EXCLUSIV » Acuzele din fotbal se mută în Caraibe » Porumboiu: „Crăciunescu pozează în sfînt, dar ia bani!”

Conturile ar fi alimentate pe o filieră a lui Arpad Paszkany, susţine Porumboiu că i-ar fi spus agentul. „E şi o investigaţie în derulare”. Patronul Vasluiului a decis să declare toate acestea, dar şi multe alte acuze cu sume şi nume. De ani de zile, Porumboiu ameninţă că va oferi date despre banii care circulă în arbitraj. Astăzi, mărturia lui îl vizează pe şeful arbitrilor

duminică, 20 mai 2012, 9:59

Conturile ar fi alimentate pe o filieră a lui Arpad Paszkany, susţine Porumboiu că i-ar fi spus agentul. „E şi o investigaţie în derulare”. Patronul Vasluiului a decis să declare toate acestea, dar şi multe alte acuze cu sume şi nume. De ani de zile, Porumboiu ameninţă că va oferi date despre banii care circulă în arbitraj. Astăzi, mărturia lui îl vizează pe şeful arbitrilor

„Asta nu e o discuţie confidenţială!”. De regulă se întîmplă invers.

De regulă, cînd fac asemenea afirmaţii directe, cu nume şi sume, oamenii aleg să nu fie publicate sau nu şi le asumă.

Adrian Porumboiu, prosper om de afaceri şi proaspăt falit în visul lui de a deveni campion al României cu FC Vaslui, insistă. „Vă mai spun o dată: aceasta nu e o discuţie confidenţială!”.

Convorbirea e pe final, n-am înregistrat-o, dar nici nu e nevoie, „bună ziua dumneavoastră şi ascultătorilor dumneavoastră”, Porumboiu vorbeşte calm şi notiţele de pe hîrtie sînt pline de acuze dure şi explicite la adresa lui Ion Crăciunescu.

Fie am discutat cu un om complet nebun, fie trăim într-un fotbal care merită dus la balamuc. După despăduchierea legală.

– Vreţi să vă spun eu cum pozează Ion Crăciunescu şi, de fapt, cît de mult îi plac banii, dar fără să-i muncească? (Inutil de adăugat că cel care întreabă e Adrian Porumboiu. În dreptul jurnalistului sînt mai ales tăceri).

– …

– Vă spun! Eram în tribună cu George Copos şi cu un tip care am aflat că lucrează la lupta împotriva spălării banilor. Şi Copos mi-a zis că tipul i-a mărturisit că există o anchetă privitoare la bani mutaţi dinspre Paszkany spre Crăciunescu în nişte conturi din Insulele Cayman.

– Insulele Cayman?!!!
– Cayman, Caynan nici nu ştiu cum naiba s-or numi!

– Şi cînd aţi aflat asta?
– Recent, la un meci unde m-am văzut cu George Copos. Fiţi atent ce s-a întîmplat în continuare!

Acasă la Ion Crăciunescu
– Omul de la Spălarea Banilor îmi zice să tac din gură, să nu zic nimănui. Plec de la meci, îi zic lui Daniel Stanciu: „Băi, găseşte-l pe idiotul de Crăciunescu!” şi fugim acasă la Ion. Nu m-a mai interesat tot ce au făcut arbitrii împotriva mea, nu m-a interesat decît că prietenul meu putea avea o mare problemă.

– Şi?

– Ajungem la Ion acasă. Îi spun tot, asta e, poate am greşit, poate nu, dar l-am socotit prietenul meu, am fost ca fraţii zeci de ani. „Ioane, eşti un tîmpit dacă faci asta! Viaţa e scurtă, ai fost un mare arbitru, cum să te compromiţi în halul ăsta?!”

„Cînd a auzit de anchetă cu Insulele Cayman, Crăciunescu a început să alerge prin casă, a luat două icoane şi a început să se jure că nu e nimic adevărat”

– Staţi că nu s-a terminat aici! I-am zis de la cine ştiu, să nu creadă că am informaţia de la o babă chioară. Mai mult, la vreo cîteva zile, de la mine din maşină, l-am sunat pe omul ăla şi Crăciunescu auzea tot ce vorbeam cu el. Eu îi zic tipului „Hai, domnule, că nu te cred, Ion n-ar face aşa ceva”. La care ăla îmi zice, rîzînd: „Domnu’ Porumboiu, sînt sigur pe ce zic, atenţie că aparenţele înşală!”.

– Ca ziarist ori de cîte ori aud de o acuză din asta dinspre servicii, brigăzi, nu ştiu ce organizaţii secrete o pun sub semnul îndoielii rău de tot!

– Biiiine. Hai să zicem că agentul ăla n-are dreptate şi nu e nici un cont în Cayman. La scurtă vreme, adică recent, mă sună Nicolae Badea de la Dinamo şi îmi spune: „Prietenul nostru Crăciunescu s-a văzut cu cei de la CFR”.

„Cu mine Crăciunescu nu vorbea nici la telefon, dar cu şefii CFR se vedea faţă în faţă şi discutau!”

„Neţoiu i-a dat mult cînd a cîştigat campionatul”
– Crăciunescu a avut mereu un comportament dublu. Vorbea ore întregi cu Şiman la telefon, cu Răzvan Lucescu şi cu alţii! Hai că am tot zis că spun tot ce ştiu şi m-aţi ironizat că dau din gură. Ce ne tot ferim atît?! Vreau să spun!

– …

– Ia întrebaţi-l pe Mititelu cum îi dădea 10.000 de euro pe lună lui Crăciunescu! Înţelegeţi? 10.000 de euro de la un singur club. Acum poate pricepeţi de ce se ţine de scaunul ăla de la CCA. Păi pentru 3.000 de euro pe lună? Nu, domnule, pentru mult mai mult.

– Sînt acuze grave.
– Grave? Păi ia vedeţi la Neţoiu cît i-a dat cînd a luat Dinamo campionatul. Bani grei de tot, pe hîrtii, alea sînt grave. Da, o să zică lumea că sînt nebun. Şi ce dacă?!

„Sînt un om liber, spre deosebire de Crăciunescu. Să ne spună cum a trăit el şi de unde a luat banii în ultimii 20 de ani”

– Dar dumneavoastră nu i-aţi dat bani?
– Mulţi! Însă i-am dat ca prieten şi nu cînd a fost în funcţie la CCA. Casa pe care o are în Pipera cum a făcut-o? Terenul i l-a dat Ioan Becali şi casa i-am făcut-o eu. Casă de aproape 500.000 de euro!

„I-am dat bani mulţi lui Crăciunescu şi cu două săptămîni înainte să fie numit şef al arbitrilor, habar n-aveam că va fi numit. Ca prieten i-am dat şi nu i-am cerut înapoi”

– Întreb ce se întreabă orice cititor. De ce vorbiţi abia acum?
– Vă explic de ce. Să zicem că Badea, Copos sau omul de la Spălarea Banilor n-au dreptate. Sau să zicem că Ion n-a luat 100.000 de dolari de la cineva la un meci în străinătate de m-a întrebat ăla: „ţi-a dat şi ţie din ei?”. Am înlemnit şi i-am zis că nu fac aşa ceva! Episod trăit de mine!!! Să zicem că am visat. Dar ajungem la chestiunea care pentru mine e confirmarea totală a faptului că el a omul CFR-ului.

– Care?
– Discuţia dintre el şi arbitrul Tudor de la primul meci U Cluj – CFR. Tudor l-a sunat pe Crăciunescu cînd meciul era întrerupt şi, în urma convorbirii, Tudor n-a notat în raport ce jucători au lovit pentru că dacă nota ambele echipe pierdeau cu 3-0.

– De unde ştiţi?
– După povestea de la Cluj, Tudor a fost delegat la meciul Vaslui – Sportul. La final, am mers în cabină să-i felicit pentru arbitraj şi l-am întrebat de ce n-a notat cine a lovit la Cluj?

„Tudor mi-a zis că e ţap ispăşitor, dar că va povesti cîndva ce oficial important i-a spus să nu noteze cine a lovit pe tunel”

– De unde ştiţi că a fost Crăciunescu?
– Putea fi Mircea Sandu sau Crăciunescu. Sandu nu s-a băgat în campionatul ăsta, are el destule, dar nu acum! Avînd probleme cu DNA, şi Sandu, şi Mitică se tem de CFR mai rău decît dacă Daniel Morar ar fi şef la CFR! Dar nu ei s-au băgat! Ştiu că a existat o discuţie telefonică între Tudor şi Crăciunescu.

– Dar pînă se va decide Tudor să vorbească sînteţi descoperit în afirmaţii.
– Auziţi? Aşa aţi zis şi despre mine, că nu voi vorbi niciodată concret. M-aţi criticat că, vorba aia, eu sînt mogul şi Crăciunescu e proletar. Nu m-aţi iertat nici dumneavoastră în articole. Ion e preferatul presei. Foarte bine! Uite că v-am dat cu nume şi cu bani, cu fapte!

– Nu aruncaţi tot eşecul pierderii campionatului pe Crăciunescu?
– Nu! Avem şi noi probleme de joc. Plus că au fost amestecaţi mai mulţi pentru CFR, dar eu am vrut astăzi să spun ceva clar. Să ne lase Crăciunescu, omul care pozează în integru! Să ne lase că a jucat înainte de 1989 şah cu Valentin Ceauşescu, după a trecut la Copos, apoi la Iancu, la Bucşaru şi a ajuns la Paszkany!

– Riscaţi.
– Ce risc? Nu mi-a dat nimeni nimic cît am fost arbitru, nu am cerut şi nu am dat nimic nici unui arbitru. Dacă făceam altfel eram poate campion, dar nu aş fi fost eu. Ia întrebaţi-l pe Crăciunescu în ce fel aş fi devenit eu campion anii trecuţi cu ajutorul lui Bucşaru contra 250.000 de euro! Dar cum să fac asta?! Ştiţi care e, de fapt, nebunia mea? Că nu uit nimic.

„Rămîn un nebun şi dacă cineva va dovedi că am luat sau am dat ceva ca să fiu favorizat, nu veţi mai auzi nici un cuvînt de la mine. Pînă atunci, să tacă Ion Crăciunescu!”

» » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »

Crăciunescu neagă ferm şi spune că „vorbeşte paranoia lui Porumboiu”

– Domnule Crăciunescu a fost Adrian Porumboiu la dumneavoastră acasă ca să vă avertizeze în legătură cu o investigaţie de la Spălarea Banilor?
– Corect. A fost la mine acasă. Şi mi-a povestit că la meciul cu Rapid cineva a venit în tribună la el şi i-a spus ceva despre nişte conturi şi legături.

– Între cine?
– Între mine şi Paszkany.

– Şi ce i-aţi spus.
– Ce vă spun şi dumneavoastră acum. Că omul care i-a zis asta e nebun. Mai departe. După vreo două zile, Porumboiu vorbea pe un telefon cu tipul ăsta de la Spălarea Banilor şi pe alt telefon am auzit ce vorbea şi l-am sunat eu pe ăla.

– Şi?
– Şi i-am zis că să pună tot ce are pe masă dacă e de la un organism al statului, nu să umble cu prostii din astea. Nu am nici o legătură cu Paszkany. E o nebunie ce spune Porumboiu sau omul ăla!

„Nu l-am întîlnit şi nu am vorbit cu Paszkany din 2003 sau 2004 altfel decît la televizor. Vorbeşte paranoia din Porumboiu!”

– Mai spune că aţi luat cîte 10.000 de euro pe lună de la Mititelu…
– Sunaţi-l pe Mititelu. Să spună el. Şi, de fapt, hai să mergem, şi eu, şi Porumboiu, la detectorul de minciuni. Oricînd! Să vedem cine minte, eu sau acest monstru!

„Porumboiu e un monstru, credeţi-mă. Mi-a spus regretatul Zoltan Erdei, care a jucat cu el la Slatina, că Porumboiu a avut sifilis cînd era tînăr. Acestea sînt efectele netratării”

– Faceţi, la rîndu-vă, afirmaţii dure.
– Să le consemnaţi, vă rog. Nu putem trăi toţi sub ameninţarea sifilisului şi paranoii netratate ale lui Porumboiu. Şi să mergeţi pînă la capăt să vedeţi dacă afirmaţiile lui sînt reale. Dar să vă spun şi eu ceva. De ce nu povesteşte Porumboiu cînd mă certa la telefon că i l-am delegat pe Deaconu arbitru?

– Aveţi martori?
– Eram pe autostradă cu un coleg arbitru. Răspundeam şi-i spuneam lui Porumboiu: „Stai că-ţi fac legătura cu DNA-ul”. Apoi închideam. Să povestească el şi alte imixtiuni pe care le-a facut. Clare!

– Care?
– La recepţia de la finala Europa League, fugea pe holurile de la Casa Poporului ca să nu i-l deleg pe Colţescu. Fugea pe holuri după mine, domnule, înţelegeţi cine e omul ăsta?!

„Să spună Porumboiu, cel care face pe curatul, dacă a schimbat asistenţi de pe lista FIFA. Să jure pe Biblie că n-a făcut-o”

– Susţine că v-a făcut din banii lui casa de la Pipera de aproape 500.000 de dolari.
– Am cîştigat bani de la el cînd i-am fost angajat. Iar casa, Doamne, e nebun!, a costat cam 80.000!

– Mai pomeneşte faptul că v-a dat, cadou practic, o mare sumă de bani chiar înainte să fiţi numit la comisie.
– Aha! Dar uită să spună de ce.

– De ce?
– Pentru că l-am dat în judecată pentru prostiile pe care le-a spus despre mine şi i-am cerut 1 milion de euro. Apoi s-a rugat de mine cu cerul şi cu pămîntul să-l las în pace. şi i-am zis: Cît costă, mă Adriane, tîmpeniile pe care le-ai spus?

„În loc să-mi dea 1 milion despăgubiri ne-am înţeles la 50.000 de euro şi mi-a dat o parte, dar nu toţi, că n-are onoare, înainte să fiu numit şef la arbitri. Despre banii ăştia e vorba”

(Crăciunescu ţipă de furie, este indignat)
– De data asta, nu-l mai las aşa. Am ajuns la lucruri prea grave. O să-i cer despăgubiri şi aştept, cel mai important, ca toată lumea să-şi dea seama că omul e un monstru. O să vedeţi cum va da din colţ în colţ şi va spune că a auzit, că i s-a spus. Gata, de data asta s-a terminat totul!

» » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
– Domnule Paszkany…
– Aaa, vă mulţumim pentru cel mai recent articol…

– Staţi să auziţi întrebarea asta. Adrian Porumboiu invocă mărturia unui agent de la Spălarea Banilor care spune că se investighează alimentarea de către dumneavoastră a unor conturi ale lui Ion Crăciunescu în Insulele Cayman.
– Asta n-am mai auzit-o. S-au spus multe fantasmagorii, dar asta e o ficţiune a unor oameni bolnavi. Nu comentez afirmaţiile unor oameni bolnavi. Serios, ce pot spune?!

– Negaţi orice legătură?
– Sigur că neg! Nu sînt un fan al lui Crăciunescu, nu l-am văzut decît, cred, o dată în viaţa mea, fugitiv. Nu comentez mai mult. Mai bine vorbim despre altceva. O sa va povestesc ceva interesant cu un alt personaj pe numele lui Razvan Lucescu. (Continuarea discuţiei cu patronul CFR în ziarul de miine!)

Comentarii (199)Adaugă comentariu

Vali  •  20 mai 2012, 17:34

Rusine Craciunescu !!! Crede ca ne poate pacali pe toti ???

ivan  •  20 mai 2012, 17:36

Hai zau Nea Imi „perfectul” sau infectul?Cum tremura cand echipa pe atunci antrenata de marele Viorel Mateianu i-a dat de furca?El sa comenteze episoadele antice, unde doar echipele sovietice luau campionatul!Asta a lui Porumboiu e buna cu „unul de la spalari de bani”de la DNA sau SRI sau de unde?L-am crezut un om intiligent,dar s-a dovedit un bolnav!Felicit singura echipa din Romania MIOVENI care nu a facut blat (nici nu era cazul) In rest cam toti au comis-o!

UN REVOLTAT  •  20 mai 2012, 17:42

BINE BINE TOTI STIM CA FOTBALUL SI SOCIETATEA ROMANEASCA A FOST ACAPARATA DE NISTE CLANURI,INTREBAREA E SI NOI CE FACEM?EU ZIC CA IN FOTBAL PUTEM REZOLVA USOR,SA NU MAI MERGEM PE NICI U STADION LA ACEST SPECTACOL HIDOS.PROBLEMA MEA E IN POLITICA .CUM SCAPAM DE SECURISTII,NOMENCLATURA DIN RANDUL2 SI CLANURILE LOR LOCALE SI NATIONALE.TREZITI VA ROMANI S NU MAI VOTATI MIZERIILE USL SI PDL ACESTI TRADATORI DE PATRIE

mishutka  •  20 mai 2012, 18:05

Ma mir sa vad cati prozeliti a facut acest om bolnav de paranoia citind comentariile de aici! Trist!

constantin  •  20 mai 2012, 18:14

Acom ca ne-am lamuri cu Becali, care inca 10 ani nu va lua nici cupa nici campionatul, apare alt specimen frustrat si ofuscat pe toti adversarii. Porumboiule, am crezut ca te pricepi la fotbal mai mult dacat Becali, dar vad ca sunteti siamezi.
Atunci cand Vasluiul va castiga in 20 de ani ( nu in 7 ca CFR Cluj ), 3 campionate, 3 cupe si 2 supercupe- cu arbitri, cu valize, cu ce vrea el, ca nu o sa-l criticam- atunci are dreptul la cuvant. Pana atunci CIOCUL MIC si JOC DE GLEZNE ca prea te-ai facut de cacao.
NU uita ca petele de ” cacao” put tare urat si nu se curata niciodata.

Toranaga  •  20 mai 2012, 18:17

„Eram în tribună cu George Copos şi cu un tip care am aflat că lucrează la lupta împotriva spălării banilor. Şi Copos mi-a zis că tipul i-a mărturisit că există o anchetă privitoare la bani mutaţi dinspre Paszkany spre Crăciunescu în nişte conturi din Insulele Cayman”

Pe bune, oameni buni! Tipul de la brigada contra spalarii banilor nu are alta treaba, decat sa-i zica astea lui Copos si lui Porumboiu? Oare aceste lucruri nu sunt secret de serviciu, mai ales cand este o ancheta in delurare si poate fi periclitata intreaga operatiune? Ori toti patronii de club au oameni la DNA si la serviciile secrete? Totul este o tampenie nascocita de Porumboiu si preluata de presa de scandal…

zagna  •  20 mai 2012, 18:21

si porumboiu si craciunescu s-au autodenuntat, primul recunoaste ca a dat, secundul ca a luat. dna-ul ce mai asteapta? indiferent de scop, dupa numirea la cca, craciunescu trebuia sa restituie banii! asa si daca se descopera ca a luat de la cfr, zice ca la porumboiu, ca i-a luat ca daune in nu-stiu-ce calomnie. la copos si porumboiu a fost angajat, a luat bani de la siman, mititelu, bucsaru,…., ce sef cinstit al arbitrilor poate el sa fie? se vede de la o posta ca e vinovat, daca n-ar fi, nu ar spune lucruri asa se intime despre un fost prieten.

clujvisiniu  •  20 mai 2012, 18:46

in ultimele etape vi s-a parut ca arbitrii trag cu cfr? incepand de la 11m refuzat cefereului i nmeciul cu vasluiul. raportul mincinos trimis de lpf la tas, programarea meciului de polo la mioveni, 3 meciuri in 7 zile, gol din offside si eliminat total gratuit muresan cu chiajna, eliminare gratuita la camora cu ploiestiul, eliminare gratuita a lui ronny cu sibiul, gol corect anulat pt offside la ronny cu ceahlaul, neacordarea cartonasului rosu la nica i nmeciul cu dinamo. este ca e lunga lista? si, in plus, in meciul cu u scorul era 1-0 pt cfr insa rejucarea a inceput de la 0-0. ce ziceti de toate astea ?

clujvisiniu  •  20 mai 2012, 18:46

* gol INCORECT anulat la ronny cu ceahlaul

Sibelius  •  20 mai 2012, 19:11

Cel mai interesant e ce are de spus Paszkany despre Lucescu. Aberatiile unui om bolnav nu merita comentate.

sereistul din cayman  •  20 mai 2012, 19:40

Catalin,
Intreb si eu ca omu’: un tip de la spalarea banilor (sau cum naiba i-o zice) vorbeste intr-o tribuna cu Copos despre un om din fotbal pe care il urmareste….?
Adica nu e cam ca aia cu „vulpea pusa paznic la gaini”? E corect?
Cum sa faci asemenea afirmatii, public, intr-o tribuna de fotbal? N-ar trebui sa fie secreta aceasta urmarire? Sau e doar o diversiune lansata de acel personaj de la „Spalarea banilor”?
Suna destul de dubios. Asta nu inseamna ca nu ar putea fi adevarata toata povestea…
Totusi, cred ca vorbaretul asta ar trebui anchetat de sefii lui. Stiti cum e cu pisica cu clopotei…

violet  •  20 mai 2012, 20:55

lasa ca l-au saltat pe penescu si au retrogradat pe fc arges, cu ei a inceput si cu ei s-a sfirsit coruptia in fotbalul romanesc (care fotbal romanesc….. mai degraba mocirla din fotbalul romanesc)

comisar  •  20 mai 2012, 21:36

Din cate vad, multi barosani din fotbal imprastie barfe despre altii, cu ce au auzit ei de la unii despre acei altii. Dar daca nu e marturie directa, ci doar relatare la ce ar fi povestit altii, nu inseamna nimic in nici un tribunal, si e doar rautate de presa…

bigudiu  •  20 mai 2012, 22:06

vrem curatenie in fotbal,
pe corupti sa ii bagam in masina de spalat si sa ii punem la naftalina , sa fie dati de exemplu negativ generatiilor care vin

daca ar fi in vremea lui tzepes ,n-am mai consuma apa si curent pentru masina de spalat,dar salvam padurile

-presa e de vina uneori ca intra in hora lor si ii face cit everestul,dar eu sunt vedete de chirpici

MAC  •  20 mai 2012, 22:18

vorba multa saracia omului… dovezi , dovezi si iar dovezi. chiar si eu pot sa spun ca jiji e zoofil dar daca n-am dovezi nimeni nu crede. va irositi energia cu acuzatiile fara dovezi. aste-s subiecte pentru vandut ziare

nyc  •  20 mai 2012, 23:07

sant convins ca in campionatul nostru blaturile intre echipe sau cele cu arbitrii sant pe prim plan. sant echipe super avantajate gen steaua si dinamo, apoi sant avantajate echipe care la un moment dat au nevoie de asta, urziceniul, galatiul, c.f.r,vasluiul. toate aceste lucruri sant cunoscute de catre porumboiu, care pune o presiune uriase tot timpul, de cele mai multe ori nu are dreptate si nu ataca niciodata steaua, beneficiara celor mai nenorocite arbitraje. oare de ce face asta ? omul este in interiorul fenomenului si stie pe cine sa injure si pe cine nu !una peste alta este paranoic rau, rau de tot !

maxi  •  20 mai 2012, 23:23

hai bre ca asta nu o mai cred , probabil ca s-or fi facut blaturi pe la noi prin romanica … dar sa-ti spune un agent pe un stadion despre niste transferuri de bani din nu stiu ce insule deja mi se pare cam mult, cam prea trasa de par povestea asta … poate era vreun agent de paza un steward ceva de genu :))

George  •  20 mai 2012, 23:44

Cheia intregului lant de trofee cucerite cu japca de CFR in cei 5 ani de cind a intrat in Divizia A este una pe care multi oameni de fotbal o stiu dar nimeni nu are curaj sa o spuna.PASKANY ESTE PRIETEN FOARTE BUN CU SEPP BLATTER.Acesta este explicatia pentru faptul ca nici macar celebra cooperativa infiintata si condusa de Mircea Sandu nu a reusit sa ii faca nimic.Tot aceasta prietenie este si explicatia pentru care un arbitru integru ca Tudor sau unul corect ca Balaj executa echipele romanesti la ordin fara sa poata spuna nimic.NU AU VOIE daca vor sa mai activeze in acest sistem organizat dupa principii mafiote care este fotbalul.Mircea Sandu este si el un executant.Pretul ajutorului sau a fost locul in Comitetul Executiv al UEFA.Este bine stiut ca acolo ajunge cine trebuie.Si aduceti-va aminte un alt episod graitor.Aduceti-va aminte decizia Comitetului Executiv al FRF cu privire la numarul de straini prezenti in acelasi timp si modul in care Mircea Sandu a schimbat decizia a doua zi dupa o discutie telefonica cu nevinovatul Arpy.Si poate nu numai cu el.Si atunci tu, ca iubitor si privitor de fotbal, te uiti si te gindesti”oare nu are dreptate nebunul de Gigi Becali cind afirma ceea ce afirma cu privire la CFR si Paskany?” Eu unul, ca privitor de fotbal care tin doar cu Farul Constanta, va pot spune doar senzatia mea.Eu simt CFR-ul de cind au intrat in prima divizie ca un corp strain, ca ceva ce nu apartine fotbalului romanesc, care nu reprezinta fotbalul romanesc.Asta e senzatia mea si mi se pare ca nu sunt singurul care simte asa.

cip  •  21 mai 2012, 0:45

salut revoltatu!sant de acord lumea nu mai trebuie sa mearga la stadion la acest spectacol hidos!cat despre cei ce sant la putere e o singura solutie..o adevarata revolutie o revolutie a poporului roman care la ora actuala e pur si simplu calcat in picioare..vai de capul nostru..eu nu sant in tara mersi doamne..dar cei ramasi sufera si vor suferi mereu daca nu fac ceva..urgent..vreau sa sti si sa fim constienti ca oameni ca tine si ca mine mai sant si multi..dar nu sant uniti..trebuie sa ne unim si doar asa vom putea schimba ceva..asa ca ..toti din tara si de peste hotare ca tine si ca mine sa ne unim si sa i dam jos pe mafiotii care ne umilesc demnitatea si priveaza de viitor..mai vorbim

Inpartzial  •  21 mai 2012, 1:32

Ma copile, tu chiar crezi ca un detectiv de la spalare de bani sifoneaza catre unul ca Porumboiu ? Atunci esti mai frauer decat el. Su asta e valabil si pentru Tolo.

gery76  •  21 mai 2012, 3:25

-Ca Porumboiu este nebun sau nu ,se pot exprima oamenii competenti in domeniu ,dar despre Craciunescu ca este corupt pana in maduva oaselor nu poate nimeni sa nege.
-Finala Cupei Romaniei Rapid -Petrolul’95 daca nu ma insel ,n-o vor putea sterge nici cei mai mari hackeri din lume ,niciodata in istoria Romaniei n-a fost un JAF MAI MARE ,DIN PACATE PENTRU ”BARBATUL VOPSIT”[ COCOTA MASCULINA SE SPUNE IN OLTENIA LUI NATALA] NEFINALIZAT,o maniera mai pe fata in favoarea Rapidului ,n-a mai existat niciodata[ produsele Samsung era la mare moda]si ”imaculatul Craciunescu ,era un reprezentant al acestei firme ,.ca si Iulian Chirita la Targoviste.
-Acesata”carpa portocalie basista” Craciunescu este ultimul om care trebuie sa vorbeasca de moralitate!!!

Porumboiu e oficial şi duşmanul celor de la CFR Cluj » Paszkany îl va da în judecată – InfoStiri.eu  •  21 mai 2012, 3:31

[…] EXCLUSIV » Acuzele din fotbal se mută în Caraibe » Porumboiu: “Crăciunescu pozează în sfîn… […]

Porumboiu e oficial şi duşmanul celor de la CFR Cluj » Paszkany îl va da în judecată » Stire » Uups… te-am prins!  •  21 mai 2012, 5:12

[…] EXCLUSIV » Acuzele din fotbal se mută în Caraibe » Porumboiu: “Crăciunescu pozează în sfîn… […]

hermilus  •  21 mai 2012, 9:14

S-ar putea verifica daca Dl Craciunescu a inregistrat oficial primirea celor 50 de mii de euro de la Dl Porumboiu , si a renuntat oficial la celelalte daune. Nu cred.
O fi Porumboiu paranoic, dar un sambure de adevar exista. Craciunescu , e dubios de bogat.
Asteptam noi dezvaluiri

mnd  •  21 mai 2012, 11:52

Dl Tolontan,lasati fotbalul ca aici toata lumea lui o duce fffffffffffff bine,aplecati-va asupra sportului de performanta care se duce de rapa.HOTUL si DISTRUGATORUL SPORTULUI DE PERFORMANTA,JIGODIA DE CORVIN NEDELCU, A AJUNS IN CORPUL DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU,CE SA CONTROLEZE? MODUL CUM A FURAT BAZELE SPORTIVE SI BANII SPORTULUI ROMANESC? FITI CU OCHII PE ACESTE JAVRE ORDINARE SA NU MAI POATA OCUPA FUNCTII IMPORTANTE NICIODATA.ACEST INDIVID A DISTRUS TOT SPORTUL DE PERFORMANTA SI ACUM A AJUNS SA CONTROLEZE IN NUMELE GUVERNULUI.VA ROG SA LUATI ATITUDINE FERMA IMPOTRIVA ACESTUI INDIVID ODIOS.NE PUNEM MARI SPERANTE IN DVS.

EXCLUSIV Citeşte DOAR în ediţia tipărită de azi a Gazetei: noi dezvăluiri în scandalul Crăciunescu | DinSport Network  •  21 mai 2012, 12:08

[…] În Gazeta de Duminică, Adrian Porumboiu i-a acordat un interviu în exclusivitate redactorului-şe…în care a povestit despre şpaga pe care şeful CCA, Ion Crăciunescu, ar fi primit-o pe filiera Arpad Paszkany, în conturi din Insulele Cayman. […]

Florin  •  21 mai 2012, 14:56

Felicitari, domnule Porumboiu, pentru curajul de a vorbi!
Modul in care Vasluiul a pierdut campionatul e dureros (daca ne gandim la episoadele Brasov-CFR, Cluj-CFR etc.)…

O tara in care a spune deschis niste lucruri inseamna nebunie sau boala e o tara intr-adevar nebuna!!!

De asemenea, a fi elegant cu hotii e o lipsa de demnitate!!!

DNA-ul (asa cum e el…) sa verifice!!!!!!

joe  •  21 mai 2012, 16:26

Faptul ca „gsp” publica niste alegatii ale lui Porumboiu , catalogate de cei luati in vizor drept elucubratii , manifestari ale paranoia sau o mica schizofrenie patologica ma duce cu gandul ca :
– Porumboiu a prezentat ziarului niste dovezi sau minime dovezi credibile care au convins conducerea ziarului ca ceea ce spune acesta este adevarat . In alte conditii , un ziar nu are voie sa publice asa ceva. Daca publici la plesneala niste aberatii , ziarul este vinovat si va plati despagubirile .
– Daca Porumboiu nu a prezentat nimic in sprijinul afirmatiilor lui, ziarul greseste capital publicand si va raspunde solidar cu defaimatorul .
Unde o fi adevarul Dle. Tolontan ?

tom  •  21 mai 2012, 16:51

Un om de la spalarea banilor , diicot , anaf , dna etc i-l sopteste lui porumbacu la ureche anchetele in delurale , spagi , bani murdari etc ..Porumbacu demasca totul etc..
Pana la urma ce am inteles din toate povestea ca porumbacu a dat spaga de 50.000 euro la Craciunecsu , desigur inainte de a reveni a cca ..
Pana la urma el e hotul si nu alticineva ..
Cred ca i-l enerveaza ca cu nu maie este la butoane .

TT  •  21 mai 2012, 17:34

sunt oameni pe pamant , gen craciunescu, care:
daca primesc bani de la cineva spun ca li se cuvin!!
daca i se face casa spune ca e in numele prieteniei!!
daca deleaga arbitri defectuos o face in numele cinstei si onoarei
pe care nimeni nu are drept sa le intineze!
daca ,la aceeasi arbitrii , face selectia prost este pentru ca vrea sa extirpe coruptia!!!iar daca cineva ii arata limitele se considera dizident!!!
sunt oameni pe pamant,gen porumboiu,care:
atunci cand in mod evident se implica ,prin toate modurile posibile:telefoane,tv,prieteni,etc.,in interiorul unei comisii unde are interzis spun ca o fac ca sa nu fie furati,in spiritul asanarii fotbalului.
daca greseste unul, e corupt , daca il ajuta, e un „copil” pentru care baga mana in foc pentru integritatea acestuia!
daca e baiatul lui valcea,avram sau suceava :stand by! nu condamna
fosti sau viitori camarazi!!!
concluzie:
TUDOR opreste fotbalul in loc !!!!
la VASLUI poate veni CHELSEA…..

Gabriel  •  21 mai 2012, 17:39

Asa cum am vazut ca multa lume a remarcat, treaba cu agentul care ii spune lui Copos si lui Porumbelul ca din Insulele Cayman se vede apusul si chiar la margine este o apa mare este o poveste de nici copilul de 2 ani nu-i mai prinde sfirsitul, asa este de adormitoare. Cred ca agentul ala 007 era ala care i-a tras niste pumni lui Cadu pe tunelul spre vestiar, in timpul cercetarilor sale profunde, unde a constatat ca Porumbelul detine curatenia eterna si Becali este cel mai adevarat si curat roman dintre toti albanezii care ne populeaza tara si fotbalul. Cum zicea Caragiale, una doua sa le fi dat jos vintul , da s-a pus coane :). Sinteti de risul cetatenilor, dragilor..

jeans  •  21 mai 2012, 22:35

Faptul ca s-a ajuns in aceasta mocirla a fotbalului romanesc nu este intamplator!Ca intotdeuna adevarul este la mijloc,nici Porumboiu nu are dreptate totala nici Craciunescu nu este inger,singurul element nou aparut in fotbalul romanesc este domnul Arpad Paszkany care a obtinut in mod surprinzator cele mai multe trofee intr-un timp relativ scurt! Organele abilitate daca exista sa se autosesizeze si sa faca lumina in acest caz!In urbea noastra circula zvonul ca domnul Paszkany pentru a nu mai avea probleme cu arbitrii s-a gandit sa plateasca cei mai de seama arbitri romani cu sume de la 50000 euro-100000 euro la inceputul campionatului pt. a nu mai avea probleme cu delegarea arbitrilor!!!!!In opinia mea s-a facut cam mult fum in meciurile in care cfr-ul a fost favorizat de arbitrii!!! Cum e posibil ca Rapidul,Chiajna, sa umileasca cfr-ul la Cluj dupa ce toate echipele din fotbalul romanesc au declarat embargou!Cand s-a jucat corect?Nu stiu cine a delegat un arbitru croat in meciul cu Universitatea dar este de notorietate ca anumiti croati sunt recunoscuti ca fiind cei mai temuti in mafia pariurilor??? In minutul 90 se da 11m pentru cine trebuie.

EXCLUSIV Citeşte DOAR în ediţia tipărită de azi a Gazetei: Crăciunescu face noi precizări în războiul cu Porumboiu şi reacţia instituţiilor Statului – InfoStiri.eu  •  22 mai 2012, 3:39

[…] şi care au determinat reacţia instituţiilor statului au debutat în Gazeta de Duminică. Adrian Porumboiu i-a acordat un interviu în exclusivitate redactorului-şef Cătălin Tolontan în care a povestit despre şpaga pe care şeful CCA, Ion Crăciunescu, ar fi primit-o pe filiera […]

acelasi  •  22 mai 2012, 10:34

oare ce va face porumboiu,cand se va adeveri,ca toate acestea au fost doar an mintea lui bonava.nu cred ca un ofiter vorbeste cu porumboiu sau copos lucruri de genul acesta.

Cristi  •  22 mai 2012, 10:58

Citind cu rabdare tot articolul, mi se parea tot mai tare ca aceste „interviuri” se aseamana tot mai mult cu un banc, ajungand pe final asteptam lovitura de gratie si momentul final in care puteam sa rad in hohote. Acest moment din pacate nu a mai aparut si un sentiment de nervozitate si nepasare s-a asternut.

Doar de la radacina se pot taia legaturile ca mai apoi sa creasca ceva proaspat si eventual cu sansa mai bun.

Filmevk  •  22 mai 2012, 12:18

Asta e vrajeala a la Porumboiu, a castigat cine e cel mai bun.

Porumboiu nu-l iartă pe Crăciunescu: "L-am dat în judecată. Îi cer daune de 1 milion de lei" – InfoStiri.eu  •  22 mai 2012, 15:41

[…] Citeşte şi: EXCLUSIV » Acuzele din fotbal se mută în Caraibe » Porumboiu: “Crăciunescu pozează în sfî… […]

AdrianV  •  22 mai 2012, 20:34

In primul rand, nici un agent implicat in vreo ancheta nu dezvaluie date la o ancheta in curs de desfasurare. Cel putin nu asa de fata la un meci si nu gratis….Este cred o gluma a lui Copos care cred ca se sparge de ras cat de credul e Porumboiu. Rusine pentru Porumboiu ca arunca la toaleta o prietenie cu Craciunescu, doar asa din nebunie …Nu se face asa ceva unor prieteni…

Eugen  •  22 mai 2012, 21:48

domnilor, cred ca nu sunteti sanatosi! nu ma leg de tema acestui articol ci de o (mare) parte a comentariilor in care se pun semne de intrebare legate de faptul ca „un agent vorbeste cu porumboiu”. ca si cum agentii astia sunt niste profesionisti si fac totul ca la carte. eu nu am auzit sa prinda pe nimeni cu nimic. poate mici gainarii. ma gandesc eu ca un AGENT, care ajunge langa copos s-au porumboiu se cam excita si pentru putina bagare in seama poate scoate cate o vorba de asta (adevarata sau nu).

auzi la ei… ce mare incredere au ei in profesionalismul AGENTILOR.

si ca o mica curiozitate (tot pentru astia), de ce treaba cu agentul este confirmata si de craciunescu?

Cine Fura-n Romania?

Agentul  •  23 mai 2012, 3:22

Povestea cu Insulele Cayman pare ca o farsa de un cretinism infantil.Din cele relatate nu are nici o coerenta.Porumboiu afirma ca stie de acest lucru de la Copos caruia i-ar fi marturisit un agent, pe care in continuare il denumim „Agentul Straniu”.Dar cu toate astea i se adreseaza insusi lui Porumboiudupa cum spune domnia sa : „Omul de la Spălarea Banilor îmi zice să tac din gură, să nu zic nimănui. Plec de la meci, îi zic lui Daniel Stanciu „.(Adica daca vrei sa se afle un secret trebuie sa-i spui lui Daniel Stanciu).Ba mai mult!Intr-una din zile era ,banuiesc intamplator, cu Craciunescu in masina(pentru ca pe posturile Tv afirma ca acesta din urma nici la telefon nu-i mai raspunde de cand a fost numit sef la CCA dar sa-l mai si intalnesca fata in fata).Auziti-o pe asta: „Mai mult, la vreo cîteva zile, de la mine din maşină, l-am sunat pe omul ăla şi Crăciunescu auzea tot ce vorbeam cu el. Eu îi zic tipului “Hai, domnule, că nu te cred, Ion n-ar face aşa ceva”. La care ăla îmi zice, rîzînd: “Domnu’ Porumboiu, sînt sigur pe ce zic, atenţie că aparenţele înşală!”.Haide-ti sa icercam noi sa deslusim ceva.Si aici avem 2 variante:
1. Povestea asta ne poate sugera ca cei care lucreaza la Directia Crima Organizata sunt mai prosti decat patronii cluburilor de fotbal din Romania.Asa ceva este exclus!!Doar daca „Agentul Straniu” nu este angajat cumva la Politia Comunitara din Ferentari.
2. Sa presupunem ca ar fi adevarata povestea.Atunci lucrurile ar fi mult mai grave sub toate aspectele.In conditiile in care un Agent (fie el si straniu,lol) divulga informatii despre o ancheta aflata in desfasurare si se pune la dispozitia unei terte persoane(acceptand sa fie sunat pe un telefon si sa ofere informatii inclusiv in acest fel)nu poate fi decat corupt iar corupatorul este exact persoana care beneficiaza de informatii.Desi,lucrurile devin deja exagerate haideti sa mai facem un efort si sa presupunem ca sunt adevarate.Atunci numele „Agentului Straniu”poate fi foarte usor obtinut de Catalin care este un jurnalist de investigatie foarte bun.Sa ceceteze ce Agent a fost concediat de la Crima Organizata in ultima saptamana si acesta ar trebui sa fie omul nostru.Sau cine urmeaza sa fie discutat in Comisia de Disciplina pentru periclitarea unei anchete in desfasuare,etc,etc…Cam putin probabila si aceasta varianta.
Pana una alta haideti sa ne aducem aminte de faza de la inceputul anilor ’90 cand nu ne vindeam tara si erau oameni intervievati pe strada sa-si exprime parerea referitoare la Agentul Termic care a trecut fraudulos frontierele Romaniei iar SRI-ul nu a luat nici o masura..Majoritatea raspundeau ca vina o poarta guvernantii aceia care dorm si nu fac nimic in timp ce tara se afala in pericol.Lol

yaya ture  •  23 mai 2012, 4:38

Mare mincinos Craciunescu asta. Casa de 80 de mii de dolari, nici macar euro. O fi un cort ceva. Sau o cabana de padure si nu palatul pe care il are. Pentru mine e clar cine e Craciunescu si nu vorbesc de finala rapid-petrolul din ’95 cand a facut praf meciul si a tras cu rapid non-stop. Ci faza din rapid- dinamo cand e penalty clar in minutul 4 pentru rapid si el ne spune ca nu ii convine faza din unghiul in care se vede ci alt unghi in care nu se vede contactul clar.

Doyle  •  23 mai 2012, 9:24

Eu stiu : Porumboiu e nebun !

Luc  •  23 mai 2012, 10:04

Craciunescu e cam prins la colt . Unde s-au mai pomenit despagubiri de 1000000 euro in Romania ? Plus ca e ciudat ca Porumboiu i-a construit casa din Bucuresti . 80000 euro constructia unei case ??? Numai proiectul e vreo 15000 euro ! Pare disperat Craciunescu la felul in care se apara .

Broscuţa Oac  •  23 mai 2012, 10:49

Tot „scandalul” ăsta e premeditat. Cu cât acuzaţiile sunt mai demente, cu atât mai mult publicul oboseşte să mai ia în serios corupţia din fotbal.
Iar DNA-ul deja s-a făcut prea rău de râs cu Gigi şi ceilalţi, aşa că o să evite să se bage.

szi  •  23 mai 2012, 11:49

Frustratiilor cu memorie scurta!!!! Cine a vrut pe Craciunescu la fruntea CCA? Porumboiu, Gigi samd. Cine n-a fost de acord? CFR! Referitor la prestatia arbitrului croat din meciul U-CFR: Cine a vrut arbitrii straini? Porumboiu, Gigi, Copos, Borcica samd. Cine n-a fost de acord? CFR!
Mancati cacatul cu lingura!!!!

szi  •  23 mai 2012, 12:13

De fapt exista o explicatie „logica” care satisface paranoia lui porumboiu: Conducerea CFR-ului cum este ea mai smechera, a vrut pe Craciunescu in fruntea CCA-ului, dar dat fiind faptul ca toti sunt dusmanii CFR-ului a inventat o strategie inversa. Declarau cu voce tare ca nu vor pe Craciunescu in frunte la CCA, iar adta fiind auzit de restul, care sunt si prosti si prost informati in ciuda legaturilor cu agentii de la spalarea baniilor, au pus pe Craciunescu in frunte la CCA. Numai dupa cateva etape si-au dat seama, ca au luat teapa. Craciunescu ere deja la locul potrivit, si era platit inca din anii 1990, prin conturile din Caraibe, care conturi ulterior au fost mutate in insulele Cayman, desi ere mai buna destinatia Dubai, ca acolo petrece vacantele Arpi impreuna cu oamneii din umbra a presei romane, care la randul lor au contriubuit la aceasta farsa geniala. Si iata asa toti smecherii cu avere multa si cu materie cenusie putina au ramas iar in urma…si chiar se aude ca inca de acum este cumparat titlul din 2025 de catre CFR…vai de capul nostru!

der  •  23 mai 2012, 13:27

era timpul ca cineva sa se uite ca sa vada ce se intimpla in fotbalul romanesc. oricum se vede de pe marte ceea ce este anormal exact din 2007 an care corespunde cu inceputul scufundarii fotbalului romanesc concomitent cu ascensiunea unui club special tare de tot care se lauda cu niste campionate luate. oricum asa cum au iesit la iveala meciuri trucate la mondiale asa se va intimpla si cu „performatele” obtinute de clubul respectiv care si-a permis sa batjocoresca totul si sa sfideze pe toata lumea. este ceva care n-am vazut niciodata nicaieri pentru ca nimeni n-a avut acest tupeu si acea doza imensa de nesimtire.

omar09  •  23 mai 2012, 23:15

Bancul asta e foarte bun , dupa ce am castigat CAMPIONATUL nu am mai simtit asa o stare de bine,,, iar voi tovarasi cred ca vede-ti prea multe filme americane ,cu 007, spioni care la inceput sunt ai buni s.a s m. d . am ras cu lacrimi da e bun bancul e ca si ,, TEORIA CONSPIRATIEI. CUM CA AMERICANII au inscenat atentatul de la turnurile gemene.. Baie-ti merge-ti si va kaka-ti ca locul doi nu se premiaza .Paszkany deja face echipa pt anul ,fotbalistic,viitor si de ,,gozuri,, ocupati-va voi ca asta va sta bine,cu ,cat va agita-ti mai mult cu atat eu ,chefuiesc mai mult , hai sa vedem la anul ce mai scoate-ti , ceva de Pacepa, KGB, CIA, MOSAD, , ASTA E BUN BANC.

Dinu  •  25 mai 2012, 11:54

Parca e putin prea sf.

Comentează