Omul care a decontat turnee inexistente: “30-40% din aprobare a venit de la Oprescu! Vă rog nu mai dați în el că iubește sportul!”

Dan Păsărelu, patronul care a luat direct din casieria Primăriei București, în pungi de plastic, 270.000 € pentru servicii sportive pe care nu le poate explica și pentru competiții fictive de șah, spune că “în proporție de 30-40% a fost decizia lui Sorin Oprescu să le aprobe”.
Directoarea economică Iustina Cornel, cea care a plătit banii, reclamă că au existat contracte și mai mari la Clubul Sportiv! Printr-un document scris, ea se justifică, spunînd că ”de acești bani au știut directori din Primărie și consilieri locali”. Printre numele pe care directoarea le avansează sînt directorul economic al Primăriei, Mircea Constantinescu, fosta consilieră de imagine a lui Oprescu, Anca Alexandrescu, și consilierul local Doru Prioteasa.

joi, 21 februarie 2013, 10:50

Dan Păsărelu, patronul care a luat direct din casieria Primăriei București, în pungi de plastic, 270.000 € pentru servicii sportive pe care nu le poate explica și pentru competiții fictive de șah, spune că “în proporție de 30-40% a fost decizia lui Sorin Oprescu să le aprobe”.
Directoarea economică Iustina Cornel, cea care a plătit banii, reclamă că au existat contracte și mai mari la Clubul Sportiv! Printr-un document scris, ea se justifică, spunînd că ”de acești bani au știut directori din Primărie și consilieri locali”. Printre numele pe care directoarea le avansează sînt directorul economic al Primăriei, Mircea Constantinescu, fosta consilieră de imagine a lui Oprescu, Anca Alexandrescu, și consilierul local Doru Prioteasa.

O investigație de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

Pentru un om care în 2012 a cheltuit un miliard de euro, îndatorînd orașul cu încă 60 de milioane, Bucureștiul are deja 900 de milioane de euro de restituit creditorilor!, Sorin Oprescu se bucură de o simpatie fantastică.

Doctorul de 62 de ani are charismă. La întîlnirile faţă în faţă te bagă în buzunar prin căldura umană și prin stilul dezinvolt. În sondajele de opinie, primarul domnește într-un clopot inatacabil, cu pereţii de diamant.

Din cînd în cînd, scoate un deget afară și arată ameninţător scaunul de la Cotroceni. Apoi rîde de cum s-au speriat proștii de politicieni. El se revendică administrator, nu politician.

E favoritul presei. Ultima oară cînd a fost criticat de televiziuni a fost pe cînd nu s-a bărbierit bine ca medic rezident. Cam acesta e nivelul reproșurilor.

Tăcere cu miros de bani în pungă
Chiar și primăria pe care o conduce e criticată mai rar decît Vaticanul. În condiţiile în care e cea mai opacă instituţie publică din România faţă de orice cerere de informaţie. Primăria Capitalei răspunde după luni de zile întrebărilor ziariștilor și răspunde doar ce vrea.

Sătui să tot așteptăm informaţii, am făcut rost pur și simplu de acte. Documentele descriu un jaf perfect de bani publici, petrecut la Clubul Sportiv Municipal București.

În perioada 2011-2012, milioane de lei au fost scoși prin casierie pentru turnee inventate, salarii pentru oameni care nu existau și alte servicii fictive, căraţi în pungi de plastic și distribuiţi acolo unde trebuie.

Păsărelu și ofensiva siciliană
Unul dintre oamenii care au ridicat acești bani de la Primărie este Dan Păsărelu. Numele nu spune nimic publicului. E un fost linotipist pasionat de șah din tipografia “Universul”, apoi ziarist și patron de club de șah, personaj a cărui reputaţie a scandalizat federaţia și multe cluburi sportive.

Totul parcursul lui s-a derulat în cheie minoră, în anonimat, exact așa cum se fac în ultima vreme afacerile cu statul în România. În faţă apar oameni ca Păsărelu. Conform documentelor prezentate în ziarul de ieri, în perioada martie 2011 – martie 2012, Păsărelu a ridicat din Primărie echivalentul a 270.000 de euro, majoritatea cash, în numele firmei sale Siciliana.

De ce a luat acești bani? Ce a făcut de ei? Cît a dispărut din banii publici ai bucureștenilor? Astăzi vă oferim două exemple proaspăt descoperite, clare și susținute cu documente.

EXEMPLUL 1
Jumătate de miliard pentru competiția la care n-ai fost!
Festivalul Internaţional de Șah “Mihail Sadoveanu” 2011, desfășurat la Iași în 19-25 august. Organizator e Asociaţia Judeţeană de Șah Iași, prezidată de Vasile Manole: “Siciliana, clubul lui Dan Păsărelu, și CSM București nu au avut nici o implicare în organizare”.

Dan Păsărelu scoate din CSM București 43.276 lei pentru festival. În posesia Gazetei există 11 chitanţe, există fișa contului Siciliana care dovedește suma, există factura pentru “taxă organizare”.

Ce treabă aveau clubul Primăriei Capitalei și Siciliana București cu o competiţie din Moldova? “CSM și Siciliana nu au avut nici un participant la festival”. Îl întrebăm de trei ori pe Vasile Manole, organizatorul. Neagă orice prestaţie a Siciliana către el! Exasperat de insistenţele noastre, ieșeanul ne trimite lista celor 210 jucători.

CSM și Siciliana nu au avut sportivi la competiţie, nu au avut legătură cu organizarea. Și totuși CSM a plătit către Siciliana jumătate de miliard de lei vechi pentru acest eveniment.

EXEMPLUL 2
Și un sfert de miliard pentru competiția care nu există!
Festivalul Internaţional de Șah Eforie Nord 2011, desfășurat pe Litoral, în 20-30 iunie 2011.

Ce se repetă: Siciliana nu face parte din organizatori, dar decontează prin CSM două facturi, în total 54.450 lei, una pentru “taxă de organizare”. Cealaltă, “cazare și masă 14 persoane”.

“Au participat doar 3 concurenţi din partea CSM”, precizează federaţia.

Ce e nou: mai există o factură, 19.700 lei plătiţi de clubul Primăriei, “taxă organizare Festivalul Internaţional de Șah Siciliana Eforie 01-10.09.2011”. Alt festival, tot acolo, la trei luni distanţă?!

“DSTJ Constanţa nu a dat aviz pentru un alt festival. Nu cred că a existat așa ceva”, spune Emil Ionescu, consilierul instituţiei care a organizat competiţia din vară. De fapt, singura competiţie care a existat.

“Nu figurează nici un concurs de șah în perioada 1-10 septembrie 2011”, anunţă federaţia.

Păsărelu vine în redacţia Gazetei. Explică în termeni vagi în ce constau prestaţiile firmei sale. “Promovez șahul în toată ţara și în lume”, spune el. Îi povestim despre factura și chitanţele prin care Primăria i-a plătit cash competiţia inexistentă. E vizibil tulburat. Pretinde că a ridicat atîția bani de la Primărie pentru că ”Siciliana a coorganizat 99% dintre competițiile de șah din România”. O spune ferm, dar ochii îi alunecă.

Avem în față un om care spune că pe umerii lui stă șahul românesc. Și că Oprescu s-a implicat direct în proiectele lui. E posibil ca oamenii care i-au dat banii să fi judecat greșit personajul și acesta să reziste mai puțin decît au sperat ei în momentele dificile care urmează. Ceva e cert: nu-și amintește nimic de turneul din septembrie 2011, de la Eforie. Nici măcar el nu-și amintește.

«Nu țin minte să fi existat așa ceva, un Festival Internațional de Șah Siciliana la Eforie, în septembrie 2011. Aveți factura și chitanțele că am luat bani din casă? Nu știu, nu cred că a existat festivalul»
Dan Păsărelu

 

LEGEA E PENTRU PROȘTI
Cum au scos bani cash din casierie pentru o competiție inexistentă: Festivalul Internațional de Șah Siciliana – Eforie – septembrie 2011

 

În România, legea interzice ca pe o factură să fie făcută mai mult de o plată cash, restul urmînd să fie achitat prin ordin de plată.

Dar legea nu se aplică Primăriei București. Iată cum lui Păsărelu i-a fost plătită o factură prin 6 chitanțe eliberate în 4 zile consecutive, prin care a primit cash de la Clubul Sportiv al Primăriei. Publicăm copia după factură și după cele 6 chitanțe a căror sumă reprezintă exact 19.700 de lei.
Chiar și Păsărelu se îndoiește că a existat Festivalul Internațional de Șah Siciliana – Eforie în spetembrie 2011. Federația și forurile sportive din Constanța și din Eforie neagă existența unei astfel de competiții.

pag 21
Cînd Păsărelu reface suma
Dan Păsărelu e și eroul unei jonglerii cu un decont hilar făcut la CSM după CN de șah pentru juniori desfășurate la Călimănești, în 1-12 aprilie 2012.

Pe 17 aprilie 2012, antrenorul principal Dan Păsărelu înaintează CSM un decont de 32.930 lei pentru 10 persoane: 2 antrenori și 8 sportivi. Numai că, în defalcarea cheltuielilor, calculează cazarea și masa pentru 15 zile, iar la rubrica “Indemnizaţie 1 lună egal 5.880 lei” trece 14 persoane! O scamatorie pe nerăsuflate din pix și umflarea totalului cu cîteva zeci de milioane de lei vechi.

Suma bizară și neconcordanţele comice din document determină noua conducere a CSM București să solicite la FR Șah lămuriri în privinţa delegaţiei clubului la Călimănești. Răspunsul e clar: CSM a participat cu numai două sportive, Anușca Mădălina și Grecu Teodora! Și cu un singur antrenor, Ciprian Nanu.

Drept consecinţă, Păsărelu revine cu un alt decont în care topește subit peste 30.000 de lei, prezentînd un total de numai 2.480 lei, care includ cazare, masă, taxe organizare și transport!

O voce pe holurile Primăriei: “I-am dat 7 miliarde lui Oprescu!”
La un moment dat, directoarea economică de la CSM București, Iustina Cornel, a adresat un memoriu primarului general. Încerca să se justifice în faţa suspiciunilor tot mai vizibile legate de cheltuielile enorme ale clubului care toacă aproximativ 5 milioane de euro pe an!

“În Primărie se vorbea de sumele imense cheltuite la club și de faptul că directoarea economică se laudă pe holuri că le-a dat 7 miliarde vechi lui Oprescu și încă 3 lui Constantinescu”, povestește o sursă a ziarului.

Mircea Constantinescu este directorul economic al Primăriei și “mîna dreaptă și mîna stîngă, omul-face-tot al lui Oprescu”, după caracterizarea unei surse.

Gazeta a intrat în posesia memoriului directoarei economice de la CSM. În el, primarul Oprescu este informat, textual, că despre anumite sume de bani care au fost cheltuite “are cunoștinţă domnul director general Mircea Constantinescu”.

În dreptul anumitor sume nici măcar nu există trecute competiţii sau evenimente, ci se scrie doar “O sumă de 80.000 de lei cheltuiţi în anul 2011 și decontaţi în anul 2012 pentru acţiuni organizate de a căror justificare are cunoștinţă domnul director general Mircea Constantinescu”. Sau alți domni și doamne, care apar pomeniți în memoriu: directori în Primărie, consilieri locali, politicieni…

Am sunat-o pe Iustina Cornel și am rugat-o să explice documentul prin care se disculpa și muta responsabilitatea mai sus în organigrama primăriei.

“Băi Tina, tu n-ai luat nimic din banii ăștia?!”
– Doamnă Iustina Cornel, ce înseamnă acești bani?
– Au fost proiecte de sport de masă și sport în școli care erau aprobate de domnul Constantinescu.

– Deci dînsul știa de ele?

– Păi, sigur! Noi expediam notele de fundamentare și direcția dînsului ni le aproba.

– De ce nu plăteați prin OP prin transfer bancar?

– Le-am zis și noi domnilor Dan Păsărelu și Dorinel Artene, care au încasat cei mai mulți bani pentru proiectele acestea, să le plătim prin bancă. Dar ne-au spus că erau premii pentru sportivi, pentru copii și alte cheltuieli care se făceau cash. Da, aveam un flux de numerar neobișnuit de mare, dar aceasta era activitatea. Să știți că n-am decis nimic de una singură. Nici eu, nici domnul Samungi, care conducea clubul.

– Adică?

– Totul era cu aprobarea Consiliului de Administrație al clubului. De pildă, pe domnul Artene cu firma Art Advertising, care a luat peste 2 milioane de lei, ni l-au adus doamna Anca Alexandrescu și domnul consilier Doru Prioteasa.

– Haideți să revenim la “Siciliana” acum!
– Lua banii din casierie cash. V-am explicat de ce.

– Acum nu mai sînteți angajată la club.
– Nu mai sînt că m-a dat afară Petre Brănișteanu cînd a venit. Am vorbit cu Sorin Oprescu și mi-a zis: “Băi Tina, și n-ai luat nimic din toți banii ăștia?!”. Eu am rîs. Nici vorbă să fi luat ceva!

«99% dintre competițiile de șah din România au fost coorganizate de Siciliana. Așa se explică cei 270.000 de euro primiți de mine de la Primărie. Vă spun sincer că 30-40% din decizia aprobării proiectelor mele îi aparține lui Sorin Oprescu. A venit personal la multe dintre competițiile mele. Vă rog eu, nu mai loviți în el!»
Dan Păsărelu

oprescu_ancheta

Comentarii (76)Adaugă comentariu

renne  •  21 februarie 2013, 11:11

@Tolo: Eu citesc munca voastra ca pe un roman cu fapte reale. Sper ca oamenii care zic „ce mare lucru 300.000 de euro sau 5 milioane de euro” sa realizeze ca de fapt se descrie un sistem. Faptele descoperite de voi se repeta in sute de locuri din tara in fiecare zi.

paul  •  21 februarie 2013, 11:26

mare jaf la primaria preacinstitului Oprescu, apropo ce face Curtea de Conturi care-i freaca pe unii bugetari si pentru un leut lipsa? dar ce fac si celelalte organe ale statului, asteapta sesizari, iar intre timp jaful banilor publici continua cu nerusinare, orasul arata jalnic, plin de gropi,noroi, de caini vagabonzi, de cersetori si hoti, circulatia este vai de mama ei, cladirile din centru nu sunt consolidate si se apropie marele cutremur, iar domnul Oprescu arunca cu banii bucurestenilor nu pe apa sambetei ci in buzunarele baietilor destepti, inclusiv ale lui!

Cristian  •  21 februarie 2013, 11:27

ok, poate iubeste sportul d-nul primar Oprescu, dar sa o faca pe banii dansului, nu publici. Cu acei 30-40 milioane de euro poate termina odata pasajul de la Vacaresti peste Dambovita ca de 3 ani ne-a facut drumul un calvar. La propriu! Organizam FOTE, fel de fel de competitii ciudate si anonime-anodine, pe bani publici, fara discernamant, probabil pe interese si detalii in care multi bani vor ajunge undergound la diverse persoane private!

Bobita  •  21 februarie 2013, 11:33

Oare mai exista ceva demn in Romania? In afara de hotie, inselatorie, mita, coruptie, tiganime, prostie, murdarie, etc, etc, dar numai exemple negative, oare mai exiasta ceva cu ce sa ne mindrim? Ce a devenit numele de Roman de care eu eram atita de mindru? Dar asta a fost demult, eram tinar si prost! Asuma imi este greu sa explic copiilor mei notiunea de Roman!

diss  •  21 februarie 2013, 11:35

Cataline ,ti-am mai spus eu apreciez ceea ce faci,pacat ca anchetele voastre nu au nicio finalitate! Daca gresesc vino cu argumente concrete!
Cat despre Oprescu, hai sa ne amintim de dezastrul economic lasat la spital asa ca descoperirea ta nu are nimic neobisnuit! Hai sa punem un pariu: nimeni ,in afara de 2-3 functionarasi, nu va pati nimic!Q.E.D

colis  •  21 februarie 2013, 11:39

@Tolo: toate aceste dovezi ar trebui prezentate justitiei. Cum remarca cineva mai sus aceste fapte se petrec in sute de institutii, zilnic, in fiecare zi citesc in presa cate un articol legat de evaziunea fiscala. Mergi pana la capat !

vlad  •  21 februarie 2013, 11:40

Ah, ce i-as baga la puscarie pe toti!!! Cu Oprescu in frunte!! Desi din datele din articol nu se vede o implicare directa …. si nici nu cred ca o sa se gaseasca fara o implicare a DNA-ului, care sa preseze marturii ale celor din varf, de la Constantinescu

Painted crow  •  21 februarie 2013, 11:41

Sorin Oprescu are o avere respectabilă şi duce de mult timp un trai boieresc. Oricât ar fi de bun ca medic, nu putea strânge atât de mult respectând legea. Salariile chirurgilor şi profesorilor universitari nu sunt chiar aşa de mari.
Cine a învăţat să se ”descurce” nu uită când ajunge primar…

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2013, 11:52

diss: daca anchetele au finalitate?

unele, da

Cazul Piatra Arsa: demiteri si recuperari de bani dupa confirmarea Curtii de Conturi.

Cazul Loteria: G Copos si directorul Loteriei au fost condamnati. Sentinta nu e definitiva.

Dosarul Transferurilor: Cei 8 oameni de fotbal au fost condamnati. Sentinta nu e definitiva.Deja s-au recuperat peste 400.000 de dolari platiti de Popescu.

Cazul Ridzi: Intreg lotul de la MTS este judecat de Inalta Curte. Proces in derulare.

Cazul Gala Bute: confirmat de OLAF si anchetat de DNA

Cazul Olimpia: demiteri si ancheta antifrauda.

Sint si altele, Patinoarul Brasov sau Stadionul National care n-au avut urmari legale. Deocamdata.

In general in urma investigatiilor pornite de noi, statul a recuperat sume imense de bani.

Aramis  •  21 februarie 2013, 12:00

Pai numai pe activitati sportive se fura bani?

Se fura bani din primarii la greu,incepand cu contractele de birotica,promotionale si terminand cu cele de canalizare si structuri ale orasului.

Metoda simpla de roman prost…umflarea de 3,4 ori a facturilor.

nu se vrea,pentru ca si un copil de clasa 12 cu bacu` neluat daca ar incepe o ancheta ar trebui sa faca comanda la o duba de catuse.

la orice primari din tara asta.

sincer ma intreb,cum de nu face statul roman implozie.chiar nu inteleg.

DISS  •  21 februarie 2013, 12:17

Atunci tot e bine,ceva ,ceva se misca! Notre respect!

Dragoi Cristian  •  21 februarie 2013, 12:20

Foarte tare cercetarea! Sunt zeci si sute de copii, juniori pana in 16 ani ce sunt pusi sa plateasca taxe la toate concursurile, destul de mari pentru alocatia lor. Taxe de 50, 70 ron, poate chiar 100, in loc sa fie incurajati sau sponsorizati, sa plateasca mai putin.. E din categoria trist dar adevarat!

leonicu  •  21 februarie 2013, 12:25

Daca o singura luna presedintii de consilii judetene si primarii nu ar fura , Romania va avea o crestere economica de cel putin 30 la suta si ne-am achita o parte din datorii. Cred ca ar trebui sa ne conduca nemtii. Ati observat cat am fost condusi de Hohenzoler am avut in 1938 cea mai infloritoare dezvoltare a tarii. Noi avem in singe necistea si hotia, .

io  •  21 februarie 2013, 12:26

daca ajungeti si spre clubul de baschet CSMB, acolo o sa aveti niste surprize si mai mari..

stan patitu’  •  21 februarie 2013, 12:44

La atatea nereguli si furturi din banii nostri dece nu faceti o ancheta si la Arena Nationala unde s-au cheltuit 235 milioane Euro si nici macargazonul nu-i bun de nimic sil-au schimbat de vreo patru ori.

cip  •  21 februarie 2013, 12:49

foarte tare… o sa ne obisnuiti cu chestii tari aproape zilnic, si cand n-o sa se le mai aveti, o sa fim dezamagiti – chestia e, in general cainii latra, caravana trece, e posibil sa mai insistati si sa reveniti pe chestii mai vechi, macar sa ii mai deranjam pe hoti la capitolul imagine, daca dna-ul nu pare impresionat de articolele voastre?

Bogdan  •  21 februarie 2013, 12:49

Tolo, eu am o cerere de schimbare a numelui sotiei de cativa ani. Dar nu se poate face fara semnatura lui Oprescu (asa e procedura). Saracul e prea ocupat sa joace sah decat sa-si faca jobul… In cativa ani nu a fost in stare sa semneze un document. Macar ne face carnati si brazi. Mie, unul, imi e jena de cum a ajuns lumea sa voteze… in functie de ce le zice tv-ul(care sunt platiti majoritatea). Putini mai gandesc.

de_pe_tarnave  •  21 februarie 2013, 12:56

@CT: Insist, ca si ieri, faceti un drum pana la Curtea de Conturi. E imposibil sa nu fie cuprinsa in controlul acestei institutii perioada in care s-au petrecut magariile(exceptie facand doar cazul in care controlul a fost in ianuarie)!
Nu de asta dar am presimtirea ca o mana spala pe ailalta!!!

marian  •  21 februarie 2013, 13:01

@aramis :stai linistit ca va bubui cat de curand.

andrei  •  21 februarie 2013, 13:24

Nu cred ca Oprescu este implicat. Mai degraba acest Pasarelu este un spagar. Oricum exista prezumtia de nevinovatie! Oprescu va iesi cat de curand cu explicatii. Personal am convingerea ca romanul care se bucura de cea mai mare incredere nu se complace in astfel de cioace!

George S  •  21 februarie 2013, 13:30

Catalin in Romania nu este deranjant sa ia din 5 milioane, pentru ei maxim 1 milion, dar nu se vede nimic de 4 milioane…. In toata tara clasa politica se infrupta, toata clasa politica…. dar daca in Europa(mai putin grecii) oamenii se multumesc cu 5-10%, la noi vor 90%…

Ce sporturi de masa au promovat ei?? Directia de Sport nu are bani de cupe, Inspectoratul Scolar nici el…. Cluburile din Bucuresti cu istorie nu au primit nimic… care sport de masa…

Daca stiam ca se pot depune cereri pentru finantare, era coada si pe evenimente pe bune, cu public, cu istoric, cu suflet…

Ar trebui sa faci un interviu cu Oprescu dar cu camere de filmat si mai cred ca acest scandal a rasuflat la voi pentru ca este cel mai puternic candidat pentru CRIN… nu cred ca ajungeau la voi vreodata aceste documente fara un obiectiv ascuns..

Mergeti mai departe!

sevilla  •  21 februarie 2013, 13:33

Este revoltator ceea ce se intampla!
Si e revoltator si ca noi, oamenii care platim taxe si impozite, desi se pare ca stim sau aflam cu dovezi ca se fura de oriunde si in cantitati impresionante, nu facem nimic, nu cerem socoteala nimanui!
Sunt curioasa daca Oprescu isi va da demisia in urma investigatiei voastre. Cred ca nu. De ce ar face-o?
Si Poanta a furat! Si acum e prim-ministru!

maria  •  21 februarie 2013, 13:37

Dar DNA-ul sa-i bage pe toti acesti hoti Oprescu, Pasarelu si altii la pirnaie

loredana  •  21 februarie 2013, 13:48

degeaba,toti au ajuns prin parlament si prin alte locuri cu acordul populatiei……asa ca de ce sa fim acum patrioti de ocazie,fara suparare,in functie de tara,coruptia e mai cu perdea sau fara,la noi e jaf pe fata..asa,si acum sa-mi spuneti cum a ajuns o familie de tigani albanezi sa faca bisnita p-aici si sa fie mari oameni de afaceri,recte BECALI,cind trebuia luati imediat cu un sut in cur si ori la puscarie ori valea din tara…asa toti analfabetii si semidoctii balosi si scirbosi precum ratonul imputit FELIX,puscariabilul Hrebe si alte elite d-astea…daca oamenii ieseau in strada nemanipulati,daca se cerea verificarea fiecaruia in parte,prin lege de la inceput,se boicotau alegerile NU se ajungea aici,dar cum e conducatorul asa e si poporul

andrei  •  21 februarie 2013, 13:54

Bine ca a gasit pentru sah si nu a gasit pentru handbal!Numai gura-i de el!

Stefan Vasile  •  21 februarie 2013, 14:02

Ciudata poveste! Vine un neica Pasarelu,un superb anonim si pleaca cu sacosa de parale de la caserie! Sunt sigur ca Sorin Oprescu nu a fost informat de aceste miscari de la CSMB.

AnaC  •  21 februarie 2013, 14:15

goana dupa senzational… Sa va fie rusine, va legati de un OM ca Oprescu, pe baza unor presupuneri si pt ca are alte simpatii politice decat voi. Daca erau toti primarii ca Oprescu pana acum era departe tara asta.
Imi place cum incepeti… „e iubit, are charisma”.. asa si?! Va e ciuda ca nu puteti sa-l scuipati cu noroi? Ca in afara de cativa ametiti PD-isti nu va crede nimeni?!

Marcel Radu  •  21 februarie 2013, 14:18

Cum vine treaba asta cu „în proporție de 30-40% a fost decizia lui Sorin Oprescu să le aprobe”? O aprobare inseamna 100%. E ca si cum am spune despre o femeie ca e 30-40% insarcinata!

AnaC  •  21 februarie 2013, 14:18

Cine e individul ala Pasaros si ce prietenie are el cu Oprescu?! Dintr-o institutie este posibil sa se fura fara ca seful sa aiba cea mai mica vina. Daca i se aduc date false cine-i de vina, seful??!
Luati informatii de la fosta angajata, ai normal ca are tot interesul sa-i puna funia de gat

sony  •  21 februarie 2013, 14:19

Stiti ce ma mira pe mine?! Astia fac cu banul public ceea ce un patron nu-si permite sa faca cu banii proprii. In cazul Olimpia contabila spune ca a platit salariu unuia in contul altuia ca asa i-a spus directorul?!!! Aici ni se spune ca s-a platit in numerar ca asa i-a spus un nenea?!!! Mi se pare ca nu poti sa fii chiar atat de prost…

Nicu  •  21 februarie 2013, 14:28

Primaria Bucuresti nu inseamna doar sediul din Splai, inseamna si o sumedenie de servicii si institutii aflate in subordine. Nu or fi toti subordonatii lui Sorin Oprescu niste ingeri, asta e clar. Cred ca Sorin Oprescu trebuie sa se implice personal in aceasta chestiune, mai ales ca cineva s-a folosit de numele sau.

Sebastian  •  21 februarie 2013, 14:31

Stii ce e cu adevarat trist ? Macar daca aveau decenta sa si organizeze aceste concursuri , sa dea premii si sa isi traga de acolo o parte ,asa cum se practica de obicei pe la noi in organizari de competitii. Insa sa iei bani cu nemiluita si sa nu faci nimic decat sa ii imparti pe toti la toata filiera si doar sa emiti niste facturi fictive(fara TVA chiar) iar cei din Primarie pur si simplu sa continue sa aprobe jaful , este strigator la cer. Eu nu inteleg de ce Pasarelu nu a avut atata minte sa si organizeze niste concursuri de doi lei pentru acele sume, oricum chieltuielile ar fi fost mici in raport cu ce bani intrau , sa iei bani de la primarie si sa spui ca sunt pentru organizarea festivalului de la Iasi, festival local ce nu are nicio treaba cu Bucurestiul, arata ca ies atatia bani incat nu mai are nimeni timp sa puna la punct si astfel de detalii simple : trebuie doar adusa o bruma de justificare si se paote ridica punga cu bani .

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2013, 14:42

colis: justitia e obligata sa se sesizeze ea, nu sa facem noi plingeri ca nu e treaba noastra asta. Ai dreptate ca e frustrant, dar fiecare incearca sa-si faca profesia.

Sebastian: cind incepi sa faci banii usor, din nimic, si sa organizezi un turneu e treaba grea. Mai bine-l inventezi. E, intr-adevar, strigator la cer ca Primarie sa nu sesizezi ca dai atitia bani pe niste fictiuni.

rsn  •  21 februarie 2013, 14:45

Salut Tolo,

Aceste informatii vor face doar obiectul acestui „serial” sau vor fi prezentate mai departe organelor abilitate (chiar daca nu vor fi cerute in mod expres de nimeni) ? Intentia dumneavoastra este de a demasca hotii si coruptii, de a gasi o mai buna utilizare a banului public sau doar de a vinde mai multe ziare? Exista procuratura, politie, avocatul poporului etc …

Sunt doar curios , oricum va voi urmari in continuare ….

George  •  21 februarie 2013, 14:46

competitiile sportive trebuiesc finantate intr-un fel, altfel nu s-ar mai tine. De ce nu sponsorizeaza Petrom toate competitiile, ca au bani ? De ce s-a oferit primaria capitaei sa sprijine Oltchim-fete ? Mari firme care sa verse milioane nu mai sunt. Se mai baga cativa la fotbal, sperand ca isi vor recupera banii si vezi cum plang aia de la Dinamo sau Caposu.
De ce este Oprescu simpatic ? Pentru ca nu-l vrem pe Crin, unul care se da mare prostind lumea in fata ca ar fi capabil de ceva. Va rog sa cautati tot ce a facut pe cand era ministrul sportului, in primul rand in cazul Piatra Arsa. A fost singura data cand a avut o sarcina, in rest numai palavrageala. As alege bucuros pe altcineva daca as sti ca are sanse in fata lui Crin! De aia prefer pe Oprescu sau Johannis, in nici un caz Antonescu.

farcash  •  21 februarie 2013, 15:23

Tantalan bate campii! La „anchetele” lui NU se uita nici o autoritate.

www  •  21 februarie 2013, 15:27

Acest baiet si acea dna contabila de la Primaria NYC, ori au grave prob cu contabilitatea ori nu stiu sau au prob de a gestiona banul public:
1. daca ai facturat catre o sc com o suma mai mare de 5000 lei si incasezi cash pe pers fizica 🙂 cu ch este o ok, dar suma fiind mult mai mare nu ai cum sa o incasezi doar sa tai chitante, ai taiat chitante pana la suma de max 5000 de lei restul sumei se face virament bancar in contul firmei prestatoare deci acesti banii nu prea ai unde sa ii regasesti in contabilitatea sr ului doar in cazul Primariei NYC si nici in facturierul si chitantierul , fiind un tipizat nepersonalizat cu datele firmei este clar ca cascavalul este bine dosit. Rog intrebati o contabila dnule Catalin sa va explice mai mult despre situatia asta, banuiesc ca aveti un srl si conf leg fiscale acest furt macar sa fie legal dar nici nu este, daca vrei sa lucrezi cu o primarie sau cu o institutie de stat trebuie in primul rand sa ai cont la trezoreria de unde apartine firma, nu prin chitante taiate se incaseaza, deci intram in alta sferea evaziune fscala si altele. Toate cele bune si la mai mare, dar acest domn Primar al Bucharest City nu o sa pateasca nimic ca doar cotizeaza si el politic.

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2013, 16:00

rsn: am raspuns si mai sus, institutiile de care vorbiti sint platite sa se sesizeze. Daca le intereseaza! Nu e treaba noastra ca jurnalist sa facem plingeri sau sa sesizam politia, procuratura… Dimpotriva, treaba noastra e sa putem relata si despre faptele acestora, eventuale abuzuri…

gigel  •  21 februarie 2013, 16:08

Notre respect Catalin!
Astept punctul de vedere al lui oprescu.sper sa nu va imbrobodeasca cu logoreea lui;
Ce pacat ca nu sunteti procurori sa-i si saltati pe nemernici!

Octavian Stăncioiu  •  21 februarie 2013, 16:14

Asta e democrația. Și nu doar la noi, ci, pur și simplu, ăsta e sistemul democratic. O specie de funcționari mărunți și fără personalitate, dar lingușitori și corupți, altoiți pe trunchiul unor partide, sug din sângele țării.

Nu la Oprescu mă refer aici. Omul are personalitate și chiar a făcut ceva. Arena Națională. Poate că această anchetă să aibă legătură și cu prezidențialele de anul viitor.

fanulumocanu  •  21 februarie 2013, 16:27

Cum e aia, 30-40 % din aprobare a venit de la Oprescu? A dat aprobarea cu o treime din gura deschisa?
Asta-i ca aia:
Spune, ginerica, a fost fata mare, mireasa, in noaptea nuntii?
Domne,ce sa zic? Unii zic ca da, altii zic ca nu…

vali  •  21 februarie 2013, 16:50

@domnule tolontan, investigati si banii dati la Oltchim. Eu stiu ca Bucurestiul e unitatate administrativ-teritoriala, banii bucurestenilor nu pot ajunge in alte orase. Aici nu vorbim de bani veniti de la Guvern, ci de la un primar smecheras. Cum e posibil? Nu se incalca legile?!

Radu  •  21 februarie 2013, 16:54

Ce sa faca fosta angajata, care nu e straina de aceste potlogarii? Il baga pe Sorin Oprescu la inaintare, incercand sa ne ia pe toti de copilasi. Iar aia cu nu stiu cate miliarde vechi, sa i-o spuna lui Mutu, cand acesta va juca din nou la Chelsea!

ervin  •  21 februarie 2013, 17:01

Revin cu aceeasi intrebare : un cadru legal in care sa putem dona bani
ptr. asfel de investigatii jurnalistice? o organizatie jurnalistica
care sa se ocupe numai de astfel de anchete in toata tara? sa sprijine
autoritatile ? o organizatie in care sa putem da in judecata persoanele raspunzatoare de aceste furturi , si asfel ca cetateni platitori de taxe sa ne recuperam banii furati de la cei raspunzatori din administratiile locale si nu numai? acesti bani trebuie sa se intoarca la bugetele pagubite si pusi in folosul intregii comunitati!
nu se poate sa acceptam astfel de furturi si talharii la drumul mare
facute de hoti ordinari! intr-un cadru legal organizat sa-i putem da in judecata, ca cetateni platitori de taxe si indirect beneficiarii de drept al acestor sume din bugetele locale si centrale

sonny  •  21 februarie 2013, 17:38

Catalin Tolontan, indiferent ce finalitatea vor avea aceste anchete ale voastre, EU IMI SCOT PALARIA IN FATA TA…restul tine de sistem si natia noastra .

Cătălin Tolontan  •  21 februarie 2013, 17:42

sonny: multumesc, cu o adaugire. Sintem mai multi. Intotdeauna am fost mai multi. O astfel de investigatie nu se poate face de unul singur. Primesc reverenta in numele colegilor mei.

sonny  •  21 februarie 2013, 18:03

Da, scuze fata de colegi tai…dar tu esti exponentul, tu primesti suturile si injuraturile.

cristian007  •  21 februarie 2013, 18:13

Asta e gazetarie, …nu interpretatarea viselor pe care le are Becali cu ochi deschisi…BRAVO. Cat despre hotie…incredibila nesimtire..

Fanel  •  21 februarie 2013, 18:16

Cine a citit 12 scaune de Ilf si Petrov intelege unde fac trimiterea: un Ostap Bender de Dambovita! Un Ostap Bender care si-a facut numarul, s-a vazut cu sacosile pline de parale. Sper ca Sorin Oprescu sa faca ceea ce trebuie pentru ca pana la urma imaginea dansului are de suferit.

Mitica Lungu  •  21 februarie 2013, 18:28

Daca Sorin Oprescu, in 2008 , la inceputul primului mandat ar fi recurs la maziliri in institutiile subordonate primariei, ar fi fost acuzat de epurare politica. A preferat sa lucreze cu oamenii pe care i-a gasit si uite la ce matrapazlacuri s-au dedat acestia, bazandu-se pe faptul ca Sorin Oprescu e baiat bun.Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!

Comentează