Ne pasă de iPad. Poate prea mult

Miercuri, 25 mai, va apărea ediția de iPad a Gazetei Sporturilor. Instrument modern, imposibil de rupt la conferințele de presă de către cei criticați în ziar, aplicația de iPad a Gazetei va putea fi descarcata gratuit, dar abonamentul costa 2,99 euro pe lună si plata este singura cale de a accesa editiile. Pentru că va conține articole în exclusivitate, pentru că va arăta așa cum nu ați văzut pînă acum o aplicație Apple din România, pentru că lucrurile de calitate costă și pentru că așa sîntem noi, mai răi 🙂

vineri, 20 mai 2011, 1:43

Miercuri, 25 mai, va apărea ediția de iPad a Gazetei Sporturilor. Instrument modern, imposibil de rupt la conferințele de presă de către cei criticați în ziar, aplicația de iPad a Gazetei va putea fi descarcata gratuit, dar abonamentul costa 2,99 euro pe lună si plata este singura cale de a accesa editiile. Pentru că va conține articole în exclusivitate, pentru că va arăta așa cum nu ați văzut pînă acum o aplicație Apple din România, pentru că lucrurile de calitate costă și pentru că așa sîntem noi, mai răi 🙂

Campania de promovare începe azi, prin acest spot de net, în care patronul Stelei sfîsie, furios, Gazeta într-o conferință de presă. Observați că, între timp, Stoichiță a plecat, așa cum scria „ziarul obraznic”. Campania este concepută de Headvertising, iar spotul TV (altul decit cel de net) va fi regizat de Radu Muntean și filmat de Tudor Lucaciu, și ei parteneri tradiționali ai Gazetei Sporturilor.

Produsul si lansarea aplicatiei de iPad costa aproximativ 250.000 de euro, suma investita din profitul ziarului din 2010 si din profitul realizat pina in acest moment al lui 2011.

Lansarea App iPad a Gazetei a fost pregatita citeva luni de zile,  a fost precedata de relansarea siteului gsp.ro, este insotita de schimbarea completa a softurilor si fluxului de lucru din redactie si va fi urmata de lansarea postului de radio gsp, asa cum a anuntat deja Gusti Roman.

Practic, jurnalistii si zona tehnica lucreaza pentru toate platformele de continut ale Gazetei, iar cititorii vor putea alege, in orice moment, dintre urmatoarele variante:

Editia tiparita ramine mediul cu textele cele mai elaborate, investigatii, reportaje, editoriale ample, analize tactice si cu actualitatea diversa.
Siteul gsp.ro, impreuna cu blogurile si platforma de socializare mysport, ofera gratuit miile de informatii in timp real, opiniile la zi, interactiunea cu publicul si dezbaterea vie din jurul sportului in comunitatile de fani.
Aplicatia iPad, platita pe baza de abonament din Apple Store, vine cu aerul unei reviste zilnice premium, extrem de evoluata grafic, cu articole care nu se vor regasi pe gsp.ro si cu facilitatile celei mai populare tablete
mgsp.ro, free pe mobil, are propriul continut, diferentiat si rezumativ, ca o agenda a actualitatii pentru microbistii care vor sa ramina legati de stirile echipei lor si de derularea live a evenimentelor.

Comentarii (60)Adaugă comentariu

Andrei  •  20 mai 2011, 13:47

Bun asa. Va miscati in directia buna, felicitari!

Valencia  •  20 mai 2011, 13:49

hai ca m-ai facut curios. Abia astept sa vad rezultatul, cred ca o sa fie spectaculos

Monica  •  20 mai 2011, 13:54

Am rasfoit aplicatiile de Ipad autohtone. Adevarul, Gandul, One. De fapt, sunt niste siteuri urcate pe Ipad. Din ce-mi dau seama, voi pregatiti o aplicatie in adevaratul sens al cuvantului. Go for it!

Johnny Rocket  •  20 mai 2011, 13:55

Bravo, domle, deci sunteti atenti la trenduri si la nevoile tehnologice ale oamenilor

Mihai S  •  20 mai 2011, 13:56

Pai..bun Felicitari dar nu era mai normal sa apara prima data pe iPhone ?

cipriancu  •  20 mai 2011, 13:59

Pe android cand se face?

AntiGigi  •  20 mai 2011, 13:59

2,99 euro pe luna inseamna vreo 12 lei. Eu ma bag, clar. Pe ipad pozele se vad sen-za-ti-o-nal! Poate asa vom avea impresia ca si fotbalul nostru e mai spectaculos, haha

ionutz  •  20 mai 2011, 14:02

@Mihai S
pt iphone exista m.gsp.ro, iar ipad-ul este un device care este mult mai aproape de o revista si pe care informatia poate fi prezentata mult mai spectaculos.

Razvan B  •  20 mai 2011, 14:11

Fiind ziarist, stiu cat de greu se face treaba asta. De-asta trebuie sa spun ca mi se pare tare felul in care voi reusiti sa dati informatiile pe atatea platforme. Ziar, net, mobil, acum ipad si rradio. Stiu ca nu sunteti neaparat o armata de oameni acolo, ma intreb cum ati reusit. Plus ca inteleg din text ca ati facut profit. In fine, o veste bune despre presa.

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2011, 14:14

Johnny Rocket: ma rog, nu credem ca nevoile sint tehnologice, mai degraba tehnologia e o cale catre aceste nevoi

turnover  •  20 mai 2011, 14:16

Se va face mare publicitate cu aplicatia ipad gsp, dar putin au bani sa dea, nu stiu cat de profitabila va fi pt gsp.
sper ca nu mi moderati mesajul…
multumesc

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2011, 14:43

turnover: de ce sa va moderam mesajul? E civilizat. Plus ca nici nu nu stim daca va fi profitabila. Tot ce stim e ca statul pe loc e neprofitabil 🙂

Jo  •  20 mai 2011, 14:45

Si ma intreb si eu asa ca necunoscator in domeniu,poate si cei care cumpara ziarul si care acceseaza gsp.ro doresc sa citeasca „articolele in exclusivitate”…iar acestia nu isi permit un Ipad…ce parere aveti D-le Tolontan….e corect sa fi in pas cu tehnologia dar nu ii marginalizati pe ceilalti D-le Tolontan,pentru ca acestia care sunt marginalizati ati creeat GSP-ul cu tot ceea ce include el.

P.S:Becali poate sa-l sparga,nu sa-l rupa.

Skip  •  20 mai 2011, 14:48

Sooper! Eu citeam saptamanal ygsp si kiar ma gandeam k odata ce ygsp nu mai aparea trebuia sa scoateti altceva. Bravo voua, tzineti o tot asha!

Andrei Morar  •  20 mai 2011, 14:49

Suna interesant proiectul cu aplicatia de Ipad.

Cateva sugestii:

– oferiti prima luna de access gratuit pentru a convinge lumea ca merita abonamentul lunar prin prisma continutului premium.

– oferiti continut cu adevarat premium. Nu as vrea sa vad stiri mondene si picanterii despre alde Gigi, Borcea etc

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2011, 14:56

andrei morar: ne-am gindit si noi la aceasta varianta, dar am decis sa se plateasca de la inceput

skip: ygsp a fost antrenamentul pentru taleta. Acum putem s-o spunem 🙂

jo: daca veti cumpara ziarul pe hirtie aveti cele mai rafinate articole. Dar nu puteti avea slide show-uri sau texte cumbinate cu imagini in miscare, pentru ca acestea nu sint posibile pe hirtie

flo  •  20 mai 2011, 14:59

Va pasa de un singur lucru Cataline. De BANI! Atat si nimic mai mult! Dar va inteleg ca v-a scazut probabil mult accesul pe site. Eu intram inainte de 10 ori pe zi minim, acum daca intru o data pe sapt., in afara de aceasta perioada sa vad ce mai ziceti de Nesu, in rest acest campionat este pentru mine mort si probabil mai sunt multi altii ca mine. Nu pierdeam un meci al Stelei inainte, acum nu cred ca am vazut 3 in acest retur. De ce sa ma mai uit? Sa vad un joc de divizia B C? Daca v-ar pasa de sport ati ignora personaje ca becali si borcea poate asa se simt inutili si pleaca.

Rational Idealist  •  20 mai 2011, 15:00

OK, m-ai convins pe jumatate. Voi incerca GSP, iar daca-mi place pastrez. Cu iPad-ul meu am o mica poveste de dragoste (consumata mai ales dimineata devreme si seara tarziu, cand ma pun la curent cu ultimele stiri), iar GSP va deveni o parte a ei.
Cealalta jumatate vine din faptul ca apreciez ceea ce faceti – in special investigatiile profesioniste si curajoase. Uneori ma intrebam cum v-as putea sustine, asta e un inceput de raspuns.

Andrei  •  20 mai 2011, 15:06

Bravo! Veti avea succes cu Ipad-ul. Trebuie doar sa aveti rabdare 1 an sau 2 pina cind cititorii vor asimila noua tehnologie. Si sper ca va fi o prezentare tehnoredactata (pagina cu pagina) pentru ca personal nu-mi place deloc cum arata informatiile „varsate” de-a valma pe siteuri.
Bafta!

Andrei Morar  •  20 mai 2011, 15:17

@Catalin Tolontan: pacat ca nu oferiti o luna de access gratuit. Personal mi se pare o miscare buna de atragere de abonati.

Sper ca in conditiile acestea abonamentul minim sa fie de o luna si nu de 3 sau 6 luni.

allex  •  20 mai 2011, 15:30

nu va merge frate tolo.in romania,de moment,tot ce nu e gratis, in media, nu merge.gsp a mai incercat cu abonamente si….

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2011, 15:30

Andrei Morar: da, minimul este de o luna

andrei: este un produs care nu va semana deloc cu un site, ci cu o revista pe iPad. Nu are nimic din gsp.ro

Rational Idealist: multumim!

Raluca  •  20 mai 2011, 15:50

Mi se pare mult umflata suma de 250K eur investiti.
In conditii de criza si pentru cei cativa posesori de ipad din .ro, sa investesti asa mult mi se pare …un pic umflat, cum am zis 🙂

Initiativa e buna, sunt curios cum va fi monetizata.

Dan  •  20 mai 2011, 15:57

Nu stiu cati oameni se vor abona, pentru ca din pacate articolele din gsp foarte rar ofera mai mult decat ce-a mai zis unul si altul. Oamenii vor sa citeasca despre fotbal, de exemplu o analiza serioasa a unui meci, in care sa se explice tactica, sau analize ale echipelor si transferurilor, sau mai multe despre liga 2… Din pacate v-ati axat pe scandaluri si declaratii de presedinti, si acum e greu sa schimbati macazul. Sau cel putin asta e parerea mea, sper sa ma insel. Noroc.

stresu  •  20 mai 2011, 16:02

Domnule Tolontan,

Fară supărare şi, poate, fără cenzură am de făcur o remarcă şi de pus 2-3 întrebări:
Gigi Becali a rupt GSP-ul vostru nu pt. că l-aţi criticat ci pt. că aţi minţit. Parcă îl şi aud: „ZIAR MINCINOS” !

Întrebări:
1. În ediţiile de iPad ale Gazetei Sporturilor publică articole acelaşi colectiv de redacţie ?
Dacă da, eu unul nu voi plăti pt. a citi zvonurile lui Rădulescu. Pt. zvonuri voi merge în Cişmigiu.
2. Ediţia din 25 mai are „acelaşi tip de ochelari (fără mânere) precum ediţiile de 3d ?

Nu ştiu dacă mă convingeţi să plătesc (o dată nu se pune, măcar de curiozitate) dar am mari îndolieli.
Oricum vă doresc, sincer, baftă !

Nu am nicio indoiala ca Gigi Becali este in stare sa sparga un iPad! | refresh.ro  •  20 mai 2011, 16:03

[…] Intre noi fie vorba, misto clip 🙂 Mai multe detalii pe tolo.ro. […]

sportsfantv  •  20 mai 2011, 16:35

Pe cat pariem ca va face la fel si cu un iPad. A facut el cu Maybach-ul :))

Mihai  •  20 mai 2011, 17:01

Teapa.

Eu colectez acum oferte pentru aplicații de iPad pentru un mare client.

Un app ca la carte CU TOT inclusiv enhanced reality si tri angulare costa maxim 10000 zece mii €

Mihai  •  20 mai 2011, 17:26

@tolo

1 More. Question.

Cine face programată efectivă a app ului.

Cum am zis strâng ofere 😀

Cătălin Tolontan  •  20 mai 2011, 17:27

mihai: 🙂 acesta e un zimbet lipsit de ironie. Le stii chiar pe toate? Stii cit costa o companie de promovare (idei, spot tv si difuzare pe televiziuni)? Stii cit costa un soft pentru aplicatie de ziare, nu orice aplicatie? Dar un soft pentru fluxul dintr-o redactie?

marius  •  20 mai 2011, 18:03

degeaba daca nu ati lansat si pe android.

starchild  •  20 mai 2011, 18:06

iStoichita a plecat la finalul sezonului pentru ca nu si-a indeplinit obiectivul, nu cand faceati voi poll-uri … glumetule.

Sincer as da 2 euro si 99 de eurocenti, macar o data sa vedem daca explicati … cu iGrafice si iPictures … cum au castigat iLiga lui iMitica ultimele 4 iCampioane. Initiativa voastra este binevenita d-le iTolontan. (25.000.000 de eurocenti profit? Sunteri o masina de facut bani … Bravo!)

vladimir  •  20 mai 2011, 19:11

Stiu ca nu e topicul potrivit, dar am si eu cateva mici sugestii… 1. La „ceilalti” se pot comenta articolele si in varianta pentru iphone. De ce nu puteti sa faceti si voi asta? 2. Sectiunea „alte sporturi” nu ar putea sa fie mai detaliata? De exemplu eu as dori sa pot sa vad doar stirile din baschetu… 3. De ce nu faceti cate o sectiune pentru fiecare echipa din Liga1? Ceilalti au. Bine, adevarul e ca nu e actualizata de ani de zile. Apar in Liga 1, Farul Constanta, Gloria Buzau, Fc Arges, Otopeni :)))

vladimir  •  20 mai 2011, 19:19

Oricum, eu unul cred ca si o aplicatie de sine statatoare pentru iphone ar fi bine primita…

Tudor  •  20 mai 2011, 20:31

Sper ca GSP pe iPad să ofere mai mult decât produsele similare (sau nu?) de la Adevărul și Gândul. Și încă o chestiune: sper că ați ales o companie care chiar știe programare și – mai ales – design grafic pentru iPad. Cele două publicații românești pomenite excelează în chițibușuri inutile și greoaie.

irakianul  •  20 mai 2011, 20:55

daca nu poate sa o rupa o sparge so tpt va face:))

Cristi  •  20 mai 2011, 21:33

@GSP: interesanta idee, sa speram ca o sa tina la noi. Si eu cred ca o luna gratuita de test merita oferita, altfel sansele sunt slabe (deh, poate ma insel si aveti date care va spun altceva).

@Mihai: poate o aplicatie de studenti la scoala, ce incarca pagini web sau ofera ceva continut static sa coste 10k pe iOS 🙂 Daca faci ceva mai complex (si e de tinut cont ca un ziar are nevoie si de un CMS, de ex), numai design-ul grafic profi al aplicatiei costa 10k. Am mai auzit „clienti” care cred ca o aplicatie mobila se poate face cu 2-3k EUR 🙂

A, si nu uitati, 30% din banii de subscriere merg la tatucul Steve 🙂 (GSP, grija mare cu modelul de subscrieri, trebuie sa oferiti „in app purchase”, nu numai pe site, dar banui ca stiti asta daca va aproba Apple aplicatia 🙂 ).

Succes!

alinm  •  20 mai 2011, 22:29

@catalin
Simplul fapt ca motoul noii aplicatii este: Becali rupe-o si pe asta, si 90% din spot il prezinta pe Becali, imi face greatza.

Iar faptul ca ati platit o firma cu sute de mii de euro sa scoata motoul asta si clipul respectiv imi spune ca sint bani aruncati pe fereastra. De ce Catalin? De ce sa faci o aplicatie premium si sa o promovezi cu o mizerie a societatii?

Trist.

timbark  •  20 mai 2011, 22:51

pai ar fi bine in primul rind pt comunitatea romina din america…daca cei din tara se pling ca nu prea o sa aiba succes eu cred ca in afara granitelor va avea succesul cel mare…in fond suntem f multi plecati din tara si nu totul se face pt cei din tara.

dumitză  •  20 mai 2011, 23:53

Din titlul pe care l-au pus colegii tăi când au semnalat articolul noi ce trebuie să înţelegem? Că obiectivul vostru e să îl faceţi pe Becali să se oftice? Că cei interesaţi de ziar sunt pe locul doi?

P.S. Nu prea am obiceiul să comentez, dar totuşi când o fac folosesc un limbaj care nu impune cenzurarea mesajelor. Decebal Rădulescu probabil s-a simţit jignit când i-am scris că sper să nu apară zvonistica şi în ziar.

Adrian  •  21 mai 2011, 0:19

Sunt atat de multi posesori de Ipad in Romania ca sa merite investitia?Nu cred! Si cati din acei posesori de i—uri vor plati acei bani pe o alicatie?

Alex  •  21 mai 2011, 0:27

Felicitari dl. Tolonta pentru idee. Pentru iPhone v-ati gandit la ceva asemanator?

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2011, 8:21

cristi: app este aprobata deja de catre apple. Nu puteam face anuntul pina atunci 🙂 Si da, o treime de bani merg la Apple

adrian: sint peste 10.000 de iPad-uri in Romania, nu toti se vor abona, desigur, sint alte zeci de mii de romani care au iPad in strainatate care intra acum pe siteurile din RO de pe iPad

alex: ne gindim si la iPhone

Cătălin Tolontan  •  21 mai 2011, 8:21

alinm: e o parte mica a promovarii. Dupa cum am scris in text, spotul TV are un cu totul alt scenariu

Sorin S  •  21 mai 2011, 11:41

Catalin, in primul rand, felicitari! Nu am nicio indoiala ca acest proiect va ridica mult stacheta utilizarii acestei platforme in Romania. As putea spune ca de acum inainte din ce in ce multi isi vor cumpara iPad nu „ca tot romanul”, gadget oriented, ci ca un mijloc mass si multi media tot mai util. Cunoscandu-ti consecventa si determinarea, cred ca acesta e doar inceputul, ne vei face si alte surprize.

andrei  •  21 mai 2011, 13:06

eu am tableta PlayBook de la Blackberry ? Sint discriminat ? Banii mei nu sint buni ?:-)

George  •  23 mai 2011, 11:02

Felicitari. Am tableta iPad si sunt sigur ca o sa fie o aplicatie foarte tare. Pe aceeasi tableta, pe iPad, exista deja si o aplicatie ERP romaneasca functionala integral! Am testat si merge. Este clar ca aceste tablete reprezinta viitorul.

Cristian Moise  •  24 mai 2011, 14:52

Felicitari pentru tot ceea ce faceti si abia astept sa vad produsul. am ipad si nu am ezitat pina acum sa platesc nimic din ceea ce am considerat ca are calitate. Schimbarea de care vorbiti se observa si ati inceput sa va diferentiati mult fata de concurentii vostri in ceea ce priveste informatia articolelor. inca o data, bravo! miine revin cu o parere

Cătălin Tolontan  •  24 mai 2011, 18:00

Cristian Moise: asteptam opiniile. Sint foarte importante pentru noi ca sa stim ce schimbam si incotro mergem. Multumesc

Print vs Digital: WIRED | Pagina lui Dragos Stanca  •  24 mai 2011, 18:38

[…] bucur sa vad si in Romania primele semne in sensul acesta. Sunt curios sa vad aplicatia iPad GSP, apar experimente de tip SPY si CIAO, GANDUL.info si ADEVARUL.ro care incearca, la randul lor. Un […]

Comentează