Răspuns pentru un român din Olanda

„Mă numesc Răzvan Condruc. Am 34 ani şi m-am stabilit în Olanda în urmă cu 6 ani. Tatăl meu, Ioan Condruc, a fost căpitanul echipei F.C. Baia Mare în perioada Viorel Mateianu. Bunicul meu m-a învăţat istorie şi iubesc România, dar am ajuns să-mi fie ruşine că sînt român.

luni, 10 octombrie 2011, 5:03

„Mă numesc Răzvan Condruc. Am 34 ani şi m-am stabilit în Olanda în urmă cu 6 ani. Tatăl meu, Ioan Condruc, a fost căpitanul echipei F.C. Baia Mare în perioada Viorel Mateianu. Bunicul meu m-a învăţat istorie şi iubesc România, dar am ajuns să-mi fie ruşine că sînt român.

Citesc ce s-a întîmplat cu baschetbalistul american de la Giurgiu. Mă uit în jurul meu, citesc presa româna şi olandeză. Aici nu este loc de «Butoane», numele clanului care conduce Giurgiu. La cea mai mică ameninţare a libertăţii sau siguranţei cetăţeanului, o plîngere la Poliţie, întemeiată, şi nu există „pardon” sau excepţie! Cu siguranţă, acte de violenţă există peste tot, dar nu clanuri care controlează străzile vreunui oraş. Statul olandez nu acceptă aşa ceva. De ce Statul roman acceptă, Cătălin?

Ştii că în Olanda, de exemplu, dacă eşti amestecat în vreun fel cu lumea criminală, afaceri nu tocmai legale şi aşa mai departe, oamenii te dau la o parte, chiar dacă conduci maşini luxoase? Asta pe lîngă faptul că aici trebuie să demonstrezi cu acte cum ai obţinut respectiva maşină. Şi dacă nu poţi demonstra de unde ai banii, problemă! Problemă care nu se rezolvă nici cu «butoane», nici cu relaţii de rudenie cu politicieni. De ce, Cătălin, în România interlopii conduc?”

Aşa e, Răzvan. Baschetbalistul american Hardy Chauncey a fost lovit vineri spre sîmbătă noapte cu pumnul de un interlop, într-o discotecă din Giurgiu. A căzut şi a rămas nemișcat. Nimeni n-a intervenit. Cînd a apărut ambulanţa de la SMURD, bodyguarzii clubului le-au spus medicilor doar că e băut. Motiv pentru care, deşi există cu siguranţă proceduri medicale clare și deși era fără cunoștință, sportivul a fost transportat şi pus doar pe perfuzii, fără analize detaliate ale capului.

Abia după 5 ore, în dimineaţa zilei de duminică, Chauncey a fost trimis la un spital din Bucureşti, unde i s-a făcut tomografie, dar a fost tîrziu. A murit. Scriu asta după ce i-am încurajat pe români să-şi doneze banii deductibili către SMURD. Mîine aş face la fel! Dar SMURD și spitalul din Giurgiu sînt datori cu o explicaţie pentru ceea ce s-a întîmplat. Şi nu, nu în faţa Ambasadei Statelor Unite, ci în faţa celor care le finanţează activitatea: cetăţenii români.

UPDATE: Raed Arafat, remarcabilul fondator al  SMURD și azi secretar de stat în Ministerul Sănătății, a ieșit în fața presei și a descris comportamentul greșit al medicilor de la Giurgiu față de baschetbalistul american.

Medicii din Giurgiu sînt doar o verigă în tot acest lanţ al fricii. Colegii lui Hardy au plecat, nimeni nu l-a însoţit la spital. În faţa Poliţiei, nimeni nu recunoaşte că a văzut momentul pumnului fatal.

Astfel încît, la întrebarea ta, dincolo de explicaţii istorice, economice, de sistem democratic şi de civilizaţie, toate netulburat aşezate în biblioteci care se întind de la Bucureşti la Haga, acum îmi trece prin cap un singur răspuns: de frică, Răzvan, de frică sîntem aşa!

Peste tot simți frica. Frica poliției, frica paznicilor cu tricouri negre care ar trebui să-i ocrotească pe ceilalți, frica autorităților, frica oamenilor obișnuiți, frica de zi și frica de noapte, frica privindu-te în ceafă atunci cînd ești în mașină și frica strecurată răcoros pe la glezne cînd mergi pe jos, frica la zile de sărbătoare și frica banală, de fiecare dimineață, frica politicienilor de oameni și frica oamenilor de Putere, frica tuturor, întinzîndu-se ca un vis spre marginile arse de teamă ale lumii.

Şi, continuînd să ne temem, aşa vom rămîne.

Îţi mulţumesc pentru mesaj!

Comentarii (165)Adaugă comentariu

BELEAdeOM  •  11 octombrie 2011, 0:23

@fanulumocanu nici nu puteai spune mai bine . Este exact ceea ce gandesc si eu despre demagogii astia care o ard cu „ mi-e rusine ca sunt roman„

kyx  •  11 octombrie 2011, 2:10

Deci, astfel de crime au loc peste tot, dar numai la noi tembeleviziunile urla „Inca o pata pe obrazul Romaniei”, desi aceeasi jurnalisti au scris 2 zile de pedofilul Trepkow, care n-a pupat zi de inchisoare, si multe alte exemple.
Peste tot in lume, raspunderea este INDIVIDUALA. Este regretabil ce s-a intamplat, dar este cale foarte lunga de la a blama fapta unui individ pana la a arunca vina asupra unui popor intreg.
Cat despre ce spun oamenii care au fost pe afara, am o interbare: in Romania, daca nu au stat in anumite zone, sunt constienti de puterea interlopilor? In afara, daca nu au avut legaturi cu ei, daca nu au studiat aceasta problema (caci este inclusiv in asa zisa lume vestica civilizata o problema), de unde stiu ei cum este, de fapt, situatia reala?
Toti isi dau cu parerea din ceea ce vad, fara sa stuzieze miezul problemei.

Repet, este regretabil, dar nu inimaginabil si, ion nici un caz, o pata pe obrazul tarii.

Silviu  •  11 octombrie 2011, 2:28

Poate mascatii aia sunt pusi si ei la ceva mai serios nu numai sa ridice arbitrii sa dea bine pe TV

Gicus  •  11 octombrie 2011, 2:31

Dragi Romani – Puneti mana pe armament, pe pistoale, si ai veti pune la punct pe tigani daca politia este incapabila. Gloantele sunt mai multe decat tiganii. Dar se vede ca pana la urma OCCIDENTUL va intervenii si va pune la punct tiganimea din tari ca Romania.
In USA mai ales, poti impusca pe oricine in caz de aparare… si in Romania este cel mai bine sa se practice contra tiganilor.

Inca ceva, in OCCIDENT (USA) minoritatile (negrii/mexicanii/cubanezii) sa zbatut pt. drepturi reale de a ajunge in facultati, sa fie egali, sa invete, sa castige un ban egal, onest, etc….. VOI ROMANII ce tot o dati dupa cires cu tiganii? Tiganii vor sa invete? Tiganii vor sa isi castige painea prin educatie? Tiganii vor sa castige un ban cinstit? Raspunsul este pe care il stim toti: NU.
In America sa facut calea ferata si autostrazile cu puscariasii, asa si in Romania trebuie facut cu tiganii si restul de securisto-comunisti. Nu sa se lafaie ei(securisto-comunistii) acum cu banii de la EU, sa faca 1km de autostrada cu 50 milioane de Euro.

adrian manu  •  11 octombrie 2011, 5:17

eu,colegule,in timpul evenimentelor de la londra din luna august,am salvat o femeie din flacari,toata presa atunci a vorbit frumos de romani.si apropo de criminalitatea aia care nu exista in olanda,red light district,cofee shop,bulldog,surinam,maroc,yugo,nu ti spun nimica?

mihai C  •  11 octombrie 2011, 6:43

Cum sa zici asa ceva?!?MIE RUSINE CA SUNT ROMAN?!?Doar pentru un incident?Sunt sigur ca smardoiul nu a vrut sa-l omoare pe American ci sa-i dea o lectie.Acum sa terminat si cu viata lui…va sta in puscarie poate toata viata.Fratilor suntem o natiune trebuie sa ne mandrim cu ROMANIA.Uite baietii aia din Germania din Anglia din Norvegia se duc la televizor si zic eu sunt ROMAN DIN ROMANIA si publicul aplauda…(programul cu talentul…).Baiatul din Olanda e confuz si FRICOS chiar in Olanda!!! eu am locuit acolo ce asa mare importanta???Auzi ca aia nu au clanuri hehehehehe ce ma face sa rad.Pai ba baiatule toate drogurile din europa vin din OLANDA.Eu acum traiesc intr-o fosta colonie Olandeza…pai Piratii si astia care au furat o lume intrega ei sunt drepti?????cum au ajuns ei asa??furand bogatiile altor state facand oameni sclavi…hai ce naiba?? cum sa-ti fie rusine CA ESTI ROMAN??? Sincer cine zice asta e un NIMENI! HAI SA FIM MAI UNITI! SA LASAM URA SI FIGURILE cu rusinea…Catalin eu nu cared ca de frica…Mai mult de foame sufera lumea…foame de avere ,foame de putere,din foame se naste frica.aia de la SMURD le frica ca pierd locul de munca(foame)HAI SA FIM MAI BUNI MAI CINSTITI MAI RABDATORI.

ulpia  •  11 octombrie 2011, 7:01

Rusine…nu!
gust prost in gura? amar? acru? Da!
Am luat ce e mai prost de afara. Nu vad nici un progress, sub nici un aspect. Din contra, lumea este mai rea, mai violenta, mai prost crescuta. Elite nu mai avem, au plecat o buna parte din ei. Cei ce au ramas se bucura daca pot duce o viata cit mai linistita, departe de complicatii. As vrea sa pot zice ca ma simt mindru, dar nu pot! Nu mie rusine, dar ma doare!

Stefan  •  11 octombrie 2011, 7:11

Am inteles,de cand ai ajuns in tari straine vezi totul cu ochiul cetateanului emancipat,nu ca taranii de aici.
Eu ma bucur ca iti este rusine ca esti roman,poate si noua ne este rusine ca esti TU roman.
Toata ziua ne plangem ca e rau,ca nu avem ce au altii,dar cand votam ni se cumpara votul cu 50 Ron.
Cum ar putea sa fie bine cand votam in aceste conditii,cand stam in fata televizoarelor sau computerelor si asteptam ca pe strada sa mearga zane si cupidoni?!
Cand ai facut ceva notabil pt tara asta ca EI sa nu-i para rau ca ai ales sa pleci?
Tara trebuie sa ne dea totul,noi in schimb,nimic.
Bunicii mei au luptat pt tara asta,in ’89 au murit oameni pt ca tu sa ajungi „afara” si acum iti este rusine.
Daca ne-am face toti treaba acolo unde suntem pusi,cred ca ne-am descurca mai bine.
Cum a spus si Catalin,trebuie dictatura legilor,asa cum este peste tot in lume.
Stiu ca asta ne dformi cu totii,dar ce ne-am face cand nu vom mai avea voie cu gratar in fata blocului,cu manele in blana pana la 5 dim,cu mucuri de tig aruncate din masina,etc.
Aveti grija ce va doriti,poate se implinsete…

clerc  •  11 octombrie 2011, 7:57

Prietene Tolo, e monstruos ce s-a intimplat cu sportivul american. Si da, ai dreptate, legea suprema din Romania de azi e frica, frica generalizata. Cu totii, inclusiv tu, am contribuit la legiferarea fricii. In decembrie 89 am invatat sa nu ne mai fie frica. Dupa 2 decenii de democratie si economie de piata, am reinvatat frica. Am votat in 2004 contra lui Nastase si a coruptiei, sperind ca Basescu si portocalii sa indrepte ceva. Am sperat in 2007 ca intrararea in UE sa amelioreze lucrurile. In 2011 sintem aproape de colaps: sanatate si invatamint, la pamint, infrastructura, zero, siguranta cetateanului, praf si pulbere (vezi cazul de la Giurgiu, plus alte sute de exemple), justitia, faliment etc. Iar viitorul suna si mai rau, caci modelele sociale sint golania lui Basescu, coruptia sistemului mafiot patronat de seful statului, pitipoancele mediatizate in delir si cretinismul ridicat la rang de virtute de media tabloidizata.
Poate daca ne-am fi gindit sa facem altceva in loc sa dansam „pinguinul” la primul miting anti-putere din 2010 azi am fi fost mai optimisti. Dar noi scriem pe blog in loc sa facem revolutie, sa intram in greva fiscala si sa ne batem cu fortele de ordine (ai vazut citi lunetisti la Timisoara, unde s-au strins bosii PD?). Pina si baschetbalistul sirb coleg cu Hardy a tacut ca un peste, nu si-a aparat amicul, nu l-a insotit la spital, nu a dat declaratii – la noi, pina si sirbii devin romani, se c…a pe ei de frica.
Trist tablou, mai ales daca ai si familie, si copii in tara asta decazuta!

mircea  •  11 octombrie 2011, 8:37

@Pentru cei care zic „ca le e rusine ca sunt roman”:
Faceti o mare greseala si o mare confuzie:dintotdeauna romanului ia fost rusine de clasa politica care-l conduce, o clasa asemanatoare clanurilor de interlopi care ne terorizeaza.Si cine e de vina daca nu noi cei care i-am ales?

sandmann  •  11 octombrie 2011, 8:50

Rusine ca esti roman = mare tampenie

Romania tara corupta si condusa de interlopi, iar restul Europei , e un paradis al justitiei si eticii = mare tampenie.

Oameni nevinovati mor in cluburi, pe strazi si in scoli in Romania iar in restul lumii civilizate , nu(America, Europa) = minciuna si o mare tampenie

Frica domneste in Romania iar in restul lumii , nu = minciuna si mare tampenie

Cand in America un copil a luat o arma automata si a impuscat vreo 20 copii si profesori, nu cred ca ziarele americane au scris despre rusinea de a fi american ,si nici atunci cand zilnic mor sute de oameni in mod violent , asa cum a murit americanul asta.
Dar noi trebuie sa ne victimizam mereu nu , d-le Tolontan?
Oriunde in lumea asta , unde nivelul de trai e foarte scazut, apare crima organizata , coruptia si frica.

Mr. A  •  11 octombrie 2011, 8:51

Sunt si eu un roman care jumatate de viata am trait-o in America, cam 30 de ani. Acum, din diferite motive sunt in Romania de citiva ani. O, Boy … nici nu stiu ce sa mai zic. M-a rugat un prieten din America, coasta de Est, sa-i trimit un articol pentru ziarul sau cu aspect din viata mea de aici.
Ce sa spun … nici nu stiu, sincer, ce concluzi sa trag.
De fapt stiu dar imi este teama sa nu gresesc si sa trag concluzi mari din exemple mici. Dar oare aceste exemple sunt mici sau coplesitor de mari. Oare faptul ca a murit un BRO’ de’al meu este un exemplu mic? Poate ramine un exemplu mic, dar in continuare o tragedie, daca acest/acesti indivizi vor zace in puscarie. Si in America se intimpla asemenea cazuri dar justitia pedepseste! Si atunci cazul ramine catalogat ca o exceptie de la viata de zi cu zi.
Da, My Bro’ a gresit mergind in acel loc blestemat club fara PRIETENI, fara SPATE si cu mentalitatea de om fericit intr-o tara fericita! A gresit fiind fericit si exteriorizindu-se ca un om fericit. In Romania actuala NU AI VOIE sa fi fericit, nu ai voie sa rizi si sa te simti bine. Nu, aici NUMAI golanii au dreptul asta, numai JIJI si ai lui Mache si MATAHALELE lui au voie sa fie fericiti. Liberi. Ceilalti trebuie sa stea cu capul jos, sa nu deranjeze prin exuberanta/fericirea lor. Numai ei au voie.
A gresit ca s-a comportat civilizt intr-o tara necivilizata. Nu am fost acolo dar pot sa va spun EXACT cum s-a intimplat. CRIMINALUL s-a suparat ca Bro’ era fericit si transmitea fericirea lui tuturor, mai ales fetelor si a iesit la rampa. Desigur, CRIMINALUL nu stia decit limba romana si aia maltratata, si revoltat ca BRO’ nu vorbeste romaneste – mai ales cu accentual sau – dupa citeva zile in Romania, i-a tras-o. Si asta pentru ca BRO’ nu a ridicat mina la el ci doar l-a sfidat cu privirea, ca in America! Caci acolo cine loveste primul este vinovat si suporta GRAVE consecinte! De aici incepe totul. CRIMINALUL fiind sigur cu SPATEE lui l-a atacat. Si aici se rupe filmul/viata unui om simplu care nu facea decit sa-si traiasca viata. Viata de american in Romania!
Ce sa spun de Romania. Atita timp cit politistii sunt concediati, judecatorii la fel ce sa mai zici. Nu-i vezi pe nicaieri. Sunt, cei ramasi, prea putini pentru asa multi CRIMINALI care se prevaleaza de justitie. Justitie care cu greu semneaza un mandate de arestare pe 24 de ore.
Viata din Romania este o mizerie! Pentru toti. Si romani si straini.
Cu acest caz nu americanii trebuie sa se lupte pentru dreptate ci justitia romana, poporul roman care este din nou aratat cu degetul pe nedrept din cauza acestor CRIMINALI. Numai justitia poate reda demnitatea acestui popor.
Nu vreau sa vin cu patriotisme aici, nu are rost. Nu este momentul. Dar este momentul ca toti romanii sa iasa in fata si sa ceara justitiei sa-I redea demnitatea. Mindria de a fi roman.
Cit despre articolul pentru romanii mei din America…inca imi este frica sa nu trag concluzi gresite din fapte mici. Dar oare viata unui OM este un fapt mic?
Condoleante familiei si poporului roman care traieste in Romania ! Oare cind va treziti?

leonte  •  11 octombrie 2011, 9:02

Sunt din Iasi si zilele trecute mi a fost dat sa vad ceva care m a ingrozit.Era o tanara intr o statie de autobuz ,asteptand cel mai probabil sa mearga spre casa;in statie era parcata si o masina cu numere de bulgaria in care erau 4 rromi…la un moment dat acestia au coborat ,au lovit o pe tanara si au luat o pe sus si au bagat o in masina demarand in viteza.Toti cetatenii din statie au ramas uimiti,inclusiv eu ;mi a fost frica sa intervin cum ,cel mai probabil , le a fost si celorlalti prezenti.
E trist ce se intampla ,insa din pacate asta e realitatea.

cristim  •  11 octombrie 2011, 9:27

responsabilitatea se invata de mic copil din scoala elementara..dar surpriza ..nu mai sunt cadre profesioniste la acest nivel…doar cu mici exceptii…pai si daca in acel moment al vietii si dezvoltarii unui copil nu se intervine …rezultatul?…il vedem peste 15-20 de ani…frica lasitate si lipsa de responsabilitate…cum poate natia asta sa se dezvolte?…sunt aproape la fundul sacului..si nu vad vreo inzdravenire…

Mishu  •  11 octombrie 2011, 9:35

Diferenta totusi, intre cazul Cozma si acesta. In Ungaria, colegii au sarit unii pt. altii. In Giurgiu, au facut pe ei de frica si au spalat putina, nici macar nu au chemat o savarea, ce sa mai sara pt. colegul lor. Ditamai baschetbalistii de 2 metri, niste cacaciosi

cristim  •  11 octombrie 2011, 9:36

de ce am ajuns ca natie atat de jos?…pt ca nu am avut curaj..de ce nu am avut curaj?…pentru ca indiferent de felul posturilor de conducere …am avut majoritatea incompetentilor, care fara o educatie sanatoasa nu au avut sau nu au putut sau stiut cum sa reactioneze contra ”lucrurilor si fiintelor murdare”…si au preferat sa perpetue asa zisa stare de normalitate si de prosperitate personal-individuala…acest fel de existenta s-a transmis de sus in jos de la cele mai inalte nivele al societatii pana la omul simplu…

Andu  •  11 octombrie 2011, 9:41

Vad ca lumea aici crede ca cel vinovat va sta toata viata in inchisoare. Din pacate cred ca nu va fi asa, din doua motive:
1. Avocatul vinovatului va incerca sa demonstreze ca nu a existat intentie, astfel ca se va schimba incadrarea din omor in loviri cauzatoare de moarte.
2. Pedeapsa pentru aceasta infractiune este ceva mai dura decat cea pentru omor din culpa (5 – 15 ani), in general se scapa cu cativa ani, poate cu un avocat bun, chiar cu suspendare.

marius  •  11 octombrie 2011, 10:46

as vrea sa-mi spuna cei care au postat aici de cite ori au fost in discoteca si n-a iesit scandal(bataie)?! atita filosofie pentru o prostie!oriunde te duci,daca te iei de prietena altuia ai 99/100 sanse sa iei bataie .dar tu,strain,te duci in discoteca si te iei de prietena altuia,cam ce crezi ca se intimpla???as dori sa-mi raspunda filosofii carora le este rusine ca sunt romani!nici nu conteaza ca aia sunt niste ,,jmecheri” locali.
sa-i fie tarina usoara !insa astfel de lucruri se intimpla mereu,el a avut ghinion ca s-a lovit cu capul de beton…

SKB  •  11 octombrie 2011, 11:47

Toti suntem de vina.

Am fost batut de 3 tigani in fata unui „club”, cand aveam 16 ani (si inca nu escaladase „problema” ca acum). Era ora 8 seara si trecem prin fata respectivului stabiliment venind de la un butic de unde imi luasem o punga de chipsuri. Nu eram acolo sa beau, nu eram acolo sa agat sau sa ma bat. M-am ales cu 4 dinti sparti, in conditiile in care am avut 2 carii toata viata, tratate la vreme. Am fost incercuit si luat la bataie fiindca am indraznit cu cateva zile inainte sa-l cert pe unul din batausi care se luase de un copil de 12 ani, in plina strada. Cand a fost singur nu a avut tupeu sa spuna ceva.

Au fost zeci de martori. Cand am fost la Politie sa depun reclamatie, politistul zambea. Stia cum ii cheama pe toti, i-a SUNAT PE MOBIL si i-a chemat la sectie si i-a certat si m-a convins ca e mai bine pentru toata lumea sa nu depun reclamatie, uite, acum suntem prieteni toti. C-asa-i in asezarile mici.

Ani de zile am facut planuri Dexter style. Dar n-am facut-o, nu am avut curaj. Acum m-am casatorit si am facut un copil, acum cu atat mai putin imi vine sa risc totul pentru 3 cimpanzei. Dar cei trei cimpanzei au crescut, acum sunt interlopi, au „afaceri”.

Daca o faceam atunci, probabil eram prins, nu am antrenamentul unui criminal. Dar lasam o lume mai buna in spate. Multi au trecut prin ce am trecut eu si au reactionat la fel. Multi au plecat din tara din asemenea motive. De asta am ajuns aici.

Daca va bateti cu caramida un piept ca vreti sa faceti ceva, cati iesiti la o manifestatie? Nu sa le dam foc la case, ca bulgarii, doar sa punem presiune pe autoritatile centrale, sa trimita mascatii si sa dea iama si printre politistii si politicienii locali de acolo. Mie unul imi e clar ca sunt corupti.

Eu am facut testul si pe facebook se anuntau sute, la fata locului au ajuns 3 oameni.

jokeru  •  11 octombrie 2011, 12:36

Buna ziua din nou Cataline!

Am citit din nou toate comentariile.Si imi continui parerea ca adevarul imbraca multe fete,insa ramane acelasi.Eu vin imediat acasa,dar deja imi caut iarasi de lucru in strainatate fiindca se incheie imediat sezonul aici,si pentru ca in tara nu se uita nimeni la CV-ul meu de tehnician topograf cadastru funciar!Iar aici lucrez cu totul altceva si castig la fel ca unul care lucra in topografie!De ca sa mai mai caut de lucru in tara cand nu pot gasi decat slujbe platite cu 600-800 lei?!Mai bine imi vad de treaba aici si cu timpul voi castiga mai bine si voi avea un viitor daca nu 100% asigurat macar e intr-o proportie mai mare decat daca as ramane in tara.Cata rabdare sa mai am ca se va schimba in bine tara noastra?Fiindca timpul trece tot mai repede!

As face ceva cand ma intorc in tara ca sa schimb ceva in bine,dar spune-mi tu ce as putea face?!De unul singur nu ma pot duce cu o pancarta,stiu eu,in fata guvernului sau a parlamentului!

DAN ROMAN  •  11 octombrie 2011, 12:49

Ai dreptate Razvan nu e posibil .. da pentru necunoscatori.. la noi in Romania desi nu recunoashte nimeni sunt orashe conduse de MAFIOTI!!!
De cereti ca nu a vrut sa intervina nimeni pt ca JUSTITIA la noi e mina in mina cu infractorii… Politia e shtearsa… si de fiecare data cind descoperim ceva e ca iar s-au asociat cu infractorii …
Si atunci cum sa iesi in fata sa zici ca poti sa intervii ca de fapt esti sigur ca mori si tu .. .asta daca mai scapi.. .ca e posibil mori si sa fie din vina ta…
Cam asa e cu Romania…. sunt intru totul de acord ca nu avem ce cauta in Shengen .. .e super tare ca am intrat in UE.. dar asta a fost ca un gest de bunavointa sa fim seriosi.. .
A fost ca un „CEC in ALB” prin care noi speram ca de teama Nemtilor si a Francezilor.. la noi se vor schimba in bine toate….
NU E asa si nici nu o sa fie.. ca au ajuns la putere lichelele.. .si cel mai grav o sa fie ca alegerile viitoare o sa fie cashtigate cel mai probabil de nishte extremishti sau partide de Extrame stinga sau Extrema Dreapta…. Asta meritam…. o Tiranie sa ne mai cizelam.. poate daca reinvie Vlad Tzepesh o sa ne civilizam…..

Cătălin Tolontan  •  11 octombrie 2011, 13:23

jokeru: nu, evident ca nu poti schimba tu singur romania. Din pacate ai dreptate, exista prea putina dorinta de asociere la romani pentru lucruri bune

SKB: dexter e un serial bun, nu o solutie in viata reala!

victor L  •  11 octombrie 2011, 15:38

Răzvan Condruc mi se pare ipocrit: in sase ani nu poti uita ce ai trait aici.
In plus, si acum 6 ani erau clanuri si obiceiul „n-aude/nu vede”. La fel se comportau medicii, politia si justitia; toti sint timizi, de la Chiţac citire.
Daca intreba: „dece sîntem asa?”, treaca-mearga.
NB,
si, un sfat unora: nu mai criticati „Romania”; ea este locuita de voi/noi, si cum ziceti, ipocrit scandalizati, ca este Romania, asa sintem noi. Deci noi sintem, nu Romania este asa si asa.

John  •  11 octombrie 2011, 16:10

Anul 2011 si Romania tot o rusine ramane in lume. Am tripla cetatenie si singurul motiv pentru care mai tin pasaportul roman e cand ma intorc in tara sa imi vad rudele. In rest, pasaportul pe care scrie ROMANIA este intr-un sertar ascuns unde umblu odata la 4 ani.

Astept cu dor momentul de la Bors can stau la vama si in jurul meu vad forfota deplina. „Romanashii’ fug in stanga si in dreapta sa se ‘descurce’. O valuta aici, una dincolo, fac afaceri. Cel putin daca ar fi putin mai discreti dar sunt asa de necipliti incat stii tot planul lor si cat profite face dusmanu fara sa fi interesant. Sa nu uitam cand ma opresc sa imi alimentez masina in benzinarii aproape de granita, pe partea ungureasca, ma iau romanii : ‘nu ma duci si pe mine in Austria? Nu ma iei si pe mine in Romania?’

Dupa ce stau 30 de minute sa ajung la vama, scot actele, pasaportul romanesc, cartea gri, asigurarea de la masina, dupa 10 minute de butonat omul vine cu intrebarea fatala ‘masina e a dumneavoastra’? Eu intreb, ce ati facut pana acum? Nu ati verificat ca este a mea? Omul spune ‘Ba da’ Eu raspund, daca totul este in regula, la ce ma mai tineti aici? Asta nu e bai mare, sa vedeti cand imi ia vamesu actele, merge la 5 metri de masina si vorbeste cu gajica de servici de ce au facut weekendul trecut. Eu astept ca un idiot in masina sa intru in tara, dar nu pot pentru ca acest foarte important vames care are doua clase ca trenul, sta la povesti in timpul serviciului.

Aterizati in Heathrow cu un pasaport romanesc sa vedeti ce va iubesc aia. Auleu’, apar intrebarile magice :”Ai bani sa traiesti, de ce ai venit in Anglia”. E trist oricum ca dupa atata vreme de la asa spusa cadere a comunismului nu am reusit sa ne cream o imagine respectata in Europa. Continuati sa va fie frica, sa furati si sa va sapati unii pe altii. Dupa aceea plangeti-va ca sunteti saraci si muriti de foame.

CiprianM  •  11 octombrie 2011, 16:37

Catalin,
Suntem tara lui Caragiale, suntem orientali si europeni in acelasi timp…statul roman ca „organ” e o gluma..tot cu relatii si bani se rezolva totul. Ce astepti de la o societate unde ca modele sunt Dragusanu si Bote, unde selectionerul nu stie vorbii romaneste….suntem departe de civilizatia moderna. Rusine sa ne fie de noi ca suntem lasi si ingusti, rusine sa ne fie ca tara noastra isi bate joc de noi, rusine daca o sa ajungem ca India – o ghena publica.
Si sa nu creada Razvan ca el n-are vina pentru ce se intampla acum in tara – sa-i fie rusine nu de originea lui, ci de lasitatea si frica lui, din cauza carora a plecat in primul rand. Suntem toti vinovati….ne multumim doar sa ne „descurcam” si cam atat.
Pana la urma capul plecat sabia nu-l taie …nu? Ce spui? A intrat Becali in direct?…gata, am inchis, trebuie sa vad ce zice!

inessentia.net » Din insula in insula  •  11 octombrie 2011, 18:07

[…] fac asta?”, fie “ne trebuie un al doilea Antonescu”) Catalin Tolontan vorbeste aici despre […]

Tibi  •  11 octombrie 2011, 18:40

Hmmm…foarte multi se leaga de sentimentul de rusine pe care Razvan il traieste ceea ce mi se pare cu totul stupid…sentimentul de rusine nu este controlat…este aceeasi reactie ca atunci cand ti-e rusine ca ai spus o minciuna..ceea ce este un lucru pozitiv. Ceea ce multi nu inteleg este ca dincolo de pumnul derbedeului este reactia celor din jur si deci implicit a celora ce reactioneaza pe acest blog cu postari de genul „ce mare filozofie, batai au loc peste tot in lume, clanuri sunt peste tot, lasa bai ca si la altii e mai rau…etc”. Din cauza acestor reactii baiatul asta a murit, din cauza lasitatii afisate chiar aici pe acest blog. Ma mir ca nu intelegeti ca oricare dintre noi poate patii ceva similar… Cum v-ati simti, batut, intins jos pe podea si sa auzi in jurul tau: „era beat, da-l incolo” . Ahh, si mai observ o tendinta: „era American si negru pe deasupra, deci o scuza si mai mare!!
Frica si lasitatea au o legatura directa cu lipsa de responsabilitate si empatie fata de un alt om.

Alex din NYC  •  11 octombrie 2011, 19:00

Buna ziua tutror!

Am citit si eu cu placere acest articol si asa este … de ce in RSRomania se poate asa ceva si in alte parti se iau masuri imediat ???? Orase conduse de clanuri…. Ce este acolo ….Se intorc in Neandertal???

As vrea sa ii transmitetzi Dnului Mircea Badea ….eu nu pot sa ma mazgalesc intrand pe site acestui om… ca locuiesc in Brooklyn si sotzia mea merge linistita pe strada la 4 dimineatza fara sa i se intample nimic…nu este cum zice el…”ia incearca sa mergi in Brooklyn la 4 dimineatza pe strada ca te omoara aia..”

Si inca una …stiatzi ca Dnul Iliescu (primar Giurgiu) are doi baiezti..unul a fost arestat demult din cauza traficului cu masini de lux…nu este el asa o familie curata cum sustine sus si tare la televizor… sa ne mai zica cum de fii lui conduceau in anii 90 masini de lux si se laudau ca au numere de Bucuresti cu DPR (departamentul politie rutiera) asa ziceau…
Fiul lui in Brasov facea bisnita …schimba dolari…asa sa nu mai zica ca nu are legaturi cu clanurile…MINTE

Odihneasca-se in pace saracul sportiv….

roman nerusinat  •  11 octombrie 2011, 19:25

si eu sunt roman , si eu traiesc in Olanda…Nu’s
mandru ca’s roman dar nici rusine nu pot sa spun ca-mi este.Coruptie exista si in Olanda, stai linistit,cat despre criminalitate…pai mah baiatule, daca te uiti la stiri – astia au un incident armat pe saptamana, da-o incolo de treaba!!!
A, ca vrei sa afle tot poporu ca vezi doamne tu traiesti de sase ani in Olanda …asta-i altceva.A mai incercat unu’ cu un Audi odata, tzin minte.

ulpia  •  11 octombrie 2011, 20:57

CiprianM,

Exact acelasi sentiment l-am avut si eu la granita. ASta ca un preambul la ce urma sa vina.
Nu mai aruncati cu pietre in baiatul care a scris rindurile acelea. Adevarul este ca ne simtim prost cind tot ce se aude despre tara ta e de rau. Am zis… ziarele astea americane scriu numai timpenii, aleg numai lucrurile proaste. Dar hai sa fim seriosi, Romania a ajuns un fund de lume. Cine e de vina noi toti, cei care amplecat si nu ne-am pus umarul, ce ce au ramas ca nu se trezesc la realitate. Adevarul este ca si societate ne trebuie timp, ne trebuie timp sa crestem, sa realizam ca nimic nu vine din cer, ca totul este o cursa contra cronometru, ca nimeni nu-ti da nimic pe moca, nimic nu creste fara sa-i dai apa. Clasa noastra politica reflecta realitatea din tara. Nu uitati ca voi/noi i-am pus acolo. Iar pestele de la cap se impute…Iar pentru Dl Tolontan, pina cind ne serviti tot becali et co, cum contribuiti voi la schimbare? Pina la urma daca ziaristii nu sint parte din desteptare ce sa asteptam de la cel care nu are ziua de miine asigurata. O doza de scandal este in orice ziar, dar la voi ca sila ceilalti te intrebi unde este doza de normalitate?

adyQ  •  12 octombrie 2011, 5:22

asa e asta e raspunsul final romanii sunt niste fricosi, asa au fost dintotdeauna si asa vor fi for ever

corneliu  •  12 octombrie 2011, 9:17

Pentru Razvan Condruc – pai daca esti patriot si iubesti Romania – de ce nu te intorci in tara sa lupti impotriva clanurilor, sa schimbi mentalitatea functionarilor etc….. E usor sa comentezi din Olanda desigur…..

jos_cenzura  •  12 octombrie 2011, 10:32

Este trist ceea ce s-a intamplat, dar in Occident ratele de crima sunt mai mari decat in Romania; sa nu mai vorbim de orasele din SUA unde in anumite cartiere oamenii sunt obisnuiti cu sunetul focurilor de arma (si stiu ca trebuie sa se arunce pe burta). Bucurestiul este una dintre metropolele cele mai sigure din Europa (nu ma refer la furturi si gainarii tipic romanesti, ci la ucideri si agresiuni fizice). Cautati statistici. Mai degraba rusinos in acest caz este servilismul romanului in fata celui perceput mai puternic (clanul Butoane se pare, in exemplul de fata). Oricum, o tragedie pentru acest jucator, Dumnezeu sa-l ierte.

ion  •  12 octombrie 2011, 10:48

lui sayss daca nu ti-e rusine ca esti roman, poate ti-e ciuda . de ce nu stai atunci in tara si de ce te-ai dus intr-o colonie care afost jefuita de olandezi ? poti sa-mi raspunzi? sau esti plecat acolo cu alba neagra in interes de serviciu

Nicoleta  •  12 octombrie 2011, 13:28

Ce sa mai spunem si sa tot spunem …. mai bine am face ceva, asa s-a intamplat si la Cozma vai ce durere dar cum da de ce si la putin timp dupa gata s-a uitat peste cateva luni alt caz de genul asta …..lasitate si delasare

Cătălin Tolontan  •  12 octombrie 2011, 15:02

ulpia: asta cu „voi, ziaristii” este precum cea cu „voi, cititorii”. Nu-mi mai reprosa, te rog, ceea ce scriu altii. Daca ai cumpara ziarul Gazeta Sporturilor, ceea ce evident nu faci, si nu l-ai mai confunda cu ceea ce vezi pe televiziuni, ai vedea ca Becali e ca si inexistent in paginile sale. Daca esti un asemenea cautator al calitatii si al subiectelor serioase, ia ziarul! E simplu.

DjFicus  •  12 octombrie 2011, 16:32

Violenta la romani!
Dincolo de cazul sportivului american, violenta la romani probabil ca este mai palpabila decat la alte popoare si imbraca mai multe forme.
Copii care mor in discoteci sau cluburi batuti de gasti sau mafioti au fost intotdeauna nu de azi de ieri. Cand eram putoi de adolescent prin 90 auzeam frecvent de batai care se sfarseau tragic. Cand eram in scoala generala deja smecherasii din cartier navaleau in scoala la bataie. Ma bateam cu tiganii o data pe luna, ma stiau de cal breaz si ma cautau ei. In liceu la fel, stiu pe unu batut de luptatori in curtea liceului pentru ca nu a vrut sa ii dea un leu la un putoi care avea un frate mai mare luptator, au venit toti au facut cerc in jurul lui si l-au batut de fata cu toata lumea.
Cand eram in clasa xa am dus o fata in cartier acasa, mi-am luat-o de la vreo 12: pumni picioare din toate directiile. O data eram in padure la cules de soc cu un vecin si cu fratemi-o au venit baietii direct la bataie: a trebuit sa iau la pumni sa il scot pe fratemi-o dintre ei. Toata copilaria mi-a fost marcata de astfel de momente, asta este societatea in care traim: lumea daca nu se agreseaza verbal sare direct la gatul tau sa dea cu pumnul. Suntem primitivi instinctul primar domina intelectul care este de cele mai multe ori absent.
Radacina acestei violente vine din cei 7 ani de acasa unde tactu in loc sa iti explice ca nu e bine sa faci aia sau cealalta iti arde o palma dupa cap. Violenta familiala atinge cote de neimaginat la noi. Ce vedem acasa perpetuam mai departe, daca nu vedem acasa vedem in cartier etc. Omul este tributar mediului in care traieste.
Agresiunea verbala si de atitudine este cea mai raspandita forma de violenta, o practica aproape toata lumea. Suntem ca o oala sub presiune gata sa explodeze la cel mai mic incident. Cititi forumurile si va veti lamuri cata violenta se varsa in scris.
Veti zice ca sunt vre-un vagabond, insa va dezamagesc lucrez in cercetare fundamentala doctor in stiinte intr-o prestigioasa universitate din occident.

Acum cand traiesc printre oameni normali constat ca societatea romaneasca si-a lasat urme adanci in comportamentul meu, cu greu imi infranez agresivitatea dobandita acasa (unde servea drept scut de aparare impotriva agresivitatii celorlalti).

Gata ma opresc,
Dj

taio  •  12 octombrie 2011, 16:50

faptul ca inca mai citeste stiri din romania il da de gol ,

ioan  •  12 octombrie 2011, 19:57

Dragi prieteni eu propun o inasprire drastica a legislatiei penale cu privire la infractiunile savarsite in grup . Propun ca toti cei implicati intr-o bataie si raneasc sau aduc atingere vreunui drept sau libertati al altei persoane sa fie pedepesita cu de 10 ori mai mult decat este prevazata pedeapsa in actualul cod penal . Astfel vom injumatatii infractiunile de acest gen . Asta aar fi o solutie imediata , solutia cea mai buna dar de lunga durata este educatia . Ca un sfat , feritiva de orice pericol din cele amintite de prietenii nostrii de mai sus pentru ca viata are prioritate .

CyberDog  •  12 octombrie 2011, 20:34

@mihai C

Mihai, eu sunt mandru de Romania MEA! Nu de Romania LOR! Rusinea o am dar imi este rusine pentru EI
EI trebuie sa dispara pentru a spune din nou ca sunt mandru ca sunt roman, fara a specifica ca eu, departe de tara, traiesc inca in Romania MEA!

che  •  12 octombrie 2011, 20:49

de frica bine’ntzeles…cind in Romania nu te simtzi protejat de lege…sau poate nu exista lege adecvata..tind sa cred prima varianta..in mare, oamenii din sistem sint de vina..ma uit la posturile romaneshti…shi toata lumea vorbeshte de asta shi se oripileaza…da’nimeni nu face nimic..cred ca in general lumea este execrabil de pasiva

grooparu  •  12 octombrie 2011, 21:17

Desi la 34 de ani fiind pleact de doar 6 ani in Olanda trebuie sa fi avut raspunsul la intrebarea ta. Catalin a raspun partial (eu as mai adauga linga frica si cuvintul lasitate).Daca ai uitat iti spun eu. De vina este sistemul in care traim in care fiecare incerarca sa cistige ceva de pe urma unui eveniment.Daca afacerea era musamalizata,in cazul de fata tziganii ar fi dat spagi grase ulterior personalului barului ,clientilor, agentilor de paza, celor de la SMURD, sefilor de politie s.a.m.d.ca totul sa ramina sub tacere. Ce daca a murit un om! Daca individul care a lovit o sa fie condamnat tziganii din clan vor face cercetari ungand cu spagi ca sa afle cine a ciripit.Pentru ei banii se fac simplu din hotii si furaciuni, din taxe de protectie si alte gainarii. Deci e usor sa mituiasca pe cineva deoarece nu traiesc dintr-o leafa amarita.Sistemul e asa de bine pus la punct incit functioneaza la perfectie nu doar daca cineva este omorit.Ca sa cada acest sistem terbuie sa cada intii coruptia la nivel inalt. Dar daca in Romania pina si magistratii si guvernatii iau spaga nu mai e nimic de facut. Decit sa ne aparam singuri sau sa facem echipe(chit ca de frica facem in pantaloni) ca sa le dam in cap la interlopi. Legea e slaba in Romania pentru ca tara e condusa de oameni la fel de slabi.Poate vor veni altii noi ca sa se schimbe ceva.Pina atunci totul e o hotie si cirdasie de sus in jos. Sper ca ai inteles.

ulpia  •  12 octombrie 2011, 22:16

Catalin,

Scuze, Iti apreciez munca si mi-as dori ca tot ce este in ziarul vostru sa fie de aeasi calitate ca si articolele tale. In privinta predispozitiei spre scandal si mediatizarea unor personaje dubioase… ma uit pe pagina de internet ( nu pot cumpara ziarul- nu sint in tara) iar aceleasi personaje dubioase sint prezente in multiple titluri. Pentru ca voi ii mentionati de zece ori iar altii de 20 de ori asta nu mi se pare mare progres.
Nu a fost un repros adus tie, dar uneori e nevoie sa reprosezi celui care intelege si care poate indreapta ceva si nu unuia care nu o sa se indrepte niciodata.

Birlic  •  12 octombrie 2011, 22:57

Dragi Securisti –

Au trecut peste 20 de ani de la acea „revolutie” falsa, si inca tot aveti tupeul sa faceti propaganda anti-OCCIDENT tipic comunista.
Este incredibil cum inca incercati sa comparati fructele exotice si bine puse la punct din OCCIDENT cu merele expirate si putrezite dintr’o societate ca Romania.

Asa cum au zis si altii, in OCCIDENT platesti pt. agresare si crima cu puscarie si chiar prin moarte letala. Iar intr’o societate ca Romania injosita de mafie, legile nu exista.

In OCCIDENT au fost exceptii foarte foarte rare unde criminalul a scapat curat, ca cazul OJ Simpson. Dar pana ca ti.g^an*ii, securistii, comunistii si kgb’istii sa arate cu degetul despre OCCIDENT este cale lunga de peste 60 de ani de educatie si civilizatie.

Dragi Romani din Romania –

Faceti-va legea in apararea voastra fara drept de apel.
Nu asteptati pe noi cei din OCCIDENT sa venim in Romania sa ai punem la punct pe ti.g#a*ni, securisti si comunisti; asa cum revine Poporul ISRAEL la ei acasa.

GOD BLESS!

PEACE!

sorin  •  13 octombrie 2011, 2:55

Bla bla bla.Frate din Olanda,ma bucur ca esti acolo si traiesti printre oameni ceva mai civilizati,si eu locuiesc in SUA mai exact in sudul Floridei..Nu mai fi asa de rusinat de faptul ca esti Roman,eu traiesc aici de peste 16 ani si nu m-am dezis niciodata de nationalitatea mea desi multi de pe aici (ca de altfel si in Europa)cred ca santem un popor de tigani.Nu vrei sa stii cati oameni mor aici,victime asa numitelor „gangs”,cati tineri sant impuscati sau injunghiati in clubs sau chiar pe langa terenurile de sport.Multe dintre aceste victime sant de multiple nationalitati,cubanezi,haitieni,sudamericani etc.ca sa nu mai amintesc de turistii care vin in Miami.Aici nici nu se mai mediatizeaza asa mult astfel de evenimente nefericite.Nimeni nu isi cere scuze si nici un american care traieste afara nu se leapada de
nationalitatea lui.A fost un eveniment nefericit si cu asta basta.
Oare cati dintre noi nu am fost implicati cu sau fara voie intr-o altercatie(citeste bataie)in copilarie sau tinerete?Ce s-ar fi intamplat daca cel care i-ai dat o palma,pumn,sau sut in fund,cadea cu capul de caldaram si murea? Sa nu confundam acest caz cu cel al lui Cozma.Cand dai cu cutitul intentia e clara….Va salut cu stima.

Un american care e mandru ca e ROMAN.:)))))

Craiovean  •  13 octombrie 2011, 7:38

Nu trebie sa ne fie rusine ca suntem romani. Trebuie sa ne fie rusine ca suntem condusi de oameni (de 20 de ani incoace) care au tolerat astfel de organizatii mafiote. Legea nu ne apara, noi nu avem voie sa ne aparam. Daca ar fi intervenit cineva in incident, acel cineva ar fi fost un om condamnat, ptca legea nu l-ar fi aparat in vreun fel. Am si eu o sora stabilita in Olanda de peste 10 ani> Nu poti sa compari raiul cu iadul. Sunt la poli opusi. Sunt multe de spus despre tara aia si despre siguranta oamenilor care muncesc si platesc taxe ca sa sustina statul. Cei care platesc taxe, sustin salariile Politiei , justitiei, sistemului medical, drept pentru care aceste institutii prin reprezentantii ei, ii protejeaza pe cei care ii platesc. E adevarat sa si interlopii platesc, poate d’aia sunt protejati in Romania, dar in aceste conditii, noi, cei care platim taxe, nu ar mai trebui sa ii platim pe ei. Ar trebui sa platim propria noastra Politie „Bogy-guarda”. Eu, spre exemplu, as dori sa nu mai platesc CAS in Romania, as vrea sa fac o cerere sa nu mai platesc, si sa imi aleg o tara (chiar daca ma costa mai mult) sa platesc aceste taxe in tara aia, si ei sa imi acorde asistenta medicala de care am nevoie. Tot la fel, eu nu vreau sa fiu obligat sa platesc la fondul de pensii nimic, pt ca el nu exista. L-au desfiintat. Noi, platim pt pensionarii existenti, pt ca banii pe care ei i-au depus zeci de ani, au fost papati de guvernanti si nu avem nici o sansa sa beneficiem de banii nostrii, depusi de noi, atunci cand vom deveni pensionari, decat daca vom apela la un fond de pensii din Olanda sau Austria. Cred ca nu va inchipuiti ce viata are un pensionar in Olanda. Eu am vazut. Revenind la viata din Olanda … dupa 8-10 ore de munca, poti sa te relaxezi in casa ta,, apartamentul tau, orasul tau sau strada ta, fara sa fii deranjat de manele, sau vreo nunta de interlopi (indiferent de etnie) care sa ocupe carosabilul, astfel incat sa fii nevoit sa ocolesti strada ca sa vii acasa. Te relaxeaza simpla plimbare spre casa. Pai aici intoarcerea in propriul habitaclu este o intreaga odisee. Homer ar pali de invidie ca n-a fost contemporan cu noi, ca sa scrie o odisee mult mai dura.

reddog75  •  13 octombrie 2011, 12:27

O intrebare…. Avem o mare rugaminte chiar daca nu are nicio legatura cu subiectul, chiar nu se poate face ceva ca fratii, cumnatii, verii becali sa nu mai apara pe nicaieri, dar absolut nicaieri in presa…..niste scursuri de oameni care din pacate umilesc niste legende! Va rugam din suflet faceti ceva ca altfel se duce dracului totul!!!!!!

sorin13a  •  13 octombrie 2011, 14:12

Si eu locuiesc „afara”, de 20 de ani ,in Germania.Si stii ceva Razvane si Dl.Tolontan…..aici-afara AM INVATAT SA FIU MANDRU CA SUNT ROMAN!
Toate celelalte natii dau in noi cu pietre si noroi…..NOI TREBUIE SA FIM MANDRII CA SUNTEM ROMANI…..
Am copii nascuti si crescuti aici si se mandresc cu muzica si mancarurile noastre si merg cu ei la mare de peste 10 ani(in fiecare an) si le place !
Am fost si in alte tari si EI mi-au zis ca in Romania e frumos…bineinteles ca avem probleme….dar le rezolvam NOI ROMANII….nu altii!
Imi aduc aminte cum imi povestea tata ca romanii asteptau sa vina americanii(in cel de-al 2 lea razboi)….si au venit CU BOMBE!!!
MANDRU CA SUNT ROMAN!!!!!!!!!!!! FZR!!!!

Perken  •  13 octombrie 2011, 21:40

Un articol neprofesionist, scris la repezeala, tasnit dintr-o emotie puternica.

Un ziarist profesionist ar fi analizat, comparat cu alte cazuri asemanatoare, dar n-ar fi generalizat la adresa unui intreg popor.
Pentru ca aceste generalizari devin periculoase, dovada frustrarile (normale) din multele comentarii.

Condruc e liber sa aiba orice opinie, dar un ziarist ar trebui sa fie un pic mai lucid, chiar daca emotional ii dau cumva dreptate lui Catalin…

calator  •  14 octombrie 2011, 10:38

Catalin de ce in ziarul vostru cat si in celalalt, nu exista o minima mentiune despre Oprea Vlase. Omul acela chiar a insemnat ceva pentu sportul din Romania. Macar, acum cand a trecut in nefiinta, ati fi putut scrie doua cuvintele. Cateodata ma intreb daca exista vreo diferenta intre voi(ziaristii) si politicieni.

Comentează