Se pregătește o nouă mișcare, dar nu s-au hotărît dacă vor face partid

UPDATE: Iată manifestul lor care se numește ”Împreună 2012”! Finalul sună așa: ”O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci”.
Semnatarii sînt: Aneta Bogdan– specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor Bogdan Naumovici – specialist comunicare și advertising, antreprenor Dan Costinescu – specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University Dragoș Radu – predă economie politică la King’s College, Londra Ioana Marinescu– arhitect, Londra Mihai Cușută – doctor în economie, MBA Viorel Pascale – antreprenor, EMBA

joi, 19 ianuarie 2012, 10:48

UPDATE: Iată manifestul lor care se numește ”Împreună 2012”! Finalul sună așa: ”O ţară din care să nu mai vrei să pleci. O ţară unde să vrei să te întorci”.
Semnatarii sînt: Aneta Bogdan– specialist branding, MBA, Chartered Marketer, Fellow CIM Antreprenor Bogdan Naumovici – specialist comunicare și advertising, antreprenor Dan Costinescu – specialist matematici financiare Wall Street, MS Stanford University Dragoș Radu – predă economie politică la King’s College, Londra Ioana Marinescu– arhitect, Londra Mihai Cușută – doctor în economie, MBA Viorel Pascale – antreprenor, EMBA

Oameni din diverse medii, profesori, medici, antreprenori, specialiști în marketing, comunicare, publicitate, IT și noile tehnologii, pregătesc de mai multe luni o nouă mișcare. Nu s-au decis dacă inițiativa să fie civică sau politică. Consultările între ei au început în toamna lui 2011 și s-au accelerat pe fondul manifestațiilor din stradă din ultima săptămînă.

Sînt oameni care n-au aparținut nici unui partid politic și, în general, au o reputație de învingători în breslele lor. Fără a fi în sensul curent vedete, sînt personalități puternice, care au și admiratori, dar și contestatari în domeniile sau industriile în care activează. Unii lucrează în România, alții în străinătate, mai ales în universități reputate.

În majoritate, inițiatorii noii mișcări fac parte din categoria 35+ a neimplicaților din ultimul deceniu și jumătate. Unii sînt ”decreței” din generația cea mai numeroasă și cu cea mai intensă competiție internă pe parcursul educației sale. Ei au trăit Revoluția din 1989 și protestele de la începutul anilor 90, unii dintre ei au fost atunci militanți activi, iar apoi s-au retras în profesie sau afaceri, s-au realizat și, în discuțiile dintre ei, consideră că au lăsat scena politică pe mîna unor oameni fără expertiză și, mai ales, fără bună credință.

Nu au experiență politică și nici de social science. Pe cît de puternici, de serioși și de succes sînt în lumea lor profesională, pe atît de candizi sînt pe scena publică.

Ei vor lansa un document-manifest în aceste zile și cochetează cu ideea ca, în funcție de reacția publică, să facă ceea ce au refuzat pînă acum: să riște să intre în politică printr-o mișcare nouă.

PS: Nu mă număr printre ei, de fapt ei nici nu știu că am intrat în ultima vreme în posesia acestor informații, pe care le tratez ca jurnalist.

Comentarii (70)Adaugă comentariu

Tudor  •  19 ianuarie 2012, 11:32

Nu e nevoie sa publici acest comentariu. Daca intr-adevar exista miscarea si oamenii chiar sunt bine intentionati am un nume de domeniu care a fost rezervat exact pentru asa ceva acum mult timp – reformapolitica.ro Poate ii intereseaza.

Cătălin Tolontan  •  19 ianuarie 2012, 11:38

tudor: dupa cum spuneam, nu ii reprezint, nu mediez, asa ca ti-am publicat comentariul. Daca ii intereseaza domeniul, acum au aflat de la tine ca exista.

Andrei Ionescu  •  19 ianuarie 2012, 11:49

Enigmatic, misterios… prezinti informatia, pe care o lasi un pic (mai mult)vaga, probabil intentionat: Din ciclul „Romani, vi se pregateste ceva!”

Cătălin Tolontan  •  19 ianuarie 2012, 11:54

andrei ionescu: da, desigur, o intreaga conspiratie 🙂 umberto eco… pur si simplu atit am reusit sa aflu

fotbal  •  19 ianuarie 2012, 12:11

asa este, l-am auzit si eu pe naumovici la un moment dat vb despre aceasta miscare, el fiind probabil unul dintre initiatori

Shaq  •  19 ianuarie 2012, 12:18

Alba ca Zapada II?:)
sau Anti-Alba ca Zapada?

Olivia  •  19 ianuarie 2012, 12:25

@ Tudor

Eu de exemplu nu stiam pana sa citesc aici, asa ca pot doar sa ii multumesc lui Catalin. Eu mi-s mai tortionara de fel datorita experientelor prin care am trecut. Insa tot acolo am invatat ca mai bine tac intrucat am ajuns la concluzia ca viata bate filmul iar „Teoria conspiratiei” cu Mel Gibson m-a convinsa ca daca mai povestesc eu ceva, cine stie pe unde ma pierd in drum spre casa, pe aici prin centrul civic.. Si am doar 33..

Olivia  •  19 ianuarie 2012, 12:27

Iar am uitat,

melodia mea de calmare e —> http://www.bugmafiaoficial.ro/video/Oficiale/Cu-Talpile-Arse-feat-Jasmine

iar melodia zilei as zice —> Morometii – Romania, trezeste-te….

tomytza  •  19 ianuarie 2012, 12:40

pai, ar cam fi cazul sa apara niste oameni de CALITATE, pe care noi sa ii sprijinim pentru a mai schimba ceva in tara asta. ma inscriu…………

BONANO  •  19 ianuarie 2012, 13:18

E vorba despre vreo miscare sportiva ? Sa nu oboseasca inainte de “joc” . Tare mi-ar placea ca acestia sa afle de ce Geoana s-a dus la S.O. VANTU in noaptea premargatoare a alegerilor si ce guvern au schitat ei impreuna ? …si de ce toti oligarhii si mogulii ,prin orice mijloace, vor sa-si apare averile acumulate pe spinarea parintilor acestor oameni, pe care ii manipuleaza astazi prin intermediul televizinilor ? Poate aflati ceva si ne spuneti dar fara cenzura .

ps- de ce comentariile pertinente le stergeti ? De ce veniti in intampnarea noastra cu soparlite pentru ca apoi sa nu acceptati parea altora ?

Simona  •  19 ianuarie 2012, 13:27

Suna ca o invitatie pentru cei care inca nu s-au gandit la asta.

koll  •  19 ianuarie 2012, 13:35

Catalin, păcat ca nu ești și tu implicat,pentru mine și cunoscuții mei ar fi contat mult!Foarte mult!

Fractura | Politica ta  •  19 ianuarie 2012, 13:45

[…] in strada e doar un pas. Zvonurile ” pe surse ” despre miscari/partide noi cuprinzand oameni curati/neimplicati sunt vise romantice. In serparia de dupa ’89 ii poti numara pe degete sau daca ii iei la […]

Gabriel  •  19 ianuarie 2012, 13:57

Indiferent ca exista sau nu va trebui sa se nasca! A venit ziua in care sa ne asiguram singuri alternativa! Suntem cu totii de acord ca nu mai putem continua cu aceste ‘modele’ de politicieni. Ca in orice domeniu in care tehnologia avansata inlocuieste aparatura expirata si clasa noastra politica trebuie trimisa la ‘casat’. Sper ca odata cu acest moment, la urmatoarele alegeri sa participe la vot si acei ‘cetateni’ ai Romaniei care de prin ’90 isi justifica ‘abseteismul’ ca un protest fata de lipsa alternativelor. Im idoresc ca odata cu alegerile viitoare sa nu mai fiu OBLIGAT sa aleg ‘RAUL MAI PUTIN RAU’ ! Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Ovidiu  •  19 ianuarie 2012, 15:18

Tinand cont si de descrierea ta, cred ca in ultimul numar al Foreign Policy RO a aparut deja ceva despre aceasta miscare („partida”). Momentul de lansare pare a fi prielnic. Sa vedem…

un cetatean  •  19 ianuarie 2012, 15:48

Noua Republica a lui Mihail Neamtu

o miscare de la firul ierbii

george  •  19 ianuarie 2012, 16:51

Tolo,

Eu unul nu cred in formarea unei miscari a celor 35 +, pentru simplul motiv ca sunt prea dispersati (si medici si profesori si afaceristi si de aici si dinafaara). Din punct de vedere practic, daca nu este un nucleu de oameni care au deja know how de a coagula o asemenea miscare, cum sa ii aduni pe toti, ca sunt prea dispersati? Si , daca nucleul are deja experienta, este politic, inseamna ca este ori pdl ori usl, deci ajungem de unde am plecat. Si miscarea se duce naibii.
Dar sunt perfect de acord ca ar trebui sa apara.

victor L  •  19 ianuarie 2012, 17:02

Nu ati facut mare descoperire si nici nu ati spus prea multe ca sa-i „deconspirati” 😉 sint la vedere pe internet si s-au extins si prin tara.
Dar poate ca e altceva decit Noua Republica din moment ce spuneti ” dar nu s-au hotărît dacă vor face partid”.

florinbad  •  19 ianuarie 2012, 17:18

Mihail Neamtu spunea acum cateva luni, citez: „La primavara, Noua Republica devine partid.”
Despre acest partid care se va infiinta este vorba?

Cătălin Tolontan  •  19 ianuarie 2012, 17:59

un cetatean, floribad: nu au nici o legatura cu Noua Republica. Sint total diferiti.

Marius  •  19 ianuarie 2012, 18:11

Parerea mea e ca mai bine ca nu se implica Catalin Tolontan. Stiu ca l-a un moment dat era mare expert in chestii de reglementare a internetului. Se dirijase in mare formator de lege. Nu cred ca avem nevoie de oameni care se pricep la toate. Trebuie sa ramana jurnalist sportiv, ca asta stie.

Bashi  •  19 ianuarie 2012, 18:19

Poate ca pe cei din România reuşiţi sa ii convingeţi cu aşa ceva dar pe mine, fost militar în termen pe timpul revoluţiei la Brăila, plecat în lume si reuşit în Elveţia, continuat studiile, si angajat al Universităţii din Bern, este greu sa mă convingeţi ca mai exista încă români care ar face aşa ceva din patriotism fără gînduri ascunse.
Si dacă chiar reuşiţi sa faceţi asa ceva pot aceste persoane sa îşi justifice legal tot ceea ce deţin ?
Simona a făcut o remarca buna precum ca suna ca o invitaţie, dar oare chiar credeţi ca cineva care a reuşit intr-o alta tara sa se afirme are vreun interes sa se reîntoarca în România tara în care corupţia este molipsitoare…..

alxunder  •  19 ianuarie 2012, 18:24

cred ca-i vorba despre asta, nu? http://www.facebook.com/impreuna2012
pare interesant…

gigga  •  19 ianuarie 2012, 18:32

Catalin Tolontan, sau altcineva care are legaturi cu noua miscare: va rog sa le propuneti ca, in titulatura care se va stabili, sa fie si cuvintele „cinstiti/onesti” si „competenti”. Multumesc.

Liviu Iolu  •  19 ianuarie 2012, 18:36

Miscarea se numeste deocamdata Impreuna 2012, si e initiata de Bogdan Naumovici care a si construit o pagina de facebook pentru ea, cu un manifest interesant;) http://www.facebook.com/impreuna2012

liviu  •  19 ianuarie 2012, 18:39

Salut Catalin,
Multe se mai pregatesc zilele astea, cand multi dintre noi isi tot cauta „identitatea politica”.

romanialiberala.ro
http://romanianneocon.wordpress.com/2012/01/16/renaste-romania-liberala/

aka. dinu patriciu.

om vedea…
spor

daniel  •  19 ianuarie 2012, 18:51

cred ca sunt unul din fraierii despre care vorbeste Bashi, eu nu am avut norocul de a ajunge cineva pentru ca nu am fost membru de partid si nici nu am putut pleca din tara din cauza sanatatii parintilor, de aceea sunt un amarit de inginer proiectant ce traieste din salariu minim si lucreza pentru un patron miliardar . In ce priveste averea(casa si masina)acestea pot fi justificate oricind

ndumiritu  •  19 ianuarie 2012, 21:28

naumovici,de unde e?

Om  •  19 ianuarie 2012, 21:42

Buna seara, Catalin. Nu am mai comentat de multisor pe aici,desi ti-am citit posturile. Acum nu rezist: pentru niste oameni de marketing si publicitate, mesajul este lung, patetic, nepercutant. De ce au ales fix acest moment pentru a-l lansa?
Si mai important: de ce facebook? Chiar toata lumea, toti decreteii au cont pe facebook? Eu n-am si mai cunosc multi care au preferat sa nu faca ce face toata lumea, adik feisbucuiala. Si sint oameni care muncesc, oameni care au multe motive de nemultumire, dar refuza sa se lase manevrati. Sau, ca s-o zic mai blind, vor sa fie convinsi. Cu asa ceva, regret, nu sint sanse.

adina  •  19 ianuarie 2012, 23:11

manifestul e pe facebook de ceva vreme, l-am primit si pe mail

Olivia  •  20 ianuarie 2012, 0:51

Azi am invatat cum se scrie istorie si cum „se face revolutie”. A fost riscant, extrem de incordat, dar am invatat foarte multe. Si nu regret nicio secunda ca am fost acolo. Acum am vazut pe pielea mea ce si cum se intampla la un protest de asemenea dimensiuni…si cum a fost in ’89 in acelasi loc.

„Nu ai fost acolo
sa auzi ce am auzit
Nu ai fost acolo
Sa vezi tot ce am vazut
Nu ai fost acolo
sa vezi tot ce am facut
Nu ai fost acolo
sa vezi prin tot ce am trecut”

Simona  •  20 ianuarie 2012, 2:05

Naumovici = RMGC.
Din punctul meu de vedere, credibilitatea lui Naumovici este zero.

Olivia  •  20 ianuarie 2012, 7:22

Intr-un moment intre 10.30 – 11 pm, cand in zona din fata Facultatii de Geografie lumea se cam rarise, “ultrasii”au inceput brusc sa strige “Sa mergem la Unirii!”, indemn care era clar instiga ruperea cordonului din centrul Pietii Universitatii. S-au adunat extrem de rapid si s-au aruncat in cordonul de jandarmi, moment in care acestia nu au avut de ales decat sa avanseze… Nici nu am constientizat cand am inceput sa fug si-am ajuns la fantana arteziana..Au aparut sticle incendiare din neant, aruncate inspre jandarmi, la ambele capete de pe N Balcescu/Magheru…. Camere care filmau au fost distruse.. Cei pasnici au incercat sa strige “Fara violenta”, insa a fost clar ca nu putea face fata atacului tortionarilor, asa ca au indemnat la retragere si rechemare maine.. Prin urmare, jandarmii au evacuat piata in 3 minute si jumatate (eram pe langa Arhitectura, in asteptare sa vad ce se intampla). A fost incredibil.

Felicitari Jandarmeriei pentru coordonare si evacuarea pietei cu victime minime! Nu am crezut ca pot sa vad asa ceva la noi. Mai ceva ca in cartile de istorie pe parte de tehnici militare de aparare.

Jurnal Bio  •  20 ianuarie 2012, 7:46

Pe Naumovici l-am vazut in Piata Universitatii, a vorbit foarte decent si s-a comportat bine, lipsit de fite. Numele mentionat de tine, Cataline, inspira multa incredere si eu m-as alatura unor astfel de oameni. Le urez mult succes pentru ca le va fi foarte greu in republica lui basescu, antonescu & co.

Nicolae R. Daramus  •  20 ianuarie 2012, 8:27

„Specialişti din marketing, comunicare, publicitate şi IT, dar şi din alte medii, cu reputaţie de învingători în domeniile sau industriile în care activează” – iata o serie de argumente exact contrare vocatiei si moralei care ar trebui sa guverneze o MISCARE CU ADEVARAT LUMINOASA. Nu pot genera binele si lumina oamenii „de succes”, cei care, prin profesii si formatie proprie, au slujit si slujesc ( cu sinceritate) chiar SISTEMUL. Fie el in afara tarii, fie el in tara. Simpla afirmatie ca sunt „altceva” nu e de ajuns. Alti notorii cu aceleasi notorii tare.

Ana  •  20 ianuarie 2012, 9:20

Ideea e minunata, insa cred ca va avea un sfarsit asemanator cu miscarea occupy wall-street din NY..

scipio  •  20 ianuarie 2012, 10:47

Nu am cont pe facebook. Poate sa faca cineva un copy paste cu manifestul sau sa imi dea un link unde se poate citi? Multumesc.

Mihai  •  20 ianuarie 2012, 11:02

dl ziarist. va mai amintiti cum tineati mortis partea celor de acum de la putere? ce intrebari preferentiale puneati celor 2 candidati la presedentie? poate ca ar fi fost mai bine sau mai prost cu Geoana, a gresit si el mult. Un ziarist nu ar trebui sa fie impartial? cel putin cand publica gandurile sale? eu nu am uitat si sper ca mai sunt multi ca mine !

nenea  •  20 ianuarie 2012, 11:06

Ba parcă Naumovici a fost niste ani buni lider de tineret pe la PNL-AT, PL-93. Sau memoria imi joaca feste?

cat  •  20 ianuarie 2012, 11:25

Poate fi credibil Naumovici?

http://www.paginademedia.ro/2009/05/bogdan-naumovici-autorul-ultimei-campanii-rosia-montana-nu-sunt-cunoscut-pe-piata-drept-un-mercenar-fara-scrupule/

Antonescu  •  20 ianuarie 2012, 11:39

As prefera sa fie o forta civica, o putere de care sa se teama puterea. Eu m-as bucura daca ai face si tu parte din ea.

Radu Mischie  •  20 ianuarie 2012, 11:57

As tinde sa fiu de acord cu „Om”, de la pozitia 29. Lasand la o parte criticile ce s-ar putea aduce demersului sau oamenilor care il promoveaza (caci, nu-i asa, la criticat suntem buni), intrebarea e ce scop si sanse are o asemenea miscare? Daca scopul ar fi sa preia puterea, atunci trebuie sa devina partid politic (parerea mea, vorba unui personaj cunoscut) – o simpla miscare nu ar avea prea multe sanse. Si ajungand la sanse, ce procent ar putea obtine o asemenea miscare, daca ne gandim ca mare parte din popor tot cu pachete va fi ademenit. Nu e o pozitie pesimista, cred ca e una realista si as vrea sa fiu contrazis oricand de realitate.

andrei  •  20 ianuarie 2012, 13:00

Daca acum cateva minute, capii jandarmeriei te-ai sfidat pe tine, jurnalist, iti dai seama ce se intampla in strada intre janrdamii de rand si cetatenii normali…
Din pacate eu cred ca ei actioneaza la ordin, si de aia incearca sa musamalizeze si sa dea declaratii evazive.

vlad  •  20 ianuarie 2012, 14:22

unul dintre inițiatorii acestei mișcări care vrea să salveze românia este cumva plătit de rmgc, același tip carea zis cumva că nu va avea liniște până nu va dărâmă munții de la roșia montană? oau, nu-mi vine să cred! dar românia chiar mai are o șansă!

Împreună pentru 2012. Și fără lobby Roșia Montana | La colţu' străzii  •  20 ianuarie 2012, 15:00

[…] Tolontan a anunțat o posibilă nouă mișcare. Recunosc că mi-am ridicat sprânceana  entuziasmat. Sunt în target, cum ziceam mai sus. […]

Iulian Leonard  •  20 ianuarie 2012, 15:37

Vă respect enorm ! Clişeic de enorm ! Vă citesc de câte ori am ocazia în Dilema mai ales… dar şi aici.

Un jurnalist arădean,

Vă salut !

Ana  •  20 ianuarie 2012, 16:17

@scipio nu cred ca iti trebuie cont ca sa il citesti: https://www.facebook.com/impreuna2012?sk=app_326721277361938

ana  •  20 ianuarie 2012, 16:24

Noua republica, Impreuna pentru 2012… Oameni profesionisti, neimplicati… Hahaha… Nu le mai fa Tolo reclama degeaba (nu te banuiesc de intentii necurate), ca sunt doar o manevra politica de 2 lei a actualei puteri pentru alegeri. Acum aduna semnaturi sa devina partide (faimoasele Alba ca Zapada ale lui S.Lazaroiu care nici macar nu se oboseste sa nu se inscrie in ele in grupurile de pe Facebook, ca sa le lase sa para „pure”).

Florin Iaru  •  20 ianuarie 2012, 16:39

Bravo, Cătălin Tolontan. Ai afirmat tare şi răspicat exact ceea ce afirm şi eu de aproape o săptămînă. Să nu-ţi fie frică! Povestea cu „ultraşii” e cusută cu aţă albă…

elena  •  20 ianuarie 2012, 16:52

nu ma entuziasmeaza nici o miscare infiintata de Bogdan Naumovici …

am fost in strada in fiecare zi si mi se pare revoltator ca aceast individ care a facut campania pentru exploatarea de la Rosia Montana sa aiba pretentii de lider… NU ARE RUSINE?

Comentează