Ce șefi se pregătesc la TVR: Corneliu Calotă (TVR1), Irina Radu (programe), Liana Săndulescu (TVR2)

”Continuă umilința oamenilor de valoare din televiziunea publică”, după expresia unui jurnalist exasperat, care încă lucrează în instituția care în 2012 consumă 200 de milioane de euro, iar în 2013 va consuma probabil 300 de milioane, că tot se mărește taxa radio-TV.

marți, 30 octombrie 2012, 11:10

”Continuă umilința oamenilor de valoare din televiziunea publică”, după expresia unui jurnalist exasperat, care încă lucrează în instituția care în 2012 consumă 200 de milioane de euro, iar în 2013 va consuma probabil 300 de milioane, că tot se mărește taxa radio-TV.

Selecția, ei nu-i spun concurs ca să nu participe nimeni din afară!, va începe într-o săptămînă, iar favoriții pentru pozițiile de forță sînt:

1. Corneliu Calotă, profil de servicii secrete, apropiat al lui Meleșcanu, pafarist al jurnalisticii, după expresia mai veche a lui Petre Barbu din Adevărul, are mari șanse să ocupe funcția de director al TVR1.

2. Irina Radu, susținută acerb de PC, va fi consolată după ce și-a pierdut locul din Consiliul de Administrație, urmînd să fie înșurubată în cel mai important loc al TVR ca putere reală de decizie și consecințe financiare: director de programe.

3. Liana Săndulescu este favorită pentru poziția de director al TVR2.

Peste toți va trona Claudiu Săftoiu, reconfirmat de cel mai modest și rău intenționat Parlament din istoria democratică a României, cu excepția celui care urmează.

Mai multe relatări de la oameni care n-au nimic de împărțit cu directorul general al TVR îl descriu pe Săftoiu drept ”un dogmatic structural”, ”un ego cazon supradimensionat” sau ”un tip care e condus de idei fixe direct în brațele lipsei de control”. Ca să vedeți că mai sînt jurnaliști talentați în TVR!

Conduita lui Săftoiu, care oscilează de la crizele dominatoare ale unui despot la autocompătimirea încercănată afișată în fața camarilei sale, gen Zgabercea sau Andraș Demeter, ultimul șef al radioului public și ajuns acum consilier al comandantului TVR, a ajuns deja să nască legende urbane în televiziunea publică.

La una dintre cele mai recente ședințe ale Consiliului de Administrație, nervos că e contrazis, ”Săftoiu s-a enervat  și a țipat într-un asemena hal că i s-a făcut rău și s-a dus să vomite în toaletă”, conform descrierii unui martor ocular.

Iar la ultimul CA, speranța USL pentru o televiziune, nu-i așa, mai bună și corectă,  a apărut cu o listă de ”309 de excepții de la selecție”, pe care figurează oameni de neatins, dar nu cei îndreptățiți prin lege, salariați bolnavi sau femei în concediu de maternitate, ci pur și simplu preferințe private imposibil de justificat prin criterii obiective.

Printre ei, mulți angajați de la resurse umane, statistică, auditori interni și tot așa. Sau Cornea Raicu, membru în CA și angajat al TVR Timișoara. Și el și Andraș Demeter au soțiile angajate în TVR. Vorba lui Răzvan Boanchiș, dacă strigi ”Mamă!” în curtea televiziunii publice, naști un ambuteiaj la ferestre.

”Din păcate, TVR are două pîrghii reale de motivare: afacerile curente și acoperirea afacerilor trecute”, sună o altă caracterizare din interior.  ”În rest, totul e o făcătură incredibilă”, spune alticineva. Cea mai scumpă din media românească, de la începuturile ei incerte și pînă la finalul previzibil.

Comentarii (16)Adaugă comentariu

Jules  •  30 octombrie 2012, 23:38

Sa ne traiasca, pentru ca ne meritam soarta!

Gabriel  •  30 octombrie 2012, 23:50

Abuzurile continua in toate structurile bugetare, de data asta mai pe fata, sau transparent, cum le place actualilor guvernanti sa spuna. Vin alegerile, sa-i schimbam, dar cu cine? La nivel local nu mai avem ce face, s-au instalat pe patru ani si au inceput mizeriile. Nu mai exzista criterii de competenta in tara asta!

Lucian  •  30 octombrie 2012, 23:54

Numele corect e Raico Cornea (eventual Rajko Kornja in varianta sarba, originea domnului de la TVR Timisoara)

alex  •  31 octombrie 2012, 0:18

Oamenii vorbesc despre desele vizite ale lui voiculescu care intentioneaza sa-i angajeze pe cei ce au absolvit facultatea de jurnalism de la trustul lui.

Cristi IRIMIA  •  31 octombrie 2012, 0:20

Boanchiş a preluat expresia respectivă. Nu el este autorul. 🙂 Expresia e foarte veche, de aproape 10 ani… şi a fost adesea motiv de glumă chiar şi între angajaţii cu pile, nu doar pentru cei din exterior! 😉

dragos  •  31 octombrie 2012, 0:24

_I_ TVR

Inside  •  31 octombrie 2012, 0:54

pt Alex: Voiculescu intentioneaza altceva, sa puna mana pe terenul din Dorobanti si sa mute televiziunea intr-un bloc de birouri, undeva prin Pipera.

dorel  •  31 octombrie 2012, 7:46

epurarea in tvr a inceput deja,de fapt,din urma cu cateva saptamani,cand,unor redactori si reporteri de stiri,nepsd-isti,dar si nepdl-isti(putini ce-i drept),le-a fost interzis sa mai apara pe post in transmisii directe sau cu voce ptr materialele lor,fara o analiza a muncii lor,fara explicatii,fara criterii de selectii(se banuieste ca sunt marginalizati doar ptr ca nu sunt pro-usl-isti)…de altfel unii dintre ei au semnat un protest adresat conducerii stirilor,lui lucaci moment in care au inceput sa fie amenintati,jigniti,chiar de catre membrii din c.a.

falitul  •  31 octombrie 2012, 8:37

Am vazut in articol si o remarca privind cresterea taxei radio-tv, pana la urma este chiar probabil sa se intample asta la cum merg treburile cu tvr-ul.
Dar chiar nu putem face nimic in privinta asta?
Trebuie sa existe o cale sa se desfiinteze taxa asta si sa interzica finantarea tvr-ului de la buget. Asta ar fi singura solutie de asanare, cat timp se invart munti de bani publici pe acolo nu se va schimba nimic.

Dann  •  31 octombrie 2012, 8:44

A fost o „indicatie” prin care se solicita ca sotul si sotia sa nu lucreze in aceiasi institutie care s-a aplicat! Dupa `90 a disparut si atunci au aparut „derogarile”. Rezultatul : vedeti „famigliada” din toate structurile societatii si aveti ce constata….

Sisiloi  •  31 octombrie 2012, 9:21

Si in rolul lui Titi Dinca cine va juca?

Cătălin Tolontan  •  31 octombrie 2012, 9:24

falitul: multa vreme am crezut exact invers decit spui tu. Si anume ca taxa radio tv e normala si ca TVR o poate folosi judicios. Vazind ce se intimpla la TVR, fara deosebiri, in orice regim, ma intreb daca nu cumva tu ai dreptate.

E posibil ca, de fapt, acesti bani sa fie miza si cei 200 de milioane de euro care se string la TVR sa fie, de fapt, pierzania institutiei.

liparonu  •  31 octombrie 2012, 11:09

Cataline, sincer, nu stiu cum mai rezisti in trustul lui felix. E clara pozitia ta, esti demn de toata admiratia pentru ceea ce faci (nu e prima oara cand denunti ceea ce face USL si, mai ales, PC). nu caut sa te flatez, mai rar oameni ca tine. multi oameni sunt oripilati de actiunile USL, e clar ca vor controla absolut tot in tara, va fi ca pe timpul comunismului, cu mici diferente: avem H&M si Mc Donalds. mult succes Cataline.

victor L  •  31 octombrie 2012, 11:58

Si nu era mai bine cum a zis nesuferitul (ca nu pentru toti pare nesuferit) de dictator: TVR trebuie distrusa din temelii si reconstruita?
Nu, ca a zis-o dictatoru`; dar ne tot lamentam despre cancerul national televizat.

Stefan2  •  31 octombrie 2012, 18:32

Domnule Tolontan,draga Deontologule desavirsit,de ce nu mi-ai postat comentariul,care ar fi avut nr.13? As fi curios,dar nu ma astept la un raspuns.Imi pare rau,dar ai reusit sa ma faci sa-mi schimb impresia radical,despre jurnalistul Tolontan(omul nu-l cunosc si nu ma pronunt,dar incep sa-mi-l imaginez).Chiar nu jigneam,ci constatam,cum s-a lucrat sistematic la distrugerea TVR,desavirsita de Elwis.

georgecdb  •  6 noiembrie 2012, 20:17

pacat ca a desfintat tvr info era unul dintre produsele lor bune ca in rest se uita lumea la ei doar pentru meciuri

Comentează