Alaturi de CTP si de Tapalaga l-am enervat pe Vantu

UPDATE: Investitia lui Ghita este protejata printr-o clauza severa a contractului cu SOV. In cazul in care Vantu se razgindeste si vrea sa preia controlul managerial al postului TV va trebui sa plateasca o suma imensa.

luni, 25 octombrie 2010, 11:48

UPDATE: Investitia lui Ghita este protejata printr-o clauza severa a contractului cu SOV. In cazul in care Vantu se razgindeste si vrea sa preia controlul managerial al postului TV va trebui sa plateasca o suma imensa.

SOV a confirmat astazi in fata angajatior  informatia EvZ potrivit careia a cedat managementul postului Realitatea TV catre Sebastian Ghita (Asesoft). Discursul lui Vantu, tinut la hotelul Ramada din Bucuresti, a avut si un moment de nervi si dispret la adresa a trei nume din presa: „Uite cine a ajuns sa va dea voua lectii. CTP, Tapalaga sau Tolontan. Pai Tolontan n-a fost in stare sa duca pina la capat ancheta Ridzi ca sa arate ca banii s-au dus la fata presedintelui Basescu!”. Dincolo de pasajul de iritare, care n-a avut legatura cu subiectul intilnirii, iata citeva lucruri importante spuse la intilnire:

1. Vantu sustine ca nu a instrainat nici o actiune, chiar daca suma anuntata ca investitie de Ghita, peste 70 de milioane de euro pe urmatorii doi ani, e foarte mare.

2. Ghita, unul dintre campionii industriei IT si un recordman al afacerilor cu statul, a insistat ca „investesc cu un singur interes: acela de a face bani”. Angajatii prezenti au calificat discursul lui drept unul „de bun simt”. Ghita  a anuntat ca a virat deja banii pentru plata salariilor restante.

3. Pina sa ajunga la intelegerea cu Ghita, Vantu a negociat, dupa cum a scris paginademedia, si cu Burci.

4. Ghita se va ocupa pe 5 ani de managementul zonelor de tv si de radio din trustul Realitatea-Catavencu.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Equitis  •  25 octombrie 2010, 11:56

1. Daca voi n-ati fost in stare, de ce nu demonstreaza el, cu televiziunea lui de slugi.

2. Daca Vantu cedeaza Realitatea, asta echivaleaza cu Gigi Becali vanzand Steaua.

fotbal  •  25 octombrie 2010, 12:10

tare asta! asa descopera sov avantajele jurnalismului neangajat politic, obiectiv si practicat cu responsabilitate, in slujba cetateanului.in tine ii era speranta, f tare!!! in conditiile astea, iesirea lui e un compliment

Surpriza? Asesoft preia Realitatea Caţavencu | Liviu Marica  •  25 octombrie 2010, 12:56

[…] bloguri au scris: Dan Dragomir, refresh.ro si Tolontan This entry was posted in In the news. Bookmark the permalink. ← NX90 in oferta Media […]

gabarelo  •  25 octombrie 2010, 12:56

CTP-ul pune presedinti, tu il enervezi pe marele Vantu.

Mari oameni, mari caractere!

anton pann  •  25 octombrie 2010, 13:44

macar acum se vede ca rtv este un post cu patron psd declarat, dupa cum sa vazut la congresul psd din februarie 2010

Marea izolare. A elitelor, a săracilor etc. Revoluţia prozac. Uite cine-mi dă mie lecţii « voxpublica | Platforma de comentarii, bloguri si opinii REALITATEA.NET  •  25 octombrie 2010, 13:58

[…] scrie despre întîlnirea lui Vîntu cu angajaţii. SOV ar fi spus următoarele: “Uite cine a ajuns sa va dea voua lectii. CTP, […]

Leo  •  25 octombrie 2010, 14:47

Tolo, e normal sa fie impotriva ta, daca acceptai oferta de la SOV si te inrolai in armata lui ar fi fost altceva.

Iti aduci aminte si cum a fost trecut Tapalaga pe linie moarta la Cotidianul?

Luminita  •  25 octombrie 2010, 15:13

Daca Vantu s-a vazut nevoit sa umble, public, la „vanitatea” jurnalistilor cu soparlitze gen „adica ce, mai tata, va da aia lectii voua, soimii mei dragi” inseamna ca admosfera in RTv este jalnica.
Eu am o banuiala, mai mult de 50% dintre salariatii trustului astepata, precum mortul colacul, plata drepturilor restante, pentru a o „taia spre alte zari”.
Cat despre manevra cu managementul vandut pentru 70 de milioane de euro, cine poate crede o atare gogomanie. Adicatelea, ditamai omul de afaceri este gata sa „bage” atata banet pentru 80% dintr-un ipotetic profit al unei firme media muribunda ???!!
Ghita si cele 75 de milioane ale sale este un simplu paravan, omul nu va scoate never atata benat din propriul buzunar, banii vor proveni, prin offshore-uri si scheme financiare deja bine cunoscute, tot de la maestrul Vantu care, avand toate conturile si firmele sale la vedere blocate de ANAF, pentru datorii uriase, nu mai putea alimenta Realitatea Media cu sumele necesare costurilor curente.
In mai putin de un an, mult trambitatul contract de management si milioanele alea multe vor face fasss, toata afacerea este un FAKE.

dan  •  25 octombrie 2010, 15:21

am si eu o nelamurire: ghita e simpatizantul/sponsorul carui partid?, sa-mi fac si eu o parere……..

radu  •  25 octombrie 2010, 16:11

@dan
Ghita e simpatizantul PSD.A organizat recentul congresul la care a fost ales Ponta presedinte PSD.

george  •  25 octombrie 2010, 16:17

1. @dan. pai le-a sponsorizat pe toate. dar ultima : a organizat congresul psd cand a fost ales ponta. asta asa ca sa-ti faci o idee.
2. daca vantu sustine ca nu a dat nicio actiune ghita asta pe ce naiba a dat atatea milioane si cum si le va recupera? e doar sponsor sau cum? ca nu inteleg nimic….

Cătălin Tolontan  •  25 octombrie 2010, 16:27

george, luminita: nici eu nu inteleg anuntul ca pe un contract de management, ci mai degraba ca o finantare

Fritz  •  25 octombrie 2010, 16:29

cine este Ghita?
ce inclinatie politica are?

cip  •  25 octombrie 2010, 16:30

luminita rules 🙂

Chiar nu intelegeam treaba cu bagatul bani multi pentru 80% profit dintr-o companie care nu are profit… este o explicatie plauzibila. probabil ca ghita vrea sa treaca de la baschet la politica… 🙂

Il Ragazzo della via Gluck  •  25 octombrie 2010, 16:45

Despre numere: baga 75 milioane Euro pe 5 ani, deci, in medie, sa zicem 15 milioane pe an (sigur, proiectia financiara poate sa nu fie chiar asa, dar pt. simplificare…), se asteapta la un business cu pm 35%, deci trebuie sa aiba un revenue anual de 43 milioane Euro, adica 185 milioane RON doar pt breakeven-ul investitiei anuntate. Dar Ghita, ca un mare magnat ce este, vrea si el sa isi scoata un profit investitia facuta. OK, la ce ROI ar tb sa se astepte? Pai, daca ASESOFT Distribution ii aduce 3% PM, si un depozit de 15 milioane la banca pe cinci ani un sa zicem 4%, trebuie sa fie tampit sa se gandeasca la mai putin de 6-7% ROI (de fapt, trebuie sa fie un ROI mult mai mare tinind cont de riscul foarte mare al unei investitii in Vintu si Realitatea, da’ cine stie, poate ca Ghita are el asigurari primite de la baietzi…).
Una peste alta, Realitatea ar trebui deci sa faca un business anual de cel putin 200 milioane RON, in medie, in urmatorii 5 ani, in media (sic!). Acum, Tolo, tu esti din business-ul asta, deci poti sa ne spui daca este posibil un astfel de revenue pentru o companie care in 2009 a avut un turnover de 129 milioane RON. Reclame de la stat?

Un Cetatean  •  25 octombrie 2010, 17:04

Salut
Mare scofala nu e tranzactia: aceasi Marie cu alta palarie. Seful de la Asesoft e partener si „sageata” a PSD-ului. S-ar putea spune ca acum in mod fatis Grupul Realitatea lucreaza pt PSD. Sa nu uitam ca seful de la Asesoft are niste dosare penale deschise pt contractele cu statul roman. contracte castigate in mod „netransparent”…ca sa spunem asa.
Contract de management….cititi pe net ce inseamna „Contract de management” si o sa vedeti ca tot nea SOV e proprietar…

UPDATE Realitatea Media a semnat un contract de management de 75 milioane de euro cu grupul Asesoft. Sorin Ovidiu Vintu ramane actionar | OTV live  •  25 octombrie 2010, 17:30

[…] iar contractul ar putea fi extins si la alte entitati din grup, precum F5.UPDATE Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca "investitia lui Ghita este protejata printr-o clauza severa a contractului cu […]

mm  •  25 octombrie 2010, 18:57

sa stam relaxati este afacere ajutorul oferit de PSD, Vantu este blocat financiar latraii au nevoie de bani au datorii poate ca incep sa nu mai aiba incredere in el si s-ar putea daca situatia va trena sa intoarca armele impotriva lui – ca doar sunt oameni de pe timpuri deci stiu cum sa faca manevrele. banii pe care se mizeaza nu sunt decat de la contracte preferentiale cu statul de aceea este si pe 5 ani ca poate, poate va veni psd-ul Asesoftul nu are de unde sa aduca atatia bani! Ghita este paravanul, fraier nu este sa inteleaga ca intr-o televiziune cu niste contracte ale latrailor foarte mari, care pierde din viteza/public/publicitate nu ai cum sa scoti profit va fi doar o gaura ;Asesoft International va primi banutii direct din conturile externe ale lui Vantu iar ei dupa aceea vor „investii” – este de fapt o schema de sponsorizare dar folosind numele Asesoft!

Cum a preluat Asesoft managementul Realitatea TV şi de ce n-a cumpărat-o Burci | Business Cover  •  25 octombrie 2010, 21:09

[…] păţit cu alde Becali, acesta şi-a asigurat un contract cu clauze de reziliere beton, spune Cătălin Tolontan. Întrebarea e, dacă punctele de rating strânse de Realitatea îi vor asigura profitul. Sau e […]

gabrielvaleriu  •  25 octombrie 2010, 21:14

Pai de ce ar fi trebuit sa cedeze actiuni pentru un contract de management? Evident ca tot Vantu e proprietar, managementul e una, actionariatul e alta poveste.

E o afacere ca oricare alta, nimeni nu da toti banii odata si nimeni nu-si recupereaza banii instant.

E o chestie pe care o fac de multi ani actionarii destepti: nu-si angajeaza neamurile incapabile sa duca de rapa afacerea, cum fac guvernele romanesti, ci dau managementul pe mana cuiva care stie ce face.

Propun si guvernului roman sa angajeze pe cineva care stie cum se fac banii la buget, pe contract beton, scapam de neamurile proaste si bugetivore ale politrucilor si garantat iesim din criza.

UPDATE Realitatea Media a semnat un contract de management de 75 milioane de euro cu grupul Asesoft. Sorin Ovidiu Vintu ramane actionar | Forumul National  •  26 octombrie 2010, 0:39

[…] iar contractul ar putea fi extins si la alte entitati din grup, precum F5.UPDATE Catalin Tolontan scrie pe blogul sau ca "investitia lui Ghita este protejata printr-o clauza severa a contractului cu SOV". […]

takeda  •  26 octombrie 2010, 6:59

Asta e frumusetea! Intotdeuna apare unul proaspat…

Dar cand platesti salarii, deja ai o optiune „patronala”. Iar dl. Ghita, din cate l-am vazut, nu prea merge cu jumatati de masura.

Ma bucur ca va continua sa existe Radio Guerrilla 🙂

o economista  •  26 octombrie 2010, 8:48

am tot citit si nu m-am lamurit si inca ma mai mir:un contract de management presupune ca managerul sa fie platit pt performantele obtinute,recte scoaterea realitatii din kakat-ul in care se scalda, nu sa vina managerul cu bani…sa-l plateasca pe patron…inca o schema a lui SOV,PSD etc…au avut nevoie de un nume nou,credibil,cel putin pana la proba contrara…

genghinni  •  26 octombrie 2010, 10:56

1.Toate partidele au latrai. 2.Cat timp Realitatea Media a fost latraul principal pentru p.d.l. si basescu,postul era O.K.iar ziaristii frecventabili. 3.Daca un post T.V. critica puterea nu inseamna ca este vandut opozitiei. 4.La b1,opozitia este principalul vinovat,guvernul este foarte competent in administrarea statului si basescu este un profet. 5.Daca vreau sa vad stiri,Realitatea este prima optiune. O zi buna.

gabrielvaleriu  •  26 octombrie 2010, 11:46

#23, o „economista”,

Probabil ca ati absolvit la FF si va mira multe lucruri legate de aspecte economice absolut banale. Cazul RTV e intens mediatizat aici pentru ca e vorba de una din marotele manipularii prezidentiale asidue: presa care nu-l ridica-n slavi. Si bine face ca nu-l ridica, nu sunt motive pentru asta.

Cand o sa fie Tolontan presedintele Romaniei, Ioanitoaia premier si Vochin la Finante atunci vom crede ca ei sunt responsabili de mersul oribil al acestei tari. Pana atunci, e clar cine poarta responsabilitatea.

gabrielvaleriu  •  26 octombrie 2010, 12:46

ma tot miram si eu ca moromete…asta nu inseamna ca am facut ase-ul la ff si chiar nu are nici o importanta …ingineriile financiare gen SOV nu se invata la ASE ci pe la mititika,in tinerete si prin marile casele de avocatura mai nou,cand esti escrocul nr 1 al romaniei si banii nu mai au miros…oricum nu ma mira faptul ca se comenteaza aici ci modul tipic avocatesc prin care o spalare de bani este denumita contract de management…

Elan Schwartzenberg – Realitatea Media « Saakra.ro  •  3 mai 2011, 20:08

[…] gestioneze “contractul de management” cu Asesoft, un contract pare-se protejat printr-o clauză severă de reziliere. Contractul în sine, pare a fi o asociere în participaţiune în care Asesoft se obligă la un […]

Comentează