Mulțumim, Alexandru Bourceanu!

Există multe motive pentru care poți opri un meci de fotbal. Există și mai multe pentru care să nu te apuci deloc de fotbal sau de sport. Asta s-a întîmplat în seara asta, cînd Rapid – Steaua s-a întrerupt din cauza spectatorilor care au aruncat cu obiecte în steliști și asta se poate întîmpla mereu.

La sport e greu. Te trezești de dimineață, transpiri la antrenament, te ceartă părinții, te iau peste picior mitocanii din tribune, lipsești de la școală, îți julești genunchii, cîștigi ceva bani, dar îi cheltuiești la fel de repede și, tocmai cînd te obișnuiești cu o astfel de viață strălucitoare și ciuntită, se termină cariera. Asta dacă ai avut vreuna.

duminică, 14 aprilie 2013, 10:44

Există multe motive pentru care poți opri un meci de fotbal. Există și mai multe pentru care să nu te apuci deloc de fotbal sau de sport. Asta s-a întîmplat în seara asta, cînd Rapid – Steaua s-a întrerupt din cauza spectatorilor care au aruncat cu obiecte în steliști și asta se poate întîmpla mereu.

La sport e greu. Te trezești de dimineață, transpiri la antrenament, te ceartă părinții, te iau peste picior mitocanii din tribune, lipsești de la școală, îți julești genunchii, cîștigi ceva bani, dar îi cheltuiești la fel de repede și, tocmai cînd te obișnuiești cu o astfel de viață strălucitoare și ciuntită, se termină cariera. Asta dacă ai avut vreuna.

Cînd, în minutul 82, bricheta l-a lovit pe Chiricheș, Rapid – Steaua se îndrepta spre un final tabloid. Oficialii de pe ambele bănci s-au băgat în seamă ca să prindă ceva lumină de la reflectoare în căușul gesturilor lor largi.

Meme flutura scaunul aruncat în teren ca pe un scut al acuzelor care urmau să vină. Se pregăteau titlurile televiziunilor de știri, mult roșu, mult șofran și o droaie de semne de exclamare.

În maldărul de orgoliu și de exagerare, un bărbat se agita pe teren, explicîndu-le tuturor că să lase naibii prostiile și să se apuce de joc. Și rapidiștii doreau același lucru, dar căpitanul Stelei este cel care a înclinat balanța psihologică. Și meciul s-a reluat!

Nu discutăm regulamente acum, într-un moment din acesta importantă este atitudinea și cheful de a transforma partida într-un scandal sau de a o relua „ca să vedem, frate, pe teren, unde e oftica!”.

Bourceanu procedase la fel cu doar cîteva minute înainte. Rapid conducea cu 1-0. Latovlevici fusese faultat și se iscase o controversă minoră, care stopase faza. Liderul oaspeților a luat mingea, i-a îndepărtat pe certăreți și a reluat repede faza.
Imediat, fotbalul l-a premiat pentru credință, pentru că stîngul său, deviat norocos, a făcut 1-1.

Există multe motive pentru care poți să te declari prea serios pentru a privi un meci de fotbal. Alexandru Bourceanu nu e printre ele.

Comentarii (140)Adaugă comentariu

sanducraiova  •  15 aprilie 2013, 10:48

„Multumim suporterilor pentru atmosfera deosebita….Au aratat ca sunt cei mai buni din Romania”…Poate sunt unici in stupizenia lor, caci numai suporteri nu pot fi numiti cei care fac rau propriei lor echipe…Fara pic de decenta, s-au razbunat pe jucatori pentru arogantele „unicului manager” (alt personaj cel putin bizar), dar nu-si dau seama ca, de fapt, s-au razbunat pe proprii jucatori, intrucat echipa rapid este cea care va suferi…Inca ceva: daca golul Stelei a fost norocos, el a fost meritat, in schimb, golul rapidului a fost unicul (inca o unicitate) sut la poarta a julestenilor.

Meka  •  15 aprilie 2013, 11:00

Trebuia sa-l intrerupa si gata. Mai lasati principiile, infantilismele si idelismele inutile. Jucatorii nu se pot concentra asa cum ar trebui cand din 5 in 5 secunde sunt fortati sa se uite catre tribune pentru a se feri de eventualele obiecte aruncate de catre suporteri. Aceasta nu este o competitie, ci doar o intrecere oarba impotriva lucrurilor care nu ne plac. Aceste reguli nu sunt facute degeaba.. ele au un sens si de asta au fost create de catre comisii sau federatie. Asta este doar deontologie ieftina care nu face decat sa incurajeze viitoarele posibile incidente. Foarte frumos gestul lui Bourceanu dar inutil pentru viitorul pe care tot clamam ca-l dorim.

Claudiu  •  15 aprilie 2013, 11:20

dupa o saptamana in care mm stoica, becali si alte persoane din partea stelei au inflamat spiritele, ii ridicati statuie lui bourceanu de parca era decizia lui continuarea sau suspendarea meciului. Este respectabil ceea ce a facut, dar nu extraordinar. De ce nu ati scris despre mm stoica care facea semne obscene de la inceput pana la sfarsit, ca un maimutoi bine antrenat de cioban ? la steaua mereu cautati lucrurile bune si le cresteti artifical, in vreme ce la Rapid nu aveti decenta de a spune nici macar jumatate din adevarurile poziive. asta e jurnalism ? cand pe unii ii tratezi cu respect si pe ceilalti cu fundul ? cand Lazar a refuzat penalty, acela a fost un moment de zeci de ori mai important pentru fair play, decat parerea unui jucator, o parere care nu conteaza, avand in vedere ca regulamentul nu permitea oprirea meciului pana nu bagau jucatorii la cabine ca sa se calmeze suporterii.
Deci RUSINE domnule Ioanitoaia, pentru ca umflati ca intotdeauna firul de nisip de bun simt al stelistilor, in timp ce ignorati zeci de mii de suporteri infocati si fotbalistii care ii reprezinta ai Rapidului.

DA  •  15 aprilie 2013, 11:33

Astia de la firmele de paza nu fac doi bani. Sincer mi-as fi dorit jandarmii pe stadion ca inainte, sa-i fi scos cu bastoanele afara de pe stadion, sa le fi dat sa-si aduca aminte si la batranate si sa nu se mai comporte in viata lor asa. Nu sunt adeptul violentei dar se pare ca genul acesta de „uameni” numai asa invata ceva.

Eu stiu ca a fi suporter inseamna sa-ti incurajezi echipa, nu sa urasti echipa adversa. Sa fi suporter inseamna sa fii langa ea… ati vazut suporterii lui Liverpool cum le cant imnul chiar si cand pierd? Sau la Timisoara cand galeria canta si incuraja atunci cand Steaua conducea cu 8-1? Asta inseamna a fi suporter, a merge din placere la un meci de fotbal, a fi civilizat, a avea o mentalitate sanatoasa.
Huliganii nu au ce cauta pe stadioane si cel putin cateva zeci de persoana dintre cei de aseara ar trebui interzisi pe viata pe stadioane. Sa vada de acum incolo meciurile la televizor si cand echipa favorita pierde sa-si dea cu capul de pereti pana-l face bucatele.

mihai8607  •  15 aprilie 2013, 11:40

Da Tolo. Multumim Bourceanu ca permiti sa se joace partida intr-un risc pentru jucatori
Tolo, te-ai gandit vreodata daca copilul tau era in locul lui Chiriches?Te-ai pus vreodata in locul parintilor lui Chiriches cand au vazut scena?
Poate dupa ce iti raspunzi … ne spui cum ar fi trebuit sa decurga meciul.

Serghei  •  15 aprilie 2013, 12:08

Mihai Stoica e de vina pentru ce s-a intamplat. Suporterii Rapidisti, cu cateva exceptii, sunt ca niste animale lipsite de ratiune. Daca le provoci, tragi ponoasele. Or, cu animalele ai doua solutii. Ori le lasi in pace, ori la duci la Zoo. Ce nu trebuie sa faci e sa le provoci. E mult sa le ceri rapidistilor sa-l ignore pe MM, cand insasi MM – cica un individ cult si educat – nu poate sa-i ignore pe idiotii care-i injura familia.

Sunt doi vinovati toata situatia asta. Mihai Stoica si fanii Rapidului care se ridica la „inaltimea” prozaicului renume de „tigani”. Nu prin culoarea pielii, ci prin comportamentul de satra pe care-l arata cu aproape fiecare ocazie pe care o au. A, si ar mai fi jucatorii si conducatorii Rapidului, care parca stiu de frica suporterilor. Doamne feresete sa le atraga atentia, doar ati vazut ce s-a ales de Coman cand a comentat. Acolo, in Giulesti, e un fel de mini-stat african, cu reguli diferite de civilizatie. Acolo conduc suporterii, iar toata lumea, inclusiv jandarmii, se afla la mila lor. Daca este arogant, primesti pedeapsa, de la brichete in cap, la pungi pline de nu stiu ce lichid – mi-e si groaza sa ma gandesc ce ar putea obtine – aruncate din tribune (unde cica ar trebui sa stea cei mai rafinati).

In fine, nu e ca si cum acest derby a adus ceva nou. Stiam ca fanii Rapidului – cu scuzele de rigoare pentru cei omenosi dintre ei – sunt murdari si ca Mihai Stoica e un provocator cu aere de Mourinho de Romania. Stiam si ca Bourceanu e un luptator, nu un speculant. Deci nici atitudinea sa nu m-a surprins. De asemenea, stiam si de Rada ca vorbeste prostii, ca el un fel de sluga lipsita de personalitatea de a critica in vreun fel publicul giulestean.

Se mai mira careva de ce rapidistii au vrut sa joace pe Giulesti. Ce alt peisaj s-ar fi asortat la fel de bine cu comportamentul fanilor de acolo, decat un stadion murdar, pe jumatate daramat, aflat undeva pe la periferia Bucurestiului, cu scaunele usor de rupt si aruncat pe teren?

gipanu  •  15 aprilie 2013, 12:16

Alt articol care sa ridice in slavi steaua. Domnule Tolontan, nu Bourceanu a decis continuarea partidei, ci arbitrul sau arbitrul numai este suveran pe terenul de fotbal din Romania in viziunea dumitale? Cine este acest Bourceanu care sa decida soarta unui meci de fotbal? vad pe aici multi indivizi cu creirele spalate si manipulate excesiv de catre presa romaneasca. Ca de exemplu, citesc in comentariul celui care se ascunde sub „Steaua1986forever” cum incearca el el sa explice ce si cum. Aduce in discutie vorba despre o bricheta, pe care el nici teoretic si nici practic nu a vazuto clar, ci doar se ia dupa manipularea colegilor dumneavostra de breasla. Nici data trecuta si nici acum, televiziunile sau ziarele nu au aratat sau arata imagini explicite sa vedem si noi acea „bricheta” buclucasa. Cum naiba acea „bricheta” l-a nimerit fix in frunte pe Chiriches si nu in alta parte a corpului sau pe langa, ca doar Rapidul n-are in galerie un asemenea lunetist experimentat care sa nimereasca cu „bricheta” doar in zona capului. Cum naiba se face, ca doar in meciurile cu steaua, doar pe Giulesti si doar atunci cand Rapid conduce sau e la egalitate, apar aceste „brichete”? Nu stiu de ce am impresia ca asemenea obiecte sunt scoase de catre „actori” in momentele fierbinti. Nimeni n-a vazut „bricheta” de data trecuta ci doar pe Deaconu jucand teatru si tinandu-se de cap. Acum s-a vazut ceva, un obiect de culoare alba care a aparut exact cand chiriches s-a aplecat si a deschis palma mainii drepte (a se vedea imaginea) dupa care se tavaleste pe jos insinuand decesul. In incheiere vreau sa-l intreb pe acelasi user (Steaua1986forever) de unde stie el ca s-a aruncat cu urina in Reghe? A fost acolo si a gustat din acel lichid sau comenteaza si el asa aiurea ca sa se afle in treaba precum altii? Maine-poimaine o sa apara, evident si exclusiv, doar in presa romaneasca ca de fapt s-a aruncat si cu un elefant in teren. Chiar daca nimeni n-a vazut elefantul, toti, dar toti, ca asta e mentalitatea romaneasca, o sa condamne galeria Rapidului pentru aruncarea acelui elefant (inexistent) in terenul de fotbal.

Cătălin Tolontan  •  15 aprilie 2013, 12:19

#103 Claudiu:
„Deci RUSINE domnule Ioanitoaia, pentru ca umflati ca intotdeauna firul de nisip de bun simt al stelistilor, in timp ce ignorati zeci de mii de suporteri infocati si fotbalistii care ii reprezinta ai Rapidului”.

Rusine, Tolontan, nu rusine, Ioanitoaia, ca nu el a scris articolul 🙂

mihai8607: jucatorii au simtit cel mai bine ca jucind pot trece peste tensiuni. Sigur, riscuri exista intotdeauna, e infinit mai riscant sa fii taximetrist, de pilda, decit fotbalist sau jurnalist.

varanga53  •  15 aprilie 2013, 12:23

Domnule , pana la mutumiri , voi , DEONTOLOGII , ar trebui sa faceti altceva ! Sa lamuriti si ultimul…rapidist ca arogantele nu sunt incitari si sunt VERBALE ! Raspunsul adversarului trebuia sa fie pe teren si(sau) VERBAL ! Alte masuri, daca trebuie , le vor lua comisiile !Vad ca voi puneti egalitate intre disputele verbale si cele fizice !

Madrigal  •  15 aprilie 2013, 12:59

Tolontan, ai scris iar un articol din gama „The Way to Nowhere”. Adica esti mandru ca s-a reluat meciul dupa huliganismele deja de notorietate din Giulesti. Poate scrii si un articol metafizic despre lichidul care i s-a aruncat lui Reghecampf la pauza. Ai imbtranit, mai fa si altceva ca deja esti penibil.

hombre  •  15 aprilie 2013, 14:08

pai si daca meciul s-a reluat ce e cu asta? nimic, suporterii rapidisti nu-s la prima abatere. Si nici cazul Deaconu nu era prima, un an inaintea lui Tudor a adus un pumn de obiecte aruncate la observatorul oficial. Si atunci Tudor a vrut sa intrerupa meciul, dar s-a reluat dupa interventia lui dragomir.
N-au invatat nimic. Mereu dau vina pe altii. Si vor continua sa arunce obiecte din tribuna.

legio  •  15 aprilie 2013, 14:28

Sant catva comentatori care tot vehiculeaza numarul de zeci de mii de fani ai rapidului,de unde ati scos cateva zeci de mii? Rapidul nici in visele sale cele mai frumoase nu are zeci de mii de suporterui, ci cateva mii de cocalari(ca numai aceia pot face ce au facut spectatorii rapidului.Arbitru ar fi trebuit sa opreasca imediat jocul si sa se dea castig echipei Steaua cu scorul de 3-0, asa spune regulamentul asa trebuia facut. Jucatorii rapidului nu sant decat niste frustrati alaturi de alti jucatori a altor echipe, ce mari rezultate a avut acest Rapid? ,numai daca te uiti la fostii mari jucatori Rada siManea iti dai seama ce echipa a fost si este Rapid.Si nu ultimul lucru,acesta este un joc si trebuie sa se stie ca in sport cel mai bun castiga si se se mai termine cu ,,vendete” ca acestea, cantati fratilor dar nu manele.

alex  •  15 aprilie 2013, 14:28

interesant ce ar fi facut daca rezultatul la acel moment era 0-1, iar de aceasta partida depindea titlul de campioana. E usor sa fii darnic cand nimic nu ai a pierde

viorelu  •  15 aprilie 2013, 14:42

mult tamtam pt nimic. a fost un meci slab. nu a fost nici derby nici nimic. s-a creat o atmosfera ostila in care are de pierdut doar fotbalul romanesc. suporterii si conducerea rapidului au foarte mult de pierdut dupa acest meci. steaua doar 2 pct. titlul oricum nu s-a jucat acum.

ma intreb oare cand pot merge cu sotia si copilul la meci? sau unde? pe stadion au ajuns toti frustratii si drogatii. galeriile sunt din oameni care merg acolo doar sa bea si sa dea cu pumnu! oamenii care vor sa vina la meci si sa aplaude sunt izgoniti sau le este lehamite de situatia actuala.

de ce nu avem oameni in tribune la meciuri? pt ca 3 derbedei ii sperie pe toti. acei 3 se gasesc pe orice stadion din romania.

Serghei  •  15 aprilie 2013, 14:54

@gipanu, numai prostii spui. Se vede pe transmisia live a partidei cum o bricheta aruncata din sectorul rapidistilor il loveste in cap pe Chiriches.

razvan  •  15 aprilie 2013, 15:00

nu stiu dacă pe un stadion din occident
ar lăsa cineva un meci să continue în asemena condiţii. 🙂

Xbotz  •  15 aprilie 2013, 15:28

Mai multa lipsa de cultura si mai putin bun simt nu poti gasi in alta parte decat in Giulesti.Fani care au provocat incidente la meci nu mai pot fi numiti fani,si niste huligani care nu mai au ce sa caute la vreun eveniment sportiv.Spunea „marele” Grigore ca Rapidul nu este o echipa plina de lasi care castiga la masa verde.Ei bine acum ce mai poate sa zica?Suporterii Rapidului au facut inca odata deras clubul si in primul rand s-au facut de ras pe ei,ca galerie a unei echipe de fotbal care si anul trecut a participat in EL.Rusine fanilor rapidului!

Liviu  •  15 aprilie 2013, 15:45

Haideti fiti seriosi, chiar trebuie sa injurati fanii rapidisti, prefacandu-va seriosi si obiectivi? De ce nu analizati de unde pleaca prostia? REMEBER 2008? Steaua era batuta , dar a castigat cu 3-0 la masa verde (imagineaza-ti frustrarea unui suporter de la Barca daca le faceau asa ceva dupa ce au aruncat in Figo! ) A RAMAS ASA? A RAMAS. SCUZE ULTERIOARE ? NU. DOAR JIJI ADMITE PARTIAL.

joe  •  15 aprilie 2013, 15:54

Nu am inteles cu ce i-a provocat MM toata saptamana trecuta ? Ca a zis ca le da 3 ? Ca a zis ca au un stadion oribil ? Ca a zis ca Rapid Steaua nu e un derby ? Astea sunt provocari ? Aia care i-au aruncat lui Reghenkamf galeata cu zoaie in cap erau niste sensibili provocati de MM ? Le-ati vazut fetele ? Niste delicventi !
Sa fim seriosi . Am vazut la tv la un momentdat un suporter rapidist care statea agatat de gard spre interior , spre teren , ca un cimpanzeu nebun . Ii mai trebuia o banana in mana ….
Acolo sunt niste oameni cu grave tulburari psihiatrice …ori pentru astia nu exista decat balamucul .
Si inca ceva . Rapidul a luat amenda 60.000 lei iar firma de paza 1.000 lei ??!!! E penibil . Pai Rapidul a facut contract cu paza exact pentru asigurarea securitatii .Si pentru asta plateste niste bani firmei de paza . Aia ce au facut ?
Stadionul ala ar trebui inchis si suporterii rapidisti interzisi pe stadioane timp de cativa ani , asa cum au fost interzisi suporterii englezi pentru 4- 5 ani daca va mai aduceti aminte .

Australianu  •  15 aprilie 2013, 16:33

Mă întreb dacă Bourceanu ar fi procedat la fel dacă era scorul 1-0 sau 2-0 pentru Rapid…
Sau dacă Steaua ar fi fost la două puncte sub o altă echipă lider…
Sau dacă titlul ar fi depins de cele 3 puncte …..

Mulțumim, Bourceanu? Voi pe ce lume trăiți? – Toma Nicolau Blog  •  15 aprilie 2013, 16:54

[…] citit aseară articolul lui Cătălin Tolotan, scris imediat după Rapid – Steaua. Se lăuda atitudinea lui Bourceanu prin care căpitanul […]

lord belial  •  15 aprilie 2013, 21:12

ca suporter stelist ma declar dezamagit de nivelul violentelor practicate la acest „derby” (in ghilimele, ca e o ironie) de mare angajament. newcastle – sunderland si millwall – wigan ne-au aratat cum poti sa te bati la meci si dupa meci, intr-un cadru organizat.

inainte sa imi sara analfabetii in cap, mentionez ca interventia mea e o ironie. nu ma intereseaza atit de mult bourceanu, nu e jucatorul meu favorit de la steaua nici pe departe, insa mi-ar fi placut ca – macar o data in existenta lor stupida si inutila – jandarmii si stewarzii sa fi intrat cu sete in satra de supt podul grant

Cristi  •  15 aprilie 2013, 21:17

Suntem jurnalisti, investigam????????
Am inceput sa urmaresc fotbalul(world cup 1994) ,aveam varsta de 10 ani,eram stelist , ca asa se prezenta toata lumea din zona in care locuiam.Dupa 1994 am descoperit Ajax, Juventus, Rapid.Ultimile doua echipe fiind favoritele mele,prin prisma jocului practicat in perioada in care am inceput sa urmaresc fotbalul.A fi rapidist domnule Tolontan , inseamna sa suferi, sa injuri , sa blestemi si asta pentru ca asa te educi sa fi , dar cel mai important inseamna sa iubesti jocul deschis , fie ca va duce la infrangere.Multa frustrare se ascunde in suporterul rapidist , asta pentru ca desii avand cel mai frumos joc din aceasta tara (analizand perioada 1996-2012 ), am pierdut cateva trofee de campioana ,plus ceva meciuri la masa verde.Sunt multe puncte care se pierd intr-un sezon , datorita micilor greseli aparute ( cartonase galbene inexistente=> indiponibili , cornere inexistente, lovituri libere, intoarcerea posesiei prin faulturi inventate, etc.).Frustrant este sa fi mai bun , dar sa nu castigi, iar toate lucrurile astea cumulate ,iti fac scarba sa te uiti la viitoarea campioana, la sustinatorii ei , la ”jurnalistii” partinitori cu viitoarea campioana, in general orice farama de apreciere fata de Steaua,Dinamo , noua rapidistilor ni se face scarba instant , iar un om intelept( sa nu zic intelectual ), cu aplecare catre valori morale si impatimit al fotbalului nu are cum sa fie stelist/dinamovist.Pentru a explica mai bine sentimentul de a fi rapidist propun un joc : suporter vs. suporter. Sper sa imi gaseasca cineva un echivalent in detrimentul stelei/dinamo . Propun : Florian Pitis.

yoz7777  •  15 aprilie 2013, 21:26

Mi-a placut prima parte, buna analiza pentru cei care-si inchipuie ca este usor sa fii jucator. Imi place si ideea de a fi barbati, precum si admiratia fata de Bourceanu. Am o retinere insa – suntem in Romania.
Ceea ce ai spus frumos nu face de cat sa contravina articolelor scrise de tine cu privire la ocolirea legilor. Cataline, noi suferim de punerea in aplicare a legii, iar asta s-a intamplat aseara – vezi inceputul meciului, vezi reactia organizatorilor – cum s-au topit copiii de mingi (oare nu si de aici a inceput scandalul, Chiriches parca se dusese dupa minge), vezi reactia suporterilor (nu sunt la primul exces), dar mai alex, vezi reactia jucatorilor si oficialilor giulesteni – dispusi sa faca orice sa ascunda obiectele cu care ploua pe teren, dispusi sa bage mana in gatul oricui ar fi vrut sa aduca obiectul la margine (si nu ma refer la mm, ci la jucatorii stelisti).
Am mai spus-o odata, cauta in arhiva voastra, m-ati si pus pe site, prima greseala a fost la primul caz bricheta – l-am tratat romaneste, n-am aplicat legea, nu au fost arestari, amenzi drastice, lucruri normale in orice alta tara civilizata. Iata ca suntem in aceeasi ipostaza, iar noi il felicitam pe Bourceanu ca a fost barbat si iar nu am aplicat legea, la fel cum l-am premiat pe Banel pentru fair play cand a ascuns sub pres o enormitate. La asta suntem buni, indiferent cat de corecti sau corupti suntem – sa le bagam sub pres si sa evitam aplicarea legii. Hai sa nu mai judecam oierul pentru sechestrare de persoane, doar a fost barbat si s-a dus dupa hotii care i-au luat masina. Ca sa nu mai spun ca erau hoti si si-a facut dreptate, de ce sa mai avem legi…

yoz7777  •  15 aprilie 2013, 22:09

Cataline, uita-te postul 107 si minuneaza-te. Asta se intampla daca nu aplici legea. Vin unii care iti vor spune ca nu s-a intamplat, nu-ti suna cunoscut?

17 Nentoraescu Tiranicioiu  •  15 aprilie 2013, 22:42

multumim Rapid! Pentru ca ati jucat. Speram sa jucati tot campionatul.
Dupa, va recomand sa vizitati fiecare colt de Hotel, Imobil, al „finantatorului”. Respect!

Marius  •  15 aprilie 2013, 22:46

Am fost la Steaua Napoli 3-3 cu un prieten italian, imediat dupa ce a egalat Napoli si s-a terminat meciul s-au aruncat scaune, sticle si tot ce se putea spre teren – insa distanta e putin mai mare decat in Giulesti. Asa ca voi astora care spuneti ca suporterii Rapidului sunt animale va spun: sa va vedeti barna din ochiul vostru inainte sa vedeti paiul din ochiul altora

dan.motru  •  15 aprilie 2013, 23:14

Dupa golul egalizator si faulturile dure facute de stelisti fara a fi sanctionate aceasta tensiune s-a amplicat in momentul cand CHIRICHES a facut pe viteazul,curajosul cu un jucator rapidist,repezindu-se cu capul in fruntea lui.Arbitrajul partinitor si aroganta lor i-a provocat pe suporterii rapidisti.

EGO  •  15 aprilie 2013, 23:19

nu prea ai nimerit-o cu articolul asta!! doar daca era o norma de facut!! si te mai si confunda lumea cu ioanitoaia ! poate te pune pe ganduri !!! multa sanatate!! ca banii tot ii iei!! asta e lumea in care traim : ne face sa scriem despre orice!

dr jivago  •  16 aprilie 2013, 1:20

in buimaceala care a cuprins fotbalul si societatea romaneasca apare inca un articol buimac.. acelasi expeditor ,controversatul si rebelul catalin tolontan…cititi si va cruciti..eroul meciului a fost declarat alex bourceanu, altfel un tip de toata isprava..pai , eu il declar erou pe s. coltescu ,un arbitru de toata stima care-l impingea pe latovlevici, cu gesturi largi si pacifiste, sa intre sub ploaia de proiectile sa faca doar o amarita de aruncare de la margine…d-le tolontan , sincer, d-voastra puteti scrie un articol sub presiunea gloatei infuriate si razboinice care vrea sa ti rupa usa de la biroul de redactor-sef.. haida de, dupa intrerupere nu s-a mai jucat fotbal adevarat, a fost o figa determinata de spaima, teroare animalica …d-le tolontan, nu sunteti un tip special… cautati doar spectaculosul morbid..

Serghei  •  16 aprilie 2013, 14:22

@Commentul 127

Corect, cu o singura mentiune. Ce a facut polonezul ala la Steaua Napoli e material de excludere din arbitraj. Nu poti sa vii la o echipa pe terenul ei, intr-un meci atat de important ca cel cu italienii, si pur si simplu sa-ti bati joc de ea. N-am vazut niciodata un meci cu 4 minute de prelungire sa se termine in minutul 98. De fapt, acel arbitru a scos-o pe Steaua din Europa in acel an. Vorbim deci despre un furt. Cand vezi ca vine unu si te fura pe fata, sa-mi fie cu iertare, dar, ca suporter patimas, iti poti pierde cumpatul. Se-ntampla. Nu compara merele cu perele. Asa si la Barcelona s-a aruncat un cap de porc in Figo, dupa ce capitanul blaugrana a semnat cu Real Madrid pentru bani. Vorbim despre altfel de sentimente, mai profunde. Nu despre niste declaratii de doi lei.

SEBASTIAN  •  16 aprilie 2013, 23:41

„Multumim, Bourceanu, pentru ca nu ne-ai intrerupt audienta cu 10 minute inainte!” – Cam asa ar trebui sa sune. Ce vina avea, domnule Tolontan, bietul copil, Chiriches, pentru ca MM are mintea unui adolescent si cauta sa incite niste urangutani ca cei din Giulesti?! Probabil ca trebuia ca Vlad Chiriches sa fie bagat in spital ca presa sa nu mai incurajeze aceste acte de huliganism.

Maria  •  17 aprilie 2013, 8:09

Foaaarte corect !

Alexandru Boureanu  •  17 aprilie 2013, 13:33

off topic
Vineri 12 aprilie 2013 echipa de juniori a Romaniei a devenit vicecampioana europeana la Kendo, iar juniorul Valentin Chirea a obtinut locul 2 la individual invingand tari in care acesta disciplina sportiva (relativ noua in tara noastra si oricum fara traditie) este mult mai dezvoltata si finantata. Nu exista nicio stire in toata presa romana despre aceste rezultate extraordinare obtinute cu foarte multa munca si fara niciun sprijin financiar (ba din contra!).

jocuri de desenat  •  18 aprilie 2013, 11:13

Intr-un fel e bine ca nu s-a oprit meciul.

rod22  •  18 aprilie 2013, 13:25

daca era meci de miza nu se mai intampla asa … era primu care cerea oprirea jocului ca marele Lovin

gore  •  19 aprilie 2013, 0:00

Cel mai prost articol scris vreodata…
Fortza Dinamo!!!

Sandi  •  20 aprilie 2013, 11:12

Bourceanu sa comportat demn de un capitan al Stelei, nu trebuie sa facem atata tamtam pentru un comportament normal.

Peter  •  23 aprilie 2013, 12:06

Ma bucuram daca le scoateau stelistii fotbalul din cap la Rapidisti…Oricum nesportiv c au facut suporterii…

Andra Circiumaru  •  19 mai 2013, 21:04

[…] Mulțumim, Alexandru Bourceanu! este un articol scris în urma meciului Rapid – Steaua, suspendat aproape de final, din […]

Comentează