Valul doi al crizei

Minutul 1 o găseşte pe Steaua căţărată în terenul advers. Chestie de obişnuinţă. Steliştii au cîştigat 40% dintre meciurile directe de campionat cu giuleştenii, cedîndu-le acestora doar un sfert dintre partide. Restul au rămas remize. „Jucăm la siguranţă”, anunţase Răzvan, o ştire veche pentru cel supranumit Mister Egal. Echipa stă bine în teren, e totuşi formidabil cît de repede a schimbat Lucescu stilistica jocului, făcînd din „albii” săi nişte luptători disciplinaţi, chiar dacă pe teren sînt temperamente şi experienţe atît de diferite.

luni, 24 octombrie 2011, 10:05

Minutul 1 o găseşte pe Steaua căţărată în terenul advers. Chestie de obişnuinţă. Steliştii au cîştigat 40% dintre meciurile directe de campionat cu giuleştenii, cedîndu-le acestora doar un sfert dintre partide. Restul au rămas remize. „Jucăm la siguranţă”, anunţase Răzvan, o ştire veche pentru cel supranumit Mister Egal. Echipa stă bine în teren, e totuşi formidabil cît de repede a schimbat Lucescu stilistica jocului, făcînd din „albii” săi nişte luptători disciplinaţi, chiar dacă pe teren sînt temperamente şi experienţe atît de diferite.

Pe contră, giuleştenii produc şi primele ocazii ale meciului. În minutul 7, Teixeira îi trînteşte cu fente-croşeu pe Geraldo şi Brandan, dar trage slab cu stîngul, din coţul careului, pasă la portar pentru Stanca. Apoi, în minutul 14, în plină presiune moderată a Stelei, tot Rapid schiţează o nouă şansă, după ce Sburlea intră perpendicular pe poartă la 20 de metri, dar trage peste.

Efortul de construcţie al Stelei e răsplătit printr-o ocazie clară, clară în minutul 26. Gazdele cos cîteva pase precise, de sus faza se vede ca un atac la mînă la rugby, excelentă transmisia Dolce Sport!, şi finalul îl găseşte pe Prepeliţă singur pe linia de 16 metri. Ce şansă! Ilie Stan tresaltă pe bancă, galeria Rapidului soarbe aer în piept pregătindu-se de pufăitul resemnării, dar Prepeliţă pune latul şi mingea se duce tare, sus şi departe. Ce şansă!

Vine apoi un sfert de oră de trîntă, genul de joc care ţi se pare încordat la stadion şi pur şi simplu prost la televizor. „Echipele atacă subnumeric”, explică Emil Grădinescu, vocea inteligentă care a lipsit de la marile transmisii ale ultimilor ani şi de la care aflăm că s-a apucat să meargă pe bicicletă.

Apoi, ritmul creşte niţel. Giuleştenii creează pericol în minutul 39, dar pasa decisivă a lui Rui Duarte este absorbită de miezul roşu al apărării steliste. Repriza se termină cu dominarea rapidistă, unde Teixeira e ubicuu, iar Herea reuşeşte o cursă pe stînga şi un şut la colţul scurt, blocat atent de Stanca. Tot Herea ratează un „cap” ideal, la un corner. Houston avem o problemă, spune Stan, privind nesincronizările lui Iliev şi Geraldo. Final stresant pentru Steaua care iese de sub reflectoare şi se grăbeşte să se  adăpostească sub promisiunea părţii a doua.

Jocul se reia şi mai încîlcit, na că se poate! Pancu şi Tatu sînt, ambii, izolaţi şi neinspiraţi. La 10 minute de la reluare, Stan se plictiseşte de lipsa de consistenţă a atacului şi-l schimbă pe Mihai Costea cu Bălan. Olteanul a părut dornic, dar blocat într-o ambiţie solitară. Minutele se scurg anost. Lucescu stă umăr la umăr cu Rada, spiritul său tăcut şi grav. Ilie Stan dă din mîini ca un antrenor de nataţie care-şi grăbeşte elevul intrat în monotonie. Plictis total şi chiar şi publicul începe să fluiere, folosindu-l pe Tănase, un ţap ispăşitor perfect din cauza aerului său parcă absent. 

 Un corner al Stelei în minutul 61 devine un eveniment în acest şah etern. Răzvan îl aruncă în iarbă pe Surdu, fostul stelist scoţînd un huruit îndelung din partea galeriei adverse. Tot e ceva!

În minutul 66 Prepeliţă îl loveşte gratuit pe Dani Coman, genul de fază la care un fotbalist fair îl ferea pe portar. Nervos, Alexa îl altoieşte pe Prepeliţă. Începe o trînteală generală, la care Tudor asistă de pe margine şi apoi decide doar expulzarea lui Prepeliţă de la Steaua şi a lui Alexa de la Rapid. Arbitrul a ales soluţia de a nu decima trupele, deşi ar fi putut lăsa echipele în cel mult 9 la 9. Din cauza loviturii, Coman iese şi intră rezerva sa, Straton. În tensiunea creată, Ezequias îi pune o talpă aiurea lui Bălan şi Rapid se trezeşte în inferioritate după ce arbitrul de rezervă Radu Petrescu îşi dovedeşte utilitatea, semnalîndu-i gravitatea lui Tudor.

Sînt 10 la 9 pentru ultimul sfert de oră. Calculele acestea au devenit mai importante decît meciul şi, într-un fel dezamăgitor, sînt şi alibiul perfect pentru neputinţa colectivă. Se simte o frică de zici că se joacă pe locuri de muncă, nu pe puncte. Nimeni nu riscă, nimeni nu investeşte în ofensivă, e o recesiune pe Naţional Arena de te apucă disperarea! Plîng ruinele vechiului „23 August”, care au văzut cuplaje unde Steaua-Rapid se juca mai iute, fie şi pe vremea lui Dan Spătaru.

E frig în tribune, oamenii sînt dezamăgiţi, jucătorii par ei înşişi nedumeriţi de acest joc care le iese din picioare. E fotbal sau ce?!!! Ultimele minute sînt de-a dreptul patetice, băieţii cad la orice contact, zeci de miorlăieli umplu aerul, scorul rămîne 0-0 şi, pe bune, între două proteste împotriva Wall Street, hai să ocupăm şi vestiarele!

Nici o exagerare. Dacă slăbim şi bem bere mai cu măsură facem o echipă cît de cît. Încasăm drepturile TV, aşteptăm să se certe Mititelu cu Sandu şi rămînem în Liga 1. Măcar ne distrăm. Pentru asta se presupune că e fotbalul.

Comentarii (65)Adaugă comentariu

Fan Dinamo  •  24 octombrie 2011, 22:09

CFR si-a facut datoria …

– CFR a castigat cu penalty inventat …
– Dinamo a avut gol valabil anulat in mod eronat …
– Steaua si Rapid au fost conduse catre un 0-0 dictat de Tudor …

iowin  •  24 octombrie 2011, 22:17

Atuci cand ai superioritate numerica 15 minute si nu dai nici macar un sut la poarta ce mai e de zis…?

alex  •  24 octombrie 2011, 22:18

si nici de data asta o echipa romaneasca nu a castigat pe national arena

id45  •  24 octombrie 2011, 22:20

Cine a avut ideea sa se transmita meciul pe dolce e putin idiot – meciurile derby se transmit pe canale cu audienta – dupa ce m-am chinuit destul am reusit intr-un sfarsit sa vad meciul – dar stupefactie , vedeam un meci de liga a 4 a , cu mingi bubuite , cu faulturi grosolane si cu-n arbitraj de cascadorii rasului – scor logic 0-0 , ca si jocul aratat de acestea

Cătălin Tolontan  •  24 octombrie 2011, 22:21

id45: ok, dar nu dolce a fost de vina ca meciul a semanat cu unul din liga a patra

Gicus  •  24 octombrie 2011, 22:21

Dezastru total! La pauza sa dat clar ordin lui Tudor sa traga pt. steaua, pt. ca RAPIDISTII erau superiori. Si, rezultat: strica fotbalul cu cartonase rosii.
Prepelita a dat tonul si trebuia singurul dat afara, nu numai ca a dat intarziat cu piciorul in Coman dar si pentru ca a sarit la Alexa (de a rupt tricouri ca femeile).
Ce meci ai vazut Dl. Tolontan? Cu un ochi neutru in nici un caz. Ce a facut Steaua? A dat barem un sut pe poarta, si mai ales cand erau in inferioritate numerica?

Turbolag  •  24 octombrie 2011, 22:22

Huliganul de Dan Alexa trebuie trimis la macelarie.
Huliganul de Gigi Becali trebuie trimis la stana.
Ziaristii trebuie sa elibereze fotbalul.
Rapid nu-si poate depasi caracterul de loseri ancestrali.
Steaua e un organism-gazda devorat de ce vedem in ultimii prea multi ani.
Sunt 9 ani de cand Steaua n-a amai castigat acasa contra Rapidului.
Unicul vinovat: Georege Becali!

fyshman  •  24 octombrie 2011, 22:25

si totusi de ce mai platesc taxa tv-radio obligatoriu?daca eu nu pot sa vad un meci de interes pe TVR???

liviuemil  •  24 octombrie 2011, 22:26

Nici tu nu ai vazut penalty pentru Steaua si eliminarea lui Coman? Cine mai zice ca Tudor e arbitru ar trebui sa se spinzure.Vai de capul tau!!!!!!!!

marian  •  24 octombrie 2011, 22:26

un meci penibil …si inauntru si la portile stadionului(asta apropo de profesionalismul jandarmeriei).

dany  •  24 octombrie 2011, 22:28

La asa fotbal, asa post de televiziune si audienta meritati. Halal, sa se uite Mitica la dolce ca eu nu-l prind si nici n-as fi dat un leu sa vad mizeria asta de meci. Tineti-o tot asa ca abia o las si eu mai moale cu berea, cu mersul la stadion, imi face bine la sanatate.. Multumesc Steaua si Dolce TV!

neghinita  •  24 octombrie 2011, 22:33

RAPIDUL A DOMINAT PRIMA REPRIIZA, 3-1 LA OCAZII, HEREA, TEXEIRA, DUARTE CONTRA PREPELITZ, bourceanu si stanca scotind 2 goluri gata facute. repriza a 2 a a fost la dispozitia lui tudor . cred ca i-a fost si lui teama.bine ca n-a fost bricheta deaconu.nu a fost de rea intentie, dar nu-l ajuta limitele sale.si-n oct. 2006 cind suporterii stelisti aruncau cu scaune in teren provocind pasgube de 25 mii euro, tudor n-a oprit meciul pt ca a intervenit dragomir in favoarea stelei, la meci fiind si basescu stelistul declarat.acum tatu si coman au scapat la meleul creat, dar prepelita nu are ce cauta in fotbal.el a stricat meciul.fotbalul e la nivelul economiei, politicii, boccilor prezenti la meci.la asa frf, lpf, patroni, asa performanta, spectacol si asteptari desarte.

Kuff  •  24 octombrie 2011, 22:34

Bancu` zilei: „I: Cati RAPIDisti trebuiesc eliminati pentru a castiga steaua?
R: mai mult de 2”

andu  •  24 octombrie 2011, 22:40

un singur lucru am de zis legat de acest articol: comentatorii gsp (acolo unde banuiesc ca detineti actiuni) i ati ascultat vreodata? non stop va legati de comentariul concurentei, dar la gsp la dvs in curte sunt de departe cei mai retarzi comentatori. cautati ma linistit si pe mail. intr un fel ne si cunoastem. apreciez daca nu stergeti commentul. multumesc

Andrei Cristian  •  24 octombrie 2011, 22:42

Daca juca Otelul asa, zbiera lumea ca este o campioana de carton si ca joaca ca-n divizia C. Si, ca sa fim onesti pana la capat, chiar asa a si jucat (cu Benfica). Si chiar asa s-a si scris prin presa. Dar daca jucara echipele „galonate” ale Romaniei, echipele-fanion, reprezentatele noastre in Europa bla-bla-bla, zicem doar vorba lui Cornel Dinu – „un derby super-tacticizat” – si cam atat.

Ah, scuze, cum era sa uit: sa-l sune repede careva pe Becali, sa afle poporul ce-a mai cugetat demiurgul fotbalului romanesc la un pahar de zer de branza.

FCD in ADN  •  24 octombrie 2011, 22:44

Si iar Dinamo este furata de arbitrii…

SPRINJEANUL  •  24 octombrie 2011, 22:44

e clar,au jucat mortii cu ranitii.ce campionat,ce cupa ce participare in el a acestor doua echipe.mai mare rusinea.

cici  •  24 octombrie 2011, 22:46

gresit! DE CATI RAPIDISTI E NEVOIE SA FIE ELIMINATI CA STEAUA SA SUTEZE SPRE POARTA..! R: 11 …DESI IS DESTULE SANSE SA IA TANASE MIGEA ATUNCI SI SA SE APUCE SA DRIBLEZE SI EL IN SFARSIT

doriangrey  •  24 octombrie 2011, 22:46

spune bre matale ca mai inainte de scandal a fost 11 metri pentru steaua

Corle  •  24 octombrie 2011, 22:51

chiar nimeni nu a vazut penalty acolo la balan, chiar inainte sa se ia la bataie salbaticii aia? se vede clar ca in timpul cazaturii, marcos are mana in spate tinand-ul pe balan

dann  •  24 octombrie 2011, 22:55

TREABA E CA….NICI O ECHIPA ROMANEASCA NU A CASTIGAT INCA PE N.ARENA!

Stelistul faultat  •  24 octombrie 2011, 23:00

Un jeg de organizare. Am venit cu 20 min inaintea startului de meci si am stat blocati la poarta de acces pana in min. 30. Nu mai vin la nici un meci pe un stadion romanesc, platesc si ei isi bat joc de mine. Oricum am venit sa vad stadionul ca parodia aia de joc nu m-a atras nicicum. Asta e nivelul fotbalului din Romania, nu merita nici spectatori, nici macar telespectatori.
Echipele romanesti imi aduc castiguri doar la pariuri in meciuri internationale. Nici stadionul nu arata cine stie ce, din afara betoanele alea arata ca o fabrica dezafectata. Singurul lucru care m-a impresionat, desi am stat in galeria Stelei a fost galeria Rapidului care desi mai mica s-a auzit mai bine si a fost mai activa.

Gica Contra  •  24 octombrie 2011, 23:01

Domnule Tolontan,
eu m-am saturat de stirile si de comentariile despre fotbal. Nu merita….
Exista o gramada de alte lucruri in sport, curate, despre care merita scris – echipa de spada, tenismenele, gimnastele (care au dat-o in bara), campionatul mondial de rugby. Incercati si altceva. O sa vedeti ca puteti scrie articole mult mai frumoase si mai inspirate decat cele derivate din liga lui Mitica si a lui Nasu’
Cu stima.

bghorgh  •  24 octombrie 2011, 23:05

in era internetului voi va plangeti ca nu vedeti meciul

aranburu  •  24 octombrie 2011, 23:05

@neghinita:Tupeu mai mare decat voi nu are nimeni,dupa o faza in care trebuia penalty pentru steaua si lovituri k 1 date de baietii de sub pod,tu vii sa ne aburesti cu brichete si vrajeli,dute si te culca!

mateo  •  24 octombrie 2011, 23:09

Dolce a transmis f bine meciul, o adevarata transmisiune, nu pseudo transmisiunile digiste….

beep  •  24 octombrie 2011, 23:19

d-le tolonton
nu o fi fost de vina dolce pt calitatea meciului, dar a fost de vina pt ca nu nicimacar nu le mergea site-ul sa le platesc amaratul ala de euro 🙂

Johny  •  24 octombrie 2011, 23:28

Draga Tolontane, de ce nu esti tu transparent cum vrei tu sa arati la toata lumea ??????????????????
Al doilea care a lovit a fost portarul Rapidului (sau poate nu ai vazut ca el a fost cel care reactionat la intrarea olteanului cu nume de zburatoare, ala de 2 lei si practic a provocat TOT scandalul)

Ezio  •  24 octombrie 2011, 23:44

„“Echipele atacă subnumeric”, explică Emil Grădinescu, vocea inteligentă care a lipsit de la marile transmisii ale ultimilor ani şi de la care aflăm că s-a apucat să meargă pe bicicletă.”. Vocea inteligenta ?! Serios ?!Mai degraba vocea a carei lipsa e inteligenta.
Dar, na…e doar opinia mea. Eu unul nu duc dorul comentatorilor de 2 lei. Totusi am tot respectul pentru munca pe care o faci, C.T !

taranul100  •  24 octombrie 2011, 23:45

Fotbalul nostru din ce in ce mai mic … privindu-l etapa de etapa am putea avea iluzia ca se mai joaca cate ceva… e doar o iluzie… ca e rapid, ca e steaua, vaslui sau dinamo… dupa care vine trezirea la realitate in cupele europene, unde dam adevarata masura a valorii nostre… care tinde sa lipseasca

Alex  •  24 octombrie 2011, 23:46

Vai de capul nostru, ce arbitraj. Sincer, Tudor a fost pe langa meci. Decat sa ajute, mai mult a incurcat. La faza cu bataia generala, fara nici o exagerare, cel putin 4 rapidisti trebuia sa ia rosu, si anume: Coman, pentru lovitura intentionata cu piciorul, iar apoi ca a facut pe cocosul; Rui Duarte, pentru ca se vede clar in reluari cum il loveste cu pumnul in fata pe Tanase; Pancu, pentru ca a facut pe smecherul si a mai impartit niste palmi, el crezandu-se seful pe teren; si bineinteles, Alexa, care de altfel a si luat. Cand vezi asemenea momente, asemenea jucatori care impart cu pumnul in stanga si in dreapta, de parca ar fi pe maidan si nu pe terenul de fotbal, ti se face scarba. Fotbal putin de ambele parti, dar la scandal au fost buni. Sincer mi’e jena de ce s-a intamplat azi si mi s-a facut scarba de jucatorii Rapidului, cat si de arbitrajul lui Tudor. Cu asemenea gesturi ne situam undeva in epoca medievala, nicidecum in secolul 21. Rusine Rapid, rusine Tudor….rusine ambelor echipe pentru prestatia de azi.

alex  •  24 octombrie 2011, 23:48

cred ca R = 4 ,doar la masa verde pot castiga

anais07  •  24 octombrie 2011, 23:55

Un articol bun, joc execrabil, arbitraj subtire(in repriza a doua) si comentarii partinitoare. Daca Tudor a ales soluţia de a nu decima trupele (cred ca ar fi fost imposibil sa vada tot ce sa intimplat in acea altercatie, totusi cred ca Coman, Ruy Duarte, Pancu si Tatu ar trebui sa primeasca etape de suspendare in urma reluarilor TV. Am fost fan Steaua pe vremea cind Steaua juca fotbal (inainte de epoca Becali).

radu  •  24 octombrie 2011, 23:57

Catalin, cu tot respectul, lasa cronica de meci pentru cei care se pricep si scrie articole de opinie, ca acolo esti bun! Si nu-i mai caina pe comentatori ca pe Cosmescu acum un an jumate ca si tu esti vinovat ca au ajuns sa se adreseze unui rating de 1,5!

victor L  •  25 octombrie 2011, 0:06

Ma iertati, dar mi se pare ca sinteti masochisti;cind veti constata ca nu avem fotbal si ca nu merita atita energie.
Energie pe care romanul o foloseste in aceiasi masura la a comenta atit fotbalul cit si politica. Aici e imbatabil si nevindecabil.
Rezultate zero.

Kuff  •  25 octombrie 2011, 0:11

Bancu` zilei: “I: Cati Stelisti trebuiesc eliminati pentru a castiga crapid ?
R: mai mult de 11″

Wollt  •  25 octombrie 2011, 0:19

eu nu inteleg de ce sunteti asa nemultumiti
pai la bataia aia meritau rosu vreo 4 (cate 2 la fiecare)
__________
oricum pacat de meci …
in vremurile bune ale fotbalului romanesc un Derby insemna cu totul altceva
insemna fotbal de calitate si determinare
insemna orgorlu si mandrie pentru niste culori
…….. ce am vazut astazi ?
multa ura si putin fotbal …..
_________________________________

Cristian  •  25 octombrie 2011, 0:24

Da ma „fandianmo”, CFR face jocurile … doar ca toate echipele joaca serios contra lui CFR si tzurca contra lui Dinamo.
Steaua si Rapid? prima ii o umbra, iar la a doua cand merge treaba se baga Copos ca sa strice ceva.

lambada  •  25 octombrie 2011, 0:27

„În minutul 66 Prepeliţă îl loveşte gratuit pe Dani Coman, genul de fază la care un fotbalist fair îl ferea pe portar”…Prepelita oricum a fost mai fair decat Coman care l-a lovit cu piciorul cu intentie clara si care n-are nimik in comun cu fair play`ul !!!..Coman ar fi trebuit eliminat la fel de bine ca si Prepelita !!!….de fapt ar fi trebuit eliminati cam 7-8 jucatori la meleul creat !…”Ezequias îi pune o talpă aiurea lui Bălan şi Rapid se trezeşte în inferioritate după ce arbitrul de rezervă Radu Petrescu îşi dovedeşte utilitatea”…aia n-a fost nicio talpa , Ezequias a calcat intentionat pe glezna lui Tibi Balan !!!….Cataline , tu cred ca ai vazut alt meci !

edis  •  25 octombrie 2011, 0:28

Steaua e slaba slaba rau. Tudor si steaua lor a incurcat Rapidul sa atace primul loc..puf cat bulan pe CFR ul asta caci Dinamo nu poate tine ritmul oricat ar latra unii 🙂

Fan CFR  •  25 octombrie 2011, 0:30

Pt. Fan Dinamo,

Dinamo si-a primit cele 15 penaltiuri in primele 5 etape.Cu regret…:)

carabulea  •  25 octombrie 2011, 0:41

imi dai voie?! amice , esti idiot: dupa faza ‘ Începe o trînteală generală, la care Tudor asistă de pe margine şi apoi decide doar expulzarea lui Prepeliţă de la Steaua şi a lui Alexa de la Rapid. Arbitrul a ales soluţia de a nu decima trupele, deşi ar fi putut lăsa echipele în cel mult 9 la 9’ trebuia ca Tzi sa aiba 3 eliminati… aferim!

carabulea  •  25 octombrie 2011, 0:42

…daca intelegi cuvintul…

nesv1234  •  25 octombrie 2011, 0:43

Trist meci. Oricum, rapizii parca au fost ceva mai buni. Aveam de gand sa pun scorul corect la pariuri, pacat ca nu am facut-o

acela  •  25 octombrie 2011, 0:47

fara suparare, Steaua lui Gigi e un vax fata de palmaresul Stelei pre-Gigi cu care se lauda el. Cred ca presa romaneasca ar trebui sa accepte ca fotbalul nu traieste din amintiri si laudarosenii megalomane, cum traieste Gigi, si ca Steaua de azi e doar o echipa care inca mai rezista in Liga 1, pe baza de influente politice si financiare, dar nu ca joc.

bre  •  25 octombrie 2011, 0:53

Kuff daca te uiti pe inregistrare vezi si singur cel eliminat +coman+pancu si mai e unu , si nu ca sa cistige steaua ci pentru comportament nesportiv , ce au facut ei pot sa faca la mama lor acasa daca asta ii invata , in alte tari ii suspenda si dupaa inregistrarea video la noi nu se poate

seeth  •  25 octombrie 2011, 0:55

mda,reusita transmisia dolce si cam atit!!!…sincer mi-e dor de timisoara cind il vad pe alexa la Rapid,pe Bourceanu la Steaua si pe Luchin la Dinamo….Rapid pragmatica ,..Steaua nnnnneeepuutincioasa….pariati pe „U”Cluj sau Pandurii….asa e moda in ultimii ani…DNA stie de ce:(((((

acela  •  25 octombrie 2011, 0:58

nu de alta, dar asa cum Craiova (cu mare palmares) a fost dezafiliata doar fiindca oficialii din FRF au fost ofuscati de Mititelu, si Steaua poate fi dezafiliata oricand, pentru megalomania si lipsa de responsabilitate a lui Gigi (daca brusc toti membrii din comisii se dezic de el cand il ia pe sus DNA-ul). Ceea ce e stupid di dezonorant pentru toti cei care conduc fotbalul romanesc, dar o merita fiindca nu mai au onoare ci doar interese…

gigi  •  25 octombrie 2011, 1:15

Alt banc al zilei…
de cate faulturi in careu are nevoie steaua sa fluiere tudor penalty???
….nimeni nu stie….

mario  •  25 octombrie 2011, 1:51

Cronica reusita dar ai dat-o in bara pe final. final care nu a fost deloc patetic (plin de patos dupa dex) ci eventual pathetic (in alta limba si cu traducere diferita de stilul lui caragiale).

Se pare ca lb rom ne mai scapa si celor de la care nu te astepti

Comentează