Cel mai

Un sîrb care se angajează fotbalist la Viena se comportă ca un austriac, pe cînd un brazilian care nimereşte la ŢSKA începe să gesticuleze ca un poliţist bulgar de la „rutieră”.

joi, 25 august 2011, 10:32

Un sîrb care se angajează fotbalist la Viena se comportă ca un austriac, pe cînd un brazilian care nimereşte la ŢSKA începe să gesticuleze ca un poliţist bulgar de la „rutieră”.

În minutul 65 la ŢSKA – Steaua jucătorii se busculau în zona reclamelor. Urîtă, gălăgioasă şi slabă echipă! Microbiştii din Sofia merită compătimirea colegială de dincoace de Ruse.

În minutul 73, Tănase îi pedepseşte definitiv şi trage cortina peste meci. Felix Drăghici, care pentru mine rămîne comentatorul #1, pentru cei care l-am văzut pe Stoicikov jucînd e cam tîrziu să ne schimbăm gusturile la scriitori, atacanţi, vin şi comentatori, aşadar Felix şarjează şi spune că „trebuie să recunoaştem că ŢSKA a fost cel mai puternic adversar din acest baraj al echipelor noastre”. Ba nu recunoaştem!

Cel mai greu adversar se bucura la Cluj, mirat că a eliminat pe Gaz Metan Mediaş, după ce a tremurat pînă în final. Austria Viena e o echipă mult mai fluidă decît ŢSKA, iar ceea ce a făcut Gazul, eliminînd pe Mainz şi suflînd pînă la epuizare în flacăra violetă a vienezilor, merită reverenţa şi, de ce nu, scuzele sincere ale jurnalistului.

Acum cîteva luni, în căutarea unei echipe normale, obişnuite, am nominalizat în două articole Mediaşul drept echipa banală a Ligii 1. Am greşit. Regret.

Puştai şi trupa lui au avut cel mai dificil traseu dintre echipele noastre şi au muncit cu adevărat din greu şi frumos. Putem discuta despre cel mai tare adversar, dar cred că sîntem de acord că surpriza se numeşte Gaz Metan.

E, pînă la urmă, doar o părere, desigur. Comparaţiile fac parte din farmecul fotbalului. Steaua are un merit indiscutabil, onorează de decenii fotbalul nostru, dar ŢSKA a fost un adversar fără personalitate in joc, care şi-a făcut singur viaţa imposibilă. Ceea ce nu s-a întîmplat, ştiu că lista este riscantă, nici cu Austria Viena, nici cu Sparta Praga şi nici măcar cu Vorskla Poltava, ucrainenii care au confirmat că Dinamo nu are nervi europeni şi nici nu-i va avea pînă cînd clubul nu scapă din lanturile celor 40 de acţionari care-l tîrăsc după ei în căutarea  peşterii lui Ali Baba.

Comentarii (92)Adaugă comentariu

Meka  •  25 august 2011, 22:44

Aia cu Ali Baba mi-a placut. 🙂

vio  •  25 august 2011, 22:45

se accepta

dragos  •  25 august 2011, 22:45

Daca Draghici este , in opinia ta, cel mai bun comentator , ai scazut in ochii mei…

mih10  •  25 august 2011, 22:47

Aici sunt de acord cu dvs domnule Tolontan, cu o exceptie. Sparta Praga, care cu siguranta cel putin in meciul TUR a fost de departe cea mai slaba echipa dintre toate combatantele echipelor noastre. CSKA nu este o echipa chiar asa rea, dar Steaua nu prea se poate incurca in Europa cu genul acesta de echipe, niciodata Steaua nu a furnizat surprize in preliminarii de 10 ani, iar Dinamo probabil cea mai josnica echipa a romaniei in Europa, o echipa care nu merita nici un articol pe gsp.ro, o echipa care este plina da mandrie in special prin fani, care cred ca au cu ce sa se creada mai buni decat Steaua/Rapid si alte echipe.

Dinamo rusiunea Romaniei in Europa.

Multumesc ! si HAI FC VASLUI ca mai sunt cateva minute.

dorian  •  25 august 2011, 22:52

esti ca un camionagiu care trece pe Valea Oltului din2 in 2 zile si mananca celebrii mititei..dar dupa 1 luna nu ii mai apreciaza si isi spune ca e mai buna o ciorba de la Pitesti… ne-am obisnuit cu Steaua in Europa si ni se pare ceva normal…bafta in grupe tuturor echipelor. sunt curios de presiunea din meciul Stelei daca zici ceva domnu Tolo

Cătălin Tolontan  •  25 august 2011, 22:54

dragos: da, asa cred. Dupa cum spuneam, fiecare cu gusturile lui

erpy  •  25 august 2011, 22:54

prea indulgent in ce-i priveste pe Dinamo , de prea mult timp acolo se joaca la „misto” pe teren pana in sali de nunta….

Infumee  •  25 august 2011, 22:58

Tolo..sincer esti penibil..nici nu imi pot da seama cum ai ajuns jurnalist..ai niste articole absolut penibile..scrise intrun nonsens complet..ar trebui sa te apuci de altceva si sper de data asta sa ai curaj sa postezi comentul meu..e parerea mea

mi-e sila de dinamo  •  25 august 2011, 22:58

An de an isi bat joc de munca celorlalte echipe.
Nici macar un punct cu o echipa anonima!
Nu inteleg de ce nu lasa locul altora, de ce au mereu parte de arbitraje favorabile.
NUMAI IN LIGA LU MITICA o echipa ca dinamo poate sa bata pe Medias cu 5-0.

gabi  •  25 august 2011, 22:59

da aveti dreptate

octav  •  25 august 2011, 23:00

tolontane esti anti Steaua pe fata. Gazul a luat 3 la Viena si tot pe ei ii lauzi.ai fi fost cel mai bucuros sa fie eliminata Steaua. halal roman esti

suk  •  25 august 2011, 23:00

Pe dumneavoastra domnule Tolontan va preocupa mai mult ce a spus comentatorul meciului CSKA-Steaua decat sa va preocupe faptul ca 3 echipe s-au calificat in grupele EL, ce conteaza cine a avut cel mai greu adversar ? asta denota o mare rautate, poate chiar ura pe care o aveti pe echipa Stelei.

ovidiu  •  25 august 2011, 23:01

imi pare rau , dar parerea mea e ca nu avem comentatori

C. Lularu  •  25 august 2011, 23:05

de acord cu majoritatea asertiunilor din articol, cu exceptia celei referitoare la Felix Draghici. Poate pentru dvs. o fi comentatorul #1, dar pentru mine ramine motivul pentru care urmaresc meciurile de pe ProTV cu televizorul pe „mute”.

Jazzumbo  •  25 august 2011, 23:06

Cea mai tare metafora pt actionarii lui Dinamo: aia cu Ali Baba :)))))

Dan  •  25 august 2011, 23:06

+1. Si mai ales, o observatie valida: 3 echipe romanesti calificate in continuare, si culmea, una necalificata obtine singura victorie de azi 😉

cineva  •  25 august 2011, 23:08

Ar trebui, de asemenea, remarcata calitatea slaba a comentariilor celor doi de la PRO TV… Este inadmisibil ca cei doi sa se contrazica in repetate randuri. Probabil, mai corect ar fi sa se completeze reciproc.
Si sincer, CSKA Sofia chiar nu a fost cel mai dificil adversat… In opinia mea, declaratia lui Felix Draghici (CSKA cel mai dificil adversat) a fost doar o reactie puerila

jos_cenzura  •  25 august 2011, 23:10

daca tot comentam de comentatori, mie imi place mai mult dictia lui Bogdan Socol 🙂 dar cel mai mare ramane Pablo Ramirez de la Univision; sper ca nu va suparati ca postez un clip incredibil, cu cel mai tare comentariu http://www.dailymotion.com/video/x3yyo3_pablo-ramirez-on-simao-sabrosa_sport

simao sabrosa 🙂
penaaaal penaaal penaaal!!!!
golazo azo azo azo azo!!!!
enjoy!

alex  •  25 august 2011, 23:10

de acord,Tolo, dar rusii , ucrainienii, sunt in progres….in urmatorii 5 ani vor domina fotbalul….si vai de mama lor de englezi

Cătălin Tolontan  •  25 august 2011, 23:13

octav: deci cine nu lauda steaua nu e roman? tare logica!

infumee: tu spui ca „scriu intrun nonsens complet”. Ce sa facem, nu putem scrie toti ca tine 🙂

mihai arsene  •  25 august 2011, 23:13

Tolo daca ai ceva cu_cu concurenta e treaba ta.

Daca ti-ar place matematica, cum imi place mie, ai observa ca:

Steaua, Rapid – 4 pct
Medias, Vaslui – 3 pct
Dinamo – zero barat pct

Poate ai observat ca in timp ce unii se tot pregatesc sa se odihneasca, unii se tot califica an de an.

PS1: Bravo si moldovenilor di la Podul Inalt

ers  •  25 august 2011, 23:17

Cand v`am reprosat ca nu bagati in seama Gazul, mi-ati sters comm. Pay cum sa nu dai nici macar o stire pe un site de sport cand joaca o echipa romaneasca meci oficial in Europa?????? Ca sa nu mai spun de televizare(cu finlandezii). Cataline vezi ca subalternii tai isi cam fac de cap pe gsp si aici ai si tu o vina, unde credeti ca o sa ajungeti cu bataia asta de joc fata de meserie? Toata ziua steaua si becali stiti sa ne intoxicati, mai scutiti-ne. Acuma tu o sa spui ca nu prea ai cui sa te adresezi daca dai stiri despre echipele mici gen Gaz Metan, dar iti scrie un stelist cu state vechi care s-a saturat de stirile pro-steaua. Putina echidistanta n-ar strica. Iar partea cu scandalurile, tactica asta e fumata de mult,n-o mai halim. Poate ai observat cum cititorii va ridica in slavi cand dati un articol bun, despre pasiunea care o naste sportul printre oameni. Noi ne facem datoria de cititori, voi nu va faceti meseria de ziaristi

ciprian  •  25 august 2011, 23:19

Aveti dreptate, Austria Viena a fost cel mai tare adversar al echipelor romanesti, dar si Sparta e o echipa buna si de traditie. Am ascultat si eu franturi din comentariile celor 2 de la meciul stelei( in rest ma uitam la Rapid) si efectiv aveam senzatia ca jubileaza in direct, la orice pasa reusita a stelei sau ocazie. e dreptul fiecaruia sa tina cu cine vrea, dar corect ar fi sa ne scuteasca de entuziasmul si juisarile in direct.

Tostao  •  25 august 2011, 23:21

dl Tolontan,bulgarii au jucat asa slab pt ca nu au fost lasati de catre Steaua!…nu se spune asa:joci atat cat te lasa adversarul?…sau,cand este vorba de Steaua,adversarul ”n-are personalitate”?…la Cluj ati avut aceeasi impresie despre bulgari?…cat despre F.Draghici,ma rog,gusturi…astept sa-mi spui ca si Mironica este nr 2 si o sa-mi spun,pt a mia oara,ca de asta ne merge prost,nonvalorile ajung in posturile cheie,numiti fiind!..sanatate!

acid2006  •  25 august 2011, 23:21

Cel mai tare adversar l-a avut Vasluiul….apoi Gazul si abia apoi Steaua….desi daca ne luam dupa rezultate, se pare ca cel mai tare a fost Poltava…Imi pare rau pt dinamovisti…apropo, si mie imi place faza cu Ali Baba…

Mihai  •  25 august 2011, 23:23

Cel mai frumos cadou de nunta ptr Borcica de la nasul Gigi!!! Dinamo = praful Europei !!! RUSINE DINAMO!!

nu conteaza  •  25 august 2011, 23:23

Opinia mea e ca articolul e plin de subiectivism. CSKA a fost de departe cel mai puternic adversar al romanilor, dar simpatia dvs prodinamovista nu ar accepta o astfel de recunoastere in conditiile in care Dinamo nu-si depaseste niciodata conditia de outsaider.Acum sa va spun unde gresiti in articol. Dinamo nu patimeste din cauza numarului de actionari ci din cauza cooperativei din care face parte in campionat. Sa va argumentez: iau doar inceputul acesta de campionat, oricum el este reprezentativ pentru Dinamo, la fel intamplandu-se si in celelalte.Astfel, daca va uitati la golaveraj o sa vdeti un 10-0. Punctaj maxim! Uoauu!Uimitor! Dar am vazut toate meciurile lui Dinamo. Am vazut un joc dur favorizat de arbitrii. Desi DINAMO trebuia sa joace in cele 4 meciuri cu cel putin un jucator eliminat pentru atacuri dure, totusi arbitrii au iertat-o, mai mult, au impins-o de la spate. In comparatie Steaua a trebuit sa se mobilizeze sa joace si impotriva arbitrilor si impotriva antijocului facut de adversari. De aici diferenta in toti anii acestia. Lupescu, Dragomir, butoanele, echipele prietene si arbitrii nu te fac mai bun ci mai putin vigilent si vulnerabil pentru ca mereu astepti ajutor, care nu vine in meciurile europene. Steaua e un exemplu, chiar daca nu vreti sa o recunoasteti, o spuneti asa cu o jumatate de gura ca un suporter dinamovist impatimit. Sper sa nu stergeti parerea mea de pe blog. Oricum tin la parearea dvs.. Si cred ca faceti mult bine sportului romanesc prin parerile pe care le sustineti.

Cătălin Tolontan  •  25 august 2011, 23:26

nu conteaza: chestiunea cu „suporter dinamovist” o spun suporterii stelisti. Cei stelisti se multumesc sa ma numeasca „suporter rapidist”. Si tot asa. Nu e vorba despre numarul actionarilor de la Dinamo, ci de faptul ca nu sint, de fapt, actionari

mircea89fzr  •  25 august 2011, 23:28

cei de la protv au trait meciul mai ceva ca jucatorii pe teren. asta nu se datoreaza calitatii lor de comentatori, ci faptului ca o fac cu pasiune pentru echipa lor de suflet. cu nicio alta echipa nu reusesc un comentariu la fel de patetic. si pe mine m-a indignat remarca respectiva, dar nu ma mai mira nimic.

caineleelectronic  •  25 august 2011, 23:28

Un articol foarte bun.
Mi-a placut fraza de final, ca dinamovist ce ma gasesc.

andrei  •  25 august 2011, 23:29

Bravo cataline!Cat de corect ai pus problema.
Cel mai puternic adversar a fost Austria Viena si cel mai slab Vorskla Poltava.
Ar trebui ca Federatia sa le interzica celor de la Dinamo sa mai joace in cupele europene.Ne-au facut de ras de cativa ani incoace sa nu zi ca dintotdeauna.de la meciul cu Everton Dinamo nu a mai jucat nimic si ,in timp ce gaz metan se lupta cu austria viena pentru o calificare istorica, dinamo primea 3 goluri de la o anonima si pierdea ambele partide(pentru a cata oara???????)
Suspect este cum reusesc in campionat sa castige tot…..suspect.
Oricum felicitati Gaz metan, Vaslui, Rapid si Steaua si mult succes Otelul!

jean blatistul  •  25 august 2011, 23:29

Nu stiu ce va mirati atat de dinamo (scriu numele cu litera mica,nu merita altfel)a batut vreodata pe cineva in Europa ca sa bata si acum? Pe astia i-au batut toate echipele de ospatari din lume.Zilele trecute dinamo era numita regina Romaniei.Jalnic.

kELOO  •  25 august 2011, 23:37

Pana una-alta, desi blamati pe Dinamo asa de mult, uitati-va un pic la analiza ultimilor 5 ani si veti vedea ca Dinamo este pe locul 2 ca si contribuitie la country ranking, dupa Steaua. Mai multe in articolele mele nepartinitaore si echidistante!

Marturisesc ca nici eu nu ma asteptam sa piarda in halul asta, dar asta e viata!

nuilsuportpegigi  •  25 august 2011, 23:37

Tolo, tu faci parte dintre aia care sustii faptul ca Steaua are noroc la tragerile la sorti? Pai cum sa nu cada Steaua cu un adversar mai slab decat celelalte echipe, din moment ce Steaua ne reprezinta an de an in cupele europene si obtine si cele mai bune rezultate. Ai uitat ca asta se vede la coeficientul echipei? Pai Dinamo se mira acum ceva timp ca a cazut cu Manchester si zicea ca ce ghinion are. Pai cum sa nu pice cu Manchester cand ei nu sunt in stare sa ii bata pe astia de azi sau pe 17 Nentori si sa adune si ei ceva la coeficient…

Decat sa te legi de Steaua, mai bine te-ai lua de Dinamo, ca mereu ne-a facut de ras.

triple a  •  25 august 2011, 23:41

partea cu dinamo e corecta; singurul lucru constant in atatia ani de insuccese este conducerea

cody_ghost  •  25 august 2011, 23:41

torje decat sa joaace fotbal mai bine toaca ceapa k plange mai putin

Pacuiul lui Soare  •  25 august 2011, 23:43

de acord si trebuie sa ne intrebam ce naiba fac echipele dinspre vest de reusesc sa extraga totul dintr-un jucator pe cind cele din est, chiar si cind au jucatori promitatori joaca sub asteptari.
Sint bucuros pt Steaua, dar jocul ei nu da motive de bucurie; este sterp, fara nerv, fara accelerare si mai ales fara „fluiditate”

sudistul  •  25 august 2011, 23:43

dinamo doreste sa joace in fiecare an in cupele europene pentru a distruge punctajul, coeficientul tarii.
ar trebui sa i se interzica participarea in cupe, nu sa fie lasata sa distruga zestrea de puncte acumulate cu truda de alte echipe

constantin stanga  •  25 august 2011, 23:51

ca bun roman,sincer si fara autoironie ,am tinut cu toate echipele romanesti ,sa fim onesti e bine asa, calificati cu 3 echipe in grupe,uitati-va la tari cu traditie si civilizatie in fotbal ….revenind la dinamo ,situatia actionariatului e asa cum ati descris-o ,dinamo nu are actionari ci …camatari fuduli si zelosi in a se lustrui pe ei insisi …in alta ordine de idei ,va urmaresc comentariile pertinente si sincer va apreciez ,s-auzim de bine1

BOGDAN – CLUJ  •  25 august 2011, 23:52

DOMNULE TOLONTAN MEDIASUL A JUCAT BINE IMPINSA DE INFLACARAREA SI SURPRINDEREA PE CARE AU AVUT-O DE A SE AFLA IN ACEASTA SITUATIE MINUNATA ….DAR STEAUA ESTE ECHIPA FANION A ROMANIEI ESTE CU MULT PESTE ECHIPA NATIONALA , POATE DVS. NU REALIZATI ACEST FAPT FIIND BUCURESTEAN , DAR PT MINE ESTE O ECHIPA F BUNA CU UN PATRON EXCENTRIC UNEORI HAOTIC DAR CARE DORESTE BINELE SI PERFORMANTA ECHIPEI LUI , ACEASTA ECHIPA A REALIZAT PERFORMANTE MULT MAI MARI SI VA REALIZA SI IN VIITOR EU UNUL SUNT CONVINS ..IRONIA NU ISI ARE LOCUL ..IUBESC ROMANIA , ROMANII CU DEFECTELE LOR

sook  •  26 august 2011, 0:06

m am bucurat ca a luat o dinamo.

Ghandalf  •  26 august 2011, 0:22

Mda…
In tara zmei paralei
In Europa mielusei 🙂
Vai si-amar de ei catei :)))
Rusinea asta de DI-rectia NA-bliudenia MO-lodesti ne consuma dintotdeauna coeficientul de tara !
Pana cand ”botoanele” mostenite de borcica de la postelnicu vor ”lucra” pentru aceasta rusine a fotbalului romanesc, punctele adunate cu greu de Steaua, Rapid, Unirea Urziceni si alte echipe ajunse corect in lupta pentru Europa, vor fi risipite de iresponsabilitatea ”botonarilor” de la dinamo ! V-a fost frica de Gaz Metan Medias si ati aranjat cu fluierasii sa le dati 5-0 !!! Dar azi s-a vazut de fapt care e adevarul, in conditiile in care n-a mai arbitrat brigada de fluierasi mostenitori ai ”artei” lui corpodean !
FELICITARI GAZ METAN, FELICITARI VASLUI, FELICITARI RAPID, FELICITARI STEAUA !
RUSINE VESNICA directia nabliudenia molodesti !!!

cum e posibil?  •  26 august 2011, 0:25

ca o echipa ca dinamo sa bata mediasul cu 5-0?
ca o echipa ca dinamo sa fie lider detasat in clasament cu golaveraj 10-0?
Un astfel de subiect ar trebui abordat!!!
Nu e oare ierarhia denaturata? Cine e de vina?
Un posibil raspuns: corpodean, lajos, coltescu, avram, hategan si alti care prin arbitrajele pro dinamo falsifica an de an clasamentul final.

justme  •  26 august 2011, 0:29

Crezi ca ajunge sa spui: „Am gresit. Regret”? Cateodata e prea tarziu sau suna aiurea; puteai sa eviti asta, nu crezi?

Stefan  •  26 august 2011, 0:29

Ai vrut să dai Cezarului ce-i al Cezarului dar ai greşit, fara să vrei, Cezarul. Te-au salvat, în schimb, „suflatul în flacăra violetă” şi „peştera lui Ali Baba”.

misu  •  26 august 2011, 0:42

„comentatorul” ala e cel mai bun? esti de ras, rau de tot.

fan_inter  •  26 august 2011, 0:47

nu pot sa nu observ faptul ca orice nereusita a lui dinamo aduce un val de acuze, rusinea europei, etc, etc. si intrebarea mea este: in istoria CL, steaua este in top 3 cele mai slabe echipe? sunt de acord ca dinamo e un balon plin de rahat, dar steaua? e chiar asa mare echipa in europa? inca traiti din amintiri. si nu ma refer numai la steaua, ci si la dinamo, si la uta si la poli, si la toate care au avut ceva legaturi cu perfomantele in cupele continentale. si la final, felicitari celor calificate, si bafta mai departe!

Calin  •  26 august 2011, 0:51

Imi pare rau ca multi din cei care au postat comentarii la articolul Dvs. nu vor intelege nimic. Jos palaria Medias! Chiar daca nu s-au calificat, au fost un exemplu incredibil de determinare! Aceasta atitudine abordata de catre o „echipa banala”, ma face sa ma simt mandru ca sunt roman. Imi da speranta ca am mai putea avea o sansa. Decat o prestatie banala in Liga X a unor echipe celebre, bogate si supermediatizate, prefer dorinta Mediasului de a ajunge acolo, aspiratia unei echipe banale.

Eddy  •  26 august 2011, 0:57

Sunt stelist, infocat chiar, dar pot spune ca sunt obiectiv.
Ordinea dificultatii advesarilor este urmatoarea, dupa parerea mea:
1. Sparta Praga
2. Austria Viena
3. TSK Sofia
4. Adversara lui Dinamo
5. Adversara lui Rapid.

Dar sa nu uitam un singur lucru: Steau a fost cap de serie si datorita Stelei suntem aici, cu o echipa direct in CL si 3 in EL. Punctele facute, da? Cat Dinamo si Rapid la un loc, ok?

Moleckula  •  26 august 2011, 1:07

Cei mai dificili adversari au fost arbitrii la dinamo, pentru ca nu arbitreaza ca in campionat, la fiecare cadere fault. Din 20 de faulturi asupra lui Torje, daca sunt pe bune vreo 4

Comentează