Mesaj despre pîrtiile de schi pentru Maria Grapini

Ministrul turismului și IMM-urilor, Maria Grapini, este iritat pentru că presa anticipează FOTE, mica Olimpiadă de iarnă a României, reflectînd corect cîteva dintre contribuțiile Elenei Udrea.

marți, 22 ianuarie 2013, 12:59

Ministrul turismului și IMM-urilor, Maria Grapini, este iritat pentru că presa anticipează FOTE, mica Olimpiadă de iarnă a României, reflectînd corect cîteva dintre contribuțiile Elenei Udrea.

De pildă, în Poiana Brașov și la Rîșnov domeniile schiabile și bazele de competiții au crescut spectaculos, în termeni românești, desigur, sîntem încă departe chiar și de Bulgaria!, dar asta s-a întîmplat în mandatul lui Udrea și de aceea e nervos actualul ministru.

Grapini nu a avut curajul să ridice vocea în conferință de presă sau în declarații publice. E mai comod ca, folosindu-și apartenența la Partidul Conservator, să trimită un bîzîit nemulțumit de culise către jurnaliști. Nu la Gazetă. În altă parte.

Semnalele ei sînt

unu. Inutile în ceea ce o privește, pentru că nu va face decît să-și atragă ostilitatea ziariștilor.
doi. Lașe pentru că ministrul nu și le asumă în timp ce ele pot afecta slujba unor oameni care oricum sînt încercați în plină criză a presei. 

Așadar, doamnă ministru,

Respectați-vă reputația publică decentă pe care o aveți și renunțați la tipul acesta de reacție! FOTE nu e “a lui Scripcaru și a lui Udrea”, așa cum se recită cu invidie orbească pe coridoarele noii Puteri.

Și v-o spune un jurnalist care i-a criticat ani la rînd pe cei doi în materie de baze sportive și de atitudini publice pînă cînd primarul Brașovului a ajuns să plătească filme denigratoare la B1TV la adresa Gazetei, iar doamna de aur a PD-L s-a trezit avertizată în Raportul Departamentului de Stat al SUA pentru România pe motiv că a amenințat un ziarist.

Nu Scripcaru și nu Udrea au făcut FOTE, fiecare leu de acolo este al contribuabilului român. Așa cum ei au fost criticați pentru banii risipiți, poate își amintește DNA Brașov de dosarul patinoarului!, merită apreciați pentru fiecare leu bine investit în favoarea sportului.

În rest, sînteți la guvernare, faceți-vă treaba și, dacă puteți, scuturați-vă de ideea că vă va proteja cineva de presă! Aveți probabil impresia că unele trusturi media au cîștigat alegerile, iar altele le-au pierdut. E un mit fals care vă va costa.

Un alt demnitar al aceleiași Puteri noi instalate mărturisea în șoaptă zilele trecute, un pic derutat și incomodat de situație, că “ziariștii prieteni vor să fie parte în decizie”. Așa se întîmplă cînd meseriile sînt interpretate în folosul unei baricade politice, vine decontul.

În cazul dumneavoastră, doamnă ministru, nici măcar de asta nu e vorba. Relaxați-vă! Oamenii interpretează faptele și, dacă ați găsit prin sertarele ministerului ceva moștenire instituțională, ar fi, de fapt, o veste bună. Ideea nu e, așa cum ați declarat, de data asta public, că veți continua “proiectele lui Udrea dacă au fost realizate cel puțin 80% și ar costa mai mult să le închidem”, că nu sînteți la guvernare ca să faceți răul cel mai mic, ci ca să promovați soluțiile cele mai bune.

Toate pîrtiile de schi sau trambulinele, absolut toate, că au fost gîndite de Udrea sau vor fi de acum înainte încurajate de Grapini, sînt finanțate de noi!

Vă plătim salariul așa că nu noi trebuie să facem ce spuneți dumneavoastră, guvernanții, ci dumneavoastră faceți ceea ce vrem noi.

Tocmai pentru că este evident e nevoie să ne aducem aminte.

Comentarii (51)Adaugă comentariu

astor  •  24 ianuarie 2013, 14:45

Apreciez foarte mult acest articol de la inceput si pana la sfarsit.
Daca vom ajunge la un nivel la care un ministru va aprecia proiectele bune incepute de predecesorul sau si la va inbunatatii si continua vom fi pe drumul cel bun.
Este valabil si pentru primari, prefecti, etc.
Dar sunt sceptic.Este mai usor sa arunci cu noroi in cei care au plecat si sa distrugi ce au inceput.
A continua ce au inceput altii, de cele mai multe ori adversari politici, inseamna a accepta totusi ca munca lui a avut ceva valoare.
Greu cu asta in Romania.

Comentează