Falsuri și pungi cu bani scoase din clubul Primăriei lui Oprescu

Gazeta publică azi documente din interiorul celei mai opace instituții din țară: Primăria Capitalei x CSM București a cheltuit zeci de milioane de euro în ultimii 5 ani din banii bucureștenilor x Pornim de la o factură în valoare de 22.500 de euro, pentru o competiție unde s-au deplasat din partea CSM București o șahistă și a un antrenor. La Sărata Monteoru a fost mai scump decît un sejur la Burj al Arab în Dubai x  Împreună cu cititorii, descoperim apoi un cont cu sume plătite care cumulează 270.000 de euro încasați, de la Primărie, într-un singur an, de către o firmă-club suspendată de Federație x Și ajungem la un alt document care arată că doar în primul trimestru al lui 2012 clubul sportiv al lui Sorin Oprescu a cheltuit din banii bucureștenilor pentru șah peste 500.000 de euro, adică de cinci ori mai mult decît cheltuiește într-un an Federația Română de Șah! x Este doar începutul dezvăluirilor!

miercuri, 20 februarie 2013, 9:51

Gazeta publică azi documente din interiorul celei mai opace instituții din țară: Primăria Capitalei x CSM București a cheltuit zeci de milioane de euro în ultimii 5 ani din banii bucureștenilor x Pornim de la o factură în valoare de 22.500 de euro, pentru o competiție unde s-au deplasat din partea CSM București o șahistă și a un antrenor. La Sărata Monteoru a fost mai scump decît un sejur la Burj al Arab în Dubai x  Împreună cu cititorii, descoperim apoi un cont cu sume plătite care cumulează 270.000 de euro încasați, de la Primărie, într-un singur an, de către o firmă-club suspendată de Federație x Și ajungem la un alt document care arată că doar în primul trimestru al lui 2012 clubul sportiv al lui Sorin Oprescu a cheltuit din banii bucureștenilor pentru șah peste 500.000 de euro, adică de cinci ori mai mult decît cheltuiește într-un an Federația Română de Șah! x Este doar începutul dezvăluirilor!

O investigație de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

Etajul 7, ultima ușă pe stînga. Sediul Federaţiei Române de Șah este o harababură inspiraţională. Cărţi, foi și doi bărbaţi, dintre care unul bea o cafea și trage din ţigară. Și, din nou, cărţi peste tot.

Secretarul general Cristian Palamar începe să rîdă cînd rostim numele clubului de șah Siciliana.

Siciliana este clubul care a facturat cu aproape 100.000 de lei Clubul Sportiv Municipal București pentru “Organizarea evenimentului sportiv Campionatele Naţionale de Șah de la Sărata Monteoru”. Nu-i spunem suma lui Palamar pentru că nu riscăm un șoc al bărbatului slăbuţ, cu păr alb.

Primăria sparge bugetul federației din 3 deplasări!
Federaţia Română de Șah a avut un buget total de 315.000 de lei în 2012. Primăria Bucureștiului a cheltuit pentru deplasarea unei sportive și a unui antrenor la Sărata Monteoru, 11 zile în februarie 2012, suma de 98.630 de lei. Aproape 3.000 de euro pe zi pentru cei doi, șahistă și antrenor. La Burj al Arab, hotelul de 7 stele din Dubai, era mai ieftin, aproape la jumătate.

Îl lăsăm pe Palamar să rîdă în continuare. Palamar spune că știe care sînt apucăturile șefului de la Siciliana: “Păsărelu a organizat în 2010 un concurs la Eforie și n-a dat unele premii sportivilor. Mai apoi l-am suspendat, după care a băgat CSM București în faţă. El era antrenor la CSM și e în proces și cu noi, și cu CSM”.

Casa cu Tei și factura cu zeci de mii de euro
Revenim la Campionatele Naţionale din 12-22 februarie 2012, de la Sărata Monteoru. Secretarul general al federaţiei spune că “cluburile își plătesc cheltuielile, noi achităm doar arbitrajele”.

Factura din Primăria Capitalei poartă numărul 497. O publicăm în ziar. A fost emisă pe 30 ianuarie 2012, cu două săptămîni înainte de competiţie. Siciliana încasează cei 98.630 de lei de pe factură. Deși organizatori au fost FR de Șah, Primăria și CJ Buzău și SC Global Consult Buzău. Nicăieri Siciliana. Iar pe factură scrie: “Organizare evenimente finala Campionatelor Naţionale ale României 2012 Sărata Monteoru”.

22.569 euro a costat participarea CSM București la CN de șah 2012 potrivit facturii: 9 nopți la Sărata Monteoru au depășit costurile aceleiași perioade la Burj al Arab (Dubai), într-un apartament Golden Package (16.137 €)

De fapt, sportiva Peptan și antrenorul Nanu au fost cazaţi timp de nouă zile la “Casa cu Tei” din Monteoru, după cum povestește Nanu. “Așa este, hotel de 3 stele, s-au plătit 80 lei pe zi, cazare și masă, de persoană”, confirmă Mihai Posedaru, administrator Global Consult, unul din organizatorii competiţiei.

“N-am semnat așa ceva!”
Antrenorul Nanu rămîne mască în faţa detaliilor facturii: “Nu-mi vine să cred că există o asemenea decontare! Eu în nici un caz n-am semnat așa ceva, deși apar datele din buletinul meu! Nici n-aveam drept de semnătură. Eu lucrez la CSM cu contract de prestări servicii. Cineva s-a folosit de acești bani, iar adevăratele victime sînt sportivele. Vă dau și un exemplu care ne doare vizavi de această poveste. Anul trecut am luat titlul naţional, dar pentru că s-a micșorat bugetul pe 2013, nu vom ajunge la Cupa Campionilor care se ţine în Grecia, la toamnă”.

«Peptan a primit din partea organizatorilor CN de șah factură pentru toate cheltuielile de la eveniment, ale mele și ale ei. O are acasă, e în valoare de 1.700 lei!»
Ciprian Nanu, antrenor CSM participant la CN 2012, a cărui semnătură e pe factură

735 euro/zi, timp de un an, în zbor spre Păsărelu
Oricît de scandaloasă prin disproporția față de realitate și prin factura despre care antrenorul spune că e un fals, deplasarea de la Burj-al- Arab-din-Sărata-Monteoru e doar un mărunţiș. Pornim de la 22.500 de euro și ajungem rapid la 270.000 de euro! E primul pas.

Documentele contabile ale CSM București, aflate și ele în posesia Gazetei, arată că, în perioada martie 2011 – martie 2012, clubul Primăriei conduse de Sorin Oprescu a plătit către Siciliana 1.183.445 lei. Iar Primăria a și rămas datoare cu 20.000 de lei!

Practic, timp de un an calendaristic, în fiecare zi s-au dus 735 de euro din buzunarul bucureștenilor în cel al lui Dan Păsărelu. În total, 270.000 €.

Ce a făcut ”Siciliana” pentru acești bani? Cum poate dovedi prestațiile? Vom afla pas cu pas.

Cît înseamnă, de fapt, acești bani la scara șahului românesc? Enorm! ”Siciliana” a încasat de la Primărie într-un an de trei ori bugetul anual pe care statul român îl alocă Federației Române de Șah.

„Siciliana” a încasat de la Primăria condusă de Sorin Oprescu o sumă din care s-ar fi putut cumpăra 6.000 de table de șah cu piese de competiţie  (45 euro preţul mediu), adică cel puţin o astfel de tablă cu piese în fiecare școală generală din România.

Șah la Primărie, mare șmecherie!
În ianuarie, evz.ro a prins un fir și a scris despre “devalizare” la clubul Primăriei.

Gazeta a obţinut documentele și exemplele.

Am pornit de la 22.000 de euro, am ajuns la 270.000 de euro. Acum iată al treilea document, care crește miza la 500.000 de euro.

Al treilea document arată că, în primul trimestru al anului 2012, din cei 8.407.939 lei cheltuiţi de CSM București, aproape un sfert au revenit secţiei de șah. Doar pentru “iniţiere, promovare și concursuri specifice” s-au înghiţit 2.226.940 lei. Asta înseamnă 500.000 de euro, mai mult decît cei 400.000 de euro primiţi de la CNC de “Poziţia copilului”, filmul care a cîștigat Ursul de Aur 2013.

”La CSM București s-au risipit și s-au furat enorm de mulți bani. De foarte multe ori, clubul plătea nu prin bancă, ci cash, tocmai ca să se piardă urma banilor și să ajungă unde trebuie! S-a ieșit cu pungi cu bani din club”, spune o sursă a Gazetei.

«În toată povestea, Păsărelu a fost doar un pion. Există oameni mai importanți ca el care n-au căzut încă!»
Cristian Palamar, secretar general FR Șah

Păsărelu, bărbatul pocnit de Polihroniade
În februarie 2010, la Adunarea Federației Române de Șah în cadrul căreia se alegea noul președinte, numele lui Dan Păsărelu a devenit cunoscut printr-un incident incredibil. Marea Maestră Internațională Elisabeta Polihroniade, în vîrstă de 75 de ani atunci, l-a pălmuit pe Dan Păsărelu! Scena a fost filmată de jurnalistul Viorel Sima, agresat ulterior de fosta șahistă! ”Domnul Păsărelu și-a cerut scuze, eu le-am acceptat. El m-a lovit, hai să zicem că din greșeală, treceam pe lîngă el și m-a lovit în picior“, a spus Elisabeta Polihroniade.

INTERVIU: Cum vede Dan Păsărelu factura de 98.000 de lei
“Nu dă faliment CSM din suma asta!”

– Domnule Păsărelu, avem informații legate de o factură potrivit căreia CSM București a plătit către Siciliana aproape 100.000 de lei pentru organizarea CN de șah 2012. Siciliana nu face parte din organizatori…
– Așa… Nu face parte din organizatori, dar am susținut organizarea.

– ?
– Dacă nu îmi spuneți de unde aveți aceste informații, care sînt interne, nu putem discuta. La revedere!

(după un sfert de oră, Dan Păsărelu revine telefonic)

– Scandalul în care vă băgați e mult mai amplu. CSM a rămas fără buget, are datorii acumulate, secții pe ducă. Întrebați-vă de ce s-a ajuns aici! Aveți doar o informație frîntă dintr-un eveniment mai complex.

– Vă întreb despre această factură, semnată de antrenorul Nanu și de dumneavoastră.
– Eu vă repet, la CN de șah am ajutat la organizare, cu șahuri, mai multe materiale sportive, îl puteți întreba pe domnul Scripcaru (administrator Global Consult, unul din organizatori).

– Factura e în valoare de aproape 100.000 de lei, de ce a plătit CSM către dumneavoastră?
– Oricum, nu e o sumă din care CSM să dea faliment!

 

INTERVIU: Președinte la CSM București pînă în aprilie 2012, adică în timpul partidei “mat la buget”, Valentin Samungi ne trimite la contabilitate
“N-am decontat! E aberant!”

– Domnule Samungi, vrem să vă întrebăm despre o factură în valoare de 100.000 de lei, legată de CN de șah 2012 și clubul “Siciliana“. Vă amintiți de ea?
– A trecut un an de zile, nu mai știu detalii…

– Dar e vorba de 100.000 de lei pentru un concurs de șah la care au participat două persoane, timp de 9 zile, la Buzău…
– Nici vorbă să fi decontat atîția bani! E aberant ce aud, pentru doar două persoane! E o confuzie la mijloc, aș fi sărit primul în sus dacă vedeam așa ceva. Aș fi sesizat contabila!

– CSM a plătit 12 miliarde lei vechi către CS Siciliana, în doar un an de zile…
– Nu-mi mai amintesc. Discutați cu contabila Iustina Cornel!

Ce spune contabila CSM, Iustina Cornel
“A existat doar o factură proforma, care nu și-a produs efectele. N-au fost dați niciodată exact cîți bani fuseseră trecuți pe referatul evenimentului. S-au cerut 32.000 de lei, s-au decontat 4.600. În nici un caz nu puteau exista cheltuieli de un miliard! Doamne ferește! Exclus! Înnebunea Samungi dacă auzea așa ceva, cînd el, pentru o deplasare cu handbalul sau baschetul, cheltuia 5.000-6.000 de lei. Un miliard a fost tot bugetul secției pe 2012”

22 miliarde lei vechi a cheltuit secția de șah a CSM București doar în primul trimestru din 2012. Dintre aceștia, 4,5 miliarde au fost plătite în acest interval către Siciliana, potrivit fișei contului

dan pasarelu factura ultima pag1

Comentarii (88)Adaugă comentariu

nicky  •  20 februarie 2013, 10:05

Asta ar putea fi singurul motiv pentru existenta clubului CSM Bucuresti, deturnarea banului public…altfel nu imi pot explica de ce a fost necesara infiintarea unui club al Primariei intr-un oras impartit in suporteri stelisti, dinamovisti si rapidisti. Intreb si eu, ca prostul: nu mai bine banii erau folositi pentru cele 3 cluburi care se chinuie in anonimat(ma refer la celelalte sectii, nu la fotbal)???

nu conteaza  •  20 februarie 2013, 10:07

gainarii si nimic mai mult.

ovidiu_3003  •  20 februarie 2013, 10:21

daca fRSah a avut un buget anual de doar 315 000 lei suntem o tara extrem de saraca .Cu acesti bani nu se poate face performanta …Sahul este un sport enorm de greu pe care doar putini oameni din tara noastra il practica …Acum 20 de ani sahul avea cam 250 000 de dolari buget …Acum are mai putin de 100 000 de dolari .De aici se vede cat de jos am putut ajunge .Totul este inutil …Prindeti i pe hoti …dar nivelul de trai o sa scada continuu …Voi prindeti unul si ei se inmultesc in progresie geometrica …Nu avem scapare …este inutil !!!

Dragos B  •  20 februarie 2013, 10:21

„Siciliana” – Ce nume predestinat … … …

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 10:25

ovidiu_3003: da, acesta este bugetul FR Sah: 315.000 de lei in 2012 si 400.000 de lei in 2011. Sintem o tara saraca, e adevarat ce spui tu, dar sintem o tara unde, din aceiasi bani ai cetatenilor, primaria da unei firme intr-un an 1.200.000 de lei pentru servicii imposibil de depistat pina acum si care sint decontate cu facture precum cea pe care am publicat-o noi azi.

Neica  •  20 februarie 2013, 10:27

Aveti niste facturi. Din umilele mele cunostinte contabilicesti, factura nu este un document de plata. Prin factura, un prestator de servicii cere o plata pentru anumite activitati pe care sustine ca le-a facut. Cei care o intocmesc pot fi de rea credinta si sa solicite cate in luna si in stele. Factura insa, nu trebuie insusita in mod obligatoriu de catre beneficiar, ea poate fi refuzata la plata, negociata, achitata partial, etc. Corect ar fi sa ne aratati ordinul de plata emis de Primarie care a urmat fiecarei facturi. In acest ordin se vede suma platita in mod real. Dupa mine Oprescu este un om care a picat in cel mai nepotrivit loc de pe pamantul asta si inca nu-si da seama. Se vede din felul in care se stramba cand vorbeste. Dar una-i una si alta-i alta.

Black  •  20 februarie 2013, 10:31

Pacat ca o sportiva cu mult bun simt si antrenorul ei au fost „bagati in fata” de catre acest escroc de doi bani. Daca pentru toate ilegalitatile pe care le-a facut de-a lungul timpului ar fi cercetat si judecat, ar cumula ani buni de inchisoare. Dupa modelul SUA, crec ca ar ajunge la 999 de ani de condamnare!!

fotbal  •  20 februarie 2013, 10:32

O, da! Sahul asta e mai tare decat sexul. Uneori 🙂 f bun, felicitari echipei!

vlad  •  20 februarie 2013, 10:34

CSM Bucuresti a fost din start o sursa de furat. Nu stiu, poate existau si inainte, dar pana sa vina Oprescu eu nu auzisem de clubul asta sportiv. De ce sa ai un club municipal, cand exista cluburi foarte puternice deja existente in capitala?? Sigur, nu avem cluburi la varf in toate sporturile… dar nici nu ar fi fost sanatos sa avem.

Concluzia este simpla, Oprescu este un hot, este la fel de evident ca si in cazul Bibliotecii Municipale, cu achizitiile monstruoase de acolo.

ZEN_CFR  •  20 februarie 2013, 10:35

Sunt curios ce se va intampla cu oamenii implicati???

Plateste cineva pentru furtisag????

Mircea  •  20 februarie 2013, 10:37

Tot ce e STAT trebuie furat, cam asa functioneaza Romaania.Cei 7,5 milioane de oameni care au votat USL si PDL la ultimele alegeri pot fi acuzati de complicitate in forma continuata (la furt bineinteles).

sicilianul  •  20 februarie 2013, 10:39

Haideti, sa fim seriosi ! Credeti ca este vreo institutie din aceasta tara care sa fie ` curata ` ? TOTI FURA !!!!
Mi se pare normal ca si PMB sa fure ca-n codru, se vede din NEPASAREA asa-zisului primar al Bucurestiului care numai la combinatii ii sta mintea, s afaca parcari si alte NIMICURI, in calitatea lui de doctor n-a plantat niciodata un POM, n-a facut un parc ptr copii, n-a facut NIMIC, doar a furat si va fura pina in ultima zi de primar. Asa-zis : primar !

dan  •  20 februarie 2013, 10:47

l-ati votat o gramada pe oprescu, multi prosti are tara asta, a furat mai mult ca lis, care a fost campion, in scoli ar trebui sa bagam ore de educatie civica si cultura generala, nu de sport, pentru ca poporul roman se prosteste pe zi ce trece

gigi  •  20 februarie 2013, 10:51

Daca ar fi singurul”matraprazlac” marca Oprescu, ar trebuii ca cineva sa se autosesizeze .Dar la „cate are pe cap”saracul do,n doctor…
Chiar nu vede nimeni cate nelegiuiri au loc sub umrela lui oprescu?

Florin  •  20 februarie 2013, 10:55

Este pacat ca asa ceva se intampla la sah. Sper sa nu se creda ca in acest sport se intampla in mod constant asa ceva. Sunt tatal unul baietel de 9 ani (cu rezultate) care suport din propriul buzunar toate cheltuielile legate de aceasta activitate, iar acestea cresc pe zi ce trece. Nu stiu cat voi mai putea suporta. Cluburile sant sarace, nu pot suporta aceste cheltuieli. Poate cluburile de pe langa primarii…Ar putea fi exceptiile. Acest sport, de care abia daca se pomeneste in paginile de sport, ar trebui promovat mai mult. Sa mai lasam stirile despre Codruta, Becali si senzationalul din fotbal si sa ne aplecam mai mult catre acest sport al mintii. Este valabil si pentru gsp.ro. Avem jucatori foarte buni, atat la seniori cat si la juniori de care nu se vorbeste aproape deloc. Vorbiti in schimb de lucruri, din lumea sahului, care arunca cu noroi asupra acestei activitati. Este adevarat ca asa ceva trebuie evidentiat, iar persoanele vinovate trebuie sa plateasca. Dar la fel de adevarat este ca ar trebui sa promovati sahul, sa incercati si dvs., prin intermediul presei, ca in Bucuresti sa existe o sala unde doritorii sa poata organiza competitii sahiste. O SALA PROMISA INCA DIN DECEMBRIE 2011 DE DL.PRIMAR GENERAL. Dar care nu exista nici in 2013.

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 10:58

neica: da, aveti dreptate, facura poate fi emisa si respinsa.

Dar nu e cazul aici. Ea a fost acceptata si platita. Am publicat factura si am publicat si platile efectuate din contabilitatea primariei catre clubul siciliana intr-un an de zile.

Nu putem publica toate documentele clubului, un ziar nu este o colectie de documente, ci consemnarea si explicarea unor realitati pentru public

George S.  •  20 februarie 2013, 11:00

Catalin,

Intreg sportul romanesc si cultura se pot finanta din bugetele media… pentru ca rau sau prost produc destul rating ca sa o faca, dar toate agentiile media ocolesc sportul si cultura…. ca mediu de comunicare…

Primaria ar trebui ca banii pentru CSM Bucuresti sa ii trimita frumos catre copii si juniori, utilitati, conditii de antrenament in cluburile mari din Bucuresti…. pe baza unei structuri clare si simple(numar de copii legitimati * x suma alocat ….)

Din nefericire ei vor spune ca se implica in sport prin acest club hibrid…. dar realitatea este cea prezentata de voi(primarul nu poate sa nu cunoasca aceste situatii…)… pacat… mare pacat…

ovidiu_3003  •  20 februarie 2013, 11:02

Domnule Tolontan mie imi pasa de sah …Sigur ca trebuie sa demascati hotii care s au folosit de sah pentru a deturna banii primariei .Insa asta nu ajuta sahul …un sport foarte greu pe care il practica tot mai putini romani .Din articolul dumneavoastra mie mi a sarit in ochi bugetul FRSah in primul rand …este insuficient pentru a mai avea campioni mondiali si europeni la copii si juniori atat la fete cat si la baieti …daca nu ma credeti o sa vedem la sfarsitul anului cate medalii vor cucerii copiii nostrii la C.E. si C.M….acolo unde inainte aveam copii in primele trei locuri mereu . Cu stima …cred ca nu v am suparat …sper sa faceti lumina in acest caz …dar sunt dezamagit de fondurile alocate sahului ca sport .

Dragos A  •  20 februarie 2013, 11:08

Din pacate sunt prea putini ziaristi de investigatie sa mai dezvaluie magariile astora. Continuati treaba buna pe care o faceti.

laurentiu  •  20 februarie 2013, 11:09

felicitari ca ii demascati pe toti gainarii care traiesc pe seama furtului de la stat!

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 11:11

George S: SCM Bucuresti a fost gindit ca un club hibrid, exact asa cum ai spus tu: performanta si sport de masa. Ce s-a intimplat de fapt acolo incepe sa iasa la iveala.

io  •  20 februarie 2013, 11:11

Nu vreau sa fiu carcotas, dar acuma si la sah trebuie buget indestulator? Sahul nu-l poti antrena cu bani. Da, ar trebui bani in ideea ca trimiti sportivul la multe multe concursuri sa deprinda tehnici, sa se perfectioneze, dar nu inseamna ca tre sa fie cazat la te miri ce hotel (nici in ghene) si nici ca tre sa mance de 8 ori pe zi. Poate ar fi nevoie de buget ca sa se promoveze sportul, ca eu cred ca avem in toata tara vreo 30 de sahisti de performanta. Daca macar i-am dubla, atunci s-ar justifica si grijile pt un buget.

Legat de subiect: se facea aproape un km de autostrada Transilvania cu toate sumele alea invartite. Si chiar si la autostrada am fost furati si pretul a fost incorect!

Andrei  •  20 februarie 2013, 11:11

Continua atacurile asupra lui Oprescu. Incet, incet va definitivati opera. Incredibil. Cum am mai spus: mare jurnalist. Incredibil!

Dysco  •  20 februarie 2013, 11:17

Desi nu apreciez gazetaria sportiva din Romania, din cauza lipsei totale de profesionalism, a infuziei de articole traduse cu google, a lipsei originalitatii si cunostintelor elementare de gramatica a limbii romane, Gazeta ne surprinde o data la cativa ani cu articole-investigatie ce merita aplaudate. Tot cu un articol a inceput si „Dosarul transferurilor”…

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 11:19

andrei: care atacuri? Oprescu este favoritul si protejatul presei. Noi am scris indelung ca stadionul national a fost extrem de scump, mai scump decit cel din germania. Acum scriem despre clubul Primariei. Au scris si alti jurnalisti, de la alte ziare, dar, in general, e un rasfatat. Nu-l mai victimzati pe Oprescu. Nu e cazul!

dysco: am aflat ca radu cosasu, ovidiu ioanitoaia, cristian geambasu, tudor octavian, adrian georgescu, maria andries si luminita paul stau rau cu gramatica. E o zi interesanta 🙂 Sinteti nedrept si nu cititi de fapt gazeta. Nu ca asta ar fi un defect in principiu. Dar devine o vulnerabilitate atunci cind o criticati fara s o cititi. va propun urmatorul experiment. Cumparati ziarul incepins de miine o saptamina. Daca e asa cum spuneti dumneavoastra va returnez triplul banilor. Nu glumesc!

Florin  •  20 februarie 2013, 11:22

In casa memoriala Mihail Sadoveanu de pe strada Pitar Mos, functioneaza clinica medicala „Academica”, detinuta de fiul lui Oprescu…asa ca dupa ce va imbolnaviti de invidie ca el e jmecher si voi nu (fraierilor!), va duceti la fisu’ sa va repare el pe bani multi…in clinica de lux, facuta cu bani furati de tasu

Florin  •  20 februarie 2013, 11:26

Ce scriu acum nu are legatura cu investigatia dvs. Va informez ca este in plina desfasurare Campionatul National de Sah pentru seniori si senioare. Nu am vazut nicio stire in gsp.ro legata de acest eveniment. Aveti posibilitatea de a sprijini mediatic acest sport al mintii, si mai stiu ca pe dvs. chiar va intereseaza sportul si nu informatiile de duzina. Bugetul FR SAH este intradevar insuficient pentru a sustine activitatea sahista din Romania. Si este pacat ca nu se investeste corespunzator in acest sport, la nivel de copii si juniori. Romania are talente. Despre unele ati scris (foarte rar ce-i drept) in gsp. Oare in Romania nu se mai doreste promovarea talentelor? Indiferent de domeniu. Oare trebuie sa ne gandim la plecarea in afara a copiilor nostri?

ruby red chimp  •  20 februarie 2013, 11:27

Cu banii ăştia Oprescu putea elibera capitala de maidanezi, dacă tot visează să organizeze Olimpiada.
Sau poate crede că sunt un brand turistic al României, la fel ca Nadia, frunza şi Dracula…

Eil  •  20 februarie 2013, 11:28

Va dati seama ce s-a intimplat cu stadionul National ? Acolo s-a dat tunul secolului ! Daca aici se fura in halul asta acolo au fost chiar prosti daca nu si-au tras milioane .
Problema este alta.Daca maine ar avea loc alegeri la primarie Oprescu castiga din primul tur.FELICITARI BUCURESTENI !!!!

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 11:32

Eil: Nu doar ca ne dam seama ce s-a intimplat cu stadionul national, dar am si scris depsre el. Practic, de la 100 de milioane de euro initial, pretul a urcat la 200 de milioane cu adaugiri precum acoperisul, care n-au fost recomandate nici macar de firma angajata de primarie ca sa fie consultant pentru stadion!!!

de_pe_tarnave  •  20 februarie 2013, 11:38

Sa vedem cum il spala anul asta Curtea de Conturi pe Oprescu?
Sau l-a spalat deja, data fiind „data” facturii?
E interesanta o vizita de documentare la aceasta institutie!!!!!

mircea  •  20 februarie 2013, 11:39

Dl doctor s-a obisnuit, din spital, sa mearga in fiecare seara cu multi, multi, multi bani acasa. Ori „naravul din fire, n-are lecuire „.
PS Sapati mai adanc si veti da de urma multor milioane de euro disparute din primaria generala si primariile de sector. Si din toata tara!

fanulumocanu  •  20 februarie 2013, 11:41

Asta e o chestie asa de grava incat Oprescu trebuie sa-si dea demisia.Poate ca nu are raspundere penala, pentru ca nu poti sa raspunzi pentru toti escrocii, dar cred ca e reprezentativ pentru cum functioneaza institutia. Ati aratat voi cum s-au umflat zeci de milioane la stadion si nu s-a intamplat nimic.
Daca-si da demisia , zice ca-i demisie de onoare, plange un pic ,se revolta pe sistemul ticalosit, la anul avem un doctor la Cotroceni.Parerea mea care este.

Gary  •  20 februarie 2013, 11:43

Stimate domnule Tolontan,
doar cu vreo 10 zile in urma,lansam retoric intrebarea:”cate din dezvaluirile facute de domnia voastra au avut finalitate?”.
Acum trbuie sa recunosc faptul ca sunteti nu numai onest,dar si tenace,aducand in atentia opiniei publice,o parte a „mucegaiului”pe care il inhalam zilnic.Evident,domnia voastra SESIZEAZA;alte foruri(institutii)au menirea sa ia in seama aceste escrocherii.
Sa va completez cele enumerate de domnia voastra,cu un pont:intre domnul Pasarelu si domnul Ioan Marasescu de la CSS Medicina Timisoara,a existat un parteneriat de cativa ani!Ori numele distinsului Director executiv va este deja cunocut din scandalul cu „licentierea”acestui tanar IM Adrian Petrisor si consistentele restante financiare fata de cel „dat afara”.

costy  •  20 februarie 2013, 11:47

nu se va face nimic…vor fura in continuare si vor baga in arest doar pe cei ce fura o gaina s au 1000 de lei …cei ce fura milioane de euro niciodata nu vor face puscarie…asta e legea romaniei

EUGEN  •  20 februarie 2013, 11:52

CATALIN TE FELICIT SI PE TINE SI PE COLABORATORII TAI PENTRU ACESTE INVESTIGATII DAR AR TREBUI UNA MAI AMPLA LA FRF SI LPF PENTRU CA ACEI OAMENI CARE CONDUC O FAC PE A PROSTII DAR EI STIU MULTE SI TREBUIE BAGATI LA RACOARE CA AU DISTRUS FOTBALUL ROMANESC,ESTE IMPOSIBIL SA VEZI CE SE INTAMPLA IN FINALIZAREA ACESTOR PROCESE IAR TU ALATURI CU ACEI COLEGI JURNALISTI CARE CREZI TU CA POT SA FACA ACEST LUCRU TREBUIE SA LUPTATI SA II STARPITI PE NEMERNICII ASTIA. SUCCES IN CONTINUARE!

Sebastian  •  20 februarie 2013, 12:10

Astfel de lucruri se stiau printre sahisti, le aflasem deja foarte multi din toata tara de la bucuresteni . Ma mir cum ati reusit sa intrati pe fir, stiam ca respectivii bani ajungeau foarte sus (deh, au fost si alegeri) si ca orice incercare de dezvaluire era soritita esecului din start,avusese loc o mica tentativa la un moment dat.
De altfel, oriunde in tara asta se practica aceleasi lucruri la cluburile municipale (ca de altfel mai oriunde este ban public ) : se scot bani din club si se dau mai sus la politicieni pentru a-ti putea justifica pozitia din cadrul clubului 🙂 , doar nu crezi ca te tine cineva acolo de frumos ? Performante ? Nu intereseaza pe nimeni asa ceva,iar daca mai apar ,cu atat mai bine . Daca un presedinte de club nu se baga in asa ceva este pur si simplu inlocuit cu un om de-al casei sau i se inchide sectia ca fiind neperformanta.
Daca vreti sa mai investigati : anul trecut s-a organizat campionatul de copii al capitalei (!) , desi la copii s-au dat diplome ( puteau avea macar decenta sa le dea si niste premii amarate) , suma cheltuita este de-a dreputl halucinanta , iar FR Sah a vazut-o cand si-a pus pe parafa pe legalizarea turneului . Ia sa vedeti cati bani se pot cheltui pe o competitie scurta unde plata arbitrului, inchirierea salii (daaca e cazul )si alte cateva cheltuieli nu ar trebui sa depaseasca cateva zeci de mii de lei.
Cert este ca dupa acest concurs dl. Pasarela (cum il alintam noi) a aparut cu o ditamai masina de teren proaspat achiztionata .
Am ajuns destul de rau in majoritatea sprotulurilor iar dvs. in presa scrieti doar despre fotbal , trebuie sa va axati pe ce se vinde ,intr-adevar, insa publicul poti sa il mai si educi cat-de-cat, nu ar strica sa mai strecurati si ceva stiri despre rezultate in sah , foarte multi oameni practica acest sport , la scara globala.
De ex, in aceasta perioada se desfasoara finala nationala de sah la Olanesti, poate ar trebui sa scrieti macar clasamentul final cand se incheie competitia, nu mai zic de vreo stire de pe parcursul desfasurarii ei.

jos_cenzura  •  20 februarie 2013, 12:13

Nu sunteti corecti. Pe de-o parte, descoperiti cati bani publici se fura din sport, pe de alta parte va plangeti ca statul nu se implica mai mult in sport. Cand stim cat de cleptoman este statul (si romanul de rand, dealtfel), de ce insistati sa se implice mai mult in fenomen, in loc sa-l lasa sa se desfasoare corect dupa cerintele pietei?

tipa toader  •  20 februarie 2013, 12:15

trebuie sa studiezi contabilitatea si finantele ca sa sti ca o factura sepoate plati doar atunci cind are avizele si viza cfp. iar acestea nu se dau de catre primar ci de persoane care au imputernicire si calificare si raspundere pt. acestea . trebuie sa sti ca exista o separare a raspuderii in acest domeniu financiar contabil.ceea ce ai prezenta in facsimil nu are nici o valoare juridica daca nu contine toate avizele finaciare pentru acordul platii. mai invatati si legislatie finaciara nu numai trosneala gazetareasca.

Andrei M  •  20 februarie 2013, 12:22

Felicitari pentru tot ce faceti si mai ales pentru anchetele profesioniste pe care le efectuati. Am citit atat articolulo cat si comentariile. Nu vad ce vina are domnul Oprescu in toata povestea asta. Sunt sigur ca domnia sa nu s-ar implica in vecii vecilor in astfel de „siciliene”. Sorin Oprescu a reusit sa construiasca in 3 ani un stadion de nivel european, stadion pe care s-a jucat o finala europeana. Din cate stiu preturile de cost ale stadionului au fost marite de Videanu si nu de Oprescu. In alta ordine de idei,Clinica Academica Medical este una din clinicile cele mai performante din Bucuresti si credeti-ma, habar n-aveam ca ar fi a lui Oprescu. Ce stiu sigur este ca Mihail Sadoveanu a locuit vis a vis de imobilul unde se afla Academica Medical.

PuskinTolea  •  20 februarie 2013, 12:28

Si totusi cu acest buget exista activitate si rezultate la sah. De exemplu echipele de seniori sunt in primele 10 in lume: fetele au terminat pe 5 si baietii pe 8 la CM de anul trecut.

Marius M  •  20 februarie 2013, 12:37

De gazonul schimbat de 5 ori pe National Arena nu se intreaba nimeni?! Oare cati bani s-au „pierdut” acolo ?

Cătălin Tolontan  •  20 februarie 2013, 12:38

tipa toader : factura aceasta si altele s-au platit. Cititi Gazeta de miine si veti vedea cum s-au platit. Sau nu cititi pentru ca stiti deja tot si sinteti si cam nervos pe noi. S-ar putea sa va enervati si mai rau.

Cine a spus ca o factura e un rechizitoriu? 🙂

Doare rau ca am intrat in posesia documentelor si ca se demanteleaza un sistem de scurs bani publici din Primarie, asa-i? Doare!

de_pe_tarnave  •  20 februarie 2013, 12:48

Cataline urmariti daca banii promisi de Oprescu au ajuns la Oltchim! Ma doare sufletul la ce se intampla acuma cu echipa asta!
O mostra romaneasca de a ne da cu stangu-n dreptu’!!!

thedude  •  20 februarie 2013, 12:51

Ohooooo, in sfarsit!!! Pai asta e nimic. Sa vedeti la baschet si la handbal japca. Samungi si Puicu au devalizat clubul si cand au simtit ca e groasa l-au impins in fata pe fostul mare baschetbalist Branisteanu. Pai la baschet si la handbal au fost jucatori straini care nu si-au luat salariile cu lunile si au si plecat din cauza asta, dar bani existau si s-au dus la cele doua persoane mentionate mai sus. Pai Puicu de cand e la CSM si-a facut vila si-a luat 4×4 si nu-i mai ajungi la nas. Un combinator care-si bate joc de sportivi si de banii bucurestenilor.

Toti vor la putere ca sa fure ?  •  20 februarie 2013, 12:59

In timp ce toti fura ( cei care pot, cu functii ) , noua celorlalti ne scade nivelul de trai tot mai mult ! Daca toti fura , ce s-o alege de tara asta ? De ce mai facem alegeri daca toti care ajung la putere vor sa fure : pentru ei si pentru partid ! Nu mai facem campanii electorale ca se vede treaba ca sunt mincinoase , scopul lor este de a pacali oamenii cu aducerea la putere a altor hoti ! Nu ne mai trebuie nici institutii care mimeaza activitatea , ne intoarcem la evul mediu si ne aparam cu parul fiecare . Eventual infiintam niste mici cnezate cu voievozi (baroni) locali ! Macar sa stim mai din scurt unde se duc banii si pentru ce muncim !

misu  •  20 februarie 2013, 13:09

Pedeapsa cu moartea in functie de infractiuni (inclusiv la cei care trebuie sa controleze in tara asta-cei ce au responsabilitatea asta), asta este salvarea noastra ca neam. Ca si in unele state din SUA, ca doar asa i-au invatat sa se potoleasca. In rest puteti vorbi mult si bine

dann  •  20 februarie 2013, 13:35

OPRESCULEE, ai belit belengheru,ai intrat in mana lu Tolontan nici dracuu nu te mai scoate…faci echipa cu Copos la puscarie!

Marian  •  20 februarie 2013, 13:45

Ma intreb oare cate ori mai fi . Oare doar CSM apartine primariei ? Vreti sa povestim despre firmele „partenere” primariei ? Vreti sa vorbim despre ce mai are arondat in „patrimoniu” primaria ? Gainariile astea se faceau demult si se vor mai face , ca doar nu isi permit capii partidelor politice care ne invart pe degete zilnic si care ne storc de bani din amenzi , impozite si taxe sa isi plateasca toate publicitatile de campanii din banii proprii .

pasionat de sah  •  20 februarie 2013, 13:46

Felicitari D-lui Tolontan ptr. anchetele efectuate!Ne bucura faptul ca cineva din presa mai semnaleaza ‘nereguli financiare’,nereguli facute pe ‘spatele’ sportivilor care-si irosesc toata viata studiind si traind umil,in timp ce ‘baietii destepti’ defileaza nestingheriti.Foarte buna remarca dl.”gary”cu privire la legatura dintre ”dl.” Pasarelu si ”dl”Ioan Marasescu de la Clubul Medicina Timisoara;la CSM se fura banii primariei,la ‘Medicina’-banii MECTS-ului.Am inteles de la MI Petrisor Adrian ca MECTS-ul si ANST-ul nici macar nu s-au ‘sinchisit’ sa-i raspunda la cele doua memorii depuse,desi sint 3 luni de atunci!!!Cazurile seamana destul de mult:Petrisor n-a semnat nimic timp de 3 ani ptr. indemnizatia de efort…;Nanu,la fel, ptr. fabuloasa suma!Ar fi bine de vazut si cat e delapidarea de la MECTS,”scursa”prin Clubul Medicina si implicit prin ‘prietenul’Ioan marasescu,directorul in functie al clubului.

Comentează