Un om la capătul lumii. De ce votez cu Nicușor Dan

Apar dinspre fostul ”Luceafărul”, acum ”Cinema Pro”, și pedalează legănat spre Piața Universității.

vineri, 1 iunie 2012, 12:35

Apar dinspre fostul ”Luceafărul”, acum ”Cinema Pro”, și pedalează legănat spre Piața Universității.

Cu cîteva luni în urmă, cînd în București nu venise încă musonul, ci doar frigul, un frig cîinesc, aici au avut loc ciocnirile primei nopți de revoltă. Și o sută de metri mai încolo, spre restaurantul ”Budapesta”, lume, lume, transmiteau toate televiziunile, stătea primarul Piedone, cu pieptul bombat în față, pufff, pufff, ”gata să apăr sectorul 4 și pe locuitorii săi de vandali”. ”Pe”-ul l-am adăugat eu.

Îl văd. Ca acum îl văd. Toate posturile îl difuzau live. Piedone plîngea ”de mila băncuțelor și a florilor la care am muncit atîta”. Pufff, pufff! Primarul gospodar lăcrima indignat, făcînd un adevărat spectacol de operă pe scena de dublă lumină; lumina albastră a girofarurilor poliției comunitare și lumina albă, marțială ca petalele calelor, care creștea din moțul camerelor TV. Pufff! Pufff!

Acum, ei vin spre Piața Universității și nici o televiziune nu-i filmează.

Nu sînt nici violenți, nici n-au sădit flori la preț de ouă Faberge și nici nu vor ajunge primari.

Sînt susținătorii lui Nicușor Dan, o adunare de bicicliști cu pălării colorate, studenți cu gîndul la sesiune și mame hipiote care-și țin copiii în brațe. Unul dintre tineri duce pe coarnele biclei un panou pe care scrie ”Omul este singurul stăpîn al vieții sale”. Sau poate nu.

Oricum ar fi, stăpîn pe viața mea sau, mai degrabă, nesigur c-o pot controla, eu îl voi vota pe Nicușor Dan.

La urma urmei, au și stațiile TV dreptate, ce să te mai deranjezi pentru un candidat care în ultimele sondaje, făcute de la începutul lui mai, avea 6% intenție de vot?! Plus că omul n-are bani.

De atunci nu s-au mai publicat sondaje. Nici dezbateri televizate nu se organizează. Oprescu a anunțat că nu vine cu Nicușor Dan la nici o discuție. E prea mic pentru el și cam enervant. Nicușor Dan a cîștigat 23 de procese cu Oprescu și cu ceilalți primari de sector ai Capitalei. De-a dreptul enervant!

În fond, ce să te mai deranjezi pentru alegeri? Bucureștiul apare ca un pariu pierdut pe harta suspansului oricum mediocru al acestor alegeri locale. Televiziunile sînt deja plictisite.

La Universitate, cîțiva dintre zecile de tineri entuziaști poartă măști cu fața lui Nicușor Dan. Va împlini în decembrie 43 de ani, dar arată mult mai tînăr și, de la un metru de el, senzația de aproape copil te izbește de-a dreptul.

Are fața ”unuia dintre acei puști la care mamele se uită tandre, căci nu s-au instalat încă irevocabil în propria lor personalitate”, cum scrie Cunningham în ”O casă la capătul lumii”.

Asta ne și inhibă, așa-i? Pe Oprescu îl cunoaștem, el este favoritul suprem. Pare că nu poate pierde aceste alegeri nici dacă va striga, ca Birlic, ”Nu mă votați!”.

Ceilalți sînt de asemenea pe lista starurilor, chiar și fără mari șanse. Prigoană e o figură, Anghel Iordănescu e un nume, Gigi Becali defilează cu ajutorul crucii, fiecare e fixat într-un model care nu ne mai poate surprinde. Dar Nicușor Dan? Cine-i Nicușor Dan, cel neinstalat în personalitatea sistemului?

Matematician, un fost dublu cîștigător al olimpiadei internaționale în 1987 și 1988, Nicușor Dan a reprezentat singura opoziție concretă la fenomenul Oprescu în ultimii ani. Sute de mii de bucureșteni nemulțumiți au tăcut, el a vorbit pentru noi.

Împreună cu organizația sa ”Salvați Bucureștiul” și cu o mînă de alte ONG-uri, Nicușor Dan s-a opus în stradă și în instanță proiectelor faraonice și cheltuirii clientelare a banului bucureștenilor.

Datorită încăpățînării lui, ”e surprinzător cîte poți realiza dacă apelezi la lege în fața unor tipi bogați, dar proști și lacomi, care fac totul cu o aproximare care ne insultă inteligența”,  orașul are cîteva turnuri mai puțin, cîteva hectare de pomi sau parcuri mai multe, clădiri de patrimoniu nedemolate, ”am apărat chiar și Primăria de procese de zeci de milioane” și o utopie în plus. Utopia unui primar care să-și iubească orașul.

Speră să ia peste 12 procente și tresare cînd îi spun, la rîndu-mi suprins de optimismul lui, că ”și 5% ar fi o realizare incredibilă”. Nu înțelege de ce. Pentru că oamenii sînt resemnați, pentru că deficitul de atenție este copleșitor și pentru că 25.000 de voturi se strîng greu.

Speră la mai mult. ”Vă rog, nu vreau să-mi dezarmez susținătorii”, spune el. ”Am o șansă și-o să-mi duc campania pînă la capăt!”.

Îl privesc din nou. Vorbește serios. Vorbește ca o față nouă, greu de încadrat. De mai bine de patru ani se bate pentru oraș. ”Știți că în București benzile de biciclete costă 150.000 de euro kilometrul?”.

El e matematician, dar eu sînt ziarist. Fac o socoteală. Ca să cucerim Marte cu o navetă cu echipaj uman, NASA a estimat investiția cam la 1.000 de euro kilometrul. În preț intră și combustibilul pe care astronauții vor fi obligați să-l producă pentru întoarcere, după ce modulul va ajunge pe suprafața planetei. În București, două dungi galbene de vopsea trase pe trotuar costă de 150 de ori mai mult pe kilometru decît misiunea spre Marte!

Primăria Capitalei are un buget de un miliard de euro anual. Sectoarele adaugă încă un miliard. Este imens după orice standarde. Dar numai  Stadionul Național și Pasajul Basarab, cel puțin dublate față de costul și nevoia reale, au înghițit împreună aproape o jumătate de miliard de euro!

Nu PD-L, care a finanțat mînă în mînă cu Oprescu investițiile, și nici USL, care îi face toate poftele primarului și e deja complicele său, au ceva de spus despre nebunia care ne mănîncă banii. Ci tipul acesta cu față de copil și cu nume greu de trecut pe afișe, Nicușor Dan.

Îl votez. Nu vreau să mizez pe cine va fi ales, ci pe cine merită să fie ales.

Pentru ca să intre în Consiliul General, unde le va face viață grea tuturor, are nevoie de aproximativ 2,5% și de răbdarea de a-l căuta și în buletinul de vot al doilea, cel pentru Consiliu. ”N-am avut timp să comunicăm și asta, că voi figura pe două buetine: cel pentru primar general și cel pentru consiliu”.

Nu doar cifrele contează. Ci, așa cum singur spune, ”speranța că următorul care vine după mine nu va mai pleca de la zero, ci de la un număr de oameni care s-au ridicat împreună pentru orașul lor”.

Vrem candidații pe care-i știm sau un om, ca oricare dintre noi, neinstalați irevocabil în propria personalitate, cu temeri și greșeli?

Pentru mine, asta-i miza alegerilor. Vreau să văd cîți sîntem cei nemulțumiți, neîmpăcați și îndrăgostiți de acest oraș care a ajuns la capătul lumii și care acum merge spre Marte pe șinele trase cu vopsea atît de scumpă că ar putea străluci prin praful de stele dacă am îndrăzni nițel.

 

Comentarii (163)Adaugă comentariu

B0rg  •  1 iunie 2012, 13:44

@Tolontan: faptul ca iti postezi singur (sau se ocupa postacii portocalii de asta) comentarii in care te acuzi la deruta ca ai fi pesedist nu schimba cu nimic datele problemei.
Cu Nicusor Dan treaba e clara din momentul in care a devenit evident ca are un buget de campanie urias, cel putin comparativ cu posibilitatile reale ale unui independent. Sigur, tu poti incerca sa scrii povesti despre studenti fugiti de la cursuri si mame hipiote =)) , eu am vazut cum arata echipele care lipesc afise cu Nicusor Dan si nu prea seamana cu imaginea asta 😉 .

R  •  1 iunie 2012, 13:47

Mulţumesc, excepţional!
Pe mine însă nu era nevoie să mă convingă nimeni să-l votez pe Nicuşor Dan, pentru că pentru mine n-a aparut „din neant”. De cîţiva ani îi urmaresc activitatea la „Salvaţi Bucureştiul” şi atunci cînd am auzit că va candida la Primarie şi la Consiliu, m-am bucurat ca în sfîrşit voi avea pe cine vota.
Am donat şi bani pentru campania lui şi cei care au dileme privind provenienţa fondurilor (oricum insignifiante în comparaţie cu ale celorlalţi candidaţi) trebuie să afle ca este singurul care a făcut publică pe site situaţia completă a donaţiilor si a cheltuielilor.
Pe cei care cred în el îi invit să îi susţină şi material campania, dacă pot. Nu e cazul să amintesc faptul ca pe partea de publicitate electorală clasică e practic absent şi că majoritatea oamenilor „cu bun simţ”, în ambele accepţiuni ale expresiei, l-ar vota dacă li s-ar da ocazia să-l cunoască.

Edy  •  1 iunie 2012, 14:26

Nu inteleg de unde a aparut treaba asta ca s-ar afla portocaliii in spatele lui Nicusor Dan. Explicati-mi si mie cu fapte concrete macar unul din cei care slobozesc pe gura prostiile astea!

A spus cineva mai sus foarte bine … lumea nu este pregatita pentru simplitate si onestitate in Romania. Multi nu inteleg cum e asa de vizibil Nicusor Dan, au impresia ca omul a dispus de fonduri masive. Nu pot sa accepte ca multi bucuresteni fac voluntariat alaturi de Nicusor Dan. Sau poate chiar asta i-a speriat pe multi din moment ce au aparut postacii de servici.

ilinca  •  1 iunie 2012, 14:27

Felicitari pt. articol. Desi aveam toate informatile, mi-a facut placere sa citesc impresia unui om din afara. Celor care tot posteaza despre sursa secreta a banilor pentru campania de milioane a lui Nicusor: campania a costat pana acum 40 000,-, lista de cheltuieli si incasari (donatii) este pe site-ul http://nicusordan.ro/media/pdf/situatia-financiara-10-mai.pdf, si ceeace pare asa de scump este doar rezultatul unei enorme munci si implicatii pe baza de voluntariat din partea unor oameni inteligenti si talentati. Prostii trebuie sa dea milioane pe campanie, desteptii nu.

o portocala  •  1 iunie 2012, 14:29

Cand am vazut articolul de dimineata, am zis: in sfarsit! Il asteptam de ceva vreme, dar nu stiam daca o sa vina. Mersi, Tolo, ca nu te dezminti :). Sunt departe, dar de multe ori ma surprind traind ca o schizofrenica: fizic aici, cu mintea si sufletul acasa. Iubesc Bucurestiul si mi-ar placea sa incapa pe mainile cuiva caruia chiar sa-i pese de el. Sper doar ca efervescenta si solidaritatea de pe blogul tau sa se regaseasca si la vot. Hai, Nicusor!

adi  •  1 iunie 2012, 14:30

analizati programul lui pentru bucuresti.
http://nicusordan.ro/media/pdf/PROGRAM-pentru-Bucuresti-Nicusor-Dan.pdf
1. idei fanteziste in programul lui ca cea cu cainii: ridicarea de pe strada a tuturor cainilor comunitari; incurajarea si stimularea adoptiilor; oferirea de catre Primarie de tarcuri pentru asociatiile de proprietari care isi asuma ingrijirea (inclusiv curatenia spatiului) cainilor din vecinatate; adaposturi ale Primariei
pentru ceilalti caini comunitari
si niste iedi periculoase :expropierea proprietarilor care isi degradeaza cladirile istorice. – cam totalitar…
alt motiv de neincredere, cat de olimpic este el la mate nu a fost in stare sa isi scrie programul cu diacritice :))). rusinica

Omi  •  1 iunie 2012, 14:41

Tot pe Nicusor il votez si eu, stabilisem deja dinainte de a citi articolul, acum am aflat ca e si pe lista de consilieri, il voi vota si acolo.

Ca fapt divers Oprescu e sustinut de PSD (USL) chiar daca se de independent, si asta o stiu din surse sigure! Chiar si acum 4 ani tot de PSD a fost sustinut, oamenii ce lucrau in campanie fiind luati de la sediile PSD, am prieteni care au impartit pliante pentru Oprescu, fiind platiti la sediul si de catre PSD.

In plus e foart amuzant ca isi face reclama cu podul basarab si stadionul national, proiecte incepute inainte de era lui si dublate ca pret.

cat despre Prigoana cred e o gluma si un spagar imens.

Nicusor Dan chiar pare o solutie, subliniez pare pentru ca nimeni nu poate fi sigur de valoarea sa, dar chiar si asa este peste restul de candidati.

Dan  •  1 iunie 2012, 15:07

Pentru cei care vin cu refrenul „de unde are un independent atitia bani”, poate merita stiut ca Nicusor Dan e singurul candidat care si-a publicat pe site situatia donatiilor primite si a cheltuielilor efectuate pina acum in campanie. Poate n-ar strica sa fiti la fel de atenti la bugetele celorlalti candidati, Oprescu (care se da tot independent, dar nu stiu pe cine mai pacaleste) si Prigoana, care au umplut orasul cu bannere. Sau ei nu trebuie sa-si justifice fondurile?

VOTATI  •  1 iunie 2012, 15:26

Veniti la vot si votati-l pe Nicusor Dan ! ORICE vot va conta saptamana viitoare

SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI
SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI
SUNTEM MAI MULTI DECAT CRED EI !!!

rominho  •  1 iunie 2012, 16:04

Vreau si eu un astfel de articol sa il pun pe site-ul meu. Pot sa scriu 10 pagini despre un candidat la Primaria com. Valea Seaca din judetul Alba, muntii Apuseni daca imi ofera un pret bun. Vad ca se practica astfel de obiceiuri.

iusmar  •  1 iunie 2012, 16:20

@apoca

Reclama care apare în bannerele google este individualizată pentru fiecare utilizator în parte, mai exact în funcţie de căutările fiecăruia. Şi eu am dat o căutare pe google „nicusor dan” să văd care sunt opiniile pe internet şi acum bannerul lui îmi apare pe toate site-urile, unele din străinătate care nu au absolut nicio legătură cu vreo campanie. 😀

Andrei-student  •  1 iunie 2012, 16:28

Felicitări pentru articol, dle Tolontan. E un act de curaj să susții un candidat independent care este atacat fără rușine de contracandidații lui.
Îl votăm pe Nicușor Dan pentru că ne reprezintă!
NU UITAȚI SĂ VOTAȚI ȘI PE LISTA DE CONSILIERI!!!

Anonnymmous  •  1 iunie 2012, 17:04

NU VOTATI Nicusor Dan. E cel mai IREALIST dintre toti candidatii, daca el crede ca are sanse la primaria generala a capitalei. Avem nevoie de un primar cu picioarele pe pamant nu unul care inca mai crede in Mos Carciun!!!!

student  •  1 iunie 2012, 17:15

Stai linistit, ca toti care il sustin acum, tot la fel il vor compatimi. Proiectele care sunt propuse, nu au decat un fundament in cheltuielile celorlalti, nicidecum in ceea ce trebuie realizat. A da in judecata pe cineva nu reprezinta un mod de a construi ceva, restul sunt aceleasi gogosi ambalate prin ceea ce reprezinta el ca persoana.

blue  •  1 iunie 2012, 17:32

ce tare!? sa mi se stearga commentu’.

Ce sa zica asta? Nu era o injuratura ci doar o expresie a dezamagirii catre tolo…

Alex  •  1 iunie 2012, 17:37

nu ti-e rusine tolontane de mascarada pe care o faci? numai postaci basisti pe aici , mi-e sila!

Cetatean  •  1 iunie 2012, 17:56

Nu sint din Bucuresti dar am trait citiva ani acolo. Am decis sa ma implic ptr ca miza este foarte mare, este momentul unei schimbari dar mai ales ptr ca eu cred sincer ca un astfel de candidat ar fi votat cu entuziasm in orice loc din lumea asta. Desi este sustinut de intelectuali si studenti in primul rind am urmarit fenomenul si m-am convins ca este genul de candidat care va face tot ce este posibil sa ajute oamenii simpli. Nu cred ca poate fi numit un candidat charismatic dar este unul care daca va fi ales va fi iubit si de bucurestenii care l-ar vota pe Oprescu.. ESte un om inteligent si foarte cinstit un pericol ptr mafia de toate felurile ptr ca in mintea lui nu intra compromisul. Si da am donat ptr campanie si ca mine mai sint multi… Faptul ca are o campanie bine organizata este rezultatul actiunii inteligente a voluntarilor iar succesul va fi fara indoiala al lor. Articolul mi-a palcut dar nu inteleg pesimismul. ND este singurul care urca in sondaje. Problema reala este ca mesajul lui sa ajunga la cit mai multi bucuresteni. Si asta depinde din nou de voluntari si cit de bine se vor organiza in ultima saptamina. Eu sint optimista. Si nu cred in sondaje. Nu pot sa inteleg cum pot bucurestenii sa voteze pe cineva (Oprescu) care a declarat ca merge „pina in pinzele albe” cu POnta si Antonescu…

Tagore  •  1 iunie 2012, 18:19

Vezi,Cataline,cum se scrie istoria.Cand eu si mai multi ca mine(nascuti,crescuti in Bucuresti) tzipam (e drept,pe forumuri nu in ziare)ca e o barbarie ca niste primitivi,precum basescu,videanu, blaga,udrea,nascuti,crescuti pe alte coclauri,sa vina sa faca „ordine” in Bucurestii nostri,tu si alti bucuresteni nu aveati asa drag de Capitala.Numai in sectorul nostru,4,pe care il stii foarte bine,basescu a instrainat halci imense din Parcul Tineretului,videanu a tratat cu sictir fostii proprietari din Calea Vacaresti.Mai nou,alta „bucuresteanca”,sulfina barbu, sta cu mana intinsa pe afise,cersind votul locuitorilor Sectorului 4,in loc sa se ascunda in gaura de sarpe.Mie mi-e sila de acesti „primari”,cari au fost…M-ai convins cu Nicusor,are fatza de baiat”cuminte”.

Cristina  •  1 iunie 2012, 18:25

Ia spune, Tolo, Prigoană e o figură? Poate că mulţi gândesc aşa, nu ştiu. Ce ştiu este că în fiecare dimineaţă aud, în staţia de metrou Apărătorii Patriei, care este garnisită cu faţa acestei persoane, aud zic talpa ţării, muncitorimea vai de capul ei, care iese din case la cinci dimineaţa, la şase, că îl votează. Iar motivele lor? Păi nu-i greu e ghicit: Prigoană LE VA DA. Sau cel puţin aşa le spune prin afişe: căldura ieftinită cu 25%, transportul în oraş gratuit, electricitatea tot aşa, gratis, pe străzi vor zbârnâi toată ziua aspiratoarele, ce mai, vor lua comanda aspiratoarele ş.a.m.d. Şi mă apucă o durere, mi se împăienjenesc ochii şi îmi spun că la urma urmei, ori ne resemnăm în limitele noatre ca naţie, ori murim de inimă rea.

alex  •  1 iunie 2012, 18:35

http://www.google.com/ads/innovations/remarketing.html pentru mai multe detalii…

Codo  •  1 iunie 2012, 18:48

Ana, uita- te pe site-ul lui ND si vei citi despre l- as vota dar nu are sanse si alte legende care fac ca politicienii cu sanse ne tin in lesa de aratia ani. Sansa lui ND era foarte mica acum catva timp si creste creste cu fiecare votant care-si da valul de pe ochi. Creaza-ti sansa de a avea un primar si un oras de care sa fii mandra.

Codo  •  1 iunie 2012, 18:53

Da, bagatorii de bete in roate au gasit sa se lege si de veriga slaba din campania lui ND-banii. Stati linistiti. Are cel putin de 20x mai putini bani decat barosanii dar stie sa ii cheltuie. Motiv pentru care am investit si eu in campania lui si nu trei lei desi nu votez in Bucuresti si nici in Romania. Pur si simplu cand vezi asa perla rara in mizeria de campanii romanesti nu au cum sa ramai cu bratele incrucisate. Succes ND

PORTOCALIUL INVERZIT  •  1 iunie 2012, 19:19

Cred ca Nicusor Dan ar putea fi un PORTOCALIU INVERZIT.

Prea se leaga doar de Oprescu si nu zice nimic de gasca tupeista pedelista. Prigoana = Basescu = Udrea = Roberta.

De ce ar lua din voturile lu’ Oprescu ? E simplu : cine voteaza cu Prigoana ? MAHALAUA. Cine voteaza cu Oprescu/Nicusor : intelectualii si oamenii medii care s-au prins de mizeria pedelista !

Marian  •  1 iunie 2012, 19:28

Bravo Tolo! Faci ce faci si gasesti alti „nevinovati” sa-i votezi. L-ai votat pe Base si nu ti-a placut? Tot mai visezi la cai verzi pe pereti. Ce-ar fi sa scrii acum de ce l-ai votat pe Base in 2000 la primarie si in 2004 la prezidentiale.

Bogdan  •  1 iunie 2012, 19:36

@PORTOCALIUL INVERZIT: uita-te la dezbaterile astea si vezi cum Nicusor Dan il intreaba pe Prigoana de firmele lui, contractele cu primaria, cat ii revine lui din cei 500 lei platiti ca sa iti iei masina inapoi in sectorul 3

http://www.youtube.com/watch?v=qdiUnTYTkgQ
http://www.youtube.com/watch?v=LBpReYxR22A

Si transmite-i lui Oprescu sa se prezinte la o dezbatere cu contracandidatii lui daca e asa sigur pe el.

B0rg  •  1 iunie 2012, 19:38

@ilinca &Co care bat campii despre fonduri transparente samd: voi aveti idee cat costa 1 (un) afis? A spune ca a costat 40.000 de lei campania lui Nicusor Dan deja nu mai este prostie ci de-a dreptul delir…

Iar apropo de voluntari (da, stiu, studenti fugiti de la cursuri si mame hipiote 😆 ) plecati nitel de la tastatura si cautati-i pe „voluntarii” lui Nicusor Dan. O sa aveti surpriza vietii (cei care nu sunteti postaci de profesie, evident).

karma  •  1 iunie 2012, 20:12

OMG ce articol… Il votam pe nicusor, luam niste etnobotanice si ne plimbam cu bicicleta pe norisorii pufosi care vor fi in oras dupa ce iese el primar…

E bine sa fii jurnalist si sa nu verifici informatiile pe care le scrii si sa vorbesti din auzite?! Ca din alea 23 de procese, a castigat de fapt numai 11 nu conteaza, ca a incercat sa blocheze mai toate proiectele de infrastructura, intr-un oras in care strazile sunt pt. traficul anilor ’30, nu conteaza, la fel cum nu conteaza ca asociatia lui (infiintata in 2008, nu in 2007 sau 2006 cum incearca el sa pacaleasca lumea) a fost infiintata special ca sa-i atace proiectele lui Oprescu, asta in timp ce minte pe unde apuca, ca el inca de pe vremea lui videanu lupta pt. Bucuresti, desi nu exista nici o stire despre el si despre actiunile lui inainte de 2008. Daca la asta mai adaugam si faptul ca el, cu gura lui, a zis ca 10.000 de Euro pt. campanie i-a scos din buzunarul propriu, cu toate ca nu se regasesc in nicio declaratie de avere, iar salariul lui e de 1.800 lei pe luna, incepem sa intelegem mai bine cat de „imaculat si cinstit” e acest personaj, despre care se vorbeste ca ar fi sustinut de unii membri ai pdl (aspect care iar nu conteaza)…

MI  •  1 iunie 2012, 20:17

@Borg, pot sa zic ca esti un mediocru notoriu, si asta ca sa-ti dai seama ca pentru Nicusor Dan s-au donat bani. Eu insumi, care de altfel nici nu mai locuiesc in tara, am donat 200 de euro, si o sa donez in continuare pentru fiecare candidat care poate lupta impotriva ciumei de care ne-am pricopsit si nu am mai scapat, printre care si tu.

Eu cu cine votez?  •  1 iunie 2012, 20:44

Acest Nicusor Dan este un penibil. A fost invitat la Cristoiu in emisiune. Printre balivernele pe care le scotea, a avut una de toata prostia. Cum ca in bucale nu exista cinematografe in fiecare cartier in parte si ca pensionarii se plictisec, ca nu au ce face. A mai dat el astfel de prostii pe gura, dar nu mi le mai amintesc. Sincer pana atunci, auzisem de el si ca ar fi votat de intelectualii neafiliati politic, ca ar fi un altfel de candidat. Imi doream sa vad in el un astfel de candidat, eu insumi fiind in cautarea unui candidat pe care sa pun stampila de VOT. Pacat ca nu este ce asteptam.

pawn  •  1 iunie 2012, 20:58

mda, ar fi fost simpatic. dar voteaza tolontan cu el.
prin urmare, e slugoiul basescului. si cu asta se inchide frumoasa poveste.

eugen  •  1 iunie 2012, 21:39

si eu votez Nicusor Dan…
Saptamana trecuta l-am descoperit si de atunci sunt fericit ca am de ce merge la vot. Doamne sper sa se mobilizeze cat mai multi tineri cu capul pe umeri ca daca lasam iar pensionarii sa aleaga ne trezim cu Oparescu si cu Roberto Mafioso Negoita primari.
Si nu sunt PDL-ist…sunt doar un locuitor care s-a saturat de mizerii…

Cetatean din diaspora  •  1 iunie 2012, 21:50

Nu stiu cine este Catalin Tolontan (scuze…) dar daca este si jurnalist sportiv (asa am inteles..)cu atit mai bine. Este mare nevoie ca mesajul sa fie dus acolo unde nu a razbatut pina acum.Mereu apar articole despre coruptia primarilor si averile lor. Moment bun ptr noi sa il facem cunoscut pe ND pe alte site-uri: Ev zilei, ziare.com, adevarul, etc… Ma bucur ca oameni care nu se afla in tara se implica inclusiv financiar. Voluntarii din Bucuresti fac foarte mult dar cei care nu sintem din Bucuresti putem sa contribuim..Ar fi un miracol dar ar fi asa de frumos. Pe mine m-a convins si sint un om destul de sceptic.Sint sigura ca nu vom regreta timpul/energia sau banii investiti. Nu uitati ca ND isi doneaza timpul si banii personali dintr-un salariu de cercetator in Bucuresti. Nu ptr ca este avid de putere (de asta sint convinsa) ci ptr ca s-a decis sa fie vocea noastra a celor multi care ne dorim atit de mult altceva.

mdeah  •  1 iunie 2012, 21:51

sa faceti bine sa il votati pe nicusor dan,ca in 2ani o sa puteti si voi,ca hipioti respectabili ce va aflati,sa mergeti cu bicicletele prin padurile din bucuresti pe care o sa le construiasca asta in locul cladirilor de care va plangeti atat! votati cu inima voastra de hipsteri neimpliniti! forzza oprescu,forzza piedone! forzza steaua! spuneti NU bicicletelor! spuneti da mercedesurilor V6 cu 540cp! nicusor dan e un fatalau care o sa salveze bucurestiul cand o sa fie traian basescu roacker pletos!

vlda c, dumitru  •  2 iunie 2012, 5:26

….ba pe Prigoana. Votul meu.

Catalin  •  2 iunie 2012, 9:52

Dl. Tolontan daca si dumneavoastra ati ajunsa sa „puneti botu’ ” la Nicusor Dan atunci…. :)), cum adica Nicusor Dan :))), vorba lui Ciutacu „dupa Nelu si Costelus un Nicusor la primarie ne mai trebuie”, omu’ (Nicusor) este „portocaliu vopsit” nu vedeti cum il sustin in postari pe facebook, pe bloguri pe toate retelele sociale, in ziare, etc., sustinatori ai PDL care nu-l suporta pe Prigoana (incepand cu Mircea Marian si terminand cu Simona Tache). Sunt curios de unde a avut Nicusor Dan bani pentru afise, pancarde, publicitate pe internet etc, un independent simplu, un om fara sustinere un profesoras de matematica animat de interesele simple ale oamenilor nu cred ca ar avea puterea financiara pentru toata armata asta de sustinatori. Oprescu in runda trecuta de alegeri cu o parte din PSD in spate nu a avut ceea ce are Nicusor acum.

IOANA, 42 de ani  •  2 iunie 2012, 11:18

Am fost si eu alaturi de Nicusor Dan la marsul de sustinere de la Unirii la Romana, o anonima persoana (hippy sau nu), cu fetita mea cea mica in brate, si il voi vota pe acest om pentru entuziasmul sau (ireal, intr-o lume atit de blazata ca a noastra), si pentru ca vreau sa le las celor trei copii ai mei un oras pe care sa nu-l deteste, ci sa-l iubeasca asa ca acest baiat minunat venit din Fagaras.

Il votez pe 10 iunie pentru ca pina acum el a luptat pentru mine si alti nevolnici ca mine, care nu-si sustin vorbele si gindurile cu fapte, ci stau in coltul lor si se intristeaza vazind farimele de frumusete ale orasului cum dispar sub buldozere.

Pentru tot ce a facut ii multumesc,
pentru ce va face, il sustin!

Doamne-ajuta!

George  •  2 iunie 2012, 13:04

As vrea sa avem si la Botosani un Nicusor Dan…
Asa am de ales doar intre politruci de toate categoriile, politruci de care sincer m-am cam saturat.
Ii doresc succes pentru ca daca se va putea la Bucuresti atunci poate la urmatoarele alegeri vor candida mai multi oameni capabili, oameni care acum stau deoparte.
Succes !

Arthur  •  2 iunie 2012, 17:11

@tolo; nu reiese exact daca sunteti bucurestean si la a cata generatie,dar eu care sunt la a 3-a m-am saturat de „alieni” de genul Basescu sau Videanu care vad orasul asta ca o prada si ca o trambulina stre alte functii in stat! Si acest „inocent” ND imi pare a fi de acelasi gen,doar usor mai „informatizat”,adica un Videanu 2.0. Bucurestiul are nevoie de un bucurestean get beget gen Oprescu inca 4 ani ca sa se mai restaureze ceva din spiritul orasului,disparut prin emigrarea unei bune parti a vechii populatii,mai ales dupa mineriada din’90.Si asta o spun dupa ce am luat teapa cu Basescu si am votat impotriva lui Oprescu in 2000!

Room  •  2 iunie 2012, 19:25

Aferim coane . Desi multe din propuneri sunt usor naive ii dau votul meu cu draga inima. Bine ca stiu ca este si pe lista de la consilieri.

CLA  •  2 iunie 2012, 19:57

„e surprinzător cîte poți realiza dacă apelezi la lege” HAI SA VORBIM MAI BINE DESPRE FOTBAL.

bob  •  2 iunie 2012, 20:29

Nicusor Dan este un biet instrument al lui tanti Nutzi Udrea. Are scopul de a ciupi cat de mult din „societatea civila” si din electoratul de dreapta.
Aduceti-va aminte care a fost sincronizarea atacurilor lui Udrea si Nicusor contra lui Oprescu. Patetic tip ! Sa stai dupa banii unei blonde …
Acest indemn la vot inseamna ca Udrea a dat bani la gsp. Punct.

Alex  •  2 iunie 2012, 21:00

@Borg: asta e problema noastra, marele nostru defect, al romanilor, ca suferim de mania persecutiei. Nimeni nu poate fi cinstit, nimeni nu a strans bani intr-un mod corect, daca intalnim pe cineva si frumos si destept, sigur are probleme acasa, in familie sau alte tipuri de probleme.
Este o mentalitate BOLNAVA, asemanatoare principiului „da’ sa moara si capra vecinului”.
Eu ma duc la vot si voi vota cu Nicusor Dan si am increderea ca alte mii de bucuresteni vor face acelasi lucru! Din convingerea ca in Romania mai exista oameni capabili, oameni care stiu sa isi faca o campanie de relatii publice pe bani putini, iar unul dintre acesti oameni este Nicusor Dan. Hai la vot!

Dani  •  3 iunie 2012, 8:11

Asta-i campanie electorala. Pacat ca te minjesti si tu cu politica, Tolontan…
P.S.: Nici un independent nu are atitia bani pentru a-si sustine campania. Asadar, daca tot ii faci publicitate, mai bine ne-ai spune si cine se ascunde in spatele acestui Nicusor Dan.

Mihail  •  3 iunie 2012, 11:56

Din pacate omul asta nu are mari sanse pentru ca cocalarii si cretinii ne depasesc numeric pe noi cei normali!

Cătălin Tolontan  •  3 iunie 2012, 15:00

bob: e o prostie ce spui. Nu am nici o simpatie, ci doar opozitie fata de ceea ce inseamna Udrea in politica romaneasca

alege corect  •  3 iunie 2012, 22:45

nu inteleg nimic Ce are asa special? E procesoman? Sunt milioane…
A fost la olimpiada la matematica… si eu am fost. Am vazut tone de absolventi de matematica niste looseri in viata de zi cu zi
TOLO care e marele atu al acestui om. Nu imi e clar…

MARIVS  •  4 iunie 2012, 0:09

@Borg
Minti cu nerusinare! Eu sunt voluntar pe Sectorul 4 si nu fac parte din nici o echipa speciala sau mai stiu eu ce! Toti voluntarii din S4 suntem oameni obisnuiti, lipim afise cand putem, impartim pliante, vorbim cu oamenii fara a avea in spate vreo alta logistica decat un rucsac in care aducem materialele publicitare de la sediul asociatiei Salvati Bucurestiul.

Cum sa arati ca-i apreciezi munca lui Nicusor Dan? « .junk  •  5 iunie 2012, 3:13

[…] mi-a placut si articolul asta. Like this:LikeBe the first to like this […]

Dimi  •  5 iunie 2012, 8:15

E si el un independent la fel ca ceilalti independenti ce participa la alegerile locale. Se practica mai nou candidatura ca independent. PSD-ul au brevetat asta, ceilalti o copie (se pare ca are succes). Poate si din aceasta cauza ii este frica lui Oprescu.

Vlad  •  5 iunie 2012, 8:48

Felicitari Tolo pentru indrazneala de a scrie un astfel de articol! pentru asta esti si vei fi improscat in toate felurile, dar pana la urma la tine e vorba de curajul de a-ti sustine opiniile politice, o optiune aproape imposibila avand in vedere trustul din care faci parte….

Comentează