Becali a cinstit bucureștenii cu un petic de gazon

UPDATE: În urma articolului, am avut o discuție telefonică delicioasă cu Gigi Becali. El mă căutase și am profitat. La invitația mea, am mimat o negociere pentru închirierea Stadionului Național. Eu am jucat rolul primarului, el s-a descurcat binișor în propriul rol. Negocierile s-au încheiat indecis. Totuși, meciul se va juca. Concluzia sa: sînt un intratabil care amestecă dezinvolt comunismul și capitalismul. Concluzia mea: a fost o glumă, nu candidez, oricum nu m-ar vota nimeni,  poate să facă în continuare liniștit afaceri cu Oprescu 🙂

joi, 7 martie 2013, 9:57

UPDATE: În urma articolului, am avut o discuție telefonică delicioasă cu Gigi Becali. El mă căutase și am profitat. La invitația mea, am mimat o negociere pentru închirierea Stadionului Național. Eu am jucat rolul primarului, el s-a descurcat binișor în propriul rol. Negocierile s-au încheiat indecis. Totuși, meciul se va juca. Concluzia sa: sînt un intratabil care amestecă dezinvolt comunismul și capitalismul. Concluzia mea: a fost o glumă, nu candidez, oricum nu m-ar vota nimeni,  poate să facă în continuare liniștit afaceri cu Oprescu 🙂

Oamenii au băgat 200 de milioane de euro, Steaua a scos 9 milioane și a oferit, generoasă, 14.000 de euro de la ea.

Diseară stadionul va fi plin ochi. Lumina nocturnei se va răspîndi în ionii atmosferei și se va naște clopotul magic de aer în care, o spun studiile, chiar și meciul e mai alert pentru că fotbaliștii se simt mai bine.

Stadionul va fi plin și cel mai cîștigat va fi Gigi Becali, omul care a încasat banii pe bilete. “Două milioane de euro”, mărturisește el.

Să nu-l invidiem. Nu e vina lui Becali că el e sincer și că noi sîntem proști.

Pe cuvînt că sîntem proști! Steaua – Chelsea se va disputa pe Stadionul Naţional, o investiţie publică devalizată în trei etape:

06_RK_4435 Gigi Becali gazon

1. La început a fost cuvîntul lui Adriean Videanu că va face un stadion multifuncţional.

Primarul a dărîmat vechea arenă, iar ALPAB, băieţii de la spaţii verzi, au înstrăinat scaunele, nocturna și celelalte instalaţii. Ziarele au scris în 2007 despre afacerea demolării, DNA a căutat cîte ceva, stîlpii și becurile au ajuns de pildă la Dinamo, însă Parchetul s-a oprit.

Dar să nu-i condamnăm pe procurori, noi sîntem proști că nu punem întrebări. Așa păţesc cetăţenii ornamentali, sînt furaţi de la început pînă la sfîrșit.

2. Cea mai cărnoasă parte a proiectului “Arde-l pe cetăţeanul prost!” a fost umflarea costurilor noului stadion. El a fost aprobat iniţial de către Micul Parlament al Bucureștiului la 100 de milioane de euro. Cu acte adiţionale, valoarea a crescut la 200 de milioane de euro.

N-o să luăm cazul de la capăt, am prezentat acte și mărturii care în mod normal s-ar fi tîrît și prin tubulatura DNA, precum puii de crocodil scăpaţi prin canalizarea din Florida, dar justiţia nu pare interesată de subiect.

Am demonstrat inclusiv că acoperișul de 25 de milioane de euro a fost cumpărat după ce consultantul, angajat cu 1,5 milioane de euro, a scris negru pe alb Primăriei să nu se facă acoperișul “pentru că e neeconomic”.

3. După ce a fost dat în folosinţă, stadionul a fost repartizat spre administrare, de către Sorin Oprescu, tot celor de la ALPAB după criteriul clar că iarba e verde ca și tufișurile din parcuri. Gazeta încearcă de vreo 6 luni să afle de la Primărie cît costă întreţinerea stadionului și dacă el își acoperă costurile din chiriile pe diverse evenimente, cum e meciul Steaua – Chelsea. Vorba unui cititor, ieri, pe net, “nici vorbă să se fi început amortizarea financiară a investiţiei de 200 de milioane de euro”.

Așa a ajuns Becali beneficiarul principal al investiţiei. De cînd s-a construit stadionul, Steaua a încasat aproximativ 9 milioane de euro, aici incluzînd și suma de diseară. Putem afla cît a încasat Primăria din septembrie 2011 și pînă azi?! Putem pe naiba!

Pentru Steaua-Chelsea, Becali s-a apucat să peticească gazonul cu bani de la el, “vreo 14.000 de euro a costat, dar nu sînt găinar și l-am achitat eu că dacă nu plătea Primăria pe stadion 200 de milioane, nu mai puteam eu să încasez 2 milioane pe bilete la un singur meci”.

După cum spuneam, tipul e sincer măcar.

Într-un fel, s-a simţit jenat să mai pună Primăria să plătească și ăștia 14.000 de euro, după ce chiria este de doar 20.000 – 30.000 de euro, nici asta n-am putut să o verificăm exact, că degeaba e Primăria instituţie publică atîta vreme cît Sorin Oprescu nu dă doi bani pe proștii care-i plătesc salariul cîtă vreme fiul lui s-a îmbogăţit.

Priviţi-l! Sorin Oprescu a ajuns precum Adrian Năstase în anii gloriei sale, toată lumea știa cum și-a construit bogăţia, dar ţara îl privea paralizată de intangibilitatea sa. Nu mulţi ziariști au scris atunci împotriva lui Năstase, cam aceiași îl critică azi pe Oprescu.

Și uite așa a ajuns bucureșteanul să fie “cinstit cu una mică” de Becali. 14.000 de euro de la nașul mare! Abia asta te poate scoate din minţi.

Pentru că nu Primăria a plătit stadionul, ci cetăţeanul. Primăria a dublat preţul la marea înţelegere cu firma Max Bogl, asta pe vremea cînd nemţii erau mai puţin preocupaţi de corupţia din România!

Nu că Berlinul n-ar avea dreptate acum, dar dacă există o clasă politică și administrativă coruptă în România, nu poţi să nu te gîndești că au existat și ceva corupători, unii dintre cei mai darnici fiind cei din Vest. O poveste jenantă!

Revenind la stadion, în mod normal ar trebui făcută o afacere corectă pentru ambele părţi. Cît ia Becali dacă joacă în Ghencea? 1 milion de euro.

OK, eu, o Primărie responsabilă faţă de banii contribuabililor, îţi pun la dispoziţie marele stadion cu posibilitatea de a încasa 2 milioane. Dă-mi o sumă exprimată în procente, cu un minim garantat, astfel încît tu să cîștigi 1,5 în loc de 1, iar eu să încasez 500.000 de euro în loc de chiria de 30.000 de acum, care îl aduce pe prostul de cetăţean român să scoată bani din buzunar pentru întreţinerea mamutului pe care-l cedez la preţ de pisică de pluș!

E prea mult, zău e prea mult! Și nu e vorba că statul ar fi neapărat un prost administrator, ci că, pur și simplu, avem la conducere o reţea expirată de conducători.

E evident de ce nu dau acces la date și la documente. Ce să explice mai întîi, prostia, lăcomia sau hoţia?

Numai că, în acest ritm, cetăţenii vor exploda. Ei și-au epuizat căile de a penaliza. Au protestat, au votat și se trezesc cu aceeași nesimţire în faţă. Oprescu e marele atu din mîneca USL. Imaginaţi-vă!

Am mai scris-o de curînd. Ceea ce se întîmplă în Bulgaria, cu oamenii refuzînd să mai recunoască puterea politică și cerîndu-și ţara și viaţa înapoi, se poate întîmpla oricînd în România.

Nu în seara asta, că e meci mare, dar citiţi, vă rog, mesajul unui cititor:

vlad Says:
February 23rd, 2013
at 12:51 pm edit

Mi-e rău. Fizic îmi este rău. De la cele expuse în investigația ziarului, de la comentarii, în special de la comentarii – toți distrușii care știu ei mai bine că lucrurile nu-s așa și că în spatele ziariștilor se ascund alte interese, ale altora -, de la nimicul absolut pe care îl va avea ca efect un astfel de articol. Mi-e rău de țara asta și de oamenii ei. Un tsunami de nulități absolute care decid inclusiv în numele meu. Paștele m. voastre de incompetenți!

Comentarii (187)Adaugă comentariu

dorel  •  7 martie 2013, 16:46

nu dom’ Tolontan, va inselati! ce se intampla acum in Bulgaria nu se va intampla in Romania! daca castravetii s-au acrit, mamaliga nu va exploda! romanii sunt prea apatici, sunt imprastiati prin Europa ca sa nu moara de foame, iar imnul lor national este mai potrivit ca niciodata desi nu are vreun rol mobilizator! asa ca, ce sa ne mai miram ca tara este condusa astazi de nulitati fara scrupule, de cacarai si impostori!

taco  •  7 martie 2013, 16:52

se pare ca nu intelegem ca toate aceste afaceri care se fac de fapt sunt pe banii nostrii si in Romania noastra numai asa se fac afacerile . ce o fi greu de inteles ? cainii latra caravana trece . Pe mine unul nu ma mai mira nimic nici ca o parte a presei este de partea unei baricade sau alta … acestea sunt vremurile , aceleasi care au fost si acum 80 de ani si noi ca natie nu o sa ne schimbam niciodata.
HAI STEAUA !

vlad  •  7 martie 2013, 17:03

Articolul bun, idee buna. Majoritatea comentariilor insa denota faptul ca meritam sa fim condusi de nepriceputi.
O scurta sinteza:
daca vrei sa vinzi castraveti o zi pe terenul meu trebuie sa-mi platesti un procent „n” din vanzarile tale la finalul zilei.daca valoarea procentului „n” este mai mica decat suma „m”, va trebui sa-mi platesti suma „m”, indiferent de cat profit ai facut tu din vanzarea castravetilor sau ca numele firmei tale incepe cu S, D, R sau oricare alte motive.
Banii care ies in plus nu au culoare politica, nu sunt ai lui Oprescu, sau ai Stelei sau ai lui Dinamo. Sunt bani care se intorc la primarie si care pot sa insemne drumuri mai bune, mijloace noi de transport..etc.
Nici nu are rost sa discutam despre impozitarea fotbalului si a altor sporturi sau despre impozitarea bisericii cand majoritatea nu putem intelege un calcul simplu ce poate genera profit pentru cetateni, poate un nivel de trai mai bun.
Din aceasta cauza patim ce patim.

andrei  •  7 martie 2013, 17:07

Nici macar sintagma ultimul stinge lumina nu mai e valabila. Ma doare in cot daca ultimul stinge lumina, nu mai e de stat aici.

laurentiu  •  7 martie 2013, 17:16

total de acord cu articolul si cu „raul” care ma apuca si pe mine..
din pacate eu nu vad nici o alternativa la coruptia si nesimtirea politicienilor romani

si judecatorii si procurorii par tot niste marionete care actioneaza la comanda politica

dumitru nicolae  •  7 martie 2013, 17:21

n-o sa se intample nimic in romania, suntem un popor de adormiti, toti vorbim pe site-uri, pe diverse platforme, dar in mod real nu facem nimic , pt ca suntem iresponsabili, ne intereseaza bianca lui bote, bahmuteanca, etc, nu faptul ca suntem jecmaniti zi de zi. deja suntem atat de furati pe fata, nici nu se mai obosesc sa ascunda unele manarii pentru ca au observat lipsa noastra de reactie, stau in birouri si rad de noi, suntem batjocoriti zi de zi, sistematic , orinde intoarcem capul exista un mod de a fi umiliti, prin drumuri in lucru pe veci, prin spitale, prin multe altele. unde i reactia noastra de popor mandru care nu se lasa calcat in picioare??? nu exista, ne am obisnuit, si asta din istorie, ce ni se prezenta ca fiind vitejii ale romanilor sunt povesti, ne plage sa exageram, suntem umili, suntem spasiti,suntem de acord capul plecat sabia nu l taie(nu i asa?). dati mi un singur exemplu de hotie pe fata in care romanii au reactionat cum o fac bulgarii, grecii, sarbii, ungurii? va spun eu nu exista, suntem popor de mamaligari si meritam sa fim furati, asa ca domnule oprescu, domnule becali, domnule ponta, basescu si toti ceilalti poftiti de ne furati, noi suntem dispusi sa induram pana la mnoarte, nu va faceti griji ca ne vom trezi in viata asta!

Bogdan Th. Olteanu  •  7 martie 2013, 17:25

Într-un algoritm bazat pe cotă parte din încasări Primăria nu ar lua bani (semnificativ) decât de la Steaua. Iar dacă algoritmul nu este același pentru toată lumea atunci nu e chiar fair. Practic penalizezi performanța.

Adevărata discuție nu are legătura cu Steaua sau Gigi Becali, ci cu felul în care au fost calculate costurile și durata de amortizare.

robert_fan stiinta  •  7 martie 2013, 17:29

super tare investigatia,si super obiectiva.problema este ca raminem si vom fi o natie de bisnitari ,prosti,inculti,si fara mindrie.de asta ne calaresc si ne umilesc toti in europa.afacerea arena nationala,este la scara nationala,in tot ce facem.de asta intram tot timpul pe usa din dos,cu capul plecat in tota europa asta.natie de imbecili,incurabili.felicitari CATALIN TOLONTAN,acelasi tip serios si integru!!!

calanu  •  7 martie 2013, 17:30

Traiesc de peste 11 ani in Canada si pot sa-ti spun ca nu prea vezi coruptie pe aici. Acum vreo 20 de ani s-a construit „Sky Dome”, un stadion acoperit de 60,000 de locuri in downtown Toronto cu scopul de a gazdui mai ales pe Blue Jays (baseball) si multe alte evenimente. Totul a costat sute de milioane si stadionul a continuat sa fie sub tutela primariei pana acum cativa ani. De cand a fost construit s-a stiut ca banii investiti nu vor fi recuperati dar torontienii au inteles ca stadionul ne trebuia, altfel noi putand pierde franciza de baseball. Acum cativa ani stadionul a fost cumparat de proprietarii lui Blue Jays (Rogers) pentru cateva zeci de milioane de dolari. S-a scris despre faptul ca a fost o afacere proasta, dar majoritatea a acceptat ca stadionul ne trebuia.
Sunt convins ca in Romania aranjamentele cu constructia si deciziile de dupa darea in folosinta nu au fost curate cum a fost in cazul Sky Dome, dar cateodata trebuie investit in asa ceva pentru ridicarea atractivitatii orasului.
Mult mai dubios cred ca e ce s-a intamplat la Cluj unde banii tuturor s-au dus pe un stadion pe care joaca doar o echipa falimentara. Aia a fost cheltuiala (nu investitie) fara cap si fara picioare! Cand ai doua echipe in oras trebuia negociata mai intai folosirea de catre ambele echipe (cum e cazul Milan-Inter, Roma-Lazio). Macar in Bucuresti, cu mai multa sau mai putina coruptie, constructia e folosita. Dar la Cluj????

Sharkanu  •  7 martie 2013, 17:53

O intrebare:
Daca GSP are birouri inchiriate… Si face profit in valoare de, sa zicem, 10 lei, GSP plateste chirie in functie de cat profit face?
Clar nu!

Eldany  •  7 martie 2013, 18:07

Acest articol este frectie la picior de lemn, DE CE?
Poi nu stiu cum sa va zic dar acest bun material numit National Arena, ne-a adus satisfactia unor meciuri frumoase atat la echipa Nationala cat si Rapid,Dinamo,Steaua,Otelul Galati, sau care a mai jucat pe el, dar voi daca aveti ceva cu ciobanul trebuie sa scoateti din context, ca doar Steaua joaca pe el. Si ca acest gazonul a fost facut pentru noi (contribuabili la stat) GRESIT. Faptul ca FC STEAUA BUCURESTI evolueaza pe acelasi stadion pe care primaria nici macar nu stia la inceput cum se inchide, si ca il repara pe banii proprii pentru a juca un fotbal bun, nu are nici o legatura cu noi, legatura cu noi este spectacolul pentru care platim biletele. E ca la teatru ati inteles? Chiar daca e teatrul ION CREANGA al statului si oarecum toti am contribuit la el, asta nu inseamna ca daca directorul pune 2-3 scaune, se numeste „cinste pentru bucuresteni”. Mai cautati si alte puncte de vedere in afara de cele de critica. * scuzati-mi gramatica daca nu e cea mai reusita dar nu eu sunt jurnalistul, ci dvs.

vali12  •  7 martie 2013, 18:14

Domnule Tolontan,chiar asa,nu v-ati gandit vreodata nici macar in gluma sa candidati la o functie importanta in stat? Va garantez ca,desi nu ma mai intereseaza de vreo 8 ani politica si tocmai de aceea nici nu am mai fost la vot,daca v-as vedea printre candidati eu v-as face campanie electorala gratis in orice colt al acestei tari,tocmai pentru ca sunt sigur ca sunteti un adevarat OM de care tara asta are mare nevoie.

cristian007  •  7 martie 2013, 18:14

Sa zicem ca se mareste chiria ..se dubleaza …poate Steaua isi permite si plateste la meciurile mari. Clar Steaua va renunta la Arena cand are meciuri tip Gaz Metan, sigur Dinamo, Rapid si chiar Nationala nu o sa mai joace nici un meci pe Arena, si pana la scumpind, primaria va incasa mai putzin. Pretul este stabilit de raportul cerere/oferta. Gestul de a schimba o parte de gazon este de apreciat. E un semn de apreciere pentru englezi dar si pentru noi spectatorii romani. Pacat ca-l discredita-ti. Probabil data viitoare Steaua va juca pe aratura ca Tolo sa nu se supere.

Aditza  •  7 martie 2013, 18:34

Nu cumva vreti sa bage Becali toti banii pe care ii face inapoi in reparatiile stadionului si alte cele ca deh doara are nu?
Daca nu era unul ca Becali, fotbalul era o scena goala cu actori prosti, el joaca destul de bine si are si fun.
Nu va mai ofticati aiurea

indignat  •  7 martie 2013, 18:38

Chiar ma gandeam zilele astea cum sa cer astfel de informatii, in baza Legii 544, ca cetatean al Bucurestilor. Chiar nu mai functioneaza nicio institutie in Romania?! Cum adica sa platesti 20.000 euro si sa incasezi 1 sau 2 sau 3 milioane, pe seama unei investitii din banii bucurestenilor? Restul unde se scurge? De aceea spunea Becali ca nu mai e interesat sa cumpere stadionul steaua de la MApN? A gasit altii pe care sa ii manjeasca cu euroii lui cu miros dubios? Cine plateste lumina stadionului, paza, curatenia etc. si in cat timp se amortizeaza investitia? Aceasta afacere pute si va rog dl. Tolontan sa continuati investigatia pana la capat. Succes si sunt alaturi de dvs.

Marius  •  7 martie 2013, 18:46

este adevarat…dar sa scoatem putin din ecuatie Steaua…cine umplea N.A.?…doar echipa nationala, pentru ca celalalte echipe din Bucuresti nu pot umple la ora actuala stadionul pentru ca nu au avut rezultate…in cazul de fata N.A. se transforma intr-un spatiu comercial care isi fixeaza un pret de inchiriere in functie de zona de dotari si asa mai departe. Apoi cei care inchiriaza stadionul: Steaua, Rapid, Dinamo isi fixeaza pretul pentru produsul lor „fotbalul”…Steaua, datorita traditiei si rezultatelor oferite in ultimii ani a ajuns sa-si vanda produsul la un pret mare = 2 mil euro, in cazul de fata si asta este strict „problema” lor…si daca Steaua nu juca pe acest stadion, N.A. nu producea in tot acest timp…

MelosNegros  •  7 martie 2013, 19:10

Am revenit, dupe o pauză, ca să subliniez din nou – cu felicitările de rigoare, că toată pagina ceasta e una din cele mai bune pagini de comentarii din câte’am văzut la viaţa mea (şi am văzut enorm de multe), mai ales pentru că toată lumea are dreptate – în frunte cu Cătălin Tolontan (felicitări Cătăline! Omul sfinţeşte locul). Dar este un lucru în care autorul are dreptate pe de-a’ntregul: lipsa de transparenţă de care Oprescu profită din plin cu aceeaşi sfântă mare neruşinare ca şi toţi ceilalţi predecesori (în faţa unei opinii publice…inexistente), respectiv ca şi recidivistul Scripcaru din celălalt dosar celebru semnat de C. Tolontan – cel al patinoarului olimpic din Braşov, care cu cele 12 milioane este totuşi un mizilic pe lângă cele 200 ale lui Oprescu! Să fie clar: avem o lege în speţă – Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public – lege care spune de toate în afară de un singur lucru: care este pedeapsa pentru funcţionarii publici care refuză să deie informaţiile cu pricina!? De fapt e…niciuna! Aşa că, români: nu vă mai bateţi capul de pomană, mereţi acasă şi uitaţi’vă la televizor. Hai Steaua!

SergiuP  •  7 martie 2013, 19:10

Din pacate nu cred ca se va intampla ca in Bulgaria( cat de curand) .S-a vazut in ,ultimii ani, cam cati au avut curajul sa protesteze in strada .
Cred ,cu tarie ,ca in Romania au ramas doau tipuri de comunisti .
Cei cu frica de Dumnezeu si de conducere si cei cu tupeu care baga frica in restul.
Cine a crezut in libertate,sub orice forma ,a ales sa isi exprime drepturile pe alte meleaguri din pacate .
Am mari sperante,totusi ,ca odata cu timpulcaracterul dominant dat de gena Coruptiei va scadea la 10 maxim 20%.

C. Lularu  •  7 martie 2013, 19:12

Toata stima, Tolo, pentru acest articol in aceasta zi. E greu cu bizonii, dar poate unii dintre ei vor incepe sa gindeasca daca sint supusi la socuri.

svan vath  •  7 martie 2013, 19:29

Ce propune domnul ziarist Tolontan e f simplist si are la baza un punct de vedere f subiectiv bazat pe sintagme de genu’ ‘uite ce bine o duce veciun… parca prea bine’. Ziaristul vrea sa scoata in evidenta incompetenta care se invecineaza cu furaciunea insa… totusi aici avem un subiect complex bazat pe principii capitaliste. Fara 2-3 echipe de fotbal, de la cine reusea acest frumos stadion sa scoata bani de chirie?

Daca tot vrei sa faci un balant corect, trebuie sa iei in considerare multe alte avantaje care sunt aduse de clubul Steaua societatii romanesti, in aceasta situatie. Din pacate, sportul e singurul vector pozitiv in romania si, mai ales in zilele noastre, doar personaje de genu Becali poate sa investeasca in acest fenomen social extrem de apreciat pe plan intern si extern.

Una peste alta, ideea lui Tolontan de business e f buna si banoasa dar parca….ii lipseste putin fair play.

o portocala  •  7 martie 2013, 19:55

o simpla curiozitate deloc tendentioasa: voi cei ca Vlad, voi cei care v-ati cunoscut aici pe blog si care v-ati saturat sa fiti mintiti si furati (sunteti multi, vad) de ce nu va intalniti (la propriu) sa puneti tara la cale? cunoasteti-va, coordonati-va si faceti-va auziti. vorba’ ceea, veche de vreo 150 de ani: „when injustice becomes law, rebellion becomes duty”.

Grasu  •  7 martie 2013, 19:56

Nu mai lăsați ciobanii sa ne prosteasca,jos mafia din fotbal, fac bani pe seama noastra,rusine

IO  •  7 martie 2013, 20:04

Apreciez foarte mult jurnalismul de investigatie pe care-l profesati. De aceasta data insa, nu prea este investigatie, intrucat nu ati reusit sa „descoperiti” sumele incasate de municipalitate drept chirie, in plus, avansati o idee, sa zic nastrusnica, despre ce ar trebui sa incaseseze primaria din chiria stadionului. Nu am auzit inca pe unde prin lume sa se perceapa procent din retzeta evenimentului (sportiv sau artistic), dar numai daca aceasta depaseste suma de inchiriere.

mihai alex tirziu  •  7 martie 2013, 20:34

Oameni buni… logic e ca orice investitie care genereaza venituri sa se amortizeze.. nu e un loc public .. e o afacere… daca ar fi public, ca tot vad ca il comparati cu o pasarela, inseamna ca maine ma pot duce si eu sa joc fotbal pe el.. ca e si al meu:))
De asta este tara asta pierduta pentru ca oamenii care mai au un pic de inteligenta cauta sa fuga si idiotii stau si comenteaza cum ar fi zamolxe7,berbec, antonio si altii …
pai daca steaua e privata, de ce nu si construiesc singuri stadionul… investitiile publice se amortizeaza 105
george S are dreptate.. cred ca si calitatea umana s a pierdut… mai baieti ascultati va linistiti manelele uitati va la becali si citit can can…

Ciprian  •  7 martie 2013, 20:38

Daca ati da un apartament in chirie ati calcula chiria perceputa dupa pretul pietei sau dupa venitul chiriasului ?

Andrei  •  7 martie 2013, 21:17

Doamne cata prostie in acest articol….Cum sa zici ca ar trebui sa i-a procent din bilete…
Exemplu pentru domnul Tolontan :Eu iti inchirez apartamentul meu ca sa faci redactia GSP in el si in fiecare luna voi face asa : In ianuarie nu e nici un eveniment sportiv si iti voi lua 100 de euro chirie, in martie joaca Steaua-Chelsea iti voi lua procent din cate ziare vinzi…
Cam asa e dupa gandirea ta….

Ura ta ar trebui sa se indrepte spre cei din administratia primariei…

Becali nu are nici o legatura in toata chestia asta….

Teoretic pretul stadionului trebuie calculat asa: ACOPERIREA CHELTUIELILOR PLUS RATA DE AMORTIZARE si doar atat.

Problema este ca acest stadion nu are destui chiriasi, deci nu are cum sa isi amortizeze investitia in 50 de ani…Daca STEAUA este singura care isi permite sa inchirieze mai des stadionul nu inseamna ca STATUL trebuie sa isi amortizeze inevestia cu Steaua….STATUL trebuia sa faca aceste calcule inainte sa construiasca, sa vada ca in Romania nu exista atatea evenimente MARI incat sa acopere cheltuielile dar mai sa recuperezi investitia.
Deci domnul Tolontan cauta problema pe la primarie si doar atat…

rammstein  •  7 martie 2013, 22:12

Domnule Tolontan gresesti. Daca primaria Bucuresti construieste un bloc de locuinte si apoi inchiriaza acele locuinte, va lua in considerare venitul chiriasului sau va cere o suma fixa? Faptul ca Jiji stie sa isi vanda marfa (biletele) este doar problema lui. Nu ii iau partea, nu imi este simpatic acest personaj, dar practic primaria nu poate cere procent din incasari. Si la piata daca ma duc cu un sac de cartofi sau cu 10 camioane de cartofi, platesc inchirierea tonetei, nu mai platesc si procent din vanzari.

rammstein  •  7 martie 2013, 22:18

Ai inca o chestie. Primaria Bucuresti nu incaseaza doar chiria stadionului. Aducand spectatori, nu doar din Bucuresti, practic ajuti la dezvoltarea orasului. Se vinde berea din oras, se folosesc taxiurile si ratb-ul, magazinele au vanzari si practic orasul se dezvolta. Intreb doar….Primaria Bucuresti, la finala EL de anul trecut a castigat doar din inchirierea arenei sau a castigat si de pe urma spaniolilor care au invadt orasul?

Iulian V  •  8 martie 2013, 1:25

Votati Sorin Oprescu!
Votati George Becali!
Votati Crin Antonescu
Votati Victor Ponta !

Dragi romanasi… cine v-a pus sa ii votati? daca puneti parafa acolo unde nu trebuie, suportati consecintele!
Se stie de 20 de ani ca Jiji nu a facut altceva decat sa insele statul, municipalitatea si prostii care pun botul pa vrajeala lui!
Dati in judecata Primaria Generala, ALPAB si tot ce se poate da…
In Romania daca nu furi esti furat.
Romanii sunt prea delasatori si dezinteresati ca sa se simta furati in asa hal incat sa ia atitudine impotriva acestor nenorociti.

Sa il vad eu acum pe Oprescu iesind pe posturile TV si sa recunoasca greseala pe care a facut-o cand a dat Stelei stadionul facut din banii cetateanului! (Niciodata)
Sa il vad pe Ponta ca il demite pe Oprescu asa cum face cu ceilalti (Niciodata)
Sa il vad pe Gigi B. ca isi va recunoaste hotia si isi va cere iertare fata de cetateni, returnand o suma consistenta de bani (Niciodata)
Sa il vad pe Antonescu sarind la gatul lui Gigi B. si a lui Oprescu asa cum face la Basescu… (Niciodata)

Asadar…. Adio Romanie… Adio Patrioti!
In Romania au mai ramas… doar Hoti!

supertuxy  •  8 martie 2013, 10:33

Stiu ca e oarecum in afara ideii articolului, dar adaug un dialog format din comentarii pe care l-am gasit in „The Guardian” in urma meciului de aseara:

– Nice stadium.

– I thought they were playing in Munich , what happened to the cold concrete bloc eastern European stadium they used to have ?

– the dogs ate it when they ran out of horse meat. last year’s europa league final took place at National Arena too

Adidasi Originali  •  8 martie 2013, 19:18

Bun sau rau , felicitari Stelei

helmuth  •  11 martie 2013, 19:30

jos mafia de la liga si frf
ne prostesc in ultimu hal

McGogoo  •  12 martie 2013, 20:09

ok, a luat 2,5 mil euro.
din care: 24% TVA, 16% impozit (cota unica) cca 8% alte taxe. bani pe care ii ia statul
din ce ramane scade cheltuielie. pt ca o echipa are si ea nevoie de antrenor, medic,… plus alte cheltuieli administrative: tricouri, echipament pt meci si echipament pt antrenament… si lista ar putaa
continua.
2.
nu trebuie sa ne preocupe faptul ca becali a castigat atatia bani – asta se spunea in comunisim: burghejii si chiaburii care sug sangele poporului.. trebuie sa ne preocupe faptul ca primaria nu este capabila sa atraga inca 10 nebuni ca Becali care sa dea 10-20.000 euro/luna stadionului pt ca apoi sa organizeze evenimente la preturi modice.
sau sa atraga companii care sa inchirieze stadionul pt concerte, botezuri, taieri de motz, etc. pe bani multi.

btw: cat costa inchirierea stadionului national in Viena, cat costa la Sofia, Londra sau Budapesta ?
am fi avut termen de comparatie daca se prezentau cifrele astea…

cianuri  •  14 martie 2013, 12:38

Nu cred ca veau sa plec de aici. Dincolo de mamaligi si castraveti, eu vreau Romania mea. A noastra. O vreau inapoi. Daca pentru asta va trebui sa o reinventam, sa o teleportam sau sa o radem de pe fata pamantului si sa o recladim, eu ma bag. Nu plec. De ce? Sa-mi rada in nas de peste oceane imbuibati si nesatui fata de care comparatia (livresc reusita) cu boierii intarziati nu face decat sa-i jigneasca pe boieri. Nu, Romania va fi iar a noastra. Just wait and see!

ion  •  21 martie 2013, 16:34

vrem primar un tolontan! 🙂

adidasi  •  12 aprilie 2013, 23:06

Nu sunt un sustinator de al lui Becali dar trebuie sa recunoastem ca dintre toti conducatorii de cluburi din Romania este de departe cel ce a bagat cei mai multi bani in fotbal. Dupa fapta si rasplata…echipa merge cel mai bine si cel mai important este ca produce bani.

Nicolae Ivanciu  •  20 iulie 2014, 18:24

Si acum s-a dus si Becali si MMe si Reghe si mai multi dar totuși sper ca se va califica măcar sa mai deschid și eu televizorul.Credeam ca dupa plecarea lui Becali va fi liniște la echipa si totul va fi bine.Acum parca e prea liniște !

Comentează