Ultimatum AIBA » „Dacă Obreja rămîne şef, nu veţi avea boxeri români la Olimpiadă!”

de Mirela Neag si Catalin Tolontan

joi, 18 august 2011, 8:38

de Mirela Neag si Catalin Tolontan

FRB si COSR au primit acum o saptamina un document-ultimatum pe care nu l-au facut public pina cind Gazeta nu a aflat de existenta lui 

Federaţia Internaţională de Box a transmis FRB că dacă nu-şi schimbă preşedintele pînă pe 31 august, sportivii români nu vor putea concura în nici o competiţie, nici la Olimpiada din 2012.

Pe 9 august, FR Box a primit o adresă din partea AIBA prin care este anunţată că dacă nu-şi alege un nou preşedinte pînă la data de 31 august, aceasta va fi dezafiliată, iar pugiliştii români nu vor mai fi acceptaţi deloc în concursurile internaţionale începînd cu 1 septembrie.

În prezent, FRB este suspendată provizoriu, decizie luată de forul internaţional în luna martie a acestui an ca urmare a faptului că preşedintele Rudel Obreja, suspendat la rîndul său, este păstrat în funcţie.

Pentru ca pugiliştii români să nu sufere din cauza acestui conflict, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a obţinut în luna mai o derogare de la AIBA şi a reuşit să preia sub controlul său pregătirea lotului naţional de box.

„De data aceasta, AIBA este foarte fermă şi ne-a anunţat că această clauză va dispărea în cazul în care federaţia de box nu-şi alege o nouă conducere”, a declarat pentru Gazetă secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu. Aceasta înseamnă că sportivii români vor rata Campionatele Mondiale din Coreea de Sud, ce vor debuta pe 16 septembrie, şi care reprezintă criteriu de calificare la JO Londra 2012.

Obreja nu se retrage
Forul olimpic român a răspuns către AIBA imediat. „I-am anunţat că vom respecta deciziile lor, dar în acelaşi timp vom apăra drepturile sportivilor. Nu este corect ca regulile să fie schimbate în timpul jocului. În urma înţelegerii din luna mai am investit bani şi timp în aceşti sportivi şi nu putem să le spunem acum că s-au pregătit degeaba”, a mai declarat oficialul COSR.

Practic, FRB  are cum să organizeze alegeri pînă pe 31 august dacă va convoaca Adunarea Generală extraordinară, susţin contestatarii lui Obreja, care îl acuză că a păstrat în sertar somaţia de la AIBA şi că „scufundă un întreg sport pentru interesul lui”. Preşedintele FRB Rudel Obreja spune că nu e posibilă nici Adunarea extraordinară „pentru că e nevoie de 45 de zile de la convocare” si ca nu va respecta somatia AIBA pe care o considera „un abuz grosolan”.

Dobrescu încearcă să rămînă neutru: „Prin suspendarea sportivilor din competiţii, AIBA pune o presiune suplimentară şi forţează lucrurile pentru că este puţin probabil ca FRB să-şi aleagă o nouă conducere într-un timp atît de scurt”.

Scrisoarea AIBA a ajuns şi la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret. „Am luat legătura cu Rudel Obreja şi i-am spus că nu este normal ca sportivii să fie sacrificaţi pentru o persoană. Acesta mi-a zis că nu se va retrage din funcţie pînă cînd nu se va termina procesul cu AIBA„, a mărturisit Doina Melinte, preşedintele ANST. Adica pina dupa Campionatul Mondial, unde Romania va fi fortata sa nu aiba participanti.

Martor împotriva lui Obreja
Rudel Obreja se judecă cu AIBA din 2009, de cînd a fost suspendat prima dată. Pe 21 septembrie este programată judecata la TAS. Printre martorii citaţi la proces de către AIBA şi care vor depune mărturie împotriva lui Obreja se numără şi fostul pugilist Vasile Cîtea, care a fost suspendat de către Obreja din funcţia de vicepreşedinte în 2010 pentru a nu putea candida la funcţia de preşedinte al FRB.

– Domnule Cîtea, mergeţi la Lausanne?
– Sînt invitat de federaţia internaţională de box şi voi merge.

– Aveţi calitatea de martor?
– Da. Voi prezenta toate abuzurile din Federaţia Română de Box şi nu sînt puţine deloc!

– Ştiţi despre somaţia trimisă de AIBA către FRB?
– Am auzit de ea şi ştiu că Rudel Obreja a ascuns acest document.

– Şi ce schimbări aduce această adresă?
– Federaţia Română de Box era deja suspendată. Nici un oficial român nu putea însoţi sportivii la concursuri, excepţie făcînd antrenorii. Acum vor fi excluşi şi sportivii. Nu vor putea participa la Mondiale, deci nici la Jocurile Olimpice. Va fi o premieră tristă pentru sportul românesc.

– Aţi vorbit cu Obreja?
– L-am rugat să lase în pace boxul de amatori şi să se dea la o parte şi i-am spus că o să-l susţinem la boxul profesionist, unde şi-a făcut relaţii….

– Şi a răspuns!?
– Nu a reacţionat. De fapt, nimeni nu reacţionează, nici măcar la nivel de autoritate sportivă….

Poziţia preşedintelui
Rudel Obreja, seful FR Box, a confirmat pentru Gazeta existenta documentului si a insistat pe ideea ca nu va respecta cererea AIBA si ca nu se va retrage pentru ca că „AIBA comite un abuz grosolan şi un amestec în treburile interne ale federaţiei naţionale. Plus că face totul fără să aibă nici o bază legală şi fără să precizeze care sînt prevederile regulamentare pe care se bazează. Mai mult, comite şi o eroare logică şi de lege: dacă m-ai suspendat ca federaţie, mi-ai luat drepturile, dar şi obligaţiile. De ce mă mai pui să fac alegeri cînd vrei tu şi, de fapt, cu ce drept decizi tu, AIBA, să nu mai fiu eu preşedinte la Federaţia de Box dacă am fost ales de oameni?”.

13 sportivi (5 fete şi 8 băieţi) compun loturile olimpice de box aflate sub egida COSR

Ioan Dobrescu, secretar general COSR, a explicat cine sint vitimele ultime ale luptei oficialilor: „Avem patru, cinci boxeri care se pot califica la Londra 2012, dar chiar şi dacă vor putea merge la Mondiale, din cauza conflictului dintre Obreja şi AIBA, aceşti sportivi au şansele compromise”.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

eugeniu  •  18 august 2011, 8:47

Sa fim seriosi ! Cine este Obreja pentru ca noi sa sacrificam munca si talentul unor sportivi doar ca el sa fie presedinte ? Nu pleaca ? Sa fie dat afara pur si simplu si nu cred ca nu avem prevederi legale pentru astfel de situatii . Sa fie convocata AG peste 45 de zile si sa-l dea afara . Nu sta Romania in Obreja si nici nu trebuie sa stea . Marele lui ” merit ” este ca de cand ” pastoreste ” boxul ne-am dus la fund . Pa si pusi Obreja .

daniel  •  18 august 2011, 9:03

Domnul Obreja sa renunte la postul lui sa se aleaga un nou presedinte pentru 1 an si daca se rezolva problema pana atunci sa se faca alegeri la care sa participe si Obreja, foarte simplu. Dar cu siguranta la noi nu se poate simplu.

manole  •  18 august 2011, 9:13

daca pana si cei de la AIBA au vazut in mod evident ca acest personaj sinistru “scufundă un întreg sport pentru interesul lui”, ce sa mai zic de noi…

Obreja,lasa-ne  •  18 august 2011, 9:13

Acest Obreja,isi bate joc de boxeurii amatori din romania de vreo 5 ani incoace,se cearta cu AIBA,crezand ca are dreptate.Ei bine uite ca nu ai!!

giordano  •  18 august 2011, 9:47

Ba’ ce dictator, megaloman, grosolan, interlop. De ce va e frica sa-l dati jos ma, ce, e Ceausescu? Vad ca nimeni nu sufla in fata lui, toata lumea il roaga frumos sa ne lase, probabil c-a bagat spaima in toti cu gorilele cu care umbla dupa el toata ziua si cu figura aia de mafiot. Romania, astia suntem, pussy ppl, capete plecate ca doar, doar nu vor fi taiate. Bull!

sandmann  •  18 august 2011, 9:50

nu am intentia sa-l apar pe Rudotel , dar daca AIBA ne va soma la urmatoarea olimpiada , sa impuscam niste persoane in plina strada , pt ca altfel ne vor dezafilia, ce vom face?
Obreja e inca in proces cu AIBA, deci orice ultimatum de genul asta chiar ca pare un abuz.

beep  •  18 august 2011, 9:57

va dati seama ca nu tine de scaun de dragul boxului

rigon  •  18 august 2011, 9:59

Sunt de acord ca Rudel Obreja poate nu este un presedinte „usa de biserica” pentru care trebuie sacrificata munca pugilistilor romani. Dar in acelasi timp trebuie privita si activitatea AIBA, care in ultimul timp este implicata in tot mai multe scandaluri de coruptie.
Si nu in ultimul rand, problema trebuie vazuta si din alt punct de vedere : neamestecul in treburile interne (na ca l-am citat pe raposatu’…).

aliadiere  •  18 august 2011, 10:06

Pe obreja nu il intereseaza boxul ci doar propria avutie pentru care ar face orice

el e varza  •  18 august 2011, 10:07

Sa plece frate ca nu face nimic pentru boxul amator, el se da numai in spatele lui Bute si atat! Am fost la cupa romaniei la box, ca in evul mediu, premii varza! Sa ne lase!

Daniel  •  18 august 2011, 10:18

Rudel Obreja nu are niciun interes sa promoveze sportul asta si prin tot ceea ce face distruge boxerii din toata tara. Daca de asta e nevoie pentru a merge la Londra 2012, atunci da-ti-l afara si poate sa conduca orice club de cartier vrea el, dar nu o Federatie intreaga. I-as cere sa faca un lucru de onoare si sa-si dea demisia, dar nu are onoare.

nwanda  •  18 august 2011, 10:21

E un abuz din partea AIBA din ce reiese din articol. Poate nu e sfant Obreja, dar mi se pare o lasitate fara margini sa-l dai afara(sa-l schimbi) fara temei ca „asa vor unii”. Nu m-ar mira sa se intample asa pentru ca e tipic pentru romani sa bage capul in nisip si sa nu ia atitudine…. De asta suntem unde suntem pentru ca tot timpul punem in practica zicala „Capul plecat sabia nu-l taie”

Horatiu M.B  •  18 august 2011, 10:52

Obreja si Severin

Cei doi lideri alesi, reprezentanti ai sportului respectiv ai politicului romanesc, posesori de tupeu mioritic (prin tupeu a se intelege nesimtire) incearca sa faca pe „romanii” acolo unde nu e cazul. Unul condamnat sa stea departe de sport pentru matrapazlacurile facute, altul dovedit manjit cu proba video cu tot. De ce mai sunt ei unde sunt? E un mister pentru orice posesor de bun simt si o catastrofa pentru cei mici, pentru noi, suporteri ai boxului si doritori ca politica romana sa nu mai fie o curva care sa ne lase cu pantalonii in vine, burta goala si banii luati.
Obreja si Severin nu sunt niste exceptii ciudate, sunt un simptom al unei maladii care ne macina cronic si pentru care nu exista remediu, cel putin deocamdata.
Asa ca sportivii romani vor fi suspendati de dragul lui Obreja, la fel cum romanii vor fi in continuare aratati cu degetul pe oriunde ar merge din cauza celor ca Severin.

Regiunea Centru  •  18 august 2011, 11:05

Obreja va trebui sa plece. Chiar daca are dreptate a pierdut razboiul. Nu poti opri sportivii de la Olimpiada pentru ca tu crezi cai ai dreptate.

Marcos  •  18 august 2011, 11:21

O situatie similara a fost si in Bulgaria. Acolo au inteles,au facut schimbari in folosul boxului.AIBA a si trimis o scrisoare de felicitare precizand ca este pentru prima data cand dupa multi ani s-a ales o conducere „corecta si cinstita”.Poate invatati ceva de la ei d-le Obreja.

petru  •  18 august 2011, 11:21

Poate ar fi bine sa ne lamuriti cum si cand a inceput acest conflict al lui RO cu AIBA. Si care este statutul FRF , e o entitate privata care functioneaza ca o societate comerciala ? Pt. ca e de neinteles cum un interes public ( participarea unor sportivi sub pavilion national ) poate fi lasat la cheremul unui interes privat (veleitatile unui anume personaj). Nu in ultimul rand ar fi de verificat daca RO poarta tricou portocaliu . Ca atunci nu are rost sa ne mai batem capul….
Ca ultima remarca , exista activitati care nu se practica impotriva vantului. Ca nu se termina cu bine . In final te uzi si esti caraghios.

b  •  18 august 2011, 11:22

Federatiile astea de sport se vor tot mai mult stat in stat. Nu se supun legilor, fac scandal daca se implica justitia, de parca ar fi mai presus de lege.
Si daca indraznesti sa ii dai in judecata, incep cu tot felul de presiuni (vezi cazul FRF – „U” Craiova, i-au dezafiliat din cauza procesului cu Piturca).
Dar judecati-va fratilor si lasati justitia sa decida!
Oamenii seriosi ar face asta, mafiotii in nici un caz.
Nu vreau sa-i iau apararea lui Obreja, dar chestia asta e un abuz sinistru din partea AIBA si ei sunt singurii vinovati pentru situatia in care sunt pusi sportivii.
(Apropo, de unde a plecat mafia pariurilor daca nu din box?)

vasilescugeo  •  18 august 2011, 11:23

draga nwanda si rigon daca voi credeti ca obreja are dreptate atunci ne meritam soar ta , si o ducem prea bine chiar. iar aiba chiar nu se amesteca in treburile interne. noi putem sal tinem pana invie stefan cel mare , dar la ei nu avem ce cauta atata tot. e dreptul aiba sa hotarasca pe cine primesc la ei si pe cine nu . mi se pare normal.pai ce ei sunt obligati sa suporte ca un neica nimeni sa vina si sai injure ca la usa cortului?

Juristul  •  18 august 2011, 11:41

Obreja nu cunoaste statutul federatiei,care prevede ca in situatii exceptionale ad. gen. extraordinara de alegeri, poate fi convocata in 15 zile.Logic avea timp…9+15= 24,deci putea org. alegeri pana pe 31.08.
Dar ii este frica de alegeri,ca va pierde.Nu mai are ce sa le dea, ca la aleg. din Oct. 2010.Atunci lui Auras ia dat lotul de la Mangalia la Bacau(Onesti);Lui Titi ia dat lotul pentru centrul lui de la Barcanesti,Lui Simion ia dat lotul de seniori;Antrenorilor „votanti”,l-ea dat casti,manusi si multe „promisiuni”;Lui Stelica Comisia de box feminin,desi pentru abateri in leg. cu lotul feminin a fost sanctionat;Lui Iancu i-a dat Comisia de arbitri ca sa-si continuie obiceiurile;Lui Stoicescu bi-a promis ca il va pune la comisia de box profesionist pe DOBRESCU,DAR NU S-A MAI TINUT DE CUVANT.Pe Damian l-au ales in lipsa,contrar prev,statutare;etc,etc.Acum nu mai are ce sa le mai dea,si sigur va pierde functia.

Cătălin Tolontan  •  18 august 2011, 12:00

vasilescuge: e opinia lor, fiecare e liber sa creada ceea ce doreste. E limpede ca lumea boxului amator e extrem de frustrata de aceasta suspendare si ca obreja si-a facut multi adversari in tara, dar e normal ca si sustinatorii sefului FRB sa-si poata exprima argumentele

Vasile Surcica  •  18 august 2011, 12:01

D-lor va invit pe toti in acest grup de pe Facebook … ca sa dezbatem impreuna cu mai mari box.ului de azi , Obreja, Catea, Vranceanu, Tudor, etc … mai jos va las liku . Salutari.
http://www.facebook.com/groups/surcica/
Impreuna trebuie sa rezolvam situatia.

ionel  •  18 august 2011, 12:02

E o porcarie ce fac cei de la aiba ! Bun-rau, Obreja a fost ales, nu s-a ,,numit” el presedinte ! Ce s-ar fi intamplat daca UE/ONU/NATO ne-ar fi cerut sa-l dam jos pe ilici iliescu pe motiv ca a studiat la Moscova si in anii ’50/’60 scria impotriva capitalistilor/NATO ?! Daca se intampla asa ceva cu un ungur, Ungaria ajungea pana la consiliul intergalactic ! Aici nu e vorba de obreja, aici e vorba de demnitate nationala !

nu ati inteles nimic  •  18 august 2011, 12:21

Sunteti asa de prosti incat considerati ca cei de la AIBA sunt niste sfinti. Sunt cativa mafioti care nu s-au inteles cum sa imparta banii de la pariuri. Atat si nimic mai muult. La casele de pariuri se invart zeci de miliarde de dolari pe meciurile de box. Si e muult mai simplu de falsificat meciuri de box decat de fotbal. >50% din meciurile de box sunt aranjate. si la profesionisti si la amatoril si la CM si la olimpiada.

acelasi  •  18 august 2011, 12:31

Pai sa facem un calcul din 2004, a inceput asa zisa reforma in boxul amator.Cine era persoana care sustinea cel mai vehement noile „proiecte”????. Iata rezultatele. Dar care erau proiectele sale, poate ni le spune aghiotantul sau personal Dl. Cristian Constantinescu, dealtfel secretar general la FRB. Stiti ca este si antrenor de box calificat, dar o fi luat macar o palma vreodata. Baiat de casa dee. Domnule Tolontan stiti care sunt grilele pentru ocuparea unor functii in cadrul federatiilor sportive. Cand a fost numit acest personaj secretar general nu prea indeplinea acele conditii. Dar stiti ce salariu are dansul in jur de 2700 ron.

dani  •  18 august 2011, 12:57

il vrem pe vastag presedinte nu pe obreja asta

Marcos  •  18 august 2011, 13:19

Pentru vasilescugeo,
De acord,il tinem pe Obreja,dar cu ce costuri pentru boxul romanesc. Si eu il sustin ,dar sustin mai mult boxul.Ce este mai important,”onoarea nereperata” a lui Obreja sau boxul romanesc????

Pentru cititori,
Credeti ca ne iarta rusii pentru ce le-a facut Obreja,cand a fost schimbat vechiul presedinte???(pachistanez parca).Atunci rusii au fost marginalizati si unul care a contribiut decisiV la acest lucru,a fost chiar Obreja.NEBUNIA TINERETII,SAGEATA,CARNE DE TUN.Lucrurile s-au reglat imediat dupa o intilnire a presed. fed. ruse de box, cu presed. nou ales,al AIBA.
PRECIZARE IMPORTANTA! Presed. fed. ruse de box,este un general care detine o functie importanta,la fel ca a sefului SPP. din tara noastra.
Cu cine se razboieste Obreja!!

MUGUREL  •  18 august 2011, 13:23

PACAT AM INCEPUT SI LA BOX CA SI LA FOTBAL SA RAMANA LA CONDUCERE OAMENI CARE BAGA BANI IN BUZUNARELE LOR SI NU SE DAU LA O PARTE SA LE FIE RUSINE CAT VOR SA MAI FURE DIN SPORTUL ROMANESC.AVEM TINERI CARE SAR IMPLICA MAI MULT CA SANDU CARACATITA FOTBALULUI ROMANESC SI OBREJA ,AVEM UN POPESCU,HAGI,ROTARIU ,DAN PETRESCU SAU AVEM UN DOROFTEI CARE SI-AR VINDE CASA PENTRU BOX SA VADA TINERI BOXAND LA CAMPIONATE

mircea  •  18 august 2011, 13:30

Pentru autoru comentariului de la ora 12.21,
Daca este asa,inseamna ca si Obreja a participat la activitati mafiote,dar daca nu au vrut sa ne dea o medalie de aur si noua,s-a suparat si a actionat la Palatul Regal cu metode de Ferentari.
Sunt om care am arbitrat afara.In tara sunt arbitru,afara sunt roman.Tot arbitru,dar…roman.Intelegeti.Cunosc f. bine ce se intimpla dar a face ce a facut Obreja este grav.Mai grav este ca nu intelege si contimua sa faca rau boxului.Cred ca asta tine de patologic deja??????!!!!

dingo31  •  18 august 2011, 13:31

Rudel este un tip oribil. L-a indepartat pe Feri Vastag si pe alti oameni de caracter.Acei au plecat pentru ca erau scarbiti.Bute era marginalizat datorita fratilor Simion, care erau la aceeasi categorie. Niste infractori au pus stapanire pe boxul romanesc. Pacat ca Bute nu renunta la cetatenia romana, in Canada ar fi mai respectat.

cosmin  •  18 august 2011, 14:04

nu-l suport pe obreja si imi doresc sa lase naibii boxul amator in pace! consider ca ar trebui sa isi dea demisia sau sa fie demis, dar nu in urma unui ultimatum (a se citi pumn bagat in gura) dat de cineva din afara. individul asta abject cum este el, conduce o federatie nationala (asa prost cum o conduce) si ar trebui demis pentru ca asa este normal si nu la impunerea unora din exterior. ce este mai grav si trist in acelasi timp, este faptul ca pana acum nu s-au luat masuri pentru indepartarea acestui personaj si iata, vor suferi probabil niste copii care au petrecut o gramada de timp in salile de antrenament, cu gandul la medalii…pacat de munca si de sperantele lor. Obreja, arata ca nu esti chiar ultima j/i/g/o/d/i/e si demisioneaza! lasa-le copiilor astora sansa sa arate ce pot! nu trebuie sa sufere ei pentru ca tu suferi de grandomanie penibila…

ION  •  18 august 2011, 14:12

Poate are dreptate si Obreja si poate asa si este nu este corect sa schimbam presedintele cum vor cei de la A.I.B.A ce treaba au ei cu noi au ce au cu Obreja dar nu cu F.R.B si cu sportivi.Toate carcotele pleaca de la noi din tara pai Catea Vasile depune marturie inpotriva lui Obreja ca a fost suspendat este adevarat ca a fost lucrat sa nu poata participa la alegeri.Dupa regulament trebuia suspendat atunci imediat cand au boxat fara casca la cupa Romaniei de la iasi pentru ca ai fost DELEGAT GENERAL dle Catea si nu trebuia sa fie sanctionat numai Obreja de A.I.B.A trebuia sa fi si tu.Scrisoarea care a fost trimisa din Romania la A.I.B.A a fost trimisa de Catea,Titi TUDOR si alti dar ati bagato in fata pe fata care nu stie pe ce lume este Osan VIORICA.

io  •  18 august 2011, 14:25

Eu nu prea stiu care box ingroapa Obreja……… ca boxeri in Romania nu prea sunt, ce sa mai zic de analfabetii si betivii de antrenori.
Pai ce sa le faca Obreja daca antrenorii beau ca porcii si nu se ocupa de pregatirea sportivilor, sa mearga Obreja in sala sa antreneze sportivii, sau sa de-a bani antrenorilor sa-i bea ……… sa fim seriosi.

ION  •  18 august 2011, 14:29

Acum pentru ca suntem in situatia asta cred ca DLe Obreja sa iti dai demisia pentru binele boxului nu ai ce sa faci cei de la A.I.B.A sunt m-ai smecheri decat tine cel putin deocamdata pana se termina procesul dupa aceea mai vedem.Puterea este la ei nu avem ce sa facem si este pacat de sportivi au muncit si degeaba daca tii in continuare de scaun nu faci altceva decat sa intri in dizgratia tuturor.Deja esti in dizgratia a foarte multora si sa nu crezi ca toti care sunt langa tine te agreaza uni nu au ce face iar alti sunt legati de cate o functie.Dupa ultimile competiti care au fost si dupa felul cum sa arbitrat sa furat ca in codru mai ales la Bacau oameni au inceput sa fie nemultumiti de arbitrje si inclusiv de tine pt ca tu esti sefu.

Cristi  •  18 august 2011, 14:47

RUDEL OBREJA A PARTICIPAT SI LA INMORMANTAREA INTERLOPULUI CAIAC DE LA CRAIOVA! RUSINE BOXULUI ROMANESC!

nea nicu  •  18 august 2011, 14:53

sa-l revoce Murariu… si asa nu stiu cand are timp sa faca ceva pentru boxul amator ca el e mai tot timpul pe langa interox sa mai ciupeasca ceva pt el

tot eu  •  18 august 2011, 15:04

Ar trebui sa fie dat afara obreja si toata echipa lui(iancu,vranceanu,simionii,lacatus,…si cred mai sunt cativa),in special secretarul general(fost sofer)care face numai ce vrea el.obreja trebuie sa se gandeasca,unii antrenori traiesc numai din salariu din box la fel ca si sportivii.e pacat sa le ia painea de la gura.e strigator la cer ceea ce face domnul obreja.sa se duca la profesionisti si sa lase boxul amator in pace.Ca si asa a cheltuit bani din bugetul amatorilor sa-si organizeze gale de profi si nu ma refer la ultima gala.LASA-NE RUDELE

CINEVA  •  18 august 2011, 15:08

Pe saitul F.R.B nu se m-ai poate face nici un comentariu de ce nu lasati oameni sa isi spuna opinile si asa nu apareau toate comentarile cred ca moderatorul este plictisit de serviciu s-au ne desconsidera si ne crede niste bezmetici.De ce nu platiti arbitri de doi ani de zile vi se pare corect ce faceti chear in halul asta ai deconsiderati pe oameni astia nici bani pe transport nu le dati decat dupa trei luni BANI LOR DE ACASA este corect ce faceti.Poate nu stiti asta dle Obreja de si ar trebui sa stiti ce se intampla in federatia asta unde ne trezim .Sa stiti ca in mare parte de arbitri depinde cine ne reprezinta peste hotare si de rezultatele care le obtinem iar F.R.B ai despretuieste atunci sa arbitreze care au bani nu cei care merita.

GIGI  •  18 august 2011, 15:09

PENTRU REZOLVAREA CAZULUI: CINEVA SA SESIZEZE DNA-UL PENTRU MATRAPAZLACURILE FACUTE, RETINEREA LUI PR 29 ZILE, APOI IACA 29 SI TOT ASA.

tot eu  •  18 august 2011, 15:10

Vreau sa-l felicit pe domnul tolontan.este singurul care a indraznit sa scrie adevarul…va apreciez.celorlalti le este frica de „domnul” obreja.

dancrisan  •  18 august 2011, 15:34

nu o fi AIBA o misiune de calugari dar rudel al nostru ii intrece. chiar nu exista o alta persoana mai potrivita pentru postul de presedinte frb?

lambada  •  18 august 2011, 15:44

obreja e unul dintre cele mai libidinoase personaje din sportul romanesc !!!…În cei cinci ani de mandat, Obreja nu se poate mândri cu performanţe sportive: boxul romanesc are în palmares doar trei medalii de bronz (două la Europenele din 2006 şi una la Europenele din 2008).În schimb, actualul preşedinte al FRB a intrat în numeroase scandaluri. În afară de cazul boxerilor care au furat în SUA in 2007, Obreja l-a ameninţat pe Leonard Doroftei cu bătaia, în 2006, la o gală de Local Kombat.Rudel Obreja ne-a făcut de râs în lumea boxului !!!

igic  •  18 august 2011, 15:55

Ma mir ca inca mai este presedinte,de mult trebuia inlocuit,de fapt de cand a fost suspendat.SA FIE DAT AFARA CHIAR CU FORTA<CE MARI REALIZARI ARE DE CAND CONDUCE FEDERATIA?

mircea  •  18 august 2011, 15:56

La Bacau au fost multe meciuri cu probleme,dar dl. Iancu avea datorii la unii „votanti” de la alegerile din oct. 2010.Si cum promisiunea este mai ceva ca datoria,trebuia platita.Despre arbitri ce sa vorbim.
Nu arbitreaza cei mai buni,sau cei mai in forma,nici la finalele de C.N.Arbitreaza cei care vin fara bani(au afaceri si vin sa se recreeze),cei care au timp(pensionarii),ori cei care „ling”urechile lui Iancu.Cei buni nu au loc,daca nu se incadreaza in cele trei categ. de mai sus.Nu pot sa uit raspunsul primit de la Iancu in leg. cu prestatia ff. proasta a unui arb. ca „face mancare buna”.Era vorba despre un arb. din vest care l-a omenit cand se intorcea din concediul petrecut in Austria.Cugetati!!!!!???????

Marcos  •  18 august 2011, 16:01

Dinu Bogdan declara in p[resa ca furtul din America a fost o facatura a lui Obreja,pentru ca a refuzat sa treaca la profesionisti.

monica  •  18 august 2011, 17:18

Cataline,
S-a uitat prea repede ce a facut cu cei trei pugilisti romani carora li s-a inscenat furtul in SUA inainte de JO din China. Si atunci cine a sarit in apararea lui Obreja? Tot Dobrescu desi nu era nicio informare oficiala ca boxeuri furasera ceva, si acest lucru s-a demonstrat ulterior. Dobrescu stia ca tinerii nu furasera nimic dar a mers pe mana lui Obreja, care la JO a mai facut si circul prin care Romania a fost „vedeta” pe toate televiziunile din lume.
De ce nu a luat COSR si MTS nicio masura de 4 ani impotriva lui Obreja? Ce au facut? Mai mult, Morariu si Dobrescu l-au bagat pe Obreja in Comitetul executiv al COSR?

mircea  •  18 august 2011, 17:57

Problema e de la ce a inceput scandalulul,restul e poveste:cine e Obreja ce a mai facut Obreja, s.a.m.d.
Pacat de munca sportivilor si a antrenorilor,dar ceva demnitate nu ne strica noua romanilor(si e f.rara in zilele de azi),demnitate fata de pozitia lui Obreja la abuzurile AIBA fata de boxerii romani.la criticismul fata de arbitrii care isi bateau joc de sportivii romani.
De la o astfel critica a izbucnit intreg scandalul.Mai exista si Tas-ul de la Laussane unde AIBA poate fi facuta KO.

Anghel Dragos  •  18 august 2011, 19:12

Tine-te tare Rudy. Razboiul este lung si greu. Imi doresc din suflet sa-l castigi.Sunt alaturi de tine.

escobar  •  18 august 2011, 19:20

de citva ani datorita ambitiilor lui Obreja zeci de sportivi boxeri din Romania au de suferit.Chiar daca ar avea dreptate,Obreja pt. INTERESUL NATIONAL TREBUIE SA DEMISIONEZE!!!! Vezi cazul Bosniei din fotbal,unde JAPCA lui MIRCEA SANDU a DISTRUS ORASUL(TIMISOARA) CU CELE MAI MARI REALIZARI SI TRADITIE DIN FOTBALUL ROMANESC. Obreja=bodyguard TRAGE MAI MULT LA CASCAVAL – i se rupe de boxul amator si se IMPLICA TOT MAI MULT IN CEL PROFESIONIST!!!PAI VITEZA,ca nu te folosesti de functia de presedinte ca prin firma ta sa organizezi meciuri profesioniste de milioane de EUROI!!!

raspandacul  •  18 august 2011, 20:01

Comentariul asta l-am gasit in presa locala si era pacat sa nu aiba o anvergura mai mare

de Studentul ceferist.

Un linsaj mediatic mirsav, incearca sa treaca sub tacere o mare reusita clujeana.
In data de 4 aug.2011, asa dupa cum s-a planificat si dupa cum era tinut
un AMR pe net, s-a inaugurat Cluj Arena. Evenimentul a avut loc sub patronajul presedintelui
CJ (finul premierului Boc) Paunel Tise.
In ticalosia lor marile cluburi europene au refuzat sa participe la un meci inaugural.
Pur si simplu nu au avut incredere ca exista puterea organizatorica necesara respectarii unui
grafic de executie mult trimbitat.
Solutia administratiei judetene a fost salutara – deschiderea stadionului pt. clujeni.
De la prinz si pina seara copii s-au distrat jucind: prinsa, oina, leapsa pe ouate
si lapte gros. In acest timp parintii au baut bere la draft pe pista, impecbila, de atletism.
Tirziu in noapte am vazut un minunat foc de artificii.
Se cade sa multumim celor implicati.
1. presh. de CJ Alin Paunel Tise: domn, inalt, neindurator cu constructorii portocalii
si care n-a acceptat majorari de pret (30% e nesemnificativ) sau prelungiri de termen (ce
aia e crestere, de la 24 la 27,5 luni?).
2. vicepresh de CJ Radu Bica: domn, inalt, necercetat de DNA, cinstit. El a coagulat micile famiglii
portocalii locale intr-o famiglie puternica care sa construiasca stadionul. Tot el a eliminat
dintre criteriile de calificare, experienta in domeniu. Ca sa poata participa la licitatie cine trebuie.
De aici si desele momente comice din timpul constructiei.
3. director Mircea Avram: domn, manager de elita, cinstit. El a reusit sa plateasca pentru
demolarea stadionului vechi o suma care ar fi ajuns si pentru demolarea Manasturului.
Impreuna cu Tise el coordoneaza executia drumului din satul lui Boc. Si aici pretul creste,
ca pentru MBS. Si aici lucrarea trebuia sa fie gata, inca de anul trecut, dar nu s-a pus nici
un gram de asfalt.
4. directoarea de achizitii Mariana, bugetara cu decapotabila de fite. Doamna, blonda, cinstita.
Apare in toate achizitiile unde contribuabilul isi ia teapa.
Sa devenim putin seriosi (sic!)!.
Stadionul e gata, pretul a fost ferm, legile s-au respectat cu sfintenie, iar cei de mai
sus sunt profesionisti, nu mint si nu sunt corupti.
Redactat de VOX POPULI. (cu accent apasat pe U)
.

fanulumocanu  •  18 august 2011, 20:12

goarnele au sunat interlopii,
s-au incolonat interlopii
sunt ca niste flori interlopii…

nu stiu domne dar pe vremuri erai marginalizat de tot satul daca lucrai in zi de sarbatoare … ce sa mai zic daca furai ceva. ramaneai stigmatizat toata viata. ehe da’ aia erau inapoiati, azi suntem mult ami evoluati … curv ele sunt doamne onorabile, interlopii oameni de afaceri iar mutul sportiv.

Comentează