Cernat: „Deşi în contract aveaţi 10 meciuri exclusive pentru Dolce, am obţinut 12!” » Enăchescu: „Chiar dacă nu scria în contract, tu ştiai foarte clar pentru ce plătim noi!”

Într-un moment în care statul român pare că vrea să îngroape cazul, Gazeta dezvăluie cîteva dintre emailurile prin care s-a făcut înţelegerea dintre TVR şi Dolce Sport

luni, 18 iunie 2012, 12:09

Într-un moment în care statul român pare că vrea să îngroape cazul, Gazeta dezvăluie cîteva dintre emailurile prin care s-a făcut înţelegerea dintre TVR şi Dolce Sport

În ianuarie 2012, Cosmin Cernat (şef departament Sport TVR) şi Vlad Enăchescu (director Dolce Sport) finalizau împărţirea meciurilor de la Euro între cele două televiziuni. Contractul fusese deja semnat, dar miza era reprezentată de partidele exclusive ale Dolce, cele pe care publicul TVR ar fi urmat să nu le vadă. Ziarul a ajuns în posesia corespondenţe finale pe email dintre Cernat și Enăchescu. Discuția electronică a celor doi are elemente normale de negociere, dar şi zone stranii. Cel mai bizar este pasajul repetat prin care Cernat, deşi angajat al TVR, îi explică insistent lui Enăchescu cum în care i-a făcut favoarea de a-i da „12 meciuri exclusive în loc de 10  cum scrie în contract”.

Abonaţii TVR urmau să nu vadă din Campionatul European 14 meciuri. Acestea ar fi mers exclusiv la Dolce, inclusiv două sferturi de finală şi o semifinală.

Asta rezultă din corespondenţa dintre Cosmin Cernat (TVR) şi Vlad Enăchescu (Dolce), derulată în ianuarie 2012 pe emailuri în posesia cărora a intrat Gazeta Sporturilor.

Planul iniţial a fost acceptat de TVR,  un partener de negociere foarte cuminte în fața Dolce, după cum afirmă chiar Cernat: ”Eu, implicit SRTv, am acceptat aproape toate propunerile venite de la voi”, îi spune teveristul lui Enăchescu. Dar dealul a fost refuzat de UEFA şi de EBU, care au cerut ultimativ ca măcar un meci pe zi să fie pe o televiziune „free to air”, altfel spus să fie văzut la liber! Asta nu s-a ştiut deloc pînă acum, asta a uitat să spună şeful TVR, Alexandru Lăzescu.


Cernat: „TVR, caz unic de sublicenţiere”

Şi încă ceva care ni s-a ascuns. „Vlad, ţi-am explicat şi telefonic că sîntem singura televiziune membră EBU care a obţinut dreptul de a sublicenţia”, îi spune Cosmin Cernat lui Vlad Enăchescu într-un mesaj din 17 ianuarie 2012.

În toate luările de poziţii, fosta conducere a TVR a spus că practica sublicenţierii este curentă în Europa şi aflăm acum că, de fapt, televiziunea publică din România e un caz unic pentru Euro 2012 şi, mai mult, un caz care a vrut să extindă limitele propriilor cedări dincolo de graniţele permise de către UEFA!

 TVR a vrut să înstrăineze mai multe meciuri decît i s-a permis de către forurile internaţionale!

Poate a făcut-o pentru mai mulţi bani. Dar banii fuseseră deja stabiliţi, susţin surse din televiziune, şi atunci acest eroism împotriva propriilor interese este greu de explicat, dar motivează de ce contractul a fost secretizat. Explică şi de ce el a dispărut cînd noua conducere a TVR l-a căutat.

„Am obţinut 12 meciuri”
În ianuarie 2012, cînd Cernat şi Enăchescu negociau pe email programul concret al televizării competiţiei, deja TVR primise negaţia de la UEFA. Prin urmare, TVR renunţase să mai dea către Dolce cele două „sferturi” şi o semifinală.

Contractul se încheiase cu 10 meciuri exclusive pentru televiziunea deţinută de Romtelecom. O spune Cernat: „Deşi în contractul pe care tu îl aduci în discuţie vorbim de 10 meciuri exclusive, am obţinut 12 meciuri”. Exprimarea este, probabil, nefericită.

Cine a obţinut? Dolce. De ce foloseşte Cernat, angajat al TVR, persoana întîi? O exprimare nefericită. Contactat ieri telefonic, Cernat a spus că nu vrea să apară deocamdată cu nici o declaraţie în presă.

S-au şi contrazis
Dincolo însă de nuanţele exprimării rămîn faptele.

Dacă în contract erau 10 meciuri exclusive ale Dolce, cum de au primit 12? Poate s-a făcut un act adiţional. Dar nimic nu e cert pînă cînd TVR nu va face public contractul.

Cedarea a 12 meciuri este confirmată şi de programul oficial furnizat de Dolce presei înainte de competiţie. Plus că de atunci a fost vizibil că sînt meciurile mai bune. Practic, TVR a cedat tot, pînă a ajuns la limita stabilită de UEFA: obligatoriu un meci pe zi liber la vizionare.

În discuţiile celor doi sînt şi pasaje în care se contrazic. De pildă, Enăchescu cere derbyurile grupelor. Cernat nu acceptă şi îi spune că „dacă vei difuza Anglia – Franţa şi Portugalia – Germania, două dintre cele 4 derbyuri, mi se pare mai mult decît onorabil pentru ambele părţi. Mai mult, pot renunţa la unul dintre meciurile Suedia – Anglia şi Suedia – Franţa”.

„Ştii valoarea competiţiei şi costul per match”
Pe 13 ianuarie, Enăchescu cere o compensare pentru că nu vor transmite exclusiv meciurile din fazele finale ale turneului. Contractul fusese semnat, nu avea nici un drept conform actelor, dar dorea o compensare amicală. şi o primeşte.

În 17 ianuarie, Cernat revine la serviciul pe care l-ar fi făcut oferindu-le 12 meciuri, nu 10 şi spune: „O mare parte din compensarea pe care o invoci vine din faptul, aşa cum am scris şi la punctul 1, de la creşterea numărului de meciuri, la 12. ştii valoarea competiţiei şi costul per match. şi am obţinut această creştere deşi ea nu era stipulată în contractul pe care l-am semnat”.

9 milioane de euro a dat TVR pe Euro şi a luat 3 milioane de la Dolce Sport, plus 52 de meciuri de Liga 1

Enăchescu: „Să nu mai dezgropăm morţii”
Pe 13 ianuarie, Enăchescu îi mai precizase lui Cernat că „pe mine nu mă interesează audienţa în mod deosebit. Eu trebuie să conving oamenii să plătească un abonament. Asta am discutat şi tu ai spus că o să obţii acest lucru. Nu s-a întîmplat aşa şi asta e destul de aiurea şi de nasol, mai ales că am semnat şi un contract în acest sens. Chiar dacă nu scria în contract ce şi cum, tu ştiai foarte clar în ce condiţii şi pentru ce plătim noi sumele respective. Mă rog. Nu mai are rost să dezgropăm morţii. Ideea e că trebuie să găsim cele mai convenabile variante”.

Cernat îi răspunde pe 17 ianuarie că „iniţial am discutat foarte multe variante şi cum bine ştii, eu, implicit SRTv, am acceptat aproape toate propunerile venite de la voi”. şi el e de acord „să nu mai dezgropăm morţii”.

Invitaţie la o discuţie faţă în faţă
În fine, o oră mai tîrziu, tot pe 17 ianuarie, Enăchescu acceptă să împartă derbyurile, dar îi spune că despre favoarea celor 12 şi nu 10 meciuri exclusive vor vorbi faţă în faţă.

„Despre 10 meciuri vs 12 meciuri o să discutăm cînd ne vedem face to face. Sînt multe lucruri pe care nu le-am respectat şi asta poate cauza probleme. Dar e mai simplu să discutăm face to face”, îi scrie Vlad lui Cosmin.  

Apoi Enăchescu îi cere să alcătuiască tabelul de meciuri şi să facă rost de confirmarea de la UEFA. „E bun mailul de la EBU, dar şi mai liniştitoare ar fi confirmarea de la UEFA. Dar e bun şi EBU”. Dolce era îngrijorat în privinţa UEFA, care tocmai refuzase ca TVR să cedeze fazele finale.

În final, Enăchescu îi mai spune lui Cernat: „Despre JO vorbim cînd ne vedem”.

Dolce, între o ţeapă balcanică şi coşmarul amenzii din Ungaria
Atît TVR, cît şi Dolce se gîndesc dacă nu cumva au fost victimele, lacome însă, atîîîît de lacome!, ale unei grupări cu vechime pe piaţa drepturilor şi a producţiilor TV.

De pildă, există un intermediar care lucrează şi cu TVR, dar şi cu Dolce. O sursă dezvăluie că acesta „le ia celor de la Dolce cîte 9.000 de euro pentru producerea unui meci de Liga 2. Din aceşti bani, la cei care produc meciul ajung mai puţin de 2.500 de euro”.

Cel mai negru coşmar pentru Romtelecom, chiar dacă a fost ţepuit de Houdini şi Asociaţii, este să păţească ceea ce i s-a întîmplat în Ungaria.

Filiala Deutche Telekom, cel mai mare acționar al Romtelecom, de la Budapesta a fost pusă să plătească aproape 100 de milioane de dolari ca să se oprească un proces penal deschis în urma efectuării de către companie a unor plăţi de 12,2 milioane de euro reprezentînd mită pentru oficiali ai statelor Muntenegru şi Macedonia. Plăţile s-au făcut, evident, prin intermediari.

În România nu a existat pînă astăzi un caz în care multinaţionalele să fie puse să plătească sume uriaşe pentru coruperea unor angajaţi ai statului român.

Pentru risipirea definitivă a oricăror suspiciuni care plutesc asupra părţilor, statul ar trebui să aibă determinarea de a investiga contractul, felul în care a fost semnat şi dacă angajaţi ai TVR nu au apărat interesele instituţiei.

Astăzi, televiziunea publică organizează o nouă conferinţă de presă şi a promis detalii despre situaţia misteriosului contract.

Comentarii (83)Adaugă comentariu

domozina  •  18 iunie 2012, 12:25

tineti minte trei cuvinte: LA PUSCARIE! 😀 cernat si enachescu… ce nesimtiti. incerc sa-mi reprim furia, dar imi este tare greu. si din nou imi vine in gand acea replica a lui cernat cand i s-a cerut contractul: nu avem toner. se crede de neatins, dar situatia seamana foarte mult cu „uniformele” din GULAG-ul rusesc. Se sprijina unul pe altul, se mascheaza, se ajuta, dar totul se termina cand unul este aratat cu degenul. Cernat a fost aratat cu degetul si va garantez ca nimeni din TVR nu-l va mai sustine. ba dimpotriva

Lite  •  18 iunie 2012, 12:26

Mda ca si in celelalte cazuri nu se va face nimic impotriva celor de la TVR care s-au infruptat din banii publici.

Gabriel Bratu  •  18 iunie 2012, 12:29

O nelamurire: observ ca citatele din email-uri contin diacritice. Pe acestea le-ati adaugat voi sau cei doi chiar scriu cu diacritice in email-uri ?! Intrebarea este importanta, pentru ca daca le-ati adaugat voi ati comis o imprudenta, in mod normal asa ceva se citeaza cu fidelitate 100%, din punctul meu de vedere cel putin.
Iar daca asa le-ati primit, iarasi este ciudat, pentru ca este destul de greu de crezut ca cineva foloseste diacritice in emailuri, mai ales fiind vorba de persoane care se cunosc foarte bine, ba chiar sunt rude.

Ionita Alex  •  18 iunie 2012, 12:30

Unul care fura 1kg de cartofi face 5 ani. Vlad si Cosmin? Tot 5 ani, dar de concedii luxoase…

Flaviu  •  18 iunie 2012, 12:31

Multa vreme am sperat ca noua generatie va aduce o alta conduita morala odata ce va ajunge in pozitii de raspundere…speram sa nu fie contaminata de smecheriile de tip securist. Se pare insa ca aproape toti sunt contaminati de coruptie. Mai ramane un sigur lucru: DNA-ul sa-si faca treaba si vinovatii sa plateasca!

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 12:36

gabriel bratu: iti raspund. Ne asumam si publicarea si diacriticele adaugate de noi. Ne asumam tot pentru ca e in interesul public sa se stie cum s-a negoicat de catre TVR, care e institutie publica. Cum am facut rost de mailuri? Nu de la insitutiile statului, care evident nu s-au miscat

Cata  •  18 iunie 2012, 12:36

Nesimiti care isi urmaresc doar interesele si nu le pasa de oamenii care patesc abonamentele.Astanu e infractiune?Nu e nimeni sa se autosesiseze si sa ii pedepseasca?Asta e Romania,fiecare face ce vrea de capul lui…

viorel  •  18 iunie 2012, 12:39

asa este cind directori ajung astia care nu stiu sa comenteze o partida de fotbal.sau vazut sus si cred ca sunt cei mai destepti. Respect gazeta sporturilor si respect Catalin Tolontan.

my_shoes93  •  18 iunie 2012, 12:49

DNA-ul sa se autosesizeze, cine stie ce MIZERII se mai ascund pe acolo, ce evaziuni fiscale !
Ce s-a ajuns si neica-nimeniul asta de enachescu, frateee ! un NEICA-NIMENI care vrea si el sa se imbogateasca peste noapte !

alin  •  18 iunie 2012, 12:50

Doua panarame care au adus numai prejudicii imaginii comentatorului sportiv. Doi semidocti, cu studii facute pe hartie, copii de bani gata, intrati la 20 de ani in televiziune pentru ca parintii lor erau in consiliul de administratie. Pe ce au pus ei mana, s-a cunoscut. Amintiti-va doar de olimpiada distrusa de Enachescu ca sef coordonare transmisii. Si datorita acestor „oameni”, presa sportiva din Romania a decazut, cu daune importante asupra fenomenului sportiv, promovat nu pe criterii de performanta ci pe interes, meschin si marunt.

dan  •  18 iunie 2012, 12:54

Astia doi nen..citi merita multa, multa parnaie!Sper ca dupa cei doi vor termina la vita ”Dolce”(se stie Cernat o va tuli curand acolo)sa nu-i mai angajeze nimeni!Cine ar mai angaja in firma lui doi care f.ra din ea?Dolce va avea soarta Telesportului cu asa angajati!

Costin  •  18 iunie 2012, 12:54

nu o sa faca nimic dna-ul asta jegos..cati din aia care au fost la dna au ajuns la puscarie?o mica parte…

domozina  •  18 iunie 2012, 12:55

@lite: daca citeai ce am scris eu poate iti reorientai punctul de vedere.

ei, ma refer la toti cei de prin tvr care fac asta – pentru ca asta este un caz particular pe sport -, se sustin in magarii, si le accepta. uneori, mai in gluma mai in serios, la un pahar, se intrec in „realizari”

dar crede-ma, cand unul este aratat cu degetul public, pierde tot suportul, este renegat.

mai mult decat atat, ceea ce a facut cernat pericliteaza „manevrele” multora, care se pot considera amenintati de o eventuala implicare DNA. ca sa nu mai vorbim de faptul ca li se poate taia macaroana de tot (macaroana = taxa). bine, asta cu macaroana intr-o lume ideala 🙂

marian  •  18 iunie 2012, 12:57

interesati-va si de meciurile de handbal de la campionatele mondiale si europene

Cristi  •  18 iunie 2012, 13:00

D-le Tolontan sunt cateva inexactitati in articolul dvs.

1)”Cel mai negru cosmar pentru Romtelecom, chiar daca a fost tepuit de Houdini si Asociatii, este sa pateasca ceea ce i s-a întîmplat în Ungaria.” – romtelecom nu exista in ungaria 🙂

2) Cel putin ciudat ca ati obtinut mailurile oamenilor cum a punctat si Gabriel Bratu in comentariul sau.

3) Si mai ciudat ca in mom. in care GSPTV si DIGISPORT transmiteau meciurile din ligaI pt prima data si nu aveau nici macar 20% acoperire – necesar pt a putea transmite- cineva a tacut malc (Dvs). Nimeni nu a comentat, nimeni nu urlat: „hotii” , v-a convenit. desi eram multi care nu puteam vedea meciurile. Acum ca altcineva face rahatul pe care l-ati facut si voi brusc nu va convine si urlati…

spor.

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 13:01

domozina: da, asa e, cei de la sport au ajuns paria pentru ca acest caz strica foarte multe alte aranjamente din tvr, care n-au legatura cu sportul si se puteau derula fiind mai putin expuse atentiei publice

cristi: va deranjeaza ca publicam mailurile? Asta e treaba noastra sa publicam lucruri pe care altii nu le-ar vrea publicate. Vorba lui George Orwell, asta e jurnalism, restul e PR!

Cit despre Ungaria, am explicat clar: acolo amenda penala a fost aplicata lui Deutche Telekom, care intre timp a devenit cel mai important actionar al Romtelecom. Nu va faceti ca nu intelegeti! Am si adaugat ca sa fie clar.

Spuneti ca nu am scris cind meciurile de Liga 1 au trecut la RCS si la Antene/ Cititi, va rog, aici:
https://www.tolo.ro/2008/07/14/de-ce-gresesc-teszari-vantu-si-voiculescu/

Marian  •  18 iunie 2012, 13:12

@Catalin Tolontan
Treaba asta cu „ne asumam pentru ca este in interesul public” e fortata in contextul actual si face apel la sentimentele platitorilor de taxa radio si tv.
Din cate stiu eu, treaba asta facuta de voi, incalca ceva drepturi si nu e tocmai legala. Si pentru ca esti constient de treaba asta, apelezi la publicul larg, iar in cazul in care -asa cum ar fi normal intr-o tara normala- cei doi te vor chema (pe tine sau ziarul) in justitie, vei juca rolul de victima. Pai in cazul asta nu prea imi mai pare ca-ti asumi nimic. Daca-ti asumai, nu precizai acest aspect acum, nu ne puneai in tema ca tu ai facut asta pentru noi.
Asta doar asa ca-ti place tie sa fie dreptate pentru toata lumea.

In rest, despre subiectul in sine, l-am urmarit cu un interes moderat spre scazut, asta si pentru ca nu mai sunt posesor de tv din 2010. Problemele insa in TVR sunt multe si diverse, angajati numai pe pile, numai in familie, oameni care habar nu au ce fac acolo si care au atat de mult timp liber incat isi permit (un schimb intreg) sa faca gratar in timpul serviciului, pozitii scoase la concurs, fara ca seful departamentului respectiv sa aiba habar ca „are nevoie” de inca un om s.a.m.d. Si costa si astea ceva bani, poate nu asa multi ca tunurile astea prezentate, dar costa.

Oricum, felicitari pentru investigatiile facute, chiar daca nu va eradica aceasta practica, macar o sa-i faca pe cei implicati mai tematori…si poate se vor rari cazurile. Si poate vor trezi si spiritul civic din noi toti si ne vom apuca sa demascam fiecare lucru ilegal pe care-l aflam, in loc ca doar sa-l povestim la o terasa in parc, intr-un grup larg.

Toata stima,
Marian

momo  •  18 iunie 2012, 13:14

Este de necrezut cum un angajat (Cernat) ajunge sa cedeze drepturi de milioane de euro fara ca intelegerea asa fie supusa aprobarii Consiliului de Administratie (sau a fos?!). Daca a fost, este si mai grav… Nu este normal ca platitorii de abonamente sa fie privati de urmarirea unor meciuri atat de importante, in timp ce altii isi umple buzunarele

iweguf  •  18 iunie 2012, 13:16

citez: “Vlad, ţi-am explicat şi telefonic că sîntem singura televiziune membră EBU care a obţinut dreptul de a sublicenţia”. oare? in Franta s-au dat meciuri pe TF1, pe M6 dar si pe un canal cu plata (nu mai retin numele)

kb24  •  18 iunie 2012, 13:16

GSPTV si DIGISPORT au obtinut drepturile prin licitatie.
Dolce nu. Asta e diferenta.

Daca Dolce casitgau meciurile astea prin licitatie nu mai era scandalul asta

domozina  •  18 iunie 2012, 13:21

tolo: asta se intampla peste tot unde se fac manevre. cand esti scos in fata, a-i pus-o. si ca sa-ti explic, cu riscul de a te plictisi grav, de ce am avut de la inceput logica asta (inca de la primul comentariu), am sa-ti povestesc o intamplare descrisa in cartea „Arhipelagul Gulag – Volumul 1”

asadar, vorba lu’ Ioanitoaia, stim cu totii, sau majoritatea, cam ce inseamna Arhipelagul Gulag. Intr-un capitol al cartii, autorul povesteste cum un agent care se ocupa de prizonieri a ajuns sa fie condamnat de a-i lui. Am sa-l numesc Cernatki.

Ei bine, Cernatki asta avea sarcina de a scoate cat mai multe de la un proaspat prizonier despre miscarile de rezistenta. Binenteles, putea sa se foloseasca de orice metoda. L-a torturat, batut si umilit pe saracul om, care, pe deasupra, era nevinovat, pana l-a facut sa marturiseasca vrute si nevrute despre prieteni (si acestia nevinovati). Marturisirea a fost facuta in fata judecatorului, in tribunal. I se promisese o pedeapsa lejera (3 ani), daca face asta. ei, a facut-o, dar a primit 15 ani de lagar. Avand mustrari de constinta ca a facut ce a facut si nu s-a ales de nimic, a anuntat judecatorul, chir prin Cernatski, ca vrea sa faca o dezvaluire uriasa despre rebeliune si ca o va face doar daca este adus din nou in tribunal. N-a cerut nimic in schimb, nici reducerea pedepsei, motivand ca vrea sa-si ia aceasta piatra de pe inima.

In fine, ajuns in fata lumii din tribunal, omul acesta a spus ca tot ce a declarat la primul proces a fost o minciuna si ca a facut-o in urma batailor primite de la Cernatski, care ii amenintase si familia cu moartea.

Judecatorul si toate uniformele de acolo stiau de tot ce facea Cernatski si ceilalti care se ocupa de interogarea detinutilor. Dar in momentul in care public era aratat unul dintre ei cu degetul in public… De Cernatski nu s-a mai auzit nimic de atunci, a disparut cu totul. Tot ce autorul cartii a mai reusit sa afle a fost faptul ca, a doua zi, a fost arestat. Familia lui si-a schibmat numele si s-a mutat – se presupune.

Concluzia, cernat n-are scapare.

tolo la brutarie  •  18 iunie 2012, 13:22

Capitolul II
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI
Art. 195

Violarea secretului corespondenţei

Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează sustragerea, distrugerea sau reţinerea unei corespondenţe, precum şi divulgarea conţinutului unei corespondenţe, chiar atunci când a fost trimisă deschisă sau a fost deschisă din greşeală, ori divulgarea conţinutului unei convorbiri sau comunicări interceptate, chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunoştinţă de acesta din greşeală sau din întâmplare.

Dacă faptele prevăzute la alin. 1 şi 2 au fost săvârşite de un funcţionar care are obligaţia legală de a respecta secretul profesional şi confidenţialitatea informaţiilor la care are acces, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani şi interzicerea unor drepturi.

Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 13:26

tolo la brutarie: sigur, jurnalistii la puscarie 🙂 si altii in concediu, vorba cuiva de mai sus. Asta face presa din toata lumea, publica documente pe care nu are dreptul sa le aiba. As cita niste cazuri celebre din America, dar sa pastram masura, totusi.

dinu  •  18 iunie 2012, 13:31

@Tolo la Brutarie tu esti Cernate?Stai bland ca se apropie latul vorba lui nea Tomescu!

columb  •  18 iunie 2012, 13:35

Intrebarea mea este ce a gresit Dolce, respectiv Enachescu, atat timp cat nu exista dovezi de plati informale, adica mita? Ei au actionat urmarind interesele firmei pentru care lucreaza, facand o oferta de preluare a unor drepturi TV care a fost acceptata. Unde este infractiunea, chiar privind lucrurile in lumina celor relatate de Catalin Tolontan? Ca TVR trebuia sa faca licitatie sau ca pretul este prea mic, sunt alte probleme, dar cu siguranta nu ale lui Enachescu sau DolceSport.

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 13:37

columb: unde vezi ca am scris ca Enachescu a gresit? Nu am scris asta. Dolce si-a urmat interesul, foarte bine. Daca a facut-o fara sa stimuleze, direct sau prin intermediari, neapararea interesului TVR, atunci e in regula.

marian: nu am folosit sintagma „interesul public” pentru a ma pazi. Ci pentru a explica de ce actioneaza jurnalistii astfel. In rest, nu urmaresc sa confirm opinia publica sa stii. Vezi cazul virstei gimnastelor si altele.

colis  •  18 iunie 2012, 13:44

Lasand la o parte toate aranjamentele facute intre cei 2, prefer sa ma uita la TVR l la meciuri, ultima televiziune decenta din Romania, cu emisiuni decente si educative, decat la Antena1 sa vad minciuni si manipulari scrise pe ecran, sa vad cum o televiuziune nationala precum Antena incerca sa prosteasca si mai mult natia asta…si subiectul acesta e doar asa de rating, la fel cum a fost si campania anti Dragomir si Sandu….de fatada, ca sa faca ziarul rulaj si rating…

columb  •  18 iunie 2012, 13:45

Pentru Catalin Tolontan: Este adevarat ca nu ai scris ca Enachescu a gresit; intrebarea era adresata celor care comenteaza aici si care il acuza pe Enachescu de management prost si afirma ca Dolce Sport o sa aiba soarta Telesportului s.a.m.d.

tavi  •  18 iunie 2012, 13:49

apropo de toate furaciunile din TVR, trimiteti obsevatori la alegerile
de joi, pt CA din TVR?

dean  •  18 iunie 2012, 13:52

Daca vreti sa va racoriti vizionati rubrica Meteo de la TVR cu Sabrina MANOLIU. Stie cineva, minunata este fiica profesionistului MANOLIU?

Ionita Alex  •  18 iunie 2012, 13:58

Daca nu ar fi fost acest om, Catalin Tolontan, azi, coruptia din sport ar fi atins cote inimaginabile. Daca ar fi mai multi precum el…si nu asa de multi ca voi, care va dati inteligenti si eroi doar din spatele tastaturii… Ziceti „Multumesc!” si bucurati-va ca face altcineva „curatenie” in locul vostru!

Gabriel Bratu  •  18 iunie 2012, 14:03

@Cătălin Tolontan (June 18th, 2012 at 12:36 pm)
Nici nu intrebam cum le-ati obtinut. Doar ca daca erau venite cu diacritice puteam sa cred ca ati fost „intoxicati”. Asa, sunt sanse sa fie adevarate.
Inteleg si ca va asumati modificarea pentru inseraraea diacriticelor, dar as fi preferat sa n-o fi facut, pentru ca imi pot inchipui atunci, poate fara sa fie cazul, ca ati mai facut si alte modificari.
Cel mai bine era ca niste imagini ale emailurilor, asa cum au fost, sa fi fost adaugate si intr-o eventuala galerie foto atasata la acest articol. Eu zic ca ar fi fost o galerie mult mai interesata decat zecile de poze din cantonamentul nu stiu carei echipe de prin Antalya, si astfel ati fi dat si prilejul ca emailurile sa fie interpretate de fiecare cum crede de cuviinta. Nu cred ca din punct de vedere penal ar mai fi fost, oricum, vreo diferenta.
Personal, prefer sa vad si filmul, nu doar sa citesc cronicile facute de cei ce l-au vizionat.

adisor  •  18 iunie 2012, 14:11

tolontan vorbeste si de digi sport ,,si spune cum au luat ei licitati..si ia mai spune cate datorii au!

Adrian24  •  18 iunie 2012, 14:12

Tvr o televiziune de hoti.. Niste sclavi care iau bani de la toti romani si au angajati dastia care fac manevre in devafavoarea telespectatorilor.

Alexandru  •  18 iunie 2012, 14:17

Nu inteleg de ce se tot bate toba pe prietenia cernat – enachescu, cam toti oamenii din dept sport ale televiziunilor actuale au lucrat impreuna la tvr: cernat, enachescu, naum, graur, etc. Dupa ce tvru a cazut in groapa, fiecare si-a vazut interesu si a plecat care pe unde. Pana la urma cativa dintre ei au si demonstrat: naum la gsp, enachescu la dolce, cernat a „plecat singur” de la kanald.

Problema se pune cine stie de aceste contracte si cine a semnat pe ele. ca a negociat cernat cu enachescu, ca si-au dat mailuri, sa fie sanatosi, cine a dat cu subsemnatu?

je  •  18 iunie 2012, 14:21

Ai grija sa nu dea astia cu vreo sponsorizare in tine 😉

fanfan  •  18 iunie 2012, 14:25

Nu degeaba spala Banciu cu ei pe jos in emisiunile lui….acu ii dau dreptate !

alexbibirica  •  18 iunie 2012, 14:31

Vlad si Cosmin ! O sa ii ia in probe dna’ul ,nu va faceti griji !

domozina  •  18 iunie 2012, 14:38

@columb: enachescu da, e acuzat de prost management, pentru ca a tarat numele unui colos multinational in derizoriu. cine stie, poate sunt blogari de prin alte tari care preiau asta. si e suficient sa prezinte axa Enachescu Vlad – Enachescu sotia si, de aici, compania poate fi acuzata ca face jocuri murdare. Se poate! Da, a aparat interesele firmei, dar cu ce pret? Nu prea se merita.

Oricum, vreau sa vad si eu in urma carui concurs a ajuns doamna enachescu in tvr pe o pozitie atat de inalta. astept, TOLO! 😀

O alta faza URATA rau de tot. A fost prezentata de tolo in doar 5 cuvine si un „no comment” la final. E adevarat, paleste in fata celor prezentate despre cazul asta, dar totusi. E vorba despre faptul ca departamentul „legal” al TVR are angajati aproximativ 20 de oameni. Toti sunt platiti regeste, dar, cand a fost facut contractul cu Dolce, s-a apelat la o casa de avocatura, iar nimeni din „departamentul legal” nu a vazut contractul. Pai atunci, la ce ii mai platiti?!!!!!!!!!!!!

Marian  •  18 iunie 2012, 14:42

Catalin Tolontan

Cel putin subconstient asta ai facut. Chiar daca este pentru uzul propiu (nu ca asta ar fi cazul acum) sau pentru interesul public, fapta este aceeasi si este pedepsita in acelasi fel. Daca esti gata sa raspunzi pentru ea, nu o pomenesti intr-un asemenea context. Mai sus tu ne-ai oferit o justificare a ceea ce ai facut, ne-ai facut martori. A sunat in felul urmator: „Stiu ca ce am facut este ilegal, sunt gata sa raspund pentru asta, dar am facut-o pentru voi!”

In alta ordine de idei, la TVR probabil ca nu o sa fie niciodata liniste si bine. Noua conducere, a oferit o mostra a faptului ca habar nu au ce fac, inca de vineri, prin fumigena ca au gasit ei o scapare in contract prin care il pot rezilia unilateral. Si in numai doua zile, din cele 12 meciuri pe care le putea transmite, Dolce va transmite toate meciurile de la Euro. Oare in aceeasi bani? Ce a obtinut noua conducere TVR pentru romanii care au pierdut jumatate din meciurile primelor 3 etape? Plata unor penalizari pentru 17 zile intarziere? Mi se pare o jignire la adresa inteligentei romanilor. Poate reusesti sa ne prezinti si situatia asta, eu unul (neavand televizor) as fi chiar interesat sa o citesc dintr-o sursa obiectiva.

Cu stima,
Marian

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 14:42

alexandru: contractul poarta semnatura celor doi si a inca doi directori, cite unul din fiecare institutie

mozo  •  18 iunie 2012, 15:07

Discutiile dintre Cernat si Enachescu arata de parca s-ar negocia gaini in targ. Dolce nu are decat de pierdut din acest scandal, ei au zis clar ca sunt interesati sa atraga abonamente, vad acum ca recurg si la furtisaguri cu parteneri corupti, depart de stilul profesional in care-si expun reclamele la TV. Ma intreb cine se va mai abona la ei.
Cat despre Cernat si Enachescu, daca nu vor ajunge in inchisoare, atunci noi, ca stat, suntem deja in prapastie.

Andrei M.  •  18 iunie 2012, 15:12

E plina tara de hotzi flamanzi. Totusi cum se face ca acum dolce transmite in direct ambele meciuri ale zilei. Nu doar unul. Le da si tvr-ul dar si dolce.

hahaha  •  18 iunie 2012, 15:29

gluma zilei :))

Capitolul II
INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII PERSOANEI
Art. 195

Violarea secretului corespondenţei

Deschiderea unei corespondenţe adresate altuia ori interceptarea unei convorbiri sau comunicări efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace de transmitere la distanţă, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

ala care a scris traieste pe alta planeta.

dana  •  18 iunie 2012, 15:30

Pretul nu e asa de rau. 3 milioane din 9, plus inca 50 meciuri din LigaluMitica, chiar daca meciuri nasoale, nu e un pret scandalos. Insa se putea si mai bine. Poate altii ar fi dat mai mult, aici e buba de fapt, ca nu s-a facut vinzarea transparent, si nu s-a valorificat la maxim un program de vinzare (desi tvr avea obligatia asta).
Cred ca niste negociatori ar fi scos, poate, un milion in plus pt TVR. De ce? pt ca greu gasesti acum alta TV care sa dea bani pe cele 50 meciuri romanesti neinteresante, dar usor s-ar fi gasit alte TV sa dea mai multi bani pe exclusivitati din Euro 2012. Sau poate gresesc suma, dar asta n-o s-o stim niciodata pt ca vinzarea s-a facut fara sa fie invitati si altii la negocieri.

utraian  •  18 iunie 2012, 15:37

Niste tepari. Cu fetele alea de copii de 11 ani, care, vazand ca toata lumea trage tunuri pe bani publici au zis sa incerce si ei, ca deh n-au cum sa dea gres.
Cernat, marele director sportiv care-si permite sa negocieze cedarea de meciuri de parca le-ar da din propriul buzunar si Enachescu, o persoana sub-mediocra, care il invita pe timpuri pe Cornel Dinu ca invitat PERMANENT al emisiunii „minutul 91”, sa faca analiza „obiectiva” a etapei, Cornel Dinu fiind la momentul respectiv angajat al clubului Dinamo.
Desigur era o emisiune la care se uitau Enachescu si echipa de filmare, ca noi aveam alte treburi.

Sper sa nu se ascunda iar in nu stiu care sertar dosarul asta , iar ce doi, plus Enacheasca si fostul sef TVR sa se duca sa comenteze meciuri de lupte intre detinuti la Poarta Alba, acolo unde le este de mult locul .

rover  •  18 iunie 2012, 15:37

felicitari pentru aceasta ancheta, tin sa va felicit pt ca datorita dvs aflam si noi ce se intampla in tara asta, pe banii nostri. v=am mai criticat in trecut, insa pt acest articol imi scot palaria in fata dvs! tineti=o tot asa !

larkins  •  18 iunie 2012, 15:39

si acum intrebarile care ne macina pe toti:-cine va fi scos vinovat?;-cine va plati pentru acest contract?;

imi permit sa raspund tot eu,pentru ca raspunsul nu paote fi decat unul singur: traim in Romania,deci,nimeni nu va fi gasit vinovat si nimeni nu va plati nimic

Stefan2  •  18 iunie 2012, 15:45

Domnule Tolontan eu recunosc ca sunt mai incet la minte,dar va rog sa mi-o iutiti,spunindu-mi macar voalat de unde aveti aceste surse,ca altfel cred ca aveti ceva table pe guler.Putem fi seriosi vreun moment?

Cătălin Tolontan  •  18 iunie 2012, 15:51

stefan2: dimpotriva, statul prin toate compartimentele sale (tvr, procuratura, servicii secrete) pare ca face totul ca aceste informatii sa nu se afle.

Si atunci de unde le avem? De la oameni care vor sa vorbeasca. Care oameni? Nu va spun nici macar voalat, nu am spus niciodata.

Comentează