Președintele de la Patinaj și-a făcut CARD PERSONAL pe contul de BANI PUBLICI!

Continuăm enumerarea faptelor seci ale falsurilor din Federația Română de Patinaj: președintele Ciobanu și-a făcut la Unicredit un card cu numele său, asociat contului unde MTS finanțează Federația!

miercuri, 20 martie 2013, 10:45

Continuăm enumerarea faptelor seci ale falsurilor din Federația Română de Patinaj: președintele Ciobanu și-a făcut la Unicredit un card cu numele său, asociat contului unde MTS finanțează Federația!

O investigație de Mirela Neag și Cătălin Tolontan

“Ca să construiești sau ca să deconstruiești trebuie să ai faptele. Iar eu cred că eșecul societăţii noastre, care se vede de la cultură la dezvoltare regională, stă în incapacitatea noastră de a stabili care sunt faptele. De la istorici până la statisticieni, noi de fapt nu știm. Ca să poţi argumenta trebuie să ai faptele”.

Citatul îi aparţine Alinei Mungiu- Pippidi. Interviul a apărut în aceste zile în “Adevărul”.

Umile, sordide și insuportabile în enunţarea lor, iată cum se înșiruie faptele descoperite de Gazeta Sporturilor în legătură cu fraudele realizate în numele FOTE.

CP adrian ciobanuSecuritatea și dopajul
Adrian Ciobanu, 60 de ani, este președintele Federaţiei Române de Patinaj din 2009.

De formaţie antrenor de patinaj viteză, numele lui Ciobanu apare în arhivele CNSAS, unde l-a descoperit jurnalistul Justin Gafiuc, reporterul special al Gazetei Sporturilor. În 1988, două patinatoare române sînt depistate dopate la Campionatul Mondial de juniori, disputat la Seul, în Coreea de Sud.

Într-o notă adresată conducerii sportului și ajunsă la Securitate, Ciobanu explică flagrantul sportiv suportat la Seul. Antrenorul de patinaj elogiază ideea de doping de stat, dar critică felul insuficient în care el e aplicat în România.

Ciobanu recunoaște că o parte din medicamentele interzise i-au fost date de Institutul de Medicină Sportivă, “iar altele mi le-am cumpărat singur”.

“Medicamentele interzise care apar în acest raport au efecte devastatoare asupra fi catului, a sistemului cardiovascular, dereglează balanța endocrină” Graziela Vâjială, actuala directoare a Agenției Naționale Antidoping

În ultimii ani ai comunismului, tehnicianul se prezintă ca “un cobai”, o victimă a înapoierii României în materie de dopaj faţă de alte ţări. El susţine că orice poate fi făcut în numele performanţei, dar că România nu știe să se dopeze competent.

Au trecut 25 de ani și destinul face ca Mihaela Dascălu, una dintre sportivele pregătite și dopate de Ciobanu în Coreea, să devină vicepreședinta federaţiei și, mai apoi, una dintre principalele contestatare ale fostului antrenor.

Împreună cu un alt sportiv, Cornel Gheorghe, cel mai important patinator din istoria României, Dascălu și alţi oameni din federaţie și de la cluburi îl acuză pe Ciobanu că “a transformat federaţia finanţată de MTS și COSR într-o sursă de bani privaţi pentru el și pentru persoane sus-puse din sportul românesc”.

Schema decontărilor fictive
Sistemul este desenat de trezoriera Sebe Fișcă, cea care, împreună cu președintele Ciobanu, a semnat pentru scoaterea din casieria federaţiei a sute de mii de lei “pe care Ciobanu i-a dus la înalte personaje din sport, drept recompensă pentru că COSR și MTS finanţau proiectele federaţiei”.

La întrebarea ziariștilor “Și cum se puneau la loc acești bani cînd se efectuau proiectele?”, trezoriera Sebe Fișcă a răspuns, într-o discuţie purtată în redacţia Gazetei: “Nu era nevoie! Multe dintre proiecte, cantonamente sau acţiuni erau fictive. Se decontau la COSR sau la MTS, dar nu existau! FOTE a fost folosit ca pretext pentru acţiuni care n-au avut loc”.

Trezoriera Fișcă afirmă că Ciobanu era cel care spunea că “banii merg la Ioan Dobrescu și la Octavian Morariu”. Ea nu l-a auzit personal pe Dobrescu vorbind la telefon cu Ciobanu, nu are probe despre traseul banilor o dată scoși din casierie, dar susţine că lucrurile mergeau exact așa cum le dicta Ciobanu:

PASUL 1. Persoane din COSR cereau la Federaţia de Patinaj: “Faceţi un proiect repede, un cantonament, ceva!”.
PASUL 2. Proiectul era inventat pe loc, trimis la COSR și aprobat urgent.
PASUL 3. COSR plătea un avans de 30% către federaţie, aproximativ 20.000 de lei.
PASUL 4. Ciobanu scotea banii din casierie și pleca avîndu-i la el.

Banii scoși reprezentau 4.000 – 5.000 de euro pe acţiune. Frecvenţa a fost de aproximativ zece acţiuni într-un an și jumătate.

Rapoartele de audit confirmă fraudele
Gazeta a intrat în posesia a două rapoarte în care auditorii de la MTS și cei ai Curţii de Conturi au depistat asemenea acţiuni fictive.

În ziarul de ieri, am detaliat cum federaţia a decontat 28.440 de lei pentru un cantonament de pregătire pentru FOTE, derulat teoretic la Brașov în 27 februarie – 3 martie 2012, dar care n-a existat în realitate. Hotelurile și instituţiile ale căror facturi fuseseră predate la decontare către COSR au răsturnat versiunea federației.

Pur și simplu, descriu auditorii, federaţia a depus la COSR facturi falsificate.

Competiţiile inventate nu sînt o noutate în sportul românesc. Ziarul a publicat recent alte docmente din care rezultă că o altă instituţie finanţată din bani publici, clubul Primăriei conduse de Sorin Oprescu, CSM București, a cheltuit milioane de euro pe competiţii de șah, baschet sau volei inventate.

Și-a făcut cumpărături personale în America din contul bugetar!
În cazul Federaţiei de Patinaj, nu doar COSR, ci și MTS a fost prejudiciat.

Președintele Adrian Ciobanu și-a deschis la Unicredit un card de debit pe numele său, card corespunzător contului unde statul român finanţa federaţia prin ANST – actualul MTS! Uluiţi și ei, auditorii din MTS scriu în raport că Ciobanu “a utilizat cardul din fonduri publice în interes personal”.

Extrasul de cont arată că Adrian Ciobanu a folosit cardul alimentat de la buget pentru cumpărături personale efectuate în Statele Unite, la Salt Lake City, susţin documentele oficiale aflate în posesia ziarului. E vorba de peste 1.000 de euro cheltuieli în America și peste 25.000 de euro cheltuieli din ianuarie 2011 și pînă în 31 octombrie 2012.

Potrivit declaraţiilor pe care trezoriera Sebe Fișcă le-a făcut, unele inclusiv în faţa ofiţerilor de la Poliţia Antifraudă a sectorului 2, Ciobanu era susţinut în MTS de directorul Puiu Gârbă. “Ciobanu spune că i-a uns pe toţi, inclusiv pe Doina Melinte. Tot timpul spunea asta: «Mă ţin Dobrescu, Scripcaru, dar și ăștia de la MTS – Gârbă și alții»”.

Alte cheltuieli dezvăluite de contestatarii președintelui sînt plata cu 15.000 de euro pe două săptămîni pentru o antrenoare de patinaj din Rusia la acţiuni organizate de federaţie și finanţate din bani ai Federaţiei Internaţionale de Patinaj.

În total, auditorii din MTS impută 250.000 de euro Federaţiei de Patinaj pentru un an și jumătate.

Federaţia este finanţată anual cu aproximativ 200.000 de euro de la MTS, dar în 2012 suma s-a dublat pentru pregătirea FOTE.

“În numele performanţei poate fi făcut orice!” este fraza favorită a lui Ciobanu, spun oamenii din federaţie. “Treaba mea e să aduc medalii. Alţii au făcut furăciuni”, a declarat el Gazetei. “Doar performanţa contează”, continuă fraza de acum 25 de ani.

“Cînd le-a fost clar că voi vorbi, directorul Gârbă din MTS mi-a zis: ‹Vezi că te pui cu un sistem și toată lumea va avea de suferit!›”
Sebe Fișcă, contabila Federației de Patinaj


Poliția cercetează și acțiunile Federației de Hochei pentru FOTE!

Situația de la patinaj nu e singulară, surse din hochei susținînd pentru ziar că mai multe cantonamente ale lotului național care s-a pregătit pentru FOTE au ajuns în atenția poliției și a procurorilor.

E vorba tot de suspiciunea de fraude din banii plătiți de data aceasta nu de către COSR, ci de către MTS. Mai multe informații neconfirmate oficial susțin că, după modelul de la patinaj, și contabilul Federației de Hochei și-ar fi dat demisia și ar fi furnizat informații anchetatorilor.

CP_8716 Ioan Dobrescu
DOBRESCU:
“Știam despre neregulile de la patinaj, în rest totul e o invenție!”


INTERVIU. Vizat direct de acuzațiile făcute de către trezoriera FR Patinaj, secretarul general al COSR a negat ferm existența oricărui fel de interes personal în neregulile constatate de către inspectorii auditori de la MTS și Curtea de Conturi

– Domnule Dobrescu, știați de neregulile de la patinaj?
– Anul trecut am primit o sesizare de la CSM Brașov, prin care se reclama faptul că patinatorii lor nu au primit echipamentul sportiv cumpărat de noi prin federație.

– Și ce ați făcut?
– Am sesizat la rîndul nostru ministerul!

– Raportul de audit al MTS a constatat că mai multe deconturi făcute de către Federația de Patinaj la COSR au fost făcute cu documente falsificate…
– Da. Știm și noi despre aceste nereguli după controlul Curții de Conturi. Dar despre autenticitatea actelor depuse la noi răspunde cel care le prezintă. Noi nu avem serviciu de audit…

– Trezoriera de la Patinaj aduce acuzații grave la adresa conducerii COSR. Susține că domnul Ciobanu inventa acțiuni care apoi erau decontate de forul olimpic, iar banii se întorceau cash la dumneavoastră?
– Nimic nu este real. Eu pe doamna Sebe Fișcă nu o cunosc. Nu am văzut-o niciodată în viața mea. Ea trebuie să dovedească ceea ce susține! În spate este, de fapt, un război între această doamnă și președintele Ciobanu. Actele au ajuns acum la poliție și fiecare vrea să-și scape pielea. Răspunderea juridică pentru ceea ce au făcut este la ei, în federație.

– Doamna Fișcă susține că era martoră la discuția telefonică dintre dumneavoastră și Ciobanu prin banu care-i cereați să facă o acțiune pentru că aveați nevoie de bani. Și că după ce erau întocmite documentele și COSR vira avansul, vă întîlneați apoi cu Ciobanu, care vă aducea cash-ul…
– Este o invenție și nu vreau să comentez așa ceva!

– Dar ați avut întîlniri private cu domnul Ciobanu?
– Eu și președintele Morariu avem mese informative cu toți oamenii din sport. Așa cum m-am întîlnit cu Ciobanu, m-am întîlnit și cu alții. De exemplu, săptămîna trecută am luat prînzul cu Nicu Vlad și George Boroi. Am luat masa și cu Octavian Belu și Mariana Bitang.

Așa-i în sport!
– Cîte acțiuni ale Federației de Patinaj ați finanțat?

– Vreo cinci, toate pentru FOTE. A fost un proiect de interes național.

– Știați că pentru Olimpiada de la Innsbruck 2012, COSR a decontat 5.000 de euro pentru echipament sportiv și că sportivii nu l-au primit nici acum?
– Am aflat acest lucru, dar la Innsbruck sportivii au avut patine în picioare!

– Da, dar erau cele vechi. Nici Emil Imre nu a primit echipament nou pentru FOTE 2013!
– Emil Imre a făcut un cantonament în Coreea de Sud plătit de noi. Iar de acest băiat va trebui să ne ocupăm noi fiindcă Federația de Patinaj nu mai are finanțare de la minister…

– Din cauza neregulilor de natură penală pe care le anchetează acum poliția…
– Știm că sînt probleme grave la această federație. Știm pentru că în timpul FOTE s-au făcut presiuni asupra noastră ca să-l schimbăm pe Ciobanu, dar COSR nu poate interveni. Nu sînt un fan al lui, dar ministerul e cel care poate face ceva…

Comentarii (52)Adaugă comentariu

Catalinfb  •  20 martie 2013, 11:04

Inca un reportaj extraordinar, calitate HD. Asteptam ecoul.

ion  •  20 martie 2013, 11:23

nu vreau sa ma intelegi gresit, catalin, citesc cu sufletul la gura investigatiile gsp, dar si tu trebuie sa intelegi, ca nu esti scriitor si blogul nu-i un roman ! incearca sa fi mai concis.

dili  •  20 martie 2013, 11:29

tolo, sa ai card pe un cont de ‘companie’ nu e ilegal si nici anormal. e ceva care se practica, ba chiar tind sa cred ca si tu ai un asemenea card. la fel, sa folosesti bani in scop personal de pe un asemea card e normal(cu acceptul companiei), DAR cu conditia sa restitui acesti bani. banuiesc ca dom’ presedinte nu a restituit sumele cheltuite in interes personal.

fanulumocanu  •  20 martie 2013, 11:30

E tot mai frumos. Va felicit din suflet dar ti-am spus ca astia se pun pe voi. O sa va dea atatea fire cu talharii, sa fie in numar asa mare, de-o sa se banalizeze institutia talhariei. O sa ajungeti ca rubrica horoscop din ziare.
Remarc:
1. Avem un presedinte performer care aduce medalii la patinaj.
2. Sunt niste nume care au mai aparut si pe la Olimpia.
3. Au peste 60 de ani si fac doar o treime din pedeapsa.
4. Fara niciun pic de bun simt.Sunt din ce in ce mai convins ca trebuie sa fii sociopat ca sa ajungi.

adi  •  20 martie 2013, 11:45

Tare incurcat articol ati reusit sa scrieti!Si daca v-ati fi propus acest lucru nu reuseati atit de bine.Tolontane ori ai obosit ori altceva se intampla.Daca poti avea rabdarea de a citi pina la capat un asemnea articol te iau durerile de cap si faci mari eforturi sa legi evenimentele.Articolul nu e demn de o investigatie la care se pare ca s-a muncit degeba.E cam de ….rusinica.In rest un hot care fura tot ce prinde .Ce mare noutate in Romania?

Cătălin Tolontan  •  20 martie 2013, 11:55

ion, adi: vom incerca sa fim mai concisi, dar exista nuante, date, documente. Asa arata articolele de investigatie din toata lumea.

Pe de alta parte, ginditi-va ca ati fi in locul celor despre care scriem. Ati prefera sa fie o informatie ampla, cu nuante, nu amputata.

dan  •  20 martie 2013, 12:04

Sportul este contaminat de corupti, de oameni fara performante sportive ! Dobrescu declara ca ia masa cu fiecare federatie in parte pentru a stabili ce vor fiecare pentru votul de la alegeri !Mai vrem performante in aceste conditii ? Ne miram de ce se intampla in Ministerul Sportului ? Cum se fac numirile pe functii ?? Unde sunt sportivii valorosi si priceputi in ale sportului? Ar fi intersant sa ascultam convorbirile lui Dobrescu cu Ciobanu si ale lui Ciobanu cu Garba !Poate le asculta cine trebuie ! Verificati si federatia de schi, la echipament si cantonamente pentru FOTE!! Acolo Puiu Gaspar a facut multe cu Dobrescu si Morariu !!!

Laurentiu  •  20 martie 2013, 12:29

bravo! daca justitia s-ar misca in ritmul dezvaluirilor voastre….

mihaela ciobanu  •  20 martie 2013, 13:17

Catalin, se sparie gandul cind citesti! Ma gindesc ca daca am putea sa clonam gsp pentru fiecare industrie (asa cum este gsp pt sport) si s-ar face investigatii la fel de temeinice, am avea o imagine mai apropiata de realitate a dimensiunii coruptiei. Dar vrabia malai viseaza, gsp nu poate fi clonat pt ca omul sfinteste locul iar „tolontani” nu sunt multi pe lumea asta. Felicitari!

Președintele de la Patinaj și-a făcut CARD PERSONAL pe contul de BANI PUBLICI! | adpres.ro  •  20 martie 2013, 13:48

[…] Vezi Sursa… […]

olga  •  20 martie 2013, 14:05

Ar fi interesati sa investigati si cum fosta dopata, acum directoare a CSM Brasov, isi angajeaza fictiv si isi plateste sotul cu bani publici, la clubul pe care il conduce.

Cătălin Tolontan  •  20 martie 2013, 14:34

mihaela ciobanu: e un elogiu exagerat si simt nevoia sa raspund calm la el. Investigatiile sint scrise in mai multi oameni. La rindul lor, investigatiile apar intr-un ziar unde lucreaza si mai multi oameni. Fara aceste „cercuri in cercuri” nu am putea sa facem mai nimic. O zi buna!

patinaj  •  20 martie 2013, 15:08

Pentru a stopa asa ceva trebuie stiut ceva … FRP = ANST = COSR = MAFIA

mirela  •  20 martie 2013, 15:11

domnilor … acest presedinte nu face o adunare generala extraordinara desi aceasta trebuia facuta din vara trecuta . Mai multe cluburi au depus motiuni pentru inlaturarea acestui cancer al patinajului . De atunci, conform statului, trebuia convocata adunare generala extraordinara. In schimb dl ciobanu a preferat sa inceapa sa ameninte cluburile care au semnat acea motiune cu darea in judecata si tot felul de alte magarii.
nu va ajunge nici o luna de zile sa scrieti despre toate faptele comise de acest presedinte de federatie …

Preşedintele Federaţiei Române de Patinaj, Adrian Ciobanu, acuzat…  •  20 martie 2013, 16:44

[…] multe informații puteți găsi pe blogul jurnalistului Cătălin Tolontan – […]

ya  •  20 martie 2013, 17:07

un control ar trebui sa se deafasoare si la asociatia comitetul de organizare – fote

Mania Popescu  •  20 martie 2013, 17:31

Inca o data felicitari pentru continuarea investigatiilor. Sper sa aiba un impact constructiv, pentru ca este un mare pacat pentru oamenii de valoare si profesionisti din lumea patinajului romanesc, (ei exista dar nu se vad, patinajul romanesc nu inseamna Ciobanu, Sebe Fisca, sau slugile lui) si un mare pacat pentru copiii si parintii care se zbat sa practice acest sport. Sper sa se faca „curatenie” in aceasta federatie. Sa nu se piarda din vedere ca presedintele Ciobanu a facut o echipa foarte buna cu d-na contabila, pina au ajuns sa nu se mai inteleaga si sa se reclame reciproc. Sa nu credeti ca doamna in cauza este neprihanita. In nici un caz!!! Ciobanu a condus dezastros aceasta federatie , a incalcat permanent statutul FRP, a ignorat toate sfaturile venite de la oamenii extrem de capabili din patinaj, s-a folosit de cine a putut si s-a inconjurat de personaje care singura lor calitate este slugarnicia. Sper ca in curind sa existe o conducere competenta a federatiei care sa practice performanta si nu frauda sau nepotismul. Vezi familia Bellu. Bunic, fica si nepoata, toti buluc peste aceasta federatie.

Razvan  •  20 martie 2013, 19:49

Materialul asta nu este scris de Tolontan. Este lung, desirat, neexplicit, confuz pe alocuri. Tolontan nu scrie asa. Anticipez si spun ca nici nu s-a uitat cu atentie pe el ci numai in diagonala. De exemplu, partea cu ” Securitatea si dopajul” este de neinteles.
Sunt perfect de acord cu ce spune @dili, nu e nimic ilegal sa faci card pe numele tau atasat contului companiei atata vreme cat ai aceste drepturi. Este penal si incorect sa folosesti cardul in scopul personal si, mai grav, sa nu pui banii inapoi. Si asta imediat. Din acest motiv titlul dat este o bazaconie. Deviaza atentia de la smecheriile facute de acest om.
Fondul investigatiei este insa clar si generos. Ciobanu, Dobrescu si altii ca ei care se cred regi in tarlaua publica au nevoie sa stie ca jurnalisti buni sunt cu ochii pe ce fac. Din acest motiv aceste investigatii ale gsp sunt un castig.

sile  •  20 martie 2013, 20:20

Va salut pentru prima data pentru a va felicita pentru aceste investigatii. Am simtit nevoia sa stiti ca munca dumnevoastra si a colegilor d-voastra este apreciata. Bafta in continuare

popa  •  20 martie 2013, 20:24

Felicitari!

Cătălin Tolontan  •  20 martie 2013, 21:00

sile: multumim, conteaza!

razvan: ba da, e scris de mine si de colega mea Mirela. Nu sintem in fiecare zi inspirati, slava Domnului! 🙂

mihaela ciobanu  •  20 martie 2013, 21:04

Multumesc pentru mesaj, as vrea sa fac o precizare: nu consider elogiul exagerat si el este adresat intregii echipe de la gsp; nici-un manager, oricit de competent, nu poate performa fara o echipa de oameni performanti. Insa leader-ul echipei face diferenta, este cea ce noua ne lipseste in Romania si nu as precupeti nici-un efort sa ii elogiez ori de cite ori am ocazia (rarissima) de a afla de ei.

dlsmith  •  20 martie 2013, 22:51

va transmit de departe toata admiratia mea. Va multumesc pentru ca-mi oferiti un firicel de hope intr-o viata mai buna acasa.

crisela  •  20 martie 2013, 23:11

Ca om ce lucrează în bancă și e doar spectactor la diferite evenimente sportive pot spune următorul lucru: orice card emis pentru o companie poartă numele asociatului. Asta înseamnă că persoana cu drept de semnătură pentru firma respectivă are un card pe care va apărea numele lui, dar și numele firmei. Explicația e simplă: cardul se emite pentru a permite retrageri/cumpărături în afara programului băncii și chiar și în afara țării. Dacă eu am contul la Unicredit și sunt la Cluj unde dau de unități ale Băncii Transilvania la fiecare pas voi merge, poate, la ghișeul unei asemenea agenții. Că poate nu sunt bani în bancomat și vreau bani de la ghișeu. În mod evident, ăia de la Transilvania nu mă cunosc, n-au niciun fel de specimene de semnături și nici alte dovezi că pot eu retrage în numele firmei. Dar având numele pe card, alături de cel al companiei, prezint cartea de identitate și așa am acces la bani. Unde mai pui că prin străinătate se mai întâmplă ca la plata cu cardul să ți se solicite buletinul. Cum mai pot eu face plata daca pe card scrie doar „Gigica SRL”, iar pe cartea de identitate/pașaport apare un cu totul alt nume?

Gicu  •  20 martie 2013, 23:29

Am citit toate articolele … este devastator ce se intampla… si totusi nu ma surptinde nimic, federatiile practica aceste metode de mult, mult… timp, cer bani, bani… dar fara sa mai dea socoteala. Imi amintesc, cu ani in urma cand cat de cat sportul era condus de oameni adevarati, ( Mironov, Marasescu, Gingaras, Crin Antonescu, …)cand era o lupta crancena intre federatii si MTS, pe seama acestor nereguli … Ar trebui sa se dea in vileag si manariile de la federatia de haltere…cand „pasa” cate un campionat national in teritoriu si forta mana organizatorului de club sa faca tot felul de misculatii … bani, bani…ochiu’ dracului .APOI FEDERATIA DE BASCHET… cand era condusa de Tocala. Ce mai, multe federatii au tocat banu’ public dupa ureche si bunul plac..BRAVO GAZETAAA,,,,SP.

mihai  •  21 martie 2013, 8:58

Ciobanu, un om de nimic, fara caracter, fara bun simt….

cristina  •  21 martie 2013, 9:24

Felicitari

Cătălin Tolontan  •  21 martie 2013, 10:46

crisela: cind e vorba de bani publici, regulile sint altele. Nu poti face cheltuieli private (de calatorie, de pilda)de pe un card care are drept cont asociat un cont alimentat de la buget! Nu e legal nici macar daca ai pune banii inapoi, ceea ce nici asta nu s-a intimplat.

Presupunind ca pui banii inapoi ce faci: te imprumuti de la stat cind vrei tu si cum vrei?

tibi  •  21 martie 2013, 11:23

Tolontan are dreptate in legatura cu cardul.

george  •  21 martie 2013, 13:16

De trei zile cumpar de la chiosc gazeta sporturilor desi am vazut ca investigatia poate fi citita si pe net dupa pranz, dar acesta este felul meu de a va rasplati munca.

Radu  •  21 martie 2013, 13:51

Felicitari pentru clarificare. Adrian Ciobanu ( actual presedinte FRP) a furat sub umbrela FRP dar fara sa aibe sustinerea celorlalti din conducerea federatiei. De retinut ca sesizarile despre hotiile actualului presedinte sint de peste 18 luni… CE USOR E ACUM SA SPUI – NU STIU, NU AVEM ATRIBUTII , NU AVEM CUM SA VERIFICAM. – la forurile superioare ma refer!! Felicitari ca ati mentionat ca exista si oameni de sport si bine intentionati in FRP!!

Lereter  •  21 martie 2013, 13:56

Am mari rezerve vizavi ce ce se scrie in articol.Ce sa inteleg :ca un trezorier spune ca se scoteau bani dintr-un cont,apoi banii :”Se decontau la COSR sau la MTS, dar nu existau! FOTE a fost folosit ca pretext pentru acţiuni care n-au avut loc”. Cititi si spuneti ce intelegeti !. Apoi:”Potrivit declaraţiilor pe care trezoriera Sebe Fișcă le-a făcut, unele inclusiv în faţa ofiţerilor de la Poliţia Antifraudă a sectorului 2, Ciobanu era susţinut în MTS de directorul Puiu Gârbă. “Ciobanu spune că i-a uns pe toţi, inclusiv pe Doina Melinte. Tot timpul spunea asta: «Mă ţin Dobrescu, Scripcaru, dar și ăștia de la MTS – Gârbă și alții»”.! „.Chestia cu „potrivit” este demna de Gaga,trebuie sa citezi ambele parti,nu preiei doar ce ti se potriveste ! !.Un om strans cu usa da vina (poate justificat) pe superiori,dar de ce a semnat chestii false ?.Cum adica „se decontau..dar nu existau”? Sa fim szeriosi ! Dle Tolontan e buna preocuparea Dv pentru starpirea coruptiei. Numai ca a implica si a strica onoarea unor nume,-facandu-i,implicit,coparticipanti cu nume explicit, la fraude-,intr-un articol,doar ca cineva declara la DNA nu e „cuser””. Numai ca,facand parte,din alta familie politica,decat cea a patronilor DV ,multi trebuie murdariti,discreditati,fara a li se cere parerea,inainte (cum ar fi deontologic). Eu zic asa :nu ar fi fost bine sa mai asteptati?. Ati implicat din nou FOTE,o competitie de pe urma careia sportul si Romania a avut de castigat,intr-o frauda neclara. Nu cred ca „pescuitul in ape tulburi” ar trebui sa fie ocupatia DV.Va tot spun mereu,cand vorbiti explicit despre un meci,o competitie sinteti infinit mai bun,decat atunci cand strigati :”Uite HOTII !!”

Cătălin Tolontan  •  21 martie 2013, 16:26

george: multumim, sinteti cistigat si dvs pentru ca aveti parte de o informatie ordonata in editia tiparita mai bine decit in online

lereter: bateti cimpii cu patronii. Care patroni? Unde vedeti dvs ca e vorba de politica aici?

yoshi  •  21 martie 2013, 18:29

Am fost de fata cand li s-au luat declaratii la circa 8 de Politie din Bucuresti unor sportivi din Patinaj viteza. Ofiterii (sau subofiterii, erau in civil) nu lasasu de fel impresia ca ar fi interesati de ancheta, ba chiar mai mult,incercau sa-l prezinte pe Ciobanu celoe ce dadeau declaratii ca pe „un baiat simpatic si om de treaba” si ca personal ei „nu cred ca e vinovat de ceva”. Daca la acest „nivel” de circa de Politie se incearca musamalizarea cazului, e lesne de imaginat ce se intampla la forurile superioare. Il cunosc bine pe Ciobanu,stiu ca are foarte multe relatii si sunt convins ca nu va pati nimic, ca si multi altii ca el care au furat bani.

Daniel Marinescu  •  21 martie 2013, 19:14

Domnule Catalin Tolontan, incep prin a va spune ca din cunostintele mele, Gazeta Sporturilor si site-ul http://www.gsp.ro, sunt destinate cititorilor de sport, si nu celor interesati de anchete politienesti, politice, etc. Prin urmare, am rugamintea sa incetati cu acest gen de editorial pe care il faceti in ultimul timp(stiu ca pare dura rugamintea mea, evident nu va fi luata in seama, si nu voi primi nici un raspuns de la dvs, dar ma simteam dator sa fac acest comentariu), publicati, ca si inainte, editoriale si comentarii sportive, nu anchete de tip politico-politienesc. Asta nu inseamna ca n-ati avea dreptate in ceea ce scrieti, dar va rog, nu transformati GSP-ul in altceva decat ceea ce se vrea a fi; puteti publica acest gen de editorial(de tip ancheta) in publicatiile si site-urile de profil(ex. Jurnalul National), dar lasati GSP-ul doar cu tematica sportiva, nicicum altceva, fiindca mi-e teama(pastrand proportiile) sa nu-si faca loc in GSP, si articolele de tip can-can, asa cum si-au facut loc aricolele ce tin de sfera juridica si politica(adica ultimele dvs articole, ce n-au legatuta cu sportul. Inchei prin a va spune, ca-mi este dor de vechile dvs editoriale cu tematica strict sportiva.

costi  •  21 martie 2013, 22:51

sant din sistem si stiu f. bine cum merg treburile in sport. Toata lumea ciupeste de pe aici, de pe colo, dar in note rezonabile. Ce a facut Ciobanu la federatia de patinaj insa a depasit limita bunului simt, in conditiile in care mai este si un tip care jugneste si se comporta ca un nesimtit. Si isi merita soarta toti cei care l-au sustinut in acesti ani. COSR se da lovit in onoare, dar a stiut de anul trecut de toate manevrele acestui personaj asa ca mai bine sa taca din gura.

mimi  •  22 martie 2013, 16:37

Ce vremuri urate traim?! Bravo pentru ca macar voi, tolo&echipa, nu cedati…

Petre  •  22 martie 2013, 19:04

Pe cand si Federatia Romana de Scrima?Acolo e si mai si…Presedintele este in acel scaun din 1982,nu poate fi schimabat sub nici o forma,a indepartat toti oamenii de scrima de langa ea,este inconjurata numai de slugoi,se fura pe „rupte”…Pe 24.04 va fi Adunarea Generala,oamenilor le e frica sa deschida gura ca vor o schimbare…

stefan  •  24 martie 2013, 23:40

Credeti ca se va schimba ceva dupa anchetele voastre? Ma indoiesc, dar eu tot va admir perseverenta!

Cătălin Tolontan  •  26 martie 2013, 8:56

ioana: nici vorba!

cristian007  •  26 martie 2013, 10:58

Ash fi citi articolul(mai ales ca am apreciat articolul despre furtisagurile din primarie, chiar am inceput sa cumpar ziarul), dar dupa aberatiile emise despre kum Steaua ar trebui sa plateasca mai multa chirie pentru Arena decat ceilalti mie frica, mie frica ca o sa pierd timpu’. Pana cand nu o sa va ceretzi scuze pentru aberatiile din acel articol nu o sa mai citesc nimik din „opera” dumneavoastra. Pana cand nu o sa imi aratati o dovada de bun simt, de respect pentru noi cititorii va spun la revedere. Ca sa citez un clasic in viatza”aici drumurile noastre se despart”

Amărăşteanul  •  26 martie 2013, 19:43

Da’ o anchetă serioasă despre ,,prietenul” ziariştilor sportivi, Giovani Becali şi transferurile lui, când vedem, domnule Tolontan? Poate aţi făcut, dar n-am văzut-o eu. În rest, respect!

sebe  •  28 martie 2013, 0:36

Citesc mereu cu interes ceea ce publici pe blog si trebuie sa te felicit pentru munca depusa. Cred ca meriti sa-ti spun un lucru. In cladirea din Vasile Conta numele tau si cel al colegei tale impun teama, dar si respect. Va multumesc.

unamic  •  29 martie 2013, 1:06

Santem alaturi de voi, santem o echipa. Prietenii stiu de ce!

Cătălin Tolontan  •  30 martie 2013, 21:08

unamic: da, mirela mi-a povestit. Multumim!

adina gavrila  •  31 martie 2013, 16:04

Felicitari pentru articol. Nu stiu cum se poate schimba ceva si pe cand un feedback pozitiv din partea celor ce ar putea stopa o astfel de frauda pe bani publici. Sunteti de admirat, tineti-o tot asa!

Radu  •  1 aprilie 2013, 16:10

ce se mai fura pe la FRP.
poate ar fi bine sa verificati cine a castigat campionatul national de juniori fete! veti vedea ca anul acesta campionatul a fost furat de catre un cetatean german! Cum ? cu ajutorul presedintelui Ciobanu si a lui Marius Negrea. Cetateanul german declarat campion national nu avea dreptul sa participe in concurs. Probabil ca dupa ce au declarat-o campioana nationala acum o subventioneaza cu cateva mii de euro pe luna pentru gheata si antrenor. Banii bineinteles se vor imparti intre MARIUS NEGREA si ADRIAN CIOBANU

gheorghe  •  1 aprilie 2013, 23:09

Ma bucur ca ai reusit sa zdruncini un pic si COSR. Cei de acolo chiar au avut cateva atacuri de panica…

Cătălin Tolontan  •  2 aprilie 2013, 13:57

un amic: 🙂

Maria  •  2 aprilie 2013, 19:30

Micutul de el 🙂 Se chinuie 🙂 !

Comentează