RCS negociază preluarea UPC

In aceste zile se discuta in strainatate o intelegere prin care RCS-RDS, principalul operator de cablu si de DTH, sa preia reteaua competitorul sau UPC in Romania.

joi, 24 februarie 2011, 10:30

In aceste zile se discuta in strainatate o intelegere prin care RCS-RDS, principalul operator de cablu si de DTH, sa preia reteaua competitorul sau UPC in Romania.

Atit RCS cit si UPC au afaceri pe mai multe piete este europene, astfel incit tranzactia ar putea insemna cedarea Romaniei de catre UPC in schimbul unui alt teritoriu, la care sa renunte RCS.

Efectele unei astfel de miscari sint incalculabile nu doar pentru piata de cablu si de platforme TV prin satelit, ci si pentru cea de furnizori de internet. Desi nu exista cote de piata unanim recunoscute, RCS si UPC reprezinta impreuna, aproape la orice estimare, cel putin 55% din piata!

Comentarii (62)Adaugă comentariu

Nero  •  24 februarie 2011, 11:04

Nu cred ca o sa fie aprobata tranzactia de consiliul concurentei. Adica sper sa nu fie.

cristi7  •  24 februarie 2011, 11:18

sper sa te inseli ca de fiecare data, iar RCS sa preia UPC cand o intra Ridzi la parnaie!

calauza  •  24 februarie 2011, 11:32

Daca se adevereste acest zvon ar fi intr-adevar lovitura anului. Ma intreb de ce Deutsche Telekom nu a incercat ea aceasta preluare.

adrian  •  24 februarie 2011, 11:34

minim 55% RCS si UPC impreuna ?!!!! De unde ai asemenea date. Pe piata de cablu TV, nu pot sa spun ca am date sigure, dar cred ca vorbim ceva de ordinul unui cvasimonopol daca ambii operatori si-ar combina operatiunile..in termen de cota de piata pe cablu TV, cred ca asa de bun simt poti sa zici fara teama ca au minim 75 – 80% din abonati. Nu stiu daca un deal cu impactul asta ar putea avea avizul Consiliului Concurentei pt ca in mod clar ar distorsiona puternic piata si am avea o piata cu un singur solist, care poate sa se joace cu tarifele asa cum vrea el.

geo  •  24 februarie 2011, 11:59

eu daca as fi abonat al upc m-as bucura sa aiba loc tranzactia cit mai curind…sa vada si ei, saracii, fotbal adevarat. nu vad de ce ar fi Consiliul Concurentei impotriva unei asemenea tranzactii. daca petromul cumpara toate benzinariile rompetrol se poate opune cineva? totusi atentie, un numar mai mare de abonati nu poate garanta cistigarea unei licitatii. daca dolce are interesul, poate duce licitatia la o valoarea foarte mare, mult peste potentialul rcs&rds(&upc).

Cristi Mirece  •  24 februarie 2011, 12:17

FOARTE UTIL ar fi sa ni se spuna noua cititorilor / telespectatorilor EXACT ce competitii sportive transmite fiecare operator de cablu si pe ce PERIOADA . Peste tot pe net am gasit doar franturi de informatie – unii zic ca operatorul cutare transmite asta , altii ba nu ca aialtii . Dvs ca jurnalist de sport ar trebui sa ne informati EXACT si mai ales COMPLET cu privire la ce competitii sunt transmise la tv . De cele mai multe ori in articolele aparute pe gsp.ro , si nu numai , se spun doar cateva exemple de competitii . Spre exemplu chiar in articolul de azi : ” Prin postul său de sport, DigiSport, RCS deţine în acest moment majoritatea mecurilor din Liga 1 şi alte campionate importante ale Europei: Italia, Anglia şi Spania. ” Eu nu sunt la RCS , dar parca am citit ca transmit si campionatul Frantei si Cupa Italiei . Eu sunt confuz acum , ca multi altii . Nu stiu EXACT ce campionate sunt transmise ca sa ma decid daca ma bonez la ei sau la altii . As vrea sa stiu pe ce perioada sunt aceste competitii ca la anu` sa nu am surpriza sa nu le mai vad .

cosmin  •  24 februarie 2011, 12:30

inseamna ca RCS e ca si castigatoare a licitatiei pt. liga 1 o veste buna

WikiLeaks  •  24 februarie 2011, 12:41

Nu iti spun decat atat… Esti din nou folosit de unii si ai face bine sa faci double check la sursele pe care le ai.

SIMONA  •  24 februarie 2011, 12:45

SA FACA CE STIU FIRMELE CABLU,CA ROMANII SA VADA LIGA 1

stefan  •  24 februarie 2011, 12:53

Catalin,
In 2007 Kandia Excelent a fost cumparata de Cadbury.
In 2010 la nivel mondial Kraft a cumparat Cadbury.
Kraft a fost obligat de Comisia Europeana sa vanda afacerile din Romania si Polonia pentru ca de ex. in Romania pe piata tabletelor de ciocolata ar fi avut o cota de piata de 70%.
Astfel, in 2010 la sfarsitul anului Kandia a ajuns din nou la Julius Meinl, cei care au vandut in 2007.
Deci ma indoiesc ca in Romania se va ajunge la situatia in care RCS sa cumpere UPC

Cătălin Tolontan  •  24 februarie 2011, 13:01

cristi7, wikileaks: inteleg ironiile voastre, dar, ca regula, informatiile media de pe acest blog se confirma. Exemple de aceeasi categorie: preluarea evz si capital de catre b1tv sau preluarea boom de catre romtelecom. Eu n-am scris ca tranzactia rcs – upc e facuta, ci ca se negociaza. Ceea ce e 100% adevarat.

fanultau  •  24 februarie 2011, 13:27

Stirea asta trebuia publicata pe 1 Aprilie ! 😉 ar fi fost inghitita mult mai usor.

dan  •  24 februarie 2011, 13:29

Foarte interesant, insa citeam acum o saptamana ca defapt UPC vor sa cumpere RCS si nu invers, deoarece RCS sunt pe duca si asa se mai salveaza putin. Tare ma tem ca UPC va cumpara defapt RCS-ul, e genul de stire care trebuie citita invers.

Mihai  •  24 februarie 2011, 13:34

pentru cristi mirece : digitv are 2 canale de sport proprii pe langa sport.ro , gsptv , eurosport 1 si 2 care se numesc digisport si digisport+ ,ei transmit : Liga 1 , Premier League , Seria A , Ligue 1 , Primera Division ,Turcia , Handbal romania + liga campionilor ,Formula 1 , Tenis , Volei , CM de Rugby din vara , au emisiuni extraordinar de bune de exemplu Fotbal European in care se vorbeste numai despre campionatele puternice din afaa fara ciobanii miortici de pe la noi , iar abonamentul la digitv este foarte mult in raport cu ce ofera 🙂 , eu iti sugerez sa te abonezi la ei . Iar pentru cei care sunt la UPC ar fi o veste foarte buna si pt ei Rcs sa cumpere UPC

mihai  •  24 februarie 2011, 13:35

pentru cristi mirece : digitv are 2 canale de sport proprii pe langa sport.ro , gsptv , eurosport 1 si 2 care se numesc digisport si digisport+ ,ei transmit : Liga 1 , Premier League , Seria A , Ligue 1 , Primera Division ,Turcia , Handbal romania + liga campionilor ,Formula 1 , Tenis , Volei , CM de Rugby din vara , au emisiuni extraordinar de bune de exemplu Fotbal European in care se vorbeste numai despre campionatele puternice din afaa fara ciobanii miortici de pe la noi , iar abonamentul la digitv este foarte BUNA in raport cu ce ofera , eu iti sugerez sa te abonezi la ei . Iar pentru cei care sunt la UPC ar fi o veste foarte buna si pt ei Rcs sa cumpere UPC

WikiLeaks  •  24 februarie 2011, 13:42

Da, de negociat se negociaza insa nu cum ai fost dezinformat tu. Imi este teama ca este cam INVERS pt. anumite segmente din oferta RDS/RCS.

Abonaţii UPC ar putea vedea meciurile din campionatul românesc. Compania negociază fuziunea cu RCS  •  24 februarie 2011, 13:43

[…] negociază în aceste zile preluarea UPC, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan pe blogul său. Dacă tranzacţia este perfectată, atunci RCS va deţine peste 55 la sută din […]

Piața operatorilor de cablu, “în focuri”: RCS negociază preluarea UPC | Ziarul Timpul  •  24 februarie 2011, 13:49

[…] RCS negociază în aceste zile preluarea celuilalt mare operator de cablu din România, UPC. Mai exact, ar fi vorba de cumpărarea acţiunilor UPC în România, scrie jurnalistul cătălin tolontan pe blogul său, tolo.ro. […]

claustrofobus  •  24 februarie 2011, 14:02

e adevarat ca se negociaza dar nu se stie daca se finalizeaza.

eri  •  24 februarie 2011, 14:16

„Informatiile de pe acest blog se confirma ” ca in cazul acelui important om de Tv „legendar”..care are „probleme” ???

Gabriel  •  24 februarie 2011, 14:19

Domnul Tolontan am o propunere, o rugaminte sau cum doriti. Despre ce e vorba. Cand deschid site-ul gsp.ro si merg mai departe pe o rubrica anume am impresia ca sunt, de fapt, pe blogul dumneavoastra. Seamana mult de tot. Am aici in vedere fontul de litera chiar daca este cu un corp mai mic. Nu e un repros, ci doar o mica constatare. Nu indraznesc si nu imi permit sa va dau sfaturi. Dumneavoastra stiti ce e mai bine de facut.
M-ar interesa sa mai dati in paginile ziarului reportaje si evenimente sportive nestiute sau mai putin stiute din perioada interbelica si nu numai. Sunt foarte interesante. De exemplu as vedea un material despre hipodrumul de la Baneasa sau cel de pe cheiul Dambovitei. Si exemplele ar putea continua. Stadionul Tineretului are o istorie. Fostul Stadion ANEF (Republicii) unde la concursul international de atletism arena era arhiplina. Toate vedetele erau prezente in competitie. Pe stadionul Metalul aveau loc intreceri de motociclism. Tatal meu m-a dus acolo. Doamne cate lucruri interesante ati putea scrie.
Cu stima si respect Gabriel.

Radu  •  24 februarie 2011, 14:23

Cota de piata a celor doi este 70-80% in MEDIUL URBAN. Dar jumatate din populatia Romaniei traieste in rural si acolo exista operatori mici sau foarte mici cu care nici RCS si nici UPC nu au nicio treaba. Sigur, m-am referit la segmentul de televiziune prin cablu. La DTH este greu de apreciat exact cota de piata intrucat un procent important al antenelor si echipamentelor de DTH au fost trimise in strainatate si daca s-ar face statistica pura am descoperi case cu abonamente duale, unul la tv cablu si unul la DTH. Consiliul Concurentei in cazul acesta nu ar avea temei juridic sa nu aprobe iar daca o va face ar pierde in orice instanta. Consiliul Concurentei nu poate invoca o cota de piata majoritara intr-un anumit oras pentru ca si acum sunt orase in care un operator are peste 80% din cota de piata. Deci, cu putin efort de interpretare si cu vanzare de actiuni bine pusa la punct Consiliul Concurentei este in offside.

Pe de alta parte, Liberty Global, proprietarul UPC, este foarte nemultumit de profitul obtinut in Romania comparativ cu alte tari, in conditiile in care cheltuielile pentru echipamente si pentru intretinerea retelei sunt la fel ca in Germania, de exemplu. Nu ar fi exclus sa vanda tocmai din cauza asta. Sa nu uitam ca nici Deutsche Telekom nu este prea incantat de investitia in Romania, facuta prin Romtelecom, pentru ca dupa cum se stie nu sunt interesati sa preia pachetul de actiuni pe care statul il detine la RTC.

mariusv  •  24 februarie 2011, 14:39

@wikileaks: Sper să se confirme ceea ce ai comentat pe RTV. Totuși, dacă ai un link, pune-l, te rog, aici. RCS-RDS are servicii proaste și programe de 2 lei, iar relația cu clienții este execrabilă. De peste 2 ani încerc să scap de ei (în ceea ce privește internetul am reușit), dar UPC îmi tot spune că „nu au conectivitate în zonă“, de parcă ar trebui să vin eu cu conectivitatea de acasă.
Dacă este așa cum spune Tolontan, UPC și-o merită. Dacă este cum spui tu, sper să recapăt MTV Rocks, după aproape 4 ani.

mariusv  •  24 februarie 2011, 14:43

@dan 13: Unde citeai în urmă cu o săptămână? Pune un link, te rog.

Dan Oancea  •  24 februarie 2011, 14:48

Parerea mea:
– RCS&RDS are puterea financiara sa preia UPC;
– nu ar fi aprobata preluarea de catre consiliul concurentei;
– e foarte posibil, insa, sa fie doar un zvon aruncat de oricare dintre cei doi operatori pentru a beneficia de publicitate gratuita.

Sa fiti iubiti si sa invatati sa scrieti si sa va exprimati opiniile.

Cătălin Tolontan  •  24 februarie 2011, 15:19

eri: da, ai rabdare

claustrofobus: nici eu nu am spus altceva: se negociaza, nu s-a finalizat

vio  •  24 februarie 2011, 15:32

asta scrie in ziarul bursa de azi:
Grupul chinez AVIC International, care va prelua combinatul Someş Dej, intenţionează să cumpere pachetele majoritare la operatorul de comunicaţii RCS&RDS şi la combinatul Oltchim Râmnicu-Vâlcea, potrivit informaţiilor ZIUA de CLUJ.
RCS&RDS ar fi semnat deja un acord de vânzare cu compania China Telecom, controlată de AVIC, grup care urmează să perfecteze un contract cu societatea Someş Dej, de 240 de milioane de euro, dintre care 80% reprezintă investiţiile, potrivit unor surse din piaţă, relatează ZIUA de CLUJ.
Someş Dej face parte din grupul Serviciile Comerciale Române, controlat de omul de afaceri Ştefan Vuza. Combinatul a avut în 2009 o cifră de afaceri de 78,1 milioane de lei şi o pierdere de 9,05 milioane.
??????????cine pe cine cumpara pana la urma?

ManoNegra  •  24 februarie 2011, 15:37

ar fi bine …da’ nu prea…consiliul concurentei normal nu ar trebui sa le dea voie..dar fiindca suntem in Romania…sa vor gasi mijloace sa se eludeze acest aspect minor…oricum bravo RCS ptr campionatele transmise !

nelu  •  24 februarie 2011, 15:55

eu am fost la rds sa ma abonez la internet (blocul meu nu este cablat la rds ) si mi-au spus ca nu au bani ptr investitii.
acum au bani sa cumpere upc?

Dan Oancea  •  24 februarie 2011, 16:01

Esti jurnalist si cenzurezi? Unde e libertatea de exprimare pe care o tot cauta si invoca majoritatea jurnalistilor? Probabil ai avut profesori si sefi in redactie care ti-au cenzurat ideile si au reusit, intr-un tarziu, sa te determine sa accepti prosteala asta. Jurnalismul parca propovaduia libertatea de exprimare, nu? Cel putin asta m-au invatat profesorii de la facultatea de jurnalism urmata de mine 😉 Sterge tot comentariul meu… cenzureaza 100%. Vorba unui coleg… JOS CENZURA! :))

Adrian  •  24 februarie 2011, 16:06

Daca se va adeveri zvonul, va fi o veste proasta privind calitatea programelor furnizate de RCS.Automat ce-i ce sunt acum la UPC nu vor mai vedea programele distribuite de Chello si Viacom,avand in vedere ca grila RCS contine posturile must-carry si restul fiind de umplutura sau canalelor lor proprii de toata jena.

gogoasha  •  24 februarie 2011, 16:23

se da ok-ul de la consiliu daca identifica piata relevanta ca fiind piata de catv. Adica nu intra in tranzactie Focussat!

Cătălin Tolontan  •  24 februarie 2011, 16:30

dan oancea: rau te-au invatat la scoala de jurnalism daca ti-au spus ca poti insulta oamenii in text, in cazul acesta partenerii de blog, fara sa fii taiat. Aici esti 🙂

Dan Oancea  •  24 februarie 2011, 16:59

daca ai impresia ca aceea a fost insulta, taie tot, my friend… nu aprobi partial 😉 succesuri

takeda  •  24 februarie 2011, 17:12

asta este o veste realmente proasta!
1. de abia intrasem si eu in normal cu servicii integrate, facturate integrat;
2. a propos de 55% mk share: consiliul concurentei… ce parere are?

Vor raspunde RCS si UPC la acelasi numar? : Dealbook.ro  •  24 februarie 2011, 17:41

[…] Operatorul RCS&RDS negociaza preluarea UPC Romania, scrie jurnalistul Catalin Tolontan pe blogul sau. […]

Radu  •  24 februarie 2011, 17:45

Ce nu inteleg eu este de ce unii de-aici incep sa comenteze ca nu au canalul X in grila sau ca internetul le merge nu stiu cum sau ca service-ul este la pamant? Catalin Tolontan a adus in discutie poate cea mai mare tranzactie financiara din Romania postdecembrista si voi discutati de tot felul de amanunte neinteresante. Ambii operatori au impreuna peste 3 milioane de clienti. Chiar credeti ca e relevant daca 100,1000 sau 50,000 se plang ca le merge netul seara cu juma` de mega mai slab sau ca nu stiu ce post tv a fost scos din grila? Serviciile celor doi multumesc marea masa iar cine doreste servicii „mai sus” poate apela la pachetele DTH existente in alte tari si care costa de la 150Euro in sus. Eu am avut serviciile celor doi si au atat parti bune cat si proaste fiecare din ei. Chiar nu puteti depasi stadiul asta de mentalitate rurala in care furnizorul este un hotz pe care trebuie sa-l blamati oricand si pentru orice? E mai important sa injuri operatorul decat subiectul adus de Catalin Tolontan in discutie? E mai important sa va injurati intre voi? Catalin, cred ca stirea asta este mult prea exclusivista ca sa fie inteleasa de unii dintre cititorii tai.

Bogdan  •  24 februarie 2011, 18:00

Asta inseamna ca va disparea concurenta, iar RCS va ramane lider de piata, practic vor detine monopolul si la preturi. Vom fi obligati sa beneficiem de seviciile lor, la preturile stabilite de ei. Ca deh! sunt singuri pe piata. Sau restul nu mai conteaza, sunt prea mici …

Radu  •  24 februarie 2011, 18:35

@Bogdan : la TV cablu avem cele mai mici preturi din UE, la fel si la acces Internet. Mie chiar mi s-ar parea normal sa creasca daca dorim o calitate comparabila cu cea din UE (cu toate ca si asta e discutabil, la Brit. Telecom timpul de interventie maxim admis prin contract fiind de 14 zile!! Un lucru este clar, in afara de forta de munca mai ieftina operatorii catv din Romania au aceleasi cheltuieli cu echipamentele ca orice alta firma occidentala pentru ca pretul unui Cisco de exemplu este la fel atat in Romania cat si in Franta. Drepturile de retransmisie a programelor de calitate costa la fel atat in Spania cat si in Romania, deci practic operatorii nostri (oricare ar fi ei) merg cu profitul la o cota destul de mica. Ii inteleg de foarte multe ori cand refuza efectiv sa intre intr-o zona noua pentru ca nu este rentabil sa investesti sa spunem 1000 de euro intr-o scara de bloc si sa ai 2 abonati la un serviciu cu 25 RON/luna. In cat timp ar putea sa-si recupereze investitia? Mentalitatea muncitoreasca de genul „dom’le, in Romania sunt salarii mai mici” inca isi spune cuvantul dar de ce sa nu recunoastem ca atunci cand vrei o calitate impecabila nu poti avea pretentia sa o obtii cu 25RON/luna, adica fix cat costa doua pachete de tigari de calitate. Ines-ul are pachetul IPTV impecabil dar costa in jur de 100 de euro/lunar. Asta inseamna calitate

P.S. Postul meu nu se adreseaza acelora care urmeaza sa scrie ca-l stiu ei pe varul unei prietene care lucreaza la UPC si care si-a mobilat casa dupa ce a muncit acolo doi ani, mama lui de capitalist, si nici celor care vor argumenta ca Teszari are un Porsche si prin urmare uite cat fura el de la abonati.

misu  •  24 februarie 2011, 18:58

Ori preluati ori nepreluati tot aia va fi. De parca acum nu ar fi intelesi.

dan_o  •  24 februarie 2011, 21:10

Personal cred aceasta stire, care ar duce clar la conturarea la 2 operatori puternici in viitorul nu prea indelungat in Romania: pe de-o parte T-Mobile/T-Home, pe de alta parte fuzionarea celorlalti 2 operatori care ar duce la aparitia unui competitor serios pentru compania Germana. Nu putem trece cu vederea posibilitatile DT prin Romtelecom/Cosmote/Nextgen in momentul in care-si va definitiva investitiile de acoperire a oraselor cu noile tehnologii DTH.

Parerea mea este ca in acest moment piata de Tc din Romania nu este deloc echilibrata intrucat operatorii nu au infrastructura necesara pentru a oferi servicii complete si la nivel european de Tc (Tv,Date, Date Mobile,Voce,Voce Mobila)
RDS-ul nu are o infrastructura la nivel european intrucat reteaua acestui operator este prin copaci si pe stalpi/fatade blocuri in orase (cand se vor aplica directivele europene, daca se vor aplica, vor necesita investitii serioase chiar imposibile) in mediu rural acest operator inexistent, telefonia mobila fara acoperire decat in mediul urban(lansata cu mare tam-tam si atat).
Acelasi lucru pentru UPC ei nefiind prezenti pe piata de telefonie mobila sau date mobile, structura retelei identica RDS.
Romtelecom/Cosmote cu posibilitati de infrastructura urbana/rurala dar cu retea antica care nu suporta pretentiile pietii, cu servicii cu preturi mari raportate la calitate, singura sansa a acestui operator fiind rebrenduirea cu T-mobile/T-home pentru castigarea increderii pietei si preturi la serviciile oferite la nivelul oferit de ceilalti operatori.
Operatorii traditionali de telefonie mobila Orange si Vodafone fiind neinteresati serios de acest segment de piata.
Daca fuziunea RDS-UPC se discuta poate fi un semnal ca pe cealalta parte se contureaza aparitia ca brand a DT in Romania, eu nu cred ca expansiunea DT se va opri in Ungaria si nu va acoperi si tarile Balcanice.

mariusv  •  24 februarie 2011, 21:25

@Radu: Dacă ai ști câtă greață pot provoca gândirea și atitudinea de angrosist, de cărbunar cu pretenții de mare cunoscător al subtilităților pieței! Cum naiba să nu fie relevant „daca 100,1000 sau 50,000 se plang…“. Firmele astea se ocupă cu pescuitul oceanic?! Cu transportul de ouă?! Dacă nu înțelegi la ce mă refer, poți citi aici, aici sau aici. Cu ce mă încălzește pe mine că mi se oferă 700 de canale TV, dacă toate sunt low profile și nu au cum să intre în sfera mea de interes? Există posturi TV online cu sutele, gratuite; în aceste condiții mi se pare normal să am pretenții la conținut și calitate. Pentru ele plătesc!
Poate n-ai sesizat, dar nu mai suntem în 2007. Totuși, dacă tot ne mai fascinează circulația camioanelor cu bani dintr-o parte în alta, mă gândesc eu, link-urile de mai sus ar putea scădea prețul de achiziție. Adică, dacă vrei să-ți faci hotel, nu-i tutuna să cumperi un cămin de nefamiliști din Rahova, sau un bloc decent și renovat.

Ciprian  •  24 februarie 2011, 21:44

O sa fie o relatie tip supermarket(furnizor)- producator. Daca aceasta negociere are ca finalitate preluarea UPC Romania de catre RCS&RDS, atunci cel din urma operator va avea o puterea foarte de mare de negociere cu producatorii de continut media. Astefel daca cineva vrea sa-si mai difuzeze postul sau va trebui sa accepte conditiile impuse de cel mai mare furnizor de servicii integrate de telecomunicatii si anume RCS&RDS. Astfel poate sa se ajunga chiar ca un post din grupul media pro(ex. PRO TV) a dea banii RCS-ului daca vrea sa difuzat in grila lor de programe daca nu vor se vor transforma dintr-o televiziune generalista in una de nisa deoarece RCS va avea cea mai mare cota de piata deci implicit cel mai mare nr de abonati si cea mai mare acoperire geografica.

gabrielvaleriu  •  24 februarie 2011, 22:12

Sper sa nu se finalizeze. Ar disparea alternativa in urban.
Nici in conditii de concurenta RDS nu-si respecta clientii, darmite in lipsa ei !

Viorel  •  24 februarie 2011, 22:34

Sper sa nu se intample asa ceva.
Daca RCS va prelua UPC, pretul abonamentelor va exploda

unchiujim  •  24 februarie 2011, 23:09

NU cred! la ce datorii are rcs ,cumpararea upc ar fi tichia de margaritar. asta in conditii normale.si daca politica nu-si baga coada.posibil sa fie taman invers:upc sa cumpere rcs. asa ar fi logic.si oare creerea unui duopol ar fi legala ?sau unii vor sa le creasca pretul per actiune eventual?parerea mea.

Sabina  •  25 februarie 2011, 12:39

Monopol!!! Intelesesem ca RDS cumpara in toate orasele din tara retele de cartier sa-si mareasca numarul de abonati, ca apoi sa fie preluati de nemtii de la Deutsche Telekom. Nu au atins targetul de clienti si preaiau de la UPS ???

Marius Popa  •  25 februarie 2011, 15:15

UPC e un concurent serios pt RCS&RDS doar pe segmentul televiziune si ma rezum doar la subiectul asta.

Eu nu prea stiu in tara zone care sa fie acoperite de ambii operatori. Fiecare operator are cartierul sau orasul lui. Din punctul meu de vedere, se poate discuta de o concurenta serioasa doar cand ambii operatori sunt prezenti in aceleasi puncte.

Concurenta a existat doar cand s-a pus problema de „teritorii”. Regula e aceeasi cam de la inceput: „nu ma bag in zona ta si nu te bagi in zona mea. ne batem doar in cumparat operatori mai mici”

@Sabina, scopul vanzarii catre Deutsche Telekom cred ca a disparut de ceva vreme

Preluarea UPC de către RCS&RDS – tranzacţia sau bluful anului? | Business Cover  •  25 februarie 2011, 15:35

[…] uimire şi colegul Dan Dragomir, informaţia halucinantă că RDS va prelua UPC a apărut ca zvon pe blogul jurnalistului GSP Cătălin Tolontan şi a căpătat parfum de credibilitate când a apărut în Ziarul Financiar, sub semnătura […]

UPC a pierdut peste 93.000 de clienti in 2010 si a scazut pe toate liniile afacerii. Se inmultesc informatiile ca operatorul se vinde – sau de rasul lumii  •  25 februarie 2011, 15:46

[…] televiziune analogica. Rezultatele financiare vin in contextul in care joi atat Catalin Tolontan, pe blogul sau cat si ZF au informat, pe surse din piata, ca RCS&RDS negociaza cumpararea […]

Comentează