Trezoriera Federației de la Patinaj s-a autodenunțat la poliție, acuzînd fraude în pregătirile pentru FOTE

În paralel, Gazeta a intrat în posesia unor informații dintr-un raport de audit care confirmă unele dintre dezvăluirile contabilei și pe care conducerea MTS îl ține secret de luni de zile!
Într-un alt document pe care ziarul îl publică azi, Curtea de Conturi acuză și ea fraudele de la patinaj.


O investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

marți, 19 martie 2013, 10:00

În paralel, Gazeta a intrat în posesia unor informații dintr-un raport de audit care confirmă unele dintre dezvăluirile contabilei și pe care conducerea MTS îl ține secret de luni de zile!
Într-un alt document pe care ziarul îl publică azi, Curtea de Conturi acuză și ea fraudele de la patinaj.


O investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

Beatitudine? Nu. Un nou caz de investigat.

O anchetă în subteranele federaţiilor nu înseamnă nici euforie, nici mulțumire ci doar sentimentul că sportul răsuflă, ca și România, “pe o acceptare tristă și pasivă a unei situaţii care merge înspre rău”, așa cum declara Andrei Șerban într-un interviu în paginile Evenimentului zilei. Regizorul compară ţara cu Troia, “o civilizaţie care dispare și tranzitează către necunoscut”.

“Dacă nu mă credeți, vorbiți și cu ceilalți!”

Nici femeia care stă în sala de consiliu a Gazetei Sporturilor nu e pătrunsă de fericire. “Sînt Sebe Fișcă, trezoriera Federaţiei Române de Patinaj”, spune ea.

O avertizăm că, după ce va vorbi, nimic nu va mai fi la fel pentru ea. “Da, știu, dar noi, cei din lumea sportului, știm aceste lucruri și n-are sens să le tot ascundem”. Insistăm pe posibilele consecinţe și pe ideea că nu vom considera automat ca adevăruri ceea ce va spune. “Voi fi atacată, știu, mai ales că mărturiile mele arată cu degetul persoane importante”, acceptă ea.

Adaugă: “Cît despre faptul că nu mă credeţi, vorbiţi și cu ceilalţi din federaţie, cu vicepreședinţii, cu secretarul general, cu angajaţii și cu oamenii din cluburi!”.

ciobanuAuditul reclamă ”cheltuieli neeligibile” de 1 milion de lei”

Își clătește faţa în lumina care intră prin geamurile mari. Nu e idealistă, ci doar direct interesată . “Președintele Federaţiei de Patinaj, Adrian Ciobanu (foto), vrea să-mi pună în cîrcă tot ce s-a întîmplat acolo. El nu mai recunoaște nici o semnătură”.

„Ciobanu se lăuda în fața angajaților federației că banii pe care-i scoate din casierie ajung la oameni cu funcții înalte din MTS și din COSR. A vorbit despre Dobrescu și Morariu, dar și despre Melinte” trezoriera Sebe Fișcă

“Ciobanu a condus Federaţia discreţionar. Nu a făcut Birouri Federale și a plătit cum a vrut el acţiunile, deși destinaţia banilor era alta”, spune contabila. “Toate acestea sînt trecute în Raportul de Audit din MTS, dar el e ţinut secret pentru că acolo e vorba despre FOTE și sînt interese mari!”, adaugă ea.

Dacă vrei ca informaţiile să ajungă la presă, secretizează-le! Avem informaţiile din raport, dar nu-i spunem contabilei, o lăsăm să vorbească și comparăm. Cu un ochi urmărim ce au scris inspectorii din MTS în raportul încheiat în 2012 și care, într- adevăr, merita o soartă mai bună decît să fie ascuns.

“Au fost ridicate în avans și cheltuite, fără prezentarea documentelor justificative, sume de 158.934,55 lei, reprezentînd avansuri ridicate de către domnul Adrian Ciobanu și doamna Fiscă Sebe”, susţin auditorii.

Calculul raportului susţine că “totalul cheltuielilor neeligibile de la Federaţia de Patinaj, din anii 2011 și 2012, a fost de 1.105.290,79 de lei”. Aproape 250.000 de euro.

“Ciobanu ridica banii de la casierie și spunea că-i dă mai departe!”

“Știţi că sînteţi invocată și dumneavoastră în raport?”. “Nu știu în ce manieră, dar e normal, pentru că am avut drept de semnătură pînă în iunie 2012. Să vă povestesc cum se întîmplau lucrurile”.

Și povestește. Conform versiunii trezorierei Sebe Fișcă, președintele federaţiei, Adrian Ciobanu, “care avea relaţii excelente în MTS și la COSR”, jongla cu finanţările celor două instituţii după cum dorea. Folosea banii de la o instituţie publică pentru acţiuni finanţate de alta și invers.

– Explicați-ne cum proceda Ciobanu.
– Deconta și la COSR, și la MTS aceeași acțiune sportivă sau, pur și simplu, o inventa.

– Ce înțelegeți prin acțiune sportivă?
– Un cantonament, de pildă, de pregătire pentru FOTE. Pentru lotul de patinaj viteză, să zicem. Pe astea le-au semnalat și cei de la audit. De regulă, se întîmpla cam așa. Ciobanu apărea cu telefonul în mînă, vorbind cu Ioan Dobrescu, secretarul general al COSR, și ne spunea: “Dobrescu vrea bani, hai să facem repede o acțiune!”.

– Cum adică “să facem”?
– Să inventăm. Adică COSR închide ochii și noi scoatem un avans din casierie, pe care Ciobanu spunea că i-l duce lui Dobrescu.

– Sînteți sigură că vorbea cu Dobrescu?
– Nu, dar așa spunea Ciobanu. Din 10 acțiuni finanțate, n-au fost 3 “pe bune”.

– Cum așa?
– Făceam totul pe genunchi. COSR ne aproba imediat o acțiune de 60.000 de lei, din care 30%, adică 20.000 de lei, era avansul pe care ni-l plăteau cam în trei zile. Apoi, Ciobanu îi scotea cash și-i întorcea personal celor care ne aprobaseră finanțarea.

– Pe toți?
– Da, tot avansul. Cam 20.000 de lei noi.

– Aveți orice indiciu concret că banii mergeau la secretarul general al COSR?
– Nu, dar așa spunea în clar Ciobanu. Și nu pretindea că mergeau într-un singur loc. Ciobanu a vorbit și despre bani dați lui Puiu Gârbă și Nicu Daniel, directori de la MTS. A rostit și numele Doinei Melinte ca beneficiară. Acestea erau cele două foruri care ne aprobau banii: MTS și COSR.

– E adevărat că ați fost la poliție?
– Da, le-am spus și lor asta, ce susținea Ciobanu despre cui ducea banii. Dar nu în scris. În scris le-am spus polițiștilor altele, despre cum a condus Ciobanu federația în mod ilegal și cum a cheltuit banii publici fără aprobări.

„Cînd Ciobanu susține că împarte bani unor persoane din MTS și COSR ca să primească fi nanțări nimeni nu se miră. Toți știm că această legendă circulă în lumea sportului” trezoriera Sebe Fișcă

CE SPUN DOCUMENTELE: Decont pentru un hotel unde nu s-au cazat

 Exemplu de acțiune dublu decontată de Federația de Patinaj: cantonament pentru FOTE

Există două documente axate pe problemele de la Federaţia de Patinaj: raportul de audit din MTS și raportul Curţii de Conturi.

Destinatarii banilor duși în plic de către președintele Ciobanu nu apar în nici unul dintre ele.

Dar cele două rapoarte descriu, dincolo de orice dubiu, modul în care un cantonament inventat a ajuns să fie decontat de către COSR. Cu sau fără voia sa, Comitetul olimpic, ca instituţie, a fost păcălit de federaţie.

Gazeta publică astăzi un singur exemplu. Controlorii au verificat facturile reprezentînd cheltuielile efectuate la Brașov, în perioada 27 februarie – 3 martie 2012, cu pregătirea lotului naţional de short track și patinaj artistic FOTE 2013, în valoare de 28.440 de lei (6.000 de euro). Pentru această acţiune, FR Patinaj a prezentat spre decontare trei facturi în copie, nici una în original!

– una în valoare de 10.800 lei avînd ca furnizor SC ALSIAR SRL pentru mese servite la Hotel Excelsior Brașov;
– una în valoare de 7.560 lei avînd ca furnizor SC ALSIAR pentru servicii de cazare la Hotel Excelsior;
– una în valoare de 10.800 lei avînd ca furnizor DJTS Brașov pentru chirie ore de gheaţă;

“Avînd în vedere faptul că toate cele trei facturi au fost anexate în copie la decontul depus la COSR, echipa de audit a confruntat cu originalele”, se arată în raport.

Surpriză totală! Inspectorii au constatat că toate cele trei facturi în copie au fost falsificate, fiind modificate perioadele și sumele de plată faţă de originale. Mai mult, conducerea hotelului Excelsior din Brașov a transmis că “nu a emis facturi pentru SC ALSIAR întrucît nu au avut colaborări”.

Mai mult, controlorii au verificat extrasele conturilor bancare ale FRP prin care se face dovada efectuării celor trei plăţi. “Din analiza datelor, reiese că FR Patinaj nu a efectuat plăţi către SC ALSIAR și nici către DJTS Brașov”.

Concluzia: au luat banii de la COSR, dar i-au folosit în alte scopuri.

„Există indicii privind săvîrșirea unor fapte de natură penală, respectiv a infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale” Curtea de conturi

x

În contractul dintre COSR și federații este stipulat faptul că federațiile răspund de autenticitatea actelor de decont. Noi nu avem serviciu de audit și nici nu putem trimite cîte un om la fiecare acțiune pentru a verifi ca dacă aceasta e reală” Ioan Dobrescu, secretar general COS

„Eu aduc medalii, alții fac măgării. Nonvalorile Mihaela Dascălu și Cornel Gheorghe au băgat-o pe contabila Sebe Fișcă în față pentru a ascunde furăciunile. Mi-a fost falsificată semnătura. Mi-e greață! Fiecare să răspundă pentru faptele sale!” Adrian Ciobanu, președinte FR Patinaj

Alte cazuri grave de falsuri și reacțiile detaliate celor acuzați în ediția de mîine!

Comentarii (40)Adaugă comentariu

Trezoriera Federației de la Patinaj s-a autodenunțat la poliție, acuzînd fraude în pregătirile pentru FOTE | adpres.ro  •  19 martie 2013, 12:28

[…] Vezi Sursa… […]

Daniel  •  19 martie 2013, 12:28

Păi chiar credeați că oamenii ăia de la MTS și COSR au mașini și case doar din salariile de la stat. Morariu, Dobrescu, Melinte iau șpăgi uriașe. Am fost și eu odată la un concurs la MTS, pregătit după studii în străinătate și mi-a luat locul cineva care nu avea nicio treabă cu sportul. Așa că m-am cărat din țară de 2 ani și lucrez pe bune în Elveția, tot în domeniul sportiv. Dacă clica domnilor Morariu și Dobrescu nu m-a considerat bun, măcar mă apreciază săracii elvețieni.

Felicitări pentru articol, dar simt că Poliția nu face nimic. Așa s-a întâmplat și cu mașinațiunile de la șah, nu ? Nicio măsura. Sorin Oprescu doarme liniștit. Ar trebui ca Morariu, Dobrescu, Cioban și ceilalți să înfunde pușcăria. Sunt niște hoți la costum, atât ! Domnule Tolontan, aveți datoria socială să continuați aceste dezvăluiri !

real  •  19 martie 2013, 12:28

Urmarindu-va atent dezvaluirile din sport, am crezut ca ii menajati pe cei de la COSR. M-am inselat. Primiti scuzele mele!

mihai  •  19 martie 2013, 12:56

Bravo pentru curaj. Nu am crezut ca o sa apuc ziua in care sa vad ca cineva va scrie si despre mizeriile de la COSR. Acolo numai curate nu-s lucrurile. Felicitarile si respectul meu

dlgoe  •  19 martie 2013, 12:58

Insistati pe acest subiect si sint sigur ca vor mai vorbi si altii pentru ca federatia de patinaj nu este singura care a facut acest gen de decontari pe cantonamente fictive. Succes1

gigi  •  19 martie 2013, 13:03

Cei de la COSR stiau de manevrele lui Ciobanu dar au tacut pentru ca sant la fel de vinovati ca si el. E adevarat. Banii se intorceau la COSR. La haltere situatia e si mai trista!

3cstay  •  19 martie 2013, 13:13

In sfarsit vad un articol legat de hotiile de la federatia de patinaj.Wow…sunt impresionat….Domnule Tolontan daca intr-adevar doriti sa demascati mafia de acolo si toate legaturile sapati mai adanc si veti descoperi lucruri mult mai interesante .Incepeti cu anii in care presedinta era „celebra” dopata Mihaela Dascalu( in dubla sau tripla functie) , faceti legaturile cu Florin Florea Ghile si C.S.M Brasov cu celebrii antrenori Ciobanu si Stanescu …plus Cu A.N.S si de abia apoi mergeti la actualul M.T.S plus C.O.S.R….o sa aveti ce scrie

icsulescu  •  19 martie 2013, 13:14

Atentie. Ati deschis Cutia Pandorei. Stiu ce spun pentru ca lucrez in sistem. Ori va opriti aici ori continuati, dar va fi greu. felicitarile noastre, ale celor care mai cred ca nu toti fura in tara asta. Bafta!

luke2  •  19 martie 2013, 13:32

Daca nici acum nu va dati seama ca hoti au fost si vor mai fi. Daca nu ai institutii ale statului corecte si libere sa actioneze cand depisteaza cazuri din astea atunci nu o sa facem nimic niciodata. Bani ar fi daca numarul hotlor s-ar micsora

bugetar  •  19 martie 2013, 13:37

Misto investigatie, misto ziar! Curaj in continuare pentru ca sant vizati oameni grei din sportul nostru.

Piciu’  •  19 martie 2013, 14:31

Ce naiba Tolo, stii bine ca FOTE cel putin a fost o mare sifonare de bani. Astept mai multa incisivitate din partea GSP in demascarea marilor magarii acoperite de FOTE. Sa vedem si noi cine a bagat in buzunat banii din modernizarea facuta in Poiana BV.

iuliom  •  19 martie 2013, 14:31

Cand faceti si o ancheta sa ne spuneti si noua cum a pus Ilie Nastase mana pe bazele sportive?

Ramon  •  19 martie 2013, 14:39

D-le redactor sef
sunt abonat la Sportul(celealte ziare de dupa 1990) din mai anul 1972. Am fost nevoit sa suport informarile asupra vizitelor d elucru ale lui nea Nicu ani d ezile in Sportul, dar marea problema de atunci a fost sa am dreptul sa-mi fac abonament pe un an (altfel, adio Sportul!). Dupa 1990 si mai ales in ultimii ani cred ca sunteti fericiti s amai aveti abonati, dar pentru asta cred ca ar fi normal sa ne oferiti sport si nu rahatul taximetristilor. Inteleg ca viata lor este grea, stiu ca cel putin in Bucuresti iti trebuiesc abilitati sa iei de la aeroport vreun strain pe care sa-l fraieresti. Dar ce treaba are asta cu Sportul (pe care-l platesc sa-l citesc). Ce ma intereseaza pe mine FOTE si cat s-a furat acolo ? Daca vreti sa faceti anchete, de ce nu le scrieti intr-un ziar care se ocupa de asa ceva, vedeti bine ca si alea sunt in pierdere zdravana de cumparatori. Asa ca nu ne mai agasati cu scandalul taximetristilor (pe banii nostri) sau cat s-a furat pe la toate competitiile organizate de stat, ocupati-va de sport, de handbal, alte echipe in afara de Mighty Oltchim. Mai exista si altceva in afara de Steaua sau Oltchim. Bravo lor, dar daca tot sportul va fi vaduvit de spectatori nu vor mai exista nici aceste doua echipe.

Cheetah  •  19 martie 2013, 15:19

Excelenta investigatia.
Propunere: Sa reveniti la diverse dezvaluiri anterioare din lumea sportului unde aveti competente, sa investigati daca sumele mari FURATE au fost recuperate si sa evidentiati CIT s-a recuperat din suma furata in total.
Mie personal mi s-ar parea normal ca toti cei ce contribuie la dezvaluirea furaciunilor unor angajati ai statului sau politicieni ce se dovedesc a fi penali in instanta, ei bine, toti acesti oameni minunati sa fie recompensati din sumele recuperate, exact asa cum stiu ca se practica la Politia Rutiera de ex. cu cota parte din amenzile aduse la buget.
In felul asta oamenii cinstiti care abia reusesc sa-si asigure traiul de zi cu zi din salariul mic din Romania pot fi cointeresati sa ajute la demascarea hotiilor viitoare si in final sa descurajeze acest sistem corupt care, culmea, e PRINCIPALUL „contributor” la mentinerea veniturilor la acest nivel de toata jena in UE.
Cind mai vedeti statistici cu Romania pe ultimul loc la salarii, PIB/cap locuitor, eficienta, etc,etc,etc… sa stiti ca HOTIA institutionalizata de care se vorbeste aici e contributoare majoritara si sa va intrebati daca nu cumva propunerea de mai sus ar putea fi o solutie pentru un nivel de trai mai bun al romanilor in propria lor tara, una din cele mai bogate din Europa.
E jenant sa stim ca un ceh, polonez sau ungur cistiga mai mult decit noi pentru aceeasi munca in tarile lor, in conditiile in care noi am putea cistiga cel putin cit acestia.

Doina Melinte despre scandalul din sânul FR de Patinaj: „Totul este o mascaradă!” | Sport Revolution  •  19 martie 2013, 15:28

[…] FR de Patinaj, Sebe Fişcă, a declarat jurnalistului Cătălin Tolontan că preşedintele Adrian Ciobanu a susținut că a împăţit bani unor persoane din MTS și COSR […]

Puiu Dobrescu reacţionează în scandalul din interiorul FR de Patinaj: „Aceste acuzaţii sunt caraghioase!” | Sport Revolution  •  19 martie 2013, 15:31

[…] FR de Patinaj, Sebe Fişcă, a declarat jurnalistului Cătălin Tolontan că preşedintele Adrian Ciobanu a susținut că a împăţit bani unor persoane din MTS și COSR […]

Claudia  •  19 martie 2013, 15:52

Daca va apucati de sapat la Federatia de Patinaj, sapati si mai adanc, pe vremea lui Streche si a lui Belu, care faceau cantonamente invizibile pe banii ISU de au ajuns aia sa nu mai dea bani decat daca nu sunt moderate de antrenori romani. Belu trage sfori sa ajunga iar pe val impreuna cu fi-sa, arbitra Marina Beschea, sa-si scoata nepoata mare campioana. Au arbitrii de partea lor.

Cristi  •  19 martie 2013, 16:20

Pai Dobrescu are state vechi in smecherii. In anul 1988 a transferat sala sporturilor din Targu Mures la niste smecheri pentru suma de 3000 DM (marci germane), „afacere” finalizata la Hotel Sport din Poiana Brasov. Foame mare !!

Dan  •  19 martie 2013, 16:33

Nu minte femeia asta sunt convins ca este perfect ADEVARAT recunosc „stilul” Puiu Dobrescu !!!! asa facea si cand era la Ploiesti datorita legaturilor cu Patriciu avea si el acces la Rafinaria Vega si facea rost de aprobari pt ridicarea de produse petroliere ..cum iti dadea aprobarea trebuia sa-i dai 20% din valoare cash!!1 asta era taxa lui de smecher..probabil daca cautati o sa gasiti acelasi stil de lucru si la alte federatii „prietene” cu Puiu..

Dan  •  19 martie 2013, 16:40

Am citit si replica lui Puiu Dobrescu..exact stilul lui:cere probe!!!! ce probe sa existe daca totul vinr cash..dar sa nu uite ca Ciobanu asta poate sa cedeze si sa-si faca si el un autodenunt si atunci sa vedem pe unde scoate camasa..cum o fii ajuns profesorasul(si unul foarte slab) asta de sport secretar general la COR nu pot sa inteleg..asa ceva nu s-ar fii intamplat NICIODATA sub conducerea lui Tiriac..Tiriac stia valoarea banului si controla personal fiecare decont Murariu face orice sa nu-si piarda scaunul de aia tolereaza toate furtisagurile..asta in timp ce sportivii nu au echipamente se pregatesc care pe unde pot si cersesc bani de la sponsori..

marian  •  19 martie 2013, 16:52

dle. tolontan, precizati, daca se poate, ce anume considera auditorii a fi „cheltuieli neeligibile”. banuiesc ca dvs. stiti ca „neeligibile” nu inseamna, neaparat, nejustificate si/sau ilegale.

NAE  •  19 martie 2013, 17:31

Pai si la atletism este la fel,decontari pentru cantonamente fictive la hotel in POIANA BRASOV

Mangafaua  •  19 martie 2013, 18:38

Pe bune, chiar asa o cheama ?! Sebe Fisca?! Nu-mi vine sa cred…

vasile  •  19 martie 2013, 18:38

Dle Tolontan toata stima pentru acest articol !!!

Femeia asta nu minte,FELICITARI PENTRU CURAJ !!

Acest „domn” Ciobanu a fost doar un VALET pentru ca la el au ajuns doar maruntisuri !

Cătălin Tolontan  •  19 martie 2013, 19:30

dan, cristi: nu mai profitati, va rog, de anonimat pentru a lansa lucruri imposibil de verificat. Daca vreti sa dati detalii folositi mailul catalin.tolontan@gsp.ro sau mirela.neag@gsp.ro si le vom verifica sau le vom publica atribuite, nu venite de nicaieri.

Lila  •  19 martie 2013, 19:39

de data asta jos palaria; continua cu curaj!
@ ramon: esti o nulitate basista, sa-ti faci abonament la udrea&co. ce pacat sa mai fie astfel de oameni!

Bogdan  •  19 martie 2013, 19:58

Stiu ca suna un populist, un pic melodramatic…dar stiu, simt ca trebuie sa va multumesc!
MULTUMESC PENTRU CE FACETI!!
IMPREUNA NE VOM LUA TARA INAPOI!!

laur  •  19 martie 2013, 21:23

Felicitari si succes in continuare. Jurnalismul de investigatie din romania n-a murit, mai mult a crescut datorita dumneavoastra.

robert  •  19 martie 2013, 21:39

Domnule Tolontan, este cineva in tara asta care umbla cu bani publici si nu i se lipesc de mana? Merita sa mai ramanem si sa ne crestem familia aici? Mai este speranta de vanzare si stiti unde o putem gasi? Sant gata sa platesc oricat pentru ea! Incepe ca viata in Romania sa-mi dauneze fizic. Ce sa fac? Cine poate sa-mi raspunda?

robert  •  19 martie 2013, 21:42

Am uitat sa va felicit si in acelasi timp sa va invidiez ca mai aveti forta si curaj sa luptati.

robert  •  19 martie 2013, 22:11

PS O amintire din 2001. Atunci, intr-o conjuctura, am cunoscut-o pe d-ra Neag pe care am tratat-o cu superioritate. Eu, fizician si cercetator in laseri, nu intelegeam ce mare lucru e sa lucrezi in presa sportiva. Ea s-a aparat venind la urmatoarea intalnire cu cateva exemplare din ziarul la care lucra, ProSport pe atunci. Si m-a pus sa citesc articolele semnate de dumneavoastra, dar si unele de Fanus Neagu s altii. Apoi m-a intrebat daca mai am ceva de comentat si daca pot sa ma mandresc si eu colegii mei. Abia in ultimii ani am inceput sa o inteleg si, dupa cum am mai spus, sa o invidiez, sa va invidiez! Ma aplec in fata voastra!

Radu  •  20 martie 2013, 5:44

Felicitari pentru articol. Trecand peste partea senzationala ar fi bine sa stiti urmatoarele: in federatia romana de patinaj exista un grup mare care s-a opus actualului presedinte. Acest grup condus de cei 2 vicepresedinti a sesizat ministerul de peste 18 luni despre problemele care exista in FRP. Mai mult – aceste cheltuieli ilegale nu au girul biroului federal al FRP!!! Deci la nivel de FRP nu s-au aprobat aceste cheltuieli. Au fost oameni de sport care s-au opus jafului. Poate ar fi bine sa vorbiti de furturile actualului presedinte, si nu de furtul de la FRP. FRP este o federatie veche cu traditie al carei nume nu merita sa fie tarat in mizerie. Va rog sa considerati ca acolo sint oameni de sport care sufera de ani buni sub acest infractor. Nu este normal ca si ei sa fie bagati in aceeasi oala. Felicitari!!!

dan  •  20 martie 2013, 8:18

Toti scriu despre ce face Dobrescu la COSR, dar cainii latra ursul trece! Pana cand ? Vedeti ce cantonamente si echipamente a dat la federatia de schi, prietenului Puiu Gaspar, intrat recent in Comitetul Executiv al COSR ? Echipamente si cantonamente la haltere lui Nicu Vlad ! La atletism ? La MTS, fostii directori au luat cat au vrut de la federatii pentru a le da bugete mai mari! Vezi luptele, care au buget cat scrima ! Este normal domnule Tolontan ? Acum acest lucru il face doamna Tocala cu directorul readus in sistem, Mihai Capatana, in locul lui Puiu Garba. Fostii directori sunt consilieri, si fostii consilieri sunt directori la Ministerul Sportului, in functie de culoarea politica ! Asa ca nu se schimba nimic!

lila  •  20 martie 2013, 9:00

BRAVO!

singurpelume  •  20 martie 2013, 9:05

Va multumim pentru munca dumneavoastra pe care de fapt ar trebui sa o facem noi, oamenii din sport. Noi ar trebui sa ne facem curatenie in propria ograda

Mania Popescu  •  20 martie 2013, 11:41

Felicitari pentru articol. Sper ca continuati sa investigati. Federatia de patinaj nu este in aceasta situatie de cind a venit Dl. Ciobanu presedinte. Ar fi trebuit sa vedeti ce fraude au fost pe vremea fostului presedinte Streche si a D-lui Nicolae Bellu Prim Vice. Daca aceasta federatie nu mai are nici un rezultat se datoreaza in mare parte fostei conduceri, care a durat 8 ani. Acum s-a trezit cineva sa vorbeasca. Dl Bellu se lupta din rasputeri sa revina la conducerea federatiei, impreuna cu fiica sa Marina Beschea. Probabil ca stie el de ce. A absolvit si Facultatea de Educatie Fizica si Sport de la Spiru Haret. La virsta de 65 de ani. Ce ziceti???? Aveti multe subiecte la FRP. Sa nu va opriti.

ion  •  20 martie 2013, 22:48

CIOBANU NU ESTE FEDERATIA ROMANA DE PATINAJ
CIOBANU DOAR FURA PRIN INTERMEDIUL FRP
CIOBANU A BAGAT 15000 EURO IN NOUA LUI IUBITA , ANTRENOAREA UKRAINIANCA DE LA ARTISTIC ADICA, I-A FURAT

SCAPATI-NE DE CIOBANU SI LASATI OAMENII COMPETENTI SA VINA SA CONDUCA CORECT ACEASTA FEDERATIE, DEOARECE AVEM SPORTIVI BUNI SI DE CALITATE CARE NE REPREZINTA PE PODIUM IN CELE MAI MARI CONCURSURI CHIAR SI ASA CU FURTURILE ACESTEA , FARA ECHIPAMENT ADECVAT, IMPRUMUTAT SI VECHI

cretu  •  21 martie 2013, 13:08

Stim ca nu sa se schimbe nimic, dar macar cineva are curajul sa spuna adevarul. Este o mizerie ce se intampla la federatia de patinaj.

daniel  •  21 martie 2013, 13:12

Unii nu au avut curaj sa scrie despre furaciunile de la patinaj. Colegi de-ai d-voastra, nu de la Gazeta Sp., dupa ce au vorbit cu oameni din FRP s-au facut apoi ca nu-i mai cunosc. Felicitari!

alin aldu  •  25 martie 2013, 14:54

In legatura cu viele si masinile sefilor din M T S ,ele nu sunt numai de la patinaj ci din toate federatiile si cluburile care apartin MTS.Va spun din experienta mea de 23 de ani in sport ca daca nu dai spaga nu primesti bani nici de salarii.Am carat la inceput porci de craciun parfumuri scumpe miei de paste si cate si cate pana un director a spus ca data viitoare sa vin cu plicul ca ne vede lumea cu porcul si nu e bine.Plicuri nu am dus si azi suntem aproape desfintati.DE ACEA VA ROG FACETI URGENT ORDINE IN MTS AJUNGE CU JAFUL.

Comentează