Gală profesionistă cu bani de la statul amator

S-a decis. Microbiştii se împart în oameni normali şi în cei care se întreabă dacă e bine că Naţional Arena s-a făcut la preţ dublu faţă de cel anunţat iniţial şi, mai nou, se miră că un minister va finanţa din impozitele contribuabililor o gală profesionistă de box. Asta se pregăteşte să se întîmple acum, cu Ministerul Turismului şi Dezvoltării promovindu-se drept sponsor principal al meciului din iulie al lui Lucian Bute. Sponsor prin publicitate şi cu sume misterioase.

marți, 12 aprilie 2011, 1:11

S-a decis. Microbiştii se împart în oameni normali şi în cei care se întreabă dacă e bine că Naţional Arena s-a făcut la preţ dublu faţă de cel anunţat iniţial şi, mai nou, se miră că un minister va finanţa din impozitele contribuabililor o gală profesionistă de box. Asta se pregăteşte să se întîmple acum, cu Ministerul Turismului şi Dezvoltării promovindu-se drept sponsor principal al meciului din iulie al lui Lucian Bute. Sponsor prin publicitate şi cu sume misterioase.

„Banii se vor anunţa, nu-i ştim încă„, a spus Elena Udrea. „Totul va fi transparent, mai puţin contractele pugiliştilor„, a adăugat Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei de Box. Amîndoi sînt naturi ofensive. Adevărul e că numai doi oameni cu mare încredere în ei puteau să legifereze Marea Premieră: box profesionist cu bani de la statul amator.

S-a decis şi e clar! Dacă ai nedumeriri faţă de marile realizări ale lui Sorin Oprescu şi faţă de revelaţiile emotiv-investiţionale ale Elenei Udrea, eşti un ignorant. Cele 100 de milioane de euro plătite în plus pentru stadion şi sumele mari, încă nedezvăluite, pe care bugetul le va vărsa în gala de box sînt alibiul prin care caractere ofticoase, noi, adică, îşi exprimă invidia la adresa „acelora care măcar fac ceva, bă!”. Nu ai mari sanse sa te opui acestui discurs cind 70% dintre bucuresteni se declara, conform sondajului CCSB de azi, „multumiti de Sorin Oprescu”. OK, ramineti cu el!

Totuşi e interesant cum patrioţii cheltuiesc şi duşmanii ţării plătesc. De fapt, patrioţii fac totul mai uşor. Ei se uită o singură dată în viaţa lor la un meci de box, declaraţia îi aparţine Elenei Udrea, şi înţeleg imediat stilul pugilistului favorit.

Ministrul turismului s-a oferit, desigur în glumă, să comenteze un meci. Dar de ce în glumă? E vremea să ducă patrioţii patriotismul pînă la capăt şi să apară tot Guvernul la gală!

Premierul să bată gongul, ministrul de interne să stea în colţ frămîntînd prosopul, un cunoscut antrenor român de box chiar mănîncă din cîrpă, Elena Udrea să comenteze, iar şeful ANAF să ceară completarea declaraţiilor fiscale personalităţilor din primele 10 rînduri. Avînd în vedere cine se aşază în faţă la box, Fiscul ar avea un succes imens cu recuperarea restanţelor faţă de stat. Pentru evitarea surprizelor cu arbitrajul, Roberta Anastase va stringe punctajul de la judecatori si va anunta rezultatul.

Acum fără nici un pic de umor. Chiar s-a împărţit lumea şi ţara. S-a împărţit, ireductibil, între cei care iubesc România şi cei care achită România.

Patrioţii se pozează cu Bute, iar ceilalţi devin cetăţeni europeni care finanţează o gală de box profesionist ce costă milioane de euro.


„ACEŞTIA NU SÎNT BANI PENTRU SPITALE!


Rudel Obreja apară parteneriatul cu ministerul condus de Elena Udrea

După ce articolul de opinie de mai sus a apărut pe net, bipăie telefonul. Rudel Obeja. „Cătălin, nu te-am sunat ca să dau un drept la replică”. „Nici n-ai putea, e părerea mea. Eu nu aş cere un drept la replică dacă tu ai spune despre mine că nu fac bine ceva”. „Tocmai! Am sunat să-ţi spun altceva”, spune preşedintele FR Box. Şi aici începe interviul.

Ce te nemulţumeşte?
– Noi am făcut un studiu de impact al meciului lui Bute. Faţă de cît a plătit Ministerul Turismului pentru promovarea brandului turistic al României, meciul va costa mult mai puţin şi va produce un efect de promovare mult mai mare.

Şi cum aţi calculat? Aţi echivalat o ştire TV despre meci cu un spot care promova frunza?
– Am luat în calcul vizualul. Toată sala va fi branduită cu frunza, panoul de interviuri la fel, iar acest simbol va fi văzut în zeci de ţări sau chiar mai multe. Plus că doar 40% din gală vor fi reprezentaţi de banii dinspre minister. Restul de 60% vor fi bani privaţi.

Eu am spus mereu că în România nu poţi organiza o gală de box folosind pîrghii pur economice. Ai nevoie şi de sprijin, altfel, n-o faci!

Despre banii dinspre minister vorbim.
– Da, vor fi, dar nu sînt bani publici. Şi nu sînt bani cu care s-ar putea face spitale sau şcoli.

Nici n-am scris asta, că sînt luaţi de la spitale.
– Dar asta se poate înţelege. Sînt bani europeni destinaţi promovării imaginii turismului românesc.

Deschidem o discuţie infinită. Sînt bani ai României, pentru că, din banii contribuabililor, România dă, la rîndul ei, bani acestui fond european. Aici ne contrazicem cît vrei.
– Ministerul îşi va face reclamă. Nu lui, României. Brandului turistic al ţării. Hai, măi, tu ai scris de parcă Udrea face cine ştie ce abuz!

Mai citeşte o dată ce-am scris. Cît va costa gala?
– Nu am suma exactă, depinde care va fi adversarul lui Bute. Bursa adversarului poate schimba totul. Să zicem undeva la 4 milioane de euro.

Din care ministerul aduce aproximativ 1,5 milioane?
– Nu vreau să vorbim acum despre bani, e prea devreme. Îţi mai spun o dată: sînt bani europeni de promovare, dacă nu-i cheltuim ni se iau.

Ok, vei vedea că bugetul galei va fi mai mare şi că ministerul va da mult mai mult de 1,5 milioane de euro. Dar despre sală vrei să vorbim?
– (zîmbeşte) Da, dar nu ştiu exact unde va avea loc gala. Eu aş prefera Romexpo pentru că sînt mai multe locuri posibile, poate 10.000. O variantă este „Polivalenta”, dar are dezavantajul capacităţii mai mici. Vrem să punem bilete ieftine, să vadă mai mulţi români meciul, cum spuneam, ăştia nu sînt bani ai statului…

Deci rămîne fiecare cu părerea lui. Nu sînt de acord cu tine, dar te las pe tine să închei.
– Aceştia nu sînt bani pentru spitale! E bine că organizăm un meci.

Comentarii (121)Adaugă comentariu

green hornet  •  12 aprilie 2011, 13:36

Portocala a cazut din copac si a alunecat pe frunza. De fapt si tu, Cataline ai alunecat pe frunza, dupa care ti-a disparut umorul si ai inceput sa spui prostii. De unde stii tu cit va cistiga Romania dupa meci?

Antonescu  •  12 aprilie 2011, 13:40

Foarte bun articolul si foarte trista realitatea! Concluzia mea dupa acest articol e ca din valorile democratiei in Romania noua platitorilor ne-a ramas doar libertatea de exprimare (si asta partial).

gerula  •  12 aprilie 2011, 13:44

Adicatelea eu care nu sunt de acord cu cheltuirea aiurea a banului public in timp ce se desfiinteza spitale intr o veselie, nu sunt patriot? Bine fie. Nu sunt patriot pt ca eu as fi dorit ca acesti bani sa se duca la invatamant, sanatate. Pentru aceste evenimente exista sponsori care vor publicitate , nu sa si faca madam Udrea publicitate , pt a mai obtine un mandat Decat asa patrioti mai bine lipsa.E un meci de box care poate dura si cateva secunde , si se cheltuie o suma imensa , ori la amaraciunea noastra nu ne permitem asa ceva Dar ce conteaza parerea noastra pe linga a unui „patriot”

Marius Dumitru  •  12 aprilie 2011, 13:50

Nesarat articolul.

cezar prusac  •  12 aprilie 2011, 13:52

@gerula – gresit – e un campion mondial – pe langa banii pentru invatamant si sanatate ar trebui gasiti si bani pentru un campion. problema mare e ca BANI sunt doar pentru „gentute” si pantofiori nu si pentru campioni, sanatate, invatamant DRUMURIIIIIIIIIIIIII si altele.

NG  •  12 aprilie 2011, 13:57

Din pacate multi inca casca gura la aberatiile doamnei Udrea.
Boxul amator moare in schimb statul da bani pentru gale profesioniste!

roman  •  12 aprilie 2011, 13:58

pana acuma va plangeati ca nimeni nu aduce meciul in romania si ca autoritatile ar trebui sa se implice :)))

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 14:02

roman; „va plingeati” cine? Eu nu.

marius dumitru: in general parerile diferite nu sint dulci. Dulce e consensul.

rsss  •  12 aprilie 2011, 14:03

TONTOLAN NU AI VALORAT NICI A SUTA MIA PARTE DIN VALOAREA LUI BUTE

ba  •  12 aprilie 2011, 14:06

deci domnu cezar marele tau campion mondial nu e chiar asa mare…….. el chiar nu a avut meciuri asa grele dar asta e altceva…….. de ce acei bani din organizare nu se duc la alte sporturi care au mare mare mare nevoie de banii aia !!!!!!!! si da banii puteau sa vina foarte lejer din publicitate dar de ce doamna udrea sa nu mai faca inca o investitie idioata ?! oricum e varza din toate punctele de vedere

Edi  •  12 aprilie 2011, 14:08

Stati asa,

ca nu am inteles prea bine. Adica dam in ei sau ii aplaudam ?

Acum lasand gluma la o parte avem 2 cazuri (o potrivire mai mare nici nu se putea):

cazul 1:
– o persoana fizica cumpara „caietele lui Cioran” si le doneaza statului.
Rezulta: statul beneficiaza de caiete fara nici o cheltuiala.
Urmare: toata tara injura statul ca de ce a trebuit sa vina o persoana fizica, ce statul nu putea ? Si da si injura Statul.

cazul 2:
– statul finanteaza un meci de box ce la momentul respectiv (al partidei) va pune Romania in „topul expunerii planetare”.
Rezulta: Romania beneficiaza de expunere media mult mai eficienta decat frunaza aia nenorocita.
Urmare: toata tara injura statul ca de ce trebuie sa finanteze un meci de box, ca din cauza asta se inchid spitale.

Concluzie:

Doamne, noi, romanii, nu mai suntem sanatosi la cap.

vanpersie  •  12 aprilie 2011, 14:10

ce tampenie…iara bagati de vina..de bine, de rau elena udrea a zis ca dupa ce se va incheia contractul cu bute il va aduce pe lucian sa boxeze in romania…a promis si se pare ca isi va respecta promisiunea, nu ca altii care promit degeaba ..asa ca bv ei..a si ceea ce imi place ca domnul tolontan da un reply : roman; “va plingeati” cine? Eu nu. adica numai daca va place dumneavoastra este ok daca nu ii de rahat???penibil.

zis iz sparta !  •  12 aprilie 2011, 14:12

poate,doar poate,aceasta este considerata o actiune de promovare a romaniei. totul trebuie judecat dupa ce vedem cum sunt impartiti si de unde vin banii. deocamdata este doar o judecata preventiva,dar nu te pot condamna, caci la cate „nefacute” a comis guvernul boc,nu poti fi prea precaut niciodata !
ps
in continuare nu inteleg ce cauta obreja de isi tot leaga numele de bute,desi nu are nicio legatura cu ramura de box pe care o practica acesta. boxul amator cu obreja la timona se scufunda si a ajuns pe mana interlopilor,dar dansul isi faca actiuni de imagine pe banii altora !

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 14:14

edi: ce spui tu e un sofism pentru ca pleaca de o ipoteza falsa. Meciul de box nu ne va duce in “topul expunerii planetare”, dupa cum te exprimi,e o exagerare de zile mari, sa fim seriosi, nu organizam Jocurile Olimpice!

Kronstadt  •  12 aprilie 2011, 14:17

E usor sa cheltui bani daca nu snt ai tai, sau daca nu ai muncit pentru ei. Eu daca as fi castigat cinstit 10 milioane de euro nu as investi in sport ca sa ii pierd. Crede cineva ca, cei din fotbal, in frunte cu Jiji sunt atat de prosti sa piarda milioane de euro anual, daca ar fi castigat sumele respective prin munca cinstita ?
Asa si cu guvernantii – ofera circ sau sport pe banii prostilor – iar plebea va ramane cu frunza…. in loc de mancare si medicamente.
Acum sa il vad pe Badea daca mai comenteaza ceva …..

vlad  •  12 aprilie 2011, 14:19

Of, IN SFARSIT!!!! M-am saturat sa vad toate articolele astea laudative la adresa lui Bute (toate meritate), insa in acelasi timp absolut nimic legat de boxul amator. M-am saturat sa vad pe Obreja la fiecare meci al lui Bute in ring, desi el este presedintele federatiei de box amator, pe care a ingropat-o definitiv. Nu cred ca am mai luat vreo medalie de peste 10 ani. Da, sunt de acord sa se implice FRB-ul in organizarea galei, pentru ca pana la urma face reclama sportului in general… dar atat, nu sa bage bani, si SUB NICIO FORMA bani de la ministerul turismului. Cum sa fie un Minister sponsor???

Iar pentru cel care zicea mai sus ca nu se stie cat va castiga Romania dupa meciul asta… raspunsul e la mintea cocosului: NIMIC!! Ministerul e doar sponsor, nu primeste decat o poza pe un panou… Sponsorizarea are logica doar motivata de 2 chestii: scutirea de impozite sau reclama…. in cazul unui minister nu au sens niciuna. Este JIGNITOR!

dani  •  12 aprilie 2011, 14:20

vanpersie, daca stau bine si ma uit asta e un blog PERSONAL, unde PERSOANA scrie ce doreste. VOI, ceilalti care comentati aici, aveti OBLIGATIA (bunul simt) sa respectati opinia sau nu. NIMENI nu va obliga sa intrati, sau sa comentati.

Sergiu  •  12 aprilie 2011, 14:26

Catalin, tu nu esti nici macar a suta mia parte dintre cei care si-au exprimat dorinta ca autoritatile sa se implice în aducerea galei de box a lui Bute în România. Ca nu este normal sa se întâmple asa sunt de acord dar nu pot fi de acord cu raspunsul tau dat lui @roman…
Înteleg sa se implice autoritatile în astfel de evenimente dar nu ca promotori exclusivi si în niciun caz ca propaganda politica, dar nu ai sa vezi sprijin din partea administratiei daca nu le iese si lor ceva, de oriunde ar fi ! Numai ca în tarile civilizate administratia îsi umfla bugetul în timp ce la noi si-l cheltuie pt. a face publicitate unor politicieni cel putin dubiosi.

xp  •  12 aprilie 2011, 14:26

de acord, e o prostie ca statul sa organizeze meciul. si statul nu are dreptul sa spuna ca anumite cheltuieli nu sunt transparente.

mb  •  12 aprilie 2011, 14:26

decat sa-si faca vile,mai bine ii dau cuiva care merita;))

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 14:28

sergiu: ai dreptate, dar nici nu pretind ca opinia mea e impartasita de mai multi oameni decit cei care vor ca meciul sa se joace aici. E pur si simplu opinia mea si mi-am exprimat-o, mi-am argumentat-o si ramin la ea

xp: corect ce sesizezi, asa se intimpla cind amesteci lucrurile. In mod traditional, contractele boxerilor profesionisti sint confidentiale, se afla ceva, dar nu sigur. In schimb, in mod legal, cheltuielile statului sint publice

Edi  •  12 aprilie 2011, 14:31

@Cătălin Tolontan

ideea era cu totul alta, aceea ca oricum ai da-o, tot nu este bine.

Edi

COsmin  •  12 aprilie 2011, 14:32

D-le Tolontan, tara asta e de ceva timp impartita in doua: intre cei care aspira la o justitie corecta (ups, pleonasm?), invatamant de calitate si sistem se sanatate functional, si cei care asteapta mariri de salarii, prime, bonusuri de la stat (fara performante, productivitate, astea-s pt. fraierii din privat). Si imparteala poate merge mai departe.
Iar problema pe care o puneti, MTS sponsor principal la o gala de box cu un campion mondial ROMAN, eu as pune-o altfel: nu s-a gasit nici o entitate privata in Romania sa sustina financiar acesta gala? Stati linistit d-le Tolontan, va fi ultima gala cu Bute campion mondial in Romania: Bute va fi tot mai scump de transmis si platit, iar dupa el nu vom mai avea alt campion mondial prea repede!
P.S. Eu cred ca mai exista o categorie de microbisti: cei normali, care nu pricep cum National Arena costa dublu decat initial( o ancheta, ceva? Aici e vorba de peste 100 mil EUR, nu mizilic a la Ridzi sau praf in ochi ca la Brasov) si care se bucura totodta ca Bute va boxa in Romania cu centura pe masa!Indiferent de sponsor.
P.P.S. Ma bucur ca mai aveti umor, pacat ca e cam acru.

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 14:37

COsmin: si eu ma bucur ca aveti logica si nu o gasesc cam apriga 🙂 e logica si atit

Marius Dumitru  •  12 aprilie 2011, 14:37

Cătălin Tolontan Says: in general parerile diferite nu sint dulci. Dulce e consensul.

ma refeream ca nu are gust… si nu are legatura cu…de gustibus

Sunt un cititor fidel si nu mare admirator al dnei udrea.
si da, aveti dreptul sa fiti din cand in cand si foarte subiectiv.

CristiT  •  12 aprilie 2011, 14:39

daca Bute e „adevarat” ar pune picioru in prag si ar refuza o implicare a statului…din respect pentru cetateni/fani. In felu asta ar da si o palma clasei politice care se cam folosesc de imaginea sportivilor…

Alex  •  12 aprilie 2011, 14:43

Cataline de ce nu ne spui nimic in comentariul tau de tot ceea ce implica acest meci? De ce nu mentionezi si de faptul ca vor veni mii de persoane care se vor caza in Bucuresti si care vor cheltiu niste bani in amarata asta de tara? De ce nu spui de televiziunile de afara care vor veni si ele, de ce nu spui de firmele care vor sponsoriza acest meci? De ce ne arati doar dezavantajele, din moment ce tu te pretinzi un ziarist obiectiv si nu unul aservit patronului tau, care stim cu totii de ce e in stare?

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 14:47

alex: „De ce nu mentionezi si de faptul ca vor veni mii de persoane care se vor caza in Bucuresti?” Nu o scriu pentru ca nu vor veni mii de persoane in Bucuresti. De unde ai scos-o? 🙂 Serios, chiar e evaluarea ta sau o spui de dragul argumentatiei? Vor fi 4.000 de oameni, cu totul, in „Polivalenta” sau ceva mai multi la Romexpo. De unde si pentru ce sa vina mii de oameni din strainatate?

Mihai  •  12 aprilie 2011, 14:48

Probabil ca vom organiza gale, finale, vom avea stadioane insa mai trebuie rezolvata o singura problema. Ar trebui sa puna la intrare niste dusuri (ca la piscina) care sa-i spele pe mizerabilii ce tupeul sa intre. De ce mizerabili? Pentru ca drumul pana la stadion trece prin noroiul infrastructurii romanesti. Iar la asta se adauga faptul ca multi, secati de atatea taxe si impozite (care ghici unde se duc) s-ar putea sa nu mai aiba bani de un sapun „ca lumea”, cu atat mai putin de o apa de colonie.

sandu  •  12 aprilie 2011, 14:49

bute merita ori ce sacrificiu

radu  •  12 aprilie 2011, 14:49

nu stiu cat o sa investeasca guvernul in gala de box, dar cred ca, cu un management bun se poate scoate profit (ma indoiesc ca o sa fie cazul la noi, dar sa speram…).

Legat de stadion, ca tot o dai inainte cu 100 mil, din cate stiu eu, fata de pretul de licitatie s-a mai adaugat un acoperis la stadion si multe alte prostii (nu comentez asupra necesitatii lor). Asa ca era normal ca pretul sa creasca (nu stiu daca neaparat cu 100 mil., dar ideea e ca suma trebuie pusa in un pic de context nu aruncata la senzational in toate articolele).

Mentionez ca nu sunt bucurestean deci nu am nimic cu Oprescu si pe Udrea nu o suport

COsmin  •  12 aprilie 2011, 14:49

D-le Tolontan, cu voia dvs., o portie de logica „apriga”: daca Bute ii va servi adversarului un upercut la ficat, nu-i asa ca nu va mai avea nevoie de „asistenta” d-nei Anastase?
Cele bune!

Vali  •  12 aprilie 2011, 14:56

Domnule Tolontan , sunteti plin de contradictii! Pai sa vedem : Tariceanu si guvernul lui sustinut de PSD da cu tifla PDL-ului in 2007-2008 si arunca cu bani si-n caini (ca doar aveau de unde nu? BCR-ul sa traiasca printre altele) Dupa asta vine prostul ,adica PDL-u, si trage linie si descopera evidenta la 2 luni dupa ce PNL-PSD au consumat si ultimul leut pe fel de fel de „investititii” amanetand si anul urmator cu contracte neachitate. Acum sa inteleg ca PNL-PSD sunt patriotii iar ceilalti idiotii?? Departe de mine ideea ca PDL-ul e fata virgina din povestea asta ca slava domnului s-au dat si ei la miere bagand mana pana la cot pe alocuri dar ar trebui sa fim corecti si sa analizam subiectiv si de sus toata privelistea ca daca stau bine si ma gandesc , daca nu aruncau orbeste banii pe cheltuieli inutile si la preturi de nu le poti cuprinde cu imaginatia poate aveau si sacalii astilalti bani si pentru investitii nu numai pentru buzunarele lor.
Hai noroc si la mai mare si sunt sigur ca intr-o oarecare masura imi dati dreptate chiar daca nu o sa recunoasteti 😉

Steaua1986forever  •  12 aprilie 2011, 14:57

Felicitari pentru modul jenant in care ai legat o problema REALA (faptul ca din buzunarul NOSTRU se plateste o gala de box profesionist – fapt nemaintalnit in lume) de o problema oarecum inventata (tot de voi) cu Oprescu si cu Stadionul National!

rippersash  •  12 aprilie 2011, 15:03

Pana acum nu era bine ca nu s-a organizat nici un meci al lui Bute in Romania iar acum cand se va organiza iar nu e bine. Si ce daca se va plati din banii publici? Banii aia oricum se vor recupera din contractele de publicitate si din vanzarea meciului de catre Showtime.Nu mai zic de o expunere pozitiva ce o vom avea in afara.Un meci de acest gen valoreaza mai mult decat prostia aia de „Explore the Carpathian Garden” care tot din banii nostri e platita. D-le Tolontan ramaneti la fotbal ca la box nu aveti dreptul sa va dati cu parerea.

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 15:05

vali: inteleg ce spuneti, dar nu despre partide vorbeam aici, ci despre initiative, bani, costuri

Vali  •  12 aprilie 2011, 15:08

PS. Acum revenind la gala; mi se pare absolut normal ca atata timp cat nicio entitate privata nu vrea ,guvernul Romaniei sa finanteze cu bani publici imaginea Romaniei in modul cel mai corect si mai bun posibil , si anume sustinandu-si campionii (atati cat ne mai permitem sa scoatem). E primul lucru pe care statul Roman vreau sa il faca cu banii pe care ii dau eu ca impozite.! Eu vreau gala de box cu centura pe masa si Lucian in ring in Romania si am sa fiu in tribune pentru asta.
La faptul ca sunt destui platitori de taxe care vor sa se faca si asa ceva din banii lor nu v-ati gandit? De ex eu nu vtreau sa mai primeasca nimeni bani moaca ca venit minim garantat si sa se duca toti sa munceasca … se poate asa ceva? Nu se poate si sunt frustrat ca banii mei se duc pe nemunca si leneveala altuia asa ca ma doare la basca daca se mai gasesc frustrati in Romania care fac spume ca udrea face gala de box (sac)

danyboy84  •  12 aprilie 2011, 15:08

Stiti cum se numeste acest articol… IPOCRIZIE!!!

Pana acum toti „jurnalisti” tipau de mama focului ca nu il meritam pe Bute, ca nu suntem in stare sa-i organizam un meci si asa mai departe sau chiar ca televiziunile nu cumpara drepturile TV pentru meciurile acestuia.

Acum e gata, meciul e ca si rezolvat, va avea loc la Bucuresti insa tot nu e bine. BUTE e chiar un campion care merita asa ceva… E campionul care trezeste o tara intreaga sa-l vada. Asa ca terminati cu propaganda asta de doi lei cum ca e din bani publici si din alea si lasati acest meci sa se organizeze. BUTE o merita!!!

rippersash  •  12 aprilie 2011, 15:14

D-le Tolontan am si eu o mica intrebare. De ce nu ati fost la fel de vehement la precedentul meci al lui Bute preluat de catre b1tv. Ziarul d-voastra si la fel si televiziunea se mandresc cu zicala: „noua ne pasa de sport, poate prea mult” insa cand vine vorba sa o si demonstrati sunteti repetenti. Daca gsptv trasmitea precedentul meci al lui Bute as fi inteles acest articol insa cand trustul d-voastra nu si-a dat absolut nici un interes sa sustina acest om care de bine de rau ne face o publicitatea gratuita nu aveti dreptul sa comentati.

radu teo  •  12 aprilie 2011, 15:19

f bun articol, evident intineaza acest blog si comentaci politici, din gama 3 la kil, trepadusi pe forumuri
mts, investitii, oprescu, niste dezamagiri crancene, ho-tie pe toata linia

Doroftei  •  12 aprilie 2011, 15:25

Pentru cei care vor sa il vada pe Bute la Bucuresti, de ce nu faceti tata o cheta si platiti bilete de peste 2000 de euro sau mai mult ca sa strangeti bani ??
Oricum toata chestia asta e cu propanaganda electorala, nu am vazut-o decat pe madam nuti pe langa Bute ….. pai e „bun national” sau e mascota pdl ??
Eu am alte cote valorice, iar Bute e undeva dupa locul 1000 – asa ca de ce sa platesc pt un meci la care nu o sa ma uit ??

iOi  •  12 aprilie 2011, 15:44

De ce nu cumpara o entitate privata meciul lui Bute ?
Pentru ca intr-o economie sanatoasa nu dai un ban (gramada) decit
daca scoti profit. Se pare ca televizarea lui Bute NU scoate profit,
altfel s-ar bate pe el toate televiziunile. Ce inseamna ca nu scoti
profit la TV … inseamna ca nu o sa aibe o cota de piata relevanta,
deci nu o sa aiba publicitate platita regeste …. Concluzie: majoritatea
romanilor nu se vor uita la meci, iar daca noi nu ne uitam credeti-ma ca
nici restul lumi „don’t give a s.h.it”

Totul nu e decit o parada politica de prost gust pe banii nostri …
sunt convins ca daca in locul pdl erau pnl sau psd se facea aceasi
manevra de 2 bani …

danu  •  12 aprilie 2011, 15:46

Despre ce vorbim Catalin? Fura Udrea! Fura si Oprescu! Un alibi subtire la teza articolului tau UDREA FURA. A compara incarcarea notei de plata cu a primi altceva decat ai comandat … e usor manipulant. Banii dati pentru meciul lui Bute sunt din aceeasi categorie cu cei dati de municipalitati diverselor sporturi profesioniste, in mod special FOTBALULUI, sustinerea fiind aceeasi PROMOVAREA TURISTICA. Sunt mai „legitime” milioanele de Euro date de Consiliul Local Timisoara echipei PROFESIONISTE de fotbal Politehnica (in aceeasi situatie fiind multe alte echipe tinute pe bani publici dar oferind contracte profesioniste Poli Iasi, Branesti, etc)? Ma tem ca platitorul de taxe nu a fost intrebat?! Cu alte cuvinte hai sa ne indignam, dar s-o facem mai coerent si fara partizanate politice. Cu simpatie, danu PS.1 Ma intreb daca exista in institutiile publice vreun ordonator de credit … CINSTIT?!?!!? Sunt convins ca s-au tras comisioane uriase la constructia stadionului de catre cei care l-au inceput si, evident, de catre cei care-l termina.PS 2 Din cateva lucarari de infrastructura Romania a dat deja zeci de milionari in Euro … cand vom fi terminat toate investitiile necesare in Romania … vom avea acelasi numar de milionari ca Rusia sau Elvetia?!?!

sorin oparescu  •  12 aprilie 2011, 15:47

In Montreal prin 2009 cind dobitocul ala de Ecclestone a cerut o suma mai mare pt Formula 1 si nimeni nu i-a dat a scos circuitul…in anul urmator cind au vazut aia de la primarie & guvern provincial cit pierde orasul din cauza nesustinerii evenimentului…au dat si ei niste bani IMPREUNA CU PRIVATII…

Ce daca dau banii pt promovarea ro prin The Economist sau New York Times nu tot aia e ?

Impreuna cu bani din sectorul privat si bugetul sa fie evident public, de ce nu ?

Pandele  •  12 aprilie 2011, 15:52

Iata un caz in care comentariile sint mai relevante decit articolul care le-a provocat. Relevante pentru ca explica de ce sintem condusi de hoti si incompetenti. De ce Oprescu are sustinere de 70%. De ce securistii si infractorii sint alesi democratic in parlament. Pentru ca poporul, in majoritatea lui, are alte prioritati. Ei vor sa-l vada pe Bute in Romania, cum il capaceste pe un nefericit anonim si pe urma tzopaie cu steagu’ Romaniei de git si cu ochii in lacrimi. Si nu-i intereseaza cit costa, cine da banii, si cine imparte profitul. Ai priceput, Tolo? Cam aici se opresc povestile cu responsabilitate, transparenta, legalitate, accountability etc.

Pun pariu ca daca miine s-ar face referendum cu intrebari gen „sinteti de acord cu construirea unui stadion urias in Bucuresti sau cu organizarea unui meci de box cu Bute, indiferent de costuri”, rezultatul ar fi un „Da” covirsitor.

sorin  •  12 aprilie 2011, 15:57

ce sa ne mai mire!!daca ne gandim ca domul din atlanta cu 75 000 locuri a costat cu 80 mil mai putin decata Arena Nationala si arata de infinete ori mai bine , pe mine ma lasa ……….mu, orb, indiferent.nici de sperat nu mai sper.

bradut  •  12 aprilie 2011, 15:58

@tolo
pai ar fi trebuit s-o iei si tu da’ capo.
asa, ai cam intrat de-a dura si, bien sur – s-au gasit varcolacii sa-ti sara la beregata.
insa ceva tot trebuie reprosat articolului/postarii tale: faptul ca nu argumentezi logic(si, de fapt, nu prea argumentezi) ce este nelalocul sau in afacerea asta.
dupa care, mai mult ca sigur, o parte din varcolaci iti deveneau chiar inamici.
nu o sa mai avem un meci de titlu.
o sa avem un bute promotor.
si frunze.
verzi si uscate.

alex  •  12 aprilie 2011, 15:59

cum o dai nu este bine. Atata timp cat Bute reprezinta Romania mi se pare normal sa-i fie organizata o gala iar toate costurile sa fie la vedere. Dar se pare ca pentru ziaristi conteaza culoarea politica a celor ce organizeaza, nu ca Bute reprezinta Romania. Daca nu ar fi organizat s-ar fi scris ca de ce statul nu face si drege sa-i organizeze o gala, bla, bla… Am un sfat pentru Bute: Organizeaza gala in Canada ca si pana acum si lasa-i sa stea in intunericul lor. Toata ziua aveti frica ca va fura cineva si asta este cauza tuturor necazurilor.
Ce ar fi spus dl Tolontan, daca GSP ar fi fost invitat sa participe la organizarea galei? Ar fi elogiat toata politica romaneasca de la Cuza incoace.

dragomir(nu mitica)  •  12 aprilie 2011, 16:13

Domnul Tolontan,Bute merita tot efortul sa boxeze in tara.mereu si-a exprimat dorinta asta.si cand cineva face ceva ca romanii sa-l vada pe viu boxand te trezesti dumneata sa despici firul in patru ca vezi doamne se cheltuiesc niste bani publici.Dumneata cu trustul intact(niste patrioti) de ce nu ati facut nimic sa organizati meciul lui bute dar sunt sigur ca va veti infige pentru televizare pentru ca ratingul antenelor a fost serios sifonat de romanii cu talent.

iOi  •  12 aprilie 2011, 16:13

S-a tot discutat si se discuta inca aprins despre diferentele intre
actuala si fosta putere … pdl si pnl-psd … Exista o singura mare
diferenta care ar trebui sa ne intereseze da’ nu cred ca avem inca
nivelul sa o intelegem:
Acum suntem furati pe fata si fara rusine, sfidarea nu mai are nici o limita! cam atit, restu e can-can 😀

Comentează