După şah, urmează baschetul şi voleiul. O nouă competiție inventată la Primăria Bucureşti!

Primăria a cheltuit 280.000 de lei pentru un concurs fictiv de baschet și volei » Băncile ne sună pe noi pentru sute de lei și cînd n-au dreptate, noi nu-i sunăm pe cei care ne toacă sute de mii de lei » Sunați la 021.305.55.06 și întrebați-i pe cei din Primărie ce au făcut cu banii!

O investigație de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

vineri, 22 februarie 2013, 7:09

Primăria a cheltuit 280.000 de lei pentru un concurs fictiv de baschet și volei » Băncile ne sună pe noi pentru sute de lei și cînd n-au dreptate, noi nu-i sunăm pe cei care ne toacă sute de mii de lei » Sunați la 021.305.55.06 și întrebați-i pe cei din Primărie ce au făcut cu banii!

O investigație de Gabriel Berceanu, Sebastian Culea, Justin Gafiuc și Cătălin Tolontan

În România reală, fiecare ban contează.

Teodora Meșter, o fată de 9 ani din Dej, a ajuns la psihiatru din cauza unei rate de 340 de lei pe care mama sa n-a plătit-o. Mama, Maria, luase un credit de 2.100 de lei în 2010 de la Bancpost și a fost restanţieră o singură lună. Dar, “din cauza unei erori informatice”, așa cum avea să explice mai tîrziu banca, Maria Meșter figura în mod eronat la datornici, deși ajunsese să-și plătească ratele la timp!

Ca datornică imaginată de bănci, Maria Meșter a fost continuu presată la telefon. Știindu-se în regulă, femeia n-a mai răspuns la mobil.

Banca a amenințat-o pe fata de 9 ani că va dormi în gară!

Atunci, angajaţii Bancpost (sau cei ai firmei de recuperatori?!) au sunat acasă la familie pe telefonul fix, acolo unde au dat de fata de 9 ani. Au ameninţat-o zilnic pe elevă că ea și familia ei vor ajunge să doarmă în gară, pentru că banca le va lua casa! Au fost 50 de telefoane!

Cazul e real și a fost relatat ieri de Evenimentul zilei. Din cauza zecilor de telefoane, fata de 9 ani a făcut un șoc psihic și mama a dat în judecată Bancpost și a cîștigat suma de 2.500 de euro.

Acestea sînt sumele care se vehiculează în România reală. Banca ameninţă un copil pentru o rată de 340 de lei, de fapt plătită!!!, iar instanţa sancţionează ditamai instituţia financiară cu doar 2.500 de euro!

Și, în acest timp, noi toţi, să fim sinceri, chiar toţi!, ne uităm cu înţelegere cum sute de mii de euro sînt scoase pe facturi false din Primărie, cu punga, și decontate în numele unor competiţii care n-au existat. “Ăsta e furt? Doar atît?”, ne întrebăm.

Zilele trecute, Gazeta a publicat documente care arătau cum au fost inventate competiţii de șah, plătite din banii bucureștenilor. Astăzi, continuăm cu o competiţie de baschet și volei, de asemenea fictivă.

Și, în final, vă vom ruga să sunaţi la un număr de telefon.

Intră în scenă firma Teonel

Femeia se numește Lucreţia Furnigă. E asociată la firma “Teonel Impex” SRL, care lucrează cu clubul Primăriei din 2007.

“Noi am cîștigat licitaţiile și am renovat actualul sediu al clubului, am achiziţionat un microbuz și un autocar pentru CSM”, spune Furnică. E dezinvoltă cînd vorbește despre parteneriat, dar, brusc, se blochează, răspunde cu bîlbîieli și neconcordanţe atunci cînd o întrebăm despre două facturi care cumulează 280.000 lei noi. Peste 65.000 de euro!

Cele două facturi pentru un eveniment care n-a existat

În 2011, pe 30 noiembrie și 1 decembrie, Teonel emite către CSM București două facturi cu sume identice: 139.996 RON. Adică, în total, aproape 280.000 de lei, în care intră:

Echipament sportiv 70.000 RON
Echipament sunet/sonorizare + scenă + asistență 113.400 RON
Cheltuieli chirie și întreținere teren sport cu anexe pe perioada competițională 31.592 RON
Materiale promoționale 65.000 RON

TOTAL 280.000 RON

Ambele facturi sînt pentru același eveniment-fantomă, inexistent în realitate: “Organizare competiţie campionat intercluburi de baschet și volei fete”. Urmează un dialog împiedicat cu Lucreţia Furnigă, cea care încearcă să explice sumele. Ne apucă ameţeala. Apare și o scenă, ca în cazul Ridzi.

“Am greșit! N-a existat scenă”

– Doamna Furnigă, ne puteți spune cum s-a numit competiția pentru care ați furnizat materiale și servicii în beneficiul CSM?
– Nu știu. Era o competiție. Stați să dau un telefon să mă interesez. (Revine cu apelul) Da, am aflat: “Promovarea sportului pentru copii și juniori”. Așa s-a numit. Au fost baschet masculin și feminin și volei fete de la CSM București. Noi am asigurat tot echipamentul sportiv, după ce am cîștigat licitația.

– Unde s-a desfășurat competiția?
– La “Agronomiei” și în Parcul Tineretului, în aer liber.

– În decembrie în aer liber?
– Da, care-i problema?

– Și în aer liber la cine ați plătit chiria pentru terenul din parc și ce scenă ați amplasat?
– Eee, nu mai știu la cine am plătit chiria, pe la Primăria sectorului 4, cred. Cu scena am greșit. N-a existat nici o scenă. Trebuia să scriu teren. Da, da. Uite, acum îmi dau seama. Da, la teren mă refeream. Ăsta ne-a costat mult și la întreținere, fiindcă trebuia să curățăm bitumul și băncile de rezerve după fiecare antrenament sau meci, să fie curate pentru copii!

– Iar pe materiale promoționale cum de ați decontat 65.000 de lei?
– Păi, am făcut balonașe și stegulețe pentru fiecare sportiv și pentru spectatori.

– Adică ați dat peste jumătate de miliard pe balonașe și stegulețe?
– …….Daaa…. Eee, sigur, parcă au mai fost și niște bannere.

– Iar instalația de sonorizare ați închiriat- o cu un miliard?
– Da, domne, există facturi! Am închiriat- o de la “Art Evolution”, o să vă pun la dispoziție documente săptămîna viitoare, că acum plec la Vîlcea.

Un alt patron neagă

Patron la “Art Evolution” e Dorinel Artene, fost jurnalist, implicat în prezent în multe proiecte cu Primăria Capitalei. “Eu n-am instalaţie de sonorizare! Cum s-o închiriez dacă n-am? Știu toată povestea de la CSM, există multe facturi sau chitanţe tăiate fals pe «Art Evolution», fără să fie ștampila sau semnătura mea. M-au încărcat și cu un miliard jumătate pentru închiriere sală volei. Păi, eu am sală de volei?!”, a explicat Artene, pe un ton revoltat.

“Nu-și mai amintesc ei!”

Furnigă susţine sus și tare că această competiţie a existat, numai că federaţiile de baschet și volei habar n-au despre așa ceva, iar, în plus, CSM București nu are echipă de junioare la volei și la baschet! Activează una singură la baschet masculin, dar șeful secţiei de la CSM, Liviu Puicu, e ferm: “N-am participat niciodată cu juniorii la un asemenea proiect!”.

Îi povestim lui Furnigă faptul că nimeni n-o confirmă. Insistă: “Terminaţi, domne, cu astea, a existat și punct! Nu-și mai amintesc ei!”.

Prin două ordine de plată din decembrie 2011 se varsă însă 200.000 de lei către “Teonel”! Asta arată documentele incontestabile. Iar Furnigă parează în final: “Am primit numai 50.000 de lei, restul sînt datori cei de la CSM, am plătit eu din buzunar vreo două miliarde, pe care nu mi le-am mai recuperat”.

Spune că n-a luat niciodată banii ieșiți din Primărie: “Fals în facturi”

Patron la Art Evolution e Dorinel Artene, fost jurnalist, fratele lui Adrian Artene, redactor șef la CanCan și realizator TV. Şi el vine în sediul Gazetei.

Firma lui Dorinel Artene a făcut cu CSM contracte “pe proiecte de imagine”, conform propriilor declaraţii, “în valoare de 1,4 milioane de lei”. Justina Cornel, fosta directoare economică, susţine că “Artene a fost adus de Anca Alexandrescu, fostul om de imagine al lui Oprescu”. Totul ar fi fost făcut pentru ca Oprescu să beneficieze de o imagine favorabilă în presă.

Artene neagă ferm varianta: “Eu am intrat în parteneriatul cu CSM propunînd un proiect pe șah și altele pentru celelalte secţii ale clubului, iar aceste proiecte au fost aprobate de Consiliul Local. Pe Anca Alexandrescu am văzut-o o singură dată, cînd m-a felicitat pentru Cupa Cișmigiului la șah. În rest am ţinut legătura cu departamentul de presă că mă ocupam de proiecte de imagine”.

Anca Alexandrescu, actuala responsabilă de imagine a premierului Victor Ponta, nu-şi maschează furia şi dispreţul faţă de afirmaţiile Justinei Cornel. „Cum să spună că eu l-am adus pe Artene în Primărie. Domnul primar m-a rugat să mă văd cu el pentru că îl recomandase consilierul Preoteasa. L-am întîlnit şi nici nu vreau să redau ce i-am spus domnului Oprescu. Deci l-am întîlnit o dată, nu eu l-am adus, ce declară Justina Cornel e neadevărat”, a spus angajata Palatului Victoria.

Plecînd de la cazul de mai sus, al turneului de volei și baschet, Artene e uluit de sumele care s-au decontat în numele Art Evolution. “CSM avea restanţe de 216.000 de lei către mine, iar la ei figura că nu au să-mi dea nimic! Le-am solicitat să-mi prezinte chitanţele și facturile, moment în care am sesizat că pe documentele respective nu apar ștampila firmei mele și nici semnătura mea. Eu nu am facturier, lucrez doar cu facturi electronice și cu trezoreria. Erau, clar, falsuri”, spune el.

Artene a găsit două facturi din martie 2012, una de 48.000 de lei și alta de 52.800, pe care e decontată “Chirie sală, antrenamente volei”. Ziarul deţinea și el facturile, i le-a arătat lui Artene, care a negat că a văzut vreodată acești bani.

El afirmă că “eu nu am nici o sală de volei, facturile sînt niște făcături!”. Pe ambele hîrtii apar ștampila CSM și semnătura lui Valentin Samungi.

Cei 100.000 de lei au fost scoși cash, pe chitanţe de cîte 5.000 de lei, exact așa cum a relatat pînă acum Gazeta că s-a întîmplat la proiectele din șah ale lui Dan Păsărelu.

Încă 105.000 de lei au fost facturaţi tot în numele firmei lui, spune Artene, în ianuarie 2012, pentru “cheltuieli sonorizare și întreţinere scenă”. Ar putea fi suma pe care susţine Lucreţia Furnigă, de la Teonel, că a plătită pentru scena? Artene infirmă. “Nu am văzut acești bani”, repetă.

În total, cele trei facturi sînt însoţite de 42 de chitanţe.

«E clar că banii ăștia s-au luat cu sacoșa în numele firmei mele. Cine a făcut-o să răspundă!» Dorinel Artene

Sunați la Primărie și întrebați-i cine a aprobat și cine răspunde!

Rezumăm ce ştim pînă acum: 280.000 de lei din banii bucureștenilor, plătiţi de Primărie unei firme prietene pentru un eveniment de baschet și volei despre care nici un om de sport nu-și amintește. Alte 200.000 de lei scoşi cu sacoşa în urma unor facturi falsificate. Alţi 1.200.000 de lei plătiţi firmei lui Păsărelu, în parte pentru competiţii de şah de asemenea inventate!

În acest timp, banca sună pentru o rată de 340 de lei și un copil de 9 ani ajunge la medic cu traume psihice.

Care e România reală?

Sunați la Primăria Capitalei!
Sunați la 021.305.55.06 (cabinet primar) sau 021.302.15.15 (relații cu publicul) și întrebați-i cine a decis și cine a verificat investițiile de 260.000 de lei în evenimente fictive de volei și baschet și de peste 1,2 milioane de lei în turnee inexistente de șah! Pur și simplu sunați! Nu mail, nu fax, sunați! Ei ne sună pe noi pentru cîteva sute de lei și cînd n-au dreptate, iar noi nu-i sunăm nici pentru milioane cînd ne e clar că le-au făcut să dispară!

ULUITOR. Omul care a scos 270.000 € pentru șah din clubul Primăriei recunoaște falsul: 

“Am semnat în locul altuia pe factura de un miliard”

 INTERVIU. Cum se falsifică facturile în clubul Primăriei, cum lucrează CSM exclusiv cu firmele angajaților săi și de ce e Romgaz “regina” din șahul românesc. Dan Păsărelu recunoaşte senin că a falsificat semnătura antrenorului

Un tip în pulover, cu o geacă ștearsă pe umeri, transpiră și gesticulează în redacţia Gazetei. Înghite cuvintele la jumătate, cu viteza cu care între 2011 și 2012, în fiecare zi!, lua din clubul Primăriei 735 de euro.

Nimic din bărbatul care, pe holurile de la Cotroceni, îi dăruiește primarului Oprescu un set de colecţie cu piese de șah. Nimic dintr-un patron de Siciliana.

“Am o garsonieră de la mama, un teren lîngă Afumaţi și o mașină. Multe datorii”. Apoi, la cîteva fraze: “Am cel mai mare club privat de șah din România! Sînt unul din cei mai mari organizatori de competiţii din ţară! Romgaz mi-a dat pe mînă un buget de 500.000 de euro!”.

“Scriem taxă de organizare, dar e altceva”

– Domnule Păsărelu, cu ce se ocupă Siciliana?
– E club sportiv, non profit. Eu sînt aproape de sportivi, dar o fac din pasiune. În anumite acțiuni am și profit, în altele am pierdere. Siciliana nu-și permite să plătească salarii, are mulți colaboratori.

– Ați facturat CSM, prin firma dumneavoastră, cu 270.000 euro într-un an. Perioadă în care lucrați și la CSM!
– Da, lucram și la CSM. Pentru 24 milioane lei vechi pe lună, contract de prestări servicii. Toate facturile reprezintă evenimente, proiecte. Siciliana susține organizarea de competiții: mape, șahuri, pliante, ceasuri de șah, arbitri. Inclusiv mese de șah digitale care permit transmiterea live, pe internet, a partidelor.

«Cine făcea mapele la competiții, pentru CSM, le făcea mai scumpe. Am zis că nu-i OK, am vrut să degrevez bugetul, să nu se mai ducă banii în alte locuri. Așa că am început să le produc eu»
Dan Păsărelu

– Există efecte?
– Site-ul meu are peste 200.000 de vizitatori, presa internațională preia competițiile…

– Păi, site-ul dumneavoastră, nu al CSM! Lucrurile astea se fac pe banii publici! De ce apar pe facturile dintre CSM și Siciliana “taxă de organizare”?
– Nu poți să decontezi altfel, punem taxă de organizare, scriem așa, dar nu e vorba despre taxa de organizare.

“Eu făceam proiecte, eu le susțineam”

– Unde sînt contractele între Siciliana și CSM?
– Am calculatorul și laptopul stricate, le am pe un hard, contracte de prestări servicii. O să văd dacă pot să le scot…

– De ce treceau banii prin Siciliana?
– Nu se dorea să acopere CSM integral cheltuielile, se voia ca restul să vină din fonduri private. Apoi, CSM nu are departament de organizare competiții, nu are echipament, nu are arbitri…

– Între martie 2011 și martie 2012, 270.000 euro pentru competiții de șah. Le-ați organizat pe toate?
– Aproape toate. Sînt un mare organizator de turnee, nu știu dacă mă cunoașteți! Numai eu veneam cu proiecte de șah la CSM, deși putea face asta oricine.

– Dan Păsărelu, șeful secției șah la CSM, susține proiectele lui Dan Păsărelu, patron Siciliana. Corect?
– Le susțineam în CA al CSM, dar numai Consiliul General al Capitalei și Primăria le aprobau!

«CSM n-a lucrat, pe șah, cu alt club în afară de Siciliana. Probabil acum lucrează cu alte cluburi, dar n-are cum la nivel de organizare, nu sînt mulți ca Siciliana»
Dan Păsărelu

Cum a falsificat semnătura pe factura de un miliard

– Pe factura de un miliard de la CN de șah 2012 e semnătura antrenorului Nanu, acesta nu recunoaște că a semnat.
– Acest Nanu e acum pe funcția mea la CSM. La acea factură, am avut nevoie de un delegat. L-am întrebat: “Pot să te semnez?” Bineînțeles că a acceptat, nu era nici o problemă la vremea respectivă. Acum nu mai recunoaște.

– Deci ați semnat la furnizor, apoi și la delegat, în numele antrenorului?
– E semnătura lui făcută de mine. Eu totdeauna semnam pentru el și îi trimiteam banii. Puteam să mă trec tot eu, lejer, nu știu de ce n-am făcut asta!

“Regina” Romgaz

– Dan Păsărelu și Siciliana nu mai sînt organizatori de competiții din 2010, suspendați de federație.
– Eram eu suspendat, club și persoană. Dar CSM avea drept! Am făcut muncă de organizare, dar în numele CSM.

– În primul trimestru din 2012, secția șah a CSM a cheltuit bugetul pe 5 ani al federației. Nu vi se pare ciudat?
– (rîde) Păi, federația are ca buget anual a zecea parte dintr-un singur eveniment organizat de mine! Am avut un eveniment la care Romgaz mi-a pus la dispoziție buget de 500.000 euro!

– CSM e principalul susținător al evenimentelor șahistice din România…
– Nu, Romgaz, apoi CSM!

“Alții au luat mai mult. Tot șefi de secție, ca mine”

– CSM v-a dat 270.000 euro într-un an…
– Nu doar mie. Asta e problema, de ce nu vorbiți și de alți furnizori? Sînt unii care au încasat sume mult mai mari.

– Cine?
– Luați-i interviu actualului director CSM, care va fi zburat, ceea ce mi se pare și normal, că nu poate să fie pus de primar și să dea în primar. Și luați interviu la Primărie, cereți cu domnul Oprescu. Cu un astfel de material ați fi mult mai în față, ca ziar. Ca și impact.

– Haideți să-și facă fiecare treaba cum știe!
– La fiecare secție CSM există aceeași organizare. La șah s-a cheltuit o sumă mică de bani față de bugetul alocat pentru evenimente sportive. Aceste evenimente au loc prin aceste firme, la fel ca Siciliana. Cu șefi de secție, ca în cazul meu, care propun.

“Strici o treabă care a mers bine din 2009?”

– Sînteți în proces cu CSM, ați fost destituit. Simțiți că ați fost o interfață?

– Nu, că oamenii au fost alături de mine să susțin evenimente sportive. Bine, e posibil să fi fost niște interese în spate. Dar dacă te ajută, vin și se afișează cu tine la evenimente, nu poți să-i consideri rău intenționați.

– Regretați ceva?
– Îmi pare rău că domnul primar Oprescu a numit la CSM un om care n-are treabă cu managementul. Domnul primar putea să vină, să spună, că știa, a fost prezent la evenimente: “Băi, ce faci aici, vii și strici o treabă care a mers bine din 2009 pînă în 2011? Distrugi atîta muncă?”.

«Organizatorii își fac bugetul. Noi, coorganizatorii, venim apoi și le spunem: “Nu vreți să vă dăm noi ceva?”. Și cine zice nu!? Toată lumea vrea»
Dan Păsărelu

1

Comentarii (63)Adaugă comentariu

jimmY  •  23 februarie 2013, 11:44

A inceput denigrarea lui Oprescu principalul contracandidat al lui Antonescu la presedentia Romaniei.Urmeaza voleiul si bashetul.ce rau face Oprescu ca incearca sa dezvolte sportul si sa aduca tinerii din fata calculatorului pe terenurile si in salile de sport?

vlad  •  23 februarie 2013, 12:51

Mi-e rău. Fizic îmi este rău. De la articol, de la comentarii, în special de la comentarii – toți distrușii care știu ei mai bine că lucrurile nu-s așa și că în spate se ascund alte interese, ale altora -, de la nimicul absolut pe care îl va avea ca efect un astfel de material. Mi-e rău de țara asta și de oamenii ei. Un tsunami de nulități absolute care decid inclusiv în numele meu. Paștele m. voastre de incompetenți.

Cătălin Tolontan  •  23 februarie 2013, 13:40

vlad: si noua!

AGelu  •  23 februarie 2013, 16:39

JimmY draga , tu ai jucat vreodata baschet iarna in parc ? Nu incerci sa vezi cum e ? Ai idee de ce se joaca sportul asta in sala ? Si e vorba de o competitie care a mancat mai multi bani decat campionate oficiale ale FRB cu mii de participanti .

Strainul  •  23 februarie 2013, 17:16

jimmy tu esti singurul care ai inteles cite sacrificii face oprescu si in general toti hotii din tara asta sa o ducem noi bine si sa fim liberi in inchisoarea romania . Te-as alege presedinte dar mi-e teama ca am duce-o mai bine cu tine presedinte decit cu baietii-destepti din tata in fiu .Nu-i asa ca-i plingi de mila lui bombonel si familiei lui care va face totul sa-l albeasca . Fericirea ta fara margini este ca avem o pivnicera care sa apere legea.

Sila!  •  24 februarie 2013, 2:17

Subscriu. Pastele m. voastre de incompetenti si de pierdevara, care stati pe site-uri in loc sa invatati ori sa munciti.

Mihai  •  24 februarie 2013, 3:01

Domnule Tolontan de ce nu publicati articolele in care criticam lipsa de libertate a presei? Puteti sa imi raspundeti pe mail… (e clar ca nu vor fi publicate comentariile critice)

Concret!  •  24 februarie 2013, 3:22

George S., te rog sa-i replici „povatuitor” doar celui pe care il cunosti. Pretinzi cumva ca ma cunosti, de iti permiti sa-mi comunici indemnuri cu iz de implicare civica si sociala? Stii cumva cine sunt si cu ce ma ocup (…ce insemnatate port, prin prisma calificarii, valorii si „indeletnicirilor” mele profesionale, pt. cei din jur si, in genere, societate)? NU. In cazul asta, te indemn sa nu mi te adresezi (cel putin nu in sensul de mai devreme). Desigur ca as putea sa-mi etalez semnificatia si aportul public si social pe care le am, dar un profesionist si un principial desavarsit (cu recunoastere de gen cat cuprinde) nu se preteaza la astfel de practici (in niciun context). Atat pt. tine, intrucat pari genul de individ care afirma generalitati. Din pozitia ta lasi de inteles ca abstractul subordoneaza concretul. Mai mult, se pare ca nu prea ai inteles mare lucru din mesajul meu (ca sa nu mai vb. despre abordarea tehnico-juridica a spetei, pe care punea accent intereventia mea…sens in care atentionam, ci nicidecum nu criticam demersul gsp, cu care, pe fond, sunt intru totul de acord, si cu atat mai putin pe cel al ziaristului C.T., pe care, asa cum am precizat, in general il calific la superlativ, fiindu-i un cititor fidel si respectuos). Ma retrag din „dezbateri”, intrucat se pare ca aportul meu este prisoselnic (…iar pe de alta parte, prin comparatie cu cei mai multi dintre cei care posteaza aici, si asta nu e un apropou, eu chiar treb. sa-mi dozez interventiile si sa-mi gestionez atent timpul, din considerente profesionale si, cu permisiunea celui care a provocat acest ultim mesaj, inclusiv de natura „implicarii civice, sociale si publice”).

diss  •  24 februarie 2013, 8:11

Cataline, eu oricum voi pleca definitiv din Romanica,pentru cei care ramaneti nu am niciun sentiment! Te apreciez,am mai spus asta,am citit si raspunsurile tale totusi nu vad niciun rezultat concret al anchetelor ! Ridzi e parlamentar, Oprescu e ditamai primarul..mai nou politica se face pe facebook…dar pana la urma ce imi mai bat eu capul? Pe tine te felicit,nasol e ca esti in minoritate iar trepadusi de genul lui pasarelu( auzi ,nici nume de barbat nu are!)continua sa plece cu pungile de bani de la primarie! Pai gigi becali e mic copil pe langa astia!QED

mihai  •  24 februarie 2013, 13:58

Va felicit pentru noua ancheta, dar cu cea de la Olimpia ce s-a intamplat?!

Parinte  •  24 februarie 2013, 17:52

DOMNULE TOLONTAN .Pe cand o ancheta sa vedem si noi cum a pus Ilie Nastase mana pe acea baza sportiva?Sau de el nu trebuie sa ne atingem?

Jaf la drumu’ mare  •  25 februarie 2013, 18:04

Domnule Tolontan, ce-ati descoperit este o mica parte din ce se intampla in Romania, nici macar varful aisbergului. Primarii din Romania in special cei de la tzara, dau bani multi pe activitati sportive inexistente, dar nu le face nimic atat timp cat la Curtea de Conturi este omul lor. E jaf mare in Romania. Popii iau bani grei de la primarii pentru servicii religioase si deplasari. Milioane si milioane de euro, dar toti primarii sunt inruditzi, incuscritzi, nashitzi, etc., cu baronii locali, in absolut toate judetzele. Se fac intreprinderi individuale, se semneaza facturi apoi se inchid. Ce se intampla in romania seamana cu o catastrofa ecologica.

Cătălin Tolontan  •  25 februarie 2013, 19:47

adi: am citit, vom intreba, multumim pentru idee

Comentează