RCS negociază preluarea UPC

In aceste zile se discuta in strainatate o intelegere prin care RCS-RDS, principalul operator de cablu si de DTH, sa preia reteaua competitorul sau UPC in Romania.

joi, 24 februarie 2011, 10:30

In aceste zile se discuta in strainatate o intelegere prin care RCS-RDS, principalul operator de cablu si de DTH, sa preia reteaua competitorul sau UPC in Romania.

Atit RCS cit si UPC au afaceri pe mai multe piete este europene, astfel incit tranzactia ar putea insemna cedarea Romaniei de catre UPC in schimbul unui alt teritoriu, la care sa renunte RCS.

Efectele unei astfel de miscari sint incalculabile nu doar pentru piata de cablu si de platforme TV prin satelit, ci si pentru cea de furnizori de internet. Desi nu exista cote de piata unanim recunoscute, RCS si UPC reprezinta impreuna, aproape la orice estimare, cel putin 55% din piata!

Comentarii (62)Adaugă comentariu

marcel  •  25 februarie 2011, 17:52

Interesant este daca se negociaza sa se cumpere doar UPC cablu sau si Focussat ( partea de DTH ).

boogeyman  •  25 februarie 2011, 18:03

Daca preia rds upcul atunci nu e bine deloc.
Rds nu isi respecta angajatii ce sa mai zici de clienti.Asta in momentul de fata,imaginati-va cand va avea monopol si ve-ti avea de facut o reclamatie:))
Oricum nu prea cred ca rds are puterea financiara sa cumpere UPC!
Ei platind salariile in mod aleatoriu odata la cateva luni:)

Copilu’  •  25 februarie 2011, 22:46

Bursa.ro
Asta ce mai e?
     Holdingul chinez „AVIC International” ar fi interesat să cumpere un pachet de acţiuni ale operatorului de cablu RCS&RDS, potrivit unor surse din piaţă, citate de cotidianul Ziua de Cluj. Conform acestora, RCS&RDS ar fi semnat deja un acord de vânzare cu compania China Telecom, controlată de AVIC.
     Contactaţi de ziarul „BURSA”, reprezentanţii operatorului de cablu nu au dorit să infirme sau să confirme informaţia privind vânzarea RCS&RDS, refuzând să comenteze.
     (…)
     „AVIC International” are afaceri în domenii variate, precum aeronautică, comerţ, logistică, imobiliare şi dezvoltare industrială. Compania are 60 de sucursale în afara Chinei, fiind prezentă în 30 de state şi regiuni, potrivit informaţiilor de pe site-ul AVIC. 

andrei  •  26 februarie 2011, 16:39

Salut,

Azi am aflat de la un angajat rds, ca aseara s-ar fi inteles cu Liberty sa preia UPC romania prin intermediul DIgi Ungaria.

liviu  •  1 martie 2011, 10:59

Povesti!

T@V  •  2 martie 2011, 12:37

Ati invitat cititorii la dezbatere, ati fost acolo, dar nimeni n-a pus o intrebare pentru cititor/consumator. Cine apara drepturile consumatorului, cine imi garanteaza mie ca daca o sa ma abonez la un cablist, o sa vad toate meciurile. De ce vor sa ma oblige sa fiu abonat la 2-3 cablisti pentru a vedea toate meciurile????
Cataline, voi drepturile cui le aparati?

catalinman  •  2 martie 2011, 20:59

nu cred in aceste zvonuri..
PRIMUL MOTIV:

Potrivit agentiei de rating Moody’s, RCS & RDS trebuie sa plateasca sau sa refinanteze in acest an datorii de 175 milioane de dolari catre banci, urmate de alte 375 milioane de dolari in anul 2012.
Probabil acesta este motivul vizitelor dl teszari prin alte capitale..
recent mai multe firme cer insolventa grupului rds-rcs:

Antena TV Group, care detine posturile de televiziune Antena 1, Antena 2 si Euforia TV, a cerut insolventa RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune pe piata locala cu aproximativ 3 milioane de abonati, arata un document publicat pe site-ul Tribunalului Bucuresti

a 3a stire:
rcs vrea sa cumpere upc cu 300 milioane ..si eu as vrea, daca se vinde , desigur.. dar nu am cu ce 😉

Cocluzie:
300 milioane euro ptr cumparaturi..+ alte 175 datorii la banca de anul asta + alte 375 datorii ptr anul 2012..rezulta o cifra destul de mare…
PS
am uitat ca vor sa liciteze si ptr liga1 a…dragomir doreste doar vreo 150 milioane..

RDS + UPC | Big Lazy SysAdmin  •  3 martie 2011, 22:07

[…] trecută a apărut pe blogul lui Cătălin Tolontan informația conform căreia RDS ar avea intenția să achiziționeze UPC. Știrea mi-a dat fiori reci și […]

mihai  •  8 martie 2011, 15:42

poate da faliment si asa…au mari lacune si sunt neseriosi in tratarea reclamatiilor…dar daca mai preia si upc-ul …atunci trebuie sa ai vre-un vecin care se pricepe si iti este dator …asta ca sa mai poti vede si tu la tv…..sper totusi sa fie doar un zvon.

diana  •  10 martie 2011, 12:17

Am tot urmarit in ultimele zile ce se intampla pe topic-ul asta si sunt surprinsa sa vad „promotia” la rcs&rds din zf de cateva zile incoace. azi citesc ca rcs&rds cucereste dragasaniul – un oras respectabil cu vreo 20,000 locuitori. un bun prilej de a reitera calitatile de strateg ale lui teszari intr-un mod foarte plastic – „atac letal, ofensiva etc – un adevarat display de forta.
nu sunt expert in investitii la nivelul asta dar ma intreb ce banca imprumuta o companie care si-a pus deja gaj pe 66% din actiuni sa achite imprumuturi scadente si care mai are inca scadente considerabile anul viitor. si nu cu orice suma ci cu una egala cu valoarea garantiilor depuse.

telecomBlog.ro » Liberty Global, proprietarul UPC Romania, cumpara al treilea mare operator de cablu din Germania, KBW, pentru 3,16 miliarde de euro  •  22 martie 2011, 10:38

[…] sfarsitul lunii trecute, atat Catalin Tolontan, pe blogul sau cat si ZF, ulterior, au informat pe baza unor surse din piata, ca RCS&RDS, cel mai mare […]

Nesimtire marca ZF. Deja-vu cu stirea lui Tolo « Attentus  •  3 iulie 2012, 19:54

[…] care a circulat pe piata la un moment dat si de cum a fost dat de ZF. Este vorba de stirea data in premiera de Catalin Tolontan (Tolo) ca RCS negociaza preluarea […]

Comentează