Nu e corupție, aceasta e ocupație!

Publicăm informații noi și documente din care rezultă că, înainte să plătească 4,5 milioane de euro pe terenul de 11.880 de metri în mandatul Melinte – Funeriu, cei de la Olimpia au închiriat 2.000 de mp din el, întregind un total de 30.000 de mp și oferind totul pe 1.000 de euro pe lună unei firme aleasă de directoare!

joi, 31 ianuarie 2013, 1:01

Publicăm informații noi și documente din care rezultă că, înainte să plătească 4,5 milioane de euro pe terenul de 11.880 de metri în mandatul Melinte – Funeriu, cei de la Olimpia au închiriat 2.000 de mp din el, întregind un total de 30.000 de mp și oferind totul pe 1.000 de euro pe lună unei firme aleasă de directoare!

Cazul Olimpia explică pe înțelesul oamenilor furtul României. Pentru o zi, publicăm mai puține cifre și mai multe culise, mize umane și emoții.

de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

DSC_3769

“Interesantă investigaţia voastră despre baza de la Olimpia”, spune omul. E un fost mare campion. “Articolele din ziar au date, nume și documente. Sînt interesante și de necitit; în fond, cine mai stă azi să parcurgă toate detaliile unor nereguli?! Aţi scris o anchetă bună și de căcat în același timp”, încheie el, resemnat.

Are dreptate. Pentru o zi schimbăm ritmul.

Iată cum ar suna povestea de la “Olimpia” prescurtată, directă și uman relatată. E o istorie care are capacitatea de a rezuma simbolic și modest ceea ce s-a întîmplat în mai toate domeniile din România.

Clubul care se bătea cu Steaua și Dinamo

Se ia un club sportiv. Are o istorie de 108 ani, dar asta interesează, vorba fostului antrenor de atletism Nicolae Mărășescu, “doar pe niște proști nostalgici și pasionaţi ca noi”. De fapt, ceea ce preocupă e că Olimpia deţine o bază de 64.000 de metri, răsfirată în trei cartiere: Vitan, Pantelimon și Tineretului.

“Prin tradiţie, Olimpia se bătea cu Steaua și cu Dinamo în clasamentul cluburilor polisportive”, își amintește Dinu Paraschivescu.

În vîrstă de 74 de ani, Paraschivescu a fost jucător și antrenor de baschet. “Am lucrat aproape 30 de ani la Olimpia. Am fost și vicepreședinte. În 1983-1984, Olimpia era pe locul trei pe ţară, după Steaua și Dinamo. În 2002-2003, am reușit din nou același lucru”, spune Paraschivescu.

Adaugă: “Atunci președinte era Octavian Dimofte”. Și oftează. Surprinzător moment de nostalgie pentru “un tip belicos”, așa cum singur se caracterizează.

Lumea imperfectă

Numele Dimofte pune lacrimi pînă și în ochii portarului de la Olimpia, care oprește trecătorii să șoptească ce catastrofă a ajuns clubul în ultimii cinci ani.

Decăderea a început în decembrie 2008, cînd Octavian Dimofte moare și Olimpia intră și ea în hora numirilor politice. Mărășescu e pesedist vechi, deci subiectiv în cauză, are boală pe numirile pedeliste, așa că folosim o altă relatare.

Povestește Mihai Anghel, fostul adjunct al lui Dimofte. Anghel e genul de “șef fără coaie”, după cum zice aceeași gură mare a lui Paraschivescu, “dar nimeni nu i-a pus vreodată la îndoială cinstea”.

Un om proclamat cinstit de către colegi? E mare lucru într-o lume a sportului în care oamenii nu se împiedică în sărăcia mizelor. Antrenorii ciupesc la diurne, funcţionarii decontează benzină pe fals și administratorii fură din mîncarea sportivilor care, la rîndul lor, fac ceva bani din vînzarea echipamentului către amicii din spatele blocului. Și toţi se invidiază.

Asta e faţa nevăzută a sportului, populată de oameni imperfecţi, șefi de federaţii osificaţi în complicităţi și tot așa.

Dar sînt aceiași oameni care putrezesc cu lunile prin cantonamente, care citesc cărţi noaptea ca să priceapă “cum naiba să vorbești cu generaţia nouă de sportivi” și care se adună sîmbetele și duminicile la competiţiile la care nu asistă, de multe ori, decît prietenii și rudele, căutînd cîte un puști răsărit.

Dispariția lui Octavian Dimofte

Din această lume a făcut parte Octavian Dimofte, ca voleibalist, apoi antrenor al “naţionalei” de fete, ajuns ca antrenor de club inclusiv prin Spania.

Dimofte nu era un înger, dar era cel mai bun șef pe care și-l putea imagina un club ca Olimpia. Bea și asta i-a adus probleme de sănătate, plus că “era dependent să se afișeze cu mărimile sportului”, zice Paraschivescu, dar, continuă el, “era un tip care trăia numai pentru sport, un adevărat profesionist”.

Cînd Dimofte cade la 58 de ani, la înmormîntare vine chiar și Monica Ridzi, numită doar de cîteva zile. Dimofte fusese o mare figură a sportului.

Anghel rămîne șef o perioadă, dar apoi e debarcat de valul politic, care o proptește în club, în octombrie 2009, pe Mihaela Neagu. “M-am ascuns într-un birou, ca metodist”, spune Anghel și nu e deloc mîndru de asta. Doar povestește.

Schema de luat și de făcut bani

olimpia“Ce sport?!, nu mă interesează sportul!”, le-a spus Neagu angajaţilor clubului la una dintre primele întîlniri. Episodul este confirmat de toţi antrenorii cu care am vorbit.

Se deslușește rapid și ce o interesa pe Neagu. În 2010, ANST dă o groază de bani și repară restaurantul cu 100 de locuri. Apoi este închiriat unei firme private, apropiată directoarei Neagu.

Urmează la închiriat hotelul cu 110 locuri de cazare, cedat spre folosinţă aceleiași firme, Amma General Store.

graficPentru restaurant și hotel împreună, clubul primește 4.736 de euro pe lună, ceea ce determină o prăbușire a veniturilor. Am promis că nu vă băgăm în cifre, dar priviţi ce interesant e acest grafic! Doar unul mic de tot, promitem! Veniturile clubului Olimpia au scăzut de 4 ori din 2010 în 2012!

«Este formula după care vom face rentabilizarea bazelor sportive»
Secretarul general al Ministerului Educației, Corvin Nedelcu, 2010


Firme, mereu aceleași

Tot Amma primește și serviciile de curăţenie din club și întreţinerea bazinului. Ziarul a scris despre contracte încă din august 2010, auditul ministerului le-a remarcat în mai 2012, iar din decembrie 2012 sînt la puricat la IGP, unde procurorii antifraudă își fac cruci mari.

Ce văd ei? De pildă, că aceeași companie Arheval SRL, care a spus ca Olimpia să închirieze ieftin către Amma că e zonă nasoală, a recomandat ca terenul de 11.880 de metri din Vitan să fie plătit cu bani mulţi, că e zonă bună! Aceeași zonă! Aceasta e compania despre care săptămîna trecută cei implicaţi în cazul Olimpia strigau că “a făcut evaluarea terenului în calitate de expertă”.

Nu aveau decizie irevocabilă

“Neagu dicta tot, nici măcar nu vedeam aceste contracte. Veneau cu ele și cu banii deja aprobaţi de la minister”, povestește Eliza Stoicescu, avocata care a reprezentat clubul în procesul pentru terenul de 11.880 de metri din Vitan. Și care l-a cîștigat chiar și la Înalta Curte. Am promis că azi nu vă băgăm în acte, dar acesta e un șoc.

Olimpia cîștigă la Înalta Curte, care spune că nu clubul trebuie să restituie terenul, și totuși el fusese deja restituit!

“Așa e. Exista o decizie executorie și definitivă, dar nu irevocabilă. Cum au restituit, întrebaţi-i pe cei care au mandatat- o pe Neagu”, mai spune avocata. “Eu nici măcar n-am știut și am mers cu procesul înainte și l-am cîștigat”.

Mandat de la Melinte și Funeriu

Pe scurt, ca să nu iasă, vorba mesajului din deschiderea textului, același rahat plin de cifre, statul a investit din greu la Olimpia și apoi a închiriat pe bani puţini.

În cazul terenului de 11.880 de mp, situaţia e de-a dreptul ridicolă. Olimpia face recurs la Înalta Curte în toamna lui 2010, dar Neagu, cu mandat de la Melinte și Funeriu, restituie terenul și-l răscumpără cu 4,5 milioane de euro în decembrie 2010, înainte de termenul de recurs. Pe care, mai scriem o dată, Olimpia îl cîștigă!

Închiriaseră deja pentru 1.000 €

Olimpia, ci ANST restituie terenul, deși e semnătura lui Neagu și doar a ei. Chiar și așa, mai iese la iveală o șmecherie.

Încă din 5 ianuarie 2010, știm am promis fără acte, dar nu ne abţinem!, Neagu închiriase, prin Actul Adiţional nr. 1 la contractul 67/2010, 2.000 de metri din cei 11.880 pe care aveau să-i răscumpere cu 4,5 milioane.

Știţi cu cît i-au închiriat? Cu 1.000 de euro pe lună. Dar nu numai pe ei, ci încă 28.000 de metri din aceeași bază!

În total, 30.000 de mp pentru 1.000 € pe lună. Un calcul paușal arată că investiţia se va recupera în 1111 ani. 1111 ani virgulă perioadă 1. Nu e rău deloc! Rentabilizarea bazelor, vorba lui Nedelcu.

“Se răsucește în mormînt”

În acest timp, spun Maricica Puică și Paula Ivan, campioane care au fost legitimate la Olimpia, “fostul președinte Dimofte se răsucește în mormînt”.

dimofte“Dimofte a fost cel mai bun șef pe care l-am avut în viaţa mea”, spune Anghel (foto), cel care a lucrat în club cu Dimofte vreme de 13 ani, din 1995 pînă în 2008. “Avea spiritul de echipă dezvoltat din sport. Nu exista săptămînă să nu ne strîngem împreună. Discutam liber și așa afla ce probleme avem”, își amintește Anghel. “În anii în care am lucrat împreună nu l-am văzut să ţipe la cineva”, mai zice el.

Și directoarea Neagu? Anghel se cocoșează și mai tare. “Nici măcar nu m-a cunoscut. Doi ani de zile, cît a stat aici, nici n-a știut că exist”.

Pupăza și istoria

Toată lumea din club se dezice acum de Neagu și-l invocă pe Dimofte. “Eh, lăsaţi, ia să plătească directorul adjunct Iordache și contabilul șef Cătuţi! Mai ales contabilul șef a știut tot ce s-a făcut acolo. Și n-a făcut-o fără bani”, se aude vocea acuzatoare a lui Dinu Paraschivescu.

Parte a fostei conduceri, Iordache și Cătuţi se apără și spun că directoarea Neagu făcea totul de capul ei.

“Vinovaţi sînt și cei din minister care au dat pe mîna unei pupeze ditamai istoria unei grupări ca Olimpia!”, exclamă Maricica Puică.

Elisabeta Lipă își amintește că prima medalie olimpică a luat-o pentru Olimpia.

Așa sînt cei din sport. Se apără între ei. Sînt reputaţi și răi. Sînt nemiloși cînd e vorba de intruși, își legitimează privilegiile și, ca argument suprem, spun că “oricîte ne pune lumea în spate, doar nu sîntem perfecţi, noi am iubit sportul și n-am făcut niciodată precum ăștia”.

Să nu pretindem morților ce nu facem noi!

Aștia? Cine sînt ăștia? Ocupanţii de la Olimpia, cei care pun statul să plătească mult și apoi închiriază ieftin, cei care concep sistemul în agenţii, cei care îi controlează pe miniștri, cei care, oricît l-ar enerva pe Dimofte, tot nu l-ar face să se răsucească, cel puţin așa spune zăpada mătuită a mormîntului din cimitirul “Reînvierea”.

O armată de ocupaţie cu gulere albe profită de adaptarea, de lașitatea și de complicitatea unei populaţii nesigure profesional, îndobitocită mediatic, învăţată să fie asistată și care visează s-o salveze umbrele strămoșilor.

Dincolo de intersecţia de tramvaie de la Lizeanu nu se răsucește nimeni în mormînt, să nu pretindem morţilor ce nu facem noi!

Octavian Dimofte 1950- 2008.

Se ia un club cu 6,4 hectare de teren.

Și se ia o ţară.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

RancidRedneck  •  31 ianuarie 2013, 2:12

cum poate sa fie STARPITA CORUPTIA din aceasta tara ??? simplu … nimic sau numai APOCALIPSA !!!

Razvan  •  31 ianuarie 2013, 2:20

Asta a fost regimul basescu / PDL. Nu o sa vin sa spun ca Nastase e la racoare pentru mai putin. Nastase a furat in consecinta este la inchisoare. Si cu siguranta ca omul a dat alte tunuri mult mai consistente.

Dar cei care au devenit dupa, rai si infometati, dinastia Basescu, Udrea, Videanu, Blaga, Boc, Pogea, Ridzi, Scripcaru, Falca, Berceanu, Anastase, Stolojan, Oltean etc etc Ce au facut astia nu a facut nimeni in istoria tarii.

Olimpia Bucuresti, Olimpia Brasov si multe alte exemple ce, sper sa fie descoperite. Si ei urlau ca nu sunt bani si ca trebuie sa ne imprumtam de la FMI si sa taiem pensii si salarii.

Dar tunul cel mai mare, dat de basescu este rosia montana si gazele tarii.

Ce a promis basescu in numele poporului nu mai putem da la intors.

Razvan  •  31 ianuarie 2013, 2:27

Este superba imaginea de ps site-ul Olimpia. http://clubolimpia.ro/despre.html

Trei poze mari cu Neagu Mihaela Elena, Iordache Gheorghe si Catuti Constantin
Sub ele, inghesuite si mult mai mici, campioanele acestui club, de la Ivan la Lipa.

La fel ca mafia basescu/pdl, hotia si trufia are loc in fata, valorile fiind inghesuite intr-un colt.

Sper ca basescu sa primeasca pe masura binelui dorit acestui popor. Sunt indulgent, nu spun binele „facut” ci ma refer doar la cel „dorit”

Petre  •  31 ianuarie 2013, 5:33

Am citit pina la capat si aproape ca mi-au dat lacrimile. Am plecat adolescent din Romania, acum mai bine de 20 de ani, dar inca ma doare cind vad cum se fura la noi ca in codru.

gorne  •  31 ianuarie 2013, 8:18

felicitări d-le Tolontan pentru investigație și articol. Țara asta are nevoie de ziariști ca d-voastră, din păcate au rămas foarte puțini între voi care au curajul și în primul rând caracterul să facă investigații.

Gone  •  31 ianuarie 2013, 9:22

@Razvan

bancorex, bechtel, RAFO, ARO, privatizari SIDEX, PETROM. Miliarde de euro. Mai lasa gargara antenista si verifica cand s-au facut, cine era premier, prim ministru..

vlad tepes  •  31 ianuarie 2013, 9:24

felicitari, ar trebui sa colaborati din partea presei cu dna pe probleme de investigatii ale cazurilor de genu asta.
dl tolontan de ce nu parasiti dvs trustul in care activati si sa infiintati un ziar, o organizatie, ceva, in care vi se alature oameni ca dvs?

emi  •  31 ianuarie 2013, 10:06

Felicitari pentru toata munca depusa. Excelenta radiografie a societatii romanesti. Realizati ca ati ramas singura echipa de investigatie din presa romaneasca?!

ady  •  31 ianuarie 2013, 10:06

asa,si?
nu se va intimpla nimic,. Se numeste COABITARE.

Mi-l imaginez pe Ben Gurion coabitind cu Eichmann, pe Goma coabitind cu Postelnicu.
Un intreg poppr coabiteaza cu sine. Rezultatele se vad.

Ciclul e acelasi: furt-paguba-imprumut-taxe marite-saracie-plata imprumutui-alegeri dupa care iar furt-paguba-…

ion stanici  •  31 ianuarie 2013, 10:44

O ancheta interesanta,cu subiect si predicat! Sper ca in spatele acesteia, sa nu se ascunda nici un fel de alte interese ci doar acela de a informa publicul despre neregulile unora care au fost alesi sa conduca si, care daca se vor gasi vinovati, sa plateasca!Nu sportul trebuie sa sufere din cauza imaginii create de relatarile presei ci mai degraba cei care sunt vinovati.Sper sa se si intample!! Dincolo de aceste dezvaluiri, mai sunt oameni care sunt dispusi sa initieze copii in sport, care sa coordoneze bine destinele acestuia.Copiii pot merge catre sport!Sportul inseamna sanatate,inseamna bucurie si nu in ultimul rand poate fi chiar un izvor de impliniri.O mai buna si consecventa promovare a sportului, coroborat cu astfel de anchete, cu o unitate a presei, ar putea fi un inceput, o revolutie de catifea! Intr-o tara cu un sistem viciat, numai credinta in Dumnezeu ne va scapa de la dezastru!

Prudent  •  31 ianuarie 2013, 10:44

Nu prea inteleg ce legatura are subiectul cu Daniel Funeriu, caci din cate stiu, el a preluat Ministerul Educatiei din 23 dec 2009. Sportul a fost Ministerul Monicai Ridzi.

Cătălin Tolontan  •  31 ianuarie 2013, 11:19

prudent: daniel funeriu era ministru in perioada in care directoarea neagu a inchiriat baza, pe bucati, si in momentul achizitiei terenului de 11.880 de metri

vlad tepes: nu colaboram cu DNA ca nu e treaba noastra asta. Un jurnalist incearca sa fie echidistant in raportul procurori/acuzati. Treaba noastra e sa incercam sa consemnam evenimentele, nu sa le trimitem in instanta. Au fost situatii in care, dimpotriva, ne-am exprimat dubiile asupra dosarelor facute de Parchet.

emi: mai sint echipe bune de investigatie in presa romana!

Vasile  •  31 ianuarie 2013, 11:21

Dincolo de valoarea investigatiei este excelenta incheierea articolului si concluziile trase.

Gigi Contra  •  31 ianuarie 2013, 11:24

@Razvan – dar mai lasa-ma frate cu PDL-ul si cu Basescu. Crezi ca USL-ul cu Ponta si Antonescu sunt mai breji? Mai schimba de pe Antena 3 ca o iei razna. Toti, dar absolut toti, de la FSN pana la Partida Rromilor au stiut doar sa fure si sa gaseasca modalitati de a frauda si distruge.
@Tolontan – e dureros…e de-a dreptul dureros…cum se poate sa fie atat de…nici nu stiu ce cuvant sa gasesc…tot spun ca nu mai citesc presa ca numai ma enervez si imi vine sa strang pe careva de gat, dar nu ma pot abtine. Imi iubesc tara prea mult, desi spun ca m-am saturat de ea. Noi, cei care mai avem integritate si moralitate, oare cat vom mai indura…pe bune?

Vlad  •  31 ianuarie 2013, 11:47

Jos palaria Tolo! Asta da jurnalism! Stau si ma gandesc cum ar arata tara asta cu inca, hai sa nu zic 100, ci cu inca 10-20 de jurnalisti de investigatie ca tine!
Din pacate insa cred ca in 2-3 ani o sa ai material de investigatie si de la cei care sunt acum la putere.
Poate doar niste condamnari sa ii mai potoleasca, dar ma indoiesc ca vreunu’ din cei perindati pe la tribunale (unii chiar si condamnati) vor face intr-un final vreo zi de puscarie.
Tine-o tot asa!

grigore  •  31 ianuarie 2013, 11:57

Domnule Tolontan ,ma bucur ca investigati si se descopera mari Tunuri!
Dar, in articolele anterioare publicati o poza in care indicati unde este terenul rascumparat .Gresit .Terenul nu este in dreapta imagini cum indicati ci in stanga unde tot gresit spuneti ca este o bucata de teren parasit.Pe acel teren se afla Manejul sectiei de pentatlon unde se antreneaza pentru sarituri obstacole sportivii de la Olimpia !
In spatele gardului alb cel din stangasta si una din proprietarele care au revendicat! Actualul antrenor de la Pentatlon este un fost Vicecampion Mondial !
In toata combinatia mai apare o Firma particulara care a subinchiriat tern inclusiv grajdurile care pe niste acte cica nu ar exista!!! dar Grajdurile si Manejul exista . la olimpia sunt doi cai!
Mai sunt multe de Aflat. Incercati sa vorbiti si cu Antrenorul Calina Constantin-vicecampion Mondial la Pentatlon

dan voiculescu  •  31 ianuarie 2013, 11:58

dar despre dan voiculescu cu tunul lui nu faci o ancheta!

grigore T  •  31 ianuarie 2013, 12:04

Am citit asta
https://www.tolo.ro/2013/01/31/nu-e-coruptie-aceasta-e-ocupatie/

ascultand asta

http://www.trilulilu.ro/muzica-clasica/franz-schubert-ave-maria-maria-callas

…si mi-a venit sa plang si sa urlu in acelasi timp, insa doar am lacrimat…

Catalinfb  •  31 ianuarie 2013, 12:06

Ok Tolo, cum spui, treaba voastra e sa incercati sa consemnati evenimentele, nu sa le trimiteti in instanta. Ceea ce se si intampla, este un subiect acoperit la un alt nivel dar daca nu se va intampla nimic si vinovatii nu vor plati cu dovezi negru pe alb si decizii in instanta, atunci singurul lucru pe care l-ati facut a fost sa rasuciti cutitul in rana.

Eu sunt curios de pozitia oficiala a organelor abilitate (care nu ar trebui sa intarzie sa apara), pe partea asta ma astept sa insistati si vreau sa cred ca nu vom uita de subiect pana cand cineva nu e tras la raspundere.

Cătălin Tolontan  •  31 ianuarie 2013, 12:12

Catalinfn: da, aici ai dreptate, e treaba noastra sa relatam daca cei platiti din bani publici, in cazul invocat de tine organele de ancheta, merg inainte sau nu

Ionut  •  31 ianuarie 2013, 12:15

Foarte mult imi place incheierea: „O armată de ocupaţie cu gulere albe profită de adaptarea, de lașitatea și de complicitatea unei populaţii nesigure profesional, îndobitocită mediatic, învăţată să fie asistată și care visează s-o salveze umbrele strămoșilor.”

Din pacate, am ajuns o tara de comentatori pe internet, printre care, cu parere de rau, ma aflu si eu. Ce bine ar fi sa fie si putina actiune…

fotbal  •  31 ianuarie 2013, 12:15

Auzi, sa-ti spun la ce m-am gandit?! Daca am fura modelul lui tarantino din ultimul film, mare film! si am proceda la fel cu astia? Pereti avem, slava domnului

cristi  •  31 ianuarie 2013, 12:43

Inca o ancheta excelenta marca gazeta sporturilor. Cu o precizare: chiar daca ne plictisesc, cifrele si documentele sant cele care ofera credibilitate unui astfel de demers jurnalistic. Iar finalul articolului este pur si simplu… adevarat!

Aloha_CFR_CJ  •  31 ianuarie 2013, 13:53

Felicitari pentru articol si ancheta. Jos palaria

mihai68  •  31 ianuarie 2013, 14:28

Meseriasa ancheta, superb articol. Felicitari!

Iuliaiulig45  •  31 ianuarie 2013, 14:36

DOMNULE TOLONTAN. Felicitari ptr ancheta. De ce nu va ocupati putin si de baza sportiva pe care a pus mana Ilie Nastase? Sau el are voie sa fure ptr ca a fost un mare sportiv? Astept cu nerabdare o ancheta si ptr Ilie Nastase

liviusmaximus  •  31 ianuarie 2013, 14:49

„Într-un fel, România s-a schimbat pentru totdeauna” Catalin Tolontan . Sper sa ai macar 4-5 copii, potentiali jurnalisti pe langa tine…

Adriana  •  31 ianuarie 2013, 15:49

va felicit pt articol si ancheta … este foarte trist daca s-ar pierde traditia acelui hotel …deoarece acolo si-a terminat liceul multi sportivi si au realizat multe performante .. sper ca multi spotivi sa fie sprijiniti in continoare .

Alexandra  •  31 ianuarie 2013, 16:19

Este dureros cand vad ce s-a intamplat cu munca de-o viata a unui om si cand imi dau seama ca nu conteaza nimic pentru acesti oameni, care „calca in picioare” sufletul si dragostea depuse pentru Clubul Sportiv „Olimpia” Bucuresti. Felicitari, domnule Tolontan, pentru ca va pasa!!!

Bibi  •  31 ianuarie 2013, 16:39

Catalin, multumesc !

fanulumocanu  •  31 ianuarie 2013, 17:10

Te imbolnavesti de ficat. In timpul asta ne uitam la olimpiade si ne promitem ca data viitoare vom lua si mai putine medalii. Imi aduc aminte de Maria Cioncan ,imi aduc aminte de articolele din vara cu martirele de la maraton , de cat de greu au plecat in viata sportiva, desculte , cu cate sacrificii, exilate din tara lor.
Asta nu mai e o chestiune de sport. Poate parea ciudat dar cand citeam, aveam in minte videclipul Loredanei si al celor de la BUG, ” Fara cuvinte”. Astia n-au omenie in ei.

Marcovici  •  31 ianuarie 2013, 17:33

Felicitari pentru documentare!

grigs  •  31 ianuarie 2013, 18:45

Dezvaluirile sunt necesare oricand,poate se sesizeaza si cei in masura sa actioneze,daca nu au facut-o deja…Faceti lucruri bune,domnule Tolontan,tineti-o tot asa…Am totusi cateva observatii.Nu am observat din articol daca in aceasta ancheta ati cerut vreo explicatie,oricum ar fi sunat ea,de la doamna in cauza…poate era interesant macar ca reactie…Apoi nu inteleg de ce pomeniti numele lui Funeriu fara nici-o dovada ca ar fi in cardasie cu doamna…Spun asta deoarece,nu demult,”la sesizarea unor cititori”ati verificat si aflat ca un colaborator plagia articole din strainatate si ati intrerupt colaborarea…Nu cred ca va imputat nimeni ca sub conducerea domniei-tale acel colaborator a”furat” si a obtinut bani pentru asta!Cred ca m-ati inteles ca neavand siguranta ca Funeriu stia ca doamna…sau poate aveti dovezi de care nu ati vorbit…Si eu,ca si un alt comentator,mai devreme,mi-am pus intrebarea:de ce nu devine Catalin Tolontan ziarist independent?Fara sa am certitudinea ca este adevarat,cred ca raspunsul este legat de anume siguranta,de un anume castig material…Dar si eu regret ca nu sunteti independent,ati fi…vector de opinie!Apropo de tunuri,candva ne-ati promis ca veti urmari in timp si ne veti informa in legatura cu acele sute de sali de sport ale guvernului Nastase…mai stiti ceva…ala tun mare,in rest de atunci ne-ati prezentat numai tunulete…

Fara nume  •  31 ianuarie 2013, 18:47

Domnule Tolontan,

Vad ca stiti ce sunt aceia „mp”; eu, in schimb, nu stiu ce e acela „teren de 11.880 metri” – si o scrieti de cel putin doua ori! Scuzati-mi indiscretia (si nestiinta), dar ce sunt aceia ? 11,880 km ? 11,880 m ? Inaltime ? Adancime ? Latime ? Lungime ?

Are dreptate cititorul (ori cititorii) care va remarca finalul:

„O armată de ocupaţie cu gulere albe profită de adaptarea, de lașitatea și de complicitatea unei populaţii nesigure profesional, îndobitocită mediatic, învăţată să fie asistată și care visează s-o salveze umbrele strămoșilor.”

Dati semne ca incepeti sa intelegeti ca furturile facute de Steaua si Dinamo sunt nimic, pe langa tunurile democratiei.

Dati semne ca incepeti sa pricepeti cum functioneaza democratia, si de unde isi trage fantasticul succes … economic.

Sa vedeti populatie indobitocita in marile democratii! Incercati sa va documentati, ca urla pana si presa democrata (internationala – cu prefacuta ingrijorare).

„Nesigura profesional” !? Are democratia „profesiuni”, domnule sef ?! Dar „siguranta profesionala” ?

Dupa cum spuneam, ma dezamagiti. Sunteti „cinsit”.

George  •  31 ianuarie 2013, 19:25

pentru ca parazitii din parlament au alte ocupatii (sau aceleasi d ecare vorbiti mai sus), totul in tara asta este anapoda. Spuneti ca un club are un teren de 64.000 mp. Dar de unde are acest teren ? S-a batut in primul razboi mondial si a fost improprietarita ? Cine i-a facut aceasta donatie si de ce ? Jiji conduce Steaua de vreo 12 ani si nu are un stadion al lui, nici macar concesionat, iar un club are 64.000 mp pe care face ce ? Nu sunt de acord cu aranjamentele nush carei director, dar nici nu este normal ca sa se tina terenuri pe care nu s eface nimic. Vrem investitii straine ? Nu, vrem sa vina fraieri care sa inchirieze sau sa cumpere aceste terenuri. Inaintea impozitului mai mare pe locuinte, nu ar fi mai normal ca fiecare firma sa plateasca impozit pe teren ? De unde plateste un club sportiv la care nu vin spectatori, nici sponsori ?
Intr-un fel PDL istii au facut atatea smecherii pentru ca nu exista lege sa-i pedepseasca, sau sunt atat de usor de ocolit. Altfel, avem justitie, parchet, n-au decat sa lucreze, poate Vantu se simte singur si vrea un tovaras pentru schimb de idei.

marius  •  31 ianuarie 2013, 20:42

Corecet. Vrem sa vedem cum a pus mana si Ilie Nastase pe baza sportiva

lizica  •  1 februarie 2013, 9:14

Am crezut ca am luat-o razna crezind exact cewea ce ne prezinti tu prin articol si aancheta. Deci sint sanatos, societatea in care traim e cea bolnava. Cred insa ca trebuie sa facem si noi ceva… FELICITARI!

AGF  •  1 februarie 2013, 10:49

Chiar nu puteti scrie ceva clar D.le Tolontan? Apreciez foarte mult cand scrieti despre sport …dar in anchetele astea ..nu se intelege aproape niciodata clar ceea ce vreti sa spuneti

ervin  •  1 februarie 2013, 11:21

De ce Dumnezeu nu ne organizam intr-o miscare- am fii cateva zeci de mii, mult mai multi decat ceata asta de hoti ordinari, ce mai avem de pierdut (vezi apelul lui Chirila catre liceeni)
De atatia ani bla bla bla ….. la nesfarsit nu s-a saturat nimeni?

mihai  •  1 februarie 2013, 12:50

N-ar fi rau sa studiati si cum a fost devalizata baza Hidrotehnica din Constanta.

dan voiculesu  •  1 februarie 2013, 20:36

revin cu o intrebare de tunul care l-am dat eu cu terenurile cand faci o ancheta?

Name  •  1 februarie 2013, 23:43

Dle Tolontan, v-am scris ceva f important in leg cu Olimpia si stimabila Neagu pe mail, va rog un raspuns!!

Cătălin Tolontan  •  2 februarie 2013, 9:17

name: ieri i azi nu am primit nici un mail cu acest continut, va rog mai dati-l o data. Multumesc!

Comentează