Cruzimea oamenilor

Povestea handbalistei Alina Dobrin, căsătorită cu un bărbat, dar îndrăgostită de o femeie, nu este o istorie despre lesbianism, ci despre prejudecăți.

marți, 15 ianuarie 2013, 12:59

Povestea handbalistei Alina Dobrin, căsătorită cu un bărbat, dar îndrăgostită de o femeie, nu este o istorie despre lesbianism, ci despre prejudecăți.

Multă lume crede că Alina, fostă componentă a „naționalei” României, are un defect moral. Să nu ne ferim s-o spunem, ignoranța se vede cu ochiul liber și se măsoară puternic în aceste zile în reacțiile oamenilor. Echipele feminine au devenit, în ochii unei părți a publicului, un loc de pierzanie. Rapid, vestiarul a căpătat proporțiile unei peșteri a instinctelor, unde e periculos să-ți lași fetele să îmbrace un tricou. E ca în grota lui Hefner, omul care petrece cu iepurașii. Petreceri psihedelice în loc de sport!

Așa stau lucrurile într-o țară subdezvoltată în materie de cunoaștere, să nu ne ferim s-o spunem. 42% dintre români cred cu convingere că Soarele se rotește în jurul Pămîntului, de unde, pe cale de consecință, preferințele sexuale sînt treaba tuturor și merită penalizate.

Gazeta a ales să meargă împotriva curentului și a publicat ieri drama Marianei Cetiner, ultima româncă închisă pentru lesbianism, în 1995. A fost nevoie să vină Emil Constantinescu la Cotroceni ca s-o grațieze în 1998; asta ca să ne amintim ce vremuri am trăit și cine sîntem, de vreme ce Constantinescu a fost singurul președinte de după Revoluție care nu a prins decît un mandat din partea iubitorului popor care ne credem. Mult și acela, avînd în vedere cum se învîrte Soarele pe aici.

După ce a fost eliberată, Mariana Cetiner, sportivă la rîndu-i, a devenit un simbol internațional al luptei împotriva discriminării. Povestea a apărut în 2011, într-un film prezentat de evz.ro, ziarul a extins-o acum.

Mariana fusese bătută repetat în închisoare, iar amintirile ei vorbesc nu atît despre obtuzitatea autorităților, cît despre cruzimea omenească. E aceeași perspectivă, de dincolo de granițele sufletului, care o împresoară pe handbalista Alina Dobrin. Doar că pe ea n-o mai pot bate.

Comentarii (101)Adaugă comentariu

fanulumocanu  •  15 ianuarie 2013, 11:44

Oameni fara imaginatie. Strici familia cand poti s-o maresti.Mai multe salarii in casa , mai multe posibilitati.

Mihai  •  15 ianuarie 2013, 12:13

Din cate am observat in comentariile privind acest articol, majoritatea userilor sunt de sex masculin, si impartasim acelasi punct de vedere. Nu e nimic in neregula ca o atrag femeile, si pe mine ma atrag femeile, deci nu as vedea nimic in neregula cu asta, dar toti avem aceleasi opinii in ceea ce priveste modul in care a facut-o si faptul ca mai vrea si copilul numai pentru ea. Actioneaza tipic femeiesc, adica pe ascuns, face pe victima si nu isi recunoaste graseala, si da dovada de un egoism extrem, cand vrea copilul numai pt ea, din cate am inteles. Nu se gandeste la copil, ci la ea. Copilul trebuie sa aiba 2 parinti de sex opus care sa creeze echilibru. Asa a fost dintotdeauna, ea incearca sa mearga impotriva naturii. Inacceptabil!

patrujdoi  •  15 ianuarie 2013, 12:20

Eu unul nu cred ca 42 % din populatia Romaniei cred ca soarele sa invarte in jurul Romaniei. Si nu sunt de acord ca Romania e subdezvoltata in materie de cunoastere. Complexele astea de inferioritate pe care le tot acumulam de vreo 20 de ani nu ne ajuta nici intr-un fel. Suntem romani, asta e Romania, cine crede ca poate sa aiba o viata mai usoara/buna/frumoasa altundeva e liber sa o faca. Iar despre doamna Dobrin numai bine, sanatate si sa-si duca viata asa cum vrea. Putea sa divorteze de barbatu-sau (ar fi luat si copilul foarte probabil la divort) si apoi sa mearga sa stea cu persoana iubita fara tot scandalul. Dar eu cred ca si ea l-a cautat

make  •  15 ianuarie 2013, 12:50

Domnu’ Catalin, de ce nu raspundeti si celor care va atentioneaza ca in cazul Emilia Dobrin nu e vorba numai de orientarea ei ci si de implicatiile familiale, despre adulter si despre expunerea copilului (fie si involuntar dar oricum teribil de neglijent) ?
Nu aveti nicio parere despre asta sau principalul e sa aratati ce open-minded sunteti ?

un nene  •  15 ianuarie 2013, 12:56

Tolo, eu nu m-as lauda prea mult cu ceea ce a facut gsp in cazul Alinei Dobrin.
Un ziar respectabil nu ar fi publicat NIMIC, despre o situatie care ar fi trebuit sa ramana privata, nu publica. Si stii f. bine ca in tarile civilizate, presa non-tabloida n-ar fi pus niciodata pe prima pagina divortul unei handbaliste si povesti despre lesbianism.
Ceea ce faceti voi se numeste IPOCRIZIE: pe de-o parte condamnati inapoierea poporului roman, reala, pe de alta parte stoarceti cat puteti acest subiect pentru a vinde cat mai mult.

Nedumeritu  •  15 ianuarie 2013, 13:13

@domnul Tolontan.Vad ca aveti si alte preocupari in afara de sport,sustineti lesbianismul,homosexualitatea etc.Intrebarea mea este daca se casatoresc doua lesbiene si infiaza un copil,acesta cum se va adresa parintilor „tata Alina si mama Monica”?

Alina Bunica  •  15 ianuarie 2013, 13:22

E OK sa fie lesbianca, dar nu e OK sa-si insele sotul, Legea interzice ADULTERUL…deci ea e de vina, indiferent ca il inseala cu o femeie sau un barbat, tot ADULTER e!

Grasomega  •  15 ianuarie 2013, 13:38

In ultimii ani m-am aflat in apropierea fenomenului handbalistic feminin din Romania. Da, este o depravare ce nu se vede nici la fotbalisti. Mai presus de orice, ramine adulterul. Cu barbat, cu femeie, tot adulter e…Hai sa nu mai socotim normalitate toate depravarile astea. Gata, cum te pui contra homosexualismului, inseamna ca esti redus mintal.

Danut  •  15 ianuarie 2013, 13:55

@Tolontan – ADULTERUL = incalcarea legii, se presupune ca nimeni nu e mai presus de LEGE, in consecinta, Alina ar trebui sa raspunda pentru incalcarea legii…acum intreb eu: ce sa invete copii nostri din asta?! Sa le spunem cumva: „da-o incolo de lege, e facuta pentru a fi incalcata” si sa inchidem ochii?! Asta am facut pana acum, am inchis ochii, am dat spaga la doctori, la politisti, la secretari de primarie si am ajuns o tara de inapoiati din toate punctele de vedere (invatamant, sanatate, tehnologie, etc)
De faptul ca suntem o tara de spagari si mafioti nu ma mir, asa am fost invatati sa gandim si sa facem…din pacate nici tu nu stii daca sa asculti legea sau sa asculti de propriile sentimente si gandiri, sau cum ar fi mai bine sa facem, iar astfel, prelungim perioada de inapoiere a Romaniei, si cei ce se uita la stiri sau citesc acest articol nu o sa dea 2 bani pe LEGE.
Intr-adevar, acum trebuie sa ne intrebam daca sa o bagam pe Alina in aceeasi oala cu Nastase, cu Sorin Ovidiu Vantu sau cu alti adevarati ticalosi!
Grea decizie, tocmai de asta noi o sa regresam, in timp ce altii o sa continue mersul catre civilizatie si o sa ne arate pe noi cu degetul si o sa fim priviti in continuare ca „inapoiati” (nu ca nu am fi, dar nu e frumos sa arati cu degetul!).
Sper sa nu fie multi tineri care o sa citeasca acest articol, e pacat sa stie ce soarta vor avea inca de acum!

Tibi  •  15 ianuarie 2013, 13:58

casatoria nu inseamna posesie; omul trebuie sa se simta liber chiar daca sunt casatoriti. Majoritatea dramelor emotionale in casnicii au loc pt ca ne credem stapani pe viata si destinul celuilalt de langa noi. Ceea ce este fals, suntem numai stapani pe propria viata si nimic altceva.
Cat despre asa numitul adulter al Alinei: cred ca daca nu ar fi fost obligata de catre societate sa se casatoreasca cu un barbat, nu ar fi facut-o niciodata.
Faptul ca este gay nu inseamna ca nu este o mama capabila sa-si creasca copilul.

Bibi  •  15 ianuarie 2013, 14:14

Catalin, subiectul este umflat de presa. Nobody gives a shit daca Alina este lesbiana sau nu, sa fim seriosi. Sotul a adus la divort argumentul ca si-a prins sotia in pat cu altcineva. Atata tot. De restul s-a ocupat presa, care nu prea are ce scrie in perioada asta.

doru  •  15 ianuarie 2013, 14:40

Confunzi lucrurile, d-l Tolontan! Nu lesbianismul e problema, ci adulterul. Acuma sa ne scuzi ca suntem asa inapoiati si consideram ca adulterul e de condamnat! Si poti fi sigur ca daca o facea cu un barbat era si mai condamnata, moral desigur, nu stiu s-o fi batut cineva cu pietre! Si sa mai stii ceva, daca tot o iei cu poporul asta nasol, inapoiat etc, in general romanii sunt impotriva homosexualitatii masculine, cea feminina e destul de bine tolerata….

speedy  •  15 ianuarie 2013, 15:10

danut>daca nu ma insel, legea prevede si inchisoare pt adulter. in toate tarile civilizate aceasta lege e desueta, fidelitatea conjugala fiind o problema morala, nicidecum penala. Este si normal sa fie asa. Daca te gandesti, ca si posibile consecinte, traversarea strazii pe rosu e mai periculoasa decat adulterul, si totusi, ca pieton te alegi numai cu o amenda, daca si cu aia. Hai sa nu fim ridicoli :). Adulterul e motiv de divort, fara doar si poate, dar nu cred ca asta il face ilegal.

Antonescu  •  15 ianuarie 2013, 15:16

De data aceasta Tolo ai dat-o in bara rau de tot. Adulterul e problema nu lesbianismul, iar reactiile cititorilor spun totul. Daca tot ti-ai cerut scuze de la ciutacu si badea, ar trebui sa-ti ceri scuze si de la cititorii tai pentru acest articol jignitor!!!

flo  •  15 ianuarie 2013, 15:43

Nu mai asculta manele in timp ce scri articole ca uite ce prostii debitezi!Apropo,esti cumva homosexual si tu de le iei apararea,iluminatule?Si nu mai cenzura ceea ce scriu daca te dai asa de deschis la toate,ipocritule!

Catalin  •  15 ianuarie 2013, 15:46

Daca oamenii nu au auzit de rotatia pamantului in jurul soarelui, e normal sa fie unii care cred ca adulterul mai este incalcarea legii.

@Tolo: spune-le te rog ca s-a abolit si adulterul si sclavia.

Tibi  •  15 ianuarie 2013, 15:59

Romania are o lege prin care se interzice adulterul ?? Hahahaha !!:)) Deci statul se baga in viata intima a cuplurilor… Deci voi sunteti multumiti si fericiti ca partenerul / partenera nu va inseala de frica legii !! :)))
Nu numai ca asa o lege (daca exista) este invechita dar nici nu functioneaza, este o prostie. O mai intalnesti in forme foarte ostile femeilor prin tarile arabe sau cele africane…

florin  •  15 ianuarie 2013, 16:14

„alina dobrin, handbalista acuzata de lesbianism….” asa trata gsp cazul saptamana trecuta. e drept, titlul a fost schimbat dupa cateva ore, dar nu mi se pare de ajuns

amurg  •  15 ianuarie 2013, 16:16

Sunt de acord cu cele spuse de Tibi, comentariul 60. Suntem stapani doar pe propria viata. Suntem capabili si de rau si de bine, depinde ce alegem. Faptul ca cineva este sau nu homosexual nu se incadreaza in niciuna dintre categorii. E natura, un fapt luat ca atare. Important e cum actionam, aici se greseste, din pacate foarte mult. Expunere sau discretie?

fotbalistul  •  15 ianuarie 2013, 16:18

cataline, nici nu stiu ce sa mai cred despre tine!! ui-te, ca sa demonstrezi ca esti tolerant, csatoreste-te cu o lesbiana, ca-s destule in romania, desi se pune patura pe tambal!!! n-o sa fii niciodata inselat cu un barbat!! curaj domnule jurnalist!!!

dana  •  15 ianuarie 2013, 16:22

Nu o mai tot dati inainte cu incalcarea legii. Dupa noul Cod Penal adulterul nu mai este infractiune si nu se pedepseste conform niciunei legi din Romania. Mai cititi, baieti. Si este exact treaba ei ce face si cu cine face: nimeni nu inseala de prea mult bine, asta e sigur.

ion nastase  •  15 ianuarie 2013, 16:46

TOTI comentatorii de aici sunt niste inapoiati, rasisti si misogini. In general romanii sunt rasisti si xenofobi . .. iar barbatii romani sunt niste misogini de regula. Asa ca nu prea au ce sa comenteze – evident pt ei, femiea trebuie sa fie supusa, obiect sexual . . .nicidecum sa aiba voie sa comita adulter cum EI o fac. Mi-e scarba in special de barbatii romani. Si sunt barbat roman – doar ca din fericire nu mai traiesc in Romania sa vad dezgustatorul barbat roman.

Danny B  •  15 ianuarie 2013, 17:17

Am mai remarcat asta , nustiu a cata oara ca la noi totul e nepermis – probabil ca am trait atatia ani in comunism , tineretul din ziua de azi , habar nu are , dar defapt nici nu-l intereseaza , ei traiesc in prezent , droguri , scoala mai putin , banii parintilor , masini de lux etc . De fapt cei care ne conduc acum , ne ” injecteaza” des povesti cu ”filmul” prost facut despre ce a fost Romania pana in 90 . Nu a fost o situatie roz , dar nu am auzit pe nimeni sa spuna ca acei oameni care ne-au condus / multi dintre ei figureaza azi ca mari personalitati/ au dat case si locuri de munca – de ce nu recunoastem !!!…dar sa revenim la oile noastre – moralitatea – adevarul ca stam cam prost – important pentru noi e ce face vecinul , ce invarte , cati bani are etc – politica asta era si pe vremea lui Ceausescu , dar noi suntem romani si tot ce misca ne intereseaza – scurt pe doi – este important ce face sportivul pe teren , ce castiga pentru tara , nu ce face cu viata sa privata – asta il priveste – la fel s-a procedat cu gimnasta plecata din tara , care si-a facut ”datoria de cetatean ” la fel ca si cea acuzata acum de toata lumea . Rog personal televiziunile , la care noi cetatenii tarii platim abonamente sa vedem meciuri memorabile cu Dobrin , Nastase , Hagi si filme cu actorii fantastici pe care i-a avut Romania si pe care sigur i-am uitat !!!

catalin_cj  •  15 ianuarie 2013, 17:48

@ion nastase. tu esti cel mai inapoiat. si prost. nimeni nu are voie sa faca adulter. pui problema total aiurea. adica daca sunt uni barbati care fac adulter atunci si femeile sunt indreptatite sa faca? poate asa ai vazut la tine acasa.

Romanianjoker  •  15 ianuarie 2013, 19:18

Nu-mi dau seama de unde vine chestia cu 42%…Se poate o sursa?
Nu ma mira comentariile homofobe, ma inufriaza. In secolul 21? In deceniul internetului?
„Mihai Says: Copilul trebuie sa aiba 2 parinti de sex opus care sa creeze echilibru. Asa a fost dintotdeauna, ea incearca sa mearga impotriva naturii. Inacceptabil!” Asta nu este adevarat. Nu coneaza sexul parintilor, conteaza dorinta lor de a face bine. Am avut mama si tata si ma bucur ca au murit. Erau niste betivi si viloenti.

„Nedumeritu Says:@domnul Tolontan.Vad ca aveti si alte preocupari in afara de sport,sustineti lesbianismul,homosexualitatea etc.Intrebarea mea este daca se casatoresc doua lesbiene si infiaza un copil,acesta cum se va adresa parintilor “tata Alina si mama Monica”?” Ce conteaza? Unii isi lasa copii sa la spuna prenumele, fara mama si tata. Nu este nimic gresit in asta.

Tibi Says: casatoria nu inseamna posesie; omul trebuie sa se simta liber chiar daca sunt casatoriti. Majoritatea dramelor emotionale in casnicii au loc pt ca ne credem stapani pe viata si destinul celuilalt de langa noi. Ceea ce este fals, suntem numai stapani pe propria viata si nimic altceva. Cat despre asa numitul adulter al Alinei: cred ca daca nu ar fi fost obligata de catre societate sa se casatoreasca cu un barbat, nu ar fi facut-o niciodata.
Faptul ca este g.a.y nu inseamna ca nu este o mama capabila sa-si creasca copilul.” SUBSCRIU la toata ideea.

CLA  •  15 ianuarie 2013, 20:03

PUNETI MANA PE BIBLIE SI INTORCETI-VA FATA CATRE DUMNEZEU, TOTI CARE SUNTETI DE ACORD CU ADULTERUL SI RELATIILE DE ACELASI SEX.

manu dan  •  15 ianuarie 2013, 20:21

Saptamana trecuta in Italia un complet de judecata dadea spre ingrijire mamai copilul.Judecatorul a spus ca nu exista dovezi sau precedente care sa demonstreze ca acest copil nu ar creste normal alaturi de mama sa si de partenera sa.
Este doar o nta despre cum gandesc altii.
Mai departe cazurile sunt extrem de diferite nu au in comun decat faptul ca mama are alte optiuni sexuale.
am o varsta la care poate ca ar trebui sa fac circ si sa spun ca saraca femeie trebuie macar impuscata dar nu e asa.Din pacate cei mai multi de varsta mea gandesc asta.
Am doi copii invata ft.bine si nu au astfel de probleme.
Nu iau locul judecatorului si nici nu iau partea unuia din parinti dar indiferent care va fi decizia finala copilul trebuie sa ramana in contact cu ambii parinti.E tot ce pot sa-i spun tatalui si familiei tatalui copilului.Imi pare rau pentru Alina a fost o sportiva extraordinara dar timpurile si gandirea oamenilo9r din acest moment nu o ajuta de loc.Ii doresc bafta copilului si sa ajunga si el un sportiv macar la fel ca mama lui.
Noi cei in varsta uitam uneori ca am fost si noi copii.Anul trecut fiica mea a facut o greseala care se intamola tuturor copiilor.Prietenul ei i-a spus ca e copil eu i-am spus ca-i doresc sa ramana cu acest suflet de copil toata viata si atunci ii va fi mai usor in clipele grele.

fenomenar  •  15 ianuarie 2013, 20:31

pana la urma este o problema intima. de unde pana unde romanii au dreptul si datoria morala sa isi dea cu parerea asupra unor chestiuni care nu ii priveste in mod direct. La incinerarea lui Sergiu Nicolaescu aceasi detinatori ai adevarului absolut si-au permis sa strige si sa huiduiasca familia, in cadrul unui eveniment trist dar privat. Cine si ce da dreptul unor oameni care probabil isi abuzeaza familia, ai caror copii sunt crescuti de copii mai mari de la bloc, si care se dau drept exemplu moral si monument de parinti, se ingrijoreaza de soarta copiilor care au doi parinti de acelasi sex, dar daca aruncam o privire asupra elevilor care se bat intre ei si respectiv isi bat profesorii la cursuri, care se drogheaza, care beau la varste chiar fragede, copii care dupa cum stim provin din familii cu mama si tata, barbat si femeie, si conform logicii acestor parinti ar trebui sa fie copii model, copii fara traume, dezvoltati fizic si psihic intr-un mediu iubitor. Se intampla oare asa? Putem oare acuza si da sfaturi unor oameni care nu fac decat sa isi traiasca viata asa cum simt si cum vor? Cine este fara pacat aici si poate arunca primul piatra? Exista o masa mare de oameni care nu stim ce sarbatorim de Paste sau Craciun dar cu totii sunt niste specilisti in ceea ce este moral… Asta e nivelul cu care ne mandrim?Asta e societatea pe care o tot construim de 23 de ani? Personal nu cred ca facem o treaba prea buna. Poate o usoara moderatie si un interes mai mare pentru barna din ochi fata de paiul din ochiul celuilalt ar fi binevenita. Zic. Poate gresesc si eu…

vercingetorix  •  15 ianuarie 2013, 23:24

Multi comenteaza despre ce a facut, despre ce vrea sa faca Alina si asa mai departe. Spun doar atat: nu mai judecati ceea ce nu cunoasteti!! Ce s-a petrecut in familia lor, cunosc doar ei. Noi stim doar franturi. Lasati-i in pace sa-si rezolve problemele! Scoateti-va bocancii murdari de jeg din viata lor!

Cătălin Tolontan  •  16 ianuarie 2013, 0:19

Romanianjoker: sigur, sursa este un studiu dn 2010. Ai detalii aici
http://www.romanialibera.ro/actualitate/educatie/42-dintre-romani-cred-ca-soarele-se-invarte-in-jurul-pamantului-195191.html

fanulumocanu  •  16 ianuarie 2013, 11:39

Studile astea sunt de arici-pogonici si , acceptand ca sunt corecte sunt rau intentionate:
1.prostia nu s-a inventat in Romania si daca tot vorbim de studii,acum vreo 10 ani era data exemplu Elvetia in legatura cu numarul mare de analfabeti din scoli(!). Pot sa stiu eu cat de obiective erau cifrele alea?
2.Se incearca sa se inoculeze ideea ca personele credincioase sunt mai proaste decat ateii. Totusi, un ateu care nu e disperat , in mod cert e un hipster imbecil.Si majoritatea sunt destul de veseli.

Csmin  •  16 ianuarie 2013, 13:16

Extrem de ironic comentariul autorului.Totusi multi se obosesc sa scrie ,ca povestea asta este o chestie pentru un ziar de can-can,nu de sport.Sint de acord,cu ideea ca romanii sint xenofobi,misogini,in general ultraortodoxi in toate. Sintem singura tara din CE care nu am avut la fotbal,in Nationala un strain ,naturalizat.Casatoriile,in tara intre oameni de culoare si romani sint la cel mai mic nivel din Europa (cea evoluata,nu Azerbaigean,etc.)Nu cred ca ar trebui sa intram intre doi soti-fie ei sportivi- care isi arunca invective. Ce va spune fetita lor,peste ani,daca citeste ce scrie GSP ?. Asa ca ,dle Tolonton,stiu ca nu va pasa,totusi unii ,mai obosec in a va infrunta opiniile.Sper sa nu ajungeti sa nu mai vrea nimeni sa va citeasca. Fara suparare,nu e bine !

laura  •  16 ianuarie 2013, 14:24

sunteti niste ipocriti voi! daca era barbat nimanui nu ii pasa ca a comis adulter, ca e impotriva legii! problema e ca aveti o mentalitate de anii 50 cand inca se mai condamnau relatiile homosexuale.

zweistein  •  16 ianuarie 2013, 21:02

Vreau doar să spun că-n momentul în care mai mult de 50% din români vor zice că Soarele se-nvârte-n jurul Pământului, va trebui dată o lege prin care să se strângă fondurile necesare realizării acestui deziderat. Sunt aproape sigur că va fi nevoie de mai puțin bani decât s-au furat pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

nxss  •  17 ianuarie 2013, 2:17

Adulterul nu este ILEGAL copacilor. Nu este o lege in Romania care sa condamne adulterul. Si are dreptate Tolo can zice ca suntem inapoiati. Comentati pe net, injurati, fara sa aveti idee despre ce vorbiti.

Andrew  •  17 ianuarie 2013, 8:16

Vreau sa fiu inteles de la bun inceput. Articolul este bun, nu „ma iau” de autor in niciun fel.

Noi, ca romani, de plangem de modul de viata care-l avem(adica jalnic), dar aparent au o relevanta mai mare, in media, orientarile sexuale ale unei tipe decat lucrurile cu adevarat importante.

Lereter  •  17 ianuarie 2013, 9:23

Citind comentariul autorului(pentru Romanianjocker),am mers la sursa indicata.Imi vine sa rad, dar „pentru informarea dlui Tolontan ii transmit :
1-nu genele tatalui stabilesc sexula copilului.Tatal are cromozomii sexuali X si Y,mama X si X,problema in discutie este-nu s-a certificat inca- tatal impune el sa trimita cromozomul Y-pentru sexul masculin,sau mama-impune ea-adica il mlege. Deci… 2.Indiscutabil,dle Tolontan exista antibiotice care sint distrugatoare si pentru virusi,nu doar pentru bacterii.Putina lectura medicala v-ar lamuri,nu tot ce preluati este scris de cunoscatori.
Ideea trimiterii de catre autor la respectiva sursa,era facuta cu scopul de a acredita ideea ca „romanii sint prosti,dar multi”,desigur nu ii apartine autorului,insa romanii nu prea stiu ce ar fi bine,sint inculti.Poate,unii,dar a generaliza este contraproductiv.Ca unii se adreseaza „celor multi,dar…” e alta poveste.Cit despre subiectul ales ,raman la parerea ca este neavenit,util doar celor care,sint doritori de a privi prin gaura cheii.Aduce deservicii sportivei,copilului e,dar si sportului (ce vor zice unii parinti de fetite,citind asta ?).Dar daca dl Tolontan asta a ales si se comporta asa,e treaba dansului.Si asa GSP-ziarul a ajuns sa fie cumparat,SI pentru a avera un CD interesant. Pacat,eu citesc Gazeta de prin 1960,s-a transformat mult,nu in bine. Unii ar vorbi -poate- de epigoni…..

Babai  •  17 ianuarie 2013, 10:52

PAI CINE O ACUZA ,SOȚUL A DEMASCAT CHESTIA SI STRGA CA A STAT ZECE ANI CU UN DUSMAN SI CAND SA DEMONSTRAT CEREA MILA MAMELOR O IPOCRITA SI EGOISTA CAND COPILUL ȘTIE CA ARE UN TATA BĂRBAT EA VREA SA ÎI INDUCA IDEA CA O FEMEIE ESTE DE ACUM TATAL LUI CE SA TOLERAM LA TREABA ASTA TOLONTANE PUNETE IN SITUAȚIA TATALUI SA VEDEM CUM ESTE

Costin  •  17 ianuarie 2013, 10:59

Problema e ca la cei 42% trebuie adaugati si cei 51% care cred ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui. Cel putin 93% din populatie crede ca poate fi ales un sistem de referinta privilegiat, trecand cu vederea peste ce ne-a zis Einstein acum o sută de ani (si ce am invatat la liceu si eu si tu, Tolo).
Asta ca sa ne mulam rationamentului tau. Altfel, ar fi de spus ca mare parte dintre jurnalisti citesc sondajele intr-un mod deformat: cand omul are de ales dintre doua afirmatii dubioase plus non-raspuns, sa spui ca cei care au ales una din afirmatii „cred cu convingere” nu e OK. Cum ar fi un chestionar cu intrebarea „GSP e un ziar al lui Voiculescu?” Unii ar raspunde da (fiindca V. e patronul), altii nu (caci G. nu face politica lui V.), apoi am interpreta: „x% cred cu convingere că GSP…”

GUNTI  •  17 ianuarie 2013, 11:02

CA SI LANCE AMSTRONG- VEDETI INTERVIUL CU OPRAH

Tibi  •  17 ianuarie 2013, 13:50

@ Lereter: cuvantul antibiotic vine de la antibacterial !!!! Pt a lupta impotriva virusilor ai nevoie de medicamente antivirale !!!
Despre determinarea sexului copilului: chromosomul X exista deja din partea mamei: daca copilul va fi baiat sau fata se determina deci de X sau Y din partea tatalui !!! Pt ca un X exista oricum, acum intelegi ???
Ce naiba, informatiile astea sunt bazale si se gasesc pe wikipedia, gandeste si cauta putin inainte sa postezi tot felul de bazaconii !

dd588  •  17 ianuarie 2013, 14:25

Noi oamenii, sau macar jumatate dintre noi, suntem foarte tentati sa judecam oamenii, iar dupa prima impresia, nici nu mai acordam o sansa, adevarul este ca suntem plini de idei depasite promovate de strabunicii nostri prin bunici, apoi parinti…

Nicu  •  17 ianuarie 2013, 15:43

Bai nene cata dreptate ai:daca ai rabdare si citesti toate comentarile,ai sa vezi ca procentul de 42% a fost confirmat…tare!

cristi  •  17 ianuarie 2013, 18:45

Daca atunci cand s-au luat, sotul stia ca fata este lesbiana, atunci divortul este problema lor iar trauma doar a copilului.
Dar daca si-a ascuns inclinatiile si s-a maritat doar pentru a face un copil, atunci merita acuzata nu de adulter ci de FURT. Furtul unor ani care au fost o minciuna, furtul unor ani pe care un tata i-ar fi petrecut, intr-o familie normala, impreuna cu copilul sau.
Lesbianismul se mai iarta. Adulterul se mai poate intelege. Dar FURTUL nu trebuie iertat, inteles sau tolerat.

Cine scrie Legile nescrise | leginescrise  •  17 ianuarie 2013, 21:00

[…] cunoastem legile nescrise ale lumii in care traim. Dar ne place sa le uitam. Acest blog este aici pentru a vi le […]

Cri  •  20 ianuarie 2013, 3:15

Cred ca divortul este o chestiune privata. Poate fi relatata, dar intr-un mod decent, strict informativ, nu ca subiect de senzatie. Acestea fiind spuse, atunci cand o mare parte a presei se comporta ca o haita de salbatici care depasesc orice limita a decentei pentru ca nici macar nu inteleg la ce se refera cuvantul, este bine sa atragi atentia asupra acestui fapt – asa cum a facut dl. Tolontan in acest articol. In alta ordine de idei, nu consider nimic gresit in faptul ca alti oameni au o orientare sexuala diferita. Cuvintele natural si normal sunt des si prost folosite. Orice este in natura este natural. Ce nu este natural nu exista, pur si simplu – calutzi roz cu aripioare, care zboara printre nori patrati albastri, de pilda. Normalitatea este data de ceea ce este obisnuit, comun. In societatea romaneasca, de pilda, este normal sa dai spaga, la doctor sau in alte ocazii, unii poate se mai revolta, dar nimeni nu se mira, a intrat in obisnuit – dar nu este in niciu caz ceva bun. Niciun sportiv de performanta nu este „normal”, ei sunt exceptii – dar ce ii mai aplauda lumea cand mai aduc cate o medalie, atunci nu mai sunt infierati si denuntati ca anormali. Cred ca si aceste lucruri merita sa fie spuse pentru acelasi motiv – atunci cand foarte multi oameni se hotarasc sa critice, eventual sa stigmatizeze anumite categorii doar pentru ca asa au invatat ei ca se face, nu pentru ca ar fi afectati personal sau ca ar putea fi afectati, este important sa se arate ca nu este singurul mod de gandire, ca exista si oameni care gandesc altfel, mai rational, nu se multumesc sa repete ce au auzit doar pentru ca le permite sa se aseze pe o treapta superioara si sa aiba ocazia sa judece pe oricine nu le impartaseste gusturile.

Grasomega  •  22 ianuarie 2013, 13:01

D-le Tolontan, sinteti casatorit ? Daca da, cu un barbat sau cu o femeie? Si daca tot trimbitati atit homosexualismul si cei care detesta homosexualismul sint inapoiati mintal, iar cei care il agreeaza sint inteligenti, iar dvs va considerati un tip inteligent, totusi de ce nu sinteti gay ? Am auzit ca sinteti tot hetero, ca noi astia inapoiatii…

Mircea  •  24 ianuarie 2013, 12:34

De ce tot timpul 85% dintre opinii sunt doar ale Obtuzilor si Constipatilor?

…ei au tot timpul „ceva de spus”…

…ooof, Românie !

Lila  •  31 ianuarie 2013, 14:39

ti-am spus, anterior, ca ai inceput sa te pierzi ca jurnalist si, ce e mai rau, ca om. chiar daca ai bocancii mari incearca si pastreaza-i doar pentru tine, ce rost are sa faci pe desteptul fara sa fii? se pare ca pe langa bocanci ai si nasul mare, vezi sa nu miroasa dezagreabil zona pe care o adulmeci!

Lila  •  31 ianuarie 2013, 14:43

revin, sa nu fiu inteles gresit. Alina n-a gresit, noi gresim ca-i intoarcem viata pe dos!

Comentează