O vorbă bună despre Tănase și seara lui mai puțin bună

N-a fost dintre remarcații acestei seri uluitoare. Dar uneori poveștile de neuitat nu ar fi posibile fără un fotbalist precum Cristi Tănase. Decarul Stelei a pasat sigur, a ținut mingea în momentele cînd Chelsea încerca recuperarea și a alergat mereu înapoi, măcinîndu-și puterile pentru a aglomera zona, un efort invizibil, însă decisiv în superioritatea magistrală a Stelei.

joi, 7 martie 2013, 9:50

N-a fost dintre remarcații acestei seri uluitoare. Dar uneori poveștile de neuitat nu ar fi posibile fără un fotbalist precum Cristi Tănase. Decarul Stelei a pasat sigur, a ținut mingea în momentele cînd Chelsea încerca recuperarea și a alergat mereu înapoi, măcinîndu-și puterile pentru a aglomera zona, un efort invizibil, însă decisiv în superioritatea magistrală a Stelei.

Banda lui Reghe e cea mai bună echipă a contactelor fizice din cîte s-au văzut la noi, cel puțin în ultimele decenii. Nici o altă trupă românească n-a cîștigat cu atîta lejeritate duelurile ”unu la unu” cu echipe precum Ajax și Chelsea.

Așa juca pe vremuri Baratky, cel puțin așa ni-l imaginam noi, cei care nu l-am văzut, dar l-am proiectat bătăios, talentat și mereu gata de sacrificiu, ca un personaj înălțat din cărțile regretatului George Mihalache.

Publicul și-a pierdut răbdarea cu Tănase prin minutul 60. E dreptul spectatorilor, nu e dramatic și nici măcar nu e ceva nou.

Steaua are tradiția fotbaliștilor flegmatici. Pițurcă era apostrofat din primele zece minute, dar asta nu-l făcea să pozeze în altceva decît era. Un supergolgeter. Amintiți-vă de Puiu Iordănescu și de Liță Dumitru. De Marcel Răducanu și de Majearu! Toți au avut capriciile, ezitările și apoi momentele lor magice. Nu compar, enumăr.

Tănase a fost schimbat spre final și tribuna a răsuflat ușurată, ca un plămîn uriaș din care iese fumul de țigară. N-a fost seara lui. Dar, dacă îi întrebi pe englezi, îți vor spune că ”number ten” le-a impus respect în acea cușcă cu gratii de lumină în care Steaua a cîștigat zeci de dueluri și, în final, marele meci.

De cînd ”tricolorii” lui Lucescu învingeau Italia pe același loc, doar mileniul și stadionul s-au schimbat. Eroismul sportiv a rămas intact.

Comentarii (89)Adaugă comentariu

Ionut  •  7 martie 2013, 21:55

Ai vazut alt meci. A fost 0, singurul mai slab decat Torres.

Calin  •  7 martie 2013, 21:57

L-a pus la respect pe Terry… asta spune multe

maistor kokir  •  7 martie 2013, 21:57

ti-ai propus sa fi gica contra ? tanase a avut destul pase gresite , a fost mediocru,ca sa folosesc un eufemism … mai bine ai scrie ca steaua a atins maximul in seara asta, 1-0 cu o echipa de umanoizi perfecti, sigur noi ne-am uitat la meciurile stelei din campionat sau europa league,si am comparat cu ce-a facut chelsea in liga campionilor sau in premier league

Alex  •  7 martie 2013, 21:58

Foarte bine punctat. Respect!

omanbiik  •  7 martie 2013, 22:00

ce seara mai putin buna?am jucat in 10,tanase e ca ceausescu,o data pe an face lumea sa se bucure

Cocos  •  7 martie 2013, 22:01

Tanase a fost dezatros, nu a facut mai nimic bun tot meciul, pase inapoi si laterale pot da si fundasii defensivi. Sutul lui din prima, mult peste poarta, cind era la o distanta considerabila de Ivanovci, i-a facut pe cei de la Chelsea nu sa-l respecte si sa-l iubeasca! Cind l-am vazut pe Tanase iesind de pe teren tensiunea arteriala mi-a revenit la normal…

dan  •  7 martie 2013, 22:04

a jucat prost tanase, a gresit multe pase, si cand trebuia sa suteze la poarta a pasat (si torres a pasat inapoi cand era pe la 11m) dar sa zicem ca a avut o seara proasta. ii iertam toate greselile, pt ca echipa a jucat foarte bine. BRAVO STEAUA.

eu  •  7 martie 2013, 22:06

perfect spus! cei care nu inteleg au o problema! sanatate!

Matei  •  7 martie 2013, 22:28

Hai sa ii facem statuie, mai tolo, unui fotbalist incapabil.
La un moment dat nu vroia sa ii paseze lui Latovlevici.

bass  •  7 martie 2013, 22:32

Articolul este doar o cerere de iertare a lui Tanase si contine mici neadevaruri pentru a-si atinge scopul. Adevarul este ca a avut destule pase gresite, nici un sut bun, iar cand a tinut mingea a taiat avantul ofensiv al echipei dindu-i ocazia lui Chelsea sa se organizeze in aparare.
Sa aperam ca data viitoare joaca mai bine.

Sergiu  •  7 martie 2013, 22:37

Ca sa fiu si eu in ton cu campania de la Gindul :Come visit Romania, we’ll teach you football :))))

un 2-1 pt Chelsea la Londra si ne-am scos 😛

Seara Buna!

loop3r  •  7 martie 2013, 22:44

Si nu inteleg cum se face un articol despre Tanase si nu se spune nimic despre Szukala care a fost cred cel mai bun de pe teren, nu se spune nimic despre Latovlevici care a dominat banda stanga singur pentru ca Tanase a fost inexistent, nimic despre Rusescu care are o viziune a jocului la care probabil Chipciu si Tanase doar viseaza. In fotbal nu ajunge doar talentul trebuie sa mai si gandesti pe teren!!!

lucian  •  7 martie 2013, 22:47

frumoase cuvinte…

eftimie  •  7 martie 2013, 22:49

Dezavantajul lui Tănase e că el e un jucător mediocru şi în zilele lui bune. Ceea ce nu se putea spune despre Piţi, Majearu, Iordănescu etc

florinm  •  7 martie 2013, 22:52

poate nu ati observat, dar asa scrie Tolontan…contra curentului, asa fac ziaristii mari… sau asa incearca

problema e ca Steaua chiar a jucat in 10.. cu moda asta de a scrie mereu pe invers nu are cum sa-ti iasa mereu.

in afara de faptul ca stie sa tina de minge, Tanase a fost catastrofal

ganditi-va cum ar fi fost sa fi dat Chelsea gol spre final si sa se termine 1-1; evident totul era povestit altfel, tot prin prisma scorului si nu a evolutiei jucatorilor

MelosNegros  •  7 martie 2013, 22:57

Nu’i vorba doar de Tănase, şi nici măcar de centrarea genială din care ne’a ieşit penalty-ul: e vorba că 1. Steaua a fost mai mult decât norocoasă, cu o echipă şi mai ales un Torres, prost setate, adică într’o zi proastă; 2. Cea mai mare slăbiciune a Stelei s’a văzut în nenumăratele pase la…adversar, şi mai ales în tehnica slabă a stopurilor, adică a preluărilor în viteză. În concluzie, nu văd altă şansă decât să le strecurăm un gol şi acolo, respectiv să’i prindem într’o zi pe puţin la fel de proastă ca şi aici (mai ales după calvarul lor cu Manchester).

Adi  •  7 martie 2013, 23:06

Greseli au facut cu totii. Nu a fost jucator al Stelei care sa nu dea cel putin o pasa gresita, dar lumea il judeca aspru, ca de obicei pe Tanase, care dupa parerea mea are cea mai mare calitate in joc. Domnule Tolontan, m-ati uns la inima cu acest articol. Se vede ca sunteti un om destept, intelegeti perfect ce face Tanase la Steaua. E greu sa mai si ataci cand tu faci si aparare si atac. Toti mijlocasii ofensivi din afara, nu prea vin si pe la aparare mereu, dar Tanase face asta tot meciul si isi epuizeaza fortele, nu mai are mintea limpede cand ajunge in fata.Stiu, mai si greseste … Stiu… nu-i iese atacul mereu ,dar mai si stiu ca va fi si timpul lui , cand va exploda … si chiar si oribii care azi il huiduiau , or sa-i vada adevarata valoare. Forza Steaua, Forza Tanase, Forza Tolontan. Tot inainte cu articole de acest gen!

razvan  •  7 martie 2013, 23:07

Am 33 de ani. Sunt STELIST de cel putin 28. Am crescut apoi cu Lacatus si cu Ilie Dumitrescu. Fara a-i uita pe Rotariu, Militaru, Panduru, Stan, Rosu, Trica, Lincar si altii, in meciul din seara asta, „marele jucator Tanase” a fost cel mai slab mijlocas (jucator) al Stelei. Slab rau.

musat mihai  •  7 martie 2013, 23:19

cred ca nu suntem sanatosi, aud si vad concomitent pe tv diverse pareri prin care i se explica prostimii ca acesti baieti de la chealsea nu au vrut sa bata pe steaua, pur si simplu munca staff-ului a jucatorilor stelei nu are nicio valoare, incep sa devin paranoic si sa cred ca exista o conspiratie la nivel national asupra fericirii romanilor. suntem furati la nivel de conducere locala apoi la nivel de minister si se pare ca s-au hotarat sa ne fure si bucuria „infantila” a fotbalului.

Codrin  •  7 martie 2013, 23:20

Nu am nimic cu Tanase, omul incearca sa fie util pe teren, face ce poate. Totusi nu pare sa aiba capacitatea de a gandi suficient de repede pentru un fotbalist. Cu atat mai putin pentru un numar 10. Cu tot respectul fata de efortul pe care il face, ma indoiesc ca un test IQ ar putea sa-i aduca vreo veste buna. Pur si simplu are niste limite care sunt vizibile din avion, si nu ma refer la cele fizice. Cu el in teren, Steaua joaca in 10. Sper sa il vad transferat in strainate cat mai curand si ii urez o viata linistita si frumoasa, cat mai departe de Steaua, pentru ca trage o echipa frumoasa inapoi, si e pacat. Cat despre editorial, tema inedita in contextul actual, dar total pe langa.

17 NT  •  7 martie 2013, 23:46

Tanase poate mai mult. A recuperat, a acoperit magnific banda, dar la finalizare si constructie n-a fost inspirat. E bine. Inseamna ca la Londra va face diferenta.
Cei enumerati si comparati se simteau de minune la mijloc, puteau avansa cu mingea, suta.
PS Totti, sper ca macar sa poti citi postarile, caci toti vor doar sa te ajute, sa scri mai departe constructiv si documentat, cu mult curaj, tinind seama unde lucrezi. Ma refer la articolul precedent.

fanulumocanu  •  7 martie 2013, 23:47

Si mie mi-a placut . E un fotbalist care poate ajunge de nivelul lui Dorinel Munteanu, Sabau sau Rotariu.Trebuie doar sa se maturizeze si sa fie mutat in centru.

cornel  •  7 martie 2013, 23:55

tolo,iti dau lacrimile d ciuda cand vezi aceste rezultate unice,colosale,d povestit nepotilor p care l are TOT STEAUA…singura echipa a romaniei…cat ziceai ca trebuie sa plateasca steaua primariei chirie?500mii euro?…oki,ai d luat…chirie 500mii,atmosfera din tribune…nepretuita…

anonim  •  7 martie 2013, 23:55

Nu-l condamn pe Tanase pentru ca a jucat prost, ci pentru ca a jucat in detrimentul echipei pentru a se afirma. A incercat multe faze sofisticate pentru a se remarca, netinand cont de importanta jocului pentru echipa.
Pentru asta, este de neiertat !

fargo  •  7 martie 2013, 23:56

Perfect adevarat,dar suporterul ramane cu impresia ca a fost unul dintre cei mai slabi de pe teren ptr ca atunci cand a avut situatii de unu la unu in situatii care puteau creia pericol la poarta lui Chelsea,de fiecare data a pierdut duelul,se mai intampla,poate Tanase se revanseaza la Londra:))))

blackhawk  •  8 martie 2013, 0:11

Ca Tanase a avut o seara proasta e evident. Ceea ce este ingrijorator este ca a parut ca joaca doar pentru el. A tinut mingea prea mult, nu a pasat catre oamenii demarcati, a parut ca joaca doar sa fie remarcat de eventuali interesati sa-l ia. Nu a fost parte din echipa. A fost rupt de ansamblu. Si nici nu e prima oara. O fi emotiv sau doar super egoist? Oricum sa speram ca e ultima oara. Daca nu pierde echipa. Il scot ceilalti.

In rest jos palaria Steaua si Reggae! Ramane echipa de suflet a Romaniei.

Jiji sa sa taca de tot ca numai cretinisme debiteaza.

seba  •  8 martie 2013, 0:12

nu prea am vazut meciul, mai mult l-am ascultat asa ca nu sunt in masura sa-mi dau cu parerea despre tanase. dar imi pare bine ca ai punctat niste lucruri facute de el care nu prea se vad, dar care sunt foarte eficiente. sper ca in meciurile urmatoare dodel sa puncteze si la impresia artistica. chiar daca sunt momente cand cred ca nu prea are minte, e unul dintre favoritii mei.

ady  •  8 martie 2013, 0:12

M-am saturat sa i se gaseasca la infinit circumstante ! Nici nu vrea sa se schimbe.Daca vezi ca ai exasperat o tara intreaga nu mai continui cu acele miscari de rotire a mingii,previzibila,toata Europa i-o stie…

Iulian  •  8 martie 2013, 0:13

Frate Tolo, daca juca la Metalul pe vremuri il batea nea Leon cu fluierul in cap de il zapacea. N-am vazut fotbalist mai slab atat mental cat si fizic. Cat de tehnic, sa fim seriosi. Respect pentru tine, dar cred ca ai vazut meciul cu Benitez ca si el a zis ca Chelsea a dominat clar …

dinamovism cronic  •  8 martie 2013, 0:34

Steaua a jucat senzațional, Chelsea n-a jucat nimic. Tănase a jucat un meci în toată viața lui (cu Austria la Națională). Atât. Dacă a mai nimerit două pase și-un șut în campionat cu Chiajna și Severin, nu cred că e suficient să se califice drept fotbalist. N-are nimic în cap, inteligența lui de joc este puțin superioară terrier-ului meu care nu știe să aducă mingea. Nu are viteză, nu are viziune, nu are forță, nu are tehnică, nu are creier, nu are NIMIC. Face 2 milioane dacă-l vinzi pentru organe, și tot trebuie să-l treci pe caiet restul de bani. Tolo, cred că ești prea euforic… Tănase n-o să joace niciodată la o echipă mare, pentru că nu are cu ce. Poate cel mult la una mediocră, la retrogradare, unde o să prindă ultimul sfert de oră…

Cristi  •  8 martie 2013, 0:35

Domnule Tolontan, e prima data cand nu sunt de acord cu ce scrieti! E cea mai mare impietate sa-l comparati pe Tanase cu Baratky! Da, Steaua a avut multi jucatori flegmatici, dar nu se comparau cu Tanase.Il depaseau cu cel putin 10 clase. Gadniti-va cum era Steaua cu Hagi in teren. Comparatia cu Piturca e deplasata mai ales ca nu jucau pe aceleasi posturi.Tribunele simt, intotdeauna, de unde vine pericolul. Eu zic ca-n seara aceasta Tatarusanu a fost pese toti si merita un articol. E cel mai frumos sentiment pentru un portar sa fie declarat cel mai bun jucator si echipa lui sa castige!!!1

stef  •  8 martie 2013, 0:48

Tolo, te respect, dar cu articolul asta ai dat-o in bara. sper ca nu ai intrat si tu in categoria jurnalistilor care scriu la comanda

cos  •  8 martie 2013, 0:59

Apreciez comentariul de caracter, scurt si cuprinzator asa cum ne-ai obisnuit !

P.S. : te rog sa nu uiti de anchetele cu „sport” pe bani multi, dar mai ales PUBLICI !!!!!

SUCCES !

lord belial  •  8 martie 2013, 0:59

tanase e cel mai bun, cel mai tehnic, cel mai talentat jucator al stelei, dar azi nu a jucat stralucit. insa talente ca el trebuie incurajate.

dar ne trebuie atacant, aici e problema

Vinnie  •  8 martie 2013, 1:03

Cei care il critica pe Tanase, nu sunt sanatosi la cap . Am fost pe stadion si am un singur lucru de spus, Respect !

bssk  •  8 martie 2013, 1:11

Unii din pacate sunt limitati in a privi lucrurile. Tanase a facut MULTE recuperari pe faza defensiva. Chiar daca a fost „bezmetic” pe faza ofensiva sincer Chipciu mi s-a parut cel putin la fel de slab, vorbesc de faza ofensiva.
Fiind un meci de calificare as aprecia mai mult faptul ca a stiut sa inchida banda decat ca a irosit o gramada de pase pe faza ofensiva.
Tanase a facut un meci aproape perfect pe faza defensiva, pe Tanase il vezi foarte des aproape la acelasi nivel cu Latovlevici. Pe partea opusa Adi Popa este destul de slabut nu prea conteaza pe faza defensiva.

anonim  •  8 martie 2013, 1:26

steaua are nevoie de mihaita plesan.

Filbert  •  8 martie 2013, 1:29

@omanbiik

Chiar seamana cu ceausescu (pozele din tinerete)…:)
A jucat foarte slab, a ales mereu solutiile cele mai proaste, asa cum a facut si in celelalte citeva meciuri in care l-am vazut jucind.

Codrin  •  8 martie 2013, 1:55

Mai nou nu mai sunt acceptate opiniile diferite, in comentarii ?
Cristi Tanase nu gandeste suficient de repede ca sa fie eficient pe teren, iar Steaua ar fi o echipa mai buna fara el. Cu tot respectul pentru efortul pe care il depune, as vrea sa il vad transferat cat mai repede in strainatate, este un jucator limitat, si nu ma refer dpdv fizic…

tot sile  •  8 martie 2013, 2:03

tolo, ce meci ai vazut?!
„Decarul Stelei a pasat sigur, a ținut mingea în momentele cînd Chelsea încerca recuperarea și a alergat mereu înapoi, măcinîndu-și puterile pentru a aglomera zona, un efort invizibil, însă decisiv în superioritatea magistrală a Stelei.”
este o aberatie, de la cap a coada, dodel am fost al 9-lea jucator al stelei (in caz ca nu ma intelegi: este ala care a facut in multe momente ca steaua sa joace in 10…)

dac.impielitzat  •  8 martie 2013, 2:59

aici nu sunt de acord cu tine. e adevarat ca el incearca, face mult efort, dar, si din nou acest dar… la fel ca si Chipciu, au calitati de fotbalist dar nu sunt fotbalisti pentru ca nu au creier de fotbalisti. nu vad jocul la constructie. chiar nu-l vad. si chestia asta te nasti cu ea, nu o poti antrena.
e parerea mea, atata tot.

dani  •  8 martie 2013, 3:07

Nu prea imi place de tine Tolontane dar acest articol este frumos. Forza Steaua, bravo Tanase pentru momentele cu Macabi si revino-ti mai repede dupa meciul acesta mai slab

elvi  •  8 martie 2013, 4:35

Nu vreau sa-i i-au apararea lui Tanase , el a facut un meci foarte slab azi dar defectul lui cred ca e emotivitatea ,daca greseste o actiune isi pierde increderea, cred ca a facut si meciuri foarte bune chiar si fara reusite personale ,astazi a vrut prea mult si i-a iesit prea putin…

Gabriel  •  8 martie 2013, 4:42

Bun articol, sunt total deacord. Pentru astia care te intreaba daca nu cumva ai vazut alt meci, poate ca ei au vazut altul. Tanase a fost unul din cei mai muncitori astazi, a recuperat, a pasat, a driblat, a facut ce a vrut, si a tras si la poarta. A fost peste tot. Dar ma rog….pentru unii tre sa dai 3 goluri pe meci ca sa fi „bun”. Oscar ce rahat a facut astazi? Nimic. Pe Hazzard l-a vazut cineva? Lampard s-a chinuit cu pensia lui, noroc cu David Luiz ca daca stateau in baza lui Terry si a lui Bertrand mai haleau macar un egal Chelsea. Dar e ok sa atunci cu noroi chiar si dupa un rezultat care face cinste fotbalului nostru amarat. Vai de chiftea voastra astia bogati la vorba. Respect Tolo!

eu  •  8 martie 2013, 5:50

respect pt accest articol ai demontsrtat multe felicitari Tanase a facut defensiva de nota 11 cu plus respect

adryan  •  8 martie 2013, 6:42

Lumea rămâne numai cu ultima impresia…Faptul că a auvut numai 2 șuturi bunicele, ăla din voleu pe respingere și încă unul, si vreo 2-3 finalizări mai proaste spre poartă lumea nu mai vede și importanța lui în angrenajul echipei, in tiki-taka stelei, așa-s românii, doar ultima impresie contează, aspectul exterior, o țară de cocalari și pițipoance…Nu-i așa Tănase, și tu Bombă Sexy?

auricu2005  •  8 martie 2013, 8:26

…vorba lui Becali „ajucat din talent”.

Andrei  •  8 martie 2013, 8:51

Excelent punctat…ca de obicei.

florin  •  8 martie 2013, 8:58

La noi nu sunt fotbalisti decat cei cu glezna fina! Din fericire cei care decid vad un pic mai departe decat majoritatea microbistilor. Excelent articolul; fotbalistul doborat de efortul depus a iesit in fluieraturile spectatorilor. E important ca ne putem exprima, e bine ca o facem. Parerile pot fi impartite dar km alergati alaturi de coechipieri spun mult mai mult decat o pasa ratata sau un sut trimis in peluza.
Inca o data, frumos articolul.

ciupi  •  8 martie 2013, 9:02

daca tanase a facut aseara un lucru bun, acela n-a tinut un niciun caz de felul in care TREBUIE sa joace, ci de simplu salahor, care este obligat sa faca si din astea, dar atunci cand are mingea trebuie sa devina nu tanase-cel-salahor, ci un jucator de fotbal, daca fotbalist nu inseamna prea mult. nu am intzeles nici cele cateva momente de incercari de mishto, cand putea folosi obiectul in folosul echipei.

Comentează