Gală profesionistă cu bani de la statul amator

S-a decis. Microbiştii se împart în oameni normali şi în cei care se întreabă dacă e bine că Naţional Arena s-a făcut la preţ dublu faţă de cel anunţat iniţial şi, mai nou, se miră că un minister va finanţa din impozitele contribuabililor o gală profesionistă de box. Asta se pregăteşte să se întîmple acum, cu Ministerul Turismului şi Dezvoltării promovindu-se drept sponsor principal al meciului din iulie al lui Lucian Bute. Sponsor prin publicitate şi cu sume misterioase.

marți, 12 aprilie 2011, 1:11

S-a decis. Microbiştii se împart în oameni normali şi în cei care se întreabă dacă e bine că Naţional Arena s-a făcut la preţ dublu faţă de cel anunţat iniţial şi, mai nou, se miră că un minister va finanţa din impozitele contribuabililor o gală profesionistă de box. Asta se pregăteşte să se întîmple acum, cu Ministerul Turismului şi Dezvoltării promovindu-se drept sponsor principal al meciului din iulie al lui Lucian Bute. Sponsor prin publicitate şi cu sume misterioase.

„Banii se vor anunţa, nu-i ştim încă„, a spus Elena Udrea. „Totul va fi transparent, mai puţin contractele pugiliştilor„, a adăugat Rudel Obreja, preşedintele Federaţiei de Box. Amîndoi sînt naturi ofensive. Adevărul e că numai doi oameni cu mare încredere în ei puteau să legifereze Marea Premieră: box profesionist cu bani de la statul amator.

S-a decis şi e clar! Dacă ai nedumeriri faţă de marile realizări ale lui Sorin Oprescu şi faţă de revelaţiile emotiv-investiţionale ale Elenei Udrea, eşti un ignorant. Cele 100 de milioane de euro plătite în plus pentru stadion şi sumele mari, încă nedezvăluite, pe care bugetul le va vărsa în gala de box sînt alibiul prin care caractere ofticoase, noi, adică, îşi exprimă invidia la adresa „acelora care măcar fac ceva, bă!”. Nu ai mari sanse sa te opui acestui discurs cind 70% dintre bucuresteni se declara, conform sondajului CCSB de azi, „multumiti de Sorin Oprescu”. OK, ramineti cu el!

Totuşi e interesant cum patrioţii cheltuiesc şi duşmanii ţării plătesc. De fapt, patrioţii fac totul mai uşor. Ei se uită o singură dată în viaţa lor la un meci de box, declaraţia îi aparţine Elenei Udrea, şi înţeleg imediat stilul pugilistului favorit.

Ministrul turismului s-a oferit, desigur în glumă, să comenteze un meci. Dar de ce în glumă? E vremea să ducă patrioţii patriotismul pînă la capăt şi să apară tot Guvernul la gală!

Premierul să bată gongul, ministrul de interne să stea în colţ frămîntînd prosopul, un cunoscut antrenor român de box chiar mănîncă din cîrpă, Elena Udrea să comenteze, iar şeful ANAF să ceară completarea declaraţiilor fiscale personalităţilor din primele 10 rînduri. Avînd în vedere cine se aşază în faţă la box, Fiscul ar avea un succes imens cu recuperarea restanţelor faţă de stat. Pentru evitarea surprizelor cu arbitrajul, Roberta Anastase va stringe punctajul de la judecatori si va anunta rezultatul.

Acum fără nici un pic de umor. Chiar s-a împărţit lumea şi ţara. S-a împărţit, ireductibil, între cei care iubesc România şi cei care achită România.

Patrioţii se pozează cu Bute, iar ceilalţi devin cetăţeni europeni care finanţează o gală de box profesionist ce costă milioane de euro.


„ACEŞTIA NU SÎNT BANI PENTRU SPITALE!


Rudel Obreja apară parteneriatul cu ministerul condus de Elena Udrea

După ce articolul de opinie de mai sus a apărut pe net, bipăie telefonul. Rudel Obeja. „Cătălin, nu te-am sunat ca să dau un drept la replică”. „Nici n-ai putea, e părerea mea. Eu nu aş cere un drept la replică dacă tu ai spune despre mine că nu fac bine ceva”. „Tocmai! Am sunat să-ţi spun altceva”, spune preşedintele FR Box. Şi aici începe interviul.

Ce te nemulţumeşte?
– Noi am făcut un studiu de impact al meciului lui Bute. Faţă de cît a plătit Ministerul Turismului pentru promovarea brandului turistic al României, meciul va costa mult mai puţin şi va produce un efect de promovare mult mai mare.

Şi cum aţi calculat? Aţi echivalat o ştire TV despre meci cu un spot care promova frunza?
– Am luat în calcul vizualul. Toată sala va fi branduită cu frunza, panoul de interviuri la fel, iar acest simbol va fi văzut în zeci de ţări sau chiar mai multe. Plus că doar 40% din gală vor fi reprezentaţi de banii dinspre minister. Restul de 60% vor fi bani privaţi.

Eu am spus mereu că în România nu poţi organiza o gală de box folosind pîrghii pur economice. Ai nevoie şi de sprijin, altfel, n-o faci!

Despre banii dinspre minister vorbim.
– Da, vor fi, dar nu sînt bani publici. Şi nu sînt bani cu care s-ar putea face spitale sau şcoli.

Nici n-am scris asta, că sînt luaţi de la spitale.
– Dar asta se poate înţelege. Sînt bani europeni destinaţi promovării imaginii turismului românesc.

Deschidem o discuţie infinită. Sînt bani ai României, pentru că, din banii contribuabililor, România dă, la rîndul ei, bani acestui fond european. Aici ne contrazicem cît vrei.
– Ministerul îşi va face reclamă. Nu lui, României. Brandului turistic al ţării. Hai, măi, tu ai scris de parcă Udrea face cine ştie ce abuz!

Mai citeşte o dată ce-am scris. Cît va costa gala?
– Nu am suma exactă, depinde care va fi adversarul lui Bute. Bursa adversarului poate schimba totul. Să zicem undeva la 4 milioane de euro.

Din care ministerul aduce aproximativ 1,5 milioane?
– Nu vreau să vorbim acum despre bani, e prea devreme. Îţi mai spun o dată: sînt bani europeni de promovare, dacă nu-i cheltuim ni se iau.

Ok, vei vedea că bugetul galei va fi mai mare şi că ministerul va da mult mai mult de 1,5 milioane de euro. Dar despre sală vrei să vorbim?
– (zîmbeşte) Da, dar nu ştiu exact unde va avea loc gala. Eu aş prefera Romexpo pentru că sînt mai multe locuri posibile, poate 10.000. O variantă este „Polivalenta”, dar are dezavantajul capacităţii mai mici. Vrem să punem bilete ieftine, să vadă mai mulţi români meciul, cum spuneam, ăştia nu sînt bani ai statului…

Deci rămîne fiecare cu părerea lui. Nu sînt de acord cu tine, dar te las pe tine să închei.
– Aceştia nu sînt bani pentru spitale! E bine că organizăm un meci.

Comentarii (121)Adaugă comentariu

topitzu  •  12 aprilie 2011, 16:23

imi place foarte mult bute, si ii urmaresc meciurile
spre deosebire de romania aici in canada exista o delimitare, unde are voie si unde nu are voie statul sa se implice
si parerea mea este ca statul roman daca vroia sa ajute un campion trebuia sa o faca altfel nu organizandu-i o gala
ca daca zicem da merita o gala, atunci de ce alti campioni nu beneficiaza si ei de gale si de avantaje la acelasi nivel cu bute, ma refer aici la gimnastica, scrima si alte sporturi pe unde mai avem si noi campioni
statul nu avea nici un drept sa il favorizeze pe bute cu aceasta gala , totul miroase aici a propaganda politica, iar bute bineiteles ca nu a refuzat, ca oricum nu el decide unde si cu cine joaca si cei care organizeaza meciurile si cu care are contract , si doar nu erau sariti de pe fix sa refuze asa un loz sigur.
iar cat despre microbistii adevarati, ei tot la tv o sa vada meciul, asa cum s-a intamplat si cu meciul de handbal din finala ligi campionilor cand s-au strans toti politicienii la poza desi sunt habarnisti, iar microbistii adevarati au vazut meciul la tv
si mai ma intreb de unde atata patriotism si respect pentru bute, cand cu cateva luni, sau poate un ana inainte, cand a venit in tara dupa ce isi aparase centura in meciul cu andrade, daca nu ma insel, nu i s-a dat nici o importanta.
problema in romania e ca statul se implica unde nu-i fierbe oala si unde ar trebui sa se implice sta deoparte
bute ar trebui sa primeasca de la statul roman respect, recunostinta si decoratii si nu gale, de gale se ocupa interboxul

tolontannnnn  •  12 aprilie 2011, 16:23

Eu , un contribuabil la bugetul de stat , sunt „mai mult decat de acord” cu finantarea acestei gale.Nu ma intereseaza foarte mult suma cheltuita ( si cred ca o mare parte din aceasta suma va fi recuperata ), nu ma intereseaza ca va fi un meci organizat de catre doamna Udrea ( si la viitoarele alegeri sigur nu voi vota cu cutarica, pt ca a organizat un meci de box sau cutarica, pentru ca a facut un stadion), nu ma intereseaza ca domnul Tolontan nu este de acord sunt doar fericit pentru faptul ca cel mai mare sportiv roman al momentului are ocazia sa boxeze in tara natala.Pentru momentele in care m-a facut mandru ca sunt roman ( momente traite tot mai rar in ziua de azi), pentru momentele in care am uitat de toate neajunsurile acestei vieti si simteam fiori de fericire vazandu-l fluturand drapelul, el, campionul mondial, ROMANUL BUTE, merita fiecare ban cheltuit de stat.

butepenaba  •  12 aprilie 2011, 16:25

Bute…de cand e campion tot incearca sa fie luat in seama in Romania si stupoare: nu e de interes. De ce?? Simplu, omul nu are sare si nici piper, a luptat numai cu dubiosi semiprofesionisti si nu stiu prin ce minune a si castigat 😉
Ideea e ca acum, in sfarsit, dupa principiul omului frustrat din provincie „mai bine sa te stie lumea in Capitala decat in Canada”, Bute reuseste sa danseze pe banii nasei mari Lenuta Udrea, finantata de asemenea, cum bine spunea don’Tolontan, de catre bugetul nostru de toate zilele.
Ia uite cum cu putina deturnare de fonduri,numim aici acest „eveniment pugilistic” cica… (hi hi), marele nostru campion (ha ha) Bute din Petrila parca, danseaza pentru noi pe banii nostri dar pe muzica lui (banuiesc ca Celine Dion sau Dior ca nici nu mai stiu)…
Bravo monser, la placinte inainte, dar (asta ca sa mai taie din elanul bugetar) Loe Doroftei are si sare si piper,7 ani de acasa si cel mai important: talent. A, era sa uit, de Lenuta si sa nu se supere cumva…ea chiar le are pe toate, sincer.

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 16:44

pandele: da, acesta ar fi raspunsul

tolontannnnn: ok, am vazut punctul tau de vedere, eu am altul

alex: cum sa organizeze gsp gala? nu inteleg.

adra  •  12 aprilie 2011, 16:51

de-abia astept o gala profesionista de box din america pe bani publi ci !!!!!!organizatorii de acolo isi risca proprii bani ( pot pierde sau pot castiga bani ) , la noi obreja risca banii pulici !!!!!!!

Tavy  •  12 aprilie 2011, 16:52

Meciul lui Bute de la Bucuresti era o sarbatoare la care voiam neaparat sa particip. Acum ca acesta capata culoare politica (oricare ar fi ea) din bani publici, mi-e urat. Opinia mea este ca aceasta este o miscare cu iz electoral si fiind din bani publici, e furt. Se folosesc de imaginea oricui pot si de simpatiile romanilor sa ne intre cu bocancii in casa.

victor L  •  12 aprilie 2011, 17:00

Asa cum ne sta bine, nu-i bine nici `sa, nici `sa.
Si e bine ca nu-i bine, avem o piine de mincat.

Cătălin Tolontan  •  12 aprilie 2011, 17:46

tavy: lasa asta, meciul e altceva, merita sa vii sa-l vezi pe bute!

tolontannnnn  •  12 aprilie 2011, 17:57

Azi noapte m am uitat la emisiunea Replay – TVR1. A fost meciul Romania – Columbia din Franta 98. Vizionam rezumatul si pot spune ca aveam emotii. Ce meci, ce echipa , ce vremuri!!!!!!!!!!!
Saptamana trecuta au dat in emisiune amicalul cu Paraguay sustinut inainte de plecarea la mondial. Mi am adus aminte cat de „romani suntem”. Un stadion Ghencea dezolant de gol, suporteri rezoltati, ziaristi contrariati………Nu intelegem ce vrea Hagi, de ce tipa dupa meci, de ce vrea statuie? De ce ? Ce a ti facut voi pentru noi, voi sunteti plin de bani oricum si noi murim de foame. ce vreti voi de la noi?
Si acum ma intreb de ce nu am fost la meci, de ce nu m am dus sa l vad pe Hagi, Ilie, Popescu, Petrescu, ….., de ce nu m am dus sa le multumesc pt calificare, de ce nu m am dus sa i incurajez? De ce?
Pentru ca totusi si eu sunt roman si in 99 % din cazuri romanii sunt „neintelesi”, tot timpul nemultumiti cu starea de moment, tot timpul vad numai cospiratii, vad numai politicieni care vor sa si faca doar imagine, vad oamenii statului care doar stiu sa fure… si uita sa se bucure de lucrurile simple, de acele momente care nu le traiesti foarte des, de viata pur si simplu. Oare ne am bucurat cu adevarat de acele momente , de acele mecuri ? Cu siguranta nu .
Revenind la gala noastra as fi vrut sa vad un articol de genul :
Statul roman org gala, nu sunt de acord pt ca… dar totusi am avea unele sugestii. In urma unei discutii cu promoterul…., in urma unor investigatii noi credem ca ar fi bine ca evenimentul sa se organizeze astfel pentru a putea sa maximalizam „profitul” acestui eveniment.
De ce nu se poate si asa ?
PS : daca aceasta gala nu s ar organizaq peste 10 ani am face o emisiune cu Bute si am da in guvernanti de ce nu au facut nimic atunci cand el era campion.

dan _USA  •  12 aprilie 2011, 18:02

Pina la urma daca ar fii un meci ADEVARAT as trece si peste treaba ca se face pe banii nostrii !!! dar din pacate va fii o susanea in portocaliu ,o lupta cu un boxer care va venii sa-si ia banii si sa se culce prin runda 6-7 asta pt ca Bute nu va forta din prima runda!!Va fii un meci cu un adversar de peste 35 ani care a reprezentat ceva acum 5-6 ani si acum isi face chipurile REINTOARCEREA in box..o susa marca Interbox cu bani publici. Sa vrea sa-l vad pe Rob Moore
ministrul turismului in Canada SPONSOR la o gala a unui boxer profesionist pe motivul ca prin cheltuirea citorva miloane face imagine Canadei ????? in secunda 2 isi da demisia!!!

Mircea  •  12 aprilie 2011, 18:20

Mai las-o vere cu spitalele alea. Daca ai fi vezut, macar ce se facea pe acolo, prin asa zisele „spitale”… nici n-are rost. E foarte bine ca au alocat bani pentru asta. Cand au fost meciuri mai demult de a lui Bute toti din ziare ati sarit ca arsi ca nu e adus in Ro, ca nu de ce nu sunt bani, ca de ce nu e la tv meciul, bla bla, si acuma invers. Numa si numa dupa senzational umblati. CALITATE FIULE, NU CANTITATE !!!

Tolontan: Boc să bată gongul la meciul lui Bute, Udrea să-l comenteze, Anastase să adune punctajul | La Mafalda  •  12 aprilie 2011, 18:26

[…] “Premierul să bată gongul, ministrul de interne să stea în colţ frământând prosopul, un cunoscut antrenor român de box chiar mănâncă din cîrpă, Elena Udrea să comenteze, iar şeful ANAF să ceară completarea declaraţiilor fiscale personalităţilor din primele 10 rînduri. Având în vedere cine se aşază în faţă la box, Fiscul ar avea un succes imens cu recuperarea restanţelor faţă de stat. Pentru evitarea surprizelor cu arbitrajul, Roberta Anastase va strânge punctajul de la judecători şi va anunţa rezultatul”, scrie Cătălin Tolontan pe blog. […]

Mihail  •  12 aprilie 2011, 18:29

Eu cred ca multe lume nu intelege esentialul, se merge pe principiul : bine ca se face, chiar daca e pe bani publici. Totusi nu se vede ca nu e normal sa organizezi o gala profesionista pe banii publici? Adica Bute, si camarila lui de impresari, manageri si multi altii isi vor fixa un onorariu, pe care statul il va plati. Si sunt convins , ca va fi mult mai mare decat ar fi fost un onorariu la o gala in Canada. La fel , adversarul lui Bute isi va fixa suma, care statul roman o va plati si pe aia. Acuma , ca multi din bani vor ajunge in multe buzunare, poate portocalii, poate romanesti sau straine, e partea a doua. Onorariile nu se prea pot controla si negocia, si oricum : plateste statul!! Sa ma ia pe mine adversar Bute, eu nu vreau decat cateva sute de mii de euro, si ii impart cu oricine e dispus sa ma ajute sa ajung acolo… Oricum si din banii mei voi fi platit, nu?

claudiu  •  12 aprilie 2011, 18:44

voi astia care tot aberati in comentarii nu ati citit si update-ul? ca mts vine cu 40% nu dau toti banii galei si plus de asta sunt bani europeni?pe tolontan il iertam el tine sa fie gica contra si cand nu e cazul…

Eugen Borbely  •  12 aprilie 2011, 18:53

Domnule Tolontan,
Mereu m-am temut ca marile sperante aduc si mai mari dezamagiri. Desi e laudabil ca s-ar putea organiza un meci de acest gen, tare mi-e teama ca ne facem de ras din nou, ca in multe alte ocazii. Si nea Rudel asta nu e cel care inca nu si-a rezolvat problemele cu organismele internationale? Sa nu ne trezim cu surprize…Iar daca toate notele de plata pentru lucrari sunt dublate, de ce n-am dubla si pedeapsa, in cazul fericit in care baietii acestia/fetele acestea vor fi dovediti/dovedite?
Succes in continuare!

Sibelius  •  12 aprilie 2011, 22:19

Daca Ministerul nu ar fi dat banii am fi asistat probabil la un rechizitoriu furibund impotriva guvernului care nu vrea sa contribuie la organizarea galei.

sigismund  •  12 aprilie 2011, 22:31

ce se intampla este tot gaselnita romaneasca de a se sustrage banii publici, vezi gala organizata de videanu ptr Adrian Diaconu.Bute are o frustare care nu i se va vindeca toata viata, el a fost un !zero! la amatori si nu l-a bagat si pe el Romania in seama.Acum vine din Canada, profesionist, ajuns campion datorita conjucturi fiind un produs de marketing al lantului de baruri sportive Cage aux Sport. I se da papusari ca adversari si Quebecosi beau bere si maninca pop corn si uite asa curg profiturile pentru proprietar Jean Bedard.Tot interesul sa ramana Bute campion pana la adinci batranete ca mai sunt de baut vreo patru vapoare de bere.Buuuuuun, sa va dau si reteta de umplere a vestitului Centre Bell din Montreal.- Acest lant are 49 de locatii, baruri restaurante, date gen franciza, Domnul Jean proprietarul, da ,,,,atentie,,,, fortat 500 bilete la fiecare gala pentru toate locatiile gen promovare, nu se pot refuza ptr ca fiecare bar semneaza un contract de promovare, royalty fees, etc; oameni buni faceti calculul 500 X 49 si uite asa s-a umplut sala.Sunt ospatar la unul din aceste baruri, veneau o multime de romani la inceput, acum s-au prins de cacealma, totul este o facatura, ce va fi si in Romania.Pacat, oamenii o duc rau in Romania, vorba aceea, chelului caciula de margaritar ii trebuie.looool

alwn  •  12 aprilie 2011, 22:58

ingrijorator nu e atat ca se face, nu e prima data si la doroftei s-a facut. Problema e mentalitatea oamenilor, citesc ca majoritatea commenturilor sunt pentru gala. Logica e simpla, bine ca se face, nu conteaza ca e vb de bani publici, ca-si face un anumit partid si o anumita doamna imagine, nu conteaza ce comisioane o sa se imparta din banii astia publici in frunte cu buzunarul lui obreja. Din pacate in tara asta nu exista cultura banului public si a normalitatii. Principii? Legi? reguli? Toate sunt asa de relative si nu se aplica pt toata lumea si mereu

gabarelo  •  12 aprilie 2011, 23:43

Catalin,

Ai o atitudinte tipic romaneasca, marginita, chtitibusara, de Gica-contra, chipurile grijuliu cu banii statului. Ma amuza ca tu crezi ca esti altfel, european, corect si atent sa nu se risipeasca avutia la care tu si cei ca tine (evident, cei cinstiti si corecti, de stanga)_ au adunat-o pentru statul roman. Ma amuza si ca nu iti dai seama cat pierzi, ca om si ca ziarist prin felul asta marginit de a fi. Mi-a luat ceva timp sa imi dau seama ca tu esti sincer, te-am crezut ipocrit, imi cer scuze pentru asta. Esti doar limitat. Toti avem limite. Esti totusi de tot hazul cu grija banilor pe care statul roman nu i-a cheltuit (ilegal-incorect) inca! Drobul de sare? In cazul de fata e simplu: daca Udrea face o ilegalitate, o denunti. Daca nu iti place cum cheltuieste banii (tai) nu o mai votezi! Ce atata chitzaiala! Ce atata vigilenta si manie proletara!

Astept o investigatie de mare respiratie jurnalistica despre creantele Romaniei, ajunse la Patriciu? Despre banii de inceput ai lui Voiculescu? Cu buna credinta, mai astept de la tine o ancheta si despre partea celor care au praduit Roamania cu miliardele de euro si nu doar cu zecile de mii.

Daca fac bilantul postarilor tale frumoase, despre sport si sportivi si al celorlalte, asa zis sociale, acesta iese negativ, clar.

As prefera sa nu te citesc. Roaga-l, pentru mine, pe Cristi Preda sa te scoata din blogroll.

Angi  •  13 aprilie 2011, 0:16

Salut, Catalin! Te admir pentru calitatea de a spune lucrurilor pe nume si de a gandi drept intr-o tara stramba. Oare cat va dura pana se va schimba mentalitatea romanilor ?! A trecut atat de mult de la ce-o fi fost in decembrie si tot nu ne revenim! Asta e! Poate ca ne meritam soarta. Dar copii si parintii nostri ce vina au oare? Am fost nevoit sa plec sa muncesc afara din cauza acestui sistem care nu se mai indreapta odata. Parintii mei sunt pensionari si au nevoie de sprijinul meu sufletesc. Si nu le pot oferi asta pentru ca oameni ca Oprescu si marlanii de sus nu le mai ajunge furatul. Eu am invatat in strainatate ceva: societatea te educa. Romanii plecati in Germania, Franta sau Anglia au invatat cu e sa traiesti undeva unde marea majoritate isi vede de treaba lui si legea trebuie respectata indiferent de nume. Pai aici in Anglia au ajuns parlamentari la inchisoare pentru ca au avut declaratii false in ceea ce priveste cheltuielile! Indiferent de ce mi se intampla in viata de zi cu zi, am convingerea ca daca e nevoie imi voi gasi dreptatea la organele abilitate. Am fost 1 zi la consulatul Romaniei si m-am stresat cat pentru 1 luna la munca! Chestii simple de care te lovesti zilnic iti pot face viata mai usoara si tzara devine mai civilizata. Dar cine sa le aplice?! Tare as vrea sa ne si intalnim sa stam de vorba… Chit ca nu e posibil. Oare cum Croatia, Polonia, Slovenia samd au putut sa evolueze si Romania nu ?! Cat trebuie sa fure guvernantii ca sa se gandeasca si la faptul ca si copii nostri au dreptul la o viata mai buna in tara lor?! Revenind la subiectul de dezbatere, cu tot respectul pentru parerile altora, cum sa dai bani de la buget pentru asa ceva?! Scuza ca daca nu ii cheltuim, pierdem banii e mai mult decat penibila. Pai banii aceia au fost oferiti pentru ceva anume. Sa inteleg ca nu sunt destul de capabili sa-i foloseasca in acea directie ?! Pai sa angajeze altii mai destepti atunci! Ce o fi greu asa?! Cu tot respectul pentru Bute (ca nu are nici o vina!), trebuiau sa se gaseasca alte resurse pentru organizarea acestui eveniment. Felicitari pentru articol si ne meritam soarta daca gandim ca banul public se poate cheltui razand pe o gala de box.

1 decembrie  •  13 aprilie 2011, 1:26

Domn’Bute,
Cu respect dar un apartament primit moaca de la primarie nu e indeajuns ? 150 000 euro asa se spunea la Tv.Renta ,intzeleg, pe viatza de la stat ca ai cucerit un loc 3 la mondiale.In Canada ITI DA CINEVA CEVA DE LA PRIMARIE ? Sau renta pe viatza ? Dar facultate facuta la fara frecventza …la I.E.F.S….Galati ?
Presimt ca pt. tot ce vei primi vei iesi pe usa din dos cu un Knock out, moral, de la Andrew Ward,Froch,Kessler.Daca tot faci gala fa-o macar cu unul tare sa te vad.Punct.
Nimenea nu castiga in fata adevarului.

chris_gali  •  13 aprilie 2011, 1:58

Ca la noi la…..NIMENI !!!!….ma gandesc ce-ar fi iesit in USA sa se finanteze un meci de box al lui Tyson sau al lui Oscar de la Hoya din …bani publici !!!!???…ceea ce in alte tari pare ireal , o utopie in Romania isi gaseste normalitatea !….In Romania normalitatea a devenit anormala si anormalitatea ceva normal !…La fel cum echipe de fotbal sunt finantate din banii publici din primarii !!!!….asta e golanie si sportul devine politizat prin implicarea politicului……oare de ce mi-e sila ca sunt roman !!!???….intr-o tara cu KM de autostrada mai putini decat in tarile africane , intr-o tara cu un sistem sanitar de nivelul Etiopei si noi cheltuim banii publici in functie de ineteresele personale !!!

Bani sunt destui, pentru gale de box si campanii de imagine « transildania  •  13 aprilie 2011, 2:09

[…] scris si Catalin Tolontan pe tema asta. Potrivit primelor informatii Elena Udrea va pulveriza cel putin 1,5 de milioane de […]

AlexF  •  13 aprilie 2011, 2:40

De ce oare impresia generala e ,ca pana acum ati criticat guvernul ca nu se implica in promovarea unui campion roman ,iar acum criticati ca statul foloseste bani europeni ca sa promoveze o parte din costurile promovarii unui campion roman profesionist?O fi la comanda ?Nu cred.De ce pt Ridzi (70.000 €)sau facut saptamani de protest cu articole si concerte vehemente ,acum e sub acuzatie, iar Oprescu (peste 100 milioane €)a primit un articol sau doua(domnul Chilian a ramas fara inspiratie, desigur)? Raspunsul sigur il putem primi , sau poate nu …

DAN  •  13 aprilie 2011, 2:54

avem atitia oameni care au nevoie de bani pentru operatii,sau mincare,spitale,scoli etc si doamna UDREA arunca 4 milioane de euro pentru un meci de box,care sincer cred ca nu intereseaza pe multa lume.RUSINE DOAMNA MINISTRU UDREA.TARA MOARE SI BABA SE PIAPTANA.ASTA E ROMANIA.RUSINEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Hiromatsu  •  13 aprilie 2011, 3:00

Are dreptate Pandele. La asta pot adauga o chestie: problema romanilor nu e ca nu-i intereseaza costurile pentru ca sunt risipitori (cativa, in mod cert, dar nu majoritatea), insa nu sunt obisnuiti cu asa ceva. Si daca nu sunt obisnuiti cu o chestie, atunci nu au habar de cat valoreaza cu adevarat acel ceva.

De asta exista multi care inghit, ba chiar sustin frenetic, tampenii de genul „vrem sa organizam un turneu final de…” – ei se bucura sincer ca vor avea parte de ceva inedit in viata lor (ca nu poti spune ca un meci de box cu titlu mondial pe masa sau o finala de Europa League sunt chestii accesibile pentru oricine; dar daca sunt in Romania, parca mai merge), dar nu cunosc pretul. Ei, cand vom ajunge sa nu ne mai inchinam cu doua maini la cel care promite evenimente normale (dpdv strict sportiv), atunci o sa avem discernamantul necesar pentru a decide daca se justifica sau nu costul evenimentului. Mentalitatea sanatoasa se formeaza ea, saraca, dar are nevoie de timp si de exemple pozitive.

ion  •  13 aprilie 2011, 3:01

in legislatie, banii europeni sunt tratati ca bani publici. cei care implementeaza proiecte europene, din banii ue, trebuie ca pentru orice achizitie, sa organizeze o licitatie (tipul de licitatie depinde de suma). exact cum se intampla cu banii publici.

deci si in cazul asta, daca doamna udrea nu se p*sa din nou pe parlamentul european, va trebui sa organizeze licitatii pentru toti banii pe care va vrea sa-i cheltuie. 🙂

alex23  •  13 aprilie 2011, 3:27

Lucian Bute este un sportiv model, dar prostia romanului ma face sa raman fara cuvinte.
Ce daca sunt bani europeni incultilor ? Stiati ca Romania cotizeaza la bugetul UE si primeste fonduri europene inapoi , insa mai putini bani decat cei cu care a cotizat. Elena Udrea vrea sa faca promovare turistica, da ea chiar nu observa ca nu are la ce ? Vine omu’ din Germania sa isi rupa masina pe drumurile noastre. Pai credeti ca a2a oara mai vine ? Si nu m-as mira ca multa lume sa voteze cu PD-L doar pentru ca l-au adus pe Bute.
Daca prostia ar durea cel putin 50% din tara asta s-ar tavali pe jos de durere.

realfan  •  13 aprilie 2011, 4:13

Departe de mine intentia de a apara pe udrea sau oricare alt partid politic,insa nu poti trece neobservata verva jurnalistica a lui tolontan cand vine vorba de a pune la indoiala membrii pdl,am votat cu basescu ,sunt un emigrant care a votat cu basescu si sunt tare dezamagit de aroganta cu care a tratat votul nostru…dar sa lasam aceasta treaba pana la urmatoarele alegeri.
D-le Tolontan ar fi prea frumos sa fi adevarat intr-o tara in care interesul poarta Fe S e N ul,dar dupa interviul luat D-lui Geoana in campania electorala si cu mingile ridicate la fileu imi este greu sa cred ca sunteti un jurnalist pur singe,poate ma indoiesc si imi cer scuze daca va jignesc …dar …ar fi de apreciat sa aveti aceasta verva de investigator si daca doamne fereste ajung ceilalti comunisti la putere,inca o data be fair play si cu fsn 2 si fsn 1 ca de politicieni mai onesti nu v-om avea parte in viitorul apropiat ma rog nu face sens ceea ce am spus politician onest bafta si fair play

Talpaiadului  •  13 aprilie 2011, 4:24

Meciul lui Bute va fi urmarit de foarte multi straini daca si numai daca va avea un adversar puternic, Kessler sau Froch. Atunci investitia statului roman va fi profitabila, referitor la promovarea turismului. Daca Bute va intalni challengerul obligatoriu, atunci in afara de romani, cativa canadieni si compatrioti ai adversarului, nu prea se va mai uita nimeni la meci, iar statul iese in pierdere. Dar chiar si asa, in fiecare zi auzim de bani cheltuiti mult mai prost de catre guvern, asa ca „hai Bute”!

emil  •  13 aprilie 2011, 4:48

Promovarea Romaniei? .. Hai, ba,.. fiti seriosi. Inainte ca un strain sa vina in Romania (daca e el a’ dracu’ , si-asa vrea el),este informat de agentia de turism la pericolele la care se expune.. Sa vi le enumar? … Stiam eu ca nu trebuie…
La fel de bine, cred ca stiti ca banii europeni,.. nu sunt in borseta dnei . Ministru. Intai cheltuim din resurse proprii, si de-abia dupa aia, primim inapoi…. Daca se considera justificata „investitia”….
Ce-nseamna pt mine, 4 mil ? …Am sa dau un exemplu aiurea, cu toate ca mi e imi place judo-ul. Pai…, as pune frunza pe slipurile saritorilor in apa, iar daca sunt cuminti, am sa le pun si apa in bazin! … Mi-a ramas in minte oroarea asta.. Saritorii, sareau in bureti !
Bute. Cati copii a dus in sala? A promovat boxul in randul copiilor?
Ei,asta,chiar ar fi un program ce si-ar merita banii! Pana la ultimul cent! Vorba lu’ ala.. JFK: „A venit timpul sa ne punem intrebarea, „ce fac eu pentru tara?”, si nu, „ce face tara pentru mine?” ” .(nu e un citat.. e aproximativ.. atat mi-a ramas in minte)
Cele bune !

virgil  •  13 aprilie 2011, 6:44

1. Oameni buni voi stiti ce vorbiti? Gala politica? Doar nu se vine cu steaguri portocalii? Daca sunt BANI EUROPENI si doar 1,5 milioane de ce oare umplem pagini cu tampenii? baiatul asta chiar merita gala asta.

2.Si daca tot ne pricepem, de ce tipam ca nu stim bugetul? Daca Bute se va bate cu Kessler bugetul va fi de peste 8 milioane. bugetul e in functie de adversar, care 99% va fi numarul 1 la IBF

3. la romani invidia si prostia e mare!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ionut  •  13 aprilie 2011, 7:09

Treziti-va oameni buni! Voi sunteti amatori! Profesionistii stiu cum se face o gala adevarata, ce a ala un buget si cam cat de mare e. In canada sau america din bilete (medie 50 de dolari) se face un milion de dolari. Un alt milion sau milioane vine de la televiziuni. Deci, in Romania fara un ajutor de la cineva – bravo Elenei Udrea ca a gasit varianta cu promovarea imaginii Romaniei – NU SE POATE FACE O GALA ADEVARATA. Din bilete, nu scoatem nici macar 50.000 de dolari. Ce sa mai spun de televiziuni care vor sa cumpere gratis o gala adevarata de box. GALA COSTA FOARTE PUTIN SI, DUPA CUM SPUNE OMUL ALA, NU E DIN BANI PUBLICI!!! Asta suntem noi romanii… Pacat…

George  •  13 aprilie 2011, 7:14

Buna, ma numesc George si locuiesc in Canada, chiar la Montreal. Veniti aici sa vedeti cat de iubit e Lucian si o sa va dati singuri seama ca E FRAIER CA BOXEAZA PENTRU ROMANIA! Bute are cetatenie si castiga bani buni de aici si din America. A gresit omul ca a vrut sa boxeze in Romania! Oricum va fi prima si ultima oara cand va mai boxa acasa. Cand o sa vada ce s-a scris in tara, o sa fie dezamagit. 4 milioane de euro? Pai numai doua sunt bursa lui. Plus adversar, plus organizare. Dupa parerea mea e putin. Interbox face bani din bilete si din vanzarea de bauturi, tricouri, afise, dvd-uri etc. In tara nu o sa invatam niciodata sa facem ceva profesionist…

Marius  •  13 aprilie 2011, 7:32

De ce se zbate obreja sa organizeze gala in Romania? pentru ca banii pentru organizarea galei trec prin firma lui care beneficiaza de un comision substantial,asta face obreja de ani buni,pe bani federatiei selecteaza sportivii pentru Interbox,nu are nici un interes sa dezvolte boxul amator,pe care l-a distrus pentru interesul personal,la nivel national boxul amator este muribund,obreja care ar trebui sa organizeze gale de amatori cu tarile care au un box puternic,el s-a implicat in profesionism unde nu are conform statutului federatiei nicio calitate,de aceea blocheaza infintarea ligii profesioniste care ar trebui sa se ocupe de profesionist,dar obreja s-a inconjurat de incompetenti si slugi in federatie si face ce vrea si cum vrea,de aceea s-a lipit de udrea pentru putere si protectie,se foloseste de Bute asa cum s-a folosit de Vastag si Doroftei,pacat ca nobila arta a ajuns pe mana acestui individ de proasta calitate

Lee  •  13 aprilie 2011, 9:04

Pacat ca Bute isi asociaza imaginea cu aceea a unor oameni ce batjocoresc tara asta de atat amar de vreme. Dar in definitiv si a urma urmei omul vrea sa boxeze in fata romanilor lui si daca asta este modalitatea…atunci fie. Bute ar trebui respectat mai mult pentru imaginea buna adusa romanilor.

M-as fi bucurat insa daca banii pentru aceasta gala ar fi venit doar din fonduri private! Sa zicem un oier cu bani, poate un ochelarist barbos, mare fost tenismen…oricine doar sa nu ma coste fluturarea frunzei pe TV, 1,5 mil de euro…

Catalin Tolontan sper ca esti un om cerebral, nu am sa mai fac supozitii in ceea ce te priveste pentru ca nu te cunosc, dar chiar sper ca nu te dai bine cu puterea.
p.s. mai lasa-l pe oprescu….ca sincer prefer sa ma fure el decat blonda cu parcarile dhaly.

Dudu Oradea  •  13 aprilie 2011, 9:04

Prin anii ’90 Ion Iliescu zambea larg (stiu, pleonasm…) alaturi de Michael Jackson. In toata agitatia politica a celor vremuri poate la fel de tulburi ca acum l-am vazut NUMAI pe Michael Jackson…

Vali  •  13 aprilie 2011, 9:06

Domnule Tolontan , v-a spus-o omul negru pe alb: „sînt bani europeni de promovare, dacă nu-i cheltuim ni se iau”. Ce vreti mai mult? E mai buna o promovare pe baza de spoturi pe Eurosport cu o frunza zburatoare si niste fete frumoase care fac baie?? Sa fim seriosi! Avem campioni(inca) si tre sa ne mandrim cu ei atat cat se poate!
In concluzie astept de la dumneavoastra sa scrieti un articol de lauda la adresa initiatorilor acestui turneu ,in cazul in care sunteti in stare sa faceti si ceva bun in loc de aruncat acuze si acuzatii oriunde numai portocaliu sa fie.

FIRENTZE  •  13 aprilie 2011, 9:21

E greu de inteles cum statul roman,prin persoana „distinsei” doamne Udrea,care prin Ministerul pe care il produce,a platit cu „bani GREI” o frunza ca imagine de promovare a turismului romanesc si acum ca nu e de ajuns de promovata se cauta opotunitati,ocazii,sanse de a platii in plus din bani publici(cu justificarea ca se promoveaza turismul romanesc),o frunza care cred ca costat ca promovare 5% din PIB SI CARE CRED CA E CEA MAI SCUMPA PROMOVARE DIN INTREAGA LUME,avand cred ca cel mai mare pret platit vreodata pentru inregistrarea unei „marci nationale”!!!Chiar dc. aceste fonduri,sunt fonduri europene,asa cum sustine dl.Obreja,aceste fonduri ar trebui sa fie accesate si cheltuite in scopul restaurarii „patrimoniului turistic” al Romaniei,al refacerii infrastructurii,dezvoltarii serviciilor din turism,nu promovarea unei false imagini a Romaniei,cand noi nu avem drumuri,nu avem servicii,nu avem hoteluri cu care sa primim eventualii turisti…!!!

laziodin  •  13 aprilie 2011, 9:58

O sa-l citez pe „victor L” care a rezumat foarte corect:
– „Asa cum ne sta bine, nu-i bine nici `sa, nici `sa.
Si e bine ca nu-i bine, avem o piine de mincat.”

O intrebare am pentru domnul tolontat si domnii refractari:
daca romania ar organiza un campionat mondial sau european la fotbal,acesta ar fi sustinut si cu bani publici???

I REST MY CASE…;)

cris  •  13 aprilie 2011, 10:02

Nu vad legatura cu Bute: i se ofera o gala in Romania pe care o asteapta de mult si o accepta, nu este treaba lui cu ce bani se organizeaza.

Daca statul ar reusi sa contribuie cu banii din fonduri europene destinati promovarii, n-as avea obiectii: ar fi niste bani care ar intra in RO, alternativele fiind sa nu intre sau sa intre dar pentru evenimente obscure fara nici un efect.

Privind contextul politic in care statele cu contributii mari la bugetul UE reclama tocmai faptul ca nu se folosesc fondurile si cer micsorarea contributiilor, e chiar un lucru foarte bun daca ne accepta aceasta finantare pentru ca ar mentine fondurile la un nivel ridicat si pe viitor; oricum Romania are o cota atat de mica incat micsorarea contributiilor nu s-ar reflecta prea tare in cazul nostru.

marian  •  13 aprilie 2011, 10:52

Cataline te-ai facut de ras cu articolul asta, banuiesc ca doar incerci sa pui’presiune’ pe minister ca sa fie mai ‘domoli’ la calculul bugetului pt gala, ceva preventiv! Eu chiar nu am inteles unde este problema daca ministerul da bani pt gala? Si vad ca se ataca unii ca sunt bani publici pt o gala ‘profesionista’, dar vreau sa-i intreb pe aceia, cand primariile organizeaza un concert… acei cantareti sunt „amatori”?? nu au si ai statut de profesionist?

Cristian  •  13 aprilie 2011, 11:08

Nu este bine Tolontane,nimic nu este bine in tara asta,trebuie sa stam cu mainile-n san si sa ne vaitam ,sa ne plangem de mila.Cum dracu sa fie bine cand nu apar in fata Ponta si Antonescu,tot ce face Udrea si portocalii nu este recomandat,ia sa fie USL-ul in fata sa vezi ce bine mergea treaba ,era o idee buna cu finantarea galei asa…….nu e bine.Tolontaneeee,Tolontane,ce iz rosu spre galben are articolul tau!!!

Remember 86  •  13 aprilie 2011, 11:12

Am si eu o intrebare!? – sau o sugestie …Maioul si sortul lui Bute vor fi de culoarea portocalei! Si in completarea imnului national se va cinta omul bun si marul copt!? Ar fi chiar placut…daca tot avem in sala frunze verzi pe pereti……. A – si programul de meci – n-ar fi rau sa aibe si indemnul -Votati PDL ! Singurul partid care face box ….cu poporul roman!!

Daniel Anton  •  13 aprilie 2011, 11:13

Foarte buna replica lui Rudel Obreja. M-as fi asteptat ca Tolontan sa se dovedeasca un aparator al sportului, in slujba caruia spune ca s-a pus, iar nu un contestatar al celor care vor sa aduca putina glorie sportului romanesc si, prin aceasta, Romaniei insasi. La marea competitie sportiva anuntata, statul participa cu bani europeni, iar nu cu bani luati de la spitale sau de unde crede Tolontan. Si asa suntem deficitari la cheltuirea fondurilor alocate Romaniel de UE. Ministerului Elenei Udrea chiar i s-a repreosat de UE lipsa de apetit in cheltuirea fondurilor europene care i-au fost destinate.
Tolontan pune stramb problema banilor europeni. Este adevarat ca romanii contribuie si ei la crearea fondurilor europene, dar sa nu uitam ca ei nu beneficiaza decat foarte putin din aceste fonduri, intrucat nu suntem in stare sa-i cheltuim pe programe. Toti fug de banii europeni, ca dracul de tamaie, pentru simplul motiv ca din ei nu se poate fura. Ce crede Tolontan ca s-ar intapla cu banii europeni pusi la dispozitia acestui eveniment sportiv international, daca Guvernul ar renunta sa-i mai aloce? Raspunsul este unul singur: s-ar intoarce la bugetul UE si ar fi folositi de altii. Asta e parerea mea de simplu cetatean, care nu ma reprezint decat pe mine insumi. Tolontan are si el o parere

star01  •  13 aprilie 2011, 11:14

mai ramane sa te inscri in pdl,in box ai distrus tot…udrea isi face campanie jegoasa cu acest meci…mai ramane sa apara Lucica sa spuna”votati uddrea primar general”!!!

gelu  •  13 aprilie 2011, 11:29

Banii nu sunt publici,Obreja a spus clar asta:sunt bani cu dedicatie ptr Turism,daca nu-i cheltuim, ni-i ia U.E.inapoi ! Asa ca ce e rau in asta? Daca nu se organiza Gala, toti saream pe politicieni,da ca se face in Romania, iar sarim pe ei! Amintiti-va cat i-am injurat ca nu transmitea nicio Televiziune meciurile lui Bute…
Obreja nu e antrenor de box mai Marius,nu creste el boxeri (aici e o intreaga discutie despre cum merge sportul romanesc, nu numai boxul,asa ca nu e vina lui Obreja),iar Statutul FR Box spune clar ca Federatia se ocupa atat de box amator cat si profesionist (vezi http://www.frbox.ro).
Bute e un mare campion,face CINSTE Romaniei,iar noi il tratam asa…Pacat,cred ca nu ne merita…si mai cred ca ne meritam soarta !

Cătălin Tolontan  •  13 aprilie 2011, 11:37

daniel anton: „Ce crede Tolontan ca s-ar intapla cu banii europeni pusi la dispozitia acestui eveniment sportiv international, daca Guvernul ar renunta sa-i mai aloce?”. Banii europeni sint bani pentru turism nu pentru acest eveniment sportiv, asa cum spui tu

sasu  •  13 aprilie 2011, 11:48

Tolontane te rog sa fii foarte activ si in cazu stadionului din Bucuresti de ce va costa 230 milioane eur,de la 119. sunt peste 100 de milioane in plus te rog spunene de ce si unde sau dus banii?

laziodin  •  13 aprilie 2011, 12:00

Cataline ai uitat sa raspunzi si la intrebarea mea 🙂 O repet,daca ti-a „scapat din vedere”:
DACA ROMANIA AR ORGANIZA UN CAMPIONAT MONDIAL SAU EUROPEAN DE FOTBAL,CREZI CA S-AR FOLOSI SI BANI PUBLICI(EUROPENI SAU CUM VRETI VOI SA LE SPUNETI) ???
Bineinteles ca raspunsul il stim amandoi.Bineinteles ca pot sa intreb daca a-i fi de acord,bineinteles ca pot sa dezvolt si sa intreb daca la organizarea finalei europa league se folosesc si bani publici,dar o sa ma opresc si o sa ma multumesc cu un „da sau nu” la prima intrebare 🙂
I REST MY CASE…

Comentează