Cum a demisionat un fost campion olimpic în urma unui plagiat și cum a vîndut TVR meciurile de la Euro de cinci ori mai ieftin decît le-a cumpărat!

Unele lucrurile sînt limpezi și au consecințe firești, nu are sens să ne comportăm ca și cum ar fi insolvabile. Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat, iar explicația cu bibliografia din finalul lucrării este subțire! Nu acestea sînt standardele de atribuire a surselor.

miercuri, 20 iunie 2012, 1:58

Unele lucrurile sînt limpezi și au consecințe firești, nu are sens să ne comportăm ca și cum ar fi insolvabile. Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat, iar explicația cu bibliografia din finalul lucrării este subțire! Nu acestea sînt standardele de atribuire a surselor.

La fel a reacționat inițial și Pal Schmitt, președintele Ungariei și fost mare scrimer, un sportiv de talie mondială, care a văzut lumea de pe podiumul Jocurilor Olimpice. Ca sportiv, Schmitt a fost contemporan cu Ivan Patzaichin. Pal si Ivan au luat medalii de aur la Mexico si la Munchen.

Prins cu plagiatul lucrării de doctorat, Schmitt a invocat bibliografia de la sfîrșitul tezei, lumea universitară s-a enervat de-a binelea și, pînă la urmă, presiunea academică, publică și politică l-a determinat pe președintele Ungariei să demisioneze, dar măcar lăsînd în urma sa o motivație civilizată, demnă de un dublu campion olimpic în ceasul demnității sale:

„Dat fiind faptul că potrivit Constituţiei preşedintele trebuie să fie cel care să reprezinte unitatea naţiunii ungare şi că persoana mea a devenit, din păcate, sinonimă cu divizarea, simt că este de datoria mea să renunţ la post”.

E un exemplu pentru Victor Ponta.

Și acum, ceva pentru cealaltă tabără, nu de dragul echilibrului, ci de dragul continuării investigației legate de TVR. ”TVR a devenit o afacere de familie și acolo au fost tot soiul de politruci”, a spus Traian Băsescu.

Așa e. Iar ultimii politruci, în frunte cu Alexandru Lăzescu, numit la postul public chiar de către Palatul Cotroceni, au comis un lucru fără precedent. Ziarul Ring a furnizat un document cadru din care rezultă că Dolce a dat 1,1 milioane de euro pentru meciurile Campionatului European de Fotbal. Lăzescu a inițiat, a supervizat și a semnat contractul.

Gazeta a aflat azi noapte cifra exactă achitată de televiziunea publică pentru aceeași competiție: TVR a plătit 9,4 milioane de euro pentru ”European”.

Calculele sînt îngrozitoare în simplitatea lor. Conform contractului și anexelor, rezultă:

– Cost de achiziție al TVR 303.000 euro/meci (31 de meciuri are toată competiția).
– Cost de vînzare către Dolce 58.000 euro/meci (19 meciuri, din care 12 exclusive mergeau la Dolce).
– Cost rămas la TVR 436.000 euro/meci (19 meciuri, din care 12 exclusive rămîneau la TVR).

Ceea ce înseamnă că TVR a vîndut meciurile de cinci ori mai ieftin decît le-a cumpărat. Și a reușit performanța de a obține un preț unitar mai mare la difuzare decît la achiziție. Nu socotim costurile de producție în sine, ci doar drepturile.

Ni se va spune că TVR a luat de la Dolce și meciuri de Liga 1 în acest preț. Să vedem contractul! Pentru că există diferențe de preț și la alte competiții din listă. Atunci ne vom lămuri dacă meciurile de Liga compensează pierderea TVR în această afacere care își dezvăluie magnitudinea cu fiecare zi care trece.

Și cu cîți bani a cumpărat televiziunea publică un meci de Liga 1 dacă a vîndut cu 58.000 de euro bucata un meci de Campionat European?!

Vom continua calculele. Rețineți-l, deocamdată, pe acesta: meciul difuzat la Campionatul European a costat-o pe TVR de 7,5 ori mai mult decît pe Dolce!

Comentarii (57)Adaugă comentariu

steaua.libera  •  20 iunie 2012, 2:10

@tolo: autorul lucrarii din care se presupune ca ar fi furat ponta, i-a semnat actualului prim-ministru prefata.
daca v-ar fura cineva parti dintr-o lucrare, i-ati semna prefata? e clar ca nu
pt mine asta e cea mai clara dovada ca nu exista nici un plagiat.
scandalul asta a izbucnit dupa ce oameni din anturajul presedintelui au trimis anonime pe la diferite reviste din europa cu scopul de a-i stirbi imaginea premierului

utraian  •  20 iunie 2012, 2:21

Corect! Acum vor zice ca suporterii romani pretuiesc mai mult meciurile din Divizia A, decat pe cele de la Euro, ca deh, nu ne-am calificat :)).
Serios vorbind : ce om bine intentionat ar schimba niste meciuri de la Euro cu meciurile mediocritatilor noastre?

Probabil d-voastra si presa in general nu puteti spune concis cine a furat, sau daca a furat, fara dovezi care ar convinge un evenctual tribunal.
Insa va asigur ca publicul a simtit deja un miros de varza murata stricata din camara lui Enachescu si a lui Cernat.

pisoiul  •  20 iunie 2012, 2:27

s-a dezumflat bomba. oricum ce va scrie presa de acum inainte tine de razbunari personale si de alte interese.

sssssss  •  20 iunie 2012, 3:28

bool

Paul  •  20 iunie 2012, 3:51

Treaba e simpla, Ponta a plagiat, un lucru de altfel obisnuit in epoca copy-paste iar Cernat trebuie sa raspunda pentru contractul extrem de pagubos cu Dolce.

Cătălin Tolontan  •  20 iunie 2012, 6:50

steaua.libera: nu are nici o relevanta ca autorii plagiati nu se simt plagiati.

A explicat foarte bine Mircea Badea situatia, cu un exemplu clar: daca Elevul 1 copiaza dupa Elevul 2 la scoala, profesorul il arde pe Elevul 1 chiar daca Elevul 2 ii e prieten si spune că pe el nu-l deranjează!

Asta si apropo de faptul ca, desi e un critic ferm al PD-L, Badea nu are nici o rezerva sa dea de pamint cu premierul USL.

Nu ca va recunoaste asta cineva din cealalta tabara. Pare limpede ca, la cum s-au incins lucrurile, pina in toamna va fi o nebunie.

Tata Glontzu  •  20 iunie 2012, 6:55

Va fi gasit cineva vinovat ? Evident NU. Va face cineva o ora macar de inchisoare ? Evident NU. Este cineva de vina ? DA, cei care voteaza si isi platesc impozitele.

Jerome  •  20 iunie 2012, 7:00

Intr-o tara normala s-ar intampla urmatoarele :

1. Premierul ar demisiona
2. Presedintele ar fi suspendat si anchetat
3. Serviciile speciale implicate ar fi anchetate si sefii lor ar fi condamnati la inchisoare

In Romania….

stamate  •  20 iunie 2012, 7:07

va indreptati tot mai mult spre politica si va indepartati de sport.

bravo pentru ancheta cu tvr dar daca tot continuati la nesfarsit incep sa banuiesc ca aveti propriile rafuieli cu unii de acolo pe care nu-i inghititi. si ceva politic la mijloc, e limpede.

astept gazeta sporturilor pe care o citeam cu placere, nu gazeta politica sau gazeta dusmaniilor.

bafta!

Alexbibirica  •  20 iunie 2012, 7:29

E aproape pe final campionatul european de fotbal,ne intereseaza ca celelalte competitii care apartineau tvr’ului sa fie transmise pe TVR ,integral !

nicu iftime  •  20 iunie 2012, 8:03

salut,eu sunt sofer de tir in europa.ex.daca eu fac un accident nu pot sa spun ca hotul de ponta ,ce sa fac va dau permisul si ma duc acasa.renunt la el da nu fac puscarie ,cam asa si cu dottore renunt la titlu dar raman premier,ma mir ca mai esti in acea functie ,dottore

melescanul  •  20 iunie 2012, 8:05

singura mica-mare diferenta e ca pe pal schimtt nu l-au „demascat” serviciile secrete simultan , pura coincidenta, in doua ziare online fara legatura si dovezile nu au aprut cu 24 de ore inainte la tvr info.
in rest toate bune, tolo : fii basist pana in ceasul al 13-lea.

Recomandat: Cum a demisionat un fost campion olimpic în urma unui plagiat și cum a vîndut TVR meciurile de la Euro de cinci ori mai ieftin decît le-a cumpărat! « Airborn's Bla-Bla-uri  •  20 iunie 2012, 8:27

[…] Recomandat: Cum a demisionat un fost campion olimpic în urma unui plagiat și cum a vîndut TVR meciurile de la Euro de cinci ori mai ieftin decît le-a cumpărat! Cum a demisionat un fost campion olimpic în urma unui plagiat și cum a vîndut TVR meciurile de la… […]

Gimli  •  20 iunie 2012, 8:41

Domnule Tolo, cu parere de rau trebuie sa va spun ca sunteti ridicol. Si poate e putin spus. Ai citit lucrarea lui Ponta? Esti cumva jurist? Ai aflat intre timp ca presupusul autor copiat a scris prefata lucrarii si a contestat in mod clar toata aceasta facatura? Sau te-a luat valul papionist de 2 lei in apararea lui Patapievici. Te-ai gandit ca poate chiar prin aceasta manevra cu OUG se va face intradevar depolizitarea ICR? Nici macar na-ti asteptat sa vedeti ce se va intampla si ati sarit cu papioanele ridicole la beregata! La TVR cum ti se pare? Si-au pus politruci USl-isti in conducere in locul lui Lazescu? Rusine! Ma-ti dezamagit crunt!

Gicu  •  20 iunie 2012, 8:42

pt Steaua libera si altii ca ea. daca Ponta nu ar fi furat, cei din anturajul lui Basescu, nu ar mai fi putut trimite nici o anonima pe niciunde asa cum zici tu, iar Ponta statea acum bine mersi,iar voi catzeii, nu mai aveati de ce sa latrati. Dar fac pariu ca Ponta c ur de cofetar, nu are sange in tzoaca si n-o sa-si dea demisia. Trebuie sa recunoasteti un lucru, tot Basescu e tatal lor, i-a tras-o de o sa-l usture si la Bruxelles, ca sa spunem asa.

vlad  •  20 iunie 2012, 9:02

Nu contest ca e ceva putred la tvr dar cred ca ar mai trebui raspuns si la intrebarile urmatoare:
1. tvr putea sa cumpere initial doar 19 meciuri?
2. cat castiga tvr de pe urma unui meci din publicitate (tinand cont ca 4 meciuri se desfasurau in acelasi timp)?

Daca raspunsul la 1 este negativ si la 2 este <58k euro atunci se poate spune ca tvr a iesit in profit (sau mai degraba a minimizat pierderea)

Evident ca profitul putea fi probabil mai mare daca faceau o licitatie.

flavione  •  20 iunie 2012, 9:02

Tolo, ai talent. Uneori te precipiti si mai sari calul, dar esti bine intentionat. Uneori iriti o tara intreaga afirmand ca artistii nu trebuie sa plateasca statului pe drepturi de autor, lasandu-ne masca pe noi strungarii,inginerii,soferii, etc, care platim statului. Dar luat in ansamblu esti o persoana corecta. Vazandu-te si cu papion la gat, cu atat mai mult te incadrez la categoria sus amintita. Tocmai de aceea iti spun sa ai grija, sa-ti cauti loc de munca. Felix, patronul tau, este unul din artizanii mizeriei de ordonanta ICR. In plus este prietenul neconditionat al carlanului ponta(mic ca si varsta, la metode cred ca-l va depasi pe Iliescu, daca nu a facut-o deja). Asa ca pazea! Mai vorbim…

sase sase  •  20 iunie 2012, 9:05

Jerome,draga,paroblema noastra este foarte complexa.Mai ales in ce priveste punctul 3.Daca i-am baga la puscarie pe toti cei ce merita acest lucru,toate investitiile ar trebui facute in constructia de aceste stabilimente.Si nu oricum,pentruca daca se mai inghit niste conditii depasite la inchisorile deja exisente,cele noi vor trebui construite dupa standardele impuse de UE care are foarte mare grija de conditiile de viata ale infractorilor inchisi.Ori acest lucru costa foarte mult.Si atunci de unde bani pentru autostrazi?Si daca nu construim autostrazi de unde vor mai fura guvernantii?
Referitor la punctu 1 ,in Romania demisia de onoare nu exista ,desi multi se lauda ca si-au dat-o.Asa ca pentru o demisie de onoare ,trebuie sa ai ingredientul principal,adica onoarea.Ingredient ce este unul exotic la noi. Cu privire la punctul 2 suspendarea presedintelui si probabil demiterea lui nu sunt departe,dar referitor la anchetare am multe dubii.In primul rand presedintele avea dreptul legal sa numeasca un reprezentant in CA al televiziunii.Faptul ca acesta a devenit presedinte -director general al institutiei nu i se poate imputa legal domnului Basescu intrucat numirea nu este facuta de domnia sa.Iar porcariile in TVR se petrec din timpuri indepartate deci trebuie sa o luam vorba lui Caragiale ,de la ’48.Iar prin suspendarea si demiterea presedintelui nu s-ar rezolva mare lucru,in afara de satisfacerea unei razbunari politice ale actualei puteri,care pentru romani ar fi ca o frectie pentru un picior de lemn!

laurentiu  •  20 iunie 2012, 9:05

“Dat fiind faptul că potrivit Constituţiei preşedintele trebuie să fie cel care să reprezinte unitatea naţiunii UNGARE şi că persoana mea a devenit, din păcate, sinonimă cu divizarea, simt că este de datoria mea să renunţ la post”.

Dupa cum bine ai citat si tu regulile astea se aplica doar pentru altii, pentru ROMANIA nu sunt valabile….. E ca in bancul cu Bula.. „Taci si sapa!”

TVR asa a fost dintotdeauna, de KKT, numai ca acum are f multi bani de cheltuit. Daca i s-ar da mai putin de aruncat pe fereastra nu ar mai fi nici un scandal. Si posturile private ar putea licita linistite intre ele transmiterea competitiilor sportive 😀

Cineva  •  20 iunie 2012, 9:17

Citind anchetele facute de tine si echipa GSP din ultimele luni, imi dau seama ca ceea ce am de multi ani in cap sa fac, ar trebui sa se intample mai repede: Sa plec din tara asta! Am tot ramas si am tot sperat dar se pare ca se poate face mare lucru… Candva mergeam la vot cu inversunare sperand ca pot schimba ceva, anul acesta a fost primul an din viata mea si primele alegeri la care nu am mai participat. Daca nu voi pleca din tara asta cu siguranta voi infiinta un partid politic care in 8-12 ani ar trebuii sa alegerile. Stau insa si ma gandesc daca ar merita sa fac asa ceva…TOLO tu de ce ai ramas?

danihno  •  20 iunie 2012, 9:35

toti sunt patati, dar faza cu plagiatul e maxima

@steaua.libera si ce daca i-a semnat prefata? se poate sa nu fi citit nicio pagina rand din lucrarea respectiva. Din cate am inteles, ar fi vorba de vreo 200 de pagini, adica jumatate din lucrare. Daca era om serios, scria cu cuvintele lui, nu dadea copy-paste. Nu au de unde sa stiu daca e asa ca n-am vazult lucrarea lui de doctor si nici cea despre care se zice ca ar fi copiat. Vorbesc doar din teorie. De obicei se scrie in genul „Potrivit lucrarii…” – cat de greu putea fi?

MANU  •  20 iunie 2012, 9:37

chestia cu plagiatul este total neadevarata pentru ca trebuie toti sa recunoastem ca nimeni nu si-a facut nicio lucrare doar din propria genialitate.Toti s-au inspirat de la mai multi pentru ca nimeni nu a inventat soarele de pe cer/cei care spun ca si-au facut lucrarea indiferent care doar din propriul capsor sunt impostori/si cel de la care se presupune car ar fi plagiat lucrarea Ponta,nu este creatorul original al propriei lucrari,si el s-a inspirat la randul lui de la altii.Nimeni nu e geniu sa faca tot din capul lui/Cat despre chestia cu Dolce,in primul rand TVR nu trebuia sa aiba dreptul sa revanda pe teritoriul Romaniei drepturile tv pt competitii sportive/cred ca cei de LA UEFA nu sunt de acord si chiar Cernat a afirmat ca tvr e singura institutie care a facut acest lucru din Europa.

roco  •  20 iunie 2012, 10:00

nu il mai spala pe basescu. sa nu uitam faptul ca dupa 8 ani la conducerea tarii constata subit ca ”TVR a devenit o afacere de familie și acolo au fost tot soiul de politruci”. pai noi uitam cand dl presendinte era invitat la TVR si moderatorii ii inchinau ode?? noi uitam cand dl boc, dna udrea, dl videanu, dl blaga, dl berceanu, dl flutur, dl falca, dna anastase, dnul toader, dnul oltean, dl MRU (imi cer scuze daca am uitat pe cineva) erau divinizati? cine a politizat TVR? hai sa ne gandim putin cine a profitat de pe urma tvr?
despre dna kovesi de ce nu v=ati preocupat la fel in cazul de plagiat al dansei?

dani  •  20 iunie 2012, 10:03

Și apropo chestia cu divizarea poporului i se potrivește cel mai bine președintelui Băsescu.. El este care timp de 8 ani a provocat scandal după scandal și a divizat țara asta…

danihno  •  20 iunie 2012, 10:03

@MANU plagiat inseamna copy-paste nu inspiratie – lucrare de licenta/disertatie/doctorat inseamna sa scrii o lucrare bazata pe mai multe surse, sau mai bine zis, referinte bibliografice, adica sa preiei informatia din alte lucrari si s-o expui prin propriile cuvinte – + notele de subsol aferente…

cautati indreaptar INDREPTAR PENTRU REDACTAREA LUCRARILOR DE LICENTA, A DIZERTATIILOR SI DOCTORAT – are 3 sau 4 pagini, nu mai tin minte ca l-am citit acum 4 ani 🙂

Radu  •  20 iunie 2012, 10:03

@Gimli, Dl Gimli sunteti cumva jurist? Cititi definitia plagiatului, cititi in dictionar si ce inseamna doctorat. Pai daca in liceu sau facultate eu iti dau la examen sa copiezi de la mine si nu consider asta plagiat suntem ok?

Tubibu  •  20 iunie 2012, 10:14

Nature şi Frankfurter Allgemeine Zeitung nu sunt genul de publicaţii care să publice articole la comandă. Au primit nişte informaţii interesante şi relevante, le-au verificat şi le-au publicat. Acuzaţiile sunt extrem de clare şi uşor verificabile. Atunci când peste 100 de pagini sunt identice cu pagini din alte lucrări, nici măcar nu trebuie să ştii limba română ca să-ţi dai seama că este vorba de un plagiat grosolan. Jurnaliştii respectivi au acţionat profesionist şi au cerut şi opinii ale unor oameni de ştiinţă români, care le-au confirmat plagiatul.

În România, poţi face multe potlogării fără să păţeşti nimic, atâta timp cât eşti prieten cu cine trebuie. Totuşi, chiar şi în România, un furt atât de grosolan la nivelul unui prim-ministru nu poate rămâne fără consecinţe. Ca să nu mai vorbim de credibilitatea pe care o mai are în acest moment primul ministru Ponta la nivel internaţional. Cu cât îşi dă mai repede demisia, cu atât mai bine, atât pentru el, cât şi pentru România.

b.carol  •  20 iunie 2012, 10:16

Fara echivoc, Ponta a savarsit un furt intelectual(a plagiat),i-a ramas demisia de onoare,daca o mai are,de si nu m-ar surprinde de loc sa nu o faca,mai mult, sa nege cu minciuni nerusitate de tip comunist evidenta.
Ca si Iliescu si Nastasa (ambii infractori)asa invatatacel.
VAI BIATA ROMANIE !

Filip  •  20 iunie 2012, 10:17

@steua.libera
N-are nicio importanţă că i-a semnat prefaţa; poate să fi fost în comisia de evaluare, sau chiar conducătorul lui de doctorat. Nu contează absolut deloc – e ridicol şi jenant doar faptul că se aduce în discuţie – faptul că lucrarea e în bibliografie (acolo poţi să poui sute de lucrări, pe care nici nu le pomeneşti în aparatul critic al tezei).

Contează doar că nu a făcut un lucru de minim bun-simţ, la realizarea oricărei lucrări: NU A CITAT, adică n-a făcut trimitere la sursă.

Am văzut zeci de teze de licenţă, grad I, disertaţie, doctorat, compilate cap-coadă, fără nicio contribuţie oroginală, dar compilate ONEST, cu mii de citări şi trimitere la sursă. Sunt foarte proaste, poate, dar sunt corecte!

Prin faptul că nu a făcut acest lucru elementar, de a cita, Ponta arată că are o minte orientată spre ciupeli, furtişaguri, facil, a păcăli pe alţii.

Prin faptul că acum bagatelizează lucrul ăsta, se demonstrează că pe Ponta pur şi simplu nu-l interesează – sau nu înţelege – noţiunile de corect-greşit, ceea ce-i cel mai grav. Şi-a luat avântul de tupeu, obrăznicie, pe-cai-mari pe care-l avea şi Bombonel.

Nu poţi să fii „un pic” hoţ, ori eşti, ori nu eşti.

Hink  •  20 iunie 2012, 10:28

Re: MANU- vorbesti fara sa ai habar, vorbesti sa ai si tu ceva de lucru.
Nu conteaza ca a scris o prefata, regulile unei teze de doctorat sunt clare si cel care scrie o teza de doctorat este un om matur, cu raspundere in fata legii.
1) Inspirarea de la altii genereaza noi idei, care pot fi nuantate prin cuvinte si fraze proprii NU prin Copy-Paste!!!
2) daca dai „Copy-Paste” CITEZI sursa!!!!! Citezi prin note sau prin precizare directa a autorului respectiv. (e posibil sa nu iti dai seama intr-o lucrare proprie daca e sau nu textul tau? 🙂 🙂
3) Titlul de doctor este pentru oameni maturi cu simt de responsabilitate, care stiu foarte bine despre ce este vorba, altfel cum ai putea sa turui 300-400 de pagini…
4) Acest caz este foarte clar furtul unui titlu de doctor (orice motive ar cauta sunt motive copilaresti, dar respectivul este om matur responsabil…in acest caz scuzele copilaresti nu tin…

Miki Maus  •  20 iunie 2012, 10:28

Despre ”plagiatul” lui Ponta ar trebui să discute doar cei care au scris o lucrare de doctorat şi deci ştiu despre ce e vorba. Pentru ei poate fi într-adevăr ”limpede”.

Apropo, PRIMUL COMENTARIU postat mi se pare mai interesant decât articolul. Ar fi meritat un răspuns. Văd că nu l-a primit. Probleme, Tolo?

offside  •  20 iunie 2012, 10:31

Pentru GIMI:
Vad ca pareri aveti, sunteti virulent dar e mai greu cu gramatica! Mai revizuiti comentariile inainte de a le posta pe site. O persoana agramata nu prea prezinta credibilitate. Macar sa fiti sanatos.

alex constantin  •  20 iunie 2012, 11:18

Domnule Tolontan, eu nu as avea incredere in ce au afisat aia pe net, as lua ambele lucrari, sursa si copia, si as sta cateva zile sa le citesc pe amandoua. Asa fac jurnalistii profesionisti si stiu ca dvs sunteti unul dintre ei. Cred ca ati fi primul si singurul care ar face asta, restul ziaristilor fiind mai repeziti si usor de fraierit.

un comisar acuza  •  20 iunie 2012, 11:23

Stimate domnule Tolontan, ori va bateti joc de noi(cati om fi noi), fie cum spunea cineva, aveti si anumite interese. Nu mi se pare corect sa acuzati pe cineva atat timp cat nici voi(a se citi si presa in general)nu sunteti fara de pata. Nu aveti dreptul sa ridicati piatra.
Sunt genul de persoana care nu acuza insa, cel mai usor citeaza, iar lumea intelege ce vrea.
1)Daca d-voastra, ca ziarist, incepeti un articol cu o formulare de genul „Unele lucrurile sînt limpezi”, din punctul meu de vedere, asta arata putina nepasare asupra ceea ce scrieti.
2)In articolul de ieri ati spus „9 milioane de euro a dat TVR pe Euro şi a luat 3 milioane de la Dolce Sport, plus 52 de meciuri de Liga 1” in conditiile in care spuneati ca ati intrat in posesia corespondentei dintre cei doi, direct implicati. Azi, probabil ca ati refacut calculul si ati modificat cifrele. Ce inseamna 3 milioane plus 52 de meciuri din Liga 1, chiar pentru 12 meciuri si nu 10, asa cum fusese intelegerea? Nu stiu cat ma pricep la matematica, dar mie asa-mi iese: 17meciuri/etapa x34 etape x 3ani=1734 de meciuri, adica 52 de meciuri=3% din 1734. In conditiile in care, drepturile de televizare s-au vandut cu peste 100 de milioane, asta inseamna cel putin 3 milioane. 12 meciuri din 31, inseamna 39% din meciuri, adica 0,39x9mil euro=3,51 mil de euro ar trebui sa plateasca Dolce pentru Euro. Ori, voi spuneti ca Dolce plateste 6 milioane de euro. Nu stiu cat costa cele 100 de ore de la Jocurile Olimpice dar ceva e putred in Danemarca.
Nu am pretentia ca lumea e curata, sigur ca lumea fura dar, va rog eu, nu mai aruncati cifre fara un calcul simplu. Cu siguranta calculele si documentarea au fost facute de un coleg, poate dar stiam ca responsabilitatea unui redactor sef este si sa verifice materialul inainte de publicare, poate ma insel eu.
Nu conteaza ca se va demonstra sau nu, ca unii pot fi si nevinovati, in ziua de azi chiar nu mai conteaza, piatra a fost deja aruncata, in constiinta multora nu se vor sterge niciodata indoielile.
Vad ca purtati papion, probabil ca are legatura cu ICR-ul, nu stiu, dar vazandu-i la manifestatie cum si-au combatut contestatarii… Asta e cultura pe care ne temem ca o pierdem? Cand nici macar nu stim ce va fi? Veti replica ca doar trageti semnale de alarma. Haideti sa judecam lumea prin prisma a ceea ce face si nu prin prisma a ceea ce s-ar putea intampla. Stiu ca in ziua de azi totul e socant, fabulos, alarmant etc. dar chiar asa a ajuns lumea de azi? Orice lucru sa fie descris cu grad maxim de comparatie? Veti spune ca asta vrea cititorul, mira-m-as. In fine…
P.S. Probabil ca am mai gresit si eu cuvinte, exprimari si pentru asta imi cer scuze. Insa, eu nu sunt nici jurnalist nici doctor nici om de cultura, sunt doar un om, ofticat ca am ajuns in situatia in care, cel care striga mai tare, are si dreptate.

alex constantin  •  20 iunie 2012, 11:24

@roco

„despre dna kovesi de ce nu v=ati preocupat la fel in cazul de plagiat al dansei?”

De frica. Am urmarit cum cineva a precizat atunci pe Romania TV acest caz cand se vorbea de Mang si imediat am vazut in privirea jurnalistilor frica. Toti au intrebat :”care plagiat?”. Bineinteles ca stiau, dar procuratura inca se afla in mainile lui Kovesi si ale stapanului ei si un jurnalist nu risca. Asta banuiesc eu.

laurentiu  •  20 iunie 2012, 11:39

da’ de ce are televiziunea conturile la ING? de ce nu are conturile la CEC, banca de stat?!
si intrebarea asta e valabila pentru toate institutiile statului…..

sevilla86  •  20 iunie 2012, 11:41

„E un exemplu pentru Victor Ponta”- acest exemplu trebuia sa il dati si fostului ministru al armatei Oprea care avea o gramada de titluri se dostor etc,etc…si ca el erau foarte multi in fostul guvern Boc! Dar de Codruta Kovesi ati scris ceva? Va fost frica de cineva? Am imptresia ca va cam stringe papionul si pe dvs! Fiind un purtator de papion ma astept sa cenzurati aceste rinduri!

pantera  •  20 iunie 2012, 11:57

poate este adevarat ca ponta a plagiat dar cati mai sunt ca el,asa cum s-a facut dupa 90 cand doctoratul l-a putut lua oricine si pentru asta cine este devina daca nu profesorii universitari care au girat acest lucru? Deodata cand a fost instalat guvernul ponta toata lumea a devenit foarte exigenta dar cu guvernul Basescu nimeni nu a comentat nimic,alde boc(moara hodorogita,igas,ialomiteanu,frumoasa si nesimtita de anastase..).Si in sfarsit a aperut si societatea civila ,marii intelectuali ai tarii in sprijinul domnului patachevici,dar unde au fost domnii astia in timpul guvernarii lui boc,pe banii nostrii fac ?cultura domnii astia nu pe banii lor.

fanulumocanu  •  20 iunie 2012, 12:04

Asta cu Ponta e stire pentru ca e prim-ministru. Plagiatul este o practica frecventa in mediile universitare. Ei sunt foarte culti in cap, sunt elitele dar de fapt totul este despre bani si despre cum sa-si ia salariile alea de 4-5000 de Euro/luna. Titlurile univesitare sunt ca gradele de general in Armata Romana.
De-aia cand vad miscari d-astea cu papion ma umfla rasul…. Interesul lor e cultura si elevarea poporului roman.
Bine , bai, elitelor fanariote, plimbati ursul!

Doctor de România: dr. Victor Ponta / dr. Elena Ceaușescu  •  20 iunie 2012, 12:07

[…] Nota 10 pentru articolul lui Cătălin Tolontan cu privire la cum se negociază în genunchi contractele la TVR și opinia sa despre explicațiile […]

Puppinkuresku  •  20 iunie 2012, 12:26

DACA FAZ ( Frankfurter Allgemeine Zeitung ) publica ceva, sa stiti ca „ASA ESTE „. Este un ziar care se respecta si nu scrie ceva ce nu a fost foarte bine cercetat. Probabil ca domnul care a scris introducerea , a scris si lucrarea !!! pentru diferite recompense ??? cine stie !!?? In romania totul este posibil : A se lua exemplu dela nemtiiii = zu Gutemberg ( omul cel mai iubit de 90% dintre germani ). Sunt tare curios daca cineva va intra la puscarie ?! 99% ca NU, doar traim in romania !!??

Cătălin Tolontan  •  20 iunie 2012, 12:46

flavione: am scris ca nu e normal ca artistii, scriitorii sau ziaristii sa plateasca penalitati la un TVA neincasat, nu ca nu trebuie sa plateasca drepturile de autor! Ceea ce chiar instanta a dovedit ceva mai tirziu. Oricum, multumesc!

un comisar acuza: ieri am scris 3 milioane dinspre dolce spre TVR, numai ca era 3,7 toti banii, nu doar pentru CE. Fiti mai putin vehement si mai rabdator cu cifrele, va rog

cineva: nu stiu de ce am ramas, dar nu regret ca am facut-o, deci trebuie sa fie un motiv undeva. „De vreme ce n-a mai venit inseamna ca a venit deja” (Noica)

ALEx  •  20 iunie 2012, 13:25

super articol….felicitari!!!!

mihai  •  20 iunie 2012, 14:42

sta e unul dintre blaturile facute de Cernat cu Enachescu. Domnul Enachescu a mai facut cateva. Cu TVR, atrunci cand a pierdut drepturile de Liga 1 pe cand era sef la sport. Inca unul cand era sef la Telesport, tot drepturile de Liga 1, ce coincidenta pe bani multi. I-a mai pacalit pe aia de la Realitatea Tv sa cumpere Telesport pe multe milioane de euro impreuna cu Horatiu Nicolau. Telesportul nu valora 2 lei la vremea aia, aparatura tehnica depasita si o redactie decimata. I-a lasa cu buza umflata pe cei de la Realitatea TV, in timp ce Nicolau si-a luat milioanele pe Telesport iat Enachescu comison din tranzactie. Inca ceva, poate ne spune si noua Vlad Enachescu cum din salariul de angajat la TVR si-a luat Mercedes C Classe cu banii jos si o vila in Pipera pe Iancu Nicolae.

Fab  •  20 iunie 2012, 14:58

Citind comentariile de-aici, imi dau seama ca Ponta n-o sa-si dea niciodata demisia. De ce ar face-o, cind atitia oameni nu considera ca a gresit? A-ti insusi munca altuia a devenit o practica atit de curenta in Romania incit nici nu mai e condamnata la nivel moral. Si dupa aia ne revoltam ca strainii ne considera hoti.

Tubibu  •  20 iunie 2012, 15:14

@un comisar acuza: Atunci când un autor preia nişte idei şi le exprimă prin propriile cuvinte, plagiatul poate fi greu de dovedit. Însă atunci când un autor preia de la alţii, cuvânt cu cuvânt, peste o sută de pagini, fără să folosească semnele citării, lucrurile sunt limpezi. Este un plagiat clar ca lumina zilei. Putem oare cădea de acord că oricine face plagiat trebuie să suporte consecinţele de rigoare, indiferent cum se numeşte el/ea şi cât de simpatic ne este?

omul in sine  •  20 iunie 2012, 15:19

nu toata lumea poate sa fie corecta in contracte cum a fost antena cu digi.

dce  •  20 iunie 2012, 15:22

Pentru „steaua.libera”:
Vezi ca e mai nasoala, nu i-a semnat autorul respectivei lucrari prefata, ci…ai ghicit?…Adrian Nastase, care azi mai fenteaza odata justitia.
Ponta trebuia sa demisioneze de cand cu Grajdan, dar asta e alta treaba.
Stiti ce am observat?
Pana si mafiotul ala sicilian prins acum cateva luni a recunoscut ca statul a invins, adica a recunoscut ca e mafiot si a incalcat legea.
La noi nimeni, niciodata!!!!!!!!!!!
Asta cred ca e problema noastra, nu mai avem repere morale, toti sunt mincinosi, chiar suntem tampiti sa credem ca e o coincidenta
Sa va amintesc?
Adrian Severin, propusii ministri de USL la Educatie, Ponta, Anastase,
Vantu, Voiculescu, Patriciu, nimeni, nimeni. Lista e foarte lunga, de fapt, mai usor e sa cautam cine a recunocut ceva vreodata.
Cu stima,
Decebal

Marcel ANTON  •  20 iunie 2012, 16:20

Subscriu on Miki Maus „Despre ”plagiatul” lui Ponta ar trebui să discute doar cei care au scris o lucrare de doctorat ” .

Corect . Restul ne dam cu parerea , sport national in Romania .

Ceea ce este evident , in continuare : apetenta pentru turnatorii , intrigi , santaj pe care le practica basescul bisnitar de cand s-a instalat la Cotroceni . Cu Tariceanu nu i-a mers , Boc a fost pres , Ponta o sa-l suspende .

Cosmin  •  20 iunie 2012, 16:50

Cataline de ce nu pleci de la Gazeta si sa infintezi singur un ziar sau post tv in care doar sa faci anchete. Nu de alta dar te pricepi si in plus ar fi o nisa noua…

Comentează