Cruzimea oamenilor

Povestea handbalistei Alina Dobrin, căsătorită cu un bărbat, dar îndrăgostită de o femeie, nu este o istorie despre lesbianism, ci despre prejudecăți.

marți, 15 ianuarie 2013, 12:59

Povestea handbalistei Alina Dobrin, căsătorită cu un bărbat, dar îndrăgostită de o femeie, nu este o istorie despre lesbianism, ci despre prejudecăți.

Multă lume crede că Alina, fostă componentă a „naționalei” României, are un defect moral. Să nu ne ferim s-o spunem, ignoranța se vede cu ochiul liber și se măsoară puternic în aceste zile în reacțiile oamenilor. Echipele feminine au devenit, în ochii unei părți a publicului, un loc de pierzanie. Rapid, vestiarul a căpătat proporțiile unei peșteri a instinctelor, unde e periculos să-ți lași fetele să îmbrace un tricou. E ca în grota lui Hefner, omul care petrece cu iepurașii. Petreceri psihedelice în loc de sport!

Așa stau lucrurile într-o țară subdezvoltată în materie de cunoaștere, să nu ne ferim s-o spunem. 42% dintre români cred cu convingere că Soarele se rotește în jurul Pămîntului, de unde, pe cale de consecință, preferințele sexuale sînt treaba tuturor și merită penalizate.

Gazeta a ales să meargă împotriva curentului și a publicat ieri drama Marianei Cetiner, ultima româncă închisă pentru lesbianism, în 1995. A fost nevoie să vină Emil Constantinescu la Cotroceni ca s-o grațieze în 1998; asta ca să ne amintim ce vremuri am trăit și cine sîntem, de vreme ce Constantinescu a fost singurul președinte de după Revoluție care nu a prins decît un mandat din partea iubitorului popor care ne credem. Mult și acela, avînd în vedere cum se învîrte Soarele pe aici.

După ce a fost eliberată, Mariana Cetiner, sportivă la rîndu-i, a devenit un simbol internațional al luptei împotriva discriminării. Povestea a apărut în 2011, într-un film prezentat de evz.ro, ziarul a extins-o acum.

Mariana fusese bătută repetat în închisoare, iar amintirile ei vorbesc nu atît despre obtuzitatea autorităților, cît despre cruzimea omenească. E aceeași perspectivă, de dincolo de granițele sufletului, care o împresoară pe handbalista Alina Dobrin. Doar că pe ea n-o mai pot bate.

Comentarii (101)Adaugă comentariu

vali  •  15 ianuarie 2013, 1:20

Daca 42% la suta cred ca soarele se invarte in jurul pamantului…no comment la restul articolului.
Cel mai bine ar fi sa emigreze intr-o tara ceva mai avansata mental, poate prin nord, poate prin vestul SUA, si sa isi faca ceva din viata acolo.
Ca in Romnia…vai si amar…

t.rex  •  15 ianuarie 2013, 1:25

Cruzimea vine, in cazul asta, din ignoranta.
Acea multa lume despre care pomenesti in articol este înapoiată.

ZONA MAGHERU  •  15 ianuarie 2013, 1:29

Cataline ai dreptate in ce incerci sa transmiti . Personal nu am nimic impotriva lezbiencelor . E treaba lor . Femeile din toate timpurile au lesbianismul in ele mai ales cele frumoase doar ca numai in cazuri mici acesta se declanseaza . Totusi consider ca o eventuala lesbianca trebuie sa se gindeasca serios inainte sa aibe un copil intr-o relatie heterosexuala . De obicei nu fac profilul unei femei doar dupa poza dar in cazul Alinei se vede clar ca e pierduta complet . Nu pare matura deloc . Parca e pierduta complet .

cineva  •  15 ianuarie 2013, 1:34

Păi la Alina Dobrin problema e adulterul, nu?

vlad  •  15 ianuarie 2013, 1:39

Ei bine sunt destui oameni carora nu le pasa ce preferinte are Alina Dobrin si asta se putea vedea si in comentariile de pe site, care pe mine m-au surprins. Sigur, erau si nesimtiti, dar majoritatea zicea la fel: „lasati-o pe femeie in pace sa-si vada de viata ei”. Acum, dupa ce am zis asta… eu cred ca pana la urma sotul are ceva dreptate. Cu o femeie sau un barbat, Alina Dobrin si-a inselat sotul, asta este un lucru imoral oricum ai da-o. Daca in plus, ce spun sotul si soacra, anume ca relatia dintre Dobrin si cealalta femeie s-a petrecut si in fata copilului (care este foarte mic), atunci e ceva cu adevarat in neregula. Chiar daca judecatorul ar ignora complet lesbianismul (sper sa fie capabil de treaba asta), probabil tot sotul ar merita sa aiba custodia.

Cel putin asta e opinia mea…. cred insa ca majoritatea celor care dau dreptate sotului o fac din cauza lesbianismului. In Romania adulterul este ceva tolerabil, nu e rusinos (e poate chiar de asteptat???). In Statele Unite, daca un politician este prins ca-si insala sotia/sotul, cariera lui politica este terminata definitiv. La noi… obtin 75% la alegerile parlamentare fara cea mai mica problema!!

emg  •  15 ianuarie 2013, 1:56

popor salbatic. dar nu inteleg analogia cu „petreceri psihedelice”, mi se pare tot o forma de ignoranta. ce se intampla mai exact la petrecerile psihedelice?

adi  •  15 ianuarie 2013, 2:09

Bravo Tolontane,luati atitudine !

Petre  •  15 ianuarie 2013, 2:45

Trist. Frumos scris Tolo.

GF  •  15 ianuarie 2013, 2:48

Catalin, a intelege o degenerare e una, a o promova e cu totul alta poveste. Nu avangardismul si nici modernismul sunt cele care trebuie sa dicteze.
Faptul ca acum relatiile nefiresti devin tot mai des firesti, nu inseamna ca e un lucru bun. Asa cum azi vrem sa intelegem lesbianismul si chiar sa-l promovam, tot asa maine vom incerca sa intelegem violul si chiar crima…
Cat despre cruzime, e poveste lunga…Intotdeauna incearca sa vezi ambele parti ale povestii…
Raman la convingerea ca Romania, din pacate, este subdezvoltata, insa nu pot fi de acord cu faptul ca un piron al iesirii din neant este acela de a accepta nefirescul.
In rest, soare si vreme buna.

miki  •  15 ianuarie 2013, 4:52

Domnu’ Tolo, chiar nu va e rusine? Normal ca Soarele se invarte in jurul romanului, pentru ca romanul a facut Soarele. Pai ce poti cere unui roman, cand un om vrea sa fie incinerat si nu are voie pentru ca nu vrea romanu’? Eu ce nu inteleg este de ce niste ziare de sport dezbat niste probleme personale ale unei familii? Adica, daca tot vroiau sa studieze un fenomen, oare la gimnastica nu exista acest fenomen? Nu ma intereseaza aceste tipuri de subiecte, dar m-ar interesa cum decurge ancheta (Care ancheta, ca nu exista!!) in cazul Dolce-TVR-Famiglia Enachescu-Cernat. Banuiesc ca nu a fost abuz in serviciu. Dar cine isi mai aminteste de acest caz? NIMENI. Tzambalul nu se murdareste de praf, are o batista deasupra. Tipic romanesc.

Talpaiadului  •  15 ianuarie 2013, 5:41

Sa intelegem ca Umil Constantinescu ar fi meritat un al doilea mandat pentru ca a gratiat o lesbiana? Ba nene, stau si ma crucesc cand vad ca un ziarist cu nume poate scrie asa ceva.

harry porker  •  15 ianuarie 2013, 5:41

Hmm, nici nu stiu cum sa incep asa ca o sa fac un scurt rezumat, termen intr-un proces de divort al unei sportive cu o oarecare notorietate pentru romanul de rand. Presa, presupun ca stia de acest termen, afla motivatia din respectivul dosar, adulter, care intamplator a fost savarsit cu o persoana de acelas sex…asadar „acuzatia” adusa acesteia la tribunal a fost aceea de ADULTER nu de lesbianism cum am vazut ulterior titluri prin unele ziare. O stire de genul asta ar fi aparut in presa in orice tara din lumea asta. Ce s-a intamplat in urma aparitiei subiectului in public pe mine unul m-a dezgustat, viitorul ex-sot al Alinei este facut praf de toata echipa CSM-ului + alte persoane care au mai multa sau mai putina legatura cu subiectul respectiv fie prin declaratii in mass media fie prin comentariile de la articolele care abordau acest caz, evident totul fiind catalogat ca o minciuna sfruntata. Argumentul cel mai des adus in discutie fiind „cine e asta? cine a auzit de el?” adica exact cum s-a impartit justitia in ultimii ani in romania, in functie de notorietate. Asta a fost primul tip de reactii, altii au venit si au acuzat greaua mostenire, faptul ca suntem cu 50 de ani in urma, cat de multa civilizatie si toleranta exista in vest…etc, cu toate ca majoritatea acestora nu au trait o zi in occident ca sa cunoasca realitatile de acolo dar stiu ei ca au vazut la televizor. Da, e adevarat, in europa sud estica inca exista intoleranta si discriminare mai multa decat in partea vestica a continentului dar zic eu mai putina decat in romania anilor 90′ (si e normal sa fie asa, nu au trecut decat 22 de ani). De asemenea e adevarat ca la imperialisti e mai multa toleranta si cel mai important din punctul meu de vedere mai putina discriminare profesional vorbind dar asta nu inseamana ca acolo nu exista deloc asa ceva, sa nu iti imaginezi ca acolo homosexualismul este promovat sau aplaudat asa cum au sustinut unii partizani ai Alinei…”Să nu vă imaginaţi că în ţările nordice subiectul acesta este tratat foarte, foarte relaxat. Şi acolo sunt destui oameni care nu sunt de acord cu lucrul ăsta şi care critică relaţiile între două fete\ Simona Gogârlă, antrenor CSM Ploieşti”, vezi mitingul care a fost duminica la Paris si vezi cam cate sute de mii de oameni a adunat, iti mai spune unul care a trait o buna bucata de timp in Berlin si daca nici in Berlin nu e libertate sexuala….asa ca occidentalii astia daca nu iti spun ceva in fata asa cum se intampla la noi nu inseamna ca nu o gandesc, nu o fac tocmai pentru ca sunt civilizati 🙂

Revenind la ce ai scris tu, e clar ca un caz ca al Marianei Cetiner nu va mai fi pentru simplu motiv ca nu mai exista o lege care sa te inchida pentru asa ceva + toti cerberii aia comunisti incep sa dispara incet incet, e doar o chestiune de timp 😉

„Povestea handbalistei Alina Dobrin, căsătorită cu un bărbat, dar îndrăgostită de o femeie, nu este o istorie despre lesbianism, ci despre prejudecăți.”……..Ce ar trebui sa inteleg eu din ce ai scris tu aici? ca adulterul si expunerea unui copil minor in fata unor indecente (daca acuzatiile vor fi confirmate de justitie) sunt niste prejudecati?

„Echipele feminine au devenit, în ochii unei părți a publicului, un loc de pierzanie. Rapid, vestiarul a căpătat proporțiile unei peșteri a instinctelor, unde e periculos să-ți lași fetele să îmbrace un tricou.”……. Asa a fost prezentat de presa nu de public iar daca acele dezvaluiri se dovedesc a fi adevarate vrei sa spui ca acest lucru e un exemplu de performanta sportiva? o prejudecata? e un loc unde ti-ai duce copilul? daca fiica sau fiul tau pe care ii stii in siguranta intr-o sala de sport sunt agresati sexual de colegi ( nu are importanta sexul), sau consuma alcool, tigari…ai spune ca nu e mare lucru ca e doar o exagerare a publicului? 🙂 e ca si cum ai spune ca un cartier rau famat din Napoli sau New York sau de oriunde e o exagerare a unora….eu cred ca exagerat e sa sustii asa ceva. Iar daca cele scrise despre sectiile de junioare de la Rapid se confirma a fi adevarate, nu face decat sa mai serveasca inca o dovada a incompetentei care domneste peste tot sportul romanesc, daca ar mai fost nevoie de asa ceva…

p.s

Ca tot vorbeai de ignoranta, vezi ca a scris Plesu ieri intr-o gazeta un articol „România în chiloţi” sa vezi unde e ignoranta si de ce avem un public precum cel pe care il mentionezi ;)….dar stii tu cum e la noi cand o fabrica da faliment de vina e portarul 🙂

max  •  15 ianuarie 2013, 5:52

finaly!
un articol bun si cu punctul pe i.
o rautate excesiva cu restrictii de libertate si cu ‘soarele invirtindu-se in jurul pamintului’
o aroganta si o fudulie incredibila
asta e romania acum

miska  •  15 ianuarie 2013, 5:56

Este adevarat ca simplul fapt ca e lesbiana nu merita atatea atacuri dar mie mi se pare nepotrivit sa te vada copilul (prescolar) iubindu-te cu o persoana de acelasi sex chiar daca e vorba si numai de niste saruturi si mangaieri. Eu consider ca sant destul de tolerant dar copiii trebuie crescuti de un tata si o mama sau eventual separat in cel mai rau caz.

EU  •  15 ianuarie 2013, 6:13

Trist…

ciupi  •  15 ianuarie 2013, 6:19

eu as incerca sa fac o comparatzie intre handbalistele despre care s-a discutat ca si cum soarele a inceput deja sa se invarta jumatate din drum intr-o directie si apoi in cealalta si cazurile in care diferite personaje din randurile preotzilor umbla dupa copii pentru lucruri mult mai grave decat cele prezentate in textul acesta.

florian  •  15 ianuarie 2013, 6:59

este un comportament rusinos…inca suntem un popor indobitocit!

mg  •  15 ianuarie 2013, 7:15

Imi place….

Raul  •  15 ianuarie 2013, 7:34

Foarte bine spus !

lebada  •  15 ianuarie 2013, 7:42

Citesc cu interes articolele pe care le scrii dar de data aceasta sunt in total dezacord. Ce a facut sau face acea femeie este gresit, pacatos si imoral. Are nevoie de ajutor…

ovidiu_3003  •  15 ianuarie 2013, 7:47

70 la suta dintre romani cred ca soarele se invarte in jurul pamantului …Suntem tara cu cel mai mic I.Q. din Europa …

marian  •  15 ianuarie 2013, 7:56

buna ziua , daca ii place sa fie lezbianca ,asta e pasiunea ei si omu e liber sa faca ce vrea

nu cred ca trebui comdamnata pentru asa ceva
succes si sa iti castigi copilu

TC  •  15 ianuarie 2013, 8:17

Romanii sunt o specie primitiva, intoleranta si fara pic de cultura. Totul din cauza lipsei de educatie acuta si a prostiei crunte mostenita genetic. Un studiu recent ne clasifica exact pe primul loc ca numar de rasisti si homofobi din toata Europa. Nici nu-i ne mirare atat timp cat la noi sunt promovate pana la grotesc caractere gen becali care, culmea, au ajuns sa aiba si putere de decizie in stat. Ne meritam soarta de primitivi.

ruiz  •  15 ianuarie 2013, 8:22

Corect.Fata are un proces de divort.A fost prezentat ca si cum ar fi un proces impotriva lebianismului.Asociem asta cu imaginea descreieratilor care fluierau la incinerarea lui Nicolaescu si strigau indignati „vrem sa-l vedem cum arata mort !”, cu cazul tocmai reamintit al tinarului de la Braila executat de politie fiindca a fost confundat si care este acum chemat in judecata sa plateasca reparatia masinilor distruse in opratiune si ne dam seama ca suntem un popor de inapoiati care nu avem ce cauta in lumea civilizata inca vreo 50 ani de acum inainte.

Tibi  •  15 ianuarie 2013, 8:31

Alina este unul dintre multele cazuri in care pur si simplu este obligata de catre societate sa se casatoreasca cu un barbat pt a fi acceptata si a nu fi discriminata.
Este strigator la cer si rusinos ceea ce i se intampla ! Toata viata privata ii este tarata in noroi, in momentul asta acestei fete i s-au luat toate drepturile de catre o societate bolnava si actiata dupa senzational ieftin ! O societate care se crede buricul universului si care crede ca soarele se invarte in jurul ei. !! Sunt pur si simplu oripilat !!
Ieri Jodie Foster ii aducea multumiri fostei partenere de viata in fata a milioane de telespectatori fiind aplaudata la scena deschisa, atentionand media sa fie lasata in pace !!

Hagia Sophia  •  15 ianuarie 2013, 8:39

Dvs ce vreti sa bagati prostimii-n cap,ca lezbianismul e ceva firesc?Ca noi romanii daca mai credem in valorile morale si-n primul rand in Hristos suntem cu cativa zeci de ani in urma occidentalilor pervertiti care accepta si promoveaza toate aceste pofte animalice care sunt impotriva firii omenesti?Sa nu uiti Tolontane un singur lucru,atunci cand sufletu-ti va parasi aceasta carcasa vremelnica si stricacioasa vei da raspuns si pentru acest articol.Ca ai partinit pacatul.

Yo  •  15 ianuarie 2013, 8:48

Argumentatia falsa, cele 2 povesti nu au nimic in comun. Faptul ca se vorbeste despre ambele situatii este insa cea mai buna metoda de a deschide mintile si a educa in ideea tolerantei macar o parte a populatiei. Majoritatea nu au sanse pentru ca stau la coada la apa sfintita la pet.
Toleranta fata de un fenomen nu inseamna insa acceptarea oricaror situatii care pot rezulta. Mai exact, prezenta unui minor in cazul handbalistei trebuie luat si evaluat separat, acest lucru neinsemnand intoleranta. Daca in Norvegia exista perechi homosexuale cu copii, asta nu inseamna ca acesta este modelul corect.
Este un subiect complex in care nu exista doar pentru si contra, alb sau negru. Trebuie prezentat, discutat si analizat, mai ales atunci cand poate influenta copii sau adolescenti. Acolo e punctul nevralgic, ce face cineva la peste 30 de ani in dormitor chiar nu mai conteaza.

Andrei  •  15 ianuarie 2013, 8:51

In sfarsit cineva care nu e din neolitic!

Adi  •  15 ianuarie 2013, 8:58

E adevarat nu merita inchisoare pentru asta,dar atat la oameni cat si la animale homosexualitate e un lucru deviant nu e ceva normal,ca sa iti dai seama de asta nu trebuie sa citeti biblia sau sa fii crestin.Daca ar fi un lucru asa normal toate fiintele de pe planeta ar fi hermafrodite.

Octavian Stăncioiu  •  15 ianuarie 2013, 9:04

”țară subdezvoltată în materie de cunoaștere”… Să zicem că așa o fi. Dar, atunci, țările Vestului sunt absolut ignorante în materie de cunoaștere. Să ne amintim doar de cretinul de la UEFA care, la finala Ligii Europa de pe Arena Națională, zâmbea tâmp și striga în microfon, ”bine ați venit la Budapesta”…

Nicu  •  15 ianuarie 2013, 9:32

Dar despre tragedia barbatului, un om simplu care iubeste o femeie si care se trezeste tradat, pentru ca in cele din urma despre asta este vorba. Daca vroia sa fie lesbiana putea alege sa aiba o viata fara maritis si sa aiba un copil fara sa aiba un sot. Dar a ales, iar atunci cand alegi trebuie sa suporti si consecintele acelei alegeri.
Si o alta constatare, daca esti lesbiana/homosexual ai voie sa faci hartuire sexuala. Ca despre asta nu am vazut nimic spus, despre unde ne oprim cu moralitatea. De ce homosexuali/lesbienele trebuie sa faca parada pe strazi si sa afiseze desfraul!?! Daca nu vrei sa sa fii infierat de societata pastreaza preferintele sexuale pentru tine si partenerul/partenera ta, nu este nevoie de exhibitionism. Si de cand desfraul „iepurasilor” reprezinta o chestie „COOL”, moderna sau „dezvoltata”???

George Z.  •  15 ianuarie 2013, 9:36

D-le tolontan, ce nu intelege societatea noastra si chiar dumneavoastra este urmatorul fapt.Noi Traim intr-o lume in care nu percepem esenta problemelor.despre aceasta persona care a fost condamnata pentru lesbianism s-a spus ;ca a zis ca le da foc deoarece ea iubeste o alta femeie.eu spun ca si-a merit at pedeapsa .nu pentru ca este lesbiana ci pentru ca a amenintat ca da foc … Pe junioarele de la handbal care sunt lesbiene nu le condamnata pentru ce sunt ci pentru ce fac celor din jur.pe cei care se dau mari protectori ai celor ce sunt gay si lesbiene ii intreb de ce nu apar acum sa-si ceara scuze ca lesbienele lor incearca sa corupta alte fete si dacă nu pot se comporta ca niște gunoaie.fiecare are dreptul sa-si trăiască viața cum vrea dar sa nu-l deranjeze pe cel de lângă el. Ziaristul de la noi nu reușesc sa prindă esenta .aceasta este cauza .si din aceasta cauza nu merge nimic in tara ….

WAW  •  15 ianuarie 2013, 9:42

tolontane noi suntem crestini ortodoxi nu jidani nenorociti ca tine.

socaciu gabriel  •  15 ianuarie 2013, 9:42

Aceeasi reactie ar fi avut-o cei mai multi si daca era vorba despre alt context. Ideea de a critica, de apune la zid, de a da cu bata in oricine nu este „normal” vorbeste despre frustrarea unui popor strivit de excesul de informatie de dupa revolutie, dublat de lipsa de educatie si de cunoastere corecta a unor lucruri. A fi homosexual in Romania este mai mult decat o eticheta. Este un atac personal la propriile refulari si neimpliniri. O amenintare. Cine este altfel decat banalul om hetero, purtator al stravechilor obiceiuri si traditii stramosesti in care schimbatul pozitiei este o indrazneala iar imaginatia o perversiune, este defect, anormal, ciudat, bun de pus la zid. Aruncatul in pietre in homosexuali nu vorbeste decat despre o indepartare si mai mare de omenesc. Emotiile, simturile si trairile sunt parte din noi, indiferent de orientarea noastra sexuala, ne nastem cu ele sau le dobandim. Daca vom fi mai maleabili si intelegatori, homosexualii vor fi si la noi mai linistiti si fericiti. A fi persecutat, fie doar cu vorba, poate duce la neintegrare in societate. In cazul nostru, a unei societati in care inversarea valorilor este mai periculoasa decat schimbatul sexului partenerului.

ghita petrus  •  15 ianuarie 2013, 9:47

E trist cand te gandesti ca traim intr-o societate condusa de prejudecati de doi lei. Toata „galagia” democratica pe care o facem nu are nici un rezultat real atunci cand ne comportam ca niste calai „morali” ai celor care au alte preferinte sexuale. Si o judecam pe Alina pentru ca ii plac femeile. Nu analizam jocul ei. Doamne, in ce lume traim. Ca o remarca tampa, cred ca si presa are o vina fantastica. A publicat stenograme si intretine cumva toata frenezia asta. Dar presa publica „ce se cere” asa ca suntem la fel de vinovati ca ei.

Marius  •  15 ianuarie 2013, 9:50

Domnule Tolontan, permiteti sa va ofer acea replica obsedanta si vesnic (din pacate) actuala? Eu si ceilalti cititori nu ne-am dus s-o intrebam pe Alina ce-i cu lesbianismul. Noi nu am facut analiza psihologica a acestei biete sportive. In schimb, pe site-ul gazetei gasesc cel putin 7 de articole legate de aceasta poveste. A cui este vina? Cine este redactorul sef al gazetei?

„să nu ne ferim s-o spunem, ignoranța se vede cu ochiul liber…” (cit. Catalin Tolontan, 15 ianuarie 2013)

ion  •  15 ianuarie 2013, 10:02

Astazi mi se pare de necrezut ce s-a intamplat cu Mariana Cetiner si arata pe undeva ce drum am parcurs din 96 pana acum.

Adi  •  15 ianuarie 2013, 10:14

Daca toti oamenii de pe planeta ar fi homosexuali in 100 de ani am disparea ca specie,in rest e treaba fiecaruia ce face.

Cătălin Tolontan  •  15 ianuarie 2013, 10:15

marius: confundati ziarele cu televiziunile. Dovada ca e adevarat ce spun e ca ziarele nuanteaza, cauta alte cazuri, isi exprima opiniile

Anonim  •  15 ianuarie 2013, 10:17

Tolo, nu-ti cunosc situatia familiala, dar sunt curios daca ti-ai prinde sotia cu o tipa, dupa care spune ca o alege pe ea si mai vrea si copilul ce ai face?
Nu condamn relatia homosexuala, condamn duplicitarismul si ma pun in situatia sotului…. Am 2 copii si sincer nu-mi imaginez ce as putea face daca mi s-ar intampla asa ceva. Probabil as reactiona si mai rau, decat sotul Alinei. Tu Tolo? Ai mai avea deschideri pro, in acel miment?

Burzum  •  15 ianuarie 2013, 10:24

Cat de inapoiat sa fii sa crezi ca tarile civilizate s-au dezvoltat pe baza tolerantei? Doar pentru ca de 50 de ani atata canta mass-media occidentala, nu inseamna ca acest principiu este mai valabil. Dovada? O vizita in Londra e suficient.

calin  •  15 ianuarie 2013, 10:32

In sfarsit cineva spune lucrurilor pe nume.
Felicitari!
Asa am considerat si cand a aparut scandalul, asa consider si acum, e mai importanta barfa decat performanta la romani.

Sanyi  •  15 ianuarie 2013, 10:44

Acuma nu inteleg. Deci ar trebui sa acceptam sa promovam sa incurajam ceace a facut Alina? Nu spun ca trebuie omorata sau judecata pentreu acest pacat, nu e treaba noastra sa-o judecam si sa o pedepsim dar normal ca nu putem accepta.

Alexandru  •  15 ianuarie 2013, 10:50

political correctness. open mindedness. avangarda. modernism. pantofi cu cioc. belciuge in nas. cind viciul devine virtute minciuna e onorabila. idiotul devine cool si prostia face rating. pamintul se invirte in jurul soarelui si omul vine din eprubeta. jigodiile jubileaza. lumea lor este mai aproape ca niciodata. sanatate si virtute. traiasca diversitatea si omul nou.

lavius  •  15 ianuarie 2013, 10:51

vorbim despre lesbianism si facem atata caz..care e problema?..e viata ei,daca deranjeaza pe cineva sa se duca in jungla si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti cu maimutele..capul sus Alina!!

sjo  •  15 ianuarie 2013, 10:52

am apreciat-o pe alina cind juca handbal iar viata personala o priveste doar pe ea

Petre  •  15 ianuarie 2013, 11:02

‘Domnu’ Catalin, nu era mai corect ca ‘doamna’ Alinutza sa divorteze mai intai? Sau adulterul este trecut cu vederea? Adica sa o luam de exemplu, nu? Ti se pare corect ca, copilul ‘doamnei’ sa vada asa ceva? Ce nenorociti sunt romanii… Eu nu zic ca nu suntem inapoiati..dar femeia a actionat prost, si este tratata in consecinta!

Elena  •  15 ianuarie 2013, 11:09

Vorbiti despre nuantare in jurnalistica, dar personal nu dati dovada cand omiteti in articol un alt aspect important al cazului prezentat. Sportiva condamnata a agresat-o sexual pe una dintre colegele ei. Nu credeti ca o agresiunea sexuala ar trebui pedepsita prin lege indiferent de orientarea sexuala a agresorului?

Cătălin Tolontan  •  15 ianuarie 2013, 11:10

monica: multumesc!

CLA  •  15 ianuarie 2013, 11:42

Alina nu a gresit cu nimic.
Decat ca se mangaia cu o femeie in fata copilului, ca si-a inselat sotul, si a cauzat traume dezastruase in jurul ei…in rest,nimic.
Suntem o tara subdezvoltata datorita celor care ne-au condus pana acum, nu datorita faptului ca romanul e prost, dle. Tolontan.Daca aveam legi stricte in privinta multor aspecte din Romania,eram departe ca tara.Romanul nu e prost,nici lenes, si nici intolerant.Romanul este abrutizat,violent si cum vreti voi pentru ca asa a fost dus, pe drumul asta.Avem toate formele de relief in tara asta,avem tot ce ne trebuie.De ce nu reusim? Pentru ca nu se vrea.

Comentează