Un om la capătul lumii. De ce votez cu Nicușor Dan

Apar dinspre fostul ”Luceafărul”, acum ”Cinema Pro”, și pedalează legănat spre Piața Universității.

vineri, 1 iunie 2012, 12:35

Apar dinspre fostul ”Luceafărul”, acum ”Cinema Pro”, și pedalează legănat spre Piața Universității.

Cu cîteva luni în urmă, cînd în București nu venise încă musonul, ci doar frigul, un frig cîinesc, aici au avut loc ciocnirile primei nopți de revoltă. Și o sută de metri mai încolo, spre restaurantul ”Budapesta”, lume, lume, transmiteau toate televiziunile, stătea primarul Piedone, cu pieptul bombat în față, pufff, pufff, ”gata să apăr sectorul 4 și pe locuitorii săi de vandali”. ”Pe”-ul l-am adăugat eu.

Îl văd. Ca acum îl văd. Toate posturile îl difuzau live. Piedone plîngea ”de mila băncuțelor și a florilor la care am muncit atîta”. Pufff, pufff! Primarul gospodar lăcrima indignat, făcînd un adevărat spectacol de operă pe scena de dublă lumină; lumina albastră a girofarurilor poliției comunitare și lumina albă, marțială ca petalele calelor, care creștea din moțul camerelor TV. Pufff! Pufff!

Acum, ei vin spre Piața Universității și nici o televiziune nu-i filmează.

Nu sînt nici violenți, nici n-au sădit flori la preț de ouă Faberge și nici nu vor ajunge primari.

Sînt susținătorii lui Nicușor Dan, o adunare de bicicliști cu pălării colorate, studenți cu gîndul la sesiune și mame hipiote care-și țin copiii în brațe. Unul dintre tineri duce pe coarnele biclei un panou pe care scrie ”Omul este singurul stăpîn al vieții sale”. Sau poate nu.

Oricum ar fi, stăpîn pe viața mea sau, mai degrabă, nesigur c-o pot controla, eu îl voi vota pe Nicușor Dan.

La urma urmei, au și stațiile TV dreptate, ce să te mai deranjezi pentru un candidat care în ultimele sondaje, făcute de la începutul lui mai, avea 6% intenție de vot?! Plus că omul n-are bani.

De atunci nu s-au mai publicat sondaje. Nici dezbateri televizate nu se organizează. Oprescu a anunțat că nu vine cu Nicușor Dan la nici o discuție. E prea mic pentru el și cam enervant. Nicușor Dan a cîștigat 23 de procese cu Oprescu și cu ceilalți primari de sector ai Capitalei. De-a dreptul enervant!

În fond, ce să te mai deranjezi pentru alegeri? Bucureștiul apare ca un pariu pierdut pe harta suspansului oricum mediocru al acestor alegeri locale. Televiziunile sînt deja plictisite.

La Universitate, cîțiva dintre zecile de tineri entuziaști poartă măști cu fața lui Nicușor Dan. Va împlini în decembrie 43 de ani, dar arată mult mai tînăr și, de la un metru de el, senzația de aproape copil te izbește de-a dreptul.

Are fața ”unuia dintre acei puști la care mamele se uită tandre, căci nu s-au instalat încă irevocabil în propria lor personalitate”, cum scrie Cunningham în ”O casă la capătul lumii”.

Asta ne și inhibă, așa-i? Pe Oprescu îl cunoaștem, el este favoritul suprem. Pare că nu poate pierde aceste alegeri nici dacă va striga, ca Birlic, ”Nu mă votați!”.

Ceilalți sînt de asemenea pe lista starurilor, chiar și fără mari șanse. Prigoană e o figură, Anghel Iordănescu e un nume, Gigi Becali defilează cu ajutorul crucii, fiecare e fixat într-un model care nu ne mai poate surprinde. Dar Nicușor Dan? Cine-i Nicușor Dan, cel neinstalat în personalitatea sistemului?

Matematician, un fost dublu cîștigător al olimpiadei internaționale în 1987 și 1988, Nicușor Dan a reprezentat singura opoziție concretă la fenomenul Oprescu în ultimii ani. Sute de mii de bucureșteni nemulțumiți au tăcut, el a vorbit pentru noi.

Împreună cu organizația sa ”Salvați Bucureștiul” și cu o mînă de alte ONG-uri, Nicușor Dan s-a opus în stradă și în instanță proiectelor faraonice și cheltuirii clientelare a banului bucureștenilor.

Datorită încăpățînării lui, ”e surprinzător cîte poți realiza dacă apelezi la lege în fața unor tipi bogați, dar proști și lacomi, care fac totul cu o aproximare care ne insultă inteligența”,  orașul are cîteva turnuri mai puțin, cîteva hectare de pomi sau parcuri mai multe, clădiri de patrimoniu nedemolate, ”am apărat chiar și Primăria de procese de zeci de milioane” și o utopie în plus. Utopia unui primar care să-și iubească orașul.

Speră să ia peste 12 procente și tresare cînd îi spun, la rîndu-mi suprins de optimismul lui, că ”și 5% ar fi o realizare incredibilă”. Nu înțelege de ce. Pentru că oamenii sînt resemnați, pentru că deficitul de atenție este copleșitor și pentru că 25.000 de voturi se strîng greu.

Speră la mai mult. ”Vă rog, nu vreau să-mi dezarmez susținătorii”, spune el. ”Am o șansă și-o să-mi duc campania pînă la capăt!”.

Îl privesc din nou. Vorbește serios. Vorbește ca o față nouă, greu de încadrat. De mai bine de patru ani se bate pentru oraș. ”Știți că în București benzile de biciclete costă 150.000 de euro kilometrul?”.

El e matematician, dar eu sînt ziarist. Fac o socoteală. Ca să cucerim Marte cu o navetă cu echipaj uman, NASA a estimat investiția cam la 1.000 de euro kilometrul. În preț intră și combustibilul pe care astronauții vor fi obligați să-l producă pentru întoarcere, după ce modulul va ajunge pe suprafața planetei. În București, două dungi galbene de vopsea trase pe trotuar costă de 150 de ori mai mult pe kilometru decît misiunea spre Marte!

Primăria Capitalei are un buget de un miliard de euro anual. Sectoarele adaugă încă un miliard. Este imens după orice standarde. Dar numai  Stadionul Național și Pasajul Basarab, cel puțin dublate față de costul și nevoia reale, au înghițit împreună aproape o jumătate de miliard de euro!

Nu PD-L, care a finanțat mînă în mînă cu Oprescu investițiile, și nici USL, care îi face toate poftele primarului și e deja complicele său, au ceva de spus despre nebunia care ne mănîncă banii. Ci tipul acesta cu față de copil și cu nume greu de trecut pe afișe, Nicușor Dan.

Îl votez. Nu vreau să mizez pe cine va fi ales, ci pe cine merită să fie ales.

Pentru ca să intre în Consiliul General, unde le va face viață grea tuturor, are nevoie de aproximativ 2,5% și de răbdarea de a-l căuta și în buletinul de vot al doilea, cel pentru Consiliu. ”N-am avut timp să comunicăm și asta, că voi figura pe două buetine: cel pentru primar general și cel pentru consiliu”.

Nu doar cifrele contează. Ci, așa cum singur spune, ”speranța că următorul care vine după mine nu va mai pleca de la zero, ci de la un număr de oameni care s-au ridicat împreună pentru orașul lor”.

Vrem candidații pe care-i știm sau un om, ca oricare dintre noi, neinstalați irevocabil în propria personalitate, cu temeri și greșeli?

Pentru mine, asta-i miza alegerilor. Vreau să văd cîți sîntem cei nemulțumiți, neîmpăcați și îndrăgostiți de acest oraș care a ajuns la capătul lumii și care acum merge spre Marte pe șinele trase cu vopsea atît de scumpă că ar putea străluci prin praful de stele dacă am îndrăzni nițel.

 

Comentarii (163)Adaugă comentariu

Mihai  •  1 iunie 2012, 8:55

Ce post v-a promis Nicusor Dan (sau PDL-ul din spatele lui) ca sa realizati acest articol? Aveti puterea sa spuneti? Eu cred ca nu, sunteti mult prea slab pentru asta. De ce nu faceti macar astazi un exercitiu de sinceritate si recunoasteti ca sunteti platit pentru acest articol?

simplu_suporter  •  1 iunie 2012, 9:02

frumos sa scrii despre un om care a facut multe, din cate se pare. probabil sunt multi postaci pe-aici, sper sa nu fiu luat drept unul din ei. ieri am fost surprins de urmatorul lucru. la piata victoriei cum treci strada de la spring time spre turnul brd, pe stalpii de granit / marmura sau din ce-or fi de pe partea stanga (deasupra pasajului) sunt lipite autocolante in care se zice ceva despre un oras curat si civilizat. chestia e ca pe stalpii aia nu se pun afise de niciun fel. e asa un contrast intre cele zise in afise si cele facute de cei care le-au lipit incat te si intrebi daca oamenii aia gandesc. problema e ca erau afisele dlui Dan. asa ca draga Catalin si ceilalti votati-l f bine, dar asigurati-va ca e capabil sa-si conduca oamenii intr-un fel in care nu mai face prostii de genul celei descrise mai sus.

viorescu  •  1 iunie 2012, 9:02

Majoritatea cunoastem problemele asa ca eu as pune problema solutiei de iesire din acest cerc vicios, din aceasta adevarata capcana care ne „asigura” unul din ultimele locuri de pe harta civilizatiei. Personal cred ca educatia ar fi cheia, dar ar fi o treaba de durata si nu vad cum s-ar putea face. Altfel, daca iese cite unul, aparent din senin si lupta cu un sistem intreg, nu cred ca are vreo sansa. Mult noroc lui Nicusor Dan daca si-a propus sa opreasca robinetii prin care se scurg banii publici, eu unul sint alaturi de el. Bafta!

john  •  1 iunie 2012, 9:05

ticăloși îs oamenii
cătăline nu răspunde…… închide ochii și lasă-i să moară proști

laurentiu  •  1 iunie 2012, 9:16

Ok,merg si eu pe mana ta, il votez si astept sa vad cati nemultumiti – pe care ii duce capul sa puna o stampila pe un buletin de vot – sunt in Bucuresti.
M-au convins cu „Salvati Bucurestiul”.
Daca ajunge in consiliu , poate ne convinge, si peste 4 ani ajunge si primar.

claudiu  •  1 iunie 2012, 9:16

mai lasati-ma fratilor cu Nicushor Dan asta al vostru, orice pagina deschid pe net hopa articole despre Niscusor Dan, si vai mama cum e el ONG-ist. Mie ONG-urile astea imi cam miros, sincer..

rexrapidistul  •  1 iunie 2012, 9:19

D-le Tolontan , ai o opinie si trebuie respectata, ai un vot si o sa votezi, este treaba ta, dar cu sintagma „Eu nu mizes pe cel ales, mizez pe cel ce merita a fi ales”, nu pot fi de acord, nu d-ta detii adevarul absolut.

Liviu  •  1 iunie 2012, 9:20

Am trecut sambata prin piata Obor, si un grup de sustinatori imparteau pliante cu Nicusor Dan, unul dintr ei m-a abordat: „Nicusor Dan sustine benzi doar pentru transportul in comun”. m-am strecurat cu bicicleta si 5 metri mai incolo am zarit un om simplu, un om zambind in timp ce treceam pe langa el. Era cel din poza sustinatorilor. Mi-am dat seama ca omul acesta este venit dintre noi, este un om care isi duce lupta in strada, cu zambetul pe buze si caruia nu ii este frica sa apara printre oameni-nici nu ar avea de ce.
Desi nenumarate bloguri/articole citite ma indemnau sa votez pentru ca doar asa putem schimba lucrurile, eu am gandit tot timpul ca nu voi vota pana nu voi avea o optiune buna, nu imi voi pierde vremea sa votez dintre 2 lucruri rele, refuz asta… pentru mine a venit timpul sa votez o optiune buna,un om cu realizari proprii, un om care iubeste acest oras ca si mine.

Mircea Kivu  •  1 iunie 2012, 9:23

Multumesc, domnule Tolontan. E tonic sa constati ca oamenii pe care-i respecti au aceleasi alegeri ca si tine.
Si o intrebare pentru cei care tot unmplu netul cu ideea ca ND ar fi omul PDL: Daca ati fi strategul PDL, si ati putea influenta numarul candidatilor inscrisi, ce ati recomanda: mai multi candidati, intre care sa se imparta voturile nemultumitilor de actualul primar, sau Prigoana singur, care sa stranga toate aceste voturi?

mariusc  •  1 iunie 2012, 9:27

Mi-ai dat o informatie utila; eu tot pe el il votam dar nu stiam ca e si pe lista de consilieri municipali. Merci.

Liviu  •  1 iunie 2012, 9:27

Deasemenea cred ca Bucurestiul s-a schimbat in ultimii ani, este mai curat chiar daca nu pare, este mai plin de turisti chiar daca nu pare, Bucurestiul a evoluat dar nu pe cat ar fi putut. Treceam zilele trecute pe Magheru, gasesti case cu o arhitectura foarte interesanta, printre ele si cladiri de sticla(nu inteleg ce cauta acolo!) printre care si un sediu al politiei!
e mare pacat ca nu stim sa ne „vindem” acest oras turistilor!

ML  •  1 iunie 2012, 9:32

1.Cred că sub masca asta de independenţă se ascunde probabil incapacitatea d-voastră de a discerne ce este cu adevarat util şi benefic pt bucureşteni, precum şi o oarecare frondă (că de… este la modă să înjuri ţara, parlamentul şi politicienii). Nu sunt din Bucuresti, dar apariţiile televizate ale lui Nicușor Dan mi-au făcut impresia unui om cu o singură calitate CERBICIA (care nedublată de vreo altă calitate s-ar putea dovedi un defect).
2. Dacă tot lucraţi la un ziar de SPORT ar fi bine să abordaţi subiecte legate de sport (corupţia din sport, cazul Craiova, eventuale strategii de dezvoltare a sportului, etc.)

Razvan  •  1 iunie 2012, 9:38

@dinamovist.bucureştean: pastrand proportiile, as vrea sa te intreb daca tu il consideri pe Carol I roman?
Suntem mult mai multi decat vor ei sa creada si asta ii sperie!

cristi_schleck  •  1 iunie 2012, 9:38

Am sa-l votez pe Nicusor Dan doar ptr simplul motiv ca NU este ” murdar ” ! M-am saturat de Oprescu care n-a plantat nici macar UN POM in acest oras pe care, chipurile, l-ar cunoaste ! Vax !
Prigoana este cea mai proasta alegere, PDL-ul s-ar umfla de contracte, s-ar duce de suflet acest oras.
Piedone e OK la 4, sunt multumit, per ansamblu.Restul se bat ptr terenuri si combinatii, mai ales la Sectorul 3 !!
Nicusor Dan imi place, omul este direct, simplu si spune lucrurile pe nume, fara ascunzisuri.
Are votul meu 🙂

Ovidiu  •  1 iunie 2012, 9:40

Nicusor Dan nu este un sfant, nici un cavaler absolut si cu atat mai putin perfect – este doar MAI BUN decat contracandidatii sai (unii din ei fiind niste glume proaste si niste insulte la adresa bucurestenilor). In ciuda tuturor legilor date de PDL si USL (aceeasi mizerie), esenta votului trebuie sa ramana asta: voteaza candidatul MAI BUN!

Felicitari, Tolo, nu te dezminti. Sa speram ca, asa cum zice si sloganul, SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI 🙂

Cătălin Tolontan  •  1 iunie 2012, 9:54

Mihai: m-ai prins in flagrant! Sint platit cu bani facuti cu „xeroxul” partidelor istorice 🙂

Alex Z  •  1 iunie 2012, 9:59

Felicitari pt. articol Tolo! Ai uitat insa sa precizezi ca Nicusor Dan este din Fagaras, absolvent al Colegiului National „Radu Negru”. Ma bucur foarte mult ca a ajuns in cursa pt Primaria Bucuresti, fiind si eu absolvent al aceluiasi liceu din Fagaras. Daca as fi putut, l-as fi votat cu mare placere, doar ca imi este imposibil (fiind stabilit de 7 ani la Roma, unde dupa terminarea facultatii si a unui master, lucrez in domeniul energiei). Mi-as permite totusi sa ii sfatuiesc pe bucuresteni sa voteze un fost dublu campion la Olimpiada Internationala de Matematica! Cred ca ar schimba multe in Capitala! Din partea mea, tot respectul pt Nicusor Dan!

teddy  •  1 iunie 2012, 10:04

@borg : :)) in niciun caz nu e Tolo cu PDL … si impresia mea personala de f multe ori in ultimii ani a fost ca tine cu PSD dar sincer conteaza mai putin si e dreptul lui sa tina cu cine vrea …

revenind la articol Nicusor Dan nu e in nicio tabara … el cunoaste sistemul datorita erorilor si datorita faptului ca l-a batut de foarte multe ori in tribunal … la Consiliul General ar putea avea o sansa insa e aiurea sa trimiti un om hotarat mereu sa se impotriveasca sistemului de aceeasi parte a baricadei cu sistemul … si sincer vorbind, el este foarte bun actionand impotriva sistemului … sa speram ca sedintele Consiliului General nu se vor transforma in niste certuri televizate …

Anti-PDL-isti vopsiti  •  1 iunie 2012, 10:05

Nu pot sa suport PDL-isti vopsiti gen Nicusor Dan sau Mihai Neamtu … nici marionete Basiste , manipulati din spate de grupuri uriase de interese din zona gri a politicii romanesti , in special din partea portocalie a PDL-ului… atat Nicusor Dan cat si celalalt papitzoi basist nu ne explica nicicum provenienta fondurilor uriase de care dispun pentru o campanie de anvergura primariei capitalei.. ciudat nu ?

andreas  •  1 iunie 2012, 10:09

Bravo Toti, ma bucur, sper sa faci un serial, sa ai de unde scoate zilnic cite un om dintre atitea panarame. Eu va votez in continuare pe voi, Toti, Maria,…

serban  •  1 iunie 2012, 10:12

Nicuşor Dan nu spune nimic concret. Că a câştigat nu ştiu câte procese, cinste lui, N. M. Siseanu ar putea candida pentru o funcţie în justiţie.

A plasat strategic nişte cifre – 150.000 de euro. Nu că m-ar surprinde, dar ar fi fost decent să vină şi cu sursa lor. Le-a văzut pe net, i-a povestit cineva, are copia unui document? Repet, nu contest cifrele, dar aş vrea să văd concret ce propune domnia sa, ce strategie are. Eu l-am întrebat ceva legat de pieţele agroalimentare, că tot erau prezente în programul său. S-a făcut că plouă, cu mine nu a fost la fel de receptiv, dle Tolontan.

Alecs  •  1 iunie 2012, 10:13

Felicitari pentru articol. Intr-adevar, Nicusor Dan cred ca este primul candidat NORMAL la primarie…de la Pache Protopopescu incoace 🙂

Suntem mai multi decat cred ei, cu siguranta mai multi decat in sondajele lor comandate 😉 Si da, faptul ca ambele tabere care se ocupa cu spalatul imaginii pe online pentru Oprescu & Prigoana (postacii platiti adica), au tabarat pe articolele despre ND…inseamna ca au morcovul infipt bine baietii 😀

John  •  1 iunie 2012, 10:19

Respectul meu D-le Tolontan.Curajul de a publica acest articol v-a ridicat mult in ochii mei.Nicusor Dan merita sa conduca Primaria Bucuresti.

Anca  •  1 iunie 2012, 10:25

Un om la „capataiul” lumii…din Bucuresti. Din pacate, sunt atatia trecuti in „nestiinta” in orasul asta, sufocati cu mici si bere,cu „fumurile” emanate de televiziuni si alte mass-media.

Octavian  •  1 iunie 2012, 10:33

Buna ziua,
Am cateva intrebari:
1. Ce investitii notabile s-au facut de catre PMB in perioada 1990-2008? Unde s-au dus acele miliarde?
2. Ce investitii notabile a facut Oprescu in acesti 4 ani, fara ajutorul consiliului, in afara de National Arena, centrul vechi, Pasajul Basarab, Pasajul Pipera si cateva spitale?
3. De ce sa te apuci sa repari ceva ce merge? :))))))))

Tibi  •  1 iunie 2012, 10:37

Frumos articol domnule Tolontan! Respect si cele bune! Tibi

Razvan  •  1 iunie 2012, 10:40

Foarte frumos articolul, nici eu nu stiam ca o sa fie si pe lista consilierilor generali, o sa fiu atent si la asta.

Cat despre ce il votez, e simplu, nu vreau autostrazi suspendate, aglomerat, poluat de atatea masini si fara spatii verzi, nu vreau un oras cu proiecte imprumutate de pe vremea comunismului, vreau sa se termine hotia sau macar sa fie acolo cineva care sa ma reprezinte, adica sa lupte cu hotii astia. Nicusor Dan asta a facut de ceva vreme, restul au facut exact inversul. Poate o sa iasa, paote nu dar ce m-ar distra sa-l depaseasca macar pe Prigoana, Becali si altii. Ar fi o palma data de cetateni si un semnal clar. Tot o sa ii puna pe ganduri sa isi aduca aminte de noi si sa nu mai fure atata.

ionut  •  1 iunie 2012, 10:44

chapeau

Mada  •  1 iunie 2012, 10:51

@Alecs
Esti plecat putin..exact ce am scris si mai sus..daca nu esti in tandem cu ce e in articol, inseamna ca esti postac sau ca ai morcovu infipt:))) va comportati ca niste mesii cu ND in frunte. Pana la urma, concret, omul asta nu are vreo capacitate manageriala dovedita si mai mult, se comporta ca si cum toate problemele orasului sunt legate de cladiri vechi si de faptul ca se construieste..soc, pentru fluidizarea traficului! Pentru ca bucuresteanu vrea masina! Dar el are o problema cu orice in principiu..numai campanie anti-Oprescu am vazut de doua luni incoa si tot voi sunteti aia care sariti de fund in sus cand vedeti ca are cineva ceva cu salvatorul vostru.

Alex.D  •  1 iunie 2012, 10:51

Daca aveam vreo indoiala ca esti porto, acum imi e clar.
woooow !!!

vic  •  1 iunie 2012, 10:52

Sper sa castige.

Octavian Badescu  •  1 iunie 2012, 10:59

Il sustin pentru ca e altceva. Cel putin pentru simbolistica situatiei, dar nu numai. Pe vremuri tineam cu Universitatea Craiova. Ca o paralela, Nicusor Dan este Universitatea Craiova anilor 82-83. A obtinut peformanta, dar a si „anuntat” victoriile Stelei din 86-89 sau ale lui Dinamo din 89-90. In politica romaneasca a acestui deceniu, Nicusor Dan reprezinta generatia lui Balaci care prefigureaza generatia lui Lacatus, a lui Hagi, Raducioiu si Ilie Dumitrescu.

Nicu Panaitescu  •  1 iunie 2012, 11:02

Nicusor Dan este singurul motiv, ok, poate nu singurul, pentru care as vrea sa fiu bucurestean la alegerile astea. Nu stiu de ce PDL sau altii nu s-au asezat in spatele lui daca isi iubesc orasul si nu numai interesele lor personale si de gasca. Sau poate ca stiu..
Ma bucur ca un om ca tine, Catalin, care ai o audienta considerabila, ai scris cum ai scris aici.
In alta ordine de idei, sunt sigur ca Nicusor Dan poate fi motivul pentru care multi din cei care, daca ar fi avut de ales doar intre Oprescu si Prigoana ar fi stat acasa, vor iesi la vot.

Danyella  •  1 iunie 2012, 11:03

Romania,Bucuresti are disperata nevoie de oameni imaculati,ireprosabili,competenti,daruiti,cred din toata inima ,cred cu tarie,ca Bunul Dumnezeu poate face miracole.Cred cu speranta ca bucurestenii,vor sti sa aleaga de aceasta data .Nicusor Dan este omul care poate sfintii locul.

Florian  •  1 iunie 2012, 11:09

Bravo !

Alexandru Daniel  •  1 iunie 2012, 11:10

Ba… io votez cu Nicusor Dan.
Nu cred ca are el bani sa plateasca pe toata lumea care vorbeste de bine despre el zilele astea. Sunt mult prea multi.

Cu bine,
A

apoca  •  1 iunie 2012, 11:19

Foarte simpatic nicusor dan. Tanar, inteligent, fara bani, cinstit … candidatul pe care il asteptam de ceva timp. Am facut tot posibilul sa-l promovez in cercul de prieteni si credeam sincer in el.

De vreo 2 saptamani insa nu prea mai imi da la calcul. Tinerelul fara bani face o campanie pe google la care si emag-ul se uita cu invidie. De la accuweather la siteurile de stiri din .ro bannerul lui e peste tot. Cum dumnezeu faci asta fara bani? Iar daca o faci cu bani, de unde bani?
Mi-e teama de tradare 🙁

decebal 89  •  1 iunie 2012, 11:19

Ce va face Nicusor Dan cu un consiliu impotriva, care ar trebui sa-i voteze proiectele? NIMIC.

dan  •  1 iunie 2012, 11:52

Trebuie sa stim cati suntem!

radu andreescu  •  1 iunie 2012, 11:59

Catalin, mi se pare un paradox. Se spune ca Nicusor Dan nu are bani, dar cu toate acestea beneficiaza de o campanie extraordinar de vizibila, care cu certitudine solicita un sprijin financiar important. E mult mai vizibil decit candiadtii altor partide cu bani. As vrea sa-mi explice si mie cineva cum e posibil asta. In rest, articolul spune ceea ce trebuie spus. Multumesc

Cipper  •  1 iunie 2012, 12:09

Discutie reala de acum 2 ani dintre Sorin Oprescu si un patron de restaurant aflati la masa de langa. Citat aproximativ: „lasa ma ca e simplu, mai fac o treaba d-asta cu carnati sau cu mos Craciun si ii prostesc iar fara probleme”.

E ok, singuri ne-am facut-o. Nici macar nu se mai obosesc sa ne creada prosti si sa taca, deja totul e pe fata!

SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI  •  1 iunie 2012, 12:18

SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI !

Veniti la vot si votati-l pe Nicusor Dan ! ORICE vot va conta saptamana viitoar !

SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI
SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI
SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI !!!

Alex  •  1 iunie 2012, 12:18

Suntem doar o mana de oameni care il voteaza pe Nicusor Dan. Oprescu se lauda cu obiective FINALIZATE de el,iar Prigoana transforma capitala in mahala, cu 25% mai rau ;).

Cristian  •  1 iunie 2012, 12:19

Eu il voi vota pe Nicusor Dan pentru ca a facut ceva pana acum pentru Bucuresti LIPSIT DE INTERESE PERSONALE.

Pentru ca m-am satura sa votez aceiasi candidati ai aceluiasi sistem, oameni trasi la indigo, care promit marea cu sarea in campanie si apoi fura in toate felurile posibile. Pentru ca m-am saturat sa vad cum sunt votati cei care au furat in nestire, de peste tot de unde s-a putut si care apoi se lauda cu maretele lor realizari.
Pentru ca m-am saturat de lucrari publice platite la preturi de cateva ordine de magnitudine mai mari decat intr-o tara vest-europeana, desi salariile noastre sunt cele care sunt.
Pentru ca m-am saturat de Halaici, Lisi, Piedoni, Videni, Mareani, Opresti si altii de teapa lor, care nu sunt in stare sa conjuge verbul „a fi”, dar conduc o institutie publica.
Pentru ca m-am saturat sa vad cum sunt ‘surprinse’ toate primariile de niste precipitatii prognozate cu zile sau saptamani bune inainte. Pentru ca m-am saturat sa merg pe strada cand ninge (pentru ca nu exista un trotuar curatat), pentru ca m-am saturat sa inot cand ploua. Pentru ca m-am saturat de primari care dau vina pe altii intotdeauna, refuzand sa-si accepte vina, in calitate de conducatori ai unei institutii.

Pentru ca m-am saturat sa vad cum lumea voteaza in nestire aceiasi candidati, despre care stiu ca au furat, dar „au facut ceva, maica, aia noi or sa fure mai mult, astia macar au facut ceva pentru cat au furat”. Pentru ca m-am saturat sa vad cum este RASPLATITA HOTIA!

VREAU O SCHIMBARE!

todor bogdan  •  1 iunie 2012, 12:33

Nu pot sa cred ca citesc asa ceva pe un blog al Intact-ului ..

sunt uimit !! Tot respectul !

Succes dlui Nicusor Dan !

Pt restul oamenilor – facand realmente ceva (donatie sau implicare voluntara ) il putem ajuta pe Nicusor Dan ..ai nostri au avut o viata statica la TV (calculator ar fi acum );insa noi ne luptam (si avem un mare handicap ) in globalizarea aceasta cu tineri din alte tari mult mai dinamici decat noi

Am un frate in State – tot olimpic la mate- care m-a sunat si m-a rugat sa donez pt Nicusor Dan ..
E obisnuit pt ca tot mediul universitar a donat pt Obama cand era o utopie ca un negru sa o bata pe Hilary ..

vlad  •  1 iunie 2012, 12:48

In sfarsit, speram de ceva timp sa vad articolul asta:)

Iar votăm « Andrei Moldovanu's Blog  •  1 iunie 2012, 13:03

[…] Nu prea știu eu ce-i poate pielea lui Tolontan de la tolo.ro, dar zice […]

julien  •  1 iunie 2012, 13:06

bine ati venit intr-o campanie de 2012 in care voluntarii si sustinatorii reusesc sa-si faca simtita prezenta aproape la fel de vizibil ca publicitatea platita serios de ceilalti candidati. destul de bizar pentru romania, nu? aici, unde suntem invatati ca tot ce se pune pe garduri si pe piepturi se cumpara cu cash, nimic din convingere personala sau, doamne fereste, proprie initiativa. revenind la costuri, exorbitantul buget din ochii unora inseamna tiparirea de fluturase si afise (preturi modice, interesati-va!) si acele google ads care apar by default pe multe site-uri (100 euro pe zi timp de 2 saptamani, investitia unui tanar patron de firma online in aceasta campanie). de fapt, uitati-va si la pozele de la meetingurile sustinatorilor si veti observa ca multe materiale sunt handmade, netiparite in serie, cu markerul si imprimanta proprie. hope?

Gabriel  •  1 iunie 2012, 13:19

Il votez si il sustin pe Nicusor Dan.
Ma bucur ca exista un candidat pentru care simt ca nu imi risipesc votul alegand intre oameni mici (moral, intelectual, sufleteste).
Acest oras atat de frumos pe alocuri, cu oameni speciali (vorba unei reclame: ‘fiecare dintre noi cunoaste cativa, deci nu sunt chiar asa putini’) merita un om onest, inteligent, moral.
Celor care, macinati de temeri si suspiciuni, ne banuiesc (pe cei care il sustinem) de partizanat sau interes material/pecuniar etc imi ingadui sa le spun ca eu simt ca am gasit omul care sa imi reprezinte interesele: un oras mai frumos, mai curat, mai demn. Un oras pentru cei doi baieti ai mei.
Pentru asta as vrea sa si contribui, material, la campanie. Cred ca merita sa investesc cateva sute de lei pentru ca si alti oameni sa afle de optiunea asta si, impreuna, sa reusim.
Oricat de ireal ar parea, internetul ne-a dat posibilitatea noua, celor care simtitm la fel, sa comunicam, sa impartasim, sa explicam.
Mi-am autoasumat un target de 20 persoane carora sa le spun ce cred.
Sunt convins ca fiecare om care simte la fel va face la fel.
Merita, avem aceleasi credinte!

Ana  •  1 iunie 2012, 13:40

Dintre figurile mondene care candideaza la PMB (Gigi,Iri,Prigoana) l-as vota pe Nicusor Dan; insa… nu prea are sanse. Nu uitati ca intelectualii si ONG-istii sunt in minoritate. Vezi cati au fost in Paita Universitatii care au vrut schimbare

Comentează