mai mult la iveala.

INVESTIGAŢIE GSP » Curtea de Conturi cere al treilea dosar penal pentru Ridzi! | Metropola-Brasov.ro  •  16 iulie 2010, 8:30

[…] preluare Tolo.ro […]

Cristian Ion  •  16 iulie 2010, 8:30

Nu vad nicio supriza. Astfel de lucruri au incetat sa mai fie evenimente si au devenit rutina. Ar putea redeveni ceea ce au fost adica un element senzational daca nu ar mai continua sa se manifeste, daca ar face o pauza de vreo cativa ani….
O zi minunata iti doresc

fane  •  16 iulie 2010, 8:35

probabil ca in acest an va fi un alt guvern alcatuit din PSD+PNL. Tot de atunci, probabil, anchetele astea ale gsp vor inceta brusc…. Cum de ce? pentru PSD e tata lor a tuturor coruptilor….de abia astept momentul ala, dupa aia pot sa emigrez linistit….

Dan  •  16 iulie 2010, 8:42

„Asteptam cu interes cel de al XIV” dosar penal, fara finalizare.Cit timp este la putere, PDL-ul nu isi sacrifica „subordonatii”! Ce a facut Udrea prin sfidarea unei comisii parlamentare, fara sa pateasca nimic, spune tot. Mai spune si altceva : ce se intimpla daca in locul madamei era un oarecare „Popescu”?

rapidist de cand ma stiu  •  16 iulie 2010, 8:44

Nu intelegeti ca n-o sa se intample nimic atata timp cat sunt astia la putere? Nu vedeti ca si-au pus oameni peste tot si se apara intre ei? MAFIE! I-am avut in mana anul trecut,si ce am facut,l-am pus pe basescu presedinte ca sa le dam si mai mult curaj! Si stiti ce e mai grav? Faptul ca destui oameni normali inca le iau apararea,le da si mai mult curaj! Oare ce o fi in capul multora dintre noi?! Chiar ne-a disparut curajul? Hai sa ascultam IMNUL mai des si poate in ceasul al 12 lea sa ne TREZIM!

Pentru de dimineață | aghiuţă  •  16 iulie 2010, 8:48

[…] Tolontan scrie despre o continuare a cazului Ridzi. […]

clerc  •  16 iulie 2010, 9:12

Bravo, domnule Tolontan! Imi fac mea culpa, v-am tot acuzat ca nu impingeti pina la ultima consecinta excelenta anchetelor in marginea coruptiei pdl-iste… si de ceva vreme observ cu multumire ca v-ati radicalizat pozitia. V-a luat impardonabil de mult timp, dar tot e bine ca ati ajuns sa nominalizati cauza raului. Adica: modelul maxim al acestui jaf organizat si botezat ilicit cu numele de „reforma institutionala”, „modernizare” si „lupta anticoruptie”. Da, Basescu (si tribul de mafioti versati, augmentat cu intelectuali perversi) e responsabil, el a semnat actul de deces al unui stat care, de bine de rau, se tira spre democratie si o vaga normalitate. Primul gest radical l-ati facut cind cu conferinta de presa de la inceptul lui mai, cind l-ati intrebat pe Capitanul Hook daca are ceva de comentat despre intilnirea de la parlament cu sustinatorii arcului guvernamental. Normal, a evitat raspunsul, sustinind aberant ca a fost o discutie privata. Privata, intr-un spatiu public, cu alesi ai natiunii, pe teme publice de interesa major? No commment, a zis tartorul portocaliu. Ati tacut atunci, pentru ca singura replica era un upercut la ficat – si sinteti prea bine crescut ca s-o dati! Inca o data, felicitari pentru sanitarul efort pe care-l faceti ca sa dezvaluiti mizeriile penale ale actualei puteri!

robert  •  16 iulie 2010, 9:12

pana acum nici un rezultat in urma anchetelor, chiar daca a demisionat ridzi. colegii ei distrug tara si fura mai rau decat s-a furat in ultimii 100 de ani cumulat. asta e cruntul adevar.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2010, 9:13

ciupi: am specificat clar in articol ca, potrivit legii, curtea de conturi nu face decit o adresa catre parchet cu propriile constatari. Parchetul se ocupa de infractiuni, care se dovedesc in instanta. Retine, te rog, faptul ca nu sintem deloc exaltati, doar publicam informatiile pe care le avem si dam posibilitatea tuturor partilor sa se exprime

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2010, 9:22

clerc: asa am procedat echipa de la gsp indiferent cine a fost la putere. CDR in 1996-2000, PSD (apoi+PC) 2000-2004, PSD+PD-L si acum PD-L.Voi publica si articolele pe care le scriam la adresa lui Crin Antonescu acum peste 10 ani, in perioada cind era ministru MTS, tocmai ca sa vedeti ca nu am menajat pe absolut nimeni

ciupi  •  16 iulie 2010, 9:39

nicio macar o secunda nu mi-am imaginat ca ar exista vreo urma de exaltare in ceea ce scrietzi. pacat ca nu avem asemenea oameni atat de determinati si acolo unde ar trebui sa existe dorinta de a se merge pana la capat. sau puterintza…

stresu  •  16 iulie 2010, 10:07

Salut Tolo,

Ştiu că nu mă agreezi (intre noi fie vorba, nici eu), dar sunt momente (ca acesta, de ex.), în care te apreciez.
Te apreciez pt. că vrei să faci un bine, pt. că vrei să se facă dreptate, pt. că nu te temi (ştii păţaniile gen Dan Diaconescu = răzbunări politice).
Dar, crede-mă nu te înţeleg, sau mă laşi să cred că esşti NAIV.
Aş putea face pariu cu tine (tu stabileşti miza) că în timpul „DOMNIEI lui BĂSE” şi a clanului său, fosta ministră NU VA PĂŢI NIMIK, nici măcar nu se vor da curs dosarelor deja întocmite.
Dacă nu se vor transcrie, este posibi, DAR NU SIGUR, ca în alte vremuri şi cu alte conduceri la vârf să-şi facă griji fosta ministră.
Termin cu ce am început: nu te agreez, dar măcar am cu cine să mă contrazic, are cine să mă CENZUREZE !
Nu ar fi păcat să-ţi aduc chiftele la nu ştiu care penitenciar ?

O zi bună (şi mai multe, sic)

golanitzky  •  16 iulie 2010, 11:07

„Şcoala de Vară era o formă mascată de a răsplăti pilele sau activiştii PD-L, care erau trimişi gratis la mare”, spune o sursă din MTS. ”

….aia era rasplata? sa-i trimiti in groapa de gunoi de la mare?..ya, sure.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2010, 11:07

stresu: faptul ca ne contrazicem nu inseamna ca ne agreem sau nu. Pur si simplu avem opinii diferite. Inclusiv in aceasta tema. Eu cred ca Monica Iacob Ridzi va ajunge in fata instantei

stresu  •  16 iulie 2010, 11:22

As vrea, din tot sufletul, ca dreptatea sa fie de partea ta.

Ionescu Sorin  •  16 iulie 2010, 11:55

Catalin TOLONTAN, inteligent, discret, plin de bun-simtz-un adevart profesionist. Suntem cu Tine, Te sustzinem….Da cu fufele lui Basescu de pamant…Se pregatesc Udrea si EBA…

caesar  •  16 iulie 2010, 12:12

Tolo …. m-am saturat de dezvaluirile tale si dosarele ei … CIND O TRIMITE IN JUDECATA???? Dosare poate sa ii faca pina le vine acru’n … Vreau sa vad un dosar in instanta. Vreau sa vad pe cineva in pirnaie … fara tam-tam si fara televiziuni.

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2010, 12:17

caesar: stiu k v-ati saturat de investigatii si ca le priviti cu dezamagirea care vine din „ce daca i se face al treilea dosar daca primul nu s-a clarificat?!”. Dar asta deja nu mai e treaba noastra ca jurnalisti.

ade  •  16 iulie 2010, 12:21

Din pacate atata timp cat avem justitia pe care o avem, nu ne putem astepta sa avem rezultate concrete. Dar e bine ca macar ajung in atentia publicului toate magariile facute de guvernanti, ca asa poate se mai trezesc unii si pun stampila mai cu grija data viitoare!

fotbal  •  16 iulie 2010, 12:57

daca ar gasi undeva macar 1% din determinarea ta, dna ar putea sa mearga in toamna la marire. ei inca mai cauta calitatea asta care nu se cumpara, nu se inchiriaza, nu se imprumuta
buna treaba! deja doua vesti bune azi, le iau drept cadou de aniversare

stresu  •  16 iulie 2010, 13:11

pt. ade

Si credeti ca „ceilalti” vor fi mai cuminti ?

Cand se vad la putere, toti vor sa se imbogateasca, mult si repede, pt ca nu stiu cat vor sta si daca le va mai veni randul.

Trist dar adevarat !

milici  •  16 iulie 2010, 13:37

A nascut Monica Ridzi prinsa in valtoarea atator cercetari?

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2010, 13:46

milici: da

Cosmin  •  16 iulie 2010, 14:14

Buna Catalin,
sunt un roman care la 34 de ani (anul trecut) a ales sa ia calea strainatatii cu speranta unei vieti normale, civilizate, si pentru a fi departe de toata mizeria si coruptia care ne-a cangrenizat tara in ultimii 20 de ani….familia care a ramas in tara si voi, presa sportiva, sunteti singurele mele legaturi cu ceea ce se intampla in Romania…..te citesc cu mare interes de fiecare data cand publici un articol si apreciez la tine calitatea de jurnalist profesionist pe care din pacate nu multi o au in ultima vreme…..pentru binele romanilor, pentru binele tuturor celor dragi ce i-am lasat in tara, mi-as dori ca dezvaluirile voastre sa aiba finalitatea asteptata de toti cei care inca mai cred in justitie si in dreptate, de toti cei care sunt scarbiti si le este sila de ce a ajuns Romania din 1989 pana azi….nu as vrea sa par dur sau inuman, dar pentru multi din cei care ii descoperiti voi sau pe care deja ii stim cu totii de ceva vreme, puscaria nu este indeajuns, e prea mica aceasta pedeapsa in raport cu cata suferinta au produs milioanelor de romani care i-au crezut si i-au urmat ca niste nevazatori amarati !
Sanatate multa Cataline si succes !

Cătălin Tolontan  •  16 iulie 2010, 14:18

cosmin: succes si tie, stiu k pleaca tot mai multi romani, asistam, practic, la a doua emigrare masiva, de data aceasta s-ar putea ca efectele sa fie chiar mai rele pt k structura celor care pleaca e schimbata: pleaca specialistii si chiar cei care au reusit ceva in tara

PLECATI ROMANI PLECATI  •  16 iulie 2010, 15:45

LA CE SA MAI STAU IN ROMANIA? SA VAD CUM OAMENI CA ACEASTA RIDZI CARE E DOVEDITA CA A FURAT INCA NU-I INCHISA? LA CE SA VAD CUM DREPTURILE MELE SUNT CALCATE IN PICIOARE DE UN GUVERN DE IDIOTI? SA VAD CUM PRESEDINTELE TARII CARE AR TREBUI SA NE IA APARAREA SE FACE CA NU VEDE CUM E BATJOCORITA POPULATIA? LA CE SA MAI STAU IN ACEASTA TARA? BOC BASESCU SUNTETI RUSINEA NEAMULUI ROMANESC. SA VA FIE RUSINE IAR TIE BOC LA PARINTII LE CRAPA OBRAZUL DE RUSINE CAND VAD CE REBUT UMAN AI DEVENIT ***** CE ESTI. IUDA

mihai  •  16 iulie 2010, 17:29

Asa. Si? Are grija Baselu sa nu pateasca nimic Monicuta.

sly  •  16 iulie 2010, 17:58

Apropo de aceste „scoliri” la mare si soare.Puteti face legatura acum singuri cu scandalul din judetul Timis de anul trecut cind asa-zisul deputat Popoviciu de la PD a invirtit roata soartii pt.copiii mai-marilor pd-isti din judet.
Se poate vedea aici :
http://www.vestul.ro/stiri/1527/invartelile-lui-alin-popoviciu-cu-locurile-din-taberele-de-vara-au-fost-dezvaluite.htm

anybody  •  16 iulie 2010, 18:06

Jos palaria ptr actiunea inceputa acum un an, domnule Tolontan
Am mari indoieli ca justitia se va ridica la aceiasi inaltime pe care o impune articolul dvs.
Cand o sa vad primul demnitar arestat si averea confiscata pana la rudele de gradul III o sa incep sa sper ca avem o sansa, pana atunci…

misu  •  16 iulie 2010, 19:43

Nu sunt fan PDL dar sper sa continuati treaba buna si cand vor ajunge la putere cei de la PSD si PC, desi ma indoiesc ca se va intampla asa ceva

Emilia  •  16 iulie 2010, 21:54

Cei care pleaca din tara nu vor sa accepte reforma propusa de pdl. fugiti lasilor la greu, cand furati cu psd-ul era mai bine, acuma cand s-au inchis canalele de muls fugiti.

gina  •  16 iulie 2010, 22:26

Nu cred o clipa ca sursele lui Tolontan din cadrul MTS au vrut altceva decat sa se razbune pe ex-ministrul Ridzi pentru faptul ca, pe langa ca era din provincie si a venit sefa peste bucuresteni, a mai avut si „tupeul” sa-i puna la munca si sa-i intrerupa din chiulul cu care erau invatati.

gina  •  16 iulie 2010, 22:30

Domnule Tolontan, daca justitia va dovedi ca nu ai avut dreptate cu „dezvaluirile” dumneavoastra si ca totul a fost legal facut, care va fi atitudinea dumneavoastra? Vei accepta ca ai prezentat adevarurile intr-o lumina deloc neutra cum iti place sa pledezi ca ai facut-o?

cristi01  •  16 iulie 2010, 22:40

Poate sa se ajunga la n dosare invitate de Tolontan ca tot Ridzi va dovedi ca este nevinovata

ovidiu  •  16 iulie 2010, 23:00

Am crezut pentru moment ca dl. Tolontan a inceput sa se ocupe in sfirsit de sport de gazeta insa se pare ca m-am inselat, nu stiu ce spera dinsul sa dovedeasca dar un lucru e sigur, mai sus gina scria ca dna Ridzi i-a pus la munca pe cei de la MTS si cred ca acest lucru i-a deranjat pe unii dintre ei, ma intreb daca dl. Tolontan nu le tine palma ? Cred ca d-le Tolontan ar trebui sa va ocupati mai mult de sport ma intreb cine va impinge de la spate cred ca respectivii urmaresc niste interese ar trebui sa fiti mai prevazator nu de alta dar s-ar putea poate in perioada urmatoare sa va vedem in locul lui Diaconescu.

IONUT  •  16 iulie 2010, 23:25

MAJORITATEA COMMENT_URILOR SUNT NEFONDATE !
D.NA RITZI E O PERSOANA CU UN SUFLET GENEROS ! RUSINE CELOR CARE O CRITICATI !

liviu  •  16 iulie 2010, 23:56

@emilia : cred ca ai carnet pdl, stergete cu el. am studii superioare facute fara pile, si am plecat sa ma realizez profesional. tu ai ramas in cercul hotilor si nu vezi decat alternanta furaciunii (4 ani gashca piratului, 4 ani a lui ilici…… si tot asa)spor la vot …intre orele 23-05

liviu  •  17 iulie 2010, 0:00

@emilia : am uitat sa-ti spun, in tarile civilizate nu se cumpara voturi cu 1kg zahar, 1 galeata etc.. in plus se platesc impozite si nu se fura cu nesimtire ca la noi.

andreea  •  17 iulie 2010, 2:15

D le Tolontan,ma dezamagiti profund!!! DE CE MI ATI STERS MESAJUL POSTAT DE MINE? nu va convine ce am scris? este opinia mea! V am si intrebat daca d na ritzi a semnat ceva in cazul mentionat de dvs. Nu mi ati raspuns. Inteleg ca nu a semnat nimic! este clar ca sunteti obsedat de cazul ritzi! RUSINE!!! Nu mai stergeti ce scriem noi! aceeptati ca nu toti gandim la fel. avem dreptul la opinie!

marius  •  17 iulie 2010, 3:30

Am avut dreptate! Au fost sterse toate mesajele andreei si au reaparut ale mele! Fratilor, nu va mai obositi sa scrieti pt ca daca nu i convine lui tolontan ce scrieti, STERGE mesajul imediat!

Cătălin Tolontan  •  17 iulie 2010, 9:57

marius, andreea: e atit de evident ca sinteti postaci de partid incit au sesizat inclusiv oamenii de pe blog

Cătălin Tolontan  •  17 iulie 2010, 9:59

misu: tu nu ai citit anchetele gsp de pe vremea psd+pc sau de pe vremea cdr. Deci e problema ta, nu a noatra, care am criticat la fel puterea, indiferent din cine a fost compusa

Comentează