Lucescu. Exasperant ca de obicei

Cu pumnul încordat loveşte aerul. Strigă. „Răspunde-mi!”. Plin de dispreţ, colonelul lui Jack Nicholson îl priveşte pe tînărul avocat interpretat de Tom Cruise. „Tu, tu, chiar vrei un răspuns?”, scrîşneşte el. Eşti atît de nebun să-ţi doreşti un răspuns?! Şi, în curtea aceea militară, în înfruntarea între un visător periculos şi un pragmatic „care păzeşte zidurile, puştiule”, în lupta dintre doi „Oameni de onoare”, aşa se şi numeşte filmul, poţi auzi una dintre cele mai bune replici din istoria cinematografului.

Avocatului îi sar ochii din cap: „Da, vreau adevărul!”, iar Nicholson îi răspunde cutremurat, cu rictusul de bărbat bîntuit din „Shining”: „Nu poţi face faţă adevărului!”. „You can’t handle the truth” în original, adică un fel de „degeaba îl ştii”, pentru că nu o să-l suporţi, nu o să-l poţi gestiona, o să-ţi spargi capul tău tare şi încăpăţînat în el.

luni, 7 februarie 2011, 10:31

Cu pumnul încordat loveşte aerul. Strigă. „Răspunde-mi!”. Plin de dispreţ, colonelul lui Jack Nicholson îl priveşte pe tînărul avocat interpretat de Tom Cruise. „Tu, tu, chiar vrei un răspuns?”, scrîşneşte el. Eşti atît de nebun să-ţi doreşti un răspuns?! Şi, în curtea aceea militară, în înfruntarea între un visător periculos şi un pragmatic „care păzeşte zidurile, puştiule”, în lupta dintre doi „Oameni de onoare”, aşa se şi numeşte filmul, poţi auzi una dintre cele mai bune replici din istoria cinematografului.

Avocatului îi sar ochii din cap: „Da, vreau adevărul!”, iar Nicholson îi răspunde cutremurat, cu rictusul de bărbat bîntuit din „Shining”: „Nu poţi face faţă adevărului!”. „You can’t handle the truth” în original, adică un fel de „degeaba îl ştii”, pentru că nu o să-l suporţi, nu o să-l poţi gestiona, o să-ţi spargi capul tău tare şi încăpăţînat în el.

De asta s-a izbit jurnalistul Daniel Nanu cînd Mircea Lucescu i-a spus, într-o doară, că softul de monitorizare a tacticii din fotbal, cumpărat de Gazeta Sporturilor de la o firmă italiană, este, de fapt, inovaţia lui de acum 20 de ani, „de cînd antrenam la Pisa şi la Brescia”. Ohooo! Se ştie. Lucescu  pretinde că a descoperit tot. Iar ce n-a inventat, a reparat, a făcut mai bine decît natura. El a creat Hunedoara, l-a renăscut pe Balaci, l-a adus la „naţională” pe Boloni şi i-a promovat pe Cămătaru, pe Hagi, pe Lupescu, Lupu şi atîţia alţii.

Asta era însă prea de tot! Să iniţieze analiza fiecărui jucător, de la numărul de pase greşite şi pînă la cel de deposedări reuşite, date care fac astăzi parte din abecedarul fiecărei echipe veritabile. Mă rog, nu cele de Liga 1, dar asta e altă poveste.

Te faci de rîs dacă scrii aşa ceva. Nanu s-a încăpăţînat să vadă dacă e adevărat. Şi, împreună cu Daniel Scorpie, specialistul ziarului în campionatul Italiei, au verificat cîteva săptămîni la rînd. Au dat de Adriano Bacconi, fostul preparator fizic al lui Lucescu, devenit apoi specialistul tactic al lui Lippi, cînd Italia a devenit campioană mondială în 2006. Bacconi a depănat povestea, confirmînd cuvînt cu cuvînt nebunia lui Lucescu. A fost ideea românului, întîi pe caiete, apoi în Excel şi, după ani de muncă, ideea a devenit soft, concepţie şi industrie care au schimbat fotbalul, cel puţin în Peninsulă.

Desigur, la Curtea Marţială a Neîncrederii Populare, Lucescu îşi va număra noi şi amare cucuie după această discuţie. „Las-o frate jos, chiar aşa?!”. Noroc că are toată relaxarea şi pasiunea omului care, aşezat la bara acuzaţilor, poate zîmbi: „Chiar vreţi adevărul?”.

Comentarii (74)Adaugă comentariu

marius  •  7 februarie 2011, 11:06

eu sunt dinamovist, nu-l apar pe nea mircea, dar meritul lui este ca a format jucatori si pe asta nu i-l poate lua nimeni. faceti si voi o analiza si sa voteze lumea care antrenor de la noi este cel mai bun din ultimii 30 de ani. daca se spune ca iordanescu, sa nu se uite cum ne aparam in ’94, iar valentin ceausescu spunea ca lucescu era defensiv si d-asta nu l-a vrut la steaua, cred ca ar fi interesanta o dezbatere

fanulumocanu  •  7 februarie 2011, 11:08

nu mi se pare deloc un om relaxat. asa ar trebui sa fie.
a realizat multe dar totusi vrea lucruri care nu sunt ale lui. vrea ca barcelona, vrea ca wanger, vrea romania 94, vrea sa i se recunoasca paternitatea lui hagi, vrea sa fie peste steaua 86 si nu e niciodata un invins , doar un fraudat.

monitorizarea asta mi se pare un lucru cu adevarat important. e al lui si nu se lauda cu el. ii vrea pe iordanescu, jenei si steaua86.
ahmetov ar trebui sa se suie in carca lui sa strige: eu te-am facut mare! fara alea 4-500milioane de eur , unde erai? sa taiem cupa uefa , sa vedem ce ramane… un fel de halagian cu deschidere la export.

Darie  •  7 februarie 2011, 11:21

Salut!
Adevarul e undeva la mijloc! Evident ca a fost un pionier al jocului tacticizat si a demonstrat-o de nenumarate ori! Faptul ca imediat dupa revolutie a plecat la Pisa poate fi un sambure de adevar.
Multumesc

Robert  •  7 februarie 2011, 11:28

Un vizionar in fotbal, tot respectul pentru dansul, felicitari pentru initiativa!

yaruk  •  7 februarie 2011, 12:01

lucescu e fabulos,traieste pentru fotbal respira doar fotbal si de aceea pare cam enervant cateodata, dar in jurul lui e numai pasiune dragoste si mult bun simt.Razvan are ce invata si sper sa ajunga la valoarea tatalui sau pentru ca depasit este imposibil!
Lucescu mai are o calitate rara si anume ca te face sa-ti placa fotbalul chiar daca nu esti microbist!

koll  •  7 februarie 2011, 12:04

Na belea!Mai spuneti ceva!!

koll  •  7 februarie 2011, 12:06

P.S. Da nici ala nu a spus nimic pina acum!;)

Jiji B. Kli  •  7 februarie 2011, 12:53

Pe nea Mircea nu l-a interesat prea mult imaginea si a avut de suferit din pricina asta. Acum 30-35 de ani cind era capitanul nationalei, un barbat tinar si dragut, debordant si spontan, care dupa ce a luat masa cu tot lotul la cantina de la baza sportiva Viitorul, ne-a luat pe toti din grupa, 6-7 pusti, si ne-a bagat in stadion fara bilet. Meci international pe 23 August. Nu i-a placut reclama si a avut de suferit pt. ca azi e un om si un antrenor controversat ceea ce nu e OK. Ascultati numai cum vorbeste Lupu despre el, si Lupu chiar ca n-a inventat respectul, si va veti da seama cine e Mircea Lucescu!

Che Guevara  •  7 februarie 2011, 13:23

Foarte bine ca scrieti despre Lucescu. Si acum credeti ca sunt sanse mai mari sa convingeti echipele din Liga I sa cumpere soft-ul ala? Poate ca nu o fi singurul soft de pe piata. Poate ca sunt si softuri free. Poate ca fiecare antrenor lucreaza cu metodele lui. Suntem in comunism sa uniformizam tot? Sa fie toata lumea la fel? Pana una-alta nu am vazut in transmisiile TV nici un fel de statistici. Nici pe GSP TV si nici pe alte posturi. Nu am vazut atunci cand scrieti numele unui jucator pe ecran sa apara imediat sub nume: 123 patide in LIGA I, 4 goluri marcate, 5 pase decisive, 23 de faulturi comise in 2010. Ce dati voi, raportul cornerelor 4-5, offside-uri 3-2 etc se dadeau si pe vremea lui Ceausescu. In Occident se dadeau statistici de acest gen si in 1950, cand nu era televiziune in Romania. Inainte sa criticam cluburile de fotbal hai sa ne uitam la ce nivel suntem noi insine: societatea romaneasca pe ansamblu.

DNA  •  7 februarie 2011, 13:48

Si care e asemanarea cu situatia din Men of Honor? Tolontane esti praf…articolul e incoerent…

durden  •  7 februarie 2011, 13:58

alt popor il ridica in slavi pe lucescu…noua ne place sa-l luam la misto ca ar fi increzut.de parca n-ar avea motive…credeti ca i se intampla asa ceva lui mourinho in portugalia?

MARIAN  •  7 februarie 2011, 14:15

Tot respectul pentru Domnul Lucescu , pentru tot ce a facut in sportul asta iubit de atata lume. Lasand la o parte rivalitatea cu alti antrenori, trebuie sa-i dai CEZARULUI CE ESTE AL CEZARULUI a format o intrega generatie de fotbalisti ce astazi au devenit o parte dintre ei antrenori . Sper pentru bucuria sufletului lui sa fie depasit de toti ce i-a scolit si in special de RAZVAN . Asta o spune un STELIST pentru ca merita sa recunoastem valorile din randul adversarilor. Dinamovistilor voi nu sunteti in stare de asa ceva nici macar cu valorile voastre. Ai noroc si si sa ne suflati in ceafa.

victor L  •  7 februarie 2011, 14:30

Dar si articolul dvoastra nu mi se pare altceva decit o rautate de jurnalist fara pata si prihana.
Paralela cu filmul mi se pare ca nuca in perete.

Cipri  •  7 februarie 2011, 14:36

Frumos articolul.
Lucescu (tatal, el si numai el) este un antrenor de clasa mondiala.
Trebuie sa ne mandrim cu el.
Spunem adesea ca e laudaros.
Are si cu ce.
Uite! Cu inovatia asta nu a iesit in fata pana acuma.

bradut  •  7 februarie 2011, 14:36

o fi fost – n’o fi fost, acum nu mai conteaza. a contat imens atunci.
insa noi astia de p’acilea ar trebui sa-i multumim ca ne-a scos din mocirla. din gunoa.ie. din ignoranta. din mediocritate. din lene. din mioritic.
nu pupam noi cm/ce/cl samd in veci.
iar hagi si cu generatia ramineau niste jucatori de fotbal, nu fotbalisti.

Dragosteua  •  7 februarie 2011, 14:50

Din pacate singura lui creatie – Razvanel – inca ne bintuie Nationala.
Sper sa fie furat de arbitrii in amicale si cu Bosnia si sa scapam de ultima mare creatie a lu’ nea Mircea

81ack  •  7 februarie 2011, 15:53

Cataline se pare ca esti prea subtil pentru mai multe persoane care au citit articolul :))

mircea  •  7 februarie 2011, 16:55

Tolo stiu ca te pricepi la fenomen .La Mourinho , ce misto , e tupeist , laudaros , extraordinar ce personalitate .Cand zice Nea Mircea ceva , haide bre lasa-ne iar incepi .Omul asta are dreptul sa vorbeasca .Ce te miri : Cami,Loti,Gino,Corvinul cine avea curajul sa parieze pe ei ? E meritul lui Lucescu .Cami era terminat , Loti nu mai jucase de o mie de ani la nivel mare , daca nu era Lucescu mai castiga Boloni CCE ? Nu . Daca nu era Lucescu , Lupescu era jucator de Divizia C .Pas , 2 m la stanga , 2m la dreapta.Se gasise apoi sa se ia el de Lucescu in disputa cu Dinu. Etc , copiii de azi nu stiu cu ce se mananca ,dar Lucescu e mare nene , e mare .Pana la el eram vai de mama noastra

dolce  •  7 februarie 2011, 17:08

Mircea Lucescu e cel mai bun antrenor roman

macon  •  7 februarie 2011, 17:21

Totuşi, în Wikipedia scrie altceva despre sistemul ăsta. Şi nicio vorbă despre Luce…

alin sighisoara  •  7 februarie 2011, 18:45

gheata de aur tot el a „inventat-o” ..:))) pe cand un reportaj despre aceasta inventie ? :)))))))

Nila  •  7 februarie 2011, 19:10

Ia intrebati-l pe Domnul Cristian Topescu despre ce facea Dumnealui la echipa Stelei de la mijlocul anilor ’80. Iar apoi intrebati-i pe Iordanescu si Jenei ce faceau ei cu materialul adunat de distinsul comentator sportiv 😉

MULTUMESC!

Freddy Rekla  •  7 februarie 2011, 19:17

Nea Mircea, can you handle the truth?

Cătălin Tolontan  •  7 februarie 2011, 19:36

81ack: sint destui cei care inteleg, printre care si tu

serevrodut  •  7 februarie 2011, 20:03

(c.m.d.a.) Draga Tolontan programele astea de computer care analizeaza evolutia unei partide sau in particular a unui anumit jucator la toti parametrii disponibili a aparut in USA cu mult timp inainte ca Lucescu sa ajunga la Pisa. Sa spui ca nimeni repet nimeni din universul asta, chiar lasind USA afara din discutie, nu se gindise sa analizeze evolutia unui jucator sau a unei echipe pe aceeasi parametrii dar fara ajutorul computerelor este o asemena magarie si insulta adusa unor mari antrenori carora Lucescu nu le ajunge nici pina la genunchi(imi vine in minte numele Covaci si Ajax asta ca sa o tinem cit de cit in familie) incit nu numai ca ar trebui sa-ti fie rusine(ma intreb daca poate sa-ti fie rusine dar ma indoiesc) dar ar trebui sa-ti ceri scuze in mod oficial.

Ca sa te fac sa intelegi, faptul ca facem (contruim masini) nu inseamna ca noi am inventat automobilul ci doar ca ne-am dat si noi dupa Ford- 70 de ani mai tirziu si cu rezultate de 100 de ori mai proaste. Daca conceptul asta de studiere al fotbalului era asa de revolutionar cum se face ca Brescia dansa tot muzica ABBA cu Lucescu la cirma si cum se face de i-a trebuit lui Lucescu mai mult de un deceniu sa ajunga intr-o primavara de CCE? Se pare ca pina n-a descoperit conceptul cu patronul care da cu banu’ in jucatori, revolutia tehnologica a lui era cam de catifea sau nylon.

Trebuie sa plec si nu am timp sa dau cu tine in toti peretii cum ai merita. Inainte sa plec am o intrebare pt. tine lup moralist: daca inventia lui era asa grozava de ce le-a dat-o italienilor si nu a venit cu ea in Romania sa ne revolutioneze si pe noi? Miroase a tradator. Este moralismul tau putin selectiv? Care-i treaba? De ce nu scrii de antrenori romani care fara ajutorul conceptului maret al lui Lucescu au reusit rezultate mai bune cu jucatori mai slabi valoric. Concluzia mea este ca esti un hipocrit si daca atunci cind scri de Lucescu aduci vorba de MEN OF HONOR, cind te citesc ma gindesc la CU MIINILE CURATE si replica : Nu trage domn’ Semaca sint eu Lascarica(Tolontan)

Vox  •  7 februarie 2011, 20:08

Degeaba ca apare Mischu stelistu’ si-ti scrie un km de proza deliranta, cum ca tot nea Imi e mai mare !

Gabi Pasol  •  7 februarie 2011, 20:44

De obicei, ziaristii care scriu aceste articole ar trebui sa puna Erata la sfarsitul articolului, in loc sa schimbe continutul acestuia, iar noi sa ne miram de comentariile adresate voua unde se fac referiri la acestea, dupa ce voi le schimbati. Ati fi mult mai respectati, parerea mea. Men of Honour, la care faci referire, prezinta povestea primului scafandru de culoare, Cuba Gooding Junior, si cu un picior amputat, din istoria Marinei Statelor Unite, si a instructorului sau, Robert de Niro. Filmul la care faci tu referire, cu Tom Cruise si Jack Nicholson, se numeste A Few Good Men.

Ciprian  •  7 februarie 2011, 21:33

„Sinceritatea ta ne face MANDRI de tine! Mergi inainte Cristian!”, acesta a fost mesajul afisat de fanii lui Inter la meciul castigat cu 5-3 de echipa lui Leonardo!

Noi nu am stiut cum sa-i dam mai repede in cap !

mircea  •  7 februarie 2011, 22:13

Marele merit al lui Lucescu este ca a reusit sa schimbe profilul fotbalistului roman in acei ani .Scosi putin din carciuma , cat era posibil , dusi pe la teatru, cenaclu ,Tv , pusi sa vorbeasca cu sustinatorii echipei nationale , sa dea interviuri , aici a umblat – a dat echipa nationala publicului .Simteam ca este echipa noastra .Acum ma uit la ei si ma doare in….Poate acum ma mai intereseaza putin dar mi-am pierdut interesul pe vremea lui Piturca – era echipa lui si gata . Asta a reusit sa faca Lucescu – a civilizat putin fotbalistul roman ( se vede cati antrenori buni au iesit din elevii lui ) . O schimbare …de la Al.Nicolae la Andone ,de la Stanescu la Klein , de la Augustin la Sabau …

ploiesteanu  •  7 februarie 2011, 22:36

Tot respectul pentru Mircea Lucescu!Un om care a facut imens pentru fotbalul romanesc!

cezar  •  7 februarie 2011, 23:10

Batranul Lucescu este unul dintre cei mai intelepti oameni din fotbal. Asa se vede din „tribune”.

gery76  •  8 februarie 2011, 3:13

Cu aceasta mare inovatie care nu este certificata oficial de nimeni si nimic ”marele” Lucescu a realizat cateva ”performante ” demne de o cauza mai buna cum ar fi necalificarea la world-cup 1986 beneficiind de o generatie de exceptie si cand la turneul final mergeau direct doua echipe reusind sa fie invins in dubla mansa de o echipa a Irlandei de Nord [2-3 la Belfast si 0-1 la Bucuresti]cu o medie de varsta trecuta binisor de treizeci de ani precum si sa fie egalul Finlandei la ora aceea una din cele mai slabe cinci tari la fotbal din Europa.O alta proba de ”mare carcter”a fost euro’84 unde-l calificase marea generatie a Craiovei Maxima,iar la turneul final Geolgau ca sa dau un singur exemplu cel care marcase golul decisiv la Bratislava a fost lasat acasa ,iar ”uriasii”fotbalisti Zare si Dragnea au fost prezenti ,ba chiar au si jucat.Probabil tot datorita marii inovatii a lui Lucescu a reusit si dubla istorica cu 17 Nentori una dintre cele mai rusinoase eliminari din istoria fotbalului romanesc de club si probabil tot datorita ”onestitatii deosebite”a lui Lucescu a fost desfiintata ”gheata de aur”.Brescia si Reggiana au fost retrogradate de trei ori tot datorita inovatiilor uluitoare ale lui Lucescu ,iar la Inter jucatorii nu pricepeau nimic din ”geniul”lui Mircea Lucescu de aceea l-au si iubit asa mult ca i-au dat urgent papucii.

Cătălin Tolontan  •  8 februarie 2011, 9:37

gabi pasol: Vorbim despre acelasi lucru, despre acelasi film, dar tu esti foarte convins ca am gresit si ca sint prost. De data asta, n-am gresit. Uneori, o fac.
Scena pe care o invoc e din „A Few Good Men”, in care joaca Cruise si Nicholson, iar replica ii apartine scenaristului Aaron Sorkin. Filmul a fost tradus cu titlul „Oameni de onoare”. A existat si un alt film tradus cu acelasi nume, cel despre care vorbesti.

Uite aici, te rog

http://www.cinemarx.ro/filme/A-Few-Good-Men-Oameni-de-onoare-384.html

Eugen Borbely  •  8 februarie 2011, 10:04

Domnule Tolontan,
Nu pot sa jur ca Lucescu a inventat chestia asta, dar am participat si eu la multe din aceste pregatiri de meciuri, inclusiv meciurile din campania Euro 1984. Pentru mai multe detalii intrebati-l pe domnul Grigore Sichitiu. Daca se urmareste adevarul e foarte bine, dar daca se urmareste demitizarea unui mare antrenor sincer imi pare rau. Atat putem ca natie: sa ne renegam valorile si sa promovam non-profesionalismul. Ce parere aveti despre recenta declaratie a lui Borcea care spune ca Mitica Dragomir e salvatorul fotbalului romanesc?
O zi buna!

DD  •  8 februarie 2011, 10:09

Lucescu a inventat apa calda si tot el a pus si coada la pruna ! Sunt satul ! Daca era asa mare antrenor, nu castiga cupa uefa dupa 30 ani de antrenorat…..Si sa nu uitam ca la Shaktar, baga rusul bani la greu ! 100 milioane pe transferuri etc…si deabia, deabia a castigat o cupa uefa ! Olaroiu a fost la 1 minut de finala cu Banel, Dica, Oprita si Iacob….

Si mai are o performanta Lucescu al Batran : a reusit sa retrogradeze doua echipe in acelasi an !

DD  •  8 februarie 2011, 10:11

Si da, filmul de care spui in romaneste astia i-au spus „oameni de onoare”…dar numele filmului e altul…numele original…l-ai pus si tu in ultimul coment ! Dar ce spune gaby pasol, e foarte adevarat ! filmul respectiv se numeste in originaloameni de onoare si daca nu l-ai vazut ti-l recomand ! Robert De Niro joaca senzational ! Bine, e si actorul meu preferat….un monstru sacru !

Respect !

gilos  •  8 februarie 2011, 10:39

Mircea Lucescu respira fotbal. Este un nebun pasionat si patimas, intotdeauna subiectiv. Face parte din categoria truditorilor. Realizarile lui au in spate multa sudoare si chin, totul se construieste cu migala si minutiozitate.

Lucescu este controversat. Are deopotriva mari admiratori , dar si mari contestatari. Cu totii insa, incep sa inteleaga ca Il Luce, cu bune si rele, are pagina lui in istoria fotbalului romanesc.

Nu prea inteleg trimiterea la replica din film, dar apreciez articolul.

Horea  •  8 februarie 2011, 10:41

@gabipasol, in primul rand titlul corect este Men of Honor si nu „honour” iar traducere nu este „Oameni de onoare” ci „Barbati de onoare” ( http://www.imdb.com/title/tt0203019/ ), in al doilea rand virgula nu se pune inainte sau dupa conjunctia „si”.

Asta asa ca sa-ti arat ca e usor sa arunci cu piatra.

CosminC  •  8 februarie 2011, 10:51

Domnule Tolontan,

Cred ca Mircea Lucescu este unul dintre cei mai buni antrenori romani ai tuturor timpurilor, dar in problema asta cu analiza computerizata, cred ca nu el este initiatorul. Daca imi aduc bine aminte, Valery Lobanovsky facea analiza comuterizata a jocului si a parametrilor jucatorilor inca din anii ’80, la Dinamo Kyev. Cred ca Valery Lobanovsky a facut sau a beneficiat de primul program COMPUTERIZAT de analiza a jocului. Nu vorbim de cartonase, foite si tabelase. De soft.
Poate ma insel, dar tare mult mi-as dori sa va interesati, pentru ca dumneavoastra aveti cum, si sa-mi spuneti si mie.

mircea  •  8 februarie 2011, 12:08

Intrebare ? Ce repere ,antrenori romani – nu vb de Pisti Covaci,Angelo,Vogl,Traian Ionescu – de ei stim din povesti ( banuiesc ca nu stau bunicii pe forum) aveti cand spuneti ca Lucescu este un frai.er .Nea Imi ? Nea Puiu ? Cu astia defilati ? Cu Nea Cosmin Cosma si cu nea icoana si pieptan in pantaloni ? Un rezultat fiecare si atat .restul – zero.

levi  •  8 februarie 2011, 12:39

Dupa cum se poate observa,draga Tolo, subiectul este Lucescu si una din metodele lui – confirmat,”din pacate”- ,dar s-a ajuns la „nea Imi” si Iordanescu , Olaroiu si Banel !! Strict la subiect, eu cred ca a fost printre primii (poate nu primul) cu astfel de metode si tot este de apreciat ! Cit despre valoarea lui ca antrenor (pusa la indoiala, de unii, pe aici), este suficient sa amintesc de faptul ca este singurul care a ajuns sa antreneze in Italia, adica in fotbalul mare ! Un alt amanunt nesemnificativ este acela ca, alaturi de Covaci, este antrenorul care a cistigat titluri si cupe altundeva decit Arabia ! Asa cum evaluam fotbalistii, la fel evaluam si antrenorii ! Ceilalti, „ai secolelor, mileniilor” , cind au „iesit” din tara, cunoasteti rezultatele: Grecia, Ungaria, Cipru ….

Undo  •  8 februarie 2011, 13:04

un om pasionat de fotbal…M. Lucescu. Ii incearcva un usor sentiment de invidie cred, pe cei care nu prea il au la inima pe nea Mircea. Ar trebui sa ne mandrim cu el

John  •  8 februarie 2011, 13:33

Domnu Catalin. Jos palaria pentru ancheta la Iacob Ridzi.Da cum adica Lucescu pretinde?Daca Bacconi a corfirmat ca Lucescu a pus la cale si chiar a facut softul.Ai venit tu cu ciuda ta.Tu repede dai cu pumnu in istorie si in fapte concrete, ca tu esti critic si toata lumea tre sa stie ca esti nasol.Si o intrebare pentru tine…Can you handle the truth????

Acel adevar ca Lucescu e mai tare in fotbal mondial fata de cum a fost Eminescu in literatura romana?

Pai lucru aste ma face mandru sa stiu ca e roman si ca e contemporan cu mine.

aristitel  •  8 februarie 2011, 13:54

iar analogie cu un film ?!
pe cand un articol / paralela cu „aventurierii spatiului” ?

chris  •  8 februarie 2011, 16:47

Tolontane , stii ce e cel mai trist ?….ca romani precum Mircea Lucescu sunt mai apreciati de ….straini decat de romani !!!!…Acelasi lucru e valabil si pt Hagi si altii….Mutu era hulit si injurat de toti in paginile GSP iar in Italia era sustinut de fani si de fotbalisti si fosti fotbalisti…la noi fotbalul se rezuma la scandaluri , injuraturi , barfa si can can`uri…..si ne mai miram de ce am ajuns cu nationala unde am ajuns !?….Becali era hulit si criticat ca se implica la echipa PATRONATA de el dar pe lupescu nu-l vede nimeni cand se amesteca la nationala ca si cum nationala ar fi o mestenire de familie pt el !…..MI-E SILA CA SUNT ROMAN si sunt convins ca sunt multi altii ca mine !!!…traim intr-o tara in care politicienii au dus tara la faliment , niste politicieni care nu sunt altceva decat niste INFRACTORI cu IMUNITATE !!!….”Parlamentarii au decis: deputatul PDL Dan Pasat nu merge in arest” , arestul si puscariile sunt doar pt pleava si oamenii de rand in tara asta !!!

bwin  •  8 februarie 2011, 17:42

Cel mai de … a fost Hagi cand a sarit la gatu’ lu’ Luce jr. Si pe el l-a reinventat nea Mircea, cand l-a dat afara Realu’, nea Mircea l-a luat la Brescia unde-l baga meci de meci cu toate ca ajunsese o petarda. Ce-ar fi facut Hagi daca ar fi zis nea Mircea ceva de fisu’? Cel mai mare antrenor ar tuturor timpurilor care poate sa stea in Hall of Fame alaturi de Mourinho, Sir Alex Ferguson, Cruiff si multi altii. Daca Romania ar acorda titlul de Sir, oare Lucescu l-ar primi?

Papuc  •  8 februarie 2011, 19:50

Nu contesta nimeni ca nea Mircea l-o fi pus pe vreunul sa monitorizeze meciurile Corvinului in Divizia A. La nivel mult mai inalt, in aceeasi perioada, Topescu facea acelasi lucru pentru Steaua, in vederea meciurilor pentru Cupa Campionilor(era suspendat de la TVR). Asa cum nea Mircea se lauda ca el a inventat numaratoarea pentru meciuri de divizia A , la fel ar putea si Topescu sa se laude pentru Cupa Campionilor, dar n-o face. Diferenta este in bunul simt.

Cristi  •  8 februarie 2011, 21:14

Imi este greu sa inteleg frustrarea unora care prin mesajele lor denigreaza o legenda vie:MIRCEA LUCESCU.Un geniu de ziarist,domnul Ioan Chirila insusi spunea despre nea Mircea ca este cel mai mare geniu cunoscut de el.Nea Mircea putea lua campionatul cu Corvinul dar cu totii stim de ce nu a putut lua,s-a dus la Besiktas ,unde a gasit o echipa mica,fara pretentii intr-o tara(Turcia ca poate multi nu stiti :D) in care fotbalul este cultura,religie, a 2-a casa si a luat titlul .La Sahtior idem Besiktas.In Sahtior ii s-a dat numele unei strazi,desi este inca in viata.Un mare antrenor roman este si Boloni,dar nu este luat in seama de superba presa romaneasca,care nu poate decat sa scrie in scopuri comerciale si sa isi vanda eventual sufletul,poate chiar si familia pt. banuti,crezand poate ca avand bani isi poate cumpara ulterior demnitatea.La nationala romaniei nu poate niciodata sa vina nea Mircea sau Boloni desi pentru ei ar fi o mare onoare,dar nu vor sa strice ani,zeci de ani de munca din cauza unor oameni care nu fac altceva decat sa distruga.2-2 a egalat romania 😀 ole dubla Alexa 😀

xolv  •  8 februarie 2011, 22:18

Lucescu a facut imagine fotbalului, dar lucruri efective a facut doar pentru rapid acum 12 ani. In rest a facut bani pentru el. Pana si Rat are o scoala de fotbal, insa Mirciulica va muri cu frustrarile lui de gat.

utaaradan  •  9 februarie 2011, 0:29

mare antrenor..dar despre softul de la inter ? din cauza caruia la dat moratti afara,de ce nu amintiti ?

Comentează